"Трябва" не е точната дума.
Въпреки, че не съм имал ОИТ, съм убеден, че ОИТовците знаят за какво говоря...
Да кажем, че едно нещо трябва да се постигне. Нещото... то съществува. Независимо в кое измерение си, и каква е реалността около теб, не можеш да избягаш от нещото.
Измеренията не са това, което "съдържа" нещата. Нещата са извън измеренията и във всички измерения има едни и същи неща.
Та да кажем, че нещо трябав да направиш. Независимо в кое измерение избереш да го правиш, то винаги ще е еднакво трудно/лесно. Независимо в кое измерение решиш да вършиш нещото, резултатът от него също ще са едни и същи неща, от което и измерение да ги гледаш.
Колкото си осъзнат в триизмерната реалност (3Д), толкова ще си осъзнат и навсякъде другаде. Колкото си умен в астрала, толкова ще си умен и в 3Д. Колкото енергия имаш в 3Д, толкова ще е и в астрала.
Също така - каквото си преодолял в 3Д, преодолял си го навсякъде из измеренията. Каквото си преодолял в астрала, преодолял си го и в 3Д.
Всяко измерение си има своите закони. Така всяко нещо може да бъде постигнато по различни начини и според различни закони в зависимост от това къде се намираш.
Ако нещо не ти уйдисва в 3Д, то може би повече ще ти пасва да го постигнеш според законите на астрала. Ако нещо не ти е по вкуса в астрала, то постигането му според законите на 3Д може би ще ти хареса повече.
Така че "трябва" със сигурност е грешна дума, понеже обиконвено се отнася до създаване на самоцели. Естествено в случая е използвана поради прибързване и е използвано нейното светско значение, а не първичното.
Така че всеки върши нещата си откъдето най му харесва, но отвсякъде е еднакво трудно/лесно/просто/сложно. Това е поради причината, че законите на всяко измерение са "балансирани" така да кажем.
Естествено трябва да се има предвид транслацията на нещата между измеренията и отношенията между законите. Например в астрала може да се свърши нещо, което в 3Д ще бъде свършено по-късно... понеже в астрала няма "време" например, за разлика от 3Д, където има такъв закон и тн...
Знам, че на хора като мен не им е мястото точно тук, точно в тази тема =) Но ако си научил нещо някъде, то е общовалидно навсякъде (нещо като диплома от западен университет) и просто споделям какво съм научил аз по въпроса, вървейки по другия бряг на реката =)