Автор Тема: Мохамед и исляма  (Прочетена 47153 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:Мохамед и исляма
« Отговор #90 -: Декември 28, 2009, 16:15:09 pm »
Здравейте.И аз ще споделя слухове които съм дочул.
Цитат
Новината от един изнесен наскоро научен доклад, че юдеи и палестинци имат общи генетични корени,
Не знам за юдеи и палестинци,ама палестинци и циганите които са на наша територия бих казал да.Бил съм в Йордания и съм си имал работа с палестинци моето мнение че са 1/1.Друго което съм дочул че евреите със сребърниците които са взели за предатеството на Исус ,са платили на палестинците за земята им.Едно съмнение ме гложди много отдавна за войната в Ливан,а ве тея хора изстреляха боепропаси за 3 войни(като 2 световна).А жертвите им бяха "смешни",ми от катастрофи умират повече хора.А тая война им беше повода да се разселят в европа(басси).Тея ще излезнат големи циркаджии(артисти).
Цитат
в ранните дни на Исляма е съществувал анти-християнски съюз между араби и юдеи и че самият Ислям може да бъде разбран най-добре като еретично разклонение на равинския юдаизъм.  
Те това ми се струва вярно.Още повече че мюсюлманите се опитват да изкарат "Алах" и нашия Бог един и същи "човек".Да ама не,ако се замислим те обвиняват(вменяват) Бог в двуличие.Разликите между корана и библията(писана/променена от евреи)са доста големи.От Сириец знам че корана им позволява да излъжат друговерец(господ съветва не лъжи).По тяхния коран който убие неверник отива в рая при 1001 девици(не убивай).Джихат-значи пълно унищожение(изтриване от живота).Ми на хората не им е дадено да съдят(поради незнание),убийството е грях а те направо на джихат(и срещу кого).Много са двулични последователите на исляма,това е и мое лично наблюдение.Аз лично не им вярвам,и нямам намерение да ги допускам до себе си.За мен налице е една голяма измама от няколко  народа.Живи и здрави. :hi: А и кат са сетя че има цял вид магии наречени арабски,цял вид наречени цигански то тя главата не се носи за украса.
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 19:02:51 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #91 -: Януари 02, 2010, 23:07:22 pm »
От Сириец знам че корана им позволява да излъжат друговерец(господ съветва не лъжи).По тяхния коран който убие неверник отива в рая при 1001 девици(не убивай).Джихат-значи пълно унищожение(изтриване от живота).Ми на хората не им е дадено да съдят(поради незнание),убийството е грях а те направо на джихат(и срещу кого).Много са двулични последователите на исляма,това е и мое лично наблюдение. А и кат са сетя че има цял вид магии наречени арабски,цял вид наречени цигански то тя главата не се носи за украса.

За тези неща си прав.И аз съм живял известно време с такива.А и да не забравяме, че народа ни има и немалък опит (към 500 г.)в това отношение, даже многократно повече, от други народи. Но християнската ни религия, не ни позволява, да действаме по Калояновия девиз-с каквато мяра ни мерите, с такава и ние ще ви отмерим.Поне не достатъчно от нас.Все пак в християнството са заложени твърдо, добрите общочовешки ценности.Смятам, че християнството трябваше да се приеме за официално религия на ЕС, със закон. :)Да е разрешено изповядването на други религии, но основната да е тази, която се е установила в цяла Европа, още преди 2000 години.

Та ако вземем само българския закон за дискриминацията, то веднага може да се осъди този, който дискриминира друг човек, наричайки го неверник, заради изповядвата от него религия, различна от Исляма.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 68 ОТ 2006 Г.)
В сила от 01.01.2004 г.

Обн. ДВ. бр.86 от 30 Септември 2003г., изм. ДВ. бр.70 от 10 Август 2004г., изм. ДВ. бр.105 от 29 Декември 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.68 от 22 Август 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.100 от 30 Ноември 2007г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г., изм. ДВ. бр.108 от 19 Декември 2008г., изм. ДВ. бр.42 от 5 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г.

Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.
(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.

Въпросът е доколко сме свикнали да си търсим правата.А в това можем да се поучим (без майтап) и от ромите.Те си ги тъсят за щяло и нещяло.За да оцелеят.
« Последна редакция: Януари 02, 2010, 23:08:53 pm от marhs »

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #92 -: Януари 02, 2010, 23:33:06 pm »
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ - Е те това от което европейците им призлява,и се чудят как да се оттърват.Май са намерили начин- натресли ни са го.И сега ще гледат сеир.Няма такова животно като дискриминация.Всеки в територията на държавата си като етнос има права и задължения(общо закони).Щом излезе от територията на държавата си, той е длъжен да уважава и спазва законите на държавата на  територията на която е .Но в рамките на международните им отношения.Чужденец не може да изисква от друга държава да бъде третиран като местен жител(за това е чужденец),защото нарушава правата на местните жители.Държавата защитава етноса който я съставлява,такива са законите на Вселената,Живота и Майката Земя.Защото етноса само като самостоятелна държава(и то ако запази относителна етническа чистота) може да извърви пътя си.Намесата на чужденци в живота на държавата им води до големи проблеми за чужденците и големи уроци за етноса държавата.Живи и здрави. :hi: П.П. Всеки етнос за да извърви етап от пътя на живота трябва да си намери територията и да си създаде държавата.Ако не успее,за някои хора или добро(ако имат) или нищо.Етническа карта и дискриминация са различни имена на едно деяние-груба намеса в живота на един народ.
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 22:53:34 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #93 -: Януари 03, 2010, 00:16:07 am »
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ - Е те това от което европейците им призлява,и се чудят как да се оттърват.Май са намерили начин- натресли ни са го.И сега ще гледат сеир.Няма такова животно като дискриминация.

Сори брато, точно такъв закон има всяка една европейска държава.Затова задължиха и нас да го приемем.Ама какво ти пречи този закон, има много неща, за които да се хване човек. Ама нали българина, глеа да не се мори да мисли (не говоря за тебе);D Струва ми се, че малко опростено гледаш на част от тези неща.
А и в световен мащаб, толкова се омесиха етносите, че във всяка една държава по света, с някои изключения, живеят поне минимум 30-40 етноса.Най-вече по икономически причини-работа.Много от тях вече са и кореняци-живеят там отдавна.Създали са и смесени бракове с местните, семейства, внуци, правнуци.
Не виждам как такива представители на етноси могат да се завърне в държавата си, така че да има етнически чисти държави, както ти го мислиш.  
« Последна редакция: Януари 03, 2010, 20:27:04 pm от marhs »

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #94 -: Януари 03, 2010, 18:50:36 pm »

Цитат на: Marsch
Смятам, че християнството трябваше да се приеме за официално религия на ЕС, със закон.

Много добро предложение Марш !  :) -да се спре ислямизирането на Европа.

Като допълнение мога да добавя да се приеме също и закон за всички деца, родени на територията на ЕС,чиито родители са мюсюлмани и са с тенденции да се установят в държавата, в която живеят – да приемат Християнството.....

Те си решават отвъд Босфора -мюсюлмани, а в Европа -християни..... :writer:

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
  • Публикации: 106
  • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
« Отговор #95 -: Януари 18, 2010, 19:30:30 pm »
Не може на сила да ги накараш  да вярват. Дори да се опитат да ги направят християни ,нищо хубаво няма да излезе -ще стане размирици; и може би 3-та световна .
Религията трябва да е личен избор ,а не нещо което да ти го лепнат с раждането .
Едно е религия ,а съвсем друго е националност и т.н. Много хора не правят разлика ,защото религията обединява .Според Исляма не е важна националността -то ако знаеш характера на религигията ще знаеш ,че е с наднационален характер  . ;)
От религите са излезли много писменности на народите ,но според мен всички религи са на базата на стари книги и са еволюирали в днешния им вариант . :diablo: ;D
зА ПОВЕЧЕ ЯСНОТА гледайте -"Духа на времето 1 и 2" ще получите просветление  '
ПС:Ако зависеше  от мен щях напълно да забраня каквато и да е религия .
Религията която щях да ви дам щеше да е чисто и просто интелектуално обогатяване и развитие с цел духовно просветление . :P
« Последна редакция: Януари 20, 2010, 09:16:00 am от Mirotvorec »

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #96 -: Януари 18, 2010, 19:38:19 pm »
 ALive Здравей
Цитат
според Корана не е важно националноста ,то религията се обяваява ,че е над-националност 
Ако корана е хубав то няма да се наказва със смърт който се откаже от исляма.Религия е свойство на нацията,а вярата е свободен избор.   :hi:

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
« Отговор #97 -: Януари 18, 2010, 20:16:30 pm »
Наказват ги за да са пример пред другит, за да видят  какво ги чака.
Мюсюлманите си имат шариа - това са богословски и правни норми, които спазват . :diablo:
Исляма в някои държави е наравно с конституцията :shout:.
« Последна редакция: Януари 20, 2010, 09:16:43 am от Mirotvorec »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #98 -: Януари 18, 2010, 20:56:19 pm »
Цитат
зА ПОВЕЧЕ ЯСНОТА гледайте -"Духа на времето 1 и 2" ще получите просветление  '
Здравей и добре дошъл  :hi: Добре е, че си решил да поровиш, дошъл си на добро място.
Зейтгейст е добър филм (горе-долу), но тази част за религиите е ТОТАЛНО сбъркана... А думите "просветление" и "филм" са несъвместими  ;)
Цитат
ПС:Ако зависеше  от мен щях напълно да забраня каквато и да е религия .
Религията която щях да ви дам щеше да е чисто и просто интелектуално обогатяване и развитие с цел духовно просветление .
А това е ефекта който който ТЕ искат да постигнат.
Novus ordo seclorum - a new secular wold където религии няма...
А religio означава връзка с бога, религиите изобщо не са това което филма показва.

А тука кви неща пишете за корана?! Вие луди ли сте? Че Исляма се използва за конфликти спор няма, но...
В оригиналния коран дума джихат (свещенна война) няма.
В корана Иса (арабската дума за Исус) е един от най-цитираните пророци.
Исляма е бил противовес на изопаченото христянство от Рим - машината за кръвопролитие, чиито господари ако не сте забелязали случайно ДЕЙСТВАТ И ДО ДНЕС...

Всички религии са ИНФИЛТРИРАНИ от едни и същи хора/същества, но в основата си ако имате глава на раменете (и я ползвате) лоша религия няма. Корана е много хубава книга.

Неактивен ALive

• Четящ
  • *
« Отговор #99 -: Януари 18, 2010, 21:44:40 pm »
И аз така мислих ,но като прочетох какво е всъщност.А какви  слухове има за това как Моххамед, като се е родил  му било извадено сърцето и измито с вода .
Като се има в предвит неговата жестокост ...А пък за шариата,и това че арабите са идеопоклоници, какво ти говори?Какво правят пред Кааба ,а??? :lol:Или какво се случва на мистик Ал-Халладж .Исляма има две лица, едното знам ,че е ортодоксално .А, ако говорим за екзотеричното .  ;)
За Исляма се изисква арабски език, нали?Исляма е за арабите и от нас не се изисква да приемаме исляма. Нужно е да си спазваме нашата религия  .
Арабите да се оправят.

"А religio означава връзка с бога, религиите изобщо не са това което филма показва."
-Да, ама според коя религия и кои Бог от всички: Бог(Аллах-ИСТИНАТА,Иблис,Шейтан,Сатнам,Рама,Исус,Зевс,Харе,Тлалок, Сахиб,Ицамна  и .т.н, и.т.н. ?

-А пък за  мен Бог е енергия и тои е един за всички .Вярвате или не вярвате ,тои е един  !!!
ПС:
Трябва да гледаме на нещата такива каквито са  ;) :drinks: .

« Последна редакция: Януари 20, 2010, 09:18:04 am от Mirotvorec »

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #100 -: Януари 27, 2010, 03:33:11 am »

Свършено е с исляма.  ;D
Дайте на невръстната жена кукла Барби за да и се създаде едно хронично недоволство...и :mad:

Ето, какво намерих в един руски сайт:

Образът на куклата Барби - блестящ и обаятелен  с изкусителни форми - отдавна предизвиква недоволство сред привържениците на исляма. В крайна сметка,  50-годишнината компания Mattel е разработила за млади мюсюлманки - Барби в паранджи.

Три тъмнокожи Барби, облечени, според каноните на исляма в паранджи и чадор, са създадени от италианския дизайнер Елиан Лорен. Те влезли в колекцията от 500 кукли на благотворителен търг в Sotheby's Флоренция. Всички средства, събрани от търга ще отидат за финансиране на "Спасете децата" ( Save The Children ), пише "Дейли Телеграф".

"Мисля, че е много важно за момичетата, независимо от тяхната националност или религия, да имат възможност да играят с Барби" - казва най-големият колекционер на кукли, Анджела Елис. - "Барби често е критикувана, че създава фалшиви идеали за момичетата, но в реалността Барби е своеобразно послание към жените, че те могат да бъдат, каквито си поискат. "

Спомнете си, че религиозната полиция в Саудитска Арабия за повече от 10 години забрани разпространението в страната на куклите Барби.

През февруари 2008, главния прокурор на Иран Корбан Али Дори Наджафабади  призна преобличащата се Барби и нейния гардероб  за разрушаващи основите на исляма.

Въпреки това, производителите на детски играчки намериха изход от ситуацията и създадоха за момичетата мюсюлмански аналог на Барби и Кен - кукла, Сара и брат й Дара. За разлика от американските детски играчки, тъмнокосите ирански кукли са с много скромни дрехи. Всяка от четирите модела на Сара има осигурена в гардероба бяла хиджаб.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #101 -: Януари 27, 2010, 14:10:34 pm »
228. А разведените жени да изчакат във въздържание три месечни кръвотечения и не им е позволено да скриват онова, което Аллах е сътворил в утробите им, ако вярват в Аллах и в Сетния ден. Тогава техните мъже, ако искат помирение, имат най-голямото право да си ги възвърнат. И жените имат същите права, каквито и задължения съгласно обичая, но мъжете са едно стъпало над тях. Аллах е всемогъщ, премъдър.
         (От гледна точка на сътворението между мъжа и жената не се прави разлика. Предимствата на мъжа са пророчеството, религиозното водачество, отговорността за семейството и т.н.)

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
« Отговор #102 -: Май 24, 2010, 19:44:14 pm »
Сикх или мюсюлманин, няма значение
 ;)
http://www.librev.com/index.php/discussion/culture/908-2010-05-20-11-43-56?lang=bg

Неактивен nikoko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 203
  • Castigo corpus meum
« Отговор #103 -: Юни 07, 2010, 22:26:32 pm »
Не знам, ама да убиеш някой и вече да ти е отредено място до Мохамед не е правилно.
Някой беше казал, че в християнството е имало много повече насилие. Не отричам, но тогава е било такова време.
Самите кръстоносци са осквернявали църкви и са избивали хора, но това е било преди.
А сега когато се смята, че вече сме цивилизовани някой интересува ли се какво става в ислямските страни. Кръвопролития!!! Имало е случаи на терористи, които са се появявали по време на сватба и са избивали всички до крак. Май много бързо се забрави за нещата които са ни причинявали точно мюсюлманите (турците). Пуснаха ни 2 сериала и всички бабички и не само те са на колене пред Турция. Тяхната цел е исляма да покори света.
И да припомня една славна битка още по времето на хан Крум. 200 000та войска на мюсюлманите тръгва на поход към Византия. Прогонили са ги, но не това е важното. Докато се прибират по море ги настига буря. Останали са 5 кораба, а други извори твърдят, че над 50 000 мюсюлмани са били погубени. Кажете ми дали това не е поличба и доказателство за съществуването на Бог.
« Последна редакция: Юни 07, 2010, 23:23:03 pm от Black Adder »
Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде

Неактивен Stalin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 19

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27