Автор Тема: Пирамидите по света  (Прочетена 104692 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Max

 • Гост
Re: Пирамидите по света
« Отговор #120 -: Октомври 15, 2008, 23:54:29 pm »
Няколко пирамиди от Мексико по мои субективни предпочитания.
Pyramid of the Incriptions, Palenque, Chiapas
Pyramid of the Magician at Uxmal

Pyramid of the Sun, TeotihuacanPyramid of the Моон, Teotihuacan

Max

 • Гост
Re: Пирамидите по света
« Отговор #121 -: Октомври 16, 2008, 00:13:08 am »
ПИРАМИДАТА В ТУЛА, щат Идалго
(има още един град Тула в Мексико, в друг щат)
и АТЛАНТИТЕ

Кастанеда твърди, че АТЛАНТИТЕ са фигури на жени.

Самите археолози са в недоумение по отношение на тях.
Има най-различни предположения.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Пирамиди в Украйна
« Отговор #122 -: Октомври 25, 2008, 01:41:06 am »
...Група украински геофизици начело с Виталий Гох намира следи на древна цивилизация, значително изпреварила в развитието си сегашната!
Всичко започва с това, че Виталий Гох, капитан първи ранг от запаса, кандидат на техническите науки, създава портативен георадар за търсене на подземни водни потоци и рудни находища, а вместо това в северозападната част на Севастопол открива под земята огромна триъгълна пирамида с основа 71 и височина 45 метра! Възрастта й е някъде около 10 000 г.! "На 25 м. под земната повърхност археолозите откриват в стената на пирамидата необичайна структура - нещо като овален предмет, издаден навън. Два дена се опитват да го извадят и в края на краищата го разбиват. И едва не загиват - овалът се оказва кух и съдържа огромно количество сгъстен въглероден двуокис или подобен на него. После се изяснява, че такива кухини са вмъкнати в стените на равни междини и в строг ред, напомнящ кристална решетка. Когато обаче се случва произшествието, едва успяват да изкочат навън. Обръщат внимание на структурата на материала и се оказва, че огромното съоръжение е създадено от ... гигантски транзистори - по-точно, от структури, много напомнящи полупроводникови уреди. Като цяло пирамидата представлява невероятна по сложност и размери "микросхема", или по-правилно - мегасхема! Страшно е да се полидли дори за какво е могла да служи и с какви сили е манипулирала".

Това откритие става, след като "учените съвсем случайно улавят тяснонасочено свръхчестотно излъчване, чийто източник загадъчно е локализиран недалеч от земната повърхност.
След като правят няколко пробни сондажа, геофизиците се натъкват на пирамидата. Обикалят южния бряг на Крим и откриват още 7 пирамиди в участъка от Севастопол до нос Сарич (най-южната точка на Крим), разположени по права линия и еднакво ориентирани в пространството по северозападния вектор". Някога пирамидите са имали друг вектор - строго на север, но станало катастрофално (за всичко живо) завъртане на земната ос и ... възникнал друг вектор. "Почте веднага успяват да определят горната граница на възрастта на съоръжението. Точно над пирамидата се намира древно много просто съоръжение, смятано от археолозите за зърнохранилище на древен народ, живял поне преди 5000 г. Кога обаче действително са построени пирамидите, е трудно да си представим. Интересното е, че отношението на Виталий Гох към тях е като към живи...
Любопитният детайл е, че в групата има член, който страда от тежка сърдечна болест и в никакъв случай не може да живее без шепа таблетки всеки ден. Достатъчно му е обаче само едно слизане, за да се почевства по-добре. А след 2 седмици редовна работа вътре той напълно се отказва от лекарствата. Гох твърди, че това е факт. Всяко от момчетата има стари болежки, а всички са получили подобрение или са били излекувани.

"На следващия ден след излизането, един от нас с изненада откри, че брадавицата на петата, измъчвала го от детските години, е изчезнала безследно. Едва започнали учените да пробиват стената, за да проникнат вътре, и започват да се случват странни неща. Един от тях казва: "Излъчването се усили толкова, че се осветяваха лентите на фотоапаратите, на повърхността спираха да действат и най-обикновените уреди като компас, а вътре новите батерийки на фенерчетата се разреждаха буквално за минути. Основното ставаше с хората. Започнаха повръщания, необясними диарии. главите ни боляха редовно. Всички се движехме като насън - спъвахме се на равно място, от ръцете ни падаше всичко. След две седмици всичко се нормализира - пирамидата пак започна да лекува".

Учените смятат, че се е задействала някаква защита. "Разбира се, тя не е жива, но ако е някакво съоръжение, то трябва да се управлява от система като нашия компютър. Тя (или те) има изкуствен интелект, който отчита сложността на целия обект и не ни позволява да проникнем вътре, където може да има още по-сложно оборудване, излъчващо и досега радиация. и това обяснява подземното й разположение - елементарна защита от радиация".

След като налагат някои пространствени и други характеристики на кримските пирамиди върху картата на геофизичното излъчване на Земята, учените предполагат, че подобни обекти съществуват и в други точки. Изчислени са 3 страни - Англия, Мавритания и Австралия - и дори приблизителните координати.
Посредством Интернет са разпратени съобщения. Получено е известие, че там е намерен съответният източник на излъчване, съвпадащ по характеристики с кримските. Разкопки ще започнат в най-близко време. В коя страна, сега няма да кажем. Учените молят да не се разгласява, докато не бъде откопана втората пирамида. Виталий Гох казва: "Представяте ли си какво означава това? Съществувала е планетарна цивилизация, за която нищо не знаем. Това е цялостен поврет в мировъзрението. И нещо повече, тези същества умеели да управляват невероятни сили. Предполагам, че пирамидите можело да се използват за получаване на безплатна енергия - например от вакуума. Има теория, че чистият вакуум е форма на енергия. Може би с помощта на пирамидите се борели със земетресения и вулкани, а може би така са управлявали климата и контролирали екологията в световен мащаб. Кой знае? Най-главното е неоспоримо - човечеството е на прага на нов тласък в развитието си - в наши ръце попадна ключът към знанията на невероятна по интелектуалната си мощ цивилизация, живяла в пълна хармония с природата. За това гонорят самите принципи на строителство на пирамидите. Това са хора от онзи Златен век, за който легенди има всеки народ на Земята..."("Мир новостей", 2001, №37, 11 септември).

В очерка на Владимир Шигин "Тайните на севастополските пирамиди", публикуван във в. "Клуб Эра Водолея" (2001,№19-20), обърнах внимание на следните редове: "...На дълбочина 52 м., т.е. всъщност вероятно вече под пирамидата, е ...открита някаква неясна аномалия с присъствието на кристали. Засега не може еднозначно да се каже какво е това. Възможна е точно там да е разположен "централният генератор" на пирамидата, регулиращ цялата й дейност, а е възможно и нещо друго".
Михаил Речкин - "Феноменът Окуньово"

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Пирамиди в Украйна
« Отговор #123 -: Октомври 25, 2008, 01:59:33 am »
http://www.desertlion56.narod.ru/
"Мировая система пирамид в концептуальной модели энергообмена Земли с космосом", има и за изследването на кримските пирамиди.


http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm
"Торсионные технологии Виталия Гоха"

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr1.htm
Интервю с Виталий Анатолиевич Гох

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm
съобщение, предложение, модели на Земята, Луната, Марс

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr2.htm
Новая физическая модель ядра Земли и роль пирамид в управлении его процесами

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr4.htm
Торсионная гипердиагностика

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr5.htm
Информационный бюллетень

http://www.gokh.net/index-r.html
Крымские пирамиды

http://www.gokh.net/otkr.html

http://www.gokh.net/otkr1.html

http://www.gokh.net/otkr2.html

http://www.gokh.net/otkr4.html

http://www.gokh.net/otkr6.html

http://www.gokh.net/otkr6.html

http://www.ukraine.ru/comments/105386.html

http://www.itogi.ru/paper2001.nsf/Article/Itogi_2001_09_24_14_0133.html

http://www.gokh.net/about.htmlНеактивен goldeneagle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
 • no world order
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #124 -: Ноември 13, 2008, 17:53:50 pm »
Откриха нова пирамида

Египетските археолози откриха нова пирамида, заровена в пясъците на пустинята. За гробницата се приема, че принадлежи на майката на фараон, управлявал преди повече от 4000 години.

Пирамидата била открита преди около два месеца в пясъците южно от Кайро и се предполага, че в нея се съхраняват останките на кралица Сешешет, майка на фараон Тети, който управлявал от 2323 до 2291 г. пр. Хр. Той се приема за основалтел на египетската Шеста династия, съобщи ръководителят на разкопките Захи Хавас. Според него единствената кралица, чиято пирамида липсва, е Сешешет. Затова ученият е убеден, че това е тя.

Гробницата ще помогне да се обогатят познанията за Старото царство на Древен Египет, каза Хавас. Шеста династия е считана за последната династия на Старото царство, след която в Египет настъпват глад и обществено недоволство.
http://www.ntv.bg/news/show_news.php?id=18062
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 19:47:06 pm от Mirotvorec »

Неактивен коня

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #125 -: Ноември 13, 2008, 22:17:44 pm »
Сигурно това е поредната пирамида-гробница, в която няма открит труп. Абе, в тия пирамиди като няма трупове що им викат гробници? :-\
« Последна редакция: Ноември 14, 2008, 00:18:18 am от Mirotvorec »

Неактивен Una

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 229
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #126 -: Декември 27, 2008, 15:59:05 pm »
Открийте приликите
 ;)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #127 -: Декември 27, 2008, 18:50:22 pm »
e, това е общоизвестно.

Но надявам се, никой не смята, че това е доказателство, че рептилиите са строили пирамидите.

Може да са други орионци.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #128 -: Декември 27, 2008, 19:20:40 pm »
Тия снимки на космоса с всеки изминал ден все повече и повече ме забавляват.Само на мен ли ми изглеждат повече от нереални ? Приятелката ми се занимава любителски с Фотошоп и може да направи почти същата като последната снимка,от чисто бял лист и то без особенни затруднения - какво остава за някой професионалист художник  ??? ???

След като толкова много се опитват да скрият истината за Земята и земните неща от нас,откъде накъде пък ще ни показват как изглеждат далечни глактики,космоса и т.н. ? Много по лесно е да се разпространят няколко красиви снимки,с много цветове,ярки неща наречени звезди и  "На това е..радвайте се".

Или както казаха от 3rd rock from the sun /доста стар сериал,за извънземни преструващи се на хора/ - "Ха те си мислят,че това което дават по телевизията е Космоса.Той ако беше такъв, ние никога нямаше да дойдем на Земята"  ;D
« Последна редакция: Декември 27, 2008, 19:23:02 pm от UpsideDown »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #129 -: Декември 29, 2008, 13:47:06 pm »
В момента няма нищо общо между Пирамидите и Пояса на Орион. Били са 1:1 през 10 500 г.пр.н.е. Това е врътката:) Или са построени тогава, или са построени преди 4500 години, но отразяват събитие, случило се преди 12 500 години. Да не говорим, че са ориентирани 15.5 градуса на североизток, където се е намирал географския север по това време ( Хъдсъновия залив, северно от Канада ). Честито:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Max

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #130 -: Декември 29, 2008, 20:25:24 pm »
Японски подводни пирамиди:

http://www.aliensthetruth.com/Worldmyst.php?ID=27
http://forum.moges.ru/showthread.php?t=454


Още подводни пирамиди:

http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/
http://polivesti.ru/4886.html
http://civ.icelord.net/read.php?f=3&i=25455&t=25455
http://www.rambler.ru/srch?&hilite=000000E1:001B310F&words=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D1%8B
http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/


Извинявам се, че долният текст е на руски, нямах сили да го превеждам.

СТЕКЛЯННЫЕ   ПИРАМИДЫ   БЕРМУД


В  начале 1990-х годов американские океанографы  с помощью  гидролокационных  приборов обнаружили  в самом центре  Бермудского  треугольника   подводную пирамиду. Обработав данные,  ученые предположили, что  поверхность сооружения пирамидальной формы  идеально  гладкая,  возможно,  стеклянная!
По размерам она  почти в три раза больше пирамиды Хеопса!  Согласно  характеристикам  эхо-сигналов, отражающихся от ее поверхности, грани пирамиды сложены из некоего таинственного материала, похожего на отполированную керамику или стекло.

Сенсационная новость  была оглашена учеными на пресс-конференции во Флориде. Журналистам были предоставлены  соответствующие материалы  океанографических исследований: фотографии, эхограммы. Корабельные  гидролокаторы и компьютеризованные анализаторы с высоким разрешением показали объемные изображения  очень гладких, чистых, не заросших водорослями,  граней пирамиды. Пирамида  состоит  не из  блоков, не видно ни швов, ни разъемов, ни трещин.  Кажется, что она  выточена из единого  монолита.   

Но в последующие годы  власти США  засекретили  информацию о стеклянной пирамиде, а  данная тема стала закрытой в средствах массовой информации.
По сведениям   сотрудников   разведки  ВМС США  известно, что в этом районе    наблюдаются взлеты  НЛО прямо из воды  и вход  неопознанных объектов  в  морские глубины.    Последние  годы  спецслужбы ведут  слежение за такими полетами, которые происходят довольно часто. Сотрудники  спецслужб и армии  США  вынуждены признать, что аномалии в Бермудском треугольнике  происходят  из-за  работы  огромного энергетического комплекса  подводных жителей,  может быть, и атлантов, уцелевших после трагической катастрофы.  Таким образом, стеклянная пирамида и является  центральной частью  такого  комплекса, построенного некогда   жрецами  Атлантиды. Подобная группа    сооружений в виде светящихся  пирамид была  также  недавно обнаружена  около южной части Чили,  во впадине  Беллинсгаузена,   на глубине 6000 метров.

Мы можем говорить еще раз о сбывшихся  пророчествах  Эдгара Кейси, в частности, об огромном кристалле,   обладавшем чудовищной  силой, способной вызвать  разрушительные катаклизмы на планете и уничтожить следы былых цивилизаций.

Сообщения о пирамидах, будто бы найденных в районе Бермудского треугольника, поступают  регулярно. В документах гидрографической службы ВМФ США в августе 1948 года   впервые  упоминается  гора "Американский разведчик".  Это громаднейшая гора поднимается с глубины 4400 метров и доходит до 37 метров от поверхности  океана. Тщательные промеры в сентябре 1964 года, выполненные американским  научно - исследовательским  судном "Атлантис - 11", показали, что никакой горы нет. Геологи сделали заключение,  что сведения об этой подводной горе были получены в результате так называемого  "ложного дна".
О подводной пирамиде в Бермудском треугольнике говорил  еще известный атлантолог  Чарльз Берлиц.  Возглавляемая им экспедиция обнаружила  гору, похожую на пирамиду. Он  считал, что данная гора –  точная копия пирамиды Хеопса. Она находилась на глубине 400 метров, ее высота составляла 150 метров, а основание – 200 метров. Однако,  говорить об идентичности  пирамиды  Берлица с  недавно обнаруженной пока не приходится.

Алехандро  Серийо Перес,  житель Гватемалы,   потомок шаманов майя, является   Старейшиной  обеих Америк.  Это было провозглашено двумя  Всеамериканскими конгрессами.  Города, построенные на  Юкатане,  говорит  Перес,  построили    предки  майя, пришедшие с Бермуд. И это слово сначала звучало – май. Май – это атланты. Сначала они жили в Алмазном городе на Бермудах  и оттуда пришли уже на Толлан.  Самый главный город –   Алмазный, на Бермудах, с пирамидой под водой.

Однако, в 2003 году пришло вновь сообщение, что в районе Бермудского треугольника найдены два загадочных  гигантских  сооружения  пирамидальной  формы. Океанографу  Верлагу  Майеру  с помощью специальной аппаратуры удалось выяснить, что они состоят из  вещества, напоминающее стекло. Размеры   подводных   пирамид, расположенных в самом центре  таинственного треугольника, значительно превышает  габариты подобных сооружений на суше, включая знаменитую пирамиду  Хеопса.  Однако, предварительные данные  говорят о том, что возраст этих пирамид не превышает  500  лет. Кто и зачем построил их, так и остается тайной за семью печатями. Майер утверждает, что технология, по которой  сделаны пирамиды,  землянам  неизвестна. 

АЛЕКСАНДР ВОРОНИН

 от:  http://forum.ocean.ru/index.php?topic=41.0Аз имам известни резерви към този текст.
« Последна редакция: Декември 29, 2008, 22:06:27 pm от Max »

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 133
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #131 -: Декември 29, 2008, 23:54:50 pm »
Конспирацията Орион ;)

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #132 -: Декември 30, 2008, 00:05:07 am »
Конспирацията Орион ;)
Анджек... Но колко от влизащите тук са го гледали?

Неактивен Una

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 229
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #133 -: Декември 30, 2008, 02:39:25 am »
И аз имам тука едни подводни снимки, ама нали ме обвиниха във фотошопиране, та спрях да ги слагам. За съжаление не знам къде е това.
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 02:42:05 am от Una »

Неактивен Una

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 229
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #134 -: Декември 30, 2008, 02:41:26 am »
И отново сравнение с подводни пирамиди този път като звездна карта. Ако някой знае това съзвездие кое е да сподели. Ясно е, че звездите са дадени по-ярки, за да изпъкват по-добре.
« Последна редакция: Декември 30, 2008, 02:43:50 am от Una »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27