Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 305759 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Но ми се е случвало да се стресна от образа си в огледало или витрина (насън)..
Това също. Всъщност от този сън се почна. Само че не се стреснах, но не очаквах да видя образа си.

някой от вас замислял ли се е, че сънищата ни се струват адски реални докато сънуваме, точно както и действителността...
Да, и реалността сънуваме по някакъв си начин.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен galalex

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
До преди известно време можех да си спомня  (не всички) но повечето от сънищата си. Бях забелязала, че това което сънувам събота срещу неделя ВИНАГИ се сбъдва... Въпроса беше-само да мога да си спомня, защото по-често тези сънища не си спомнях....Сега обаче НИТО ЕДИН сън, от нито една нощ не си спомням, не само тези срещу неделите...Може би от шест-осем месеца, до година насам....Не знам....нещо случило ли се е, което не съм забелязала....не знам...Може ли някой , с някакво предположение да помогне...или поне - как отново да започна да си спомням сънищата си...Някакси се чувствам като в информационна черна дупка....Помогнете- кой как може.... :blush:
« Последна редакция: Март 30, 2011, 22:49:00 pm от galalex »

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
За мен това е въпрос на мотивация и концентрация. Ако "изпусна" някой сън, то това значи, че ми липсва или едното или другото в момента. От значение е и начина, по който се събуждам - ако съм прекалено уморена и се стресна от будилника, може и да не стане - остава само смътното усещане от съня...
« Последна редакция: Март 31, 2011, 10:44:07 am от Mirotvorec »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
При събуждане не трябва да се движиш. Още на момента си "прехвърляш" съня в главата подробно, иначе се забравят подробности.
Лягане преди полунощ. Евентуално си навивате часовника да звъни през 1 час,събуждате се, записвате съня, заспивате пак...И така.. ;)

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
  Добре  е  и  да  записвате  сънищата  си.   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен m2f

• Пишещ
:writer: Ще ми трябва мноооого дебела тетрадка...Много е, Митак! Всяка нощ! На практика живея два живота: дневен и нощен: 1:1! Аз записвам само сънищата, свързани с починалите ми хора. А някои други - много забележителни сънища (като например сънят ми с обучението по левитация или срещата ми с извънземното) просто ги помня - те са си в ума ми.  

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
:writer: Ще ми трябва мноооого дебела тетрадка...Много е, Митак! Всяка нощ! На практика живея два живота: дневен и нощен: 1:1!
  Всичко незаписано  е  обречено  на  забрава!  Ще  доиде  време  и  ще  съжалявате!

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
А Духът не помни ли всичко?

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
    Духът  е  енергия,  тя  просто  е.  Помни  активното  съзнание,  но  от  неговата  селективност  сме  си  патили  всички.
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:14:39 am от Mirotvorec »

Неактивен m2f

• Пишещ
Активното съзнание = душа, така ли е? Някъде срещнах тази терминология. Наистина се налага да уточним кое как да наричаме, защото иначе ще си говорим непрекъснато за различно нещо. ::)
Ако пък помни не душата(подсъзнанието), а съзнанието ни (това съзнание, което ползваме в ежедневието си най - вече и което може селективно да забравя, т.е един вид оперативната ни памет), то как тогава след смъртта на физическото тяло, цялата земна опитност до най - малките подробности се презаписва от духа за да се съхрани?
Според мене нищо не сме в състояние да забравим. Ако съзнанието ни забрави, то подсъзнанието ни помни и още как. Освен това оперативната ни памет е в права зависимост от вниманието ни, респективно - от интереса ни. Така ли е?
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:14:54 am от Mirotvorec »

Неактивен любов-спокойс

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
А някой да е имал сън в съня ???? Да сподели...
« Последна редакция: Април 14, 2011, 23:34:07 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
Активното съзнание = душа, така ли е? Някъде срещнах тази терминология. Наистина се налага да уточним кое как да наричаме, защото иначе ще си говорим непрекъснато за различно нещо. ::)
Ако пък помни не душата(подсъзнанието), а съзнанието ни (това съзнание, което ползваме в ежедневието си най - вече и което може селективно да забравя, т.е един вид оперативната ни памет), то как тогава след смъртта на физическото тяло, цялата земна опитност до най - малките подробности се презаписва от духа за да се съхрани?
Според мене нищо не сме в състояние да забравим. Ако съзнанието ни забрави, то подсъзнанието ни помни и още как. Освен това оперативната ни памет е в права зависимост от вниманието ни, респективно - от интереса ни. Така ли е?
    Съвъкупноста  от - Дух (енергия);  Съзнание - същинско  съзнание  (подсъзнание) и  активно  съзнатие  (съзнанието  на  инкарнационната  личност);  Интелект  (моста  между  двете  съзнания)  и  индивидуалноста  (монадата) -  представлява  Душата 
     Опитност  не  се  забравя,  знания  да,  забравят  се!  Опитноста  се  презаписва, по-точно  създава  се  копие  от  мозъка  в  същинското  съзнание.  Инкарнационното  съзнание  се  редуцира  на  ментално  ниво  след  като  се  проанализира  съдържанието  му  от  собствената  ни  съвест.
     За  оперативната  ни  памет  си  права!!  Енергията  на  вниманието  ни  храни  и  доброто  и  лошото.  Ние,  обаче,  избираме  какво  и  колко  да  нахраним.   

Неактивен Belus

• Четящ
  • *
  • Публикации: 23
А някой да е имал сън в съня ???? Да сподели...
Аз съм имал. Сънувал съм как заспивам и отново започвам да сънувам, но нищо конкретно не помня.

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
До преди известно време можех да си спомня  (не всички) но повечето от сънищата си. Бях забелязала, че това което сънувам събота срещу неделя ВИНАГИ се сбъдва... Въпроса беше-само да мога да си спомня, защото по-често тези сънища не си спомнях....Сега обаче НИТО ЕДИН сън, от нито една нощ не си спомням, не само тези срещу неделите...Може би от шест-осем месеца, до година насам....Не знам....нещо случило ли се е, което не съм забелязала....не знам...Може ли някой , с някакво предположение да помогне...или поне - как отново да започна да си спомням сънищата си...Някакси се чувствам като в информационна черна дупка....Помогнете- кой как може.... :blush:
Не знам от кога,може би от поне половин година, ми се случва подобно нещо,но малко по различно.Преди си спомянх всеки един сън,а сега сънувам 1 път в месеца някакви суперразтърсващи сънища,който ме държат с дни после,след това доста време сънувам някакви неща и в момента в който си отворя очите,нямам никакъв спомен,въпреки че съм сънувала до последно. Не знам как да си го обясня.

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
Понякога подсъзнанието спестява някои процеси на съзнанието ,но въпреки това те протичат.Друг път ,особено при смяна на сезоните зима пролет и есен зима ,когато интезитета на слънчевата светлина се променя мозъкът се пренастроива и са наблюдава подобен ефект :drinks:.
  Скоро идва лято и проблемът със сънуването ще е само в безсъните нощи.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27