Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 306302 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Понеже има какво да се направи и има хора, които са се заели нещо да правят. (Което нещо има претенцията да е различно от "благи приказки")

По-конкретно?
В личен или в общ план?

Ами... и в личен и в общ план. В личен план описвам нещата във форума, когато се затвори логически кръг. В общ план - около мен в момента се появяват хора. Предстои да се завъртят и да се получи движение, ако мога така да се изразя.
« Последна редакция: Август 26, 2010, 15:26:06 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен peace

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
  • Basicly Im Free
Здравейте,аз съм нова в форума,чета от месеци и не мога да смогна! :) В последните години чета много книги,но вие сте мнооого напред и не вярвам скоро да ви настига,но се надявам да помагате  :flag_of_truce:

Търся из нета отговор на това защо не сънувам от поне 5 години(освен 2 пъти),но не мога да намеря обяснение. :unknown:  Баща ми също не е сънувал няколко години,а след това е започнал да сънува само черно-бели сънища... :-X 

За последната година сънувах 2 пъти през 6 месеца горе-доли(да речем февруари и юли).Единият сън беше,че ми падат зъбите.... Другия - около десетина кучета ме заобикалят,а аз държа някаква сурова пържола в плик.Приклещват ме в ъгъла до стената(чудех се защо стопаните им не ги спряха,а гледаха отстрани),като големите кучета(приличаха ми на добермани)са около мен и ми дишат във врата,а две малки(като пинчери) единия в скута ми,а другия м/у краката,а аз съм полу клекнала,свита от страх.Постепенно страха ми отмина,големите кучета се отдръпнаха,а малките паднаха мъртви на земята между краката ми. Тръгнах да бягам и в същото време започнах да си плюя предните зъби,без да ме боли с много кръв. :( Странното беше,че отстрани гледаха едни стари мои приятели и  ми се подиграваха.  В крайна сметка,нищо не ми се случи от тогава и не знам как да си го обясня.  ??? Сигорна съм,че беше ОС,но нямах контрол над него :(

Извинявам се че досаждам  :boredom:,но искам да споделя още едно нещо,важно за мен!

Преди няколко години направихме катастрофа с колата на един приятел,на околовръстното в София,бяхме 4 човека!Доста беше тежка!Аз бях на задната седалка зад шофьора.Паднала съм при удара м/у седалките и съм била в безсъзнание някакво време- 1-2мин.Издърпа ме единия човек навън,а на мен започна да ми тече кръв от челото,имах 10мм на дългочина отвор на челото.Когато бях вече извън колата,видях тръба от която тече вода и отидох да си измия челото.След това ни откараха в пирогов и ми направиха 18 шева.На другия минахме през мястото кадето стана инцидента,а там нямаше нито чешма,нито вода наоколо,само асфалт!
Мисля си че от този момент спрях да сънувам!Ако може някой да помогне да си изясня нещата,ще съм много благодарна!!!!!

Пак се извинявам,ако досаждам!  :-*

:-*

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
Зависи дали предаваш информацията правилно и дали си даваш сметка за всичко, понеже това е много широка база.

Първият ти сън.
Зъбите се свързват със способността да се справяш с физическия свят, с околиня свят и с проблемите в него.
Множеството кучета и пържолата е ситуация, в която си заобиколена от много проблеми. Защото носиш товар, който ти създава множеството проблеми, но ти отказваш да го пуснеш.

Вместо да се справиш със ситуацията, избираш да избягаш от нея. Затова си губиш и зъбите в съня.

А приятелите се смеят, защото е толкова просто - просто пусни излишния товар, който е като мъртво безжизенно месо - пържола в плик, което само тежи и ти създава множеството проблеми, но вместо да го направиш, ти развиваш страх, губиш способност да се справяш със ситуациите и бягаш. Е как да не ти се смеят приятелите.
Техният смях е индикатор за това, че светът продължава да е весел и прост, а проблемите ти - заблуда, която сама поддържаш.

А случката, която разказа... Вземи предвид възможността за травма. Може да те е страх да изгубиш съзанние отново, или... ако си се стреснала на подсъзнателно ниво от факта, че чешма няма, да те е страх от други съобщения на съзнанието, като сънищата, просто защото такива ситуации са прекалено стряскащи за теб.

А може и въобще да не е това, доста са сложни тези неща по принцип. Но за първия ти сън съм сигурен.

П.П.
Имай предвид, че има значение и живота ти. Аз например сънувам почти винаги в 4 часа и много рядко в друго време. Ако се събудя преди 4, нямам сън. Заспя ли кога да е преди 4 часаи прекарам това време около 4 сутринта в сън, винаги сънувам.
Понеже в 4 е най-дълбокия сън, и ако се събудя след 4 не мога дълго време да се събудя и целия ден ми е крив, затова ставам за работа преди 4 - защото се събуждам много бързо и влизам в пълна активност през целия ден, без чувство за загуба.
« Последна редакция: Август 30, 2010, 19:15:38 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен _

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
  • mind heist
имам разни предположения и странни случки за които мисля че тук може да се окаже правилното място:

на скоро бях сънувал сън в началото на който бях като марионетка обаче знаех че сънувам и просто чаках да видя какво ще стане:
излизнах тъкмо от банята, бях с кърпа (сънят си минаваше все едно като филм дотогава)  и тогава го скивах еи тоя http://www.teenproblem.net/news/s/15781.html даже се сетих кои е и някакъв зловещ звук се чуваше и аз реших да поема контрола над нещата като се осъзнах (да поясня когато съм осъзнат единственото ограничение ми е докъдето ми стига фантазията и по принцип аз мога да контролирам всичко с мисълта си само) и тъкмо скочих да му откъсна главата на този и тои ме погледна със някакъв много съсредоточен поглед и ме парализира и не можех нито да се движа нито нищо, за първи път ми се случва в осъзнат сън да не мога да контролирам околните и добре че тогава се събудих, бях се разтреперал целия.Има ли някаква вероятност този да е някакъв участник от проекта дриимскан, ако изобщо този проект  съществува ...

в тези сънища в които съм като марионетка (все едно като на филм) са ми малко като пророчески, до 3 дена се случва нещо сходно с това което съм сънувам но никога 1 към 1 с него.

значи аз съм свикнал да си лягам към 11:00 защото тогава чуствам че за тялото ми е най благоприятно и спя някъде до към  3:00 и след като мине почват сънищата.  8)
Преди рядко се осъзнавах на сън и ми беше любопитно какво е това, що е, как мога да го предизвиквам когато си поискам, пробвах като си пишех по ръцете "сън" и като го видя в съня да ми напомни и имах така повече осъзнати сънища обаче като спрях да го пиша пак си се осъзнавах, и си мисля че един вид по този начин научих съзнанието ми по лесно да разграничава съня от реалния свят, вече на 4 нощи ми се случва ОС.
Чел съм книжката хакери на сънища и в нея е отбелязане че сънят си има някаква граница, нещо като балон (нещо такова май беше) аз обаче съм пробвал да видя дали ще се блъсна в нещо като бариера ако се насоча само към една посока без да се отклонявам и нямам ограничения мога да обиколя планетата 10 пъти  :)

колкото до опитността извън тялото, случвало ми се е няколко пъти но само за секунда може би 2, виждал съм се над тялото и беше през ноща а пък в стаята беше светло и разбирасе не беше запалена лампата, беше бяла светлина. И се чудя много за душата, всеки един човек притежаващ душа трябва поне ведъж съвсем неволно да му се случи отделяне от тялото, чета най различни книжки и мисля че много малко от хората на земята които имат души повечето са с изкуствени и за тези хора живота свършва като умрат, нямат прераждане и т.н. те са просто създадени като работна ръка.Пък и други мисли ме дохождат чел съм че ако едно тяло е във фарадеев кафез душата не може да напусне тялото, възможно ли е душата да е заключена в мозъка или в слънчевия сплит(все пак тялото работи на електричество) и някоя електромагнитна бурая или като изригванията от слънцето ако е през ноща да създаде това излизане на душата от тялото, имам голям мерак да овладея излизането от тялото но съм пробвал какви ли не описани методи и никой не е помагал.
« Последна редакция: Август 30, 2010, 20:45:08 pm от petyr »

Неактивен fry

• Пишещ
  • Публикации: 547
Скоро имах сън,в който сънувах че сънувам ::) Не си спомням нищо от съня(действия и т.н)Събудих се в съня ми и си казах,че сънувам :-X в този момен се събудих реално!

Неактивен Red

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
И на мен ми се е случвало да сънувам, че сънувам и да се будя в съня си, след което в реалността (много оплетено стана ;D ).Обикновено е за кратко, преди реалното събуждане.
Първият път, който си спомням беше преди може би десетина години, била съм на 8-9, една вечер майка ми беше излязла и не се прибра, аз си легнах и по някое време (към 3, 3 и 30) нещо се разбудих, малко след което чух, че вратата се отключва и реших, че тя се връща, станах, видях я, беше довела познаните, с които наистина в това време е била на вън, разговаряхме и така на татък. Даже си спомням, че се чувствах уморена и ми се спи, но седях при тях, защото много се радвах на гостите като хлапе. По едно време обаче се събудих и се оказа, че нищо такова не се е случвало, но след малко отново се чу отключването на вратата. Тя се върна, отново с тези хора, седнаха на масата, приказваха си, поговориха и с мен и тогава пак се събудих - беше си тъмно и спокойно, нямаше никой. През деня се оказа, че се е прибрала няколко часа след като аз отново съм заспала, този път до сутринта. Тогава цялата тази работа ми се стори много шантава ::) ;D.

Неактивен peace

• Четящ
  • *
  • Basicly Im Free
Първият ти сън.
Зъбите се свързват със способността да се справяш с физическия свят, с околиня свят и с проблемите в него.
Множеството кучета и пържолата е ситуация, в която си заобиколена от много проблеми. Защото носиш товар, който ти създава множеството проблеми, но ти отказваш да го пуснеш.
Вместо да се справиш със ситуацията, избираш да избягаш от нея. Затова си губиш и зъбите в съня.

* Странното е ,че общо взето нямам проблеми...не работя от 2 години,чета книги и карам сноуборд...може да е нещо от миналото,или пък бъдещето.. :unknown:

А приятелите се смеят, защото е толкова просто - просто пусни излишния товар, който е като мъртво безжизенно месо - пържола в плик, което само тежи и ти създава множеството проблеми, но вместо да го направиш, ти развиваш страх, губиш способност да се справяш със ситуациите и бягаш. Е как да не ти се смеят приятелите.
Техният смях е индикатор за това, че светът продължава да е весел и прост, а проблемите ти - заблуда, която сама поддържаш.

* Тези хора не съм ги виждала отдавна,не живея в България.....  :unknown:

А случката, която разказа... Вземи предвид възможността за травма. Може да те е страх да изгубиш съзанние отново, или... ако си се стреснала на подсъзнателно ниво от факта, че чешма няма, да те е страх от други съобщения на съзнанието, като сънищата, просто защото такива ситуации са прекалено стряскащи за теб.

* За това не се бях замислила,напълно възможно!

А може и въобще да не е това, доста са сложни тези неща по принцип. Но за първия ти сън съм сигурен.

Мерси много! :)
« Последна редакция: Август 31, 2010, 01:35:50 am от peace »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
Животът е проблем. Самият факт, че мислиш, че нямаш проблеми, е проблем сам по себе си и най-вероятно е свързан с това, че не разглеждаш живота си в достатъчна дълбочина.

Няма никакво значение дали си виждала хората скоро. Те продължават да са символ. ДА правиш буквална връзка между реалния и символния свят е като да делиш на нула.

Неактивен _

• Четящ
  • *
  • mind heist
по добре е да си щастлив и да не мислиш за проблемите, все пак каквото стане ...
живей сега и се наслаждавай на всеки един миг, а не в някакви спомени които са свързани с лоши неща и да  те карат да се чустваш огрижена или депресирана, или пък да мислиш за бъдещи събития които не е сигурно дали ще се случат ... извода спрете да мислите, живеите в настоящето и се оставете чуствата да ви водят във всяко едно начинание.   8)
аз примерно никога не мисля за миналото което съм изживял и това някакси ме прави свободен

а и осъзнатите сънища никога не могат да бъдат  разтълкувани, те са отражение на мислите ти.

Неактивен peace

• Четящ
  • *
  • Basicly Im Free
  Много ви БЛАГОДАРЯ!!!
Прекалих с лични въпросчета и го превърнах в съновник  :bad:,много sorry!!!
Възможно ли е да отворим тема за начинаещи,предполагам ще е полезно и за други новаци като мен :writer: А пък мога и да "крада занаята" както се казва ,но ще е доста по бавно

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
petyr, проблеми в миналото няма, и в бъдещето няма. Проблем ли е, значи е натоящ =)

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
Не съм съгласна с това.
Цитат
Сънуването на зъби почти винаги се свързва със загуба.А ако се чупят,падат,почерняват и подобни кофти неща,почти винаги означава смърт на някого. На мен лично 2 пъти ми се е случвало,да сънувам зъбите си,единия път бяха всичките черни и почина един от най обичаните ми хора,а другия ми паднаха няколко зъби и почина мой приятел.Пиер Дако,който е известен и с тълкуването на сънища и по точно от чисто психологична гледна точка,също определя зъбите в съня като загуба.Може да е матерялна загуба, а може да е и точно това,е си загубила сънищата си.
Относно чешмата която я е нямало.На мен ми се е случвало подобно нещо.Бях в болница,бяха ме упоили много здраво,защото 2 дни не станах от леглото,на третия ден отидох в стола на етажа да ям,стана ми лошо докато бях там и реших да отида и да си легна.До като вървях в коридора вече едва се държах на крака и точно преди стаята,ми причерня и тръгнах да падам.Бях сама,но някой ме хвана за ръката и ме бутна в стаята.Буквално ме избута,засили ме така че се стоварих директно върху леглото.Нямаше никой.Целия коридор беше празен а аз бях в последната стая,няма как да не съм видяла човек.

Неактивен peace

• Четящ
  • *
  • Basicly Im Free
Първия път,когато сънувах,че ми падат зъбите,бяхме при колега на мъжа ми за няколко дни.На следващия ден,колегата разбра,че негова много добра приятелка е починала на място в катастрофа.Не го написах,защото не вярвам това да е причината.Не познавах това момиче,което катастрофира.
Не го свързвам с загуба на сънищата,защото не сънувам поне от 5 години,а съня е преди малко повече от половин година.

По принцип съм доста наблюдателна,мога да кажа,че имам доста развита интуиция... но за никакъв вид загуба не мога да се сетя...

Като цяло на всеки му се е случвало да сънува подобно нещо,но аз си мисля,че е за всеки има различно значение.Баба ми например казва,че всеки път когато вади зелени бурени от пръстта,в следващата седмица има големи проблеми.

За чешмата съм съгласна,че съм се изплашила и съм спряла да сънувам.Не знам дали е правилно да го пиша тук,ако не е изтрийте коментара,но това беше единствения път,когато взех кокаин.  ???

Преди това доста се бях зарибила по Кастанеда.Два пъти си видях ръцете,но не успях да продължа.

Неактивен _

• Четящ
  • *
  • mind heist
Намерих интересна информация в книгите: Мозъкът произвежда електромагнитни вълни в обхвата между 0.5 и 40 херца. Този спектър се подразделя на пет обхвата, свързани с различни състояния на съзнанието.
1.   делта вълни /от 0.5 до 3 Hz/ - характерни за дълбокия сън без сънища и коматозните състояния
2.   тета вълни /4 – 7 Hz/ - характерни за съня със сънища
3.   алфа вълни /8 – 12 Hz/ - появяват се в будно състояние на покой, напр.непосредствено преди заспиване и след събуждане.
4.   бета вълни /13 – 30 Hz/ - преобладават в нормалното будно състояние
5.   гама вълни / 30 – 40 Hz/ - изострено будно състояние
Когато човек е в тета –състояние /също и в будно, спокойно алфа –състояние/ е около 25 пъти по-податлив на внушения, отколкото в нормално будно състояние. Самовнушението също е по-ефективно тогава.
     При будно състояние е доминиращо лявото полукълбо на мозъка, а при сън е доминиращо дясното. Работата на двете полукълба с еднаква сила /без доминиране/ се нарича мозъчна синхронизация. Това е състояние, в което човек едновременно е буден и спи, в което на негово разположение са обичайното му дневно съзнание със способността за критично, свободно вземане на решения и неизмеримите възможности на подсъзнанието. Мозъчна синхронизация се получава по естествен начин при “ясен сън”. По време на обикновен сън, будното съзнание е повече или по-малко изключено, което се вижда и от факта, че в състояние на сън преобладават тета- и алфа-вълните. Затова насън човек е предимно пасивен и се оставя на действието на съня. Критичността му в голяма степен е подтисната, така че странните реалности, с които се среща, не му правят впечатление. В дневното съзнание преобладава рационалния ни разум, който ни позволява да взимаме критични и определяни от нас решения. Неизмеримите творчески сили на подсъзнанието са на заден план, силите, които на сън ни позволяват да създаваме цели реалности. Това ограничава възможностите ни, защото будния разум не обхваща природата като цяло. В състоянието “ясен сън” тези противоречия се обединяват. По време на съня, човек осъзнава, че сънува и знае, че реалността, която преживява в момента, е създадена от него. Творческите сили на подсъзнанието са на пълно разположение. От друга страна, активен е и критичният разум, така че осъзнава и способността си за лично действие.
     Ако се осъществи мозъчна синхронизация през деня, докато човек е буден, ще са на разположение силите на подсъзнанието за контрол върху физическия свят. Чрез мисълта съзнателно ще управляваме физическия свят.
     От квантовата физика е известно, че частиците не следват класическите закони на механиката или електродинамиката, а изглежда водят “собствен живот” и реагират на намеренията на наблюдателя.
 Ако се направи сравнение между физическото и енергийното /астрално/ ниво, се вижда, че единствената разлика между двете е скоростта на енергиите, от които са изградени. Физическото е бавно, плътно, грубо, с ниска честота на трептене. Енергийното е по-бързо, рядко, фино, с по-високи честоти на трептене. От тази единствена разлика произтича важно последствие: Тъй като и двете нива подобно на огледало, отразяват личността /действия, чувства и мисли/ на индивида, то това отражение е бързо на енер.ниво и бавно на физ.ниво. Огледална функция на света. Напр.ако възнамериш на енер.ниво нещо, то става веднага или почти веднага, бързо обираш плодовете на действията си. Излъчването ти като бумеранг се връща при теб. Но на физическо ниво с присъщата му ниска съзнателност, чакаш дълго докато се реализира намерението, понякога толкова дълго, че забравяш какъв бумеранг си хвърлил..

Неактивен b.boy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 85
  • Музиката е нещото което ме прави щастлив!
    • The Mystery
Не мога да разбера дали информацията която давате е за МЕН или за госпожата ми по физика? Като сте решили,да помогнете на хората с различни знания,мнения и информация поне пищете така за да могат да ви разберат!

НЕ всички сме умни деца с интерес към "физиката' : )

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27