Blue|_Star, това че съм писал поста в мн.ч. не означава, че съм в кюпа на вярващите. А от следващия ми пост вече съм го и казал де. Самия Бог(пиша го с главна буква заради Вас съфорумниците, а не че го уважавам или вярвам в него) е аналог на вярата. Т.е. бог=вяра. Т.е. да Ви научат да вярвате, дори и във неща, които не виждате, не усещате, не чувствате. И наистина вярата във вярата върши работа от хилядолетия. А в днешно време пък да не говорим. Трябва само един убедителен гуро да застане пред стадото и то започва да блее....царчока през 2001г. каза ''вЕрвайте'' ми....и бееееееееее....стадото се юрна към урните(не казвам, че някой от Вас е гласувал за него, а само го дадох за пример), а то примери има много и в различни области. Тук у форума доста хора повярваха, че движението Окупирай.. е с идеална цел и се бори за по-добър живот(виж темата за Окупирай), друг вярва, че сам си бил учител в този живот, т.е. учителя бил вътре в него(дано повярвалия не вземе сам да се оперира, че става лошо за него
).....трети пък за друго е повярвал ..... Та в общи линии, АЗ нямам нужда да вярвам в нещо. Дано този път си ме разбрала правилно, а не да се разминаваме
.
Ми дреме му на него..ние сме тези които търсим посредници и пътища към Него.Не Той към нас.
Лютата чушка, котарака, небостъргача...гр.Самоков
Към кого търсим пътища?
ARRI, м*ма му стара, излиза, че ти знаеш по-добре от "нас", в какво вярваме или не? Еми, какво повече да ти напиша.

Ако нямаше потребност от вяра-нямаше да я има тази словестна д*ария.
Мога единствено да ти напиша, че е добре ти сам, за самия теб да си прецениш в какво вярваш/изповядваш/гласуваш и прочие, и защо. Естествено, ти може да откажеш да направиш това! Your choice!
Колкото до другото "гениално заключение"-еми, според някои Той си е без друго Всичко.
"Окупирай", нямам желание засега да я чета темата, но е по-лесно даденото движение или което, и да е, да го последва тълпата, защото (еми, виж ми по-горния пост, където те питам, ЗАЩО имаш нужда от някой, за да вярваш(добавям правиш), каквото и да е, и то под негова опека?!)е по-лесно за нея, може би, тъй като отговорността(или илюзията за това)я носи друг.