kalan,
m2f е права, за да успее друг човек да разтълкува добре твои сън ще трябва доста дълго време да проследи сънищата ти. Може да си направиш свои дневник - съновник и да ги записваш

Аз ще се опитам да пиша малко по съня ти, но не претендирам, че ще се справя успешно.
Възможно е през деня или няколко дни преди съня да си видяла нещо или някого, което да ти е напомнило за къщата на село...
Животните в сънищата според Дако са наши проекции на наши близки - майка, баща и т.н. "Добрата майка" според него често се сънува, като мечка.
Мечка
Това животно очарова децата със своето явно доброду¬шие, с майчинския си и спокоен вид. То е важен символ, макар и да се среща доста рядко в сънищата. Според ня¬кои народности (сойотите) мечката е господарката на го¬рите, „черната старица".. Други я смятат за символ на мъдростта. Тя изразява преди всичко стихийната сила, могъществото на несъзнаваното, но и недпредвидимото, капризния примитивизъм и склонността към насилие, които често се вграждат в отрицателната ни Сянка. В детските сънища мечката нерядко е въплъщение на майчиния авторитет (или на бащиния, ако става дума за мечок).
Според мен
мечката символизира някой твой добронамерен и близък човек, по-скоро мъж - баща, дядо, брат.
Улицата според мен това е личният ти избор, промяната, която искаш.
Вратата и това, че тя е отворена и това, че ти я затваряш може би показва, че приключваш нещо, затваряш някаква възможност или пък преминаваш на друг етап.
Къща
Символизира едновременно социалния образ и вътрешното същество на човека.
А
къщата, т.е. това е твоят Аз.
Дано да съм ти помогнала по някакъв начин