Хм, това ми е интересно. В какъв смисъл съновидението е съдба, не разбирам, ако може уточни малко.
Този израз оформя идеята на филма "Осъзнат Живот".
"Съновидението е съдба" - тъй като не съм толкова запозната със степените и нивата на нашето тяло > материално, ментално и т.н., ще обясня как чувстам, усещам нещата за себе си.
"Важните сънища", онези които са толкова особени, понякога мигновено след събуждането забравени, но приковаващи мисълта ни за дълго време в желанието да запомним, преповторим и си обясним значението на детайлите... Ако сме ги запомнили, обикновенно никога повече не ги забравяме, те са за нас кодирани послания на нашата интуитивна същност, кореспондираща с висши нива на съзнателно-мисловна дейност, оформяща се чрез образи и символи на идеи, които трябва да бъдат разкодирани на съзнателно ниво, осмислени и облечени в осъзнатост.
Има сънища в които активно ни се говори, задават ни се въпроси, биваме заведени и виждаме, докосваме се до грандиозни неща, до култури непознати в реалното ни ежедневие. Това обогатяване често привидно се изгубва при събуждането и "изчезва" от съзнаваното, потъва някъде в скритите "архиви" на подсъзнанието ни. Аз също безкрайно съжалявам за тези загуби, но според мен те са временни. При определени ситуации този скрит опит идва като отговори и необясними "ключове", активиращи и отключващи процеси на нашият духовен път и развитие.
Мисля, че идеята се състои именно в това - да осъзнаем неосъзнаваното. Има и още много фрази-стрели /така си ги нарекох, защото пронизват съзнанието/

:
"Ти създаваш своя живот."
"Да кажеш "Да" на един момент.. е да кажеш "Да" на цялото съществуване."
"Звук и тишина"
"Светият момент ...(Защото ако аз те погледна и ти позволя да си свят - не знам. Бих спрял да говоря. И ти ще бъдеш в моментът. И този момент е свят, нали? Нека го направим сега. Нека имаме свят момент.)"
"И когато осъзнаеш...че ти си фигура в съня на някой друг, това е себе-осъзнаване."
"Идеята да останеш в състояние на постоянно напускане докато винаги пристигаш. Пътуването не изисква обяснение."
"Когато Сартр говори за отговорност, той не говори за нещо абстрактно. Не говори за второто ни Аз или за понятието за душа за което биха спорили теолозите. А за нещо много конкретно. Аз и ти говорейки. Взимаме решения. Правейки неща и понасяйки последствията. Въпреки че има над шест милиарда хора по света. Това което правиш е от значение. Първо има значение в материално отношение. Има значение и за другите хора и дава пример. Накратко, мисля, че посланието тук е ....че никога не трябва просто да се отписваме... и да виждаме себе си като продукт на различни влияния. Винаги е наше решението кои сме ние."
Из филма "Waking Life"Всички са такива, най-добре гледай филма. Имаше и за забързването и свиването на времето май, ама сега не ми се търси. Всяка реплика е важна, смислена, красива и истинска....
Това, за което става въпрос е не точно сънуването, а осъзнаването на мига...събуждането на съзнанието, значението на всеки миг от нашия живот като реализация на едно пътуване, влиянието на което се простира далеч извън нашата същност, личност, обкръжение и времево измерение.