Чета и не вярвам на написаното от ръцете ви.

ако Бог желае може да си направи море от кръв,но не е там работата.
Да не е там работата. Прието е, че Бог може всичко, стига да поиска.
Всичко е в това да се види колко ти си склонен да дадеш
А ти, притежаваш ли нещо, че да дадеш???
да се види колко ти е мило незначителното,а как си склонен да продадеш душата си и да заплюеш Бог
Смяташ ли, че в Божието Творение има нещо незначително?
Самото ти твърдение, мога да приема като обида на Бога. Та той не е творил незначителни неща.
Дай ми критерий за незначително творение!!!
Дори смело мога да кажа че Той не иска въобще да става това което в момента се случва.
И как така стават работите, без той да е поискал?
Бог ни е дал душа която е способна да бъде самостоятелна дотолкова че да мисли сама и да избира пътя си.
Тука те подкрепям, с всичките си ръце и крака.
Но имам Питане.
Бог създава Душа, сама мислеща и сама вземаща решения. Значи и е дарил способността и правото, за свободен избор. Който и да се намеси в този избор, той се явява Богоборец.
И какво излиза?
Аз, каквото и решение да взема, каквото и да сторя, то е Божа дарба-Божа работа.
Който и да ми се противопостави, се противопоставя на Бог, действащ чрез мене. От това, много хора и същества, се самозабравят себебоговъздигат се. Забравят Любовта, и така стават най-омразните тирани в творението. Но да не забравяме, че всичко е Божие творение.
"Всичко е у Бога, и няма нищо извън него"
"И рече Бог:Да създадем човека по наш образ и наше подобие..."
Gil-Galadh това не са точните думи !
и създаде Бог човека по свои образ и подобие
Но за библията твърдо съм за. въпросът е да четеш с душата и получаваш отговор на всички свои питания. Просто невероятна книга защото е направена така че да може да бъде разбрана от умни и не чак толкова въпроса е само дали самият човек е готов за истината
Ами вземи я прочети тази Библия найсетне.
Цитати:
Битие 1 Глава
26. "И Бог каза:
Да създадемъ човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, надъ небесните птици, надъ добитъка, надъ целата земя и надъ всеко животно, което пълзи по земята.
27. и Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде:
мъж и жина ги създаде.
28. И Бог ги благослови. И рече имъ Бог:
Плодете се е се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте надъ морските риби, надъ въздушните птици и надъ всяко жива същество, което се движи по земята."
Представяте ли си?
"напълнете земята и обладайте я", как само звучи....
А кой бил първородния грях?Но да не спирам до тук.
В първа глава на Битие венеца на творението е човека. Създаден след всички други, растения и животни.
Обаче, втора глава на Битие ни казва друго???
Битие 2 Глава
5. А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше поникнала; защото Господ Бог не беше далъ дъждъ на земята и нямаше човек, който да обработва земята;
6. но пара се издигаше отъ земята та напояваше цялото лице на земята;
7. И Господ Бог създаде човека отъ пръстъ изъ земята, и вдъхна въ ноздрите му жизнено дихание; и човекътъ стана жива душа.(а мъртви души има ли?)
8. И Господ Бог насади градина в Едемъ, и постави тамъ човека, когото беше създал.
Да не става дълъг поста ми ще перефразирам...
9.създава "всяко дърво" + дървото на живота и дървото на познанието за добро и зло.
10-14 се описват реките
15. "
взе човека и го засели в Едемската градина, за да я обработва и пази"
от кого бре? Нали едва в точка 19 ще създаде Бог първите животни???
16. позволение да се яде от всяко дърво
17 забрана да се яде от "дървото за познаване доброто и злото" защото ще умре??? странно??? нали до него е дървото на живота?
Но за дървото на живота забрана няма...И забележете, забраната е дадена преди да са създадени животните и много преди да е създадена жената??? 18 Бог решава да създаде помощници на човека
19. Речено - сторено
20. фал в творението?!? човека наименова помощниците си но..."
Но помощник, подходящ за човека, не се намери."
Кой беше всезнаещ, всевиждащ и Всеможещ тогава??? И кой е творил???
21-22 поправителен изпит, създаден бил помощника на човека
....
и така на татък....
кой би повярвал на такива писания?
В първа и втора глава реда на творението е объркан.
Защо ли? Дали, който е писал втората не е чел първата? Или обратно?

Или става дума за съвсем отделни творения???
Забраната е дадена преди създаването на жената, та дори преди създаванета на животните. Кой е трябвало да ги информира? Или да се учат на принципа на грешката? Страното е, че змията е знаела но човека не???
Да напомня, още и помен няма от паднали ангели или дяволи
Е, питам аз, кой е виновен тогава? Или плана е бил такъв?
Намирисва ми на генетичен експеримент, замърсен с гени на експериментаторите.
Нищо случайно няма.
Неведоми са пътищата Господни.
Нека не се опитваме да определяме неопределимото.
Предлагам:
творете своя великолепен утрешен ден, като всеки момент живеете според най-висшите представи за себе си и за света, според най-висшата си визия.
Не се и надявайте да промените когото и да било.
Това е възможно САМО когато човек пожелае от СЪРЦЕ, анализира с Ума и го осъзнае с Душа.
С Ум, Дух и Тяло.
Работете и изкарайте на яве, всичко, което вие смятате за Божествено у себе си.
Ако искате де, аз само предлагам.