здравей кремена,
темата е за многоизмерни преживявания, а се превърна в тема за тълкуване на сънищата, но все пак ще се опитам да я върна малко в началото й

питаш какво можеш да направиш? ще ти отговоря отчасти, защото все пак ти ще го правиш.
в многоизмерен аспект ние имаме много пластове, най-общо тези пластове изграждат системата от 4ри тела - физическо (плюс етерното, което е негов дубликат, но от енергия), емоционално (което се простира на около 40см около физическото и което съдържа всички наши емоции и чувства), ментално на около метър около физическото и духовно тяло, което може да има всякакъв размер (зависи от много неща и няма да влизам в подробности, най-подходящата нагласа към него е, че е безкрайно). И тези тела събират много енергии и енергийни форми в себе си през цялото ни съществуване.
И тъй като въпросът ти е практически, ето какво можеш да направиш, ако си повярваш, че можеш, разбира се. Опитай се в началото да се отпуснеш, да центрираш съзнанието си във физическото тяло, да дишаш равномерно и просто да усетиш цялата си система от 4ри тела. Отвори с намерението си (и в енергийната работа няма разлика между намерение, чувстване, че нещо става, знаене или визуализация) върха на главата и започни да вдишваш кристална брилянтна светлина от там, която да насити постепенно цялата система от 4ри тела. Отваряй се все повече и повече към светлината около теб, светлината е винаги предлагана, това, че не я усещаме си е личен блокаж. И започни постепенно да изграждаш връзка между върха на главата (твоята коронна или 7ма чакра) и пространството на около 15-20см над главата (твоята Звезда на Душата или 8ма чакра), просто енергетизирай пространството там, виж светлинният канал да се изгражда постепенно и връзката да се усилва. Вдишвай светлината през 8ма чакра до тялото. Всъщност тази връзка е целта на упражнението, защото без нея никаква истинска светлинна работа не може да се случи наистина дълбоко. Няколко утвърждения биха помогнали: "Аз зная и усещам, че съм едно с Нивото на Душата си", "Аз зная, че всичко е Едно и Аз избирам да живея в това единство", "Аз вдишвам светлина и се превръщам в светлина, Аз избирам да живея в светлината на собствената си Душа". Остави енергията да разпространи тези утвърждения до всяка клетка на физическото тяло, да обхване с тях етерното тяло, емоционалното, менталното, духовното.
След като усещаш цялата си система наситена със светлина и след като я осъзнаваш като неразделна част от съзнанието си, просто сложи в намерението си първо: "Всички етерни и астрални оръжия в моята система се разтваря в светлината" (х3) Така наречените етерни и астрално оръжия са проявление както на спомените за насилствено прекратяване на някой предишен живот и запечатването на последните мигове с енергийните полета, така и могат да бъдат изцяло с нефизичен произход - всички негативни чужди мисли (или собствени автоагресивни такива) се проявяват като забити остриета, кинжали, копия и тн образи в тялото.
Докато правиш утвържденията, осъзнавай връзката с Душата (над главата) и остави намерението ти да се изпълни от този център. Т.е. първо задействаш намерението и после позволяваш, изчакваш, приемаш действието от страна на Звездата на Душата - няма никаква ментална намеса от твоя страна. Издишай всички тези образи на оръжия от физическото тяло, през етерното, през емоционалното, през менталното - нека да излязат и да се насочат към духовното, в чиято светлина да изгорят.
Следващото утвърждение, което по принцип не е свързано с горното, но по мое усещане се налага при теб - е отново отваряне към светлината и намерението този път е "Нека всички загубени или отделени аспекти на моята собствена енергия да се завърнат в мен и да се интегрират обратно в светлината". Този път остави намерението да задейства духовното тяло, което да привлече тези загубени или отделени фрагменти от енергийната ти система, и след това вдишвай светлината им навътре - от духовното, през менталното, през емоционалното, през етерното тяло, до физическото. Ако можеш прави упражненията регулярно за максимален ефект. В началото може почти да няма ефект, или така да ти се струва, но с практика ще се научиш да управляваш енергиите си.
успех