И аз съм на твоето мнение Тина!

Нещо голямо е, но едва ли е материално, поне аз така си го усещам интуитивно. Ами това, че са ни откраднали историята, в смисъл, че съдействат задкулисно с много пари тя да се потули, та да сме по-объркани. Явно е, че това е покриване на нещо, дали не е по-скоро замазване. Откраднали са ни мястото на богоизбран народ и сега се опитват да ни накарат да забравим кои сме.
Забравят обаче, че един богоизбран народ първо няма да тръби за това, че е такъв, а ще го доказва и то като е всеотдаен към другите народи, а не като гледа само своят интерес като тях, като дава съществен принос към културата на цялото човечество. Кажете ми кое от това са направили евреите. А българите го правят от хилядолетия. Така сме се раздали, че вижте ни днес. Българският народ е правил всичко някак безкористно (ние не сме търсили изгода, като сме дали писменост на половин Европа в средновековието, примерно) и поради това никога не сме искали искали и награда. Обаче струва ми се, че наближава времето да получим такава, дано само да съумем да останем достойни за такава.
Може малко да съм попрекалил, но искам поне да кажа, че не съм някакъв еврейомразец, понеже ми е ясно, че обикновените евреи, както и обикновените християни, мюсулмани, будисти, и др. сме едни и същи хора. Вярвам разбирате към кого са насочени думите ми в горните редове.