Аз преди години ходих в с. Царичина от чисто любопитство, за да видя какво има там. Беше мисля 1999 година. Разпитах селяните, те ми показаха къде е копано. Ливадата, която ми показаха, с нищо не напомняше, че е работено там. Селяните ми обясниха, че преди да си отидат, военните са изсипали огромно количество бетон и после са подравнили с пръст така, че да се образува ливадата така, както е изглеждала отначало.
Преди споменатата година обаче /някъде около 1995г./, работих известно време с един човек, да го нарека условно "Петър". По това време Петър беше на около 40 год., бивш военен и живееше в кв. Овча Купел. Той ми разказа, че имал съсед от входа, също военен - с висше звание. Та този негов съсед е бил нещо като ръководител на разкопките в Царичина и е поел поста, след като предишния ръководител - също висш военен - се е побъркал. В медицинския смисъл. Та Петър ми разказа, че неговия съсед също не изкарал до края на разкопките. Защото също се побъркал. Другото, което зная от Петър е, че всички разкопки са извършвани на ръка /с кирки и лопати/ и то само от младши офицери. След определена дълбочина машините спирали да работят. Какво е открито там Петър не знае. Не зная дали думите му са достоверни. Но Петър нямаше мотив или интерес да ме лъже.