Здравейте!
Понеже почти целия свят в момента е в коледно настроение, пускам тази тема.
Ако днес има избори и на тях трябва да се гласува за две кандидатури, едната Христос другата Дядо Коледа според вас кой ще спечели?
Образът на Коледа е прекалено излъскан няма нито една лоша черта, раздава подаръци от добро сърце и винаги се усмихва. На мен ми прилича на една изпипана ПиАр кампания целяща смазваща победа срещу опонентите! Ако прелистим телевизонните програми на празничната седмица колко реклами ще видим за Коледа и колко за Христос? Отговора е 95% за Коледа и 5% за Христос който се педставя като едно невръстно бебе в миризлив обор, способно само да иска неща но не и да дава!

Според мен Коледа няма нищо с Християнството, и не само това. Коледа е съперник на Христос!
Името Коледа идва от Поклонението пред Свети Николай. Обаче от къде идва тава древно поклонение пред Николай стотици години преди да се появи християнството?

Нещо не се вързва нали? Ако се поразровим в нета ще намерим отговора на загатката. А той е, че името Николай е гръцкото име на основателя на първия голям град Вавилон - Нимрод чието име означава Завоевател, Победител и Разрушител. И в древността е отъждествен с Слъцето което завладява царството на мрака и го побеждава. В древния Израел са го наричали с името Ваал което е означавало Слънце и Господар. Още през първи век в Откровение 2:6 се споменава тяхната секта и се засвидетелства непоносимостта на Христос към Николаитите. По късно през вековете след трети век когато езичеството и християнството са се омешели като езиците в древния Вавилон, е станало неделима част от "християнството".
Приемането на 24 декември за ден на рождението Христово всъщност идва благодарение на древния празник който е бил рождението на Тамус сина на Бога Слънце Нимрод. И изведнъж се приписва този празник на Християнството.И затова се премества поклонението пред Господа от Събота в Неделя която е денят на Слънцето! И така, какъв парадокс: червендалестия засмян старец който е станал символ на Рождество Христово, всъщност е древния представител на Сатана смъртния враг на Христос. Не мога да отрека че Сатана е изобретателен