Автор Тема: За Покръстването!  (Прочетена 31650 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
Отг: За Покръстването!
« Отговор #60 -: Август 28, 2006, 13:52:11 pm »
Арийците не бяха ли: германски племена, шведи и т.н. русичките?

"Арийци" не се свързва с цвят на коса, тен и т.н.
Ариите са определени като наследници на атлантите. На тази тема са писали и Блаватска, и д-р Рудолф Щайнер, и др. В езотеризма има повече мателиали.
"Арий","айрия" от санскрит, означава благороден, дружелюбен, означава още два пъти роден, посветен.
Като арийски народи са споменати еламците, асирийците, халдеите, кимери, келти, скити, перси, масагети ....българи...не мога да изброя всички!
Според "Махабхарата"/VII- X в.пр.н.е./, Анонимния латински хронограф/334 г./, Арменската география "Ашхарацуйц" българите са индо-арийски народ. Арийските народи са наречени още индо-европейски, според териториите на цялото им разселване.
Г.С.Раковски пише по този повод: " Ние сме арийци и доказателство за това е нашето народностно име Болгари."/Името на страната ни БългАрия/

Eon

• Гост
« Отговор #61 -: Август 28, 2006, 13:54:59 pm »
Ахаааа. Ясно, благодаря за обяснението.

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #62 -: Август 28, 2006, 14:59:01 pm »
Мога да вметна нещо, което зная, за религията на българите до покръстването.
Древнобългарската религия е с астрална природа, т.е. те са подчитали Слънцето, Луната и звездите и четирите сили - земята, въздуха, огъня и водата. Древните българи не започвали нищо, преди да се допитат до колобрите, които четели по Небесната книга. Познавали и използвали календара по дни, седмици, месеци и години.
Пример за асталната природа на българската религия е Мадарският конник. Според специалистите, образът на коня, а след това на конника в иранския Изток, е олицетворявал култа към Слънцето. А според последния прочит на  Мадарския конник - всяка фигура има астално съответствие и дава /с точност до час/годината 165г-първата в Именника на българските канове. Т.е. българите са създали този монументален паметник в чест на създаването на първата си държава, тази на Авитохол. Направили са го на Мадара/" мадари " от санскрит, означава Отечество/Тази тема е разгледана подробно в "Изгубените кодове на древните българи" - Александър Хофарт/изд.Тангра/.
Като остатъци от старата ни религия са обрядите нестинарство, прескачането на огън... , честването на Тодоровден,Димитровден,....и в много нар.песни могат да се открият такива следи.
А българите са дали отговор на Християнството с.....Богомилството!

Дъвиан

• Гост
« Отговор #63 -: Август 28, 2006, 15:16:34 pm »
И аз за първи път чувам. Интересно как произнасят βιβλία. :D
Вивлио.
Което означава книга, а То Вивлио е книгата.

Мда, разбрах защо казва така Тина. Значи аз съм учил старогръцки и там си има произношение на β (бета), обаче както проверих в новогръцкия или в съвременния гръцки език тази буква се произнася вита, което е доста странно. Значи, един и същ писмен знак се произнася в старогръцкия език като бета, а в новогръцкия като вита.

Неактивен nord

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #64 -: Август 28, 2006, 15:17:30 pm »
Г.С.Раковски пише по този повод: " Ние сме арийци и доказателство за това е нашето народностно име Болгари."/Името на страната ни БългАрия/

Не че ми е работа, но тук се изказва една малко по-различна интерпретация относно името България. Не се наемам да коментирам кое е вярно и кое не, но е хубаво човек да е запознат с повече гледни точки.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #65 -: Август 29, 2006, 07:40:56 am »
Българските историци, в лицето на проф. Бакалов, ст.н.с.д-р Петър Добрев от Икономическия Институт на БАН и др., както и Института по древни цивилизации са достигнали до извода, че българите идват от Балхара ,/в персийската и гръцката традиция - Бактрия/, лежаща в полите на Памир и Хиндукуш.

Ми, не идваме от Балхара. Само сме минали от там ;) Всъщност идваме от тук от Балканите. Какво казва Кръстю Мутафчиев за Балканския полуостров, според него:
"- БАЛА на езика хинди означава "ГОЛЯМ"
- БАЛ, на шумерски също означава "ГОЛЯМ"
 Ако изходим от шумерското наименование "голям" - БАЛ и разгледаме названието на БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ в етимологичен аспект, можем да изведем следната транскрипция: БАЛ (голям) КАН (ХАН)ски ПОЛУОСТРОВ, т.е. полуостров, владян някога от ГОЛЕМИТЕ ХАНОВЕ."

И като се сетиш, че владетелите ни не са били Ханове, а Канове, изглежда доста смислено. Миро, знаеш ли ,че са намирани мумии на древни българи на няколко хиляди години ( сега не си спомням точната цифра) и при тези мумии е имало лули. По тези времена, доколкото знам само севернохамериканските индианци са ползвали лули. Ако някой знае дали и някой друг народ е ползвал да каже, но ако си останат само индианците това те кара да се замислиш, откъде са ги свъртели тези лули? Кой на кого е дал пръв?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #66 -: Август 29, 2006, 10:14:15 am »
Знам, asdfghjkl   :)   И за лулите знам, и за еднаквите шарки по тъканите, но според мен е наивно да се твърди, че някой на някого е повлиял или дал. Да не забравяме единното информационно поле, което е достъпно във всяка точка на земното кълбо. Няма да е чудно, ако две същества, достатъчно отдалечени едно от друго, по едно и също време достигнат до почти една и съща информация, придобият почти едно и също знание, опитност и идеи.
Естествено, не изключвам и фактора "богове"-извънземни   ;D   Както не изключвам и версията, която ти поддържаш, бих направил всичко възможно тя да се потвърди.  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #67 -: Август 29, 2006, 11:22:04 am »
И от коя част на БАЛКАНИТЕ идваме? И кое дава основание за такова предположение?
Заиграването със транскрипции играе лоша шега на истината!!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #68 -: Август 30, 2006, 04:53:55 am »
хехе, не съм бил там за да знам от коя част точно. Но някои казват, че Българи и Траки преди потопа в Черно море (около 7400 г пр. Хр., питай Оберон за датата), са били един народ. След потопа, една част от населението тръгва на юг и на изток, те започнали да се наричат Българи, а тези които останали Траки. Какво не ти харесва в тази идея. Аз лично я смятам за много вероятна, предполагам, IYI, може да ни каже повече по въпроса. И да ти кажа аз на учебника по История не вярвам, смятам, че Българите са доста по - древни от Балкхара ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #69 -: Август 30, 2006, 09:07:33 am »
Цитат
И от коя част на БАЛКАНИТЕ идваме?
То пък нали Балканите са много големи, та и "от коя част?... :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #70 -: Август 30, 2006, 12:10:54 pm »
хехе, не съм бил там за да знам от коя част точно. Но някои казват, че Българи и Траки преди потопа в Черно море (около 7400 г пр. Хр., питай Оберон за датата), са били един народ. След потопа, една част от населението тръгва на юг и на изток, те започнали да се наричат Българи, а тези които останали Траки. Какво не ти харесва в тази идея. Аз лично я смятам за много вероятна, предполагам, IYI, може да ни каже повече по въпроса. И да ти кажа аз на учебника по История не вярвам, смятам, че Българите са доста по - древни от Балкхара ;)

Аз предлагам да се придържаме към фактите, защото различните идеи и мнения, водят до спор.
Исторически са локализирани няколко български държави, които нашите предци са основали по пътя си.
За Бактрия не го казвам аз, а старите хроники, следва Стара Велика България /на кан Кубрат/, Волго-Камска България /на Котраг/, Панонска България /на Кубер и Алцек/ - след разпада и Кубер основава държава на територията на днешна Македония, а Алцек се отправя към Ю. Италия, където и днес съществува областта Булгаро, и Дунавска България /на Аспарух/.
Аз също не вярвам на съвременните учебници по история, но чета научна литература.
За отговор по някои въпроси ти препоръчвам "Балхара край Памир. Поглед към българската прародина"- Петър Добрев /изд. ТанНакРа, София,2004г. Ст.н.с Петър Добрев е специалист по стопанска история на древността.

Antonium

• Гост
« Отговор #71 -: Август 30, 2006, 12:16:06 pm »

Аз предлагам да се придържаме към фактите, защото различните идеи и мнения, водят до спор.
Исторически са локализирани няколко български държави, които нашите предци са основали по пътя си.
За Бактрия не го казвам аз, а старите хроники, следва Стара Велика България /на кан Кубрат/, Волго-Камска България /на Котраг/, Панонска България /на Кубер и Алцек/ - след разпада и Кубер основава държава на територията на днешна Македония, а Алцек се отправя към Ю. Италия, където и днес съществува областта Булгаро, и Дунавска България /на Аспарух/.
Аз също не вярвам на съвременните учебници по история, но чета научна литература.
За отговор по някои въпроси ти препоръчвам "Балхара край Памир. Поглед към българската прародина"- Петър Добрев /изд. ТанНакРа, София,2004г. Ст.н.с Петър Добрев е специалист по стопанска история на древността.
Ба си, знаех си че навсякъде по света има само българи. До ри в една статуя на Великденския остров разпознах един братовчед от Голямо уйно, Кюстендилско :P

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #72 -: Август 30, 2006, 12:41:54 pm »
Създаването на няколко държави с едно и също име, наистина е исторически феномен и няма нищо, достоино за сърказма Ви. Освен това, да не мислите, че само български историци се занимават с нашата история - правят го и чуждестранни  учени.  Вие си отговорете на въпроса -защо?
Тъй като се самоопределям като българка, а не с безличното "гражданин на света" искам да познавам историята си. Затова се интересувам.
Само съвременните българи са навсякъде по света. За древността говорят старите хроники.
Старите българи не са били например в Австралия, Америка,Африка....
Не виждам с какво съм събудила сърказма Ви.
Просто колкото по-надълбоко слизаме в пластовете на древността, толкова по-малко историческа памет показваме...!!!!

Antonium

• Гост
« Отговор #73 -: Август 30, 2006, 13:30:03 pm »
Здравей, Знаеща :D
Приятно ми е, че има хора като теб любознателни към историята на нашата родина.  :D Но според мен си прочела някоя книга, която е поставила капаци пред умът ти и е крайно време да се осъзнаеш.
Абе, всеки сам решава.
С най-добри чувства.
Успех :D
« Последна редакция: Август 30, 2006, 14:40:03 pm от Trandev »

Неактивен GNOSTIC

• Малко Писал
  • **
« Отговор #74 -: Август 30, 2006, 14:17:38 pm »
Изясни ми последното си изречение. Нещо анализът ми не върви!?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27