Salito,
Отново мислих за твоя проблем след последния ти пост.
Достигнах до следните заключения.
За да разбереш, за какво иде реч, препрочети отново "Хакери на съзнанието" в онази част, в която главният герой е сам в Тайгата и описва ефектите от упражнението му върху така нареченото наблюдение върху извършваните действия. Ако помниш, упражнението се състоеше в това ДА НАБЛЮДАВАШ ВСЯКО СВОЕ ДЕЙСТВИЕ БЕЗ МИСЛИ, КРИТИКА, ОЦЕНКА И КОНТРОЛ. Целта на упражнението е да се съсредоточиш върху действието и изхвърлиш всякакви мисли. В "Хакерите..." е описано, че ефектите върху съзнанието, с това сложно и просто упражнение, се появяват след няколко месечно практикуване. Ефектите се изразяват в един невероятен изблик на интуиция и взрив на знаене за всичко свързано с обекта на съсредоточаване, т.е. НА БУКВАЛНО ПОЛУЧАВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ЗНАНИЯ СВЪРЗАНИ С ОБЕКТА, ВЪРХУ КОЙТО СЕ СЪСРЕДОТОЧАВА ПОГЛЕДЪТ, СЛУХА, ВНИМАНИЕТО! В една от книгите си за този интуитивен начин за получаване на знания пише и П. Успенски, като прекрасно описва същото взривно получаване на интуитивна и ПЪЛНА информация за обекта на внимание. В същината си това е прекрасен метод за изучаване на Вселената! Пряк, непосредствен, лишен от илюзиите, които неизменно се получават при пречупване на информацията през човешките органолептични органи. Т.е. този начин на получаване на информация се отнася ЗА ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ НА ОБЕКТИТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СА, за което е мечтаел Емануел Кант, а именно да види нещата такива, каквито са! Интересното е, че толкова огромно количество информация трудно се понася от днешната масова настройка на съзнанието на всеки от нас и затова трудно се възприема, асимилира, и може би поради тази причина, човешкото съзнание не работи с такива методи за изучаване на природата. Между впрочем, за подобен тип Свръхсъзнание пише и Кастанеда.
При теб нещата малко приличат на описаните ефекти. Т.е. на началните фази на Свръхсъзнание! Честно да ти кажа, завиждам ти! Отделен е въпроса, че ти явно не си запознат с това, как аджеба, може и трябва да се прояви Свръхсъзнанието, уплашен си поради незнанието и затова си в паника. Но както е казал Дон Хуан, човек трябва да бъде ВОИН НА ЗНАНИЕТО! Разликата при теб е съня. Но да си кажа честно, за първи път прочитам за проява на такъв тип Свръхсъзнание, когато в основата е имало упражнения свързани със съня, т.е. сънните илюзии /макар че всичко е илюзия и илюзиите в съня са толкова действителни, колкото и сдействителността, в която живеем - но тук вече става дума за съвсем други неща/ да са фактор за ИНТУИТИВНО ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ АКАШОВИТЕ ЗАПИСИ! В същината си, ако прочетеш Монро и някои други езотерици, ще видиш, че сънищата са едни от НАЙ-МОЩНИТЕ МЕТОДИ ЗА ВЪЗПРИЕМАНЕ НА АКАШОВИ ЗАПИСИ И АКАШОВА ИНФОРМАЦИЯ В СЪЗНАНИЕТО НИ! Така че внимателно прочети "Хакерите на съзнанието", където са внесени много неща в една обща връзка и ще разбереш, за какво говоря. Но като четеш разсъждавай върху текста! Предполагам, че не си чел други езотерични книги, където са описани възможностите на човешкото съзнание за състоянието Свръхсънание и, ако е така, трудно ще можеш да разсъждаваш върху материала на книгата и да направиш необходимите логически заключения, което е жалко! Затова те призовавам да четеш МНОГО езотерична литература!
Някои твои твърдения от последният ти пост ме наведоха на горните мисли и те са:
Никога не съм усещал чужда воля при взимане на решения освен при проява на късче от сън.
Бъди сигурен, че това твое усещане е интуитивно, а интуицията никога не лъже, товати го казвам от собстве опит.
И нищо не ме терзае, потиска, гнети или внушава непонятни емоции, напротив решителен съм и подготвен винаги когато съм на важна среща или пред важно решение.
Виждаш ли, как си го казваш. Просто си в паника, защото си в неизвестност, това ти създава комплекс на пребиваване в непозната обстановка, а оттам и дискомфорт!
сънищата не се повтарят, няма повтарящ се елемент, поведението ми по време на тези сънища е същото както при други, тоест аз не разбирам със сигурност за това че този сън е от специалните (така да ги наричаме), освен когато идват сценарии в дадена ситуация и ме карат да бъда друг а не типичния аз, а понякога съм сигурен че съня е от специалните, но пък никога не идват сценарии от него в някаква ситуация, просто все едно го е нямало.
.......................
Сънищата категорично са хаотични във времето и във връзката с място или личност която съм срещнал или бил.
След като не се променя поведението ти, значи НАИСТИНА нямаш проблем с чужда воля, която ти налага свои решения.
Изключително важно е да отговориш на следния въпрос. Решенията, които си мислиш, че са ти чужди, мислиш, че са продукт на чужда воля, ВОДЯТ ЛИ ДО НЕГАТИВИ ВЪОБЩЕ, водят ли до неприятни, нежелателни, отрицателни последици за теб или околните? Ако не водят, ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ РЕШЕНИЯТА, КОИТО МИСЛИШ,
ЧЕ СА ТИ НАЛОЖЕНИ ОТВЪН, ВСЪЩНОСТ СА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ВЕРНИТЕ РЕШЕНИЯ, КОИТО ПОДСЪЗНАНИЕТО, ИНТУИЦИЯТА, ПРОВИДЕНИЕТО ИСТИНСКОТО ТИ АЗ, ТВОЯТ ВИСШ АЗ /наречи го както искаш/ вземат ВМЕСТО ТВОЕТО ЗАСПАЛО /а то не е ли такова на всички ни?/ СЪЗНАНИЕ!!! Тъй че не виждам нужда да се безпокоиш, яко няма неприятни последици за теб и околните от тези СТРАННИ РЕШЕНИЯ!
И аз си мислих, че от мене си и все още не съм изключил този вариант...
Виждаш ли как сам си знаеш?

...и да приемам тези сънища като нормални покрай стреса и да не им обръщам внимание.
Ами те са си нормални според мен. Просто си станал по чувствителен към сънищата, благодарение на устрема ти да придобиеш будност по време на сънуване. Забелязваш ли как отговорът сам ти се натрапва. ПРОМЕНЕТОТО СЪСТОЯНИЕ НА СЪЗНАНИЕТО ТИ СЕ ПРОЯВЯВА ИМЕННО ЧРЕЗ СЪНИЩА, а не чрез някакъв друг психически похват и това е ИМЕННО ЗАЩОТО СИ НАПРАВИЛ СЪЗНАНИЕТО СИ НАПРЕГНАТО И СЪСРЕДОТОЧЕНО ТОЧНО КЪМ НЕГОВМАТА СТРАНА, КОЯТО СЕ ИЗРАЗЯВА ЧРЕЗ СЪНИЩАТА!
Искам да ви кажа, че усещането хич не е неприятно, ако не бяха опасенията от неизвестното на това преживяване, имайки в предвид факта, че не съм срещнал друг с подобни сънища до сега.
Ми как ще е неприятно? Знаеш ли, още от дете съм имал интуитивни преживявания, без да включвам дежа ву. При мен често нещата, в детството, се осъзнаваха интуитивно и получената информация беше винаги вярна. И сега е така, когато имам интуитивни преживявания. Друг е въпроса, че ти може би никога не си съзнавал тези преживявания до момента
...имайки в предвид факта, че не съм срещнал друг с подобни сънища до сега.
, когато си започнал да правиш упражненията за будност по време на сън, а сега имаш вече изострена чувствителност. Тъкмо поради неизвестносттта на преживяването ти си в паника. Ами и аз щях да съм в паника, ако ДИРЕКТНО в къщи кацне НЛО, въпреки, че съм снимал с фотоапарата си НЛО на няколко километра от къщи, а майка ми е виждала от къщата ни такова няколко месеца след като снимах. С една дума, четем за непознати и невидяни от нас неща, надяваме се да ги "дегустираме" и осъзнаем, но когато това стане НЕ ВЯРВАМЕ И СМЕ В ПАНИКА! Това е нормален съзнателен процес при възприемане на непознатото и новото, един вид защитна реакция пред опасността!
Даже има моменти в които ми е приятно като си спомням начина на предаване на информацията, без език, без думи, телепатия но без инструмент или разговор с подсъзнанието без грам ехо.
Ами тя интуицията винаги идва така,
без думи, без език, телепатия и инструмент и разговор с подсъзнанието /ако вожеш да усетиш това нещо като подсъзнанието; забележка - то никога не се усеща, защото как можеш да усетиш ума си, освен когато се разграничаваш от останалия свят.
Но определено има информация, защото усещам, че съм по тежък от преди с някакъв брои мисли, знание или споделен опит, които за съжаление нито помня нито знам какво е, освен в дадени ситуации и то даже тогава на разбирам защо правя даденото нещо, а просто знам, че това е резултат от еди си кои сън.
Естествено, че си по тежък от преди със знание и опит, което е главната същност на интуицията. И както казах преди, сам си го казваш, ЧЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ВСИЧКО Е РЕЗУЛТАТ ОН СЪН или по-точно резултат от заниманията ти с упражнения за ума и съзнанието, но даже не си го признаваш, защото НЕ ЗНАЕШ, за какво става дума! Хе-хе-хе...
Мисля, че има много хора с подобни сънища, но не споделят или просто не им обръщат внимание.
Не е точно така. Останалите хора просто имат нужната теоретична база за разсъждения и затова не се паникьосват, не мислят, че имат проблем, заболяване и т.н. ТЕ ПРОСТО ЗНАЯТ, ЧЕ СЪЗНАНИЕТО ИМ Е ЗАПОЧНАЛО РАЗВИТИЕТО СИ ПО ДУХОВЕН ПЪТ!!! А между впрочем, всички езотерици и древни философи са твърдели, че пътят на философия, на мъдростта, на духовното развитие е много по-труден от този на материалното, фиическото и тленното! Може би наистина си стъпил на пътя, където трябва много воля, търпение, целеустременост, ПОЗНАВАНЕ НА ОПАСНОСТИТЕ И ПРЕПЯТСТВИЯТА ПО ПЪТЯ, постоянство и знаенето, че ако стъпиш на този път, НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД, т.е. материалното за теб ще загуби стойност!
И за да завърша, мисля, че е добре да има повече такива хора като теб преди 2012, защото те ще на нужни така, както и сега!!! Просто не познаваш чудесата на човешкото съзнание и затова те е страх. Твоята реакция на уплаха е просто защитна реакция пред непознатото! В последният си пост ти просто ОПИСВАШ НЕЩАТА КАТО ОТ НЯКОЕ РЪКОВОДСТВО ПО ЕЗОТЕРИЧНА ПРАКТИКА, но не знаеш това... хе-хе-хе! Ако не беше написал последният си пост щях да продължа да мисля, че просто имаш наистина психоатака! Явно не е така, но нека се изкажат по-компетентни от мен. Направи си една консултация с Еленко Ангелов, няма да ти е от излишък и ИМАЙ ВПРЕДВИД, ЧЕ ТОЙ Е ПСИХОЛОГ, КОЙТО ДЪЛГО ВРЕМЕ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ПСИХОАТАКИ, но имай напредвид моите мисли, които описах току що! Специално този човек ще ти помогне много, защото е добър специалист.