Автор Тема: Многоизмерни или паралелни преживявания  (Прочетена 141088 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Joana

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
Относно: Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #330 -: Декември 19, 2008, 23:54:31 pm »
Преди около година започнах да помня сънищата си-с подробности и от тогава съм забелязала, че често сънувам на едни и същи места. Например случката в съня(каквато и да е тя) се развива в град, който не съществува на земята, това го знам със сигурност, просто го усещам, но въпреки това е подобен на голям град може би като София. Градът е по-мрачен и мръсен и неприятен, хората са някак роботизирани, никой не поглежда другия. Винаги, когато сънувам себе си там се чувствам самотна, но както и да е, въпросът е че вече съм сънувала толкова случки там, че помня разположението на част от главните улици, къде се намира гарата и т.н.
И други места има в моите сънища, които се повтарят-и по-странни понякога... Мисля, че някак попадам в съседни измерения, защото често са близки до нашия свят, но не са същите.
Мисля, че донякъде е вярно, че човек може да пожелава какво да сънува,защото аз исках някак да попадна в друго измерения, за да видя какво е. Когато това стана и аз го осъзнах, малко се уплаших и спрях да сънувам тези места, но някак вътрешно усещам, че мога някоя вечер пак да попадна там, ако поискам...
« Последна редакция: Декември 25, 2008, 10:08:02 am от Mirotvorec »

Неактивен baphaa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #331 -: Февруари 04, 2009, 00:42:15 am »
Вчера сънувах много странен и реален сън. Бях на колоездачна обиколка високо в планината, движехме се по някакъв криволичещ път(с пропасти от двете страни), когато внезапно аз залитнах от едната страна на пътя, обаче не паднах. Вместо това някак си се засилих към другата страна на пътя, и направо полетях към равнината. Докато летях се осъзнах, реших, че падам и си разперих ръцете и краката за да полетя, но това не помогна. После пробвах да си създам парашут, но и това не помогна. Затворих си очите, усетих, че имаше някакви електрически стълобове с много жици, и паднах на земята. Не усетих никаква болка, но нещо в мозъка ми се промени коренно, и то физически. Усещах, че съм умрял. Беше нещо като силен шок и после нищо. Разбрах, че съм умрял на сън и реших да видя какво ще стане, но след 4-5 секунди вече исках да се събудя, за да знам дали ще успея, тъй като всичко изглеждаше прекалено истинско, а и го усетих физически. Опитах да си отворя очите два пъти безуспешно, и на третия път успях.

Това бе първият ми осъзнат сън, и само мога да съжалявам че завърши така. Изобщо нямам представа какво значи, затова и пиша тук. Но доста се уплаших. Ако някой може да ми разясни, ще се радвам много ;)
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #332 -: Февруари 25, 2009, 12:35:01 pm »
Здравейте и от мен, една нова почитателка на форума. :)
Прочетох цялата тема, в която наистина преобладават разказите за сънни преживявания и мога да кажа, че лично за мен много от тях бяха много интересни и полезни. Това, което ми направи впечатление е, че много се повтарят сънищата с инвазия - и всички малко или много си приличат. Скоро  и аз сънувах нещо подобно и реших, че е хубаво да го споделя, че да допълня колекцията в тази тема със сънища за т. нар. "край".
Сънувах нападение от небето - в съня ми не съм поглеждала нагоре и не мога да кажа какво е имало там. Но от небето падна нещо, което буквално изравни със земята половината част от къщата, в която бяхме /аз и мъжа ми/. Усещането беше, че все едно от небето падаха огромни камъни - защото в момента на ударите земята се тресеше, но в съня ми не видях какво е това, което падаше. Всички хора тръгнаха да бягат на някъде, ние също.  От самото бягане нещата малко ми се губят,но мисля, че не са толкова важни. Края на съня беше, че разказвам на някой как сме оцелили, въпреки, че половината къща ни се е разрушила.

Неактивен Wh1teDeath

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Относно: Многоизмерни или паралелни преж
« Отговор #333 -: Февруари 25, 2009, 14:10:43 pm »
И аз изкам да споделя един доста стряскащ и реален мой сън. Сънят ми всъщност беше доста психиращ.  Аз съм си в къщи посред нощите и се събуждам от някакви странни звуци от другата стая и се опитвам да се завъртя, но съм като парализиран и в този момент виждам някаква сянка, не мога да го опиша какво беше, само мога да кажа, че беше доста мрачно и в съня си супер много се изплаших и почнах да викам, но всъшност само си отварях устата, бях напълно онемял, не можех да издам никакъв звук и това нещо посяга към мен, в същото време се събуждам и си мисля- егати гадния сън и изведнъж пак същата история, направо психясах и накрая след това се събудих и се чудех дали това не е пак сън и не си легнах вечерта повече, седях до сутринта пред компа. Доста гаден сън. Не мога да си го обясня , но никак не ми хареса.
« Последна редакция: Февруари 25, 2009, 19:13:17 pm от Mirotvorec »

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #334 -: Февруари 25, 2009, 15:41:57 pm »
Wh1teDeath, преживял си сънна парализа.
http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=9042.0 - в тази тема има много такива разкази и обяснения.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
Re:Многоизмерни или паралелни преживявания
« Отговор #335 -: Април 03, 2009, 00:00:45 am »
здравей кремена,
темата е за многоизмерни преживявания, а се превърна в тема за тълкуване на сънищата, но все пак ще се опитам да я върна малко в началото й :)
питаш какво можеш да направиш? ще ти отговоря отчасти, защото все пак ти ще го правиш.
в многоизмерен аспект ние имаме много пластове, най-общо тези пластове изграждат системата от 4ри тела - физическо (плюс етерното, което е негов дубликат, но от енергия), емоционално (което се простира на около 40см около физическото и което съдържа всички наши емоции и чувства), ментално на около метър около физическото и духовно тяло, което може да има всякакъв размер (зависи от много неща и няма да влизам в подробности, най-подходящата нагласа към него е, че е безкрайно). И тези тела събират много енергии и енергийни форми в себе си през цялото ни съществуване.
И тъй като въпросът ти е практически, ето какво можеш да направиш, ако си повярваш, че можеш, разбира се. Опитай се в началото да се отпуснеш, да центрираш съзнанието си във физическото тяло, да дишаш равномерно и просто да усетиш цялата си система от 4ри тела. Отвори с намерението си (и в енергийната работа няма разлика между намерение, чувстване, че нещо става, знаене или визуализация) върха на главата и започни да вдишваш кристална брилянтна светлина от там, която да насити постепенно цялата система от 4ри тела. Отваряй се все повече и повече към светлината около теб, светлината е винаги предлагана, това, че не я усещаме си е личен блокаж. И започни постепенно да изграждаш връзка между върха на главата (твоята коронна или 7ма чакра) и пространството на около 15-20см над главата (твоята Звезда на Душата или 8ма чакра), просто енергетизирай пространството там, виж светлинният канал да се изгражда постепенно и връзката да се усилва. Вдишвай светлината през 8ма чакра до тялото. Всъщност тази връзка е целта на упражнението, защото без нея никаква истинска светлинна работа не може да се случи наистина дълбоко. Няколко утвърждения биха помогнали: "Аз зная и усещам, че съм едно с Нивото на Душата си", "Аз зная, че всичко е Едно и Аз избирам да живея в това единство", "Аз вдишвам светлина и се превръщам в светлина, Аз избирам да живея в светлината на собствената си Душа". Остави енергията да разпространи тези утвърждения до всяка клетка на физическото тяло, да обхване с тях етерното тяло, емоционалното, менталното, духовното.

След като усещаш цялата си система наситена със светлина и след като я осъзнаваш като неразделна част от съзнанието си, просто сложи в намерението си първо: "Всички етерни и астрални оръжия в моята система се разтваря в светлината" (х3) Така наречените етерни и астрално оръжия са проявление както на спомените за насилствено прекратяване на някой предишен живот и запечатването на последните мигове с енергийните полета, така и могат да бъдат изцяло с нефизичен произход - всички негативни чужди мисли (или собствени автоагресивни такива) се проявяват като забити остриета, кинжали, копия и тн образи в тялото.

Докато правиш утвържденията, осъзнавай връзката с Душата (над главата) и остави намерението ти да се изпълни от този център. Т.е. първо задействаш намерението и после позволяваш, изчакваш, приемаш действието от страна на Звездата на Душата - няма никаква ментална намеса от твоя страна. Издишай всички тези образи на оръжия от физическото тяло, през етерното, през емоционалното, през менталното - нека да излязат и да се насочат към духовното, в чиято светлина да изгорят.

Следващото утвърждение, което по принцип не е свързано с горното, но по мое усещане се налага при теб - е отново отваряне към светлината и намерението този път е "Нека всички загубени или отделени аспекти на моята собствена енергия да се завърнат в мен и да се интегрират обратно в светлината". Този път остави намерението да задейства духовното тяло, което да привлече тези загубени или отделени фрагменти от енергийната ти система, и след това вдишвай светлината им навътре - от духовното, през менталното, през емоционалното, през етерното тяло, до физическото. Ако можеш прави упражненията регулярно за максимален ефект. В началото може почти да няма ефект, или така да ти се струва, но с практика ще се научиш да управляваш енергиите си.

успех :)

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #336 -: Април 03, 2009, 15:23:48 pm »
Здравейте, аз имам няколко въпроса..

Случвало ли се е на някой от вас да сънува, че негов близък е починал. Аз например сънувах любимата ми баба, на любимото ми място - топлата и уютна кухня у бабини, в която съм израснала, даже помня и, че беше по-светло от обикновено... светлината беше медено-златиста. Баба ми стоеше до прозореца и не знам как.. усетих  :-\ ,че е починала и повече няма да я видя... скоро се замислих за този мой сън и осъзнах, че нито тя ми е казвала нито нещо такова.. усетих го. Въобще не мога да го обясня, тъй като тогава се скъсах от рев, а практически жената си е жива и що годе здрава...Може да не е кой знае какво преживяване, но на мен ми е интересно :]

Хм.. сега се сещам, веднъж се събудих.. през ноща с вик, ама бясно се изкрещях.. даже помня и че се изправих в леглото, обаче странното е, че все едно не виках аз, смисъл гледах през моите си очи и бях спокойна, а нещо викаше :--- Сега като се замисля по време на изправянето ми в седнало положение бях с ясно съзнание, не примерно сънена и неориентирана.. сякаш току-що се бях пъхнала в тялото си, а то се стресна и изпищя от ужас или нещо такова.. Хм. Освен това не помня да съм сънувала нещо преди това, което да ме е уплашило.. просто така от нищото...

И последно, че се улях :D Според вас.. пророческите сънища.. как се получават? Не дежа-вю, ами... сънища, които са хем реални, хем и символични? Една позната има много подобни преживявания, но няма огромното желание да бъдат споделяни. Много информация търсим по въпроса, но нищо не намираме.. явно не сме се насочили в правилната посока. Но определено е интересно и мисля, че ще можете да ми помогнете.

А да - на някого от вас случвало ли се е да сънува непознат човек и разговор с него, след това да се случи така, че да се засечеш по някакъв начин с този човек, не в сънищата вече, и той да си спомня същото нещо, разговорите и тн. Аз доскоро за това не бях чувала, много хора са ми споменавали, че сънуват едно и също нещо, но те най-често са роднини или поне спят в една стая. Иначе тези разкази са свързани с преживяванията на една моя позната, която според мен има свръхестествени умения. Ако се интересувате ще ви разкажа, много искам да и помогна да развие и използва дарбата си, защото засега просто го има като умение, но не знае как да го използва. А именно да сънува бъдещето.
« Последна редакция: Април 05, 2009, 15:02:07 pm от Eon »
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #337 -: Април 03, 2009, 20:26:55 pm »
това става само ако те вълнува бъдещето. спомням си, че преди години исках да зная какво ще ми случи и наистина започнах да "зная", всякакви форми на дежа ву и на сън и наяве. в един момент стана скучно и се освободих от това. много по-интересно е не къде отиваме, а да извървим пътя до там. стъпките са важни, не целта :)

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
« Отговор #338 -: Април 03, 2009, 21:42:29 pm »
Е на нея й се случва постоянно от няколко години и не е волево. Друго на ръка е, че сънува предимно лоши неща - смърт и прочие. Знае даже и как самата ще умре, къде и г/д кога, обаче не знам дали ще й се даде възможност да промени съдбата си. В много случаи е сънувала неща, малко преди да ги разбере в реалността.
Първият й сън е бил много отдавна, мисля, че е била 7ми клас и е сънувала какво ще й се падне на изпита, но не буквално, ами например:
1ви сън - плува след някакъв коръб и едва-едва стига и се качва на него.
На другият ден е изпитът по математика - пада се задача за кораб, не знам как я решава, ама "едва-едва стига" 3.  :D
2ри сън - (май в една нощ се развиват и двата) Сънува как е в една лодка и пресича река, дълга и тясна, гребе и знае, че трябва максимално бързо да стигне на другия бряг. На изпита - пада се съчинение за баба Илийца докато преминава реката.  ;)

Това е един от малкото и нормални сънища, сънува смърт, пожари, болести и тн. И в крайна сметка, щом това просто й се случва, не е умишлено, значи е вид дарба, въпроса ми е как да научим повече за нея и.. как да използва дарбата си за добро. Макар че сега се опитва, ако сънува непознати.. някак си няма как... хм, не знам. Някакви идеи?  ???
« Последна редакция: Април 05, 2009, 15:03:57 pm от Eon »
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #339 -: Април 03, 2009, 22:17:05 pm »
"не е волево" не означава, че тя не го е причинила. реалността винаги отразява към нас това, което е в нас. от моя гледна точка тя го причинява, независимо дали с подсъзнанието си, с негативната си нагласа или със страха си от бъдещето - едно от обясненията защо вижда предимно смърт и катастрофи. няма такова нещо като жертви във вселената, всичко е избрано на някакво ниво и ако иска да промени нещо, ще трябав да започне да се вглежда в себе си, а не просто да се оплаква :) "дарби" няма, има отворени сетива, има канализиране на информация и енергия. никой не се е смилил над нея и не я е наградил с някаква дарба. това са вродени способности във всеки и понякога се развиват инстиктивно, но винаги има някаква вътрешна причина за това. ако иска да развие сетивата по-балансирано, ще трябва и самата тя да стане по-балансирана и да изчисти негативните модели и страха от себе си. методи за това - стотици, най-важният - да го иска и да го постави в намерението си, не просто да говори за това пред приятелките си :) по резултатите се познава дали някой иска някаква промяна в себе си или само говори и не задейства истински намерението си, заради страха от непознатото например.

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
« Отговор #340 -: Април 04, 2009, 00:49:45 am »
Съгласна съм. Обаче не мисля, че тя не иска да..разгадае всичко това, просто не знае как. Например как да и обясня това: "ако иска да развие сетивата по-балансирано, ще трябва и самата тя да стане по-балансирана и да изчисти негативните модели и страха от себе си"? Като тя няма да го разбере, да не говорим, че явно и не разбира себе си или умението, което има. Затова и се решихме да търсим информация по този въпрос, обаче.. дори и да намерим такава, тя трабва сама да направи избора и впоследствие да действа.
Освен това.. според мен сънува предимно лошите неща с някаква цел.. може би да ги промени.. за друго не се сещам, обаче пък отвреме-навреме, когато в кратък период сънища няма, се появяват такива, отнасящи се за положителни неща и не чак толкова важни, сякаш да й се докаже, че това.. умение не е изчезнало и все още си е там.
Казваш, че най-вероятно тя го е причинала. Е как човек определя какво в бъдещето да види и какво не? И онези сънища, в които вижда непознати или пък навлиза в съня на друг човек и водят разговор.. По разказите и не личи да го контролира сама, а все едно някой я води сред всички тези неща. Трудно е да го обясня само на наблюдения и разкази, но с такова впечатление останах.
Хм, грешно си мислиш, че говори с приятелките си за това, много рядко се случва, най-често споменава на сестра си, не е като да събере всичките си познати на сбирка и да им разправя "Пък аз да знаете какво мога.."
Струва ми се, обаче, че за страха си прав.. но кой не го е страх от необятното.. Малко са безстрашните. :D  ;)
« Последна редакция: Април 05, 2009, 15:05:20 pm от Eon »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #341 -: Април 04, 2009, 11:44:03 am »
Съгласна съм. Обаче не мисля, че тя не иска да..разгадае всичко това, просто не знае как. Например как да и обесня това: "ако иска да развие сетивата по-балансирано, ще трябва и самата тя да стане по-балансирана и да изчисти негативните модели и страха от себе си"? Като тя няма да го разбере, да не говорим, че явно и не разбира себе си или умението, което има. Затова и се решихме да търсим информация по този въпрос, обаче.. дори и да намерим такава, тя трабва сама да направи избора и впоследствие да действа.

Не мисля, че не иска, защото този стремеж е много по-естествен от ентропията и хаоса.. Нейното разбиране в някаква степен зависи и от твоята оптимистична нагласа като цяло. Въпрос на настройка е и да започнеш да 'разбираш себе си', и уменията които имаш, като част от много по-широка картина на събития, която обхваща многоизмерната същност на човека...

Освен това.. според мен сънува предимно лошите неща с някаква цел.. може би да ги промени.. за друго не се сещам, обаче пък отвреме-навреме, когато в кратък период сънища няма, се появяват такива, отнасящи се за положителни неща и не чак толкова важни, сякаш да и се докаже, че това.. умение не е изчезнало и все още си е там.
Казваш, че най-вероятно тя го е причинала. Е как човек определя какво в бъдещето да види и какво не? И онези сънища, в които вижда непознати или пък навлиза в съня на друг човек и водят разговор.. По разказите и не личи да го контролира сама, а все едно някой я води сред всички тези неща. Трудно е да го обесня само на наблюдения и разкази, но с такова впечатление останах.

Всяка мисъл определя бъдещето, и тъкмо вътрешните противоречия пораждат т.нар. "лоши сънища"... Има безброй хора, които изглеждат пристрастени към сънуване на демонични сценарии, а всъщност се оказва, че всички те са били проекции на тяхната собствена нерешителност и предубеждения.

:)   
musica universalis

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • *terrafim*
« Отговор #342 -: Април 04, 2009, 12:22:21 pm »

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
« Отговор #343 -: Април 04, 2009, 15:01:10 pm »
Хмм, ultrafutur, WhiteRider, мерси много! :)
Ще видим как ще се развият нещата и ще докладвам  ;) дано има подобрения..  :)

Неактивен Mothman

• Четящ
  • *
  • Публикации: 54
  • Отвори ума, сърцето и душата си!
« Отговор #344 -: Май 04, 2009, 11:46:38 am »
Само да споделя последното си такова преживяване. :) Преди седмица си вървим по улиците с една приятелка и си търсехме градинка, в която да поседнем и да си побъбрим. Отидохме до едно от обичайните места, където обикновено обичаме да отмаряме след разходка, но там всички пейки бяха заети. Затова решихме да отидем в една друга градинка, която е наблизо. Да, но като тръгнахме към нея, аз изведнъж си спомних, че ние току-що сме били там и също не успяхме да открием свободна пейка, понеже всички бяха заети. А всъщност както се оказа, ние изобщо не сме и минавали оттам! И така се оказва, че аз или имам раздвоение на личността, в което силно се съмнявам, или съм бил на две места едновременно!  :) Ако това не е многоизмерно преживяване, здраве му кажи! Приятен слънчев ден на всички!  :P
Истината е винаги пред очите ти, стига само да не си ги затворил за нея! ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27