Автор Тема: Процесът на българските медици в Либия и освобождаването им  (Прочетена 64498 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Българските медицински сестри се върнаха!
« Отговор #90 -: Юли 24, 2007, 08:56:39 am »
Самолетът с българските медици лети към София

Новината беше потвърдена от канцеларията на президента Георги Първанов и от Елисейския дворец със специална декларация в 7,40 ч.
« Последна редакция: Юли 29, 2007, 11:20:33 am от Eon »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Re: Българските мед.сестри
« Отговор #91 -: Юли 24, 2007, 10:05:47 am »
Вече кацнаха!!!!! Сестра ми ми се обади по телефона, и просто щчх да се разплача...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #92 -: Юли 24, 2007, 10:16:17 am »
Крайно време беше! Голямо облекчение. Палестинския доктор като слезе каза: "Вече съм във Велика България!".

:) :) :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #93 -: Юли 24, 2007, 10:27:34 am »
Само вижте във форума на дир.бг какви гнисни коментари има:

:) (24.07.2007 г. | 10:08ч.)
Урааа! България- сртраната където всички престъпници получават свобода! и президента ги посреща лично!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #94 -: Юли 24, 2007, 11:02:47 am »
Тъпи лапета, какво очакваш? Но ако оставим радостта на страна ми идва един въпрос на ум, нужно ли беше да стоят толкова време в затвора? Защо трябваше целият случай да се проточва толкова дълго, като накрая ги пуснаха буквално за една седмца, кой е имал изгода цялата история да се проточва цели 8 години и какво печели от това? Може би нещо свързано с надеждите на хората и техните енергии, не знам по тези въпроси съм бос. Определено супер странно се получи това освобождаване, като нагласено ми изглеждаше точно в последният момент, президентшата на Франция отива и ги пускат. Има нещо особено около целият този случай.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #95 -: Юли 24, 2007, 11:19:14 am »
Тъпи лапета, какво очакваш? Но ако оставим радостта на страна ми идва един въпрос на ум, нужно ли беше да стоят толкова време в затвора? Защо трябваше целият случай да се проточва толкова дълго, като накрая ги пуснаха буквално за една седмца, кой е имал изгода цялата история да се проточва цели 8 години и какво печели от това? Може би нещо свързано с надеждите на хората и техните енергии, не знам по тези въпроси съм бос. Определено супер странно се получи това освобождаване, като нагласено ми изглеждаше точно в последният момент, президентшата на Франция отива и ги пускат. Има нещо особено около целият този случай.

Ами виж сега, нагласено изглежда по следната причина: Върховния съд нарочно даде доживотна присъда, за да може да се задейства оная директива, дето сме я имали с Либия от 80-те години, някаква спогодба беше. Беше ясно, почти на 100% че след доживотната присъда, ще ги пуснат, именно заради тази директива.
Гнусната игра на Либия беше според мен, да си извлекат дивидентите на базата на този процес. Ако просто ги бяха пуснали след да речем 5-6 години размотаване, такова ембарго щяха да им наложат и ЕС и САЩ, че щеше да им се стъжни живота. Щяха да ядат хляб и сол, като 70-те години. Обаче сега няма да стане така, щото се подписаха една камара спогодби и съглашения, и сега не можеш ги пипна. За жалост. На всеки яеясно, че сестрите ни не са виновни. Тия селяни ползват една спринцовка, докато се изтърка, щото не дават пари за здравеопазване там, ама иначе имат самолети и бомби!!!! Скапани либийски араби, които нямат нищо общо с арабската култура и цивилизация!!! Гнусна паплач!!!

Handle the Clan Buffer!
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 12:00:37 pm от Handle »

Eon

• Гост
« Отговор #96 -: Юли 24, 2007, 11:56:56 am »
Кадафи искаше да натрие носа на САЩ и Англия заради Локърби и го направи с медиците. Още повече, че получи доста ползи от ЕС и САЩ, докато ги освободи. А парите, тези 460$ милиона идват от него самия и неговата фондация. Реално той ги даде на сина си, за да ги даде на семействата.

Има доста статии в престижни медии. Можете да прочетете.

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Публикации: 104
  • Има надежда
« Отговор #97 -: Юли 24, 2007, 13:17:10 pm »
Кадафи искаше да натрие носа на САЩ и Англия заради Локърби и го направи с медиците. Още повече, че получи доста ползи от ЕС и САЩ, докато ги освободи. А парите, тези 460$ милиона идват от него самия и неговата фондация. Реално той ги даде на сина си, за да ги даде на семействата.

Има доста статии в престижни медии. Можете да прочетете.

Точно така Еон, медиците бяха заложници на Кадафи именно заради Локърби (показа на всички 4е като го настъпят и сложат петно и той може да го направи) и заради многобройните икономи4ески дивиденти които издейства от ЕС и САЩ, които възстановиха отношения с Либия. Избра България защото сме слаба, безхарактерна, неспособна държава и няма с какво да го притиснем, нито със санкции, нито с военна сила.
There is a war on your mind. Wake up.

Eon

• Гост
Re: Българските медицински сестри се върнаха!
« Отговор #98 -: Юли 24, 2007, 13:33:57 pm »
Избра България защото сме слаба, безхарактерна, неспособна държава и няма с какво да го притиснем, нито със санкции, нито с военна сила.

Това, което казваш горе е така и според мен. Но има мнения, че това не са били критериите за избора. Просто, когато е станал инцидента, всички останали държави мълниеносно предупреждават служителите и светкавично ги прибират оттам. Докато нашето посолство е спяло. И накрая са останали от цялата болница само нашите медици и те са останали да сърбат попарата.

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Има надежда
« Отговор #99 -: Юли 24, 2007, 14:05:21 pm »
Еон, хич няма да се учудя ако е така. Нашето разузнаване е в плачевно състояние. Но при положение, че сме съюзници със САЩ защо не са ни предупредили? За да сърбаме попарата. Искат да ни затрият и тва е. Ако бяхме поискали военна помощ от САЩ и Израел за да можем да измъкнем медиците от слабо охраняваната къща, където ги държаха след ареста може би щяха да ни откажат. Но ако на мястото на наще бяха израелци или американци или руснаци щеше да има мълниеносна военна операция в тила на врага и светкави4но измъкване преди да са казали гък Либийците.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #100 -: Юли 24, 2007, 14:46:44 pm »
Еон, хич няма да се учудя ако е така. Нашето разузнаване е в плачевно състояние. Но при положение, че сме съюзници със САЩ защо не са ни предупредили? За да сърбаме попарата. Искат да ни затрият и тва е. Ако бяхме поискали военна помощ от САЩ и Израел за да можем да измъкнем медиците от слабо охраняваната къща, където ги държаха след ареста може би щяха да ни откажат. Но ако на мястото на наще бяха израелци или американци или руснаци щеше да има мълниеносна военна операция в тила на врага и светкави4но измъкване преди да са казали гък Либийците.

Е то това е ясно на всички. Въпроса, който поражда нагорещения ми мозък е: Защо нашите не организираха с помощта на Русия тази бърза и светкавична военна операцийка? Щото ония руснаци са толкоз луди, че за тях щеше да е рутинна тренировка да спасят някого от Либия...

Неактивен pavlitos

• Четящ
  • *
  • Има надежда
« Отговор #101 -: Юли 24, 2007, 14:53:38 pm »
Е то това е ясно на всички. Въпроса, който поражда нагорещения ми мозък е: Защо нашите не организираха с помощта на Русия тази бърза и светкавична военна операцийка? Щото ония руснаци са толкоз луди, че за тях щеше да е рутинна тренировка да спасят някого от Либия...

Да ти кажа това е логи4ен въпрос...само дето ние отдавна не сме братушки с руснаците. Не с обикновения руснак, ами с администрацията на бате ти със еротичното име Путин. Много има да ни помпи за дето правим мили очи на САЩ и влизаме в ЕС, а не го гоним със благодарствени сълзи като по времето на овчаря от Правец. Хич не му пука за нас, ние сме една малка плюнка като останалите бивши соц в Европа, даже сме бая по малка и от тех. Та едва ли руснаците биха резали глави ако не е в техен интерес.

Важното е 4е нашите са тук, аз плаках като ги видях и за пръв път от по4ти 9 години си позволих да говоря за тях. До сега не съм обелвал и дума, даже 4есто избягвах и новините за тях. Много боли мама му стара да ни плючт в лицето, а от това най-много да страдат съвсем обикновени хора и то медици с хипократова клетва - най-добрите същества, които спасяяват животи!

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #102 -: Юли 24, 2007, 16:29:56 pm »
Моето мнение се препокрива с това на Еон и Павлитос.
Хубаво е, че се върнаха, но не мога да се отърва от неприятния вкус в устата ми, че нещо не беше и не е както трябва... историята не свършва тук убеден съм в това 8)
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #103 -: Юли 24, 2007, 18:36:25 pm »
То че има доста гнили неща около преговорите и парите е ясно и какво България губи щото за мен няма вариянт да не губим нещо едва ли ще излезе наяве.

Големият гаф неска сутринта беше в предаването на Коритаров когато адвоката Харалмпиев явно мислейки си че не е в ефир сподели на водещите че указа за помилването е подписан много отдавна но не можел да каже това на всеослушание  :D :D :D И Коритаров   се намесва - Ами вие току що го казахте и то в ефир !!!

А преди тва оня забаламсоваше с разни простотии как трябвало да бъдат вкарани първо в Сливенския затвор и т.н  ;)

Та за мен най-голямата гавра сега , която може да стане  и всичките тези усилия да отидат на кино е в унисон с факта че имаме 400 семейства МИЛИОНЕРИ половината от които вече има мъртви деца и искат мъст. Та чисто практически дори 10% или 5%  от тях да са по-радикално настроени и чисто финансово нищо не им коства да си намерят наемни убийци и работата да стане много гадна. Още повече че като гледам цената за подобни деяния е паднала доста здраво. Този сценарий едвали ще се развие, но пък ако стане гаврата ще  е пълна и тогава ще бъдем тотално прецакани.
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 18:37:38 pm от Alien »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #104 -: Юли 24, 2007, 20:53:56 pm »
Има и такъв вариант. В едно интервю със заразени семейства една от майките каза, че детето и има ХИВ и ако пуснат медиците тя ще го изпрати да ги убие. Основателни причини имат да се гневят, но го насочват в грешна посока. Представяте ли си ако тука почнат атентати (дори един да има). Като оставим на страна директните последици, убити, ранени и т.н. представете си в дългосрочен план какво ще стане. Един такъв атентат дава пълни основания на политиците да въведат програмите си за "сигурност", планирани от Биг Брадър. Тогава мнозинството сами ще ги подкрепят, ел. лични карти, ограничения... знаем продължението.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27