Автор Тема: Прабългарите - теории и факти  (Прочетена 210127 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Прабългарите - теории и факти
« Отговор #135 -: Февруари 16, 2007, 11:53:19 am »
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=1777.0
Тук има една изключително интересна тема,   пусната от horos-"Библията и Българската история".  Прави се едно ново тълкуване на Библията, като еврейските имена и наименования се заместват с български, сегашната палестинска земя се замества с Балканите и...всичко си съвпада   :)  Излиза, че всичко писано там е писано всъщност за българите.

Лелееееее, Миротворец, направо ме гръмна с този линк :o ;D  е, все бях чела какво ли не, ама това направо ме довърши......... laugh
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #136 -: Февруари 16, 2007, 15:39:47 pm »
Този хорос нали няма нищо общо с нашия Хорус  :P
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 17:07:15 pm от Alien »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #137 -: Февруари 16, 2007, 17:06:46 pm »
Май няма, струва ми се, че е доста възрастен чичко  ;)
Albinoni, знаеш ли, че два пъти му прочетох постовете, докато наистина схвана за какво иде реч и, не мога да не му призная, заинтригува ме много здраво.   :P  Направо шаш...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #138 -: Февруари 16, 2007, 17:40:15 pm »
Казах ли аз, че Пловдив ще е град-държава :P Хорос президент! :P

« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 17:44:18 pm от Horus »

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #139 -: Февруари 16, 2007, 17:43:19 pm »
Хахаха  и Библията - историята на България/ упс Пловдив ;) :D
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #140 -: Февруари 17, 2007, 16:44:33 pm »

Казах ли аз, че Пловдив ще е град-държава :P Хорос президент! :P

Стани президент, ама аз ще ти дърпам конците от тайното общество, нях, нях ;)

П.П. И в този ред на мисли като стигнахме до Библията, нека си спомним в коспираторските среди кой сочат за автор на Библията - Аннунаките. В този ред на логически разсъждения следващият извод се налага сам Аннунаки = Българи. Хехе, шегувам се истествено, но е интересна насока да мислим. Може би за да намерим истинският/те автори трябва да мислим по - нелогично. ;)
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 23:50:13 pm от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #141 -: Февруари 17, 2007, 17:20:19 pm »
Хорос не съм аз ;)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #142 -: Февруари 18, 2007, 02:03:11 am »
Сега четох до 3 - та страница на темата от линка и имам доста противоречиви мнения. Автора казва, че израелтянския (или израелския както там се нарича) народ, описан в Библията всъщност е българският народ. Според автора историята в Библията е историята на българският народ, но са променени местата и имената. В някои моменти и пасажи, наистина се получават интересни предположения и на някои моменти смятам, че трябва да се обърне по - серизоно внимание. Но ми прави впечатление как няка си автора все едно си насосва имената като сравнява българските и тези от Библията. Окончателно се убедих, че явно се е насочил в грешна посока като каза, че библейският Исус Навин всъщност е цар Иван Шишман и Самуил, които са били напълно различни влядетели и незнам как така ги е обедил в една личност? Това е моето мнение, въз основа на мизерния ми опит по отношение на Библията и нейно тълкуване. Но въпреки, големите несъответствия в темата, смятам, че трябва да се обърне по - сериозно внимание на въпросите, които се отнасят до истинността на "Именника на българските ханове". Също така да се обърне внимание на въпроса дали наистина първият Рим е бил в Пловдив, хареса ми как автора е изложил позицията си.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #143 -: Февруари 18, 2007, 03:05:32 am »
И у мен се изгради противоречиво мнение!
Абе то "Има нещо гнило в Дания!", ама на доста места връзките са твърде съмнителни, главно в имената. И все пак, при толкова преписи няма начи да не се замотат нещата, особено в имената. Иначе не е първият който твърди, че имаме роднинство с евреите и, че по едно време една част от тях са решили да се изкаратте богоизбран народ. Та ако Библията някога е била българска история, то нищо чудно да е открадната и подправена.
Ако е било така и библията е разширен вариант на именника, то много ми се иска да я прочета в оригинал.  :D Или поне в съвременен превод от ориганала, че не ми се бори с това изпускане на гласни при старите българи.
Ако те не пишеха така особено дали нямаше да я препишат по-точно тая библия.  ;D
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 03:06:58 am от DreamCatcher »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #144 -: Февруари 18, 2007, 08:53:09 am »
Исус Навин не е Исус Христос, поне аз така разбрах, така че ... може да се замени с цар Иван Шишман и Самуил като техен събирателен образ. И аз недоумявам за някои работи, но тъй като нямам и представа за написаното в библията ми остава само да кажа-защо пък не. Все пак човекът е отделил 30 год. на тази тема...

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #145 -: Февруари 18, 2007, 14:14:34 pm »
Нека Гил да си каже мнението по темата, понеже е по - запознат с нещата. Искам също да наблегнем на въпроса дали е възможно "Именника на Българските ханове" да е фалшифициран. Също да припомня за твърдението на автора, че Пловдив е бил първият Рим. Възможно ли е това?

П.П. Миро, въобще не ми се иска да се сродяваме с евреите, дано да не е вярно.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #146 -: Февруари 18, 2007, 14:40:39 pm »
То не става въпрос да се сродяваме, ами да разберем истината. Освен това какво пък...и те са като нас-хора(говоря за редовите евреи). Всички индикации сочат натам, че всъщност с тях сме едно. Трябва обаче да направим уговорката, че тези индикации не са подадени нарочно, с цел именно така да ги възприемем, като "наши".
Все по-силно усещане ме завладява мен...за, може би, най-голямата конспирация от 2 000г. насам. Представяте ли си-българин=евреин или "евреин" означава "българин"? И следва едно голямо ЗАЩО?

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #147 -: Февруари 18, 2007, 18:50:51 pm »
Ако търсим достатъчно под вола и яренце ще намерим...Чел съм ги тея теории и освен за алтернативна фантастика за друго не стават.И този път ни се размиава евреищината...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #148 -: Февруари 18, 2007, 22:41:39 pm »
Нека Гил да си каже мнението по темата, понеже е по - запознат с нещата. Искам също да наблегнем на въпроса дали е възможно "Именника на Българските ханове" да е фалшифициран. Също да припомня за твърдението на автора, че Пловдив е бил първият Рим. Възможно ли е това?

П.П. Миро, въобще не ми се иска да се сродяваме с евреите, дано да не е вярно.

Евреите са откраднали от нас...нещо голямо. Не знам какво е, но има данни, че евреите се страхуват само от българите и само българите им пречат да завладеят света...

Каква е тайната? Търси автори с промити мозъци като Гарднър за кивота или кралския граал, или Ситчин, или ...съвременните български историци за съжаление... просто подмени евреи с българи, или траки с българи или скити с българи...и ще ти светне пред очите!

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #149 -: Февруари 18, 2007, 22:56:28 pm »
И аз съм на твоето мнение Тина!  ;) Нещо голямо е, но едва ли е материално, поне аз така си го усещам интуитивно. Ами това, че са ни откраднали историята, в смисъл, че съдействат задкулисно с много пари тя да се потули, та да сме по-объркани. Явно е, че това е покриване на нещо, дали не е по-скоро замазване. Откраднали са ни мястото на богоизбран народ и сега се опитват да ни накарат да забравим кои сме.
Забравят обаче, че един богоизбран народ първо няма да тръби за това, че е такъв, а ще го доказва и то като е всеотдаен към другите народи, а не като гледа  само своят интерес като тях, като дава съществен принос към културата на цялото човечество. Кажете ми кое от това са направили евреите. А българите го правят от хилядолетия. Така сме се раздали, че вижте ни днес. Българският народ е правил всичко някак безкористно (ние не сме търсили изгода, като сме дали писменост на половин Европа в средновековието, примерно) и поради това никога не сме искали искали и награда. Обаче струва ми се, че наближава времето да получим такава, дано само да съумем да останем достойни за такава.

Може малко да съм попрекалил, но искам поне да кажа, че не съм някакъв еврейомразец, понеже ми е ясно, че обикновените евреи, както и обикновените християни, мюсулмани, будисти, и др. сме едни и същи хора. Вярвам разбирате към кого са насочени думите ми в горните редове.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27