Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 305765 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
А някой да е имал сън в съня ???? Да сподели...
Сънувала съм как спя(точно както съм заспала с детето на леглото)  и се събуждам от странно движение в стаята, като вятър, все едно става течение от отворени врати. Ставам, оглеждам апарамента: физически няма никой, но се усеща присъствие зад входната врата. Усещах как някой се опитва да влезе, знаех, че е там. Усещането беше все едно държи нож. Виждах как вратата се отваря и започнах да правя енергийни защити на мен и на детето и това ни спаси.
После се събудих. Сънят изглеждаше толкова истински.Може и да е бил. ::)
Абе насън все правя едни защити, едно чудо. Как ми идва на ума първо това да направя! Наяве не се сещам често.

Не знам дали това е "сън в съня", но това ми изплува и затова го споделих.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Sekhmet

• Четящ
  • *
  • Публикации: 139
Здравейте мили съфорумци! Бих искала да споделя нещо с вас и евентуално да получа отговор на въпросите, които ме измъчват. От месец насам започнах да си спомням отделни части на мои сънища, които съм имала в продължение на целият ми живот, имам предвид места, на които съм била насън. Странно ми е, че спомените за тези сънища идват ненадейно, без да съм ги предизвикала с нищо и независимо от времето, но те са така ярки и осезаеми, че ми изглеждат на места, които наистина съществуват. За мене нямат послание или може би не го виждам... все едно имам части от пъзел и не зная какво да правя с тях.Неразбираемо е за мен защо се случва всичко това, може би някой има отговор или поне обяснение.
С пожелание за усмихнат ден @---

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
От месец насам започнах да си спомням отделни части на мои сънища, които съм имала в продължение на целият ми живот, имам предвид места, на които съм била насън. Странно ми е, че спомените за тези сънища идват ненадейно, без да съм ги предизвикала с нищо и независимо от времето, но те са така ярки и осезаеми, че ми изглеждат на места, които наистина съществуват.
А аз си живея така от години... :) Сънищата и будността ми са равностойни по важност и яркост за мен. Все едно живея два живота: дневен и нощен. Рядко ми се случва, но все пак ми се е случвало да объркам "двата си живота"...И аз имам места, които съм сънувала и ги познавам добре, защото не е било само веднъж, а повече пъти. Точно както казваш - места, които изглежда "наистина съществуват". И аз мисля, че те са именно това - реално съществуващи места...но не са тук, а вероятно в Астрала. За някои от тях мога да начертая топографска карта, други мога да нарисувам, за някои имам пък единствено усещане, по което ги разпознавам...За да ме разбереш - давам пример: в моите сънища, винаги Южният парк в София не е парк, а блато. Спокойна, застояла сиво - зеленикава вода. Винаги! И други подобни.
« Последна редакция: Май 05, 2011, 20:37:29 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Тук искам да отбележа нещо кратко. Мисля си, че от известно време започнах да сънувам Осъзнато. С пълно и доволно "участие" в съня. Но отново не разбирам конкретната разлика между обикновен сън и Осъзнат. Също и връзката с ОИТ. Последното, според мен не се случва на нивото (реалността) на сън, а в действителната реалност. И, ако го постигнеш или направиш какво конкретно ти помага или вреди- респективно на другите около теб.
Ето как си го представям- в две възможни за мен ситуации ОИТ(добра и лоша)

Добра: Нещо хубаво ми се случва. И съм с някой/и някъде тук и сега. Но решавам да "изляза", за да се ... "разведря". Това конкретно може да се случи и се случва дори да си в тялото си, защо трябва да излизаш извън него?

Лоша: Някакъв стрес. Срещаш или се сблъскваш с лоши. "излизаш", но така губиш реална връзка и контрол над тялото и може ...като искаш да се върнеш то просто да е мъртво.

Накрая ми направиха впечатление едни акценти за "защита" като заспиваш- бели, кафяви, розови, зелени... Това защо се прави?

Неактивен voodoogoo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
 Осъзнато сънуване за мен е когато си в съня и си в съзнание, и имаш контрола на будното съзнание но с допълнителен ефект,че можеш и да променяш средата, и част от събитята но всичко си е насън и ти го осъзнаваш и се наслаждаваш на трипа.Случвало ми се е да мога да променям само средата ,но не и събитията и е много забавно,защото е сън.Достигах до тези нива с упражнения от  Методът Силва.
 Сега се случва обаче обратното,вероятно за да върне баланса,сънувам докато съм буден и в съзнание и за свое успокоение ги наричам проблясъци. :bye2:
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
Оки-доки  :writer: записах си какво било осъзнато сънуване  :yes: но някак ми звучи (като си го прочетох няколко пъти) като определение, което може да се изведе или да се сетиш без прекалени усилия и практики с Методите на силвия.

Ето едно въпросче, относно осъзнато сънуване, защото може би много хора си мислят че сънуват осъзнато, но всъщност просто си сънуват.

На сън можеш ли да прочетеш текст, който не си чел до тогава и да го разбереш- там в съня? -(не да запомниш автор или заглавие и после като се събудиш да цъкнеш и да си го прочетеш- а в съня? Примерно след два дни имам изпит, но ходя на работа и нямам никакво време и като си легна си отварям лекцийките и си чета  8))
И защо НЕ можеш? Къде е разликата, и всъщност на какво "въздействаш", като в съня нямаш "среда"/реалност дефакто?
« Последна редакция: Май 09, 2011, 10:03:14 am от cassio »

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
Аз години наред сънувам един и същи сън още от малка. Може би от 6 или 7 годишна. Съня  винаги е един и същ и го сънувам един или два пъти в годината. Сънувам къщата си на село. Тя гледа към полето. От другата страна на улицата има канал за напояване. Съня е следния. Аз съм по средата на улицата. От полето идва една голяма мечка. Бягам към вратата и в последния момент успявам да затворя вратата под носа на мечката и тогава винаги се събуждам. От 3 или 4 години не го сънувам. Но при последното сънуване съня се промени. Отварям вратата и тогава мечката ме хваща и слага лапата върху мен и се събуждам. Това беше последния ми син.
Не мога да си го разтълкувам. Ако някой разбира повече нека каже какво мисли.

Неактивен m2f

• Пишещ
Единственият човек на тая планета, който може да ти разтълкува съня ти си...ти!Всичко друго ще са измислиците на някого си. Подсъзнанието си е твоето. Асоциациите на ума ти са си твоите. Няма кой - ти си. :)
« Последна редакция: Май 09, 2011, 11:56:48 am от m2f »

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
kalan,
m2f е права, за да успее друг човек да разтълкува добре твои сън ще трябва доста дълго време да проследи сънищата ти. Може да си направиш свои дневник - съновник и да ги записваш :)

Аз ще се опитам да пиша малко по съня ти, но не претендирам, че ще се справя успешно.
Възможно е през деня или няколко дни преди съня да си видяла нещо или някого, което да ти е напомнило за къщата на село...
Животните в сънищата според Дако са наши проекции на наши близки - майка, баща и т.н. "Добрата майка" според него често се сънува, като мечка.
Цитат
Мечка
Това животно очарова децата със своето явно доброду¬шие, с майчинския си и спокоен вид. То е важен символ, макар и да се среща доста рядко в сънищата. Според ня¬кои народности (сойотите) мечката е господарката на го¬рите, „черната старица".. Други я смятат за символ на мъдростта. Тя изразява преди всичко стихийната сила, могъществото на несъзнаваното, но и недпредвидимото, капризния примитивизъм и склонността към насилие, които често се вграждат в отрицателната ни Сянка. В детските сънища мечката нерядко е въплъщение на майчиния авторитет (или на бащиния, ако става дума за мечок).
Според мен мечката символизира някой твой добронамерен и близък човек, по-скоро мъж - баща, дядо, брат. Улицата според мен това е личният ти избор, промяната, която искаш. Вратата и това, че тя е отворена и това, че ти я затваряш може би показва, че приключваш нещо, затваряш някаква възможност или пък преминаваш на друг етап.
Цитат
Къща
Символизира едновременно социалния образ и вътрешното същество на човека.
А къщата, т.е. това е твоят Аз.
Дано да съм ти помогнала по някакъв начин  :writer:
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен kalan

• Пишещ
[ Други я смятат за символ на мъдростта. Тя изразява преди всичко стихийната сила, могъществото на несъзнаваното, но и недпредвидимото, капризния примитивизъм и склонността към насилие, които често се вграждат в отрицателната ни Сянка.
Ами ако наистина е мъдрост, може би означава, че бягам от мъдростта и в последния сън когато мечката ме хваща значи мъдростта ме  е фанала.  :rofl2:
Пък не се чувствам много мъдра. Въпреки, че близките ми хора казват, че съм помъдряла.
Иначе наистина е добра идея да си сложа една тетрадка и да си записвам всичко което сънувам.
Също така ми е странно, че съня ми се повтаряше толкова години.
Иначе тълкования за сънищата бол. Може ли да препоръчате сериозна литература по която да се водя и да се опитам да ги тълкувам.
Сънувала съм и много странни и смешни неща, които бих искала да ги разтълкувам. Например веднъж исках да убия елен с грахово зърно.
Мисля да прегледам по-подробно тази тема,но дайте някаква литература.

« Последна редакция: Май 09, 2011, 22:33:32 pm от kalan »

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Оки-доки  :writer: записах си какво било осъзнато сънуване  :yes: но някак ми звучи (като си го прочетох няколко пъти) като определение, което може да се изведе или да се сетиш без прекалени усилия и практики с Методите на силвия.

Ето едно въпросче, относно осъзнато сънуване, защото може би много хора си мислят че сънуват осъзнато, но всъщност просто си сънуват.

На сън можеш ли да прочетеш текст, който не си чел до тогава и да го разбереш- там в съня? -(не да запомниш автор или заглавие и после като се събудиш да цъкнеш и да си го прочетеш- а в съня? Примерно след два дни имам изпит, но ходя на работа и нямам никакво време и като си легна си отварям лекцийките и си чета  8))
И защо НЕ можеш? Къде е разликата, и всъщност на какво "въздействаш", като в съня нямаш "среда"/реалност дефакто?
Може би се включвам не на място, но от малък съм се научил да си контролирам сънищата, така се избавих от обикновенните детски кошмари, но за четене на лекции, това е друго ниво ;D ;D ;D

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
Това беше шега  :)Същото е, можеш ли насън да се напоркаш или въобще някакъв тип състояние, което да сравниш съзнателно с реалността, за да го разграничиш като Осъзнато сънуване. По същата логика исках да попитам, дали при сънят с Мечо, сънят е бил Осъзнат, защото в началото на темата (която се постарах да прочета) ставаше въпрос, че това НЕ Е тема за тълкуване на сънища- има си различни съновници- а именно за нивото на съзнание и Осъзнаване, когато сънуваме, живеем в реалност или сме аут ъф боди  :)
Така и искам все още да разбера това за "защитата" или някаква "аура", която "задаваш" или правиш при сънуване и евентуално при реално живеене. Защо сме "по-слаби" по време на сън, за да изграждаме защита в астрала?

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
Сънувала съм и много странни и смешни неща, които бих искала да ги разтълкувам. Например веднъж исках да убия елен с грахово зърно.
Мисля да прегледам по-подробно тази тема,но дайте някаква литература.

Може да ти се струват странни и смешви, но доста пъти именно там е истината.
Както казва Кейси - "Нищо не се случва в живота ни без преди това да е разкрито от нашите сънища."

Аз ти препоръчвам следните книжки:
1. Човекът и неговите символи - Карл Юнг
2. Тълкуване на сънищата - Пиер Дако
3. Върху природата на сънищата - Юнг
4. Алхимия на сънищата - Вал Глейд

Забравих- Тълкуване на сънищата - Фройд, а къде без него, той е първият :)

Мисля, че някои от тях ги има в Спиралата, потърси. Ще ти са от полза да опознаеш себе си :)
« Последна редакция: Май 09, 2011, 23:50:09 pm от Iveta »
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен kalan

• Пишещ
По същата логика исках да попитам, дали при сънят с Мечо, сънят е бил Осъзнат,
Така и искам все още да разбера това за "защитата" или някаква "аура", която "задаваш" или правиш при сънуване и евентуално при реално живеене. Защо сме "по-слаби" по време на сън, за да изграждаме защита в астрала?
За този сън не беше осъзнат. Иначе до 15 г. осъзнавах и  контролирах почти всеки сън.
Сега вече не го мога.За защити по време на сън не съм правила и не ги знам

Мерси за книгите Iveta

Неактивен m2f

• Пишещ
Може би се включвам не на място, но от малък съм се научил да си контролирам сънищата, така се избавих от обикновенните детски кошмари, но за четене на лекции, това е друго ниво ;D ;D ;D
Имам въпрос към теб, Trandev, използвал ли си умението си за други конкретни цели или само за целите, за които казваш?  :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27