Gil-Galadh наистина е достигнал завидно ниво в способността да говори глупости. Виждам, че се е поучил и от Legionarie в способността да упорства с глупостите си, да ги прокарва през цялата тема и да я разрушава също като демоните, на които е такъв голям почитател!
Знаеш ли,за пореден път нападаш някой чрез не особено добри квалификации.А откъде реши че се кефя на демоните?
Прозвището black mind наистина-наистина, много му подхожда... Така. Зло и Добро наистина не съществуват, Gil-Galadh, но това е в една по-висша реалност, където нито ти, нито аз сме влезли със земните си тела. Пръстите, които натискат клавиатурата тук, се намират в земната реалност и по отношение на хората в нея опозицията "добро-зло" съществува съществува съществува. Това се дава с учебна цел и предвид това изборът ти между едното и другото е съвсем способен да предизвиква последствия, макар те да не се разпростират към небесното.
Знаехси аз,че хората ще харесат Блек Майнда,благодаря на мод-овете.
А към теб конкретно-евтаназията зло ли е или добро?А смъртната присъда?Два изключително тривиални примера.
Една друга опозиция, която на земята съществува само привидно за хората, е тази на "аз-неаз", "мене-другите". Тя също е въведена с учебна цел, за да може човекът да започне да се подготвя да действа като божество. В действителност всичките неща са едно и също нещо и никаква неделимост няма по между им. Колкото и да ми е отвратително, Gil-Galadh, ти и аз сме едно и също нещо и в това е оправданието да съм яростен от това, че някаква част от мен самия произвежда усилено фекалии и твърди, че това е полезно.
Бе,доколкото съм чел митове и легенди повечето божества са си доста егоистични.
Смятам че е доста глупаво да си яростен че нещата са такива каквито са,че имаш и тъмна страна.Честно казано звучиш ми като онея с чалмите дето ги дават по телевизията да плюят по израелците и ламериканците.
А когато една част от теб отделя фекалии е добре,иначе се умира много неприятно.
Когато си се напсуваш наоколо, не правиш нищо друго, освен да си удариш шамара в собствената буза, поради простата причина, че онова, което пъдиш отсреща, си ти самият. Ето защо джайнистите например си слагат тензухена кърпа на устата - да не би да вдишат някоя мушица-посестрима, а на краката си връзват звънчета - да не стъпчат някоя хлебарчица... Добре е да се поучиш от тяхната смиреност и загриженост за всички - всъщност, те просто се грижат за себе си.
Прекален светец и богу не е драг.
Да си много войнствен, силен и побеждаващ, е секси и сигурно ти се иска да бъдеш такъв в очите на околните. В това твое стремление обаче те моля да не се криеш зад паравана на магията, защото: първо, тя въобще не възпитава подобни идеали (освен в някои уродливи вариации на вещичарството) и второ, защото останалите посетители на Форума далеч не са толкова "боси" в тази област - ще изрекат ужасяващата формулировка по твой адрес: царят е гол! [/size][/tt]
Царят е гол-Цар-владетел.Гол-голотата е символ на откритост,честност.Тоест ще бъда открит и далновиден владетел-На следващите избори знаете за кой да гласувате

Харесва ми да съм силен и побеждаващ,но не държа непременно,борбата е по-важната за мен.А магията възпитава един основен и много добър идеал- да уважаваш себе си,да не с есъобразяваш с това,което ти казват и да търсиш сам.
Знаеш ли,адски се забавлявам когато ми се нахвърлят заради приказките,разкрива много за хората отсреща,и като бъдещ пси(харо)лог много обичам да го правя

праведните мисления усукват психичната енергия по една крива, която зацикля в несъзнавани желания. Така мисълта се подчинява на несвои намерения, които я повличат под чужда воля. Последното свойство на тези устойчиви психически конструкции ги прави много полезни и предпочитани като средство от всеки, който иска да манипулира хората, да ги убърква, да ги поставя под зависимости. Рекламата например не е нищо друго, освен едно естетически оформено публично съобщение с такава цел. И когато в нашето съзнание се промушат някои от "котвите" на една такава устойчива конструкция, последната не само, че започва да смуче енергия от нас, но се стреми и да подчини нашите действия на собствената си логика и по този начин действа като вирус: конкурира схемата на действие на съзнанието и я замества със схема, която налага на съзнанието да работи за чужди нему цели. (Само за пояснение - "котвите", които споменахме преди секунда, са сигнали за съзнанието, които да го отвеждат към предписваната мисловна матрица: фирмени и търговски знаци, лого-изречения, музикални сигнали, жестове, елементи от модата и всякакви други такива.
Виж тук съм много съгласен.Само че какво е праведно?
Устойчивите структури на съзнание могат да имат различна природа. В посочената по-горе тема ставаше дума за "социални" конструкции, където възпитанието, модата и прочея са установили някакъв стандартен предразсъдък и даденостите в обществото приучават хората или някаква група от тях да му се подчиняват, да се отъждествяват с него: метъли, будисти, социалисти, футболисти, сциентолози, рентиери, милионери, глигани, хулигани и шопи
Общото между всички тях е, че те се присъединяват към една стояща вън от тях самите матрица и започват несъзнателно да я подсилват, отдавайки й енергията си. Това е най-видимо на концерт и особено във футболните агитки, където феновете взаимно се подкрепят и се въодушевляват от многобройното море около себе си в същия цвят. Типично за социалната матрица е, че самата матрица не притежава свой собствен разум или съзнание, нито воля, а е сбор от утвърдените и ритуалистично повтаряни в обществото практики. Така се утъпкват пътеки на мисловно поведение, които в дадени среди се представят за истина и са задължителни: в съда адвокатът трябва да се приближи от дясната страна към съдията, а прокурорът - от лявата, въпреки, че на Справедливостта й дреме на оная работа от къде ще се приближава адвокатът и от къде - прокурорът! предразсъдъкът е, че това е правосъдие и това е редът; или, че така се прави, такава е практиката, та дори така е правилно!
Даам.Понякога е учудващо къде хората са ритуализирали нещата.
Друга устойчива матрица, която действа почти на същия принцип, ще я наречем "вътрешно-психически предразсъдък (или егрегор - все тая!)". Механизмът на подчиняване на съзнанието е същият, но тук нямаме организираното престъпно въздействие от страна на обществото, което да наложи дадена матрица, или, поне това въздействие не е насочено пряко към формиране на конкретната матрица. Примерно, обществото ни налага предразсъдъка, че трябва да сме богати и в нашето съзнание тази воля се адаптира към съзнанието във вида на следния предразсъдък: това, което имам, е МНОГО ценно, неподражаемо скъпо и важно. Така се раждат например типичните вещомани, които са склонни да натоварят своите вещи с прекомерно голяма, обсебваща значимост. Разликата при психичната конструкция тук е само в това, че тя не е социална, "общо" споделена, а се поражда вътре в ума, в отговор на някакъв съществуващ проблем; чрез една самозаблуда проблемът се представя за решен, въпреки, че той всъщност въобще не е. Иначе, механизмът и на двете матрици е принципно един и същ.
Хубаво е че говориш срещу предразсъдъците.Всичко звучи много възвишено и духовно,но какво правиш ти за своите предразсъдъци.
Трябва д аизлизам сега.После ще довърша дисекцията