Ее, по поведението към момчето има да се изговори много, аз лично бих му обяснил в пълнота колко е различен от другите и как и защо всеки е различен.Според мен да се правят околните, че няма нищо, би го подтиснало или накарало да се стеснява, защото очевидно нещо има.Но тая тема е съвсем друга и не става дума за това сега

Хмм, аз пък съм чел точно обратното на повече от едно място - че студ(
в смисъла на темературен дискомфорт) се предизвиква от недобро протичане на жизнената енергия по съответните канали и меридиани.
От друга страна, изградил съм практиката си на същите тези източници, и винаги ме спохожда студ след това.Изстива ми челото, ръцете, краката...всичко.
Веднъж обаче стана нещо много интересно.
Правя упражненията си по гащи, защото всичко пречи.Правя ги на отворен джам и течение, защото имам нужда от въздушен полъх от време на време, спомага за мисловната ми нагласа.
В скорошните студени вечери в София(вечерта беше 6 градуса, преди около седмица и нещо) пак ги правих, гол, на отворено и течение, към 2-3 през нощта.
Отначало ми беше студено, като ги почнах, се стоплих.Отдадох това на физическата активност, логично.Като ги свърших следваха 5-10 минути на медитация, зависи колко ми отнеме мисловното упражнение, което правя.През това време съм прав, неподвижен и гол.
Помислих, че е доста топла вечер, като свърших.Понечих да си обуя чехлите...бяха невероятно студени, просто не се обуваха(бях бос, те са кожени).Сякаш бяха парчета лед.Пипнах бюрото - ледено.Имах чувството, че е топла лятна вечер, затова пипнах себе си - бях леден.Кожата по корема ми беше ледена, ръцете ми бяха ледени, стъпалата ми също...само че не го усещах така.
Малко е странно - ако дясната ми ръка си виси във въздуха, чувствам, че е задушна лятна вечер.Ако пипна дясната си ръка с лявата, лявата ще усети дясната студена, и дясната ще усети лявата студена.Пусна ли ги - и двете усещат задушна лятна вечер.
Допрях ръка до тялото си - тялото ми е студено, ръката ми е студена.Раздалечавам ги - усещат топла лятна вечер.
Сякаш мозъкът ми не можеше да регистрира студа на въздуха от вън, от който всеки предмет беше изстинал.Аз в действителност целия бях студен, но не усещах крайниците си студени...сякаш кожата ми не беше моя.Усещах пръстите си студени, само ако ги свиех в юмрук.
Само веднъж съм имал подобно изживяване.Не зная колко продължи, защото легнах да спя веднага след това.Нищо особено в сънищата.
Затова, при това преживяване, при моята информация, че студ е липса на енергия и при вашата, че студ е енергия с висока вибрация...въпросът ми е повече от отворен и съм любопитен за логичното обяснение...