Автор Тема: За Егрегорите!!!  (Прочетена 140967 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
Re: За Егрегорите!!!
« Отговор #150 -: Юни 02, 2007, 19:45:29 pm »
Е какви агрегории, преди като е нямало цигари, явно е нямало и агрегория на цигарите и т.н. Значи агрегориите, ние ги създаваме, и това е колективното съзнание, което е резултат от индивидуалното съзнание, а то от своя страна също се влияе от колективното съзнание и така се получава един зависим кръг.

п.п. В смисъл съгласен съм, че нещо ни подтиква да вършим това или онова. Но причините за едно следсвие по правило са повече от една, и следсвията също.

п.п.п. сега каква агрегория ме подтикна да се цитирам сам.. обърках се нещо:)
« Последна редакция: Юни 02, 2007, 19:46:32 pm от Ashaman »

Спорт-Здраве

• Гост
« Отговор #151 -: Юни 03, 2007, 00:12:36 am »
Би трябвало,според закона на нашата Вселена,че няма нищо невъзможно и необратимо,да има начин,да се смуче енергия от съответния егрегор.Има ли? (открит такъв)

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #152 -: Юни 03, 2007, 00:31:39 am »
мда, и става чрез теб :))) отваряне, позволение, интеграция, трансформация. много проста последователност от честоти стига да знаеш как да използваш себе си  ::)

milenski

• Гост
« Отговор #153 -: Юни 03, 2007, 01:24:36 am »
Би трябвало,според закона на нашата Вселена,че няма нищо невъзможно и необратимо,да има начин,да се смуче енергия от съответния егрегор.Има ли? (открит такъв)

Точно така става закачането към егрегора. В началото ти смучеш от него. После ставаш зависим. Но връзката винаги е двустранна.

Проблемът не е само в това, че ставаш донор на енергия към определен егрегор или егрегори. Проблемът е в зависимостта от тях, която води до спиране или поне ограничаване на развитието. Животът ни на практика е едно вечно служене на егрегори. Това е някак неминуемо и е нужна изключително висока степен на осъзнатост, за да прекъснеш тези връзки. А и е много по-лесно да се откачиш от един егрегор, закачайки се към друг, по-висш или по-силен, или и двете. Става като придвижване по онези халки - пускаш едната, но веднага се хващаш за следващата. И това все пак води до някакво развитие, но на цената на осъзнатостта ти. И дори когато осъзнаеш за какво става въпрос и започнеш да се откъсваш съзнателно от егрегорите, тогава става особено опасно, защото започваш да подхранваш най-силния си егрегор, този, който е с теб още от детството ти - егрегорът на собственото ти его. Е, от него няма отърване направо, много коварно животно  ;)

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
  • Публикации: 118
  • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
« Отговор #154 -: Юни 03, 2007, 13:55:44 pm »
добре тази тъмнка седморка, това всъщност са чуствата и емоциите ако мога така да се изразя. :-\
тоест, това са простите неща от живота, ежедневието в една общост.
но ако си сам, воин на полето, тия неща няма причина да ги има. тоест, няма закво да се включваш към тези егрегори.

H.- по напред каза в темата каза, че квото и да правиш, както и да го мислиш няма начин да не се включиш към егрегор.
а всъщност какво е егрегор ? някаква зависимост, под някаква форма.
тоест, и храната е егрегор ?! :-\ и водата, и т.н. и т.н.
добре, от тия егрегори например ние черпиме енергия. както и черпиме енергия от всеки егрегор които ни прави щастливи.
по напред в темата докато четох ми изникна въпроса, е кво аджеба е матрицата ? :D

тънката седморка по скоро ми мяза като 7те смъртни гряха от библията ?!

стигам до заключението, че проводника които прави зависим човек към егрегорите е вътрешното му АЗ.
тоест, ако се отървеш от него, няма как да се включваш към егрегорите.

и изобщо не съм съгласен с твърдението, че квото и да си мислиш, че правиш пак се включваш към егрегор.
това е така казано, измислено, като въпросът - "кое е първото, яйцето или кокошката"
просто можеш винаги да отговаряш на въпрос и да възниква друг, което води човека до приемане защото просто не може да намери отговор.
а да приемеш че всяко нещо е егрегор, то по добре се самоубии защото и живота е егрегор.
а за какво живееш ?  ;)

по приемливо ми е това, че определени хора създават егрегорите за да ни контролират и че ние си ги създаваме сами. отколкото че ги има по дефулт.

Човек пък, който стои у тях си по цял ден и гледа ТВ, е загубен безвъзвратно >:(
а тоя които седи пред компа ? :) загубен ли е, че да зема да се логвам аут ако е така :)

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #155 -: Юни 04, 2007, 11:34:04 am »

а тоя които седи пред компа ? :) загубен ли е, че да зема да се логвам аут ако е така :)
Според мен е загубен, ако стои всяка свободна минута пред компа, щото е попаднал в лапите на неправилния егрегор ;) Като седиш поцял ден пред компа и телевизора как ще почувстваш живота? И самата дума "живот" подсказва , че е добре да си жив да я приложиш към съществуването си. От собствен опит знам, че не съм много жива ако цял ден съм била пред компа. Ако живота е егрегор - избирам него :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #156 -: Юни 04, 2007, 11:46:55 am »
pimeto :)

Разбираш нещата твърде буквално струва ми се ;) Прочети някои от книгите, които препоръчвам в началото, препрочети и началните теми :) Май си мислиш, че има егрегор на домата и егрегор на лука, че и егрегор на храненето :P Разбираш нещата буквално :)

Не, не си загубен ако стоиш пред компютъра си цял ден :) Просто следваш избора си в живота. Правилен, или не - можеш да кажеш само ти, ако погледнеш нещата отгоре :)

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
« Отговор #157 -: Юни 04, 2007, 15:56:17 pm »
Цитат
- Големият трик на магьосниците от древните времена - продължи дон Хуан - бил да претоварят ума на летача с дисциплина. Те открили, че ако наложиш вьтрешно мълчание над ума на летача, тогава чуждото устройство отлита - така всеки, извършил тази маневра, се уверява напълно в чуждия произход на ума. Той, естествено, пак се връща, но вече не е така силен и този процес на отстраняване на ума на летача вече става навик, докато един ден той не отлети окончателно. Много тьжен ден наистина! От този ден трябва да се осланяш само на собствените си прибори, които са почти на нула. Няма кой да ти каже какво да правиш. Няма го умът от чужд произход да ти диктува всички глупости, с които си свикнал.
това е откъс които копнах от друга тема, за дейвид айк. това е от поста на ЕОН ако не се лъжа :) пусна откас от книга на кастанеда.
този цитат ме кара да си мисля, че съм прав :D а именно че устроиството в главите ни е вътрешното аз.
ако го чупиме тоя апарат, след това егрегори и други шитове няма да ни интересуват хич 8)
така си мисля, че това е всъщност апарата :)

neven: ами аз пред компа не си губя времето нон стоп :P смисъл, компютра ми дава достъп до инфо.
ако го нямаше него, щях да си потъна в ежедневието най вероятно. макар че до голяма степен компютъра е егрегор за мен :D и не само... но поне има нещо полезно в цялата работа.

H.: ами не мисля, че ги разбирам буквално. всъщност какъв е смисъла да ги разбирам със заобикалки ? ;)
или се изразяваме ясно и точно, или ... :)
домата и краставицата, комбинация прави шопска салата. това мене ако питаш си е егрегор :)
веднага обяснявам защо и храната е егрегор :)
в същата тема за айк, човека си го обясни много ясно :)
матрицата е илюзия, всичко, всичките 5 сетива :) времето, всичко.
направена е за да ни заблуждава. така че всичко от матрицата е егрегор ?! :) не можеш оспори :P

въпросът ми е следния, информацията - това може ли да е егрегор ? :-\
нека погледнеме нещата от малко различна гледна точка.
информацията от кастанеда, или айк, или които щете. тя е различна и интересна.
за някои които се сблъсква за първи път с нея, тя е като фантастика.
но привлича вниманието му.
21век сме, днес за да привлечеш вниманието на някои трябва да го шибнеш с чук в главата (снощи гледах Seven :D )
та, въпросния Айк, защо е жив този човек ? защо така свободно говори за тези неща ? за илюминати също, гледах го в loose change.
не е ли странно ? там тои самия казва, че илюминатите не обичат да се говори за тях!
а рептилите ? какво остава за тях тогава ?
цялата тази работа с рептили, ситуацията за живота както я представя Айк, може да се погледне от друга гледна точка.
давам пример. на времето като гледахме матрицата 1, 99г. беше май, си задавахме въпроса, които е доста уместен всъщност - от къде пичовете които си мислят че се ънплъгват от матрицата, не знаят че всъщност не са излезнали от матрицата за масата народ, и не са ги вкарали в второстепенна матрица поддържаща друга реалност  :-\
тоест, като пишеш софтуеър, има дупки в него. хакери проникват, правиш пач и закърпваш тия дупки, хакери проникват през други дупки, правиш пач и т.н.
окей, винаги ще има някои които да прониква някъде.
но ти това го предвиждаш  :-\ тоест, какво пречи да заблудиш хакера че е проникнал някъде, а пък всъщност тои да е влезнал през друга врата в същия лабиринт ?  :-\

сега, аз тия неща мога да си ги мисля, не съм адванснал до нивото на пътуване чрез сънища, камо ли по нагоре.
но си задавам въпроса, айк, кастанеда, монро или които и да е. разходили се отатък защо си мислят че са разбрали как стоят нещата ?
смисъл, това отатък окей, разказват как да стигнеш до там. но те реално нямат възможността да проникнат отвъд оттатък. защото има много по умни и силни същества от нас :) които не виждам какво им пречи да поддържат илюзията и на напредналите ? :)

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #158 -: Юни 04, 2007, 23:53:32 pm »
Според мен света е устроен така, че винаги за сметка на едно има друго. От човешка гледна точка космическото равновесие може да се изрази и в нещастието на един човек и щастието на друг. Това не означава, че и двамата са живели в равновесии, нали...
Та, така и с егрегориите, и изобщо за човека не може да има пълна абстракция, ако отхвърляш всички съблазни ти си един бял неутрален цвят, без емоция, без желания. За всичко се плаща, така, че и да се превърнеш в човек машина, има какво да загубиш, даже много повече.
Няма абсолюти при човека, въпроса е в преценката и докъде да се поддаваш емоциите и желанията си. Усещанията за добро и лошо и за граници са индивидуални, от своя страна моделирани от обществото.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #159 -: Юни 05, 2007, 11:38:58 am »
матрицата е илюзия, всичко, всичките 5 сетива :) времето, всичко. (1)
направена е за да ни заблуждава. така че всичко от матрицата е егрегор ?! (2) :) не можеш оспори :P (3)

А? :) Аз ти казвам, че не разбираш какво е егрегор ти продължаваш :) Почети още 8) Този извод от 1, до 2 та чак до 3 е абсолютно несвързан и просто не мога да разбера как го слагаш в уравнение, че отгоре на всичко си твърдо убеден в резултата и истинността му :D

та, въпросния Айк, защо е жив този човек ? защо така свободно говори за тези неща ? за илюминати също, гледах го в loose change.
не е ли странно ? там тои самия казва, че илюминатите не обичат да се говори за тях!
а рептилите ? какво остава за тях тогава ?

Говорено е много във форума по въпроса затова. Потърси. Основното е, че Дейвид Айк е програмиран автор, изпълняващ задачи, но умишлено изпускащ много истинска информация. Илюминати имат клетъчна мембрана с избирателна пропускливост.

давам пример. на времето като гледахме матрицата 1, 99г. беше май, си задавахме въпроса, които е доста уместен всъщност - от къде пичовете които си мислят че се ънплъгват от матрицата, не знаят че всъщност не са излезнали от матрицата за масата народ, и не са ги вкарали в второстепенна матрица поддържаща друга реалност  :-\
тоест, като пишеш софтуеър, има дупки в него. хакери проникват, правиш пач и закърпваш тия дупки, хакери проникват през други дупки, правиш пач и т.н.
окей, винаги ще има някои които да прониква някъде.
но ти това го предвиждаш  :-\ тоест, какво пречи да заблудиш хакера че е проникнал някъде, а пък всъщност тои да е влезнал през друга врата в същия лабиринт ?  :-\

Ами това беше основната идея на "Презареждане" и "Революции" ако не си разбрал :) Стана ясно, че истинската реалност, която хората от Сион , мислят за "извън-матрична", всъщност е математически контролируем процес на самата матрица и точно това обясни Архитекта на Нео. Има пластове на матрицата. Сион може да не е компютърно генерирана реалност, като самата матрица, но със сигурност се управляваше оттам. Затова и третата част на филма се казва "Революции" ;) Защото г-н Андерсен успя да хакне системата и направи революция, която досега не е била в никоя от предишните версии на матрицата и Сион. Такива неща :)

Темата е егрегори все пак :) Препоръчвам ти книгата на Авесалом Подводни - Карма и егрегор :)
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 11:40:56 am от H. »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #160 -: Юни 05, 2007, 12:36:37 pm »
Само дето Нео не унищожи Матрицата, а и помогна да се изчисти от програмата Смит, която я заплашваше. И всъщност откупи "мир" за сионците  с унищожаването на Смит.

Неактивен pimeto

• Четящ
  • *
« Отговор #161 -: Юни 05, 2007, 16:08:11 pm »
матрицата е илюзия, всичко, всичките 5 сетива :) времето, всичко. (1)
направена е за да ни заблуждава. така че всичко от матрицата е егрегор ?! (2) :) не можеш оспори :P (3)

А? :) Аз ти казвам, че не разбираш какво е егрегор ти продължаваш :) Почети още 8) Този извод от 1, до 2 та чак до 3 е абсолютно несвързан и просто не мога да разбера как го слагаш в уравнение, че отгоре на всичко си твърдо убеден в резултата и истинността му :D

обяснявам, когато боговете са ни оставили след като е изчезнала атланта, нарочно сме забравили за всичко друго и сме приели истинноста на 'матрицата'. част от експеримента.
тоест цялата матрица е егрегор към които си привързан и трудно се отвързваш.
нали в писаното в темата тук се казва, че егрегорите биват видове на различни нива. някои няма да те пуснат и ще си смучат енергия от тебе.
именно и този целия процес с изхвърлянето на чуждия апарат в твоито тяло е толкова труден, именно защото се бориш с егрегора :)
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 21:39:30 pm от H. »

Спорт-Здраве

• Гост
« Отговор #162 -: Юни 05, 2007, 16:11:02 pm »
Тоест искате да кажете,че ако човек има достатъчна степен на осъзнатост,колкото и висока да е тя,той би бил в състояние да смуче енргия от егрегор,без да става зависим от него?

Ако някой супер-индивид е способен да смуче енргия от егрегора,като не позволява осъществяване на взаимна връзка,то той би бил потенциален негов враг.Това означава,че даден брой супер-индивида биха могли да изядат егрор  :-\  Но биха ли се превърнали самите те във въплъщение на егрегора? Или по-точно казано,енергията на егрегора ли притежава съзнание или нейната завършеност в количество?

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #163 -: Юни 05, 2007, 16:46:42 pm »
а защо трябва изобщо да смуче енергия от който и да е егрегор? съзнанието "или ти - или аз" или законът на джунглата е част от привързването към материята. ако някой има достатъчно ниво на осъзнаване дали ще се занимава с подобни измислени проблеми на силата и да иска да упавялява нещото, което досега го е управлявало. издигането на съзнанието също така се нарича трансцедентиране и означава, че минаваш над и отвъд нещата. илюминатите използват техники за контрол над егрегорите, а те не ми се виждат твърде откъснали се от материята, дори напротив, нека да не следваме техния път :)

Спорт-Здраве

• Гост
« Отговор #164 -: Юни 05, 2007, 17:07:34 pm »
Ами разбира се,че няма да се използва егрегор за зареждане с енергия  :) Мисълта ми беше достигане на друг начин за умъртвяване на егрегор,освен откъсването му от колективната мисъл.Вероятно е възможно просто да се източи тази енергия от друг и тогава тя не би имала вече съзнание,тоест егрегорът би престанал да бъде паразит  ;)

А това как би разсъждавал човек с толкова издигнато съзнание е друг въпрос,на който трудно се отговаря  :(
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 17:08:19 pm от Спорт-Здраве »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27