Автор Тема: Външния вид и съзнанието  (Прочетена 15962 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #75 -: Юли 01, 2006, 13:15:11 pm »
ПРЕДИ ТРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ близо до скътан сред пла­нини град живеел един човек, досущ като вас и мен. Той учел за лечител, искал да усвои познанията на своите предци, но не бил съвсем съгласен с всичко, което научавал. В сърцето си усещал, че трябва да има нещо повече.
Един ден, докато спял в една пещера, сънувал, че вижда собственото си спящо тяло. Излязъл от пещерата в нощ на новолуние. Небето било ясно, обсипано с милио­ни звезди. Тогава вътре в него се случило нещо, което променило живота му завинаги. Погледнал ръцете си, опипал тялото си и чул собствения си глас да казва: „Аз съм направен от светлина; аз съм направен от звезди".
Погледнал отново звездите и осъзнал, че не звездите създават светлината, а по-скоро светлината създава звездите. „Всичко е направено от светлина - рекъл той - и междинното пространство не е празно". И раз­брал, че всичко съществуващо всъщност е едно живо същество, а светлината е вестоносецът на живота, за­щото е жива и съдържа цялата информация.
После осъзнал, че макар да е направен от звезди, той не е тези звезди. „Аз съм междузвездието", помислил си той. Така че нарекъл звездите тонал, а светлината по-между им - нагуал, и си дал сметка, че онова, което създа­ва хармонията и пространството между двете, е Живо­тът или Намерението. Без живота тоналът и нагуалът не могат да съществуват. Животът е силата на абсолютното, върховното, Творецът, който създава всичко. Ето какво открил: всичко съществуващо е проява на единното живо същество, което наричаме Бог. Всичко е Бог. И стигнал до извода, че човешкото възприятие е само светлина, възприемаща светлина. Освен това осъзнал, че материята е огледало - всичко е огледало, отразяващо светлината и създаващо от нея образи - и светът на илюзията, Сънят, е досущ като мъгла, която не ни позволява да видим истинската си същност. „Истинската ни същност е чиста любов, чиста светлина", —казал той.
Това прозрение променило живота му. След като проумял истинската си същност, той насочил поглед към останалите хора и към природата и останал изумен от видяното. Видял себе си във всичко - във всеки човек, във всяко животно, във всяко дърво, във водата, в дъжда, в облаците и в почвата. И разбрал, че животът смесва тонала и нагуала по различни начини, за да създаде милиарди проявления на живота.
През тези няколко мига той разбрал всичко. Бил мно­го развълнуван и сърцето му се изпълнило с покой. Ня­мал търпение да разкаже на близките си какво е открил. Но не разполагал с думи да го обясни. Опитал се да разкаже на другите, но те не го разбирали. Виждали, че се е променил, че очите му и гласът му излъчват някаква красота. Забелязали, че вече не осъжда нищо и никого. Различавал се от всички останали.
Разбирал всекиго много добре, но никой не можел да разбере него. Вярвали, че е въплъщение на Бога, а той се усмихвал, когато го чуел, и отвръщал: „Вярно е. Аз съм Бог. Но ти също си Бог. Ние сме едно и също, ти и аз. Ние сме образи от светлина. Ние сме Бог". Но хората пак не разбирали.
Той открил, че е огледало за останалите хора, огле­дало, в което виждал себе си. „Всеки е огледало", казвал той. Виждал себе си във всекиго, но никой не виждал в него себе си. И той разбрал, че всички сънуват, но без да го съзнават, без да знаят какво представляват всъщ­ност. Не можели да видят себе си в него, защото между огледалата съществувала стена от мъгла или дим, съставена от тълкуванията на образи от светлина - Съ­нят на хората.
Тогава разбрал, че скоро ще забрави всичко научено. Искал да запомни всичките си видения, така че започнал да нарича себе си Замъгленото огледало, за да не забравя никога, че материята е огледало, а междинният дим ни пречи да разберем какво представляваме. Той казал: „Аз съм замъгленото огледало, защото виждам себе си във всеки от вас, но не се познаваме заради дима помежду ни. Този дим е Сънят, а огледалото си ти, сънуващият".

 
Цитат
Ай ся призовавам всички писали в темата да споделят какви се виждат поглеждайки се в огледалото.

Какво вижда огледало, което се оглежда в огледало?

Хахахахахах хубава книжка е това "Четирите споразомения" :)
« Последна редакция: Юли 01, 2006, 16:55:08 pm от Horus »

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #76 -: Юли 01, 2006, 13:41:31 pm »
Първо искам да кажа на FlyDragon, че............аз не слагам категоризации на хората, още повече когато не ги познавам лично. Всеки избира посоката си на развитие в този живот и никй няма право да казва дали това е правилно или не, добро или зло, красиво или грозно. на мен също не ми допада рязането на месо по сцената и т.н., не харесвам и многобройните опити за правене на неконвенционално изкуство чрез заколения на животни.... и изливане на кръв, примерно Херман Ницш. Така спирам за да не полетя натам кудето не му е мястото сега:)
искам да ви разкажа една смешна историйка......:)
Когато бях малко дете, бях много дебела и много добра :) Факт бешеч,  че всички ми се подиграваха слагаха ми какви ли не прякори, не можех да въртя обрач и трудно скачах на ластик, а когато си играехме аз винаги бях кучето;)....кво да праиш :). Случваше ми се да се заклещвам между решетките на прословутите черни оградки покрай линиите, следвайки другите деца, а и панталоните непрекъснато ми се цепеха на дупето мъчейки се да прескоча някоя ограда. Дойде момента, да съм била на 10, когато си харесах едно момче от квартала.
И ............. така стоях си смичка вкъщи и всяка вечер си мечтаех да стана красива красива, не за друго ми просто защото исках да имам приятели :) децата са ужасно искренно жестоки, това всички го знаем.
Всички майки ме успокояваха, след моето поредно разплакано пробиране, че когато порасна те ще ме гонят, но аз няма да им обръшам внимание :)
И както по приказките става Аменун порасна, стана една красива млада дамапреследвана и ухажвана :) хахаха!
Едно момче с което се запознах наскоро каза нещо много хубаво "Ти си много странна жена красива си но душата ти е като на не добре изглеждащо момиче, добра..."
Та исках да кажа, че когато бях 87 кг имах 3 приятели, сега когато съм 59 имам 3 приятели. Хахаха малко звучи като тея брошури за отслабване:) Нещото което се е променило е това, че всички ме приемат заради това което възприемат първо- външния вид. Лошото е , че аз не мога да допусна всички. :) Забавно е да наблюдаваш хората колко елементарно се остават на инстинктите си.
Може би и за това винаги намирам най доброто у всеки и често ме упрекват, че съм наивна.
Наистина е важно как изглеждаш, но и как се чустваш. И когато намериш хармонията на духа и тялото си, би могъл да разбереш до някъде себе си, и мястото което ти принадлежи на Змята.
Добро добро и пак добро   :D
Ехааааааааааааааааааааааа колко изписах :)

Antonium

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #77 -: Юли 03, 2006, 12:41:37 pm »
Цялата тази писаница дотук, говори че темата е абсолютно безмислена.
Има един виц;
Лъвът строил в гората животните и казал - Отляво красивите, отдясно умните.
Всички се строили само жабата попитала - Едобре де аз да се разчекна ли.
Та предлагам да спрете да се разчеквате и да предложите нещо което наистина е важно :P :P :P :P :P

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #78 -: Юли 04, 2006, 14:16:13 pm »
ДА !!!  :D

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #79 -: Юли 04, 2006, 14:23:47 pm »
Цитат
Ай ся призовавам всички писали в темата да споделят какви се виждат поглеждайки се в огледалото. Красиви или грозни? Според собствените си критерии за красиво и грозно. Виждам, че всеки един от вас има такива критерии. Бих искал flyDragon да започне пръв, защото много обича да съди другите (интересно от какъв пиедестал?). В интерес на истината предполагам, че никой няма да отговори на призива ми.

В интерес на истината мисля, че си много нагъл да говориш за пиедестала на моето съдене, Legionnaire , когато 75% от твоите postове в този форум са откровено осъждане на възгледи и унищожаване на градивния поток от размишления. Трябва да излезеш от илюзията, че поведението ти е обективно преодоляване на заблуждения - не е такова.

Да предвидиш реакцията на flyDragon не е най-лесното нещо и ето, зъвнвам с крилцата си да ти разправям за моята красота (физическа или духовна?). Тялото ми е слабо и издължено, здраво, с лекота поема неудобствата на реалността и може да се удовлетвори с малко. Издръжливостта е качество, което съм си поискал с оглед на духовните стремления, които обикновено изискват отдалечаване от пищността. И по принцип намирам за по-съвършени леките тела, които същевременно са жилави и стабилни. Моето е такова и заради това го нося с благодарност - харесвам го. Чертите на това тяло не са непременно красотни - имам  доста странни черти, които понякога създават впечатление за натрапчивост, мрачност, дори някакъв вид демоничност. И по принцип една такава суровост не ми е чужда. Душевността ми е доста точно отражение на тялото /естествено!/ и разкрива както остри, така и меки черти. Аз съм особено взискателен, поради способността ми да забелязвам детайли и поради чувството ми за цялостност. Хората обикновено се уморяват да покриват моя стандарт и ме намразват, защото обикновено предпочитат да не се напъват, а светът да им казва, че са добре. Тази разплутост влудява нрава ми и ме вдъхновява към умишлен палеж. Тогава хората веднага развяват предразсъдъчния байряк на моята тъмна осанка и ме обявяват за демон. Онези обаче, които са способни да катерят неприветливите пътеки на духовността, виждат у мен както разгневеното от социалните безобразия наоколо дете, така и един истински вдълбал се към небесата дух.

...

Красотата не е обвързана с обществени възгледи. Обществото да си мисли каквото ще - то обикновено не може да надскочи мозъчните лаботумии на телевизията и ако десетина години всяка вечер в 8 му предаваш ревю с насрани задници, в края на експеримента поне половината от зрителите ще ги намират за красиви, може би и вкусни! Красотата е един от върховните принципи на божествеността и няма никакво отношение към каквито и да било човешки критерии. Единствените неща, които ни свързват като хора с красотата, са две. Първо, човешкото тяло и въобще човешкият вид е създаден по върховните закони на красивото и в този смисъл ние пазим в генетическия си код съвършената красота. И второто нещо е дързновението, което е дадено на човек, за да осъзнае тези закони и да разпознае божествената красота. Човешките възгледи не създават ни красота, ни грозота, ни добро и зло. Човешките възгледи единствено се култивират в условията на такива противоположности, за да израстнат по друма на еволюцията и на един етап да ги оставят като вече ненужни патерици.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #80 -: Юли 04, 2006, 14:33:54 pm »
Уааааааааааауууууууу, ми това беше страхотно !!!
Тва е, винаги съм се възхищавала на хора които умеят толкова добре да си служад с думичките :)
Браво !

Antonium

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #81 -: Юли 04, 2006, 14:46:24 pm »
Тази тема я бях отписал, но след като прочетох написаното от FlyDragon, не можах да се въздържа и да не го подкрепя.
Написаното е супер и изцяло го подкрепям :)

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #82 -: Юли 04, 2006, 17:04:28 pm »
Хубаво е  да умееш да казваш още повече с малко повечко думи.  :D Освен това е хубаво да се вслушва човек отвреме на време  :)

Amenun

 • Гост
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #83 -: Юли 04, 2006, 17:12:46 pm »
Господ ни е дал Дар слово за да си служим с него не да го отричаме !!!
Отклоняваме се от тематааааааааааааааааа :)

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #84 -: Юли 04, 2006, 20:01:56 pm »
Заставам до  flyDragon.
Драконе  ;), ти имаш нужния опит и знание за да го кажеш с много думи.
Моя стига да кажа само "Да".
Думите са излишни. Вслушвам се единствено в сърцето си.
Зощо си правиш труда да говориш тогава?
Буквалистко нали? ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: Външния вид и съзнанието
« Отговор #85 -: Юли 04, 2006, 20:27:34 pm »
А тава гъделичка егото. Което пък води до изправена осанка. Безпрепятствено протичане на енергиите, помагащо за самоосъзнаванито ти.
Ето още една връзка съзнание-външен вид. :)
Следва че има смисъл. ;)
« Последна редакция: Юли 04, 2006, 20:28:18 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Красотата
« Отговор #86 -: Юни 21, 2007, 18:38:58 pm »
В отговор на тези две забележки..... :D

Двама поляци си говорят и първия казва: "Знаеш ли, че 4 от 10 поляка живеят в стрес?"
А втория казва: "А другите 6?"
И първия отговаря: "Те живеят в Лондон." 


По този повод наскоро говорих с едно момче което беше в Хамерика, дали наистина са им толкова грозни жените, кокото говорят другите и той потвърди. Каза, че за цялото време, което е бил там видял само една хубава американка, а като отишъл да я заговори, тя му казала, че е от Полша. :) Така, че видял хубава американка, но тя се оказала от Полша.

Други се оказват от Украйна,Холандия, Иран, Индия ,Пакистан,Китай,Венецуела,Мексико,Испания,Германия,Тайланд,Италия,Кения,Русия, Япония ,България   :)  ... от цял свят! За разлика от твоя приятел, аз  до сега не съм срещала американец /американка   :) като изключа индианците, с които се запознах в един резерват ... :-*


Външната красота - на лицето и на тялото е материализирана душевна красота и богатство. Дълги векове българите са били описвани като най-красиви в Европа одухотворени от вътрешната вяра, спокойствие, човечност и доброта....но не и в наши времена....

Много малко от Западните Европейци и Американците са запазили красотата си, защото душите им са мъртви! ВЪНШНИЯ ВИД Е МАТЕРИАЛИЗАЦИЯ НА ДУШЕВНОСТТА!
« Последна редакция: Юни 21, 2007, 18:40:11 pm от Tina »

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Re: Красотата
« Отговор #87 -: Юни 21, 2007, 19:12:22 pm »
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1768.0

Тук  е говорено достатъчно по тази тема.

Цитат
Външната красота - на лицето и на тялото е материализирана душевна красота и богатство.


Тина, според твоите разбирания за красота, материализация на какви ценности се явяват  Индианците?
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Красотата
« Отговор #88 -: Юни 21, 2007, 23:27:00 pm »
Не мисля, че съм виждала истински индианци освен по телевизията. И да съм видяла не са ми казали тоя малък факт....  :) Но и при тях и при всички си е валидно правилото - всеки си е красив според това колко е красива душата. И нямам впредвид понятието за красота пропагандирана от медиите - размер 0 или деца болни от анорексия....Всяка раса си има изумително красиви хора...и изумително грозни, но не трябва да се гледат само хората, а и техните дрехи и тяхното обкръжение. Самия избор на дрехи подсказва душевното състояние и настроение. То си я цяла наука.

Ако пък се добави и силата на аурата на човека към впечатлението, някой или някоя може да ти спре дъха, въпреки че не са по кориците на списания. Или да го кажа по западняшки - 'да ти паднат чорапите от възхищение!"

Аз че съм жена наскоро отнесох един стълб.... ;D Видях няколко момичета 16-18 годишни и всички бяха облечени като работнички на улицата с червените фенери....с изключение на едно момиче, което беше като от времето на "Отнесени от вихъра" - Скарлет О'Хара - красива кукличка. Явно съученички, но разликата беше толкова голяма и фрапираща, че не само аз ами доста хора се изпоблъскаха....
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 14:37:46 pm от H. »

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 537
Re: Красотата
« Отговор #89 -: Юни 22, 2007, 00:35:45 am »


Красотата Истина Е, Истината - Красота !
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27