Автор Тема: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността  (Прочетена 70837 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Да, всичко би било логично да е така ако не се криеха обаче намерените артефакти, които не се връзват със сегашните версии на историчееската наука. И най-вече разминаването   с горната хипотеза се получава от това че тя не допуска външния фактор и разглежда всичко от гледната точка, че сме сами във вселената или поне без разумни контакти с останалия космос, което аз считам за грешка  ;) Иначе спор няма че при катаклизъм голяма  част от общото познание ще се загуби. Обаче много важно е да се отбележи катаклизма дали е естествен или изкуствено причинен. И от това идва и конспирацията, че дори и да има запазено знание от предна развита цивилизация то не е просто забравено а умишлено крито от малцина за собствена изгода  ;)

Неактивен apolon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 62
Много добро прозрение, младежо apolon :)
Малко уточнение, аз съм девойка, не младеж  ::) Но, почти на всички места в нета, пиша с мъжки никове, на гръцки богове.

Неактивен apolon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 62
И от това идва и конспирацията, че дори и да има запазено знание от предна развита цивилизация то не е просто забравено а умишлено крито от малцина за собствена изгода  ;)
Кой ще позволи познанието да стигне до нас - простолюдието? ???
Едно време четох една много интересна книжка, казваше се нешо като: "Времето преди да имаше Луна", цитирам по спомен. Там беше изведена хипотезата, че познанието го има, но се пази, от малцина просветени.
Угодно е на някой да има стадо овце и да ги управлява. За жалост, тези овци са почти цялото човечество.
И да има по-развита цивилизация, която се меши в нашата съдба, ние не можем да й се противопоставим, поне за сега.
Смятам също, че повечето хора са без души и сърца, те живеят само за да ядат. Нямат нищо духовно в себе си, за тях максимата е: да имат повече пари и блага. На такива хора и аз не бих им дала познанието, защото те няма да го възприемат, те са създадени само за да вегетират и да пречат на другите.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 794
 • Невъзможно е нищо
Много добро прозрение, младежо apolon :) И аз преди години си мислех, че истината е може би такава. Представи си, катаклизъм унищожава 95% от населението и 99% от инфраструктирата на планетата. Само след има няма 1000 години, демек 30 поколения...цялото знание, което сме имали ще бъде само мит. Хората няма да се интересуват от запазване на познанието, а от оцеляване ( нормално ). Ще останат единици, шепа хора, с идеалната цел да предават знание. Нещо като жреците на Древен Египет. Прави ли ти впечатление, че най-древната история е записана върху камък? И това не е случайно. Познанието, предадено върху камъка, има най-голям шанс да оцелее при глобален катаклизъм. И Древните инженери са знаели това, защото са помнели последния глобален катаклизъм - около 10 000 пр.н.е. Сега както пазим всичко на PC-та и на CD-та, няма да можем да оставим нищо на нашите наследници, защото PC-тата са нищо без ток, а CD-тата без PC-та. Тъжно ама факт. Книгите, след едно глобално наводнение, стават на каша. Сградите отиват по дяволите ( те и сега са тръгнали, след 4-5 дена дъжд, та какво остава след огромно цунами примерно )...и т.н и т.н..


Handle


Имаше един автор (сега ми изкочи името), който правеше сравнение между тълкованията на днешните учени спрямо артефактите с неизвестен произход и предназначение и евентуалните тълкования на бъдещите учени. Говореше за някакво голямо парче стъкло, което си е направо леща, полирано, оформено, учените без много да му умуват го определят като церемониален предмет. И автора казваше, че същото може да се случи след много поколения ако някой учен намери един компютърен диск. Ще го огледа и ще реши, че това е за някаква церемония или се е носело като украшение.
 То някои ги слагат по колите си тези дискове, но не това е първоначалната им функция. Лесно може да се пропуснат такива неща, още повече ако го искаш. Имаше една мисъл, че човек стига до извод когато се умори да мисли.

П.П. По въпроса за горното мнение на Handle съм си мислел дали ще е въможно да се събере важна информация на камък, примерно книги, история. Със сигурност ще е доста трудоемко, даже съм си мислел къде може да се съхранява такова нещо, някой голям храм(построен за целта) на високо място, някоя пещера... Такива работи.
« Последна редакция: Май 26, 2007, 20:23:56 pm от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

ton

 • Гост
AncientWorldWonders
http://www.youtube.com/profile_videos?user=AncientWorldWonders

В САЩ има фондация, която мисли за следващите 10 000 години:
"The Long Now Foundation, established in 1996, is a private organization that seeks to become the seed of a very long-term cultural institution. It aims to provide a counterpoint to what it views as today's 'faster/cheaper' mindset and to promote 'slower/better' thinking. The Long Now Foundation hopes to creatively foster responsibility in the framework of the next 10,000 years. To emphasise this horizon, the group writes years using five digits instead of four: 02007 instead of 2007."
http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Now_Foundation
http://www.longnow.org/

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Няколко реда некадърен превод от англ. "Виманика шастра" избива рибата. А.к.а. "Ръководсто за древни авиоинженери и пилоти"  :)

"Шактия дарпана описание;
"Когато Вимана се издигне в небето, три вида разрушителни сили се опитват да и противостоят. Огледалото е способно да неутрализира и побеждава техният ефект.
Дундинатичария каза още;
"Вятъра, слънчевите лъчи и огъня са познати като триваргас. Всеки от тях има 122 вредни ефекта върху пилота. Огледалото абсорбира и нулира тези вредни сили.
Паранкуша добави; Това са несъмнено решаващите неща за курса на Вимана в небето. Вятъра, слънчевата топлина и огънят, които имат 366 зловредни влияния. Предназначението на огледалото шактиякаршана и да предпазва от тях. Това трябва да бъде приготвено както следва:
5 части харитала или жълт орпимент (arsenic sulfide mineral)
5 части virinchi
8 части сол
4 части Gingelly husk
6 части диамант
1 част червена слюда
8 части горящи каммени въглища
3 части пясък
3 части яйце от костенурка
3 части баарана
3 части канда
5 части повшакала
5 часто корал
и т.н.

Вирупя дарпана огледало:
Когато вражески plane с човек с намерението да разруши твоята Вимана, като я атакува с неговите наличности, тогава вирупя дарпаната, ще ги изплашши като  ги отклони несъзнателно, като ще ти даде възможност да ги отклониш.
Дарпаната, като магьосник, ще промени вида на твоята Вимана, и отклонените неща на противника ще бъдат поразени или парализирани. Това са 27 различни неща, и могат да бъдат обяснени доколкото е възможно.
Самохая-крия-канда или това което работи благодарение на метода на нечувствителност, управяляса 17 от тях. Те са огън, вода, вятър, гръм, светкавица, изпарение, скорпион, мечка, лъв, тигър и гигантска ужасяваща птица
Изработката на това огледало е дадено..5 от това, 2 от онова и т.н."
.
 
« Последна редакция: Март 26, 2008, 22:28:55 pm от Ashaman »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Някои от най-впечатляващите факт
« Отговор #36 -: Август 03, 2008, 22:19:34 pm »
Ето един разказ за посещение на разкопките на Аркаим

http://zhurnal.lib.ru/d/dyshalenkowa_r_a/arkaim.shtml

написан като стихотворно-прозаически цикъл.

За мен Аркаим, както и Шамбала имат голяма притегателна сила.


"Археолози и туристи се гмуркат за лов на антични цивилизации
Търсят Атлантида до Япония и на полюса
Подредиха подводните седем чудеса на древния свят"


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-08-06&article=242992


« Последна редакция: Август 06, 2008, 21:38:53 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Някои от най-впечатляващите факт
« Отговор #37 -: Септември 18, 2008, 16:57:13 pm »
ДРЕВЕН КОСМОДРУМ СЕ ШИРИ В ЛИВАН

Цитат
Площадка за кацане на космически кораби с уникална наземна навигационна система отпреди рождението на Христа. Това е една от хипотезите защо е построен комплексът Баалбек, на стотина километра от ливанската столица Бейрут, в плодородната долина Бекаа. Друг е въпросът как точно е бил изграден с каменни блокове, някои от които над 300 тона. И кой го e направил.
Смята се, че предшественикът на днешния град, в който живеят около 18 000 мюсюлмани шиити и дълго време бе укрепление на екстремистката групировка "Хизбулла", в първоначалния си вид е дело на финикийците и още тогава е носел това име, което в превод означава Град на слънцето. По-късно гърците го прекръстват на Хелиополис, което означава същото. И днес могат да се видят останките от aкропола, на който е имало два олтара, в дъното се извисявал храмът на Юпитер (цар на боговете в римската митология), а отстрани - храм на Бакхус (гръцкият бог на виното). Ясно личи, че тук си дават среща култовете на древните елини и римляните. До акропола в Града на слънцето е водел монументален вход - Пропилея, с ширина на стъпалата 43 м и портик с колони пред вратата с дължина 50 м. За съжаление от 12-те колони на Пропилея са запазени само четири-пет, както и основите. След Пропилея има голям вътрешен двор с шест страни с диаметър 62 м. Смята се, че той е построен през римско време с подчертано влияние от Изтока и е единственият такъв двор в древното строителство, разположен пред храм. Ограден е с 30 колони с височина 8 м. След този двор следва големият двор с дължина 135 м и ширина 113 м и с двата олтара от двете страни. На края на големия двор се е извисявал храмът на Юпитер, построен по времето на император Нерон (54-68 г. пр. Хр.). Покривът бил подпрян на 54 коринтски колони, от които са се съхранили само 6. Обиколката им била 7 метра, а на височина достигали 19,8 метра (заедно с пиедестала - 24 метра). Площта, на която са разпръснати обломките от разрушения храм, е 5 кв. километра.
Но най-интересното и внушително в целия комплекс и храма са основите на храма, съставени от колосални каменни блокове. Югоизточната основа на храма е изградена от девет реда такива блокове, с размери 11 на 6, на 3 м и тежки повече от 300 тона всеки. Върху тях са положени три колосални мегалитни блока, наречени Трилитон, с размери 21 на 5, на 4 метра и над 800 тона всеки един, поставени хоризонтално в основата на долната част от конструкцията. Изработени са и са напасвани толкова точно, че и игла не може да се пъхне между тях. Това са най-големите обработени камъни в целия свят. Как и защо, учените още си блъскат главите. Но един факт не е за пренебрегване и може да даде отговор на втория въпрос. Огромният комплекс е еднакво отдалечен от египетските пирамиди в Гиза и от планината Св. Екатерина, най-високата точка на Синайския полуостров и едно от свещените места в света. На юг от Св. Екатерина е Синайската планина и двете са близки по височина. А пирамидите в Гиза много силно напомнят образуващия се двуглав масив. И като се отбележи фактът, че в началото са били покрити с варовикови плочи и са служели като мощен рефлектор на слънчеви лъчи, който се е виждал от Космоса, като нищо е бил маяк за космически кораби, кацащи на летище Баалбек. Хипотезата се подкрепя и от друга, древногръцка. Според която Хелиос - богът на Слънцето, обикалял небето на огнена колесница, а Баалбек-Хелиополис бил мястото, където спирал за отдих. Тоест слизал от небето и после пак се е издигал към облаците, обвит в огън.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-18&article=248456ИТАЛИЯ ВЪЗКРЕСЯВА ОСТРОВА НА МОНТЕ КРИСТО

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-18&article=248457В ЕГИПЕТ ОТКРИХА ГРААЛ

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3090&sectionid=4&id=0001002
« Последна редакция: Септември 18, 2008, 18:51:52 pm от хадзапи »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Археолог открива компютър под Егейско море


"Политика"   10 октомври 2008  , 34 стр.

Възможно ли е на дъното на Егейско море да има скрит древногръцки компютър? Това е един от въпросите, които вълнуват Брайън Хотън от десетилетия. Авторът е известен с историческите си разследвания, които обхващат широк спектър от епохи. За разлика от мнозина други писатели, той не разчита на сензационните "открития", в които не вярва никой сериозен учен.

Хотън е дипломиран археолог и магистър по гръцка филология. Своите проучвания обогатява с различни научни доказателства, а не с фантазия. На това се дължи и интересът към най-новата му книга "Скритата история. Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии" (ИК "Бард"), в която анализира загадки, чиято история и до днес не е напълно изяснена. Сред тях са дворецът Кносос в Крит, пирамидите в Египет, храмовете в джунглата на Перу, мегалитите на Стоунхендж, както и тайнствените фигури от варовик по хълмовете на Англия, създадени преди хиляди години. Хотън анализира и находки, останали встрани от .вниманието на повечето изследователи - например Нюгрейндж, построен в Ирландия през древността и предназначен вероятно за религиозни жертвоприношения. Хотън посочва и кои хипотези за личността на Савската царица, имат реални основания и къде свършва легендата за една от най-известните жени в историята.

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
И да има 100% не е гръцки.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 832
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
да, от стара новина, новинарска агенция ше ми правят  ;D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
да, от стара новина, новинарска агенция ше ми правят  ;D

Е то всъщност "новината" е че има издадена книга на български и това очевидно е реклама за нея  ;)

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Круксови тръби в храма в Дендера в Египет - змиите изобразяват двойнствената - квантова природа на електрона, круксовите тръби се ползвали за демонстрация и изучаване свойствата на електроните, за получаване на ренгенови лъчи и могат да се изработят и като примитивен осцилоскоп, освен това са сравнително прости и достъпни - лесни за изработка
Някои пришълци са се опитали да обpазоват древните хора и да им предадат научно-техническите си знания
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 832
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Змиите изобразявали двойната квантова природа на електрона?  ;D

Човече откъде знаеш, че древните египтяни са имали познания за електрона, че и за двойната му квантова природа? Изумявате ме с тези лафове, честно.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27