Автор Тема: Психогенетично програмиране създадено от човека  (Прочетена 65007 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
: всеки си има собствена Вселена в която чуства и мисли по различен начин.
така си е.Само дето се ядосах.Не е хубаво нещо това
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

 • Гост
Якооо :))))

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Не ги гховоря за да дразня другите.До всичко това съм постигнал чрез доста работа.

Ох приятелю, много имаш да учиш още...

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Ох приятелю, много имаш да учиш още...
Мдаам.Не отричам.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Младежи, обяснете ми, след като истината е ЕДНА, как се получават такива конфронтации :)))? отговора е лесен: всеки си има собствена Вселена в която чуства и мисли по различен начин. Ето защо, когато спорите, не използвайте крайни изрази от сорта "стига си говорил глупости", освен ако за всички не е ясно, че някой говори глупости. Бъдете по-толерантни и използвайте изрази от сорта "аз мисля, че е по-скоро еди си как", "не мисля, че е така" и тн. Знаете, че благата дума има голяма сила. Тук не сме се събрали да си налагаме мнение, да разрушаваме нечии Вселени, А ИМЕННО ЗА ДА ГИ ОБОГАТЯВАМЕ. ЗАПОМНЕТЕ ГO!!!!
Съм за, и гласувам с всичките си крайници. ;)
А войната е момент,в който всичко у човека работи на макс,и енергията,която излъчва е възможно най-силоната,
Ако подчертаното е верно....как е с морала, етиката, любовта, духовноста, състраданието???
Необходимоста човек да познава всичко е единствената причина за наличието на това, което наричаме зло.
Секса,незавсимо без чувства или не,по пририода и инстинкт е свързан със създаването на живот,а за създаването му е необходима ОГРОМНА енергия.Познай кой дебне,и има интерес т много секс без цел.
 
Без чувства е идеалния начин за създаването на бездуховни или ниско-духовни същества.
Пример - животните - правят го по инстинкт. Резултата е липса на индивидуално себеосъзнаване. Дори при тях вече има наченки на индивидуалност, но има още време за повече.
  Границите между доброто и злото са ми размити,просто защото НЯМА добро и зло.Мисля че сме го говорили тук и вички са съгласни е всичко е илюзия.А че няма други дето мислят като мен.Това е ваш проблем,като бягате като дявол от тамян от магията,няма да знаете елементарни неща...
 
Размити са защото няма граници между несъществуващи обекти.
Магията?!?
"Познавай магията - избягвай магията" - Дао
Не мир,а меч нося.
Горките първобитни римляни. Колко са далече от японците:
"Меча даряващ живот" (или нещо от рода беше).
...
В моята Вселена аз съм твореца и зорко наблюдавам границите на безграничноста и, за да включа и Вашите Вселени в моята. Така ще осъзная и приема безграничноста като Наша.
Това, което правя е да ви дам пълно копие от себе си и да взема вашите пълни копия (ако ги дарите). Както е идеята във  "Времето е най-простото нещо"  ;D
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Eon

 • Гост
не сме се събрали да си налагаме мнение, да разрушаваме нечии Вселени, А ИМЕННО ЗА ДА ГИ ОБОГАТЯВАМЕ. ЗАПОМНЕТЕ ГO!!!!
Oberon of Amber

“Не искам да направя нещата по-добри. Искам да са повече: повече човешки същества, повече мечти, повече история, повече съзнание, повече страдание, повече радост, повече болест, повече мъка, повече възторг, повече еволюция, повече живот.”

“Размисли”, Джин Зенимура

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
"Всичко в повече, е в повече.
Достатъчното е достатъчно.
Кой е критерия? Това се търси."
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Gil-Galadh наистина е достигнал завидно ниво в способността да говори глупости. Виждам, че се е поучил и от Legionarie в способността да упорства с глупостите си, да ги прокарва през цялата тема и да я разрушава също като демоните, на които е такъв голям почитател! Прозвището black mind наистина-наистина, много му подхожда... Така. Зло и Добро наистина не съществуват, Gil-Galadh, но това е в една по-висша реалност, където нито ти, нито аз сме влезли със земните си тела. Пръстите, които натискат клавиатурата тук, се намират в земната реалност и по отношение на хората в нея опозицията "добро-зло" съществува съществува съществува. Това се дава с учебна цел и предвид това изборът ти между едното и другото е съвсем способен да предизвиква последствия, макар те да не се разпростират към небесното.

Една друга опозиция, която на земята съществува само привидно за хората, е тази на "аз-неаз", "мене-другите". Тя също е въведена с учебна цел, за да може човекът да започне да се подготвя да действа като божество. В действителност всичките неща са едно и също нещо и никаква неделимост няма по между им. Колкото и да ми е отвратително, Gil-Galadh, ти и аз сме едно и също нещо и в това е оправданието да съм яростен от това, че някаква част от мен самия произвежда усилено фекалии и твърди, че това е полезно. Когато си се напсуваш наоколо, не правиш нищо друго, освен да си удариш шамара в собствената буза, поради простата причина, че онова, което пъдиш отсреща, си ти самият. Ето защо джайнистите например си слагат тензухена кърпа на устата - да не би да вдишат някоя мушица-посестрима, а на краката си връзват звънчета - да не стъпчат някоя хлебарчица... Добре е да се поучиш от тяхната смиреност и загриженост за всички - всъщност, те просто се грижат за себе си.
Да си много войнствен, силен и побеждаващ, е секси и сигурно ти се иска да бъдеш такъв в очите на околните. В това твое стремление обаче те моля да не се криеш зад паравана на магията, защото: първо, тя въобще не възпитава подобни идеали (освен в някои уродливи вариации на вещичарството) и второ, защото останалите посетители на Форума далеч не са толкова "боси" в тази област - ще изрекат ужасяващата формулировка по твой адрес: царят е гол!


И за да не бъде напълно offtopick казаното от мен, да напиша нещичко и по темата.

Всяка идея в нашето съзнание завихря енергии и ги насочва към осъществяване на своите цели и мултиплициране на своите матрици. Подобията привличат/пораждат подобия. При формирането на силни желания и особено при паралелното им формиране сред много хора, се зараждат стабилни структури на мисловна енергия, които на друго място нарекохме "егрегори", докато аз упорито назовавам "предразсъдъци". Това са устойчиви психически конструкции, които, за разлика от праведните мисления усукват психичната енергия по една крива, която зацикля в несъзнавани желания. Така мисълта се подчинява на несвои намерения, които я повличат под чужда воля. Последното свойство на тези устойчиви психически конструкции ги прави много полезни и предпочитани като средство от всеки, който иска да манипулира хората, да ги убърква, да ги поставя под зависимости. Рекламата например не е нищо друго, освен едно естетически оформено публично съобщение с такава цел. И когато в нашето съзнание се промушат някои от "котвите" на една такава устойчива конструкция, последната не само, че започва да смуче енергия от нас, но се стреми и да подчини нашите действия на собствената си логика и по този начин действа като вирус: конкурира схемата на действие на съзнанието и я замества със схема, която налага на съзнанието да работи за чужди нему цели. (Само за пояснение - "котвите", които споменахме преди секунда, са сигнали за съзнанието, които да го отвеждат към предписваната мисловна матрица: фирмени и търговски знаци, лого-изречения, музикални сигнали, жестове, елементи от модата и всякакви други такива.)

Устойчивите структури на съзнание могат да имат различна природа. В посочената по-горе тема ставаше дума за "социални" конструкции, където възпитанието, модата и прочея са установили някакъв стандартен предразсъдък и даденостите в обществото приучават хората или някаква група от тях да му се подчиняват, да се отъждествяват с него: метъли, будисти, социалисти, футболисти, сциентолози, рентиери, милионери, глигани, хулигани и шопи  :P Общото между всички тях е, че те се присъединяват към една стояща вън от тях самите матрица и започват несъзнателно да я подсилват, отдавайки й енергията си. Това е най-видимо на концерт и особено във футболните агитки, където феновете взаимно се подкрепят и се въодушевляват от многобройното море около себе си в същия цвят. Типично за социалната матрица е, че самата матрица не притежава свой собствен разум или съзнание, нито воля, а е сбор от утвърдените и ритуалистично повтаряни в обществото практики. Така се утъпкват пътеки на мисловно поведение, които в дадени среди се представят за истина и са задължителни: в съда адвокатът трябва да се приближи от дясната страна към съдията, а прокурорът - от лявата, въпреки, че на Справедливостта й дреме на оная работа от къде ще се приближава адвокатът и от къде - прокурорът! предразсъдъкът е, че това е правосъдие и това е редът; или, че така се прави, такава е практиката, та дори така е правилно!

Друга устойчива матрица, която действа почти на същия принцип, ще я наречем "вътрешно-психически предразсъдък (или егрегор - все тая!)". Механизмът на подчиняване на съзнанието е същият, но тук нямаме организираното престъпно въздействие от страна на обществото, което да наложи дадена матрица, или, поне това въздействие не е насочено пряко към формиране на конкретната матрица. Примерно, обществото ни налага предразсъдъка, че трябва да сме богати и в нашето съзнание тази воля се адаптира към съзнанието във вида на следния предразсъдък: това, което имам, е МНОГО ценно, неподражаемо скъпо и важно. Така се раждат например типичните вещомани, които са склонни да натоварят своите вещи с прекомерно голяма, обсебваща значимост. Разликата при психичната конструкция тук е само в това, че тя не е социална, "общо" споделена, а се поражда вътре в ума, в отговор на някакъв съществуващ проблем; чрез една самозаблуда проблемът се представя за решен, въпреки, че той всъщност въобще не е. Иначе, механизмът и на двете матрици е принципно един и същ.

Теоретично, а също и за нуждите на поместената в началото на темата статия, трябва да допуснем и още една схема. Това е възможността да съществува матрица, която обаче започва да проявява наченки на известна организмова самостоятелност. Тук се проявява най-пълният вариант на такива матрици за съзнанието, които могат да бъдат схванати като вируси. За вируса знаем, че той е "мъртъв" носител на генетична програма, която се носи "из въздуха" и при подходящи условия натоварва клетките, в които попада, със собственото си изпълнение. Психическите матрици от този вид "плуват из пространството" наоколо и в момента, в който намерят подходящо намагнетизирано за приемането им съзнание, се забождат в него. Такива матрици обикновено витаят около места, където по принцип са се осъществявали заложените в тях програми (разврат, страдания, също и обратното - омиротворение, подпомагане) и хората, които са били част от програмите, са натрупвали своите впечатления в пространството. Такива матрици, както се написа и в заглавната статия, могат да бъдат създавани и от по-висши по интелект създания и да бъдат впръсквани в пространството, за да действат. Разликата между тях и останалите матрици, както казахме, е в това, че тези матрици притежават определена организмова независимост. По този начин тези матрици не са просто следствие от една колективна, несъзнавана единност, но съществуват под формата на нисши същества, които имат свои потребности и способи, чрез които се удовлетворяват. Създаването на такова същество не е много трудно и по същество лошите магии на ниско ниво не са много далеч от това.

Разбирането на темата за ватриците е важно в две посоки. Първо, това ще доведе до изкристализирането на нов вид "психическа вирусология", където ясни ще станат много от манипулативните явления в обществото и това ще ни позволи да преодолеем хиляди от капаните на нашата глобална матрица (тук под "матрица" трябва да се разбере не просто кое да е конкретно заблуждение на хората, а целия порочен строй на действителността въобще). И второ, осъзнаването на този проблем ще насели до сега "празния въздух" около нас с толкова много присъствия, че считаните за случайни до този момент явления на емоционално състояние, безпричинни психофизически промени и състояния, веднъж за винаги ще намерят своето закономерно обяснение и науката ще направи още един тромав скок напред, към осмислянето на собствената си безнадеждност пред дверите на окултното знание.  :P
« Последна редакция: Юли 10, 2006, 17:36:51 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Oberon

 • Гост
Флай, бих искал да се видим на по бира ( или сок че съм на хапове ся...), за да усетя яростта ти и да се опитам да я идентифицирам. Защото в теб определено се таи такава, приятелю. Като изключа "забележката" към Елфа, поста ти е много добър. Обаче има един проблем. Ако аз притежавам силата да дарявам живот ( не като мъж ),обаче използвам тази сила за да отнемам, къде е проблема? В силата или в мен? Зло и добро има и те са в крайния резултат. Добро е да посъдиш едно дърво, зло е спед 10 години да го резнеш. Доброто е градеж, злото е разруха. Обаче всичко е относително.
Не смятам че сме генетично програмирани, именно защото имаме свободна воля. Ако всички бяхме програмирани, щяхме да вършим еднакви неща, и намяаше да има нужда от частни затвори....

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
...а къде е "доброто" и "злото" по отношение на засаденото и изкоренено след това дърво, ако гледаме през призмата на триста квинтилиона години и създаването на много последователни слънчеви системи, тяхното еволюиране и изчезване, заедно с планетите вътре в тях и дърветата вътре в тях, за да дойде на мястото на всичко това нов космически прах и нови ситуации?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Gil-Galadh наистина е достигнал завидно ниво в способността да говори глупости. Виждам, че се е поучил и от Legionarie в способността да упорства с глупостите си, да ги прокарва през цялата тема и да я разрушава също като демоните, на които е такъв голям почитател!
Знаеш ли,за пореден път нападаш някой чрез не особено добри квалификации.А откъде реши че се кефя на демоните?

Прозвището black mind наистина-наистина, много му подхожда... Така. Зло и Добро наистина не съществуват, Gil-Galadh, но това е в една по-висша реалност, където нито ти, нито аз сме влезли със земните си тела. Пръстите, които натискат клавиатурата тук, се намират в земната реалност и по отношение на хората в нея опозицията "добро-зло" съществува съществува съществува. Това се дава с учебна цел и предвид това изборът ти между едното и другото е съвсем способен да предизвиква последствия, макар те да не се разпростират към небесното.
Знаехси аз,че хората ще харесат Блек Майнда,благодаря на мод-овете.
А към теб конкретно-евтаназията зло ли е или добро?А смъртната присъда?Два изключително тривиални примера.

Една друга опозиция, която на земята съществува само привидно за хората, е тази на "аз-неаз", "мене-другите". Тя също е въведена с учебна цел, за да може човекът да започне да се подготвя да действа като божество. В действителност всичките неща са едно и също нещо и никаква неделимост няма по между им. Колкото и да ми е отвратително, Gil-Galadh, ти и аз сме едно и също нещо и в това е оправданието да съм яростен от това, че някаква част от мен самия произвежда усилено фекалии и твърди, че това е полезно.
Бе,доколкото съм чел митове и легенди повечето божества са си доста егоистични.
Смятам че е доста глупаво да си яростен че нещата са такива каквито са,че имаш и тъмна страна.Честно казано звучиш ми като онея с чалмите дето ги дават по телевизията да плюят по израелците и ламериканците.
 А когато една част от теб отделя фекалии е добре,иначе се умира много неприятно.


Когато си се напсуваш наоколо, не правиш нищо друго, освен да си удариш шамара в собствената буза, поради простата причина, че онова, което пъдиш отсреща, си ти самият. Ето защо джайнистите например си слагат тензухена кърпа на устата - да не би да вдишат някоя мушица-посестрима, а на краката си връзват звънчета - да не стъпчат някоя хлебарчица... Добре е да се поучиш от тяхната смиреност и загриженост за всички - всъщност, те просто се грижат за себе си.
Прекален светец и богу не е драг.

Да си много войнствен, силен и побеждаващ, е секси и сигурно ти се иска да бъдеш такъв в очите на околните. В това твое стремление обаче те моля да не се криеш зад паравана на магията, защото: първо, тя въобще не възпитава подобни идеали (освен в някои уродливи вариации на вещичарството) и второ, защото останалите посетители на Форума далеч не са толкова "боси" в тази област - ще изрекат ужасяващата формулировка по твой адрес: царят е гол! [/size][/tt]
Царят е гол-Цар-владетел.Гол-голотата е символ на откритост,честност.Тоест ще бъда открит и далновиден владетел-На следващите избори знаете за кой да гласувате :)
 Харесва ми да съм силен и побеждаващ,но не държа непременно,борбата е по-важната за мен.А магията възпитава един основен и много добър идеал- да уважаваш себе си,да не с есъобразяваш с това,което ти казват и да търсиш сам.

Знаеш ли,адски се забавлявам когато ми се нахвърлят заради приказките,разкрива много за хората отсреща,и като бъдещ пси(харо)лог много обичам да го правя :)

праведните мисления усукват психичната енергия по една крива, която зацикля в несъзнавани желания. Така мисълта се подчинява на несвои намерения, които я повличат под чужда воля. Последното свойство на тези устойчиви психически конструкции ги прави много полезни и предпочитани като средство от всеки, който иска да манипулира хората, да ги убърква, да ги поставя под зависимости. Рекламата например не е нищо друго, освен едно естетически оформено публично съобщение с такава цел. И когато в нашето съзнание се промушат някои от "котвите" на една такава устойчива конструкция, последната не само, че започва да смуче енергия от нас, но се стреми и да подчини нашите действия на собствената си логика и по този начин действа като вирус: конкурира схемата на действие на съзнанието и я замества със схема, която налага на съзнанието да работи за чужди нему цели. (Само за пояснение - "котвите", които споменахме преди секунда, са сигнали за съзнанието, които да го отвеждат към предписваната мисловна матрица: фирмени и търговски знаци, лого-изречения, музикални сигнали, жестове, елементи от модата и всякакви други такива.
Виж тук съм много съгласен.Само че какво е праведно?

Устойчивите структури на съзнание могат да имат различна природа. В посочената по-горе тема ставаше дума за "социални" конструкции, където възпитанието, модата и прочея са установили някакъв стандартен предразсъдък и даденостите в обществото приучават хората или някаква група от тях да му се подчиняват, да се отъждествяват с него: метъли, будисти, социалисти, футболисти, сциентолози, рентиери, милионери, глигани, хулигани и шопи  :P Общото между всички тях е, че те се присъединяват към една стояща вън от тях самите матрица и започват несъзнателно да я подсилват, отдавайки й енергията си. Това е най-видимо на концерт и особено във футболните агитки, където феновете взаимно се подкрепят и се въодушевляват от многобройното море около себе си в същия цвят. Типично за социалната матрица е, че самата матрица не притежава свой собствен разум или съзнание, нито воля, а е сбор от утвърдените и ритуалистично повтаряни в обществото практики. Така се утъпкват пътеки на мисловно поведение, които в дадени среди се представят за истина и са задължителни: в съда адвокатът трябва да се приближи от дясната страна към съдията, а прокурорът - от лявата, въпреки, че на Справедливостта й дреме на оная работа от къде ще се приближава адвокатът и от къде - прокурорът! предразсъдъкът е, че това е правосъдие и това е редът; или, че така се прави, такава е практиката, та дори така е правилно!
Даам.Понякога  е учудващо къде хората са ритуализирали нещата.

Друга устойчива матрица, която действа почти на същия принцип, ще я наречем "вътрешно-психически предразсъдък (или егрегор - все тая!)". Механизмът на подчиняване на съзнанието е същият, но тук нямаме организираното престъпно въздействие от страна на обществото, което да наложи дадена матрица, или, поне това въздействие не е насочено пряко към формиране на конкретната матрица. Примерно, обществото ни налага предразсъдъка, че трябва да сме богати и в нашето съзнание тази воля се адаптира към съзнанието във вида на следния предразсъдък: това, което имам, е МНОГО ценно, неподражаемо скъпо и важно. Така се раждат например типичните вещомани, които са склонни да натоварят своите вещи с прекомерно голяма, обсебваща значимост. Разликата при психичната конструкция тук е само в това, че тя не е социална, "общо" споделена, а се поражда вътре в ума, в отговор на някакъв съществуващ проблем; чрез една самозаблуда проблемът се представя за решен, въпреки, че той всъщност въобще не е. Иначе, механизмът и на двете матрици е принципно един и същ.
Хубаво е че говориш срещу предразсъдъците.Всичко звучи много възвишено и духовно,но какво правиш ти за своите предразсъдъци.
 

Трябва д аизлизам сега.После ще довърша дисекцията :):):):):)
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
За двата тривиални примера (евтаназия и смъртна присъда); отговорът ми е също тривиален: зависи.  ;D
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Дъвиан

 • Гост
От нищо не зависи - убийството си е убийство, пък било то и на муха...

Oberon

 • Гост
Убийството на мухите - приоритет на младите !!!!

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Убийството на муха....
А аз днес убих няколко домата. :P
Май не схванахте какво ви казва flyDragon?
Или такова дълбоко вникване и кардинална промяна в отношението Ви къв Всемира е с повишена трудност?
На кой от вас му направи впечатление колко мравки стъпка по пътя си?
Някой запитал ли се е колко хора, животни и растения са загинали, за да можем ние с Вас сега да си цъкаме по клавиатурите?
Да flyDragon е рязък на моменти.
Но какво бихте сторили с дълбоко заспал приятел при пожар?
Ще го люлете нежно или ще го разтърсите здраво?
Но спящия може да си фантазира всичко (дори, че ругатните оправят работата) :-X
"Каквото повикало, това се обадило" - древна "глупотевина".
Евтаназия - ако приятеля ти се опърли на 90% при горе споменатия пожар, ти какво? Ще откликнеш на молбата му или ще морализаторстваш? - Зависи.
А като ти пострада коня, може да му прекратиш мъките?
Смъртната присъда - позволилия си да раздава смъртни присъди, ще му върнеш давания от него дар (смърт) или ще го затвориш, лишавайки го от правото му на свобода? А направете му добро на такъв човек. Но кое? Кокто той го разбира или както Вие? И тук зависи.
Тук е момента да напомня нещо, което често се забравя (дори от знаещите го):
Нищо не е случайно. Нищо не може да Ви се случи ако Вие не сте го избрали .
Противното твърдение е преекспониране на чувството за собствена значимост.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27