От Сириец знам че корана им позволява да излъжат друговерец(господ съветва не лъжи).По тяхния коран който убие неверник отива в рая при 1001 девици(не убивай).Джихат-значи пълно унищожение(изтриване от живота).Ми на хората не им е дадено да съдят(поради незнание),убийството е грях а те направо на джихат(и срещу кого).Много са двулични последователите на исляма,това е и мое лично наблюдение. А и кат са сетя че има цял вид магии наречени арабски,цял вид наречени цигански то тя главата не се носи за украса.
За тези неща си прав.И аз съм живял известно време с такива.А и да не забравяме, че народа ни има и немалък опит (към 500 г.)в това отношение, даже многократно повече, от други народи. Но християнската ни религия, не ни позволява, да действаме по Калояновия девиз-с каквато мяра ни мерите, с такава и ние ще ви отмерим.Поне не достатъчно от нас.Все пак в християнството са заложени твърдо, добрите общочовешки ценности.Смятам, че християнството трябваше да се приеме за официално религия на ЕС, със закон. :)Да е разрешено изповядването на други религии, но основната да е тази, която се е установила в цяла Европа, още преди 2000 години.
Та ако вземем само българския закон за дискриминацията, то веднага може да се осъди този, който дискриминира друг човек, наричайки го неверник, заради изповядвата от него религия, различна от Исляма.
ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 68 ОТ 2006 Г.)В сила от 01.01.2004 г.
Обн. ДВ. бр.86 от 30 Септември 2003г., изм. ДВ. бр.70 от 10 Август 2004г., изм. ДВ. бр.105 от 29 Декември 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.68 от 22 Август 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.100 от 30 Ноември 2007г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г., изм. ДВ. бр.108 от 19 Декември 2008г., изм. ДВ. бр.42 от 5 Юни 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г.
Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход,
религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни обстоятелства.
(3) Непряка дискриминация е поставяне на лице на основата на признаците по ал. 1 в по-неблагоприятно положение в сравнение с други лица чрез привидно неутрална разпоредба, критерий или практика, освен ако тази разпоредба, критерий или практика е обективно оправдан/а с оглед на законова цел и средствата за постигане на целта са подходящи и необходими.
Въпросът е доколко сме свикнали да си търсим правата.А в това можем да се поучим (без майтап) и от ромите.Те си ги тъсят за щяло и нещяло.За да оцелеят.