Автор Тема: Пирамидите по света  (Прочетена 108502 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #150 -: Февруари 10, 2009, 15:12:54 pm »
Във FUN-а сложих едно съвременно фото на трите Египатски пирамиди.Слагам ги и тук,(дано Еон не ми се кара, че заемам място).Смятам че гледната точка е различна. ;)

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #151 -: Февруари 10, 2009, 21:37:27 pm »
Какъв е спора?  :D За съзвездията и разположението на пирамидите ли (има толкова книги...), за фотошопа или за това какъв е космоса и дали ни го показват такъв какъвто е?

А някой от специалистите тука ще каже ли какъв е бил смисъла да се строят? Доколкото знам и досега няма отговор на този въпрос.  :( Не вярвам че е за да си точат гигантските бръснарски ножчета или да си балансират N-тата чакра ако увиснат с главата надолу вътре. Или пък като Айк - да събере хора в едната и да му праснат една молитва, че това било резонантен предавател и вълните успокоявали целия свят... Да-а-а-а - аз смятам, че ако се отговори на въпроса за какво служат, ще ги намерим къде са по пътя на логиката.

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #152 -: Февруари 11, 2009, 08:55:27 am »
Според гърците масивните каменни строежи са строени от циклопи, а има подобен модел извънземни роботи?
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10003.msg168696.html#msg168696
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен Wh1teDeath

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #153 -: Февруари 20, 2009, 20:59:18 pm »
Не сам никак компетентен по такива вапроси но сам фен на филмчето Stargate и така де в филма тея пирамиди се използват за нещо като писта на НЛО-та.Това навярно няма нищо общо с истината но ... Само да попитам някои може ли да ми намери снимки от вътрешноста на египетските пирамиди или от гробници на някои от другите пиради бих изкал да ги разгледам ;)

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #154 -: Март 03, 2009, 19:11:36 pm »
Американецът д-р Рей Блаун от Меса, щата Аризона, открил през 1970 гд. уникална и безценна кристална топка в района на Бермудския триъгълник в Атлантическия океан... Докторът заедно с още 4-ма водолази посетили района на островната група Бари, част от Бахамския архипелаг и в прозрачните води на океана видели постройка под водата. Спуснали се към дъното на океана и там установили, че постройката е бяла пирамида с подаваща се над пясъка 30-тина метра от връхната й част. Изработена била от полирани и идеално пасващи каменни блокове. Водолазите изследвали внимателно пирамидата открили отвор, през който проникнали в тесен коридор откъдето достигнали до голяма зала с форма на пирамида. От върха й се спускал метален лост с диам. 7,6 см., а точно под лоста, завършващ с шлифован островърх червен камък, имало постамент, покрит с метална, сякаш златна плоча, завита нагоре в краищата. Върху плочата от същия метал били изваяни 2 човешки ръце, държащи в шепите си кристална топка. Около тази конструкция били наредени в полукръг 7 каменни стола. На д-р Браун му направило впечатление, че отвън ръцете са бронзови на цвят, а дланите им златни и леко почернели, сякаш са горени.

Д-рът докоснал предпазливо кристалната топка и тя помръднала. Взел я внимателно в ръцете си и неочаквано чул глас, който му нареждал: "Вие дойдохте и получихте това, за което дойдохте. Сега си вървете и никога не се връщайте." И другите 4-ма водолази си били "харесали" и взели предмети от подводната пирамида, затова също получили предупреждение никога повече да не се връщат. По-късно те загинали при мистериозни неизясвени обстоятелства във водите на Бермудския триъгълник. Д-р Рей Браун е единственият оцелял от странната експедиция.

След 5 год. мълчание за откритата пирамида и взетият "подарък" от нея, д-рът за първи път показва открито кристалната топка на семинар в гр. Феникс. Той обяснява мълчанието си със страха, че кристалната топка може да бъде конфискувана от властите на САЩ.

Дадена за изследване, се установява, че сферичното кълбо е изработено от кварц, но няма съмнение, че това не е естествена кристална форма. Обработвана е някакъв неизвестен начин с някаква определена, но неизвестна засега цел. Кварцът никога не образува кристали с кръгла форма.

Лабораторните изследвания не дават нужният отговор, затова пък медиумите от всички краища на САЩ дават еднозначен отговор на загадката: "Кристалът е феномен за планетата, той увеличава или намалява излъчваната енергия и може да бъде добър или лош. Този кристал принадлежи на египетското божество Тот." Това разбира се е според древната египетска легенда за Тот, който скрил записки на божествените тайни в неизвестна подземна пирамида някъде в околностите на Гиза.

Какво по- характерно и необяснимо съдължа кристалното кълбо? Това, че в него се виждат още множество пирамиди една в друга, образуващи решетки с неизяснени функции. Гледани от различни ъгли, понякога в него се появява човешко око, гледащо като живо. Забележително е, че кристалът понякога се държи така, сякаш има свой собствен живот. Застанал до него човек получава усещането, че то го обстрелва с йонен вятър, изживява чувството, че е в близост до водопад. Компас, поставен до кристалната топка реагира с въртене на стрелката в обратна посока на часовниковата стрелка. Ако компасът се помръдне само на см., стрелката му се завърта в обратна посока.

Д-рът разказва една случка с кражба на кълбото:
"Занесох го на събиране при моя приятел Ю. Андерсен в Калифорния. Един от гостите, който имаше магазин за окултни предмети, помоли да го разгледа. След няколко минути той и кристалната топка бяха изчезнали. Изглежда странно, но на следващата сутрин кристалът се завърна, чакаше в хола. Но за човека, който го беше взел, повече не се чу нищо. Не се появи нито в дома си, нито в магазина. Просто изчезна.".

Това е от вестникарската преса. ... А какво знае правителствоот? Била е назначена комисия за разследване на случая, предприети са множество проучвания за откриване на пирамидата по въздух и под вода, кристалът е изследван с най-съвременна техника. Резултатите не водят до никъде...

Д-р Браун не е попаднал случайно на Бахамите. Бил е изпратен отгоре с мисия. .. Нужен е бил подтик за научен размисъл на хората. Даден им е предмет с неизвестен произход, открива се в пирамидално съоръжение под водата... Да, там на дъното на океана има съоръжение с форма на 50 метрова пирамида. Мощно и сложно електронно съоръжение с отворена връзка на изток. Построено е преди потъването на Атлантида с цел регулация на планетните влияния. Действа и като ретранслатор. Кристалното кълбо в действителност представлява това, което са казали медиумите.

- В такъв случай съоръжението е с нарушени функции. От конструкцията липсва кълбото и другите вещи взети от 4-мата изчезнали водолази.

- Нищо не е нарушено. Централата действа в момента, ще действа и в бъдеще. Всичко взето е възстановено...

- Учените ще открият ли къде е това пирамидално съоръжение?

- Да, един ден, но сега то ще остане невидимо за света.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #155 -: Март 03, 2009, 19:40:14 pm »
Пирамидите, както Библията са запис на човека за уреждане на мирния му живот. Така жреците са смятали, че при тези несигурни условия, на които са подложени планетите е необходимо да има един запис, който да свидетелства за славното развитие на човека на тази Земя във връзка с Космоса, от който да черпят вдъхновение и знания за своите върхове. Когато се появи учението за Зодиака АСУРАМАЯ присъства при построяването на пирамидите.

АСУРАМАЯ установи междузвездните съотношения между планетите на вашата слънчева система и Земята и реши да остави карта-паметник върху Зумята на здрави основи. АСУРАМАЯ е най-великият между астрономите.Пирамидите са строени под ръководството на ТОТ и учените от Сириус. Вашата Слънчева система бе създадена заедно със Земята като школа до нейното най-високо определено развитие.

Хората, строили пирамидите са от Сириус. Грубата част е построена с помощта на роби, а във вътрешната част наред с инженерите от Сириусса оставали да довършат тайните и посветените фараони.

Сириус има отвесно въртене - първо хоризонтално, а след това отвесно. Сириус се върти около оста си за около 2 до 5 слънчеви дни.
...
Пирамидите са по-нови строежи от скритото писмо на Атлантите в Сфинкса. Те са построени 238 год. след потъването на Атлантида, или по-точно казано, през 9317 г. пр. н. е. Египетските жреци, посветени в космичната тайна на всемира, строго са пазили тайната на това писмо, скрито и до днес в Сфинкса... А Сфинкса е построен да покаже на човека пътя на неговото бъдещо развитие. Свещените папируси на египетските жреци са скрити...

...

Пред очите ми се отвори светъл цветен екран и в него съзрях съвсем ясно и близо до себе си каменна ниша, в която лежи изработен от камък "ковчег", пълен с кремави кожени листа, навити на рула, падредени един над друг в няколко пласта и гъсто изписани с цветни частила.

- Скрижалите, или както ги наричат Свещените папируси на египетските жреци, в които са написани тайните на човешкото създаване и развитие, цивилизация, възход и падение. Достиженията на древната извънпланетна наука, техника, изкуства и знания. Пътят на развитие на човечеството. Неговото бъдеще. Другите, метални записи, изработени от създателите на пирамидите и предназначени за 7-мата раса се съхраняват на друго място...

...

- Ти видя част от скритите тайни на Атлантите. В други подземия има складирана техника. Но ти се питаш как от облицовъчните плочки на пирамидата се излъчват телевизионни предавания. Плочките са обработени с алхимични съединения. Те приемат и излъчват телевизионните предавания, дават на просветените жреци информация не само за небесните планети, но и  събития за цялата Земя. За съжаление първоначалните плочки отдавна са извадени, после заменени с други, бели и днес никой не може да предположи как са изглеждали в древността.

Наблюдавах съсредоточено пирамидата на Хеопс. Камерата проследяваше 2 тесни отвора, излизащи от вътрешността на пирамидата към повърхността й.

- Това, което виждаш, са каналите, откъдето се задействат скритите и до днес допълнителни радиопредавателни станции на пирамидата. Приемането и предаването се извършва сутрин от 3 до 5 часа, от източната страна, и от западната - след обяд от 16 до 18 часа.

Алхимична обсерватория - сигнална станция на вълните на съотнетните излъчвания на светлинна вълна 10580 херца. Това е космична сигнална станция между 25 - 50 000 херца. една част от тази космична станция работи на принципа на рубиненото око, да приема най-фини слънчени трептения, а другата - както казах вече, е на действието на радиовълните.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #156 -: Март 03, 2009, 20:15:51 pm »
...
- Има ли в пирамидата погребение?
- Не е погребение... по алхимичен път в пирамидата е запазил тялото си за бъдещия генофонд на Земята фараонът Ездра. Някога от източната страна на пирамидата имаше подземен тунел, който извеждаше до главния вход на пирамидата. От дясно на входа има кладенец, където на трон е поставено тялото на фараона.

Този кладенец не е възможно да бъде сега открит. А и не е необходимо. Фараон Ездра е бил посветен и пазител на древните тайни в пирамидата и на Сфинкса. Ще ме попиташ къде са останалите 59 фараона, които нямат гробници? Мога да ти разкажа за един от тях - Рамзес, нека не уточня кой. Рамзес е заповядал да се извърши убийство на 200 младенци и се е страхувал  от отмъщението на юдеите... Знай, понякога фараоните, за да се представят за божествени, сами са се обричали на жертва. Рамзес І или ІV (казах, без уточнение), не е бил посветен, а много жесток човек и уплашен от своите врагове, сам се е решил на саможертва. Змията довършила неговия живот. По такъв нечестен начин той е заел мястото на друг фараон в пирамидата. Това са долните мистерии на някои от старите фараони.

(Това тук не е много свързано казано, но го давам все пак)

Вече знаех, че пирамидите крият телата на редица фараони, че библейският разказ за избиването на 200 младенеца (не 2000) е факт, а убиецът е консервиран някъде в тайните помещения на пирамидата.

...


Малко преди смъртта си археологът Джон Кинъмън през 1961 год. споделил пред колеги, че още през 1924 г., заедно с египтолога Флиндер Пети попаднал на подземно помещение, пълно с механизми, които той определя като "антигравитационна машина".

Принц Фарук, син на египесткия крал, през 1945 г. случайно натиснал плоча в основите на Сфинкса и пред него се открил тунел, който водел към обширни помещения. По думите на принца, той видял там роботи.

Японците облъчили пирамидата със сеизмични вълни и приборите определили наличието на няколко бункера, а в зала с размери 30 х 5 х 3 метра камерата заснела метални конструкции.

Ахмед Кадри, директор на управление по древни паметници потвърждава, че в някои от залите, свързани с тунели, се намират непознати за съвременната ваука конструкции.

...

Но къде са машините и апаратурата, с които са издигани пирамидите? Вероятно някъде дълбоко в помещения под тях. Руският изследовател Айзенберг счита, че трябва да се търси механизъм, подобен на компютър, нещо като "Сфера на вечността", която се споменава и в древните писмена. В Сферата вероятво се пази мажна информация за извънземните технологии. Изследователят предполага, че в т. нар. Актова зала би трябвало да се намират неща, оцелели след гибелта на Атлантида, напр. антиглавитационни механизми или "летящи чинии".
...
Амер. инж. Реймънд Менърс подробно изучавал древните йероглифи, узнал, че в началото Хеопсовата пирамида имала вдлъбнати страни, облицовани с огледален слой. Веднъж годишно пирамидата отразявала слънчевата светлина и нагрявала околния въздух до 1500 градуса по Целзий. Около пирамидата се образувал огнен смерч, а на върха й се издигал стълб от светлина, която се устремявала към към звездите...

Руският египтолог Сергей Силаев обяснява това явление като процес, съпровождащ транспортирането към други планети. А къде са телата на 60-те фараона, управлявали древен Египет? Изчезнали са безследно, дори не са оставили мумии. същото е и с императорите на маите в Южна Америка, където са останали само пирамиди.

Изследователят Силаев смята, че пирамидите са важни със своето предназначение, както и механизмите в тях, които вероятно са използвани за преместване в пространството или за връзка между звездите. Разположението на всеки детайл, конструкция и дори строителен материал вероятно има взаимнозависещо значение. Ако се разруши пирамидата, ще се наруши хармонията и сложната технология, а нейното възстановяване е невъзможно.

Хеопсовата пирамида вибрира. Това се улавя само със специална апаратура. Звукът е от 4 ноти и те образуват акорд във Фа-диез.

- И Земята вибрира. Тонът й е Ре.

От "Тайните подземия на Б-я" на Милан Миланов - 2 -ра част

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Re:Пирамидите по света
« Отговор #157 -: Март 07, 2009, 12:39:57 pm »
 :)Хадзапи отговаря доста подробно и интересно защо са построени пирамидите.Наистина почти в целия свят има пирамиди, различни по стил и форма но все пирамиди и то почти само 4-риъгълни. Значи всички тези цивилизации са се учили от една, предполагам Атлантската.Въпросът е : дали тя е загинала като цяло-хора и технологии, или са останали някъде (може и под слоеве земна маса или вода) технологии и сгради.
Има хипотези, че част от живи атланти и знания се съхраняват някъде из Тибет.Други, че потъналата Атлантида е в Бермудския триъгалник. А други твърдят, че Атлантида е била в Тихия океан.Но при всички положения основната връзка са ПИРАМИДИТЕ-огромните каменни паметници, строени незнайно от кого.(въпреки предположенията за хилядите роби, въжетата и кръглите колове)
Това за бялата пирамида и кристалната топка е интересно, но засега е само разказ.Има ли снимки, с хора и топката. :)

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #158 -: Март 07, 2009, 12:59:39 pm »
Няма снимки в книгата. А и авторът не е посочил от къде е взел тази информация. В трета част се споменава и малко за пирамиди в Б-я. Но за всичко постепенно. :)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Пирамидите по света
« Отговор #159 -: Март 07, 2009, 21:26:40 pm »
Няма снимки в книгата. А и авторът не е посочил от къде е взел тази информация. В трета част се споменава и малко за пирамиди в Б-я. Но за всичко постепенно. :)

А споменава ли в трета част за Ануннаки и Нибиру и откъде е взел инфото  :P

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #160 -: Март 07, 2009, 22:18:14 pm »
Алиен, явно си я чел и знаеш, че там споменава за Зекария Сичин, Алън Алфорд и D.M. (това го имаше някъде и при видовете извънземни във форума) и споменава и малко други неща. Че те не са ни създали, а са създавали само хора-роботи, които не се възпроизвеждали. Нибиру се превърнала в плазма, а базата им се намира в окото насъзвездието Дракон. В състояние на плазма тя пресича на 3600 год. орбитата на Земята.
Това е. ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Пирамидите по света
« Отговор #161 -: Март 08, 2009, 10:03:03 am »
Всъщност не съм я чел  ;)Понеже забелязах че и ти потвърждаваш че автора не дава информация за повечето от източниците които е използвал го отбелязвам със съжаление защото ако ги имаше книгата щеше да е много по-полезна особено за тези които търсят допълнителна информация. А иначе това което е писано от "D.M" доколкото разбрах е взето от моя превод  :P  http://www.xnetbg.com/new/content/view/202/94/, но понеже я нямам книгата не мога да съм съвсем сигурен. А и в последствие като се ровехме за инфо по въпроса за Ануннаките разбрахме че истинския автор е Амитак Станфорд  ;)

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Пирамидите по света
« Отговор #162 -: Март 08, 2009, 12:16:37 pm »
Книгите на Милан Миланов са написани като нещо средно между роман-приказка и научно-популярни неща, взети и обобщени от книги и материали от интернет с допълнения от други източници - и собствени преживявания и от ченълинг.

Ето и това, което е за бълг. пирамиди. Малко е.

"- В Б-я на много места има пирамиди...Строени са по времето на лемурийската и атлантска цивилизация. Ива и няколко, построени от първите траки, след заселването им по тези земи, когато са били свежи знанията им, получени от атлантите преди да поемат пътя насам.

Характерно за българските пирамиди е това, че освен построени с връх нагоре, има и обърнати пирамиди. Има и двойки пирамиди, построени една върху друга, свързани с върховете си - нормална и обърната пирамида.

На Рилските езера, например, пирамидите са от трите типа. Тази е причината там да съществува мощно космическо поле, което е използвано като база за полети и комуникационен център. Не случайно Петър дънов избира това място за беседи и паневритмия на Бялото братство... Звездната карта на траките..."

От трета част на същата книга.

Max

 • Гост
Re:Пирамидите по света
« Отговор #163 -: Март 10, 2009, 01:43:56 am »
Пирамиди в Гватемала:
Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Пирамидите по света
« Отговор #164 -: Март 12, 2009, 14:56:25 pm »
Сега чета едно книжле на геолога Робърт Шох ( става известен с идеята си, че по Сфинкса има вертикална вода ерозия, демек валял го е обилен дъжд ) - "Пирамиди и цивилизации". Много добро книжле, 5 кинта е.

Та там той споменава, че за почти всички древни народи, било китайски, египетски, прото-американски и т.н, пирамидата символизира световната планина и стремежа на хората към божественото.

 :-\
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27