Купих си една интересна книжка за грешките в историческите датирания на артифакти и съответните конспирации за поддържане на теорията за еволюцията (на Дарвин). В нея автора Джонатан Грей дава хиляди примери на грешни датирания доказвайки, че хора, растения и животни всъщност са се развили само за около 4500 години. Той самия е поддържник на теорията за създаването и развива аргументите си около библейската история за потопа. (Аз лично не съм съгласна, че големия потоп е станал тогава - по-скоро поддържам идеята, че е станал пред 7513 години според Българския календар, ако е верен.) Както и да е - използвайки доказани научно факти, че ако се роди дете на чисто черен(а) и чисто бял(а), тяхното дете ще бъде мулат в една от ДЕВЕТ нюанса. Той дава подробни описания за гените и комбинациите, но не ми се превежда.
Та теорията му е, че Ной и семейството му са имали заложени всички гени - тоест средно мургави, но пръскайки се по света и развъждайки се изолирано от другите постепенно хората са се обособили като раси главно в зависимост от това в какъв климат са и кой цвят е оцелявал. Например наследниците на Ной в топлите страни са станали черни, защото от слънцето са образували повече меланин, а в студените - по бели за да могат да приемат повече слънчеви лъчи и т.н. Самото кръстосване във вече обособените раси е довело до екстримни цветове - като снежно бели кожи със изумително светли очи или пък толкова черни, че чак синеят.
Той изчислява, взимайки впредвид войни и масови епидемии, че за 6,4 билиона население са необходими 4400 години, което поддържа неговата теория за времето на потопа, но ние сме почти 9 билиона, което пък поддържа моята теория за потопа по българския календар.