- Големият трик на магьосниците от древните времена - продължи дон Хуан - бил да претоварят ума на летача с дисциплина. Те открили, че ако наложиш вьтрешно мълчание над ума на летача, тогава чуждото устройство отлита - така всеки, извършил тази маневра, се уверява напълно в чуждия произход на ума. Той, естествено, пак се връща, но вече не е така силен и този процес на отстраняване на ума на летача вече става навик, докато един ден той не отлети окончателно. Много тьжен ден наистина! От този ден трябва да се осланяш само на собствените си прибори, които са почти на нула. Няма кой да ти каже какво да правиш. Няма го умът от чужд произход да ти диктува всички глупости, с които си свикнал.
това е откъс които копнах от друга тема, за дейвид айк. това е от поста на ЕОН ако не се лъжа

пусна откас от книга на кастанеда.
този цитат ме кара да си мисля, че съм прав

а именно че устроиството в главите ни е вътрешното аз.
ако го чупиме тоя апарат, след това егрегори и други шитове няма да ни интересуват хич

така си мисля, че това е всъщност апарата
neven: ами аз пред компа не си губя времето нон стоп

смисъл, компютра ми дава достъп до инфо.
ако го нямаше него, щях да си потъна в ежедневието най вероятно. макар че до голяма степен компютъра е егрегор за мен

и не само... но поне има нещо полезно в цялата работа.
H.: ами не мисля, че ги разбирам буквално. всъщност какъв е смисъла да ги разбирам със заобикалки ?

или се изразяваме ясно и точно, или ...

домата и краставицата, комбинация прави шопска салата. това мене ако питаш си е егрегор

веднага обяснявам защо и храната е егрегор

в същата тема за айк, човека си го обясни много ясно

матрицата е илюзия, всичко, всичките 5 сетива

времето, всичко.
направена е за да ни заблуждава. така че всичко от матрицата е егрегор ?!

не можеш оспори

въпросът ми е следния, информацията - това може ли да е егрегор ?

нека погледнеме нещата от малко различна гледна точка.
информацията от кастанеда, или айк, или които щете. тя е различна и интересна.
за някои които се сблъсква за първи път с нея, тя е като фантастика.
но привлича вниманието му.
21век сме, днес за да привлечеш вниманието на някои трябва да го шибнеш с чук в главата (снощи гледах Seven

)
та, въпросния Айк, защо е жив този човек ? защо така свободно говори за тези неща ? за илюминати също, гледах го в loose change.
не е ли странно ? там тои самия казва, че илюминатите не обичат да се говори за тях!
а рептилите ? какво остава за тях тогава ?
цялата тази работа с рептили, ситуацията за живота както я представя Айк, може да се погледне от друга гледна точка.
давам пример. на времето като гледахме матрицата 1, 99г. беше май, си задавахме въпроса, които е доста уместен всъщност - от къде пичовете които си мислят че се ънплъгват от матрицата, не знаят че всъщност не са излезнали от матрицата за масата народ, и не са ги вкарали в второстепенна матрица поддържаща друга реалност

тоест, като пишеш софтуеър, има дупки в него. хакери проникват, правиш пач и закърпваш тия дупки, хакери проникват през други дупки, правиш пач и т.н.
окей, винаги ще има някои които да прониква някъде.
но ти това го предвиждаш

тоест, какво пречи да заблудиш хакера че е проникнал някъде, а пък всъщност тои да е влезнал през друга врата в същия лабиринт ?

сега, аз тия неща мога да си ги мисля, не съм адванснал до нивото на пътуване чрез сънища, камо ли по нагоре.
но си задавам въпроса, айк, кастанеда, монро или които и да е. разходили се отатък защо си мислят че са разбрали как стоят нещата ?
смисъл, това отатък окей, разказват как да стигнеш до там. но те реално нямат възможността да проникнат отвъд оттатък. защото има много по умни и силни същества от нас

които не виждам какво им пречи да поддържат илюзията и на напредналите ?