Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Древност и Изчезнали Цивилизации => Темата е започната от: Eon в Юни 25, 2006, 08:22:24 am

Титла: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юни 25, 2006, 08:22:24 am
Професор М. Юинг от Колумбийския университет е участвал през 1949г. в изследването на верига, която се издига по средата на Атлантика. На дълбочина от 3000 до 5500 метра той открива предисторически крайбрежен пясък. Така се изправя пред голямата загадка защо пясъкът, продукт на ерозията, съществува на дъното на морето... многобройни подводни долини в Атлантика не са друго освен продължение на съществуващи реки, което показва, че на някои места сегашното дъно на морето е било твърда земя...

            ... платоновите “Тимей” и “Критий” съдържат една хроника на Атлантида. Тя е приписана на атинския законодател Солон, пътувал в Египет към 560г. пр. н. е.  Съветът на жреците на богинята Нейт от Саис, покровителка на науките, открил на Солон, че има архиви отпреди хиляди години, в които става дума за континент оттатък Херкулесовите стълбове, погълнат от водите към 9560г. пр. н. е. Платон не прави грешката да смесва Атлантида с Америка, а ясна казва, че един друг континент се намира на запад от Атлантида. Говори за океан отвъд Гибралтарския проток – за него Средиземно море е “само едно пристанище”. Именно в този океан – Атлантическия посочва мястото на острова континент, по-обширен от Либия и Мала Азия взети заедно... В сърцето на Атлантида – разказва той – имало плодородна равнина, защитена с високи планини от северните ветрове. Там климатът бил субтропичен и жителите прибирали две реколти в годината. Страната била богата на минерали, метали и продукти на селското стопанство. Като споменава търговските и отношения с външния свят, Платон подсказва за съществуването на кораби способни да пресекат океана. Азорските острови биха могли да са върховете на тези потопени планини, които според разказа на Платон са пазели централната равнина от студените северни ветрове. Когато “Критий” ни говори за атлантските къщи, строени от черен, бял и червен камък, сведенията му се потвърждават от откриването на терени от бял варовик  и на черни и бели вулканични скали на Азорските острови, последните останки от Атлантида...

            ... Друга представителка на руската наука Катерин Хагемайстер пише през 1955г. , че след като водите на Гълфстрийм не са стигали до Северния ледовит океан преди 10 000 – 12 000 години, Атлантида би трябвало да е бариерата, обърнала течението на юг. “Атлантида обяснява появата на ледниковия период. Също Атлантида е довела до неговия край” – твърди тя.

            … По време на сондажи в екваториалната част на дъното на Атлантика шведският кораб “Албатрос” открива на дълбочина повече от 3219 метра следи от растения, живеещи в сладка вода. Началникът на експедицията проф. Ханс Петерсон изказал мнението, че на това място има потънал остров.

            ... Някога във Венецуела живеело племе от бели индианци – то обитавало село с многозначителното име Атлан. Племето имало една легенда за бедствие, разрушило земята му – обширен остров в океана...

            ... Старите жители на Централна и Южна Америка също издигнали внушителни пирамиди и ги използвали за храмове, обсерватории или гробници. Дълъг е пътят от Мексико до Вавилон и Египет. Но този общ обичай да се издигат пирамиди от двете страни на Атлантичекия океан се обяснява лесно, ако приемем, че корените му са в Атлантида, откъдето се е разпространил на изток и запад.

            ... Олмеките, предшественици на маи и ацтеки, са могли да бъдат поданици на империята на атлантите.

            ... Както пирамидите, в Юкатан са намерени и сфинксове създадени в стила на маите.

            ... Култът към Слънцето преминал сред античните народи от Атлантида. Като за пример атлантолозите сочат едновременното обожествяване на Слънцето в Египет и в Перу, както и възцаряването на слънчевите династии в двете страни.

            ... Жреците на ацтеките пазели благоговейно спомена за Ацтлан, страната, разположена на изток, откъдето ще дойде Кетцалкоатъл, носителят на цивилизацията. Инките  вярвали във Виракоча, който ще дойде при тях от страната на утринната зора. В най-старите египетски ръкописи се говори за Тот или Техути, дошъл от една западна страна, за да донесе цивилизацията и науката в страната на Нил.

            ... Лекотата, с която Кортес и Писаро удържали победа, косвено доказва съществуването на Атлантида в едно далечно минало. Традицията на ацтеките и на инките, поддържана от жреците им, почитала дълбоко могъщите владетели от Страната на изгряващото слънце (в случая става дума за Атлантида, която е на изток от Америка), които били брадати, с висок ръст и бяла кожа. Когато испанските авантюристи се появили пред тях, веднага били обявени за представители на легендарната  Империя от Атлантическия океан. Хората на Монтесума и на Атахуалпа отначало приели белите с отворени ръце, тъй като очаквали пристигането им много отдавна.

            ... Между стария Египет и старо Перу съществувала и друга връзка през Атлантика. Техният календар съдържа 18 месеца по 20 дни плюс петдневен празник в края на годината. Дали е просто съвпадение или традиция, почерпана от един и същ извор?

            ... Великият цар с “ослепително лице”, предводител на просветените от Атлантида, като предвиждал неминуемата катастрофа, изпратил въздушните си кораби на своите събратя, другите вождове, със следното съобщение: “Пригответе се, вдигнете се, хора от Добрия Закон, и пресечете земята, докато тя е още твърда.” Изпълнението на плана трябва да е било държано в тайна от могъщите и зли главатари на империята. И така, през една черна нощ, когато народът на “Добрия Закон” бил вече вън от опасност, Великият цар събрал васалите си, скрил “ослепителното си лице” и потънал в сълзи. Когато часът ударил принцовете се качили във виманите (въздушните кораби) и последвали своите племена в страните на изток и север, иначе казано Африка и Европа.

            ... В Паленке, Мексико, може да се види твърде любопитна рисунка върху един саркофаг, изваден от пирамидата, открита от археолога Рю-Люиле. Той представя в стила на маите човек, седнал в апарат подобен на ракета с пламъци, излизащи отзад от соплото. Наведен е напред, ръцете му държат лостовете на управлението. Конусът на ракетата съдържа многобройни тайнствени предмети, които биха могли да са частите на механизма и. След анализ на много кодекси на маите, французите Тарад и Милц са стигнали до заключението, че става дума за астронавт в космически кораб – такъв какъвто го е виждал този народ. Йероглифите на борда означават Слънцето, Луната и Полярната звезда, което подкрепя космическата интерпретация. Но от друга страна, двете дати, отбелязани на гроба – 603 и 633 н. е. събуждат съмненията ни. Във всеки случай, ако погребаният в този гроб жрец не е бил обикновен астроном, а пазител на преданието за “звездните богове” в Централна Америка орнаментиката би могла да се тълкува като припомняне за древните космически пътувания.

            ... Какво ли е било равнището на знанията в Атлантида в навечерието на катастрофата. Платон не се колебае да говори за победите и за империализма на Атлантите в последната им епоха. Ръкописите “Самсаптакабадха” от Индия споменават за самолети, управлявани от “небесни сили”. Те говорят за ракета “с мощта на цялата Вселена”. Блясъкът от експлозията и е сравняван с “десет хиляди слънца”. В книгата се казва: “Боговете се разтревожиха и извикаха: “Да не превърнем целия свят в пепел!” “Маусола пурва” в санскритската редакция описва “непознатото оръжие, желязо, което хвърля светкавица, гигански пратеник на смъртта, който превърнал в пепел целите народи врихни и анхака. Поразените тела били непознаваеми, с опадали коси и нокти. Керамичните съдове се пръскали без видима причина, птиците побелели. След няколко часа цялата храна била заразена.” В книгите си “Загадки на най-старата история” Александър Горбовски пише за човешки скелет, намерен в Индия, който бил високо радиоактивен, повече от петдесет пъти над нормалното. Тъй че наистина бихме се попитали дали “Маусола пурва” няма предвид исторически факт, а не легенда.

            ... В старите ръкописи на Индия се говори за самолети и атомни бомби, както и за пътувания в космическото пространство. Ведическият бог Пушан плава в златен кораб през небесния океан. Небесната птица Гаруда пренася бог Вишну през Космоса. “Самсаптакабадха” описва въздушни полети “през тази област на небосвода, която е над областта на ветровете”. Не е ли това ясен белег за пътуване през космическото пространство? “Сурия Сидханта”, най-старата астрономическа книга на санскритски, разказва за съвършените хора “сидха” и за “видхиахара” или пазителите на познанието, които пътуват около земята – “под Луната и над облаците”. Не е ли това твърде ясен сигнал за древните философи и учени, които обикалят в орбита около нашата планета? Ако свържем епоса на Гилгамеш с ръкописите на Индия, ще можем да запълним множество бели петна от човешката предистория. В момента на световния катаклизъм “небесните люде” на Гилгамеш са отлетели на небето – или да обикалят в орбита около земята, или да заминат към други планети. “Самаранагана Сутрахара” разказва, че хората са могли да отлетят на небето с въздушните си кораби, както и че “небесните същества са могли да слязат на земята”. Когато чете този текст, човек не може да се въздържи да не си помисли за трафик между нашата планета и други светове. Може би е по-разумно да се предположи, че напускането на Атлантида е станало по-скоро с кораби, отколкото със самолети или ракети, които са били за привилигерованите. Оцелелите се настанили в съседните Пиренеи и в Египет, като по този начин спомогнали за подема на средиземноморската цивилизация.

            ... един германски автор, К. К. Доберер излага в книгата си “Майсторите на златото” следната идея: “Мъдреците от Атлантида са превиждали възможността да се изплъзнат от гибелта, като емигрират през Средиземно море на изток, в обширните азиатски територии като основат колонии в Тибет”. Ето ви една удивителна хипотеза, при това може би близка до истината. Големите жреци и принцовете на “добрия закон” биха могли да се вдигнат във въздуха, вън от опасността, към някоя отдалечена земя заедно с всичките плодове на тяхната цивилизация и заедно с техническите се умения. Настанени в малко, напълно изолирано общество, те биха могли да развият науките си и да достигнат равнище, за което нашите академии не могат и да мечтаят. На пръв поглед фантастична теория, но свидетелства в нейна подкрепа не липсват.

            ... Фердинанд Осендовски, лауреат на Френската академия, споменава за странна история, разказана му преди петдесетина години в Монголия от принц Чултун Бейли и неговия Велик лама. Според тях някога съществували два континента – в Атлантика и в Пасифика. Те потънали дълбоко във водите, но част от жителите им намерили убежище с обширни подземни скривалища. Тези пещери били осветявани от особена светлина. Благодарение на нея се развивали растенията и оцеляло едно племе, останало от предисторическото човечество и успяло да достигне много високо равнище на познанието. Известният изследовател и писател Николай Рьорих издействал да му покажат подземни коридори, когато е пътешествал в Синкианг (Китайски Туркестан). Местните жители му разказвали, че понякога от катакомбите излизат странни люде, за да пазаруват в града, като плащат със старинни монети, които никой не познавал. По време на един престой в Цаган Куре, близо до Калган в Китай (1935-а), Рьорих пише статия, озаглавена “Пазачите”, в която се пита дали мистериозните хора, които понякога се появяват внезапно насред пустинята, не излизат от някой подземен тунел? По повод тайнствените посетители той дълго разпитвал монголците и чул от тях твърде интересни обяснения. Понякога тези чужденци идвали на кон. За да не предизвикат голямо любопитство, се дегизирали като търговци, овчари или войници. Правели подаръци на монголците. По време на пътуването през дефилето на Каракорум местен водач разказал на Рьорих, че се появявали големи бели хора, мъже и жени, идващи изпод планините от тайни изходи. Виждали ги да се движат на тъмно с фенери в ръка. Според един от водачите тайнствените планинари дори помагали на пътници в пустинята.

            ... Преди около 40 години (от отпечатването на книгата – 1969г.) д-р Лао Цин отпечата в шанхайски вестник статия посветена на пътуването му в една странна област на централна Азия. Този лекар описва гибелната обиколка из планините на Тибет, която направил в компанията на един йога, роден в Непал. В пустинна част навътре в планините двамата поклонници попаднали на една скрита долина, защитена от северните ветрове и облагодетелствана с много по-топъл климат от околната област. По-късно д-р Лао Цин си припомня “кулата на Шамбала” и лабораториите, предизвикали учудването му. Пред двамата посетители били разкрити големи научни разултати, постигнати от жителите на долината. Те присъствали и на телепатични опити на голямо разстояние. Китайският лекар би могъл да разкаже много повече за престоя си в долината, ако не бил обещал на жителите и да не разкрива всичко.

            ... Преданията за висши същества, живеещи в свещените планини, са разпространени във всички континенти.Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юни 25, 2006, 08:22:38 am
            ... Любопитна статия била отпечатана през 1932г. в “Лос Анджелис Таймс”. Авторът Едуард Лансър претендира, след като разпитал местни жители за съществуването на странно общество в планината Шаста или във вътрешността и, под земята. Обитателите на селцето фантом са бели, високи и с благороден вид. Имат гъста коса, хваната с лента през челото и са облечени с бели одежди. Търговци претендират, че много нарядко тези хора се появяват в магазините им да напазаруват. Винаги плащат със самородни късове злато с много по-висока стойност от покупката. При случайна среща в гората шастианците избягват всякакъв контакт и изчезват като се “разтварят във въздуха”. Понякога по склоновете на планината се появява и странният добитък на шастианците. Животните не приличат на нито една от породите, съществуващи в Америка. За да бъде мистерията пълна, над планината Шаста са били наблюдавани въздушни кораби. Те нямали криле и не издавали никакъв шум. Понякога се потапяли в Тихия океан и продължавали пътя си като кораб или подводница.

            ... Изглежда съществуват тайни общности от същия вид и в Мексико. В книгата си “тайните на древна Южна Америка” Харолд Т. Уилкинс пише за неизвестен народ, който живее там и разменя стоки с индианците. Твърди се, че непознатите идват от град разположен някъде из джунглите. В книгите си Рьорих разказва за тайнствени мъже и жени жители на планините, които идват на пазар в Синкянг и плащат с древни златни монети. Макар че между Мексико и Туркестан има голямо разстояние, и тук, и там се виждат общи черти в появяващите се странни същества. Л. Тейлър Хансен говори в своите “Обиколки из двете Америки” за случая с американската двойка, която летяла над джунглата на Юкатан с личния си самолет. Останали без гориво, те били принудени да кацнат в джунглата, където се озовали пред таен град на маите, замаскиран, за да не бъде забеляван от въздуха. Тези маи живеели в целия си древен блясък, напълно изолирани от външния свят, за да опазят античната си цивилизация, чиито извори са неоспоримо от Атлантида. Американците били принудени да обещаят да не разкриват мястото на града.

            ...индианците кечуа от Перу и Боливия твърдят, че в Андите имало развита подземна мрежа. Ако държим сметка за изключителните резултати, получени от инженери и строители в епохата преди инките трябва да има нещо вярно в твърденията им.

            ... Всички тези легенди за изгубени градове, свещени планини катакомби и недосегаеми долини трябва да бъдат проверени без никакво предубеждение. Те биха могли да ни отведат до откриването на колонии, населени от наследниците на Атлантида или дори от още по-древни раси.

            ... Кръвни анализи на тъкани от пет мумии на царе инка, които се пазят в Бритиш Мюзеум, били направени през 1952г. от Б. Е. Джилби и М. Любран. Резултатите били представени под формата на на доклад до Кралския антропологичен институт. В кръвта на три от петте мумии имало следи от група “А”, абсолютно непозната сред американските индианци. Никоя не е имала Rh отрицателен, но една от тях съдържала субстанциите “D” и “с” при отсъствие на  “С” и на “Е” – твърде рядка комбинация сред индианците. В друга от царските мумии на инките се намират субстанциите “С”, “Е” и “с” при липсата на “D” – наистина уникален образец на кръвна плазма – без паралел на Земята. Тези смайващи факти доказват, че царете на инките не са произлизали от тамошното население на Южна Америка.

            ... Змията, покрита с пера, или Кетцалкоатъл, дошла от страна, която се намирала на изток. С идването му Мексико навлиза в ера на голям напредък и успех. В една от версиите на легендата има интересна подробност: Кетцалкоатъл се приземил с криле на мястото, където днес се намира Веракрус. Кодексът Виндобоненсис го представя как слиза на земята през дупка в небето. Когато мисията на апостола на цивилизацията била прекъсната от неприятели, той се върнал на брега и заминал за страната Тлапатлан със сал от змии. Друга легенда разказва как пратеникът на боговете се хвърлил в погребалната клада. Пепелта му се вдигнала в небето и се преобразила в птица, докато сърцето му се озовало на планетата Венера. Кетцалкоатъл възкръснал и се въздигнал на небето като бог. Дали крилатият му кораб не е бил космически, а погребалната клада площадка за изстрелване?

            ... през 1959г. намериха отпечатък от обувка върху пясъчник в пустинята Гоби с възраст милиони години. Според науката в тази епоха човекът още го няма. Членовете на китайско-руската палеонтологична експедиция, ръководена от д-р Шоу Мидн Шен, чието било откритието, не могли да го обяснят. Следа върху варовик от триасовия период, открита в каньона Фишър (графство Пършинг) в Невада, изглежда като от подметка на обувка със слаби следи от шев. Тъй като в епохата на динозаврите не е имало обущари, редно е да се попитаме кой ли може да е произвел тази обувка или сандал. Налагат се два извода: или човекът е стъпил на земята милиони години по рано, което науката не приема или това са пришълци от Космоса, слезли тук в отминали времена. И двата извода могат да се приемат като еднакво фантастични.

            ... Черепът на първобитен човек отпреди 40 000 години е намерен в Брокън Хил, Северна Родезия. Днес той се пази в Музея по естествена история в Лондон. На него има добре оформена дупка, без онези пукнатини, които се получават обикновено при удар с рог, зъб или хладно оръжие. Това е отвор който само куршум може да пробие. Отсрещната страна липсва, което потвърждава хипотезата ни.

            ... Кости от предисторически щрауси, камили, хиени били открити през 1960г. в пещери край Одеса, Русия, от Т. Г. Грицай и И. Ж. Яцко. Възрастта им била около милион години. Вниманието на учените било привлечено от факта, че костите били гравирани сръчно; според експертите те са прерязани с метален инструмент и след това полирани. Общоприетото научно мнение изключва да са съществували занаятчии на земята преди милион години. Тогава кой е обработвал тези кости? Сред стенописите на Тасили, открити в Сахара от проф. Анри Лот, е “Големият марсиански бог” от Ябарен. Рисунката представя човек с нещо като космическо облекло. Кой ли е този, чийто портрет е нарисуван върху скалата преди 8000 или 10 000 години? Учудващи галерии от портрети съществуват в пещерите на планинската верига Кимбърли, западна Австралия. Според аборигените те навярно са рисувани от представителите на друга раса. Художествената техника и употребената на един вид дин пигмент, непознат на аборигените показва като автор на рисунките народ, чийто произход не е от Австралия. Портретираните глави в пещерите на Кимбърли имат фризура или светещ кръг около главата, но нямат уста. На краката си носят сандали – в страната където местното население ходи босо... съществата без уста биха могли да са в скафандри. През 1885г. намерили стоманен куб в буца въглища в леярницата на Изидор Браун от Фьоклабрук, Австрия. Двете му срещуположни страни за закръглени и затова размерите му са от 67 до 47 милиметра. По дължината на куба върви дълбока бразда, почти до средата на страната. Теглото му е от 785 грама и съставът му са подобни на тези на твърдата въглеродно-никелова стомана. Желязното парче било вградено в буца въглища от епохата на терциера, отпреди десетки милиони години. Някои учени смятаха, че става дума за изкопан метеорит. Предвид геометричната форма на предмета и браздата други прецениха, че произходът му е изкуствен, че е направен от човек. Но науката твърди, че в онази епоха на Земята не е имало човешки същества. Произходът на предмета остава необяснен.

            ... През 16. век испанците намерили 18 сантиметров железен гвоздей, плътно обвит в парче скала от вътрешността на мина в Перу. Може да се твърди без колебание, че той е на възраст десетки хиляди години.

            ... Върху пустинните плата до Наска, Перу, се виждат очертани върху почвата с помощта на камъни огромни рисунки и линии, дълги с километри. Били открити при въздушен полет над тях. “Как биха могли да бъдат разположени по такъв съвършен начин ако не са могли да ги гледат от истинската им перспектива?” – пита Дж. Алдън Мейсън в книгата си “Древната цивилизация на Перу”. Дали линиите в Наска не са служили за ориентация на някогашните летци?

            ... Към следите възможно оставени от Атлантида, могат да се прибавят и стотиците странни кълба, намиращи се в саваната на югозапад в Коста Рика, Гватемала и Мексико. Тези каменни топки са фино полирани, а диаметърът им се мени от няколко сантиметра до три метра. Сферите са от вулканична скала, някои тежат много тонове, изработени са съвършено, нещо учудващо при липсата на какъвто и да е било изструмент, който би могъл да послужи за това на мястото, където са намерени. Камъкът, от който са направени глобусите, може да е взет само от далечно разстояние. И кой ги е правил? От коя епоха са? И с какво намерение са разпилени по върховете на планините?

            ... Според Егертън Сайкс: “Същественият фактор е в констатацията, че маите пристигат на континента със собствена писменост, с познания по математика, астрономия, архитектура, медицина, с календарна система, много по-точна от тези, с които си служат в Европа до 18. век. Общоприетата хипотеза според, която за по-малко от стотина години те са придобили всички познания, придобити от западния свят за повече от две хиляди години – подобна хипотеза не само, че няма никакъв исторически прецедент, но просто противоречи на здравия смисъл”. В такъв случай какъв е произходът на тази значителна култура?

            ... Дали китайците са познавали рентгеновите лъчи? Въпросът може да звучи абсурдно и все пак летописът разказва, че китайският император Цин Ши (259-210 пр.н.е.) имал огледало, което “осветявало костите на тялото”.

            ... В “Сантая Грантхам”, която е част от индийските Веди, могат да се намерят инструкции за ваксинация както и описания на последиците.
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юни 25, 2006, 08:23:17 am
        ... Вавилонците са знаели за “сърпа” на Венера. Начертали са фазите и. Но “сърпът” на Венера е невидим с невъоръжено око. Следователно пита се: как жреците на древния Вавилон са могли да наблюдават фазите на Венера, без да имат телескопи? Те са знаели и за четирите луни на Юпитер – Йо, Европа, Ганимед и Калисто. Тук има две обяснения: първата теория според, която вавилонските жреци са имали телескопи, изглежда твърде смела; според втората теория халдейските и шумерските жреци успели да запазят през многото поколения елементи от астрономията отпреди Потопа.

            ... Ацтеките били осведомени за кълбовидната форма на планетите и се забавлявали с една игра на топка, която показвала как боговете ловят небесните тела из космоса. Догоните от Африка знаят за съществуването на тъмен двойник на Сириус, отдалечен от Земята на около 10 св. Години и видим само с помощта на телескопа.

            ... Анаксимен е съзнавал преди 2500 години не само разстоянието, което ни дели от звездите, но също, че съществуват техни “неосветени придружители”. А едва през последните няколко години астрономията получи точни данни за планети в други слънчеви системи. Демокрит (460-361 г. пр.н.е.) предложил точно обяснение на Млечния път, като съставен от множество звезди, отдалечени и разпръснати в пространството. Едва преди около 200 години нашата наука стигна до подобно заключение. Дали това са били философски допускания или сведения, получени от пазителите на античната мъдрост, които са позволили на старите гърци да направят такова изстрелване в бъдещето? Демокрит твърдял, че Слънцето има гигантски размери и че лунните петна са образувани от сенките на високи планини и дълбоки долини. Той смятал, че звездите са Слънца. Питагор стигнал до извода, че Земята е кълбо, а Аристарх от Самос настоявал върху факта, че тази Земя обикаля около Слънцето. Ерастотен, консерватор в Александрийската библиотека, изчислил земната обиколка с малка грешка, ненадминаваща 360 км. В “Мнения на философи”, труд, приписван на Плутарх, се посочват 804 милиона “стадии” като разстояние, отделящо Земята от Слънцето. Това е почти същото число, което приема модерната астрономия, при условие, че нашата преценка на античния “стадий” е правилна. Дали астрономите от античността са притежавали точни инструменти? Ако ли не как са могли да отгатнат такива изключителни неща? Емпедокъл претендирал, че на светлината е нужно време за да се разпространява. Метродот от Лампсак казвал, че е толкова абсурдно да се приема земята за единствения населен свят в пространството, колкото да се твърди, че само един житен клас ще порасне в широкото поле.

            ... Дълги векове брахманите грижливо опазили астрономическата таблица на “Суриа Сидханта”. В този астрномически текст от антична Индия диаметърът на Земята е изчислен на 12 617 километра. Разстоянието от Земята до Луната е дадено 407 198 километра. Числото прието от модерната астрономия за екваториалния диаметър на нашата планета е 12 756,5 км, а най-голямото разстояние, което ни разделя от Луната приблизително 406 731 км.

            ... В навечерието на Втората световна война германският инженер Вилхелм Кьониг, изпратен на разкопки в Ирак, направил забележително откритие. Близо до Багдат той случайно открива селище от Партското царство, където изравя известен брой глинени съдове, които по формата си приличат на батерии. Ето какво представляват: всеки глинен съд съдържал цилиндър, направен от меден лист, а вътре в цилиндъра били запоени със сплав 60% олово и 40% калай. Пръчката била закрепена с тапа от асфалт. Долната част на цилиндъра се запушвала с медно кръгче. За изолация използвали битум. Пространството между медния цилиндър и желязната пръчка изпълвали с някакъв електролит, но батериите били толкова стари, че нямало никакви следи от химически продукт. Заинтересуван от находката, известният учен Уили Лий поискал от Дженеръл Илектрик Къмпани в Питсфийлд, Масачузетс, да направи копие на батерията с идеята да я изпробва дали работи. Лабораторията на Дженерал Илектрик произвела дубликат на батерията, като я напълнила с меден сулфат вместо неизвестния електролит – и уредът проработил. В същия район, където са намерени батериите, археолозите открили и материали, покрити с метал чрез електролиза и стари 4000 години.

            ... Манданите, тези бели индианци от Северна Америка, си спомнят за епоха, когато техните предци живеели до Океана “в градове с неугасими светлини”. Атлантида ли е било това? Дали от тези оцелели атланти древните хора са получили странните лампи.

            ... Неотдавна търговци от Нова Гвинея открили в джунглата, близо до връх Вилхелмина, долина, населена с амазонки. За тяхно голямо учудване търговците видели големи камъни с диаметър от 3,5 метра, качени върху колони и излъчващи севтлина подобна на неоновата.

            ... Установено е, че пирамидата на Хуфу е построена по такъв начин, че обиколката на нейната основа е равна на окръжността, прекарана с радиус равен на височината на пирамидата.

            ... Колкото повече биват изучвани пирамидите, толкова повече имаме чувството, че те са били построени от една раса гиганти на науката. Според известна легенда мегалитните паметници били пострени чрез употребата на звукови вибрации. Гравитацията била неутрализирана от музикални напеви и магнетизирани тояжки, които повдигали каменните блокове във въздуха. Тази фантастична на пръв поглед възможност залужава да бъде проучена основно в нашата епоха на авиацията и космонавтиката. Сред арабите има любопитно предание за строежа на голямата пирамида: “Те сложиха листове от папирус (с изписани върху тях многобройни тайни неща) под камъните и после удариха с една тояжка. След това камъните се устремиха напред във въздуха и покриха разстоянието на изстреляна стрела и по този начин те стигнаха до пирамидата”. Възможно ли е древните хора да са владеели силите на отблъскване така, както и силите на привличане, ако са имали научни знания за енергията и материята, различни от нашите. Блоковете от Баалбекската тераса в Ливан са от петдесет до сто пъти по-тежки от тези на Голямата пирамида. Дори и най-мощните съвременни кранове не са способни да ги вдигнат от подножието на възвишението до върха му, където се намира платформата. Кои са били тези титани, строители на мегалитните съоръжения от Ливан, Египет и Перу?

            ... През 1520г. т. нар. адмирал Пири Реис (1470-1554) публикувал в Османската империя атласа “Бахрийе”, предназначен за мореплавателите. Тези карти на сърнешка кожа с бележки по белите полета били открити от Халил Едем, директор на националните музеи на 9 ноември 1929г. в двореца на Топкапъ в Истанбул. В бележките адмирал Пири разкрива произхода на картите. По време на морска битка през 1501г. срещу испанците, турски офицер на име Кемал хванал пленник, който участвал в трите пътувания на Христофор Колумб. Този испански пленник притежавал дял от твърде любопитни карти. Благодарение на тези карти Христофор Колумб можел да определи крайната цел на пътуването си. Ако това предположение е точно, то ни обяснява написаното от сина на мореплавателя Фердинанд в книгата му “Животът на адмирал Христофор Колумб”: “Той намираше грижливо място на всички данни, които моряци или други хора можеха да му дадат. И ги използва така добре, че се убеди твърдо във възможността да достигнат и открият множество страни на запад от Канарските острови”. Сред документите на испанеца, отнети от турците, имало карти, нарисувани от Колумб през 1498г., тоест шест месеца след откриването на Антилите. Все пак тези карти представляват цялостно Северна и Южна Америка, реките им, Гренландия и Антарктида, напълно непозната през 1498г.  Разстоянието между Южна Америка и Африка е посочено с изненадваща точност. Д-р Афетинан, турски професор пише в книгата си: “Най-старата карта на Америка”: “Вглавата (посветена от Пири Реис на Западното море) ние намираме всичко, каквото се е знаело през неговата епоха за Америка. По този повод той разказва, като се позовава на хорски приказки, че някаква книга, останала от Александър Велики, била преведена в Европа и след като я прочел, Колумб тръгнал да открива Антилите с кораби, получени от испанското правителство.

Днес няма съмнение, че Пири Реис е сложил ръка върху картата, използвана от големия мореплавател”. По повод картата на Пири Реис много неща остават необясними. Кога и от кого е била начертана с контурите на Антарктида, освободена от ледовете – в епохата на Колумб или може би в тази на Александър Велики? В края на краищата едва през международната геофизическа година континентът е бил сондиран през ледената му покривка и е била съставена картата му. На същата карта на Пири Реис, Гренландия е представена във вид на два или три острова. А Гренландия е покрита с лед с дебелина 1600 метра и едва неотдавна френска полярна експедиция могла да установи факта, че Гренландия е съставена от два главни острова. Арлингтън Х. Малъри, американецът, смятан за авторитет в картографията, поискал от Хидрографскта служба на САЩ да сверят загадъчната карта. По този повод майор Ларсен направил следната декларация: “ Хидрографската служба на военната флота проучи една стара карта, наречена картата на Пири Реис” съставена преди повече от 5000 години. Тя е толкова точна, че само полет около Земята би могъл да я обясни. Първоначално Хидрографската служба отказва да повярва в това, но накрая тя констатира автентичността на картата и дори я използва, за да поправи някои грешки в наши съвременни карти”. Според Малъри на архаичната карта са отбелязани всички планински вериги в Северна Канада и в Аляска, “включително някои планини, които не се намираха върху картите на картографската служба на амриканската армия, но след това бяха нанесени. Географската дължина, отбелязана на картата, е точна, нещо абсолютно невероятно, защото ние сме се научили да я изчисляваме едва от двеста години. И накрая Малъри казва: “Не знам как са успели да съставят тази карта с такава точност без да са използвали самолет. Картата докава съществуването на наука в отдалечената епоха, за която се смяташе, че няма никаква наука. Дали Александър Велики се е сдобил с папирусите, пазени в египетския храм в Саис? Неговите жреци сигурно са знаели за Америка, защото според Платон те казали на Солон, че Атлантикът “е истинксо море и страната около него може да бъде наречена континент”.

            ... Индуската Рамаяна съдържа подробни описания на Вимана или самолет. Виманата има солидни размери: двуетажна е, с прозорци и купол. Този самолет от античността може да лети според сръчността на водача “с бързината на вятъра”, като издава мелодичен звук. Нейното контролиране изисква значителна интелигентност. Може да пресече небето или да спре и да остане неподвижна във въздуха. Виманите били пазени в хангари, наречени “вимана гриха”. Според свидетелства от античността виманата е летяла над облаците и от тази височина “океанът изглеждал като малко блато”. Летецът виждал “земите около океана и устията на реките, които се вливат в морето”. Архаичните самолети са използвани за военни действия от царете и за спорт от важните люде, които търсели удоволствия. Позволено ли е да смятаме, че и най-големите подробности са плод на най-обикновено въображение?

Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юни 25, 2006, 08:23:48 am
            ... В Китай император Чун, царувал преди 4200 години, конструирал летяща талига. Той не само е първият пилот отбелязан в историята, но и първият парашутист. В поемата, наречена “Ли Сао”, Че Юан (340-278 пр.н.е.) описва едно пътуване във въздуха. Той бил коленичил пред гроба на император Чун, когато се появила кола от нефрит, запрегната с четири дракона. Чу Юан се качил в апарата и се издигнал на голяма височина над Китай в посока към планинската верига Кун Лун. По време на пътуването в небесата той могъл да наблюдава земята, без да му пречат ветровете или пясъците на Гоби. Император Ченг Танг (1766г.пр.н.е.) основател на династията Шанг, наредил на Ки Кунг Ши да построи летяща кола. Този античен инженер изпълнил нареждането и за да изпробва апарата си, долетял с него до провинция Хонан. Все пак апаратът бил разрушен по височайша заповед, за да не попадне тайната на механизма в непригодни ръце.

Летящите машини от древен Китай са били продукт или на научно издирване, или на оцелелите знания на раса, живяла преди Потопа. Тъй като китайците не са разполагали с технология в онази епоха, остава да приемем втората хипотеза. Полетът до Кун Лун направен от Чу Юан може би ни подсказва извора на техническите познания в античен Китай. Мощната верига на Кун Лун е смятана от китайците за жилище на боговете. Тези “самолети” били традиционно предназначени за императорите и за учените даоисти, поддържащи предполагаема връзка между “гениите от планините” и обществото на смъртните. Непряко доказателство на нашата теория, според която авиацията е била позната през Античноста, ни дава терминът “летяща кола” от китайския речник. След появата на самолета в началото на нашия век китайците не били принудени като нас да измислят нова дума: те трябвало само да употребят старата фей-чи (летяща кола).

            ... Във втората половина от царуването на император Яо (2346г.пр.н.е.) се появил странен човек. Наричал се Чих Чианг Цу-ю. Толкова ловко стрелял с лък, че императорът му дал титлата “божествен стрелец” и го нарекъл “главен механик”. Според китайските летописи той се качил в една небесна птица. Когато бил “отнесен от центъра на огромен хоризонт”, забелязъл че вече не можел да наблюдава движението на слънцето. Нашите астронавти, които летят в пространството от Земята към Луната също не могат да видят изгрева или залеза на слънцето. Древният текст, който ни разказва за полета на “главния механик”, дали не свидетелства, че човек е пресякъл междупланетното пространство още преди хиляди години? Големият китайски мислител Чуанг Цу написал през 3. век пр.н.е. произведение, озаглавено “Пътуване през безкрайното”. Той разказва как се е издигнал в пространството на разстояние 52300 км от земята на гърба на приказна птица с огромни размери. Според даоистките вярвания “Чен Жен”, или съвършените хора, са способни да летят във въздуха с крилете на вятъра. “Те минават през облаците от един свят в друг и живеят на звездите”. Тенг Му, ерудит от династията Сунг, говорел за други небеса и други земи. Ма Це Жан, известен физик от стария Китай, бил възнесен жив на небето, след като овлядял философията на Дао.

            ... По време на обиколките си из Тибет и Монголия проф. Николай Рьорих чел в будистките книги откъси, засягащи “железни змии, които поглъщат пространството с огън и дим”, както и други откъси, в които се говорело за “жители на далечните звезди”. В руското списание “Неман” (кн. 12 от 1966г.) Вячеслав Зайцев описва странни каменни дискове, открити в областта Баян Караула, на границата на Китай и Тибет. Те имат дупки в центъра, също като грамофонна плоча, двоен канал с йероглифи спираловидно излизащ от центъра към ръба на плочите. Професор Цум Ум Нуи разчел надписите, гравирани върху браздите, с помощта на четирима свои колеги. Но тяхното откритие се оказало толкова сензационно, че Академията по праистория в Пекин отказала отначало да публикува текста. И едва по-късно, когато накрая разрешението било получено, китайските учени могли да отпечатат книга със заглавие, предназначено да заинтригува читателите: “Дискове с йероглифи разкриват съществуването на космически кораб преди 12000 години”. Анализът, направен в Москва, на частици от материала на дисковете, дал неочаквани резултати: той съдържал голямо количество кобалт и някои други меали. Изследвани с осцилограф, дисковете показали особена честота – като че ли били заредени с електричество преди хиляди години. Гравюрите върху тези дискове от Баян Караула представляват Слънцето, Луната и звездите, както и няколко странни точки, плъзгащи се по небето към Земята. Чи Пен Лао от Пекинския университет открил на свой ред интересни рисунки в планините на Ханан и на един остров в езерото Тунгтинг. Правени 45000 г. пр. н.е. тези гравюри върху гранит изобразяват хора с широки хоботи и космически кораби с цилиндрична форма. Наистина е трудно да се допусне съществуването на астронавти и на космически скафандри в толкова отдалечена епоха. Във всеки случай след изучаването на митове и на исторически документи се разбира, че в далечните векове е имало хора, които са се издигали в небето, както и че посетители от Космоса са слизали на земята.

            ... Ако наследените от Атлантида “капсули на времето” са заровени дълбоко под пирамидите, разкриването им ще изисква различна техника. Древното предание разказва за подвижни стени, тайни врати, светлинни блясъци в дълбините на коридорите във вътрешността на пирамидите. Генератор захранван от източник с неограничена мощност, би могъл да предизвика подобни явления. Гайгеровите броячи или други чувствителни апарати биха могли да уловят колебанието на магнитното поле и така да открият присъствието на кухини. Подземнията на атлантите може би съдържат образци от науката и технологията преди Потопа. Архаичните машини ще ни разкрият нови принципи в инженерното изкуство. И този дар, който ще ни споходи от далечното минало, би могъл да промени пътя ни към бъдещето. Като разказва за едно предание на коптите, наследници на старите египтяни, Масуди (писател от 10. век) твърди в ръкописа си под номер 9576 в Бритиш Мюзеум, че пирамидите “съдържат надписи с непозната и нечетлива писменост дело на хора и на народи, чиито имена и съществуване са забравени от дълго време”. Ибн Батута, друг арабски учен (12. век) пише: “Пирамидите били построени от Хермес за да спаси изкуствата, науките и другите знания през потопа”. Коптският папирус от манастира в Абу Хормейс съдържа следния откъс: “Пирамидите бяха построени по следния начин: върху стените са записани мистериите на науките астрономия, геометрия, физика и много други необходими знания, които всеки човек, познаващ нашата писменост, можеше да прочете”.

Масуди разказва и други странни истории, свързани с пирамидите. Според него цар Сурид, управлявал Египет три века преди потопа, построил две големи пирамиди за своите “капсули на времето”. Жреците го били предупредили за един голям потоп, последван от пожар, който щял да дойде от съзвездието Лъв. Благодарение на това фараонът дал заповед да се построят пирамиди, които да послужат за вместилище на всички видове съкровища и чудодейни предмети. Върху стените и таваните на пирамидите наредил да се гравират надписи от науките астрономия, математика и медицина. Масуди стига до подробността да опише автоматите или роботите, сложени до входа на съкровищниците, за да ги пазят и унищожат “всички с изключение на онези, които с поведението си се окажат достойни да бъдат допуснати”. Сред старите египтяни паметникът бил наричан “Ху” сиреч Покровителят. Още в онова далечно минало се разказвало преданието, че под Сфинкса има тайно помещение. Дали “Ху” не е пазачът на предипотопното подземие, хранилище на документи?

Какво ли съобщение носи Сфинксът на човечеството? Освен с името на “Покровител” Сфинксът бил наричан също “Хор-ем-акхет” или “Хор на хоризонта”. Хор е бог, който живеел на небето като сокол. Името му подсказва астрономическо разрешение на проблема, който ни занимава. Би могло да се отнася до положението заемано от Слънцето на хоризонта или в зодиака. Щом приемем, че Сфинсксът е имал астрономически смисъл, се приближаваме до решението на задачата. Първо трябва да вземем предвид преданието, според което потопът обезлюдил света, когато Слънцето изгрявало под знака на Лъва в пролетното равноденствие. Зодиакът от Дендера, който странно започва под знака на Лъва, регистрира влизането в нов цикъл между 10950 и 8800г. пр.н.е. Коптският папирус “Абу Хормейс” (преведен на арабски през 9. век) уточнява по следния начин датата на катастрофата с Атлантида: “Потопът трябваше да настане, когато сърцето на Лъва навлезеше в първата минута в главата на Рака”. От друга страна, от учения Макризи (15. век) научаваме, че “огънят трябваше да изригне от знака на Лъва и да погълне Земята”. От тези древни източници може да се направи заключение, че знакът на Лъва отбелязва времето в прецесията на равноденствията, когато Атлантида намерила края си и започнал нов цикъл. От “Книгата на мъртвите” научаваме как пътят на Слънцето по небето бил пазен от два лъва – два бога наречени “Акеру”, които седели до вратите на зората и на вечерта. С лъвското си тяло Сфинксът е бог пазач чието значение трябва да се потърси в слънчевия цикъл. Голямата година на прецесията на равноденствията. Лъвското тяло на Сфинкса символизира цикъла на Лъва. Главата му е на мъж. Зодиакът съдържа едно единствено мъжко лице – това е знака на Водолея. Следователно съобщението на Сфинкса може да се прочете така: “От периода на Лъва и бъдещия век на Водолея”. И какво предлага Сфинксът на предстоящия цикъл на Водолея? “Капсула на времето”, скрита някъде под него и под пирамидите.

            ... В произхода на всички древни цивилизации винаги стои божественото същество, носител на културата. Тот я донася в завършен вид от една западна страна. Ако съдим по титлите му “Повелителят отвъд моретата” и “Пазител на двете земи” (които са му приписани от “Книгата на мъртвите” и от известни надписи на фараоните) може да се допусне, че той е бил владетел в Атлантида. Според една многозначителна легенда пренесъл на крилете си другите богове в отвъдната страна на Кха, на изток. Дали не става дума за пренасянето на културния елит по въздушен път от Атлантида в Египет? Китайската книга “И Дзинг” приписва на “небесните гении” заслуга за въвеждане на Земята на земеделската култура за доброто на човешката раса. Да отбележим по този повод, че произходът на царевицата е истинска загадка. Колкото и да са търсили, не са успели да я открият в диво състояние. Тази култура винаги е била свързана с човешката раса. Възрастта и е определена според факта, че са открити следи от царевица в земни пластове отпреди 30 000 години. Почти същото може да се каже и за житото. Дали тези зърнени растения са били облагородени в Атлантида, или са били донесени от друга планета, както твърди източното предание?

            ... Австралийските племена признават, че дължат културата си на небесни същества, като Баям Дарамулун и Бунджил, и тутакси прибавят, че не знаят нищо за миналото на тези богове пратеници, преди те да слязат сред тях. Теночтитлан столицата на ацтеките, бил разположен на остров в средата на езеро, заобиколено от концентрични канали. Градът бил пострен по този начин, за да се съгласува с плановете, изработени на Изток в Ацтлан, от който ацтеките претендират, че произлизат. Може ли да бъде просто съвпадение, фактът, че този град Теночтитлан е представлявал почти копие на столицата на Атлантида – такава, каквато я описва Платон в своя “Критий”?...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
... Преди доста години един млад човек стоеше в Мексико пред статуята на Кетцалкоатъл и размишляваше върху връзките, свързващи този герой с цивилизацията на легендарната Атлантида.

            По късно той посети библиотеките на Лос Анджелис и Холивуд, за да чете хрониките на конквистадорите и легендите на американските индианци.

            В Япония същият човек научи за съществуването на предание, според което някога мост свързвал Земята и небето. Това го накара да си помисли за предисторическите пътешествия в Космоса.

            Китайски даоисти му говориха за мястото, където се намират “безсмъртните от Запада”, и за “Шамбала, града на звездните хора”.

            В Австралия го осведомиха за “Времето на мечтите”, далечна епоха, в която човечеството поддържало отношения с божествени същества.

            По-сетне от границата на Тибет той зърна мощната планина Канченджунга, позната под името “Петте свещени съкровища от Големия сняг” – в нея били скътани тайни съкровища преди незапомнени времена.

            В Индия този човек получи възможност да се възхити от веригата на Хималаите и да чуе легенди за подземните дворци и безценните съкровища на Нагите, чието име напомня за летящи змии и за лампи, с чиято ярка светлина Нагите осветяват подземията си.

            Нашият човек живя в Хималаите, в седалището Манали, основано според брахмански надписи от Ману, който спасил мъдреците с кораб по време на големия Потоп. После той разглежда пирамидата на Хеопс и разпитва Сфинска с надеждата да получи отговор на древната загадка.

            В Австрия той се опита да разсее мистерията около куба от полирана стомана, намерен в буца въглища, стара милион години.

            В Париж до площада на Бастилията, в библиотеката на Арсенала, той чете томовете на “L’Astronome du Roy” (Кралският астроном), съставени през 18. век от Жан-Силвен Байп. А в Лувъра намери древния египетски зодиак от Дендера.

            В Лондон, в читалнята на библиотеката на Бритиш Мюзеум, същият човек се задълбочи в изучаване на безбройни книги и ръкописи, посветени на античния свят.

            И накрая той се разрови и в голямата библиотека “Ленин” в Москва; в Санкт Петербург посети музея на Ермитажа, където има вълнуващи разговори с руски учени и писатели.

Въпросният човек, разбира се, е авторът на тази книга.


--------------------------------------------------------------------------------

Андрю Томас – “Тайните на Атлантида”
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Antonium в Юни 26, 2006, 09:06:03 am
Супер!
Уважавам пускането на информация във форума :)
Книгата е една от грамотните.
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Antonium в Юни 30, 2006, 08:51:49 am
Бях чел в една книга - Древните цивилизации, че някай си там испански завоевател е намерил златно съкровище от 2000 златни пеперуди, които когато срещу тях духаш с уста се вдигали във въздуха и крилата им трептели като на истинските, та тоя чукндур имал нужда от злато и ги претопил всичките.
Зекария Сичин в една от книгите си разказва за един феномен срещан в митовете както на Двуречието така и в индианските - слънцето не е било залязло близо 2 дена, а при индианците респективно не е изгряло или беше обратно, вече съм забравил, но ми е интересно дали някой е срещал такава информация освен от З.С. Това леко противоречи на всички мои възгледи, но Зекария е успял да спечели моето уважение, като автор.
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Юли 06, 2006, 06:15:58 am
 :DСУПЕР :D
Преди време четох за някои от тези странности от миналото.
Книгата е "Забранената археология"
Само да разбера кой ми я сви... >:(
Имаше и снимки - с ниско качество, но снимки.
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юли 06, 2006, 08:55:37 am
Има толкова толкова много мистерии, че чак свят му се завива на човек...

Тези са само няколко...
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Юли 07, 2006, 09:55:03 am
Ааааа, съвсем бях забравил.
Да обесня феномена на Слънцето.  8)

Сега. "Дългият ден"  е описан навсякъде по света. На какво би могъл да се дължи той?? В много от описанията се говори, че Слънцето изгряло, стигнало  зенита ( т.е станало обедно време ), стояло в точката на зенита доста време, след което залязло обратно по пътя, по който изгряло. Това е в общи линии.

Какво може би се е случило? Ако се обърнем към теорията на Хепгуд за изместванто на земната кора, може и да открием истината. Само че, земната кора се е придвижила от север-юг или юг-север, а пътят на Слънцето е запад-изток или изток-запад. Хепгуд говори за последното преместване на земната кора. Няма данни за друго такова. Ако обаче допуснем, че е имало, картинката малко се прояснява. Слънцето изгрява, стига зенита, кората започва да се мести, и по този начин Слънцето застава неподвижно. Това разбира се предполага местене с точно определна скорост, а именно да се създаде илюзията че Слънцето стои неподвижно. Обеснявал съм в други постове, на какво може да се дължи такова преместване.

Втори вариант - смяна на Полюсите. Слънцето изгрява, стига зенита, полюсите започват да сменят местата си. Те не го правят изведнъж, а постепенно - примерно за 2 дена, точно колкото Слънцето е стояло. При смяна на Полюсите, Земята започва да се върти обратно. Но това отново не става изведнъж, а постепенно. Тя все пак си има инерционен момент, който трябва да се убие, да се постигне покой, и да започе обратното въртене. Повярвайте ми пичове, никак не е било забавно. Имало е цунами, вулканична дейност яко и т.н. Баба ми оше пази легендата за лехата домати, която фръкнала във въздуха :)))))))) :P
Аз си обеснявам това, че Слънцето е стояло известно време в зенит, с момента, в който Полюсите са пресичали Екваториалната равнина. След което сменят местата си, и Земята започва да се върти обратно. Именно тогава Слънцето тръгва обратно.

В общи линии е това.

Има и трети вариант. При силна слънчева активност, може би не Слънцето, а негово отражение в атмосферата е стояло в зенит...това си го измислих сега, но е вариант:)))

Оберон
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Юли 09, 2006, 15:20:38 pm
Траекторията на преместване вероятно е била в съответствие с числата на Фибоначи... периферията на торсионен вихър - ако не греша.
Продължава около три дни.
Според степента на преместване настъпва частично или пълно заличаване на Акашовите записи, и индивидуалната памет. :(
Така съм чувал.
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 13, 2006, 05:06:59 am
Този последния пост малко, хм. До Фибоначи, добре, ама от многоточието нататък-тотал спек. :)
Титла: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Юли 13, 2006, 10:09:47 am
Някакви записи, които не се знае къде се намират обаче там има инфо за всичко, което е станало и ще стане във Вселената.
Титла: Re: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: hakama в Декември 17, 2006, 13:46:21 pm
Ааааа, съвсем бях забравил.
Да обесня феномена на Слънцето.  8)

Сега. "Дългият ден"  е описан навсякъде по света. На какво би могъл да се дължи той?? В много от описанията се говори, че Слънцето изгряло, стигнало  зенита ( т.е станало обедно време ), стояло в точката на зенита доста време, след което залязло обратно по пътя, по който изгряло. Това е в общи линии.

Какво може би се е случило? Ако се обърнем към теорията на Хепгуд за изместванто на земната кора, може и да открием истината. Само че, земната кора се е придвижила от север-юг или юг-север, а пътят на Слънцето е запад-изток или изток-запад. Хепгуд говори за последното преместване на земната кора. Няма данни за друго такова. Ако обаче допуснем, че е имало, картинката малко се прояснява. Слънцето изгрява, стига зенита, кората започва да се мести, и по този начин Слънцето застава неподвижно. Това разбира се предполага местене с точно определна скорост, а именно да се създаде илюзията че Слънцето стои неподвижно. Обеснявал съм в други постове, на какво може да се дължи такова преместване.

Втори вариант - смяна на Полюсите. Слънцето изгрява, стига зенита, полюсите започват да сменят местата си. Те не го правят изведнъж, а постепенно - примерно за 2 дена, точно колкото Слънцето е стояло. При смяна на Полюсите, Земята започва да се върти обратно. Но това отново не става изведнъж, а постепенно. Тя все пак си има инерционен момент, който трябва да се убие, да се постигне покой, и да започе обратното въртене. Повярвайте ми пичове, никак не е било забавно. Имало е цунами, вулканична дейност яко и т.н. Баба ми оше пази легендата за лехата домати, която фръкнала във въздуха :)))))))) :P
Аз си обеснявам това, че Слънцето е стояло известно време в зенит, с момента, в който Полюсите са пресичали Екваториалната равнина. След което сменят местата си, и Земята започва да се върти обратно. Именно тогава Слънцето тръгва обратно.

В общи линии е това.

Има и трети вариант. При силна слънчева активност, може би не Слънцето, а негово отражение в атмосферата е стояло в зенит...това си го измислих сега, но е вариант:)))

Оберон
  За два дни да спре земята и да се обърнат полюсите и т.н.  ..Как мислиш стават тея работи ,за какви маси и сили говорим , пример един влак се движи с 40 вагона (пълни ) с 100 км/ч > и има кинетична енергия колкото атомна бомба !!!
 Тука за два дни ще се обърнат полюсите ,я се стегнете малко :-X
 То бива бива ...ама чак пък толкоз вярващи не сме  8)

  ааа да .защо не пишете източниците на тези статии ,от книги ли са от нета ли ...
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Декември 18, 2006, 11:43:50 am
"П.П. Една от теориите за съществуването на потънал в Тихия океан континент се намира в записките на нюйоркския лекар и медиум д-р Нюброуг. През 1882 година под диктовка той издава книгата “Оаспе – космогонична библия от думите на Йехова и неговите ангели”. В нея се казва, че хората се появили на земята преди 72 хиляди години. Една карта показва как е изглеждала нашата планета преди потопа. На нея се вижда триъгълен континент с име Пан, който потънал преди 24 хиляди години във водите на Тихия океан. Нюброуг счита, че в началото на ХХІ век континентът ще изплува отново. Ако на него се открият стари текстове, те вероятно могат да се разчетат чрез съставения от него речник."

Да бе...През 19 и началото на 20 век, всеки го е раздавал медиум, спиритист и т.н. Било е новото забавление на богатите...Всеки е говорел с духове, с богни, с богове, и не знам си още с кво..."Йехова и неговите Ангели"??? Никъде не се говори за "Озирис и неговите Ангели", "Тангра и неговите Войни" и т.н...

Накратко, теорията за Му няма никакви основателни идеи в нея. Дъното на Тихия океан си е почти навсякъде гладко като дупето на племеницата ми, като изключим 2-3 разлома.

Хакама :) Няма точен модел на смяната на Полюсите. Но много хора вече са съгласни с факта, че това е случвало няколко пъти в историята. Много народи пазят спомена, че Слънцето преди хиляди години е изгрявало от Запад. Затова се и говори за Запада в много легенди...както се говори впоследствие и за мистичния Изток...
При смяната , самото ядро започва да се върти наобратно и от силата на триенето забавя инерционния момент на Земята. Хайде, да не е за 2 дена, за повече да е...и земната кора се мести. При масовите гробове в Аляска животните още не са смлели храната си, когато са изпукали. В гроба има антилопа и мамут едновременно. При смяната настъпва глобален катаклизъм и се променя всичко - от-до! И тук наистина говорим за чудовищни сили...

Оберон

Източник: "Загадката "Орион" - Робърт Темпъл, "Когато небето падна - втърсене на Атлантида" - Роуз и Ранд Флем Ат. Последната е перфектна книга !!!
Титла: Re: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: ultrafutur в Декември 18, 2006, 16:11:14 pm

  За два дни да спре земята и да се обърнат полюсите и т.н.  ..Как мислиш стават тея работи ,за какви маси и сили говорим , пример

  ааа да .защо не пишете източниците на тези статии ,от книги ли са от нета ли ...

Ами да, то така ще стане и сега - за 5-6 дена ще се развие процеса...
А инак си прав - този процес се подготвя не от 2 дни - още от 3113 г пр.Хр.има данни , не е нещо кой знае колко ново...
Титла: Re: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: hakama в Декември 18, 2006, 21:06:12 pm

  За два дни да спре земята и да се обърнат полюсите и т.н.  ..Как мислиш стават тея работи ,за какви маси и сили говорим , пример

  ааа да .защо не пишете източниците на тези статии ,от книги ли са от нета ли ...

Ами да, то така ще стане и сега - за 5-6 дена ще се развие процеса...
А инак си прав - този процес се подготвя не от 2 дни - още от 3113 г пр.Хр.има данни , не е нещо кой знае колко ново...
Абе това е ясно ,че се обръщат периодично ,ама не става за два дни ,поне аз така мисля !
  Дочух че скоро ще има смяна на магн. полюси ,а за целта магнитното поле отслабва значително ,така че може и да не дочакаме прецесийте и обръщанията  ::)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Декември 18, 2006, 22:24:03 pm
Който има възможност нека прочете "Грешките в историята на Земята" (http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=11286) на Ханс-Йоахим Цилмер.
Това е продължение на "Грешките на Дарвин"
Днес я захванах и вече не вярвам на немислещи-научени, били те хора или нехора. ;)
До утре може и да съм на друг полюс.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: hakama в Декември 18, 2006, 22:43:48 pm
Който има възможност нека прочете "Грешките в историята на Земята" (http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=11286) на Ханс-Йоахим Цилмер.
Това е продължение на "Грешките на Дарвин"
Днес я захванах и вече не вярвам на немислещи-научени, били те хора или нехора. ;)
До утре може и да съм на друг полюс.
   Хм тази тема с Дарвин е мн обширна , намират ли се тези две книги ?
Титла: Археолози откриха в Иран изкуствено око на 4800 години.
Публикувано от: Oberon в Януари 03, 2007, 17:32:37 pm
ТЕХЕРАН - Археолози откриха в Югоизточен Иран скелет на жена, живяла преди около 4800 г. с изкуствено око, предаде вчера "Дискавъри нюз". Учените предполагат, че очната ябълка е направена от естествена смола, в която е добавена животинска мас. За да придадат по-голямо сходство с истинските очи, древните майстори са използвали златни нишки с дебелина 0,5 мм, имитиращи капиляри. Очевидно е, че протезата е била достъпна само за най-богатите. Възможно е жената да е била жрица или царица.

Дословно преписал от в."Труд", Оберон :)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Gogo в Януари 03, 2007, 21:03:29 pm
знаех си аз че в иран и ирак има нещо и затова хамериканците са там
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: H. в Януари 03, 2007, 21:32:52 pm
Има да. Старгейт ;)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Empty в Януари 05, 2007, 13:35:10 pm
Има да. Старгейт ;)

може ли още малко инфо по въпроса
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: H. в Януари 05, 2007, 14:21:11 pm
Говорено е по въпроса много. Потърсете, има търсачка все пак ;)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Февруари 08, 2007, 04:57:47 am
10-те най-големи древни цивилизации с напреднали технологии (http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-11-04_01.htm)
Това са статии от сайта Епохални Времена. Спомети са накратко:

1. Древният Мю или Лемюрия - (Ancient Mu or Lemuria)
2. Древна Атлантида - (Ancient Atlantis)
3. Индийската империя Рама - (Rama Empire of India)
4. Озирийската цивилизация на Средиземноморието - (Osirian Civilization of the Mediterranean)
5. Цивилизацията Уигер на пустинята Гоби - (Uiger civilization of the Gobi Desert)
6. Tиахуанако - (Tiahuanaco)
7. Mаи - (Mayans)
8. Древен Китай - (Ancient China)
9. Древни Етиопия и Израел - (Аncient Ethiopia and Israel)
10. Аройското кралство на слънцето в Тихи океан - (Aroi Sun Kingdom of the Pacific)

Десетте най-неуместни артефакти (http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-10-14_01.htm)
1. Загадъчните батерии на Вавилон

2. Странните електронни тръби от Дендера
3. Загадката на Колоната Ашока
4. Неуместният компютър от Aнтикитера
5. Полет в древен Египет
6. Реактивен самолет от Южна Америка
7. Кристален череп от Атлантида
8. Кой застреля Неандерталския човек?
9. Невероятният камък на д-р Кабрера

Не посмях да копирам всичко затова давам само списъка.
Титла: Re: Отг: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eltimir в Февруари 10, 2007, 10:14:46 am
:DСУПЕР :D
Преди време четох за някои от тези странности от миналото.
Книгата е "Забранената археология"
Само да разбера кой ми я сви... >:(
Имаше и снимки - с ниско качество, но снимки.
Авторът на "Забранената археология" е хиндуист и вижда всичките факти през призмата на Ведите. Иначе е добросъвестен. Лично аз вярвам на изнесените факти и съм скептичен относно тълкуванията. Четох следващата му книга - "Човешката инволюция", в която той дава много примери за човешко присъствие от преди стотици милиони години. Неговата теза е, че човекът се е появил едновременно с планетата. И не иска да попусне мисълта за пътувания във Времето.
Все пак споделям мисълта, че вредни книги няма, и че от всякъде може да се вземе знание.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Albinoni в Февруари 14, 2007, 10:09:04 am
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2124.0

СКАЛНИТЕ НИШИ
В ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ – ОЩЕ ЕДНА
ПРЕКРАСНА ТАЙНА
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Esen в Април 06, 2007, 18:15:25 pm
   Двете неотдавна излезли книги “Тракийското писмо декодирано” бяха за мене не просто сезация /ама наистина световна!/ относно прочитането на най-древната световна писменост. Защото посланията, закодирани в тази писменост не се отнасят само за “странния и ограничен живот” на нашите “странни и ограничени прадеди” - траките.
   Книгата ме порази именно с това, че тия наши прадеди никак не са били ограничени...

   Едва ли ще кажа нещо ново – все повече по научно-популярните канали се въртят филми, които ни показват, че древните народи са имали познания, които сега, затворени в стъкло, бетон и собствената си гордост... сме загубили!

   По собствените му думи, авторът на книгите д-р Стефан Гайд е психиатър по професия, макар че от години явно сериозно се занимава и с лингвистика. Наблюденията му за човешката душа /непроменена от древността до днес/ и за възприятията й от своята “лекарска гледна точка” и лекарски опит са невероятни.  Той обяснява защо именно в древността хората са предпочитали да пишат с образни символи, а не с букви.

   И обяснението НЕ Е “защото са били глупави”..! Напротив, който прочетете книгите ще се убеди в дълбоката като бездна мъдрост на древните. Мъдрост, почерпена вероятно от самите извори на Истината и Сътворението...
   Най-напред – да споменем легендата, за която все повече учени смятат, че е истина – за това, че в зората си човечеството е говорило на един и същи език. Всички сме чували за разбъркването на човешката реч при строежа на Вавилонската кула /все едно реална кула ли е била тя, или кулата на човешката гордост, строена без да се съобразяваме с Божествените закони на любовта../ . След това разделяне на езиците единствено СИМВОЛИТЕ са останали общоразбираеми. Това първо.

   Другата постановка, която също не е нова за науката и за световните духовни учения, е че СЛОВОТО има сила да сътворява добро или зло... Като СЛОВО далеч не непременно е ДУМА в днешния смисъл.. а по-скоро действие, състояние, отношение.. които неща и са описвани в символите – примерно ”човек с издигнати ръце”, “ръка хваща друга ръка”, “дете суче от майка”, “цар с еди-каква си корона и еди-какъв си жезъл седи на еди-какъв си трон”... Дори РАЗПОЛОЖЕНИЕТО на символите говори... както и в самия ни живот едно и също действие, извършено в различен контекст може да утеши или да нарани, да сътвори или да разруши.

   След като прочетох книгите /информация с илюстрации на анлийски и български има на сайта на автора – www.institutet-science.com  /, вече не ми изглежда толкова  невероятно, че Орфей е местил камъни с песента си ! Но кога ли и българинът ще отмести от душата си камъка на нихилизма, който е затиснал всяка надежда, че от нашата мила родина “може да произлезе нещо добро”?...
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: asdfghjkl в Април 08, 2007, 02:00:59 am
В последните ти думи се среща още едно потвърждение, че древните са притежавали това знание за енергиите в материята, което ние сега преоткриваме. Ти казваш, че се говорело за Орфей, че местел камъни с песен. Аз съм чел, че тибетски монаси са строели храмове, като са местели камъните по големите наклони с помощщта на странни мелодии издавани от тъпани. Дори вярвам, че и пирамидите са били строени по тоз начин - чрез силата на звука (или словото, тука се припокриват донякъде). Трябвало да уцелиш точната честота и резонанс, но е имало и още нещо, а древните са го знаели. Също като слуховете за някои шамани в Австралия, които можели да убиват с един красък. Спомнете си също и стените на Йерихон.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: apolon в Май 11, 2007, 17:40:20 pm
Първо, здравейте :)
От доста време чета форума и най-вече този клуб - за древните цивилизациии.
Едва ли е тук мястото за мойто мнение, ама тук ми се прищя да си го изтипосам.
Замисляли ли сте се: ако стане някой катаклизъм и се разруши половината, ако не и цялата земя, малцината хора, които останат живи, ще имат познанието за напредъка на цивилизацията ни до момента, но няма да имат техническите средства да го възстановят. Примерно: ще знаят, че могат да направят коли, самолети и т.н., но няма да имат заводи и технически средства. Тяхното познание ще се загуби за поколенията и ще останат само митове и легенди.
Така, цялото ми това излиание е за да си кажа моята теза, не че е кой знае каква де:
Но, имало и развити цивилизации, примерно, така споменаваната ни Атлантида, но след катаклизъм, поколенията са изгубили познанието. Това ни чака и нас. И така колелото на живота ще се завърта постоянно.
След няколко хиляди години, хората ще се чудят дали ние сме били развити или не, и ще се водят подобни спорове и догатки.
Примеро, ако намерят град Припят - града призрак. Ще се чудят защо е обезлюден и най-много да са поотровят от радиация.
Офф, спамнах ви малко, ама ще ме прощавате, за сефте ми е тук 8)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Май 21, 2007, 14:19:38 pm
Много добро прозрение, младежо apolon :) И аз преди години си мислех, че истината е може би такава. Представи си, катаклизъм унищожава 95% от населението и 99% от инфраструктирата на планетата. Само след има няма 1000 години, демек 30 поколения...цялото знание, което сме имали ще бъде само мит. Хората няма да се интересуват от запазване на познанието, а от оцеляване ( нормално ). Ще останат единици, шепа хора, с идеалната цел да предават знание. Нещо като жреците на Древен Египет. Прави ли ти впечатление, че най-древната история е записана върху камък? И това не е случайно. Познанието, предадено върху камъка, има най-голям шанс да оцелее при глобален катаклизъм. И Древните инженери са знаели това, защото са помнели последния глобален катаклизъм - около 10 000 пр.н.е. Сега както пазим всичко на PC-та и на CD-та, няма да можем да оставим нищо на нашите наследници, защото PC-тата са нищо без ток, а CD-тата без PC-та. Тъжно ама факт. Книгите, след едно глобално наводнение, стават на каша. Сградите отиват по дяволите ( те и сега са тръгнали, след 4-5 дена дъжд, та какво остава след огромно цунами примерно )...и т.н и т.н..

Handle
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Alien в Май 21, 2007, 15:14:43 pm
Да, всичко би било логично да е така ако не се криеха обаче намерените артефакти, които не се връзват със сегашните версии на историчееската наука. И най-вече разминаването   с горната хипотеза се получава от това че тя не допуска външния фактор и разглежда всичко от гледната точка, че сме сами във вселената или поне без разумни контакти с останалия космос, което аз считам за грешка  ;) Иначе спор няма че при катаклизъм голяма  част от общото познание ще се загуби. Обаче много важно е да се отбележи катаклизма дали е естествен или изкуствено причинен. И от това идва и конспирацията, че дори и да има запазено знание от предна развита цивилизация то не е просто забравено а умишлено крито от малцина за собствена изгода  ;)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: apolon в Май 23, 2007, 15:41:36 pm
Много добро прозрение, младежо apolon :)
Малко уточнение, аз съм девойка, не младеж  ::) Но, почти на всички места в нета, пиша с мъжки никове, на гръцки богове.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: apolon в Май 23, 2007, 15:52:16 pm
И от това идва и конспирацията, че дори и да има запазено знание от предна развита цивилизация то не е просто забравено а умишлено крито от малцина за собствена изгода  ;)
Кой ще позволи познанието да стигне до нас - простолюдието? ???
Едно време четох една много интересна книжка, казваше се нешо като: "Времето преди да имаше Луна", цитирам по спомен. Там беше изведена хипотезата, че познанието го има, но се пази, от малцина просветени.
Угодно е на някой да има стадо овце и да ги управлява. За жалост, тези овци са почти цялото човечество.
И да има по-развита цивилизация, която се меши в нашата съдба, ние не можем да й се противопоставим, поне за сега.
Смятам също, че повечето хора са без души и сърца, те живеят само за да ядат. Нямат нищо духовно в себе си, за тях максимата е: да имат повече пари и блага. На такива хора и аз не бих им дала познанието, защото те няма да го възприемат, те са създадени само за да вегетират и да пречат на другите.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: asdfghjkl в Май 26, 2007, 20:20:01 pm
Много добро прозрение, младежо apolon :) И аз преди години си мислех, че истината е може би такава. Представи си, катаклизъм унищожава 95% от населението и 99% от инфраструктирата на планетата. Само след има няма 1000 години, демек 30 поколения...цялото знание, което сме имали ще бъде само мит. Хората няма да се интересуват от запазване на познанието, а от оцеляване ( нормално ). Ще останат единици, шепа хора, с идеалната цел да предават знание. Нещо като жреците на Древен Египет. Прави ли ти впечатление, че най-древната история е записана върху камък? И това не е случайно. Познанието, предадено върху камъка, има най-голям шанс да оцелее при глобален катаклизъм. И Древните инженери са знаели това, защото са помнели последния глобален катаклизъм - около 10 000 пр.н.е. Сега както пазим всичко на PC-та и на CD-та, няма да можем да оставим нищо на нашите наследници, защото PC-тата са нищо без ток, а CD-тата без PC-та. Тъжно ама факт. Книгите, след едно глобално наводнение, стават на каша. Сградите отиват по дяволите ( те и сега са тръгнали, след 4-5 дена дъжд, та какво остава след огромно цунами примерно )...и т.н и т.н..


Handle


Имаше един автор (сега ми изкочи името), който правеше сравнение между тълкованията на днешните учени спрямо артефактите с неизвестен произход и предназначение и евентуалните тълкования на бъдещите учени. Говореше за някакво голямо парче стъкло, което си е направо леща, полирано, оформено, учените без много да му умуват го определят като церемониален предмет. И автора казваше, че същото може да се случи след много поколения ако някой учен намери един компютърен диск. Ще го огледа и ще реши, че това е за някаква церемония или се е носело като украшение.
 То някои ги слагат по колите си тези дискове, но не това е първоначалната им функция. Лесно може да се пропуснат такива неща, още повече ако го искаш. Имаше една мисъл, че човек стига до извод когато се умори да мисли.

П.П. По въпроса за горното мнение на Handle съм си мислел дали ще е въможно да се събере важна информация на камък, примерно книги, история. Със сигурност ще е доста трудоемко, даже съм си мислел къде може да се съхранява такова нещо, някой голям храм(построен за целта) на високо място, някоя пещера... Такива работи.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: ton в Май 30, 2007, 20:42:33 pm
AncientWorldWonders
http://www.youtube.com/profile_videos?user=AncientWorldWonders

В САЩ има фондация, която мисли за следващите 10 000 години:
"The Long Now Foundation, established in 1996, is a private organization that seeks to become the seed of a very long-term cultural institution. It aims to provide a counterpoint to what it views as today's 'faster/cheaper' mindset and to promote 'slower/better' thinking. The Long Now Foundation hopes to creatively foster responsibility in the framework of the next 10,000 years. To emphasise this horizon, the group writes years using five digits instead of four: 02007 instead of 2007."
http://en.wikipedia.org/wiki/Long_Now_Foundation
http://www.longnow.org/
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Ashaman в Март 26, 2008, 22:26:35 pm
Няколко реда некадърен превод от англ. "Виманика шастра" избива рибата. А.к.а. "Ръководсто за древни авиоинженери и пилоти"  :)

"Шактия дарпана описание;
"Когато Вимана се издигне в небето, три вида разрушителни сили се опитват да и противостоят. Огледалото е способно да неутрализира и побеждава техният ефект.
Дундинатичария каза още;
"Вятъра, слънчевите лъчи и огъня са познати като триваргас. Всеки от тях има 122 вредни ефекта върху пилота. Огледалото абсорбира и нулира тези вредни сили.
Паранкуша добави; Това са несъмнено решаващите неща за курса на Вимана в небето. Вятъра, слънчевата топлина и огънят, които имат 366 зловредни влияния. Предназначението на огледалото шактиякаршана и да предпазва от тях. Това трябва да бъде приготвено както следва:
5 части харитала или жълт орпимент (arsenic sulfide mineral)
5 части virinchi
8 части сол
4 части Gingelly husk
6 части диамант
1 част червена слюда
8 части горящи каммени въглища
3 части пясък
3 части яйце от костенурка
3 части баарана
3 части канда
5 части повшакала
5 часто корал
и т.н.

Вирупя дарпана огледало:
Когато вражески plane с човек с намерението да разруши твоята Вимана, като я атакува с неговите наличности, тогава вирупя дарпаната, ще ги изплашши като  ги отклони несъзнателно, като ще ти даде възможност да ги отклониш.
Дарпаната, като магьосник, ще промени вида на твоята Вимана, и отклонените неща на противника ще бъдат поразени или парализирани. Това са 27 различни неща, и могат да бъдат обяснени доколкото е възможно.
Самохая-крия-канда или това което работи благодарение на метода на нечувствителност, управяляса 17 от тях. Те са огън, вода, вятър, гръм, светкавица, изпарение, скорпион, мечка, лъв, тигър и гигантска ужасяваща птица
Изработката на това огледало е дадено..5 от това, 2 от онова и т.н."
.
 
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факт
Публикувано от: хадзапи в Август 03, 2008, 22:19:34 pm
Ето един разказ за посещение на разкопките на Аркаим

http://zhurnal.lib.ru/d/dyshalenkowa_r_a/arkaim.shtml

написан като стихотворно-прозаически цикъл.

За мен Аркаим, както и Шамбала имат голяма притегателна сила.


"Археолози и туристи се гмуркат за лов на антични цивилизации
Търсят Атлантида до Япония и на полюса
Подредиха подводните седем чудеса на древния свят"


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-08-06&article=242992


Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факт
Публикувано от: хадзапи в Септември 18, 2008, 16:57:13 pm
ДРЕВЕН КОСМОДРУМ СЕ ШИРИ В ЛИВАН

Цитат
Площадка за кацане на космически кораби с уникална наземна навигационна система отпреди рождението на Христа. Това е една от хипотезите защо е построен комплексът Баалбек, на стотина километра от ливанската столица Бейрут, в плодородната долина Бекаа. Друг е въпросът как точно е бил изграден с каменни блокове, някои от които над 300 тона. И кой го e направил.
Смята се, че предшественикът на днешния град, в който живеят около 18 000 мюсюлмани шиити и дълго време бе укрепление на екстремистката групировка "Хизбулла", в първоначалния си вид е дело на финикийците и още тогава е носел това име, което в превод означава Град на слънцето. По-късно гърците го прекръстват на Хелиополис, което означава същото. И днес могат да се видят останките от aкропола, на който е имало два олтара, в дъното се извисявал храмът на Юпитер (цар на боговете в римската митология), а отстрани - храм на Бакхус (гръцкият бог на виното). Ясно личи, че тук си дават среща култовете на древните елини и римляните. До акропола в Града на слънцето е водел монументален вход - Пропилея, с ширина на стъпалата 43 м и портик с колони пред вратата с дължина 50 м. За съжаление от 12-те колони на Пропилея са запазени само четири-пет, както и основите. След Пропилея има голям вътрешен двор с шест страни с диаметър 62 м. Смята се, че той е построен през римско време с подчертано влияние от Изтока и е единственият такъв двор в древното строителство, разположен пред храм. Ограден е с 30 колони с височина 8 м. След този двор следва големият двор с дължина 135 м и ширина 113 м и с двата олтара от двете страни. На края на големия двор се е извисявал храмът на Юпитер, построен по времето на император Нерон (54-68 г. пр. Хр.). Покривът бил подпрян на 54 коринтски колони, от които са се съхранили само 6. Обиколката им била 7 метра, а на височина достигали 19,8 метра (заедно с пиедестала - 24 метра). Площта, на която са разпръснати обломките от разрушения храм, е 5 кв. километра.
Но най-интересното и внушително в целия комплекс и храма са основите на храма, съставени от колосални каменни блокове. Югоизточната основа на храма е изградена от девет реда такива блокове, с размери 11 на 6, на 3 м и тежки повече от 300 тона всеки. Върху тях са положени три колосални мегалитни блока, наречени Трилитон, с размери 21 на 5, на 4 метра и над 800 тона всеки един, поставени хоризонтално в основата на долната част от конструкцията. Изработени са и са напасвани толкова точно, че и игла не може да се пъхне между тях. Това са най-големите обработени камъни в целия свят. Как и защо, учените още си блъскат главите. Но един факт не е за пренебрегване и може да даде отговор на втория въпрос. Огромният комплекс е еднакво отдалечен от египетските пирамиди в Гиза и от планината Св. Екатерина, най-високата точка на Синайския полуостров и едно от свещените места в света. На юг от Св. Екатерина е Синайската планина и двете са близки по височина. А пирамидите в Гиза много силно напомнят образуващия се двуглав масив. И като се отбележи фактът, че в началото са били покрити с варовикови плочи и са служели като мощен рефлектор на слънчеви лъчи, който се е виждал от Космоса, като нищо е бил маяк за космически кораби, кацащи на летище Баалбек. Хипотезата се подкрепя и от друга, древногръцка. Според която Хелиос - богът на Слънцето, обикалял небето на огнена колесница, а Баалбек-Хелиополис бил мястото, където спирал за отдих. Тоест слизал от небето и после пак се е издигал към облаците, обвит в огън.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-18&article=248456ИТАЛИЯ ВЪЗКРЕСЯВА ОСТРОВА НА МОНТЕ КРИСТО

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-18&article=248457В ЕГИПЕТ ОТКРИХА ГРААЛ

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3090&sectionid=4&id=0001002
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Alien в Октомври 10, 2008, 19:04:47 pm
Археолог открива компютър под Егейско море


"Политика"   10 октомври 2008  , 34 стр.

Възможно ли е на дъното на Егейско море да има скрит древногръцки компютър? Това е един от въпросите, които вълнуват Брайън Хотън от десетилетия. Авторът е известен с историческите си разследвания, които обхващат широк спектър от епохи. За разлика от мнозина други писатели, той не разчита на сензационните "открития", в които не вярва никой сериозен учен.

Хотън е дипломиран археолог и магистър по гръцка филология. Своите проучвания обогатява с различни научни доказателства, а не с фантазия. На това се дължи и интересът към най-новата му книга "Скритата история. Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии" (ИК "Бард"), в която анализира загадки, чиято история и до днес не е напълно изяснена. Сред тях са дворецът Кносос в Крит, пирамидите в Египет, храмовете в джунглата на Перу, мегалитите на Стоунхендж, както и тайнствените фигури от варовик по хълмовете на Англия, създадени преди хиляди години. Хотън анализира и находки, останали встрани от .вниманието на повечето изследователи - например Нюгрейндж, построен в Ирландия през древността и предназначен вероятно за религиозни жертвоприношения. Хотън посочва и кои хипотези за личността на Савската царица, имат реални основания и къде свършва легендата за една от най-известните жени в историята.
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: jediguardian в Октомври 10, 2008, 22:37:01 pm
И да има 100% не е гръцки.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Октомври 15, 2008, 09:34:01 am
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Октомври 15, 2008, 10:51:35 am
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
да, от стара новина, новинарска агенция ше ми правят  ;D
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Alien в Октомври 15, 2008, 18:41:53 pm
Може би се има предвид "Колелото от Антикитера"? Ама то е намерено още 70-те години.
да, от стара новина, новинарска агенция ше ми правят  ;D

Е то всъщност "новината" е че има издадена книга на български и това очевидно е реклама за нея  ;)
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: bai_lun в Февруари 13, 2009, 07:27:45 am
Круксови тръби в храма в Дендера в Египет - змиите изобразяват двойнствената - квантова природа на електрона, круксовите тръби се ползвали за демонстрация и изучаване свойствата на електроните, за получаване на ренгенови лъчи и могат да се изработят и като примитивен осцилоскоп, освен това са сравнително прости и достъпни - лесни за изработка
Някои пришълци са се опитали да обpазоват древните хора и да им предадат научно-техническите си знания
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Февруари 13, 2009, 08:17:34 am
Змиите изобразявали двойната квантова природа на електрона?  ;D

Човече откъде знаеш, че древните египтяни са имали познания за електрона, че и за двойната му квантова природа? Изумявате ме с тези лафове, честно.
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: SMSI-H в Февруари 13, 2009, 08:57:42 am
Змиите изобразявали двойната квантова природа на електрона?  ;D

Човече откъде знаеш, че древните египтяни са имали познания за електрона, че и за двойната му квантова природа? Изумявате ме с тези лафове, честно.
Между впрочем, за египтяните знаем твърде малко. Египтолозите могат да четат едва 25-30% от йероглифите им. Останалите знаци не знаем, какво значат, а да не говорим и това, че много от знаците, достигнали до нас, се срещат само по веднъж на цялата територия на Египет. И все още не можем да повторим техните мегалитни строежи, които са издържали хилядолетия и се оказва, че въобще не са строени от египтяните, оставили ни широкопознатата от нас култура, а от родоначалниците на тази цивилизация и култура, която знаеме да съществува в днешен Египет от преди около 5 000 години!
Тъй че, откъде знаеш, че древните египтяни не са познавали микросвета? Отричането ти на такива познания при египтяните е просто написване на поредния пост, а ако си вярваш, говори много за разбиранията ти за древността.
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: bai_lun в Февруари 13, 2009, 09:20:14 am
Фактът си е факт там са изобразени Круксови тръби, а  не електрически лампи, както смятат обикновено - все едно са гледали от някой учебник по физика!
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: marhs в Февруари 13, 2009, 14:39:16 pm
Кой ще позволи познанието да стигне до нас - простолюдието? ???
И да има по-развита цивилизация, която се меши в нашата съдба, ние не можем да й се противопоставим, поне за сега.
Смятам също, че повечето хора са без души и сърца, те живеят само за да ядат. Нямат нищо духовно в себе си, за тях максимата е: да имат повече пари и блага.

Eeee Apolon стигнала си и ти до прозрението, че една шепа управляват милиарди. Така е.И аз бях така и други.Защо? Ами например ти, аз и мнооого други искаме да направим много добри дела и/или да внедрим закони и нови технологии, които ще подобрят живота многократно.Но стигаме до извода : да ама ни трябва ...... еди какво си, което нямаме (пари, власт, иерархия и т.н.). Имат ги, но пак само определени хораааа. Ееееее еми...Кокала и жезъла се не дават току така.
Колкото до духовното-да, но донякъде, пак защото шепата иска така. Пък и нея няма кой знае колко духовност. ;D Още Светослав Минков в "Дамата с рентгеновите очи" (той е и един от основателите на пародийната фантастика на абсурда-30-те години на 20 век) описва огромната бездуховност на хайлайфа на управляващите.Единствено ги интересуват материалните благини.А колкото до останалите-имат духовност, но нямат време и сили, в последно време и желание, да я изразят.
Еми това са го знаели и древните, затова са решили, че пирамидите са единствените паметници, които ще се запазят във времето.Защото, както каза и един колега от сайта, PC-та, CD-та, книги и други нетрайни носители, могат да се унищожат лесно. ;)
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Февруари 13, 2009, 16:11:33 pm
Круксови тръби в храма в Дендера в Египет - змиите изобразяват двойнствената - квантова природа на електрона, круксовите тръби се ползвали за демонстрация и изучаване свойствата на електроните, за получаване на ренгенови лъчи и могат да се изработят и като примитивен осцилоскоп, освен това са сравнително прости и достъпни - лесни за изработка
Някои пришълци са се опитали да обpазоват древните хора и да им предадат научно-техническите си знания
На този адрес има снимки и клипчета: Free Energy | Atas dan Bawah (http://www.atasbawah.com/category/free-energy/)
  Дано мякой му разбира на текста.  ;)
 
  По въпроса дали древните(умишлено не гу наричм египтяни)са знаели за квантовата природа или не ... нека си спомним за умението на Слава Севрюкова да вижда структурата на атома. Надявам се сътрудника и (доц.Иво Лозенски)да успее да публикува материалите.
   А за Египет прочетете нещо от доц. д-р Сергей Игнатов, египтолог, ректор на НБУ. Срещнах интересно интервю с него.
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: SMSI-H в Февруари 13, 2009, 17:50:55 pm
   А за Египет прочетете нещо от доц. д-р Сергей Игнатов, египтолог, ректор на НБУ. Срещнах интересно интервю с него.
Дай връзка/линк към интервюто!
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: marhs в Февруари 14, 2009, 16:53:26 pm

На този адрес има снимки и клипчета: Free Energy | Atas dan Bawah (http://www.atasbawah.com/category/free-energy/)
  Дано мякой му разбира на текста.  ;)
 
 Joro видях клиповете.Приликата между съвременните Круксови тръби и тези в храма в Дендера в Египет е просто удивителна-става въпрос за едно и също нещо.Египет се изследва отдавна и смятам , че се знае вече много за всички известни надписи, но зрънца стигат до нас.Пак опираме да кастата на ................ и всички останали  :-X
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Life в Февруари 16, 2009, 02:19:40 am
SMSI-H 

Тези 25-30% които си споменал далеч не са истина:бих казал 90-95
Египетската култура е най-изучавана,съществува доста научен материал и много учени занимаващи се със нея,а процентитеги чух наскоро от филм по хистори ченъл-а
хеопсовата пирамида е ПЪРВАТА правилна пирамидална форма постигната от фараоните,като преди това имат десетки опити,да не кажа стотици
Тази троица пирамиди говори какво може да бъде постигнато заради фанатизма на хора със власт и под ударите на бича:чудеса! 8)
Тази теза се потвърждава и от радиовъглеродните анализи които не са 1 и 2 направени,а може би хиляди,както и от съдовото датиране и тнт и тнт

Никой,никой сериозен учен не оспорва факта че именно хеопс ,хефрен и сина му са построили тези обекти
Колкото до това какво са познавали и какво не говори факта че по времето на пирамидите египтяните не са познавали колелото,какво остава за електрона;вятър и мъгла

Истинска мистерия за мен представлява факта какво аджеба правят на 8км под повърхността идеални метални топки,и то във пластове датиращи от преди 3 милиарда години!
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Joro Velev в Февруари 17, 2009, 06:15:27 am
   А за Египет прочетете нещо от доц. д-р Сергей Игнатов, египтолог, ректор на НБУ. Срещнах интересно интервю с него.
Дай връзка/линк към интервюто!
   Няма линк
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: bai_lun в Февруари 21, 2009, 07:37:22 am
Изображения и модели на летателни машини в древен Египет и Колумбия.
От къде ли са ги видели - или са ги учили на въздухоплаване извънземните?
Титла: Относно: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Nechovek в Февруари 23, 2009, 05:07:22 am
SMSI-H, 

Тези 25-30% които си споменал далеч не са истина:бих казал 90-95 ...


Ердоган Ерчиван Забранената египтология (http://www.chitanka.info:82/lib/text/5247/5)
Цитат
Въпреки това по-голямата част от съвременните египтолози пропагандират теорията, че с публикуването на превода на прочутата книга „Розетският камък“ през 1882 г. на гениалния френски учен Франсоа Шамполион (1790–1832) всички египетски йероглифи можели да бъдат прочетени. Но въпреки че от разчитането на йероглифите изминаха повече от 180 години, по мое мнение съвременните египтолози всъщност не знаят какво съдържат текстовете. Защото на практика ние дотук познаваме фонемите на около 750 йероглифа. Но съществуват още над 1000 други, за които нямаме, разбира се нашите египтолози също, и най-малка представа!

Освен това има също толкова идеограми от ранните епохи, които без „ключ“ остава да бъдат интерпретирани само със здрав човешки разум. Към тях се прибавят криптографските данни на отделните изображения, които както фонемите през 19. век — все още трябва да бъдат дешифрирани.

Така, че по най прости сметки процентите са си около 30.
А книгите на Ердоган Ерчиван си заслужават да бъдат прочетени дори и само заради съвременния фактологическия материал (открития и проучвания от края на 90-те и след 2000 г.)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: bai_lun в Март 01, 2009, 10:28:27 am
В стелите на маите се срещат дати от преди десетки милиони години и дори една от преди 400 000 000г Дали те не са познавали далечното минало на планетата, вкpайна сметка откритите индиански статуетки на динозаври в Ю Америка може да не са фалшификати, а да са правени от реконструкции на динозаври.
Какво ли ще кажат археолозите след 1000г, ако намерьт днешни играчки динозаври?
Някои трябва да е запознал индианците с палеонтологията - извънземни пришълци учители?

Титла: Вавилон
Публикувано от: хадзапи в Март 10, 2009, 21:18:14 pm
"Първият Вавилон се намира на дъното на днешното Черно море. Потопен е от нахлуващите води на океана при един от природните катаклизми преди хилядолетия. Вавилонската кула е представлявала мощен локатор и ретланслатор на вълни и импулси, идващи от Космоса и изпращани до различни информационни банки в Галактиката. Кулата е разрушена преди потъването на града, от взрив в централната й зала. След потапянето, при взаимодействие с морската вода започват да се отделят енергийни импулси, които поради нефункционирането на централата не могат да бъдат коригирани и предизвикват създаването на среда, в която не може да вирее земен живот."

Милан Миланов
Титла: Re:Вавилон
Публикувано от: Oberon в Март 12, 2009, 15:54:16 pm
"Първият Вавилон се намира на дъното на днешното Черно море. Потопен е от нахлуващите води на океана при един от природните катаклизми преди хилядолетия. Вавилонската кула е представлявала мощен локатор и ретланслатор на вълни и импулси, идващи от Космоса и изпращани до различни информационни банки в Галактиката. Кулата е разрушена преди потъването на града, от взрив в централната й зала. След потапянето, при взаимодействие с морската вода започват да се отделят енергийни импулси, които поради нефункционирането на централата не могат да бъдат коригирани и предизвикват създаването на среда, в която не може да вирее земен живот."

Милан Миланов

Тоя Милан Миланов направо цепи мрака!!! В най-смелите си фантазии не съм си мислел подобни неща. Вярно, и аз съм се напушвал, ама такива завидни интелектуални висоти....думи нямам:))))

Към Life: малко се бъркаш, че никой сериозен учен не опровергава кой е строил пирамидите. След като са били построени като гробници, къде са мумиите? В хеопсовата пирамида е намерен полуотворен саркофаг със скелет на бик вътре. Това е, няма и помен от фараони, тонколони, монколони...
Титла: Re:Относно: Някои от най-впечатляващите факт&
Публикувано от: Empistosunh в Април 06, 2009, 13:37:43 pm
Истинска мистерия за мен представлява факта какво аджеба правят на 8км под повърхността идеални метални топки,и то във пластове датиращи от преди 3 милиарда години!

Има много статии по темата. И такива идеални топки са намирани на много места. Едно от които е около река Окло (Габон, Моанда). Където французи си построили завод за преработка на атомно гориво (Пиерлат, Франция).
Заниманията са им били да копаят урановия изотоп 235 и 238. Случайно се натъкнали на "липсващо" съотношение между тези два изотопа. Което за завода били загуби от по 700 тона годишно. Организирали разнищване на случая и открили че:
Верижни атомни реакции се извършват в земните недра от началото на съществуването на тази планета. Макар днешното ниво на уран-235 да е само 0.7% спрямо това на уран-238, съотношението между двата изотопа не е било едно и също през историята на земята. И двата изотопа бавно се разпадат, но правят това с различна скорост, като "остатъчен" продукт или белег за такива природни атомни реактори са именно привлечени и натрупани метали от рудата в идеална сферична форма. Времето за полуразпад на уран-235 е около 700 милиона години, докато това на уран-238 е 4,5 милиарда години. По-бързото разпадане на уран-235 означава, че в миналото съотношението между 235 и 238 е били по-високо от днешното. Точната сметка е, че при образуването на Земята, природния уран съдържал около 17% от уран-235. Преди 3 милиарда години съотношението 235 : 238 е спаднало до около 3%, т.е. точно колкото е достатъчно, за да започне атомна реакция с помощта на вода.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: tiamat в Август 10, 2009, 19:07:22 pm
 Мисля,че Турция е другата много интересна страна с археологичните си обекти.
Там е открита Троя,имаше предположения за ковчега на Ной-после се оказа FEIGNED /за мен това още стои под въпрос/и т.н.
 За пример:
http://www.turkeyforholidays.com/Gobeklitepe-tour.html
http://www.archaeology-classic.com/turkey/Sidyma.html
http://www.trekearth.com/gallery/photo540340.htm
http://www.megalithic.co.uk/modules.php?op=modload&name=a312&file=index&do=showpic&gid=632&pid=34991&orderby=dateD
http://www.flickr.com/photos/sallycat/tags/lycia/page2
http://www.megalithic.co.uk/modules.php?op=modload&name=a312&file=index&do=showgall&gid=632
http://www.pravoslavieto.com/poklonnichestvo/cappadocia/index.htm
има и още ама станаха много... :)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: madara17 в Август 13, 2009, 23:42:24 pm
Мисля,че Турция е другата много интересна страна с археологичните си обекти.

Да, на територията на днешна Турция по стечение на различни обстоятелства има много интересни древни обекти.
Например Кападокия или подземните градове в Йозконак, Каймъклъ и Деринкую. Говори се, че са по-стари от колкото твърди официалната наука.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: tiamat в Септември 18, 2009, 20:28:54 pm
И още малко за Турция с google earth:

 1.  40°30'36.02"N  43°34'11.67"E
 2.  34°33'47.68"N  38°15'24.74"E
 3.  37°46'45.08"N  35°23'31.69"E
 4.  38°38'5.34"N   34°48'30.28"E
 5.  38°51'51.33"N  34°48'46.56"E
 6.  36°56'20.28"N  31°10'20.12"E
 7.  37°58'49.99"N  38°44'27.46"E
 8.  38°20'26.68"N  43° 2'9.99"E
 9.  39°26'26.47"N  44°14'4.21"E
 10. 39°25'14.29"N  44°24'6.47"E
 11. 36° 7'9.46"N  35°55'58.24"E   http://www.panoramio.com/photo/12092159
 12. 40°39'11.39"N  35°49'45.07"E   http://www.panoramio.com/photo/3109648
 13. 37°56'25.96"N  27°20'32.68"E
 14. 37°39'33.47"N  27°17'47.98"E 
 15. 37°55'24.62"N  29° 7'25.03"E

...може и да има още,но 20мин. разходка с google толкова.Поне видях места за които не бях и чувал...   :-X   
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: tiamat в Септември 18, 2009, 20:39:48 pm
И един любопитен саит към заглавието на темата:
http://tayni.nm.ru/stat.htm
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: SMSI-H в Септември 18, 2009, 21:38:03 pm
43.262847, 27.859375

Изкоментирайте, моля, какво е това наслагване на снимки. А "чуждата" снимка откъде е, по-дяволите, от коя планета е и защо е толкова качествена, по-качествена, отколкото изображението на океанското дъно на Земята?
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: insomnia1304 в Май 15, 2010, 08:39:54 am
The Mysterious Sailing Stones of Death Valley

http://planetoddity.com/the-mysterious-sailing-stones-of-death-valley/
Титла: Древни знания, ревностно крити дълги години
Публикувано от: tot в Юли 14, 2010, 16:46:59 pm
тези фрески са върху гранитни сфери и датират около 12500 години
Титла: Re:Древни знания, ревностно крити дълги години
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 14, 2010, 17:08:22 pm
И?
Титла: Re:Древни знания, ревностно крити дълги години
Публикувано от: ARRI в Юли 14, 2010, 17:16:04 pm
На втората снимка,има самолет,хеликоптер,летяща чиния,кораб,подводница и др.,които не са присъщи за миналото ;).Поне от гледна точка на официалната история.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: negative в Юли 14, 2010, 18:43:39 pm
Тая тема корени началото си още в 50е години на ХХ век, създадена от иначе нерелигиозните комунисти, в търсенията им на какво обаче - не зная. Лично съм виждал тонове и тонове подобна псевдонаучна и протоокултистка литература, издавана навремето от соц. автори - кои със съмнителни научни познания, кои за да защитят доктурантура... :D
А понякога можем да виждаме не това, което е, а това, което искаме да видим, нали?
Титла: Re:Древни знания, ревностно крити дълги години
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 14, 2010, 19:43:38 pm
На втората снимка,има самолет,хеликоптер,летяща чиния,кораб,подводница и др.,които не са присъщи за миналото ;).Поне от гледна точка на официалната история.
Аз лично такива не виждам. Сигурен ли си че не придаваш значение на нещо което не виждаш добре и не разбираш?
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: ARRI в Юли 14, 2010, 21:35:17 pm
(http://wmyst.hit.bg/DataG/U-heirohelicopter.jpg)


(http://wmyst.hit.bg/DataG/U-helicopter.jpg)

Сега вече заприличали ти?
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 15, 2010, 10:46:57 am
Аха, виждам накъде биеш. Айде сега погледни "перката", дали не е част всъщност от една по-дълга линия, която образува нещо като "рамка". На предната снимка е вижда ясно...А и както се вижда - има и повреда върху камъка, която създава илюзията за връзката между въпросната перка и тялото на йероглифа...
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: negative в Юли 15, 2010, 10:53:19 am
Да погледнем по-обстойно "нещото" вдясно от "хеликоптера" - не ви ли прилича на нещо познато, нещо, което можем да видим почти всеки ден - например на това:
(http://img2.slusham.com/v_tyrsene_na_siniq_kit.jpg)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 15, 2010, 11:26:49 am
Мнее...явно не виждам китове всеки ден
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: ARRI в Юли 15, 2010, 11:30:13 am
Аха, виждам накъде биеш. Айде сега погледни "перката", дали не е част всъщност от една по-дълга линия, която образува нещо като "рамка". На предната снимка е вижда ясно...А и както се вижда - има и повреда върху камъка, която създава илюзията за връзката между въпросната перка и тялото на йероглифа...

Хеликоптер е  :yes: :yes: :yes:.Няма повреда на йероглифа.Не твърдя,че е 1:1 със съвременния,но констуктивната част е същата :yes:.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: negative в Юли 15, 2010, 11:46:31 am
Мнее...явно не виждам китове всеки ден
Е, и по телевизията се брой.   :blum1:
Идеята ми беше, че можем да ги оприличим на всичко, а какво реално са били - един Господ знае.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: fry в Юли 15, 2010, 11:49:24 am
Кой господ знае?Трябва да си сляп!
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Gil-Galadh в Юли 15, 2010, 11:57:26 am
Идеята ми беше, че можем да ги оприличим на всичко, а какво реално са били - един Господ знае.
За късмет тука идват различните артефакти, и сравнението им...оттам може да се открие и сравнението и евентуално дори превода. Уви, не съм запознат с египтологията чак толкова много
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: dragonn в Август 24, 2010, 04:03:43 am
Следи от машинна обработка в древен Египет.

http://lah.ru/expedition/egypt2009/karnak2009.htm (http://lah.ru/expedition/egypt2009/karnak2009.htm)
http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm (http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: marhs в Август 24, 2010, 23:39:45 pm
Следи от машинна обработка в древен Египет.

http://lah.ru/expedition/egypt2009/karnak2009.htm (http://lah.ru/expedition/egypt2009/karnak2009.htm)
http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm (http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm)

Да,цилиндричния жлеб от първия линк е толкова гладък, че определено може да е от струговане с някаква машина. Такава гладкост не може да се постигне на ръка, според мене.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Eon в Август 25, 2010, 08:53:55 am
marhs, грешиш тука. Имаше научно популярно филмче, дадоха пример с антични колони в гърция. Правеха реставрация на някакъв храм. Няколко човека се бяха наредили над една колона и търкаха с подръчни материали, точно както са правели в древността. След няколко дена резултата беше идеално гладка повърхност.

На въпроса защо си играят така, защо не го направят с машина, отговора беше, че дори и машината не може да докара гладкостта на ръчното шлифоване.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: marhs в Август 25, 2010, 22:45:37 pm
marhs, грешиш тука. Имаше научно популярно филмче, дадоха пример с антични колони в гърция. Правеха реставрация на някакъв храм. Няколко човека се бяха наредили над една колона и търкаха с подръчни материали, точно както са правели в древността. След няколко дена резултата беше идеално гладка повърхност.

На въпроса защо си играят така, защо не го направят с машина, отговора беше, че дори и машината не може да докара гладкостта на ръчното шлифоване.

Еон, аз ти говорех за вътрешно цилиндричен жлеб, ти говориш за външно изпъкнали цилиндрични колони.Има разлика. Но ти явно не си видял всички снимки, или не си разбрал, за коя точно говоря.
Виж, за това ти говоря.
Какво ще кажеш по въпроса?
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: old4 в Август 25, 2010, 23:17:39 pm
Според мен това е бил цилиндричен отвор направен със спец. инструмент, а сега от камъка е отчупено парче и изглежда като улей.Поне така изглежда.

П.С. Сега видях и другите снимки, ами те руснаците си го казват.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мисте&
Публикувано от: marhs в Август 25, 2010, 23:25:36 pm
Да, отвор е, но не е на ръка направен нали, а както каза ти със специален инструмент. И то в древността?? (ако е оттогава де).
За него искаха да кажа на ЕОН, че не е на ръка зделан.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: old4 в Август 25, 2010, 23:37:53 pm
Това е отвор направен с корона, ако пак някой не си е направил поредната шега, трябва много да се чешем дето не ни сърби.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Pilota в Август 26, 2010, 08:58:32 am
Не е много сложно даа се направи такава пробиваща глава.
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: marhs в Август 26, 2010, 21:15:46 pm
Не е много сложно даа се направи такава пробиваща глава.

Да бе, 2-3000 г. преди новата ера, са имали такива развити индустрии, кво са за тях пробиващи глави от закалена стомана, ляти в електроволтови пещи, захранвани от АЕЦ. ;D ;D ;D
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: Hacko в Май 15, 2011, 17:55:32 pm
Нека да не спорим, а да прочетем:

ЛЕТОПИС НА ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ от Емил Братанов (http://star05.net/articles.php?article_id=12)
Цитат
Ясно е, че развитието на Човечеството запълва един времеви простор, доста по-дълъг от обозримия и исторически архивирания. С периоди на апогей и падения, с потъване и възраждане. Мисля си още, че не е най-важното как наричаме тази цивилизации преди нас, Човечество или Ангели, Лемурийци или Атланти. А как ги възприемаме и доверието в съществуването и възможностите на предците ни. За да осъзнаем днешното си място в планетарното време и съществуване. За да потърсим забравените възможности и сили, които сме владеели. И да ги използваме.
 Лично аз – иначе – се обиждам, че преди 20-тина хиляди години съм бил маймуна, или че преди 100-тина хиляди години анунаките са ме създали с генно инженерство

Tоп 10 на древните цивилизации с напреднала технология (http://poveritelno.dir.bg/_wm/library/item.php?did=524135&df=744205&dflid=3&GDirId=4aba6fec27f0aaba1d4d5385d674340f)
Титла: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древнос
Публикувано от: bogoizbrania в Май 15, 2011, 20:35:22 pm
Най голямата загадка на нашата планета не са пирамидите или стоунхандж, а ескимосите.
Тези хора живеят или поне доскоро са живели върху леда над повърхността на океана, нощуват в дупки в леда завити в кожи, не познават огъня и ядат сурово месо от тюлени и риба.
Загадката е защо техните предци са дошли там в ледения север, след като в миналото е имало достатъчно свободни пространства и земи. И защо тези хора нямат никакви спомени да са съществували на по топли места.
Там където са е върха на света, всички пътища идват от юг, е те от къде са дошли тогава след като твърдят, че винаги предците им са живели върху повърхността на леда?
Титла: Re:Древни знания, ревностно крити дълги годи&
Публикувано от: gaco в Юни 16, 2011, 22:22:17 pm
На втората снимка,има самолет,хеликоптер,летяща чиния,кораб,подводница и др.,които не са присъщи за миналото ;).Поне от гледна точка на официалната история.

Възможно е, наистина сега когато каза ми заприличаха, но какво са имали предвид древните, които са създали въпросните фрески - не знам. :)
Аз например на 4 снимка виждам сърце , като в учебник по анатомия...
;)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: rorchach в Юни 18, 2011, 00:06:31 am
Най голямата загадка на нашата планета не са пирамидите или стоунхандж, а ескимосите.
Тези хора живеят или поне доскоро са живели върху леда над повърхността на океана, нощуват в дупки в леда завити в кожи, не познават огъня и ядат сурово месо от тюлени и риба.
Загадката е защо техните предци са дошли там в ледения север, след като в миналото е имало достатъчно свободни пространства и земи. И защо тези хора нямат никакви спомени да са съществували на по топли места.
Там където са е върха на света, всички пътища идват от юг, е те от къде са дошли тогава след като твърдят, че винаги предците им са живели върху повърхността на леда?

Може би са оставени там, за да пазят нещо  :)
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: Hacko в Юли 22, 2011, 13:22:06 pm
 Древни градове(от преди 10 000 г. пр. Хр.) на напреднали Цивилизации има по цялата планета

 
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: insomnia1304 в Август 10, 2011, 13:14:43 pm
Ето още нещо интересно:
http://lah.ru/master.htm
Титла: Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенкок
Публикувано от: Pavli в Декември 30, 2011, 21:41:21 pm
Греъм Хенкок - известен английски изследовател разказва за разкритията си получени в процеса на търсене на отговори за различни мистерии от древността.

"Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенкок"

В това вълнуващо интервю, водено от небезизвестният Дейвид Уилкок, Греъм Хенкок разкрива заключенията и откритията, до които е достигнал в своето разследване в областта на най-древните загадки и мистерии, за произхода на човека, за изчезналата древна цивилизация, чиито следи се намират и по суша и под вода на редица места по света, за съществуването на древни карти показващи света отпреди Ледниковата епоха (Пири Рейс), коя е държавата, в която се пази и до днес Свещения Кивот на Завета, вдъхновил не един и два приключенски филма, каква е истината за възрастта на Египетските пирамидите и Сфинкса, за местата, на които звездното небе, така както е изглеждало преди 12 500г., е отразено в различни древни земни структури и още и още интригуващи загадки, за уникалното шаманско питие приготвяно от специална лиана в района на Амазония, наречено Аяхуаска и за духовните преживявания по време на приемане на това питие, за които Терънс Маккена прави филм, а самият Греъм Хенкок издава последният си роман изцяло вдъхновен от шаманската напитка...

Известен като „Индиана Джоунс на алтернативната археология" през последните години Греъм Хенкок посвещава живота си на изследване на историческите загадки и предизвиква ортодоксалната история с нови доказателства и информация.

Греъм Хенкок е журналист и бивш кореспондент на „Икономист" за Източна Африка. Автор на редица бестселъри, получил през 1990г. журналистическа награда за „Господари на бедността" - забележително си изследване върху проблемите на чуждестранната помощ в бедните страни.

Греъм Хенкок е автор на:

„Следите на боговете" (Fingerprints of the Gods)

„Знакът и печатът -- Търсене на изчезналия Кивот на Завета" (The Sign and The Seal)

„В търсене на изгубената цивилизация -- Огледало на небето"( Heaven's Mirror)

„Потънал Свят - ЗАЛЕТИТЕ ЦАРСТВА ОТ ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД" (Underworld: Flooded Kingdoms of the Ice Age)

„Талисман -- свещени градове, свещена тайна" с Робърт Бовал (Talisman: Sacred Cities, Secret Faith)

„Пазителят на сътворението" с Робърт Бовал (Keeper Of Genesis)

Supernatural: Meetings with The Ancient Teachers of Mankind

Entangled

Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: Oberon в Януари 05, 2012, 18:46:47 pm
Най голямата загадка на нашата планета не са пирамидите или стоунхандж, а ескимосите.
Тези хора живеят или поне доскоро са живели върху леда над повърхността на океана, нощуват в дупки в леда завити в кожи, не познават огъня и ядат сурово месо от тюлени и риба.
Загадката е защо техните предци са дошли там в ледения север, след като в миналото е имало достатъчно свободни пространства и земи. И защо тези хора нямат никакви спомени да са съществували на по топли места.
Там където са е върха на света, всички пътища идват от юг, е те от къде са дошли тогава след като твърдят, че винаги предците им са живели върху повърхността на леда?

Отговора е от прост по-прост. В далечното минало Гренландия не е била скована от лед, а бела зеленикаква:) Прочети книгата на проф.Хепгуд "Карти на древни морски крале" и ще се видиш там как е обяснено:)
Титла: Re:Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенкок
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2012, 10:32:31 am
Греъм Хенкок - известен английски изследовател разказва за разкритията си получени в процеса на търсене на отговори за различни мистерии от древността.

"Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенкок"

В това вълнуващо интервю, водено от небезизвестният Дейвид Уилкок, Греъм Хенкок разкрива заключенията и откритията, до които е достигнал в своето разследване в областта на най-древните загадки и мистерии, за произхода на човека, за изчезналата древна цивилизация, чиито следи се намират и по суша и под вода на редица места по света, за съществуването на древни карти показващи света отпреди Ледниковата епоха (Пири Рейс), коя е държавата, в която се пази и до днес Свещения Кивот на Завета, вдъхновил не един и два приключенски филма, каква е истината за възрастта на Египетските пирамидите и Сфинкса, за местата, на които звездното небе, така както е изглеждало преди 12 500г., е отразено в различни древни земни структури и още и още интригуващи загадки, за уникалното шаманско питие приготвяно от специална лиана в района на Амазония, наречено Аяхуаска и за духовните преживявания по време на приемане на това питие, за които Терънс Маккена прави филм, а самият Греъм Хенкок издава последният си роман изцяло вдъхновен от шаманската напитка...

Известен като „Индиана Джоунс на алтернативната археология" през последните години Греъм Хенкок посвещава живота си на изследване на историческите загадки и предизвиква ортодоксалната история с нови доказателства и информация.

Греъм Хенкок е журналист и бивш кореспондент на „Икономист" за Източна Африка. Автор на редица бестселъри, получил през 1990г. журналистическа награда за „Господари на бедността" - забележително си изследване върху проблемите на чуждестранната помощ в бедните страни.

Греъм Хенкок е автор на:

„Следите на боговете" (Fingerprints of the Gods)

„Знакът и печатът -- Търсене на изчезналия Кивот на Завета" (The Sign and The Seal)

„В търсене на изгубената цивилизация -- Огледало на небето"( Heaven's Mirror)

„Потънал Свят - ЗАЛЕТИТЕ ЦАРСТВА ОТ ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД" (Underworld: Flooded Kingdoms of the Ice Age)

„Талисман -- свещени градове, свещена тайна" с Робърт Бовал (Talisman: Sacred Cities, Secret Faith)

„Пазителят на сътворението" с Робърт Бовал (Keeper Of Genesis)

Supernatural: Meetings with The Ancient Teachers of Mankind

EntangledГлеадах видеото, ама за съжаление счупено. Можете да го гледайте от сайна на Хенкок. Много сериозно видео.
Титла: Re:Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенl
Публикувано от: tectonics в Януари 06, 2012, 13:24:22 pm
Колега, ще дадеш ли линк към сайта му? А там имали субтитри?
Титла: Re:Тайни и загадки от древността - с Греъм Хенl
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2012, 18:41:35 pm
Ето това е Ютуб профила на Хенкок, там има и други видео файлове. За съжаление няма субтитри, ама ако знаеш англ. на средно ниво, ще разбереш за какво иде реч. Аз мога да систематизирам:

- говорят за книгите на Хенкок и за това как е започнал да пише за древни загадки. Всичко тръгнало от времето, когато бил журналист на сп. Икономист в Северна Африка и посещавал Етиопия. Там установил, че всъщност се съхранява Кивотът ( доста интересни неща и снимки има във видеото )
- говори за Прецесията на Равноденствията и шокиращата идея, че древните са я познавали като процес
- за звездните карти, отпечатани на Земята ( Гиза - Пояса на Орион, Анкор - Дракон и т.н )
- за древните карти ( книгата която цитирах по-горе на проф.Хепгуд ) и за идеята, че света е картографиан детайлно още преди да се стопят ледниците при последната Ледена епоха. Тогава нивото на световния океан се повишава с около 120м, което е чудовищно много ( отново интересни кадри, особено от Шри Ланка, която преди 12-13 хил. години е била свързана чрез суша с Индия - оказва се, че през 2004, когато океана се отдърпва за 30 мин, преди да удари цунамито, лъснал цял град!!! В медиите - никакъв интерес... )
- въобще, много добро видео и благодаря на колегата по-горе, че го сподели с нас.

Поздрави,
Титла: ре
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 06, 2012, 19:45:39 pm
Оберон,дай линк,че не го намирам нещо..
Титла: Re:ре
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2012, 19:50:37 pm
Оберон,дай линк,че не го намирам нещо..


Ами, защото не съм постнал линка хаха:)

Ето:

In the meantime please check out Graham's YouTube channel to watch some of his presentations:
http://www.youtube.com/GrahamHancockDotCom
Титла: Re:Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древн
Публикувано от: tectonics в Януари 26, 2012, 13:43:40 pm


Ето поправеното видео, този път на две части :)
Благодарности на http://www.youtube.com/user/winner7027
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Hacko в Април 02, 2012, 10:09:01 am
Документални филми на руски език:
Факти за чуждо планетен разум - Древните (подземни) пришълци -


Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: sTaTix в Април 03, 2012, 16:35:35 pm
Много интересни видеота:) Изгледах ги и научих тук там нещо което не знаех, учудващо много от нещата ги знаех.  :blush: :D
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Април 05, 2012, 22:32:42 pm
Руснаците са ненадминати в тия филми.


Аз на какви попаднах в нета за подводници...лудница!
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: bojinkata в Април 06, 2012, 17:53:14 pm
Oberon, дай линк бе приятел. Само ти ли искаш да ги гледаш? :)
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Oberon в Април 06, 2012, 20:38:22 pm
http://www.youtube.com/watch?v=RG9EVG5R8uk (http://www.youtube.com/watch?v=RG9EVG5R8uk)


Ето това е уникален филм, забранен в Русия.
Титла: Re: Някои от най-впечатляващите факти и мистерии в древността
Публикувано от: Pavli в Септември 02, 2012, 09:29:12 am

Глеадах видеото, ама за съжаление счупено. Можете да го гледайте от сайна на Хенкок. Много сериозно видео.

Тайни и загадки от древността с Греъм Хенкок - част 1
http://www.youtube.com/watch?v=VPlFjiRWwtk&feature=plcp (http://www.youtube.com/watch?v=VPlFjiRWwtk&feature=plcp)

Тайни и загадки от древността с Греъм Хенкок - част 2
http://www.youtube.com/watch?v=IEtODYJ89Ps&feature=plcp (http://www.youtube.com/watch?v=IEtODYJ89Ps&feature=plcp)