Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Древност и Изчезнали Цивилизации => Темата е започната от: Oberon в Септември 19, 2005, 18:53:23 pm

Титла: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 19, 2005, 18:53:23 pm
Понеже няма такава тема, си позволих да я поустна:)))

Аз съм бил в Египет, и съм влизал в пирамида:))) Много е яко, дори в една камера някакъв младеж от западна европа яко се беше напушил и си медитираше в единия ъгъл:))))

нека тук обсъждаме всичко за пирамидите: история, новини, идеи

Ваш Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 19, 2005, 21:50:43 pm
Айде различни теории тук. Хлияди са. Предполагам, че всички са съгласни, че не са гробници :P Само да разбуля легендата, наложена от учебничетата на Рокфелер - в нито една пирамида (нито една!!!), не е открита мумия или атрибути от погребална церемония! Истинското им предназначение се крие. Според мен са хранилища на информация на няколко нива и измерения.
Плеядианците казват, че в камъка е запечатана информация чрез звука. Имало такава технология... И хората един ден щели да я открият и разчетат посланията. Да не говорим че в голямата камера под пирамидата е имало извънземна технология и златни дискове с информация (тук малко ми е мътно вече), за историята на човечеството (а и за много други неща :P), която отдавна била изнесена от масоните.
Греъм Хенкок и Робърт Бовал, казват, че когато 3-те най-големи пирамиди на Гиза били строени, тяхната проекция от платото е съвпадала с разположението на трите звезди от пояса на съзвездието Орион - Минтака, Алнилам и Алнитак (това са арабските им имена). А това било преди 10 000 и кусур години (Оберон помагай ;)).
Друга теория за пирамидите е, че са част от енергийна мрежа, която крепи Земята.
Може и да е била навигационна система. Абе милиарди както казах са теориите.
Предлагам, тук да се говори не само за египетските пирамиди, а за всички и мексикански и китайски и т.н... Затова ринеймвам темата на "Пирамидите по света". Оберон, надявам се, не се сърдиш ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 19, 2005, 21:56:46 pm
Ето няколко снимки подкрепящи теорията на Бовал и Хенкок. А ето и линкче: http://www.geocities.com/naorozhen/Egipet.htm ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Септември 20, 2005, 00:04:26 am
В книгите на Мулдашев (въпреки че са доста аматьорски написани или пък умишлено) също се говори доста за пирамиди като специално внимание е обърнато на най-голямата и при това естествена пирамида - планината Кайлас в Хималаите. На снимките наистина прилича много на пирамида и определено там се крият много енергийни източници и загадки.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 20, 2005, 01:05:25 am
Хор:)))

10504 пр.н.е. Сфинкса си е загадна, бил съм на 10 метра от него:) Неземно е, ако занете само с каква сила и доблест гледа. Не е ясно, тяло на куче ли е, на лъв ли е...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Geo в Септември 20, 2005, 02:09:34 am
Мисля, че [url.http://www.fenomenibg.com/modules/news/index.php?storytopic=11&storynum=15]тези[/url] статии ще са ви интересни по темата за пирамидите ;).
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 20, 2005, 02:52:53 am
Аз мислех, че най-голямата пирамида е в Южна Америка. По ТВ-то я даваха. От времето цялата беше покрита със пръст и растения, отдалече прилича на планински хълм. може ли да дадеш повече инфо за тази в Хималаите?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 20, 2005, 23:47:48 pm
Ами инфо за тях има в книгите на Мулдашев, ама той не става за четене милия :D :D :D
Ето ти по въпроса иначе ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Joro Velev в Септември 21, 2005, 13:10:16 pm
До колкото помня и в Китай има голяма пирамида.
Цитат
"Най-голямата сред тях - "Бялата пирамида" (с размери 305 м. височина и 487 м. ширина в основата) ни кара да се замислим, дали гигантската Пирамида на слънцето в мексиканският град Теотихуакан не е твърде скромна като постройка. Причината официален Пекин все още да не дава необходимата гласност на тези открития е, че те сочат като създател на най-древната култура в Азия неизвестен европеиден народ, а не (както се считаше досега) старите китайци. Не случайно Гоби и Такла Макан продължават да са затворени военни зони. Китайските учени все още нямат обяснение и защо в Синдзян до ден днешен са се запазили имена на градове и географски имена като: Бугур, Куча, Багракс, Дулан, Кан Тенгри, Булгак курган и т. н."
Цитата е от този сайт за Българската цивилизация :
http://members.tripod.com/nie_monthly/nie11_01/eva-1.htm
Честно да си кажа, не съм го чел до сега. Потърсих инфо за пирамидата в Китай и се натресох ПАК на древните българи....
Ако се интересувате от версиите за древната българска история, може да Ви е от полза.
"Отивам" да чета.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 21, 2005, 19:17:03 pm
В Китай е най-голямата открита досега пирамида. Пред доста месеци четох статия за нея някъде, ама... Ще се опитам да я открия.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: mirage в Септември 21, 2005, 21:41:07 pm
Китайската пирамида се смята че е гробница на някакъв китайски император на първия май.Там мисля че бяха разкопали армията от глинени хора,китайците не смеят да разкопаят напълно тая пирамида понеже имат страх от предците.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Joro Velev в Септември 22, 2005, 00:07:40 am
Че е от страх от страх си е. Ама дочух, че мумиите не били китайски. Ако е така това си е за страхуване. ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 22, 2005, 02:55:10 am
Намерих я:

“Според древна китайска легенда, китайските пирамиди са завещанието на извънземни посетители.”
През 1994 г, Хартвиг Хаусдорф, немски изследовател, посещава така наречената Забранена зона, намираща се в околностите на град Ксиан, в провинция Шенси в централен Китай. Там той “открива” над 100 (!) пирамиди, върху площ над 2000 кв.км., които според него са на възраст около 4,500 години, но по всяка вероятност това съвсем не е истинската им възраст. Той цитира дневниците на двама австралийски търговци, които са пътували по тези места още през 1912 г и които са срещнали със стар будистки монах, който им разказал, че в архивите на неговия манастир, които датират отпреди 5,000 години, тези пирамиди се споменават като “Много стари”. Той им разказал също, че тези пирамиди са принадлежали на “старите императори”, управлявали Китай, които винаги са изтъквали своя неземен произход: “Синове на небето, които са дошли на тази планета върху своите огнени метални дракони”.

И така, Хаусдорф е видял над 100 пирамиди, построени от глина, която през вековете е придобила твърдостта на камък.
Повечето от тях са силно ерозирали или засегнати от селскостопански дейности. По форма основно са пресечени пирамиди, височината им е между 35 до 90 метра, но една от тях, Бялата пирамида има колосалната височина от 300 метра!!! За сравнение, Хеопсовата е висока около 146 метра. Тази пирамида е фотографирана за първи път от американски пилот през Втората световна война. Когато Хаусдорф запитал управника на местния археологически музей в град Ксиан какво са предприели, за да открият произхода на тези пирамиди, той отговорил, че нито са получавали средства, нито ИНСТРУКЦИИ за това. Разкопките по тези места щели да бъдат дело на следващото поколение китайски археолози. В края на 1999 г руска експедиция, начело с проф. Ернст Мулдашев, успява също да получи разрешение да посети тези места и на свой ред да “открие” пирамидите. Руснаците смятат, че са открили Града на боговете, достъпът до който бил разрешен само за “посветени”.

Според преданията, Синовете на боговете построили град, оказал огромно влияние върху развитието на нашата планета. Там действали така наречените тантрични сили, а самите пирамиди били съчетани с гигантски каменни огледала, които променяли характеристиките на времето. Е, питам ви - не е ли доста странно как едно такова място е могло да остане тайна толкова дълго? Какво още е скрито на тази планета?

Източник: http://www.ancientastro.hit.bg/
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 22, 2005, 04:45:58 am
Супер! Много полезни неща. Хареса ми също и сайта за българската история. Тази година по история ще учим за траките и древните българи и в учебника пише едни глупости. Сега ще кажа това-онова на госпожата да я видим тогава.  :o
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 30, 2005, 17:54:27 pm
Едно от най-яките неща за Пирамидите е, че Голямата пирамида е умален модел на северната полусфера. Тоест, ако мислено поставите пирамидата на северния полюс върха надолу, и умножите по...а, де, беше някво характерно число, тряя погледна, тя захлупва цялата северна полусфера, т.е нещо като проекция:)

Инетерстинг:)

 ???
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Септември 30, 2005, 19:54:05 pm
Да не е 108 пъти ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Joro Velev в Октомври 01, 2005, 11:53:37 am
Ами ако проектираш, със съответните пропорции, една пирамида с връх в северния полюс, то върховете при основата и опират на ширината (ако не греша) на Бермудския триъгълник. Ако се проекнира друга с връх в южния, то съответно върховете на основата и са на същия градус но в северното полукълбо. На точно тези или много близки градуси, на планетите в Слънчевата система, се наблюдават някакви аномалии.
Но има и друго.
Проектирането на двете пирамиди, погледнато двумерно, се явява "Звездата на Давид". Шестлъчата звезда с която нацистите закичваха Евреите.
Проектирана тримерно, (четиримерно ако включим и въртенето за което е необходимо време) се получава Меркаба, за която говори Мелхиседек и Боб Фрисъл. Съответно двете пирамиди се въртят в противоположни посоки. Това от своя страна, е и принципа на антигравитацията, получавана от противоположно ротиращи, с високи обороти, маси или полета. Има закономерност-зависимост, между маса-интензитет и обороти в минута.
При въртенето се получават два противоположни спираловидни енергийни канала(въжета ;)), с център полюсите на обекта(планета, летателен апарат или човек). Те, също ротирайки противоположно, резултират в едно мощно самоподдържащо се енергийно поле, което е независимо от околните обекти, полета или енергии(защото освен енергия, коректните учените не са открили друго). Пребивавайки в това поле, обекта става независим от околните събития и катаклизми. (извън време и пространство???) По този начин в древноста, например част от атлантите, са запазили спомена и знанията на цивилизацията си. Извън него, тоталната информация (от Акаша) се заличава, защото е зависима от магнитните полета, и при техните флуктуации, част или цялата информация се заличава. Това може да е причината за вторичното подивяване на много хора(племена) в миналото.
Парадоксалното за мене е, че съм виждал това поле и енергийни канали(въжета) около себе си. Нямам представа как и защо са се оказали там? Не помня съзнателно да съм ги създавал, но те са там. ??? Едва ли е постоянно, все пак не ги виждам редовно. Не съм ги проучвал, а инфо за това, години след като ги открих, намерих само при Друнвало Мелхиседек и Боб Фрисъл.
Така се подреди при мене мозайката. А при Вас?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 01, 2005, 22:06:21 pm
Относно подивяването в книгата "Вселенските матрици"за която стана дума в другите теми се обяснява че при смяната на полюсите всички, които не успеят да преминат в по-горното измерение ще им бъде изтрита цялата памет и ще започнат отначало. Бтв тва е доста гадно защото натрупания опит от ренкарнациите е много ценен (http://smilies.sofrayt.com/fsc/sad.gif)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: operator в Октомври 02, 2005, 12:40:47 pm
Цитат
Едно от най-яките неща за Пирамидите е, че Голямата пирамида е умален модел на северната полусфера. Тоест, ако мислено поставите пирамидата на северния полюс върха надолу, и умножите по...а, де, беше някво характерно число, тряя погледна, тя захлупва цялата северна полусфера, т.е нещо като проекция:)
144000 пъти. Основата на пирамидата се вписва в кръга на екватора. Това е едно от най-малките чудеса. Голямята пирамида е безкрайна библиотека (не че е създадена за това, нивото на нашите знания е такова, че можем да си я четем още стотици години). Например един малко известен факт е, че е осмоъгълна, а не четириъгълна, но това се вижда рядко, когато слънцето залязва точно на запад. Освен това не е строго вертикална, и най-старателният изследовател - Петри е на мнение, че това не е случайно. В някои възлови точки има кухини запълнени с кварцов пясък. Едва ли е случайно. В една спрегната каменна конструкция, ако не са предвидени конструктивно, могат да срутят цялата пирамида.
Всичко в пирамидата е изчислено невероятно прецизно и комплексно. Например по изглеждащите случайни отклонения от идеалната форма могат да се изчислят географските координати на местоположението и (първоначалното), кодирана е кривината на Земната повърхност, дори съотношениятя на вода-суша. Когато е била в изправност, е била като визитна картичка на цялата планета. Наистина много жалко, че ортодоксалните египтолози пренебрегват това, а и огромно количество други "съвпадения". А може би само се преструват...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Октомври 20, 2005, 13:08:49 pm
Японският експеримент
Източник: Fenomenibg.com


Японци опитват да построят малка пирамида точно до Пирамидите в Гиза, използвайки методите, използвани от египтяните. Далеч не всичко обаче се развива по план.

През 1978 г. на японци им хрумва идеята да направят научен експеримент, с който да проверят как се прави пирамида с предполагаемите методи и техника на древните строители. Честта за това оригинално начинание се пада на компанията "Нипон корпорейшън", която замисля и финансира целия експеримент. Египетското правителство разрешава на компанията да построи пирамида с височина 20 м недалеч от пирамидата на Микерин в Гиза, при условие че новата конструкция ще остане там само няколко дни, след което мястото на строежа ще бъде възстановено в предишния му вид. Японците започнали с подготовката на каменните блокове в кариерата, която някога доставяла облицовъчните блокове за Голямата пирамида. Тя се намира на около 15 км, на източния бряг на Нил.

Там японските специалисти и наетите от тях работници дори не се опитали да извадят блокове направо от скалата. И дума не можело да става за използването на медни триони и сечива. Наложило се да използват по-съвременни инструменти. Блоковете от по 2,5 т се видели непосилни за експериментаторите, които решили да правят по-малки - само по един тон. Затрудненията продължили с прекарването им по реката. Лодките не можели да ги издържат, както не могат да издържат 15 души с общо тегло 1 тон. Наложило се да ги прекарат с параход. Стоварили ги на другия бряг и бригади от по стотина работници се опитвали да ги повлекат по пясъка. Блоковете не мръднали и на сантиметър. Тогава докарали съвременни строителни машини и с тях ги откарали до определеното място за строеж. Там бригадите успели да повдигнат блокове на сензационната височина от 30 см.

За завършване на конструкцията, т. е. за нареждането на блоковете един върху друг, на помощ били повикани кран и хеликоптер. Не може да се каже, че японците са претърпели поражение при експеримента си. Всеки познава тяхната упоритост, честност и изобретателност. Аз не се съмнявам, че са направили всичко възможно, за да успеят. Но с експеримента си те демонстрират единствено че древните египтяни не са могли да построят пирамидите така, както някои уверяват, че са ги строили.

Пирамиди в Мексико
Източник: Fenomenibg.com


Пирамидите в Мексико дълго време са оставали в сянката на египетските пирамиди. Това се дължи на географското им положение и на по-късното им откриване.

Повечето Мексикански пирамиди са с пресечен връх. Много от тях имат стъпала, водещи до постройка на върха на пирамидата. Голяма част от пирамидите са разположени на полуостров Юкатан. Интересни пирамиди има в Тула, Теотиуакан, Чичен Ица, Ушмал, Куикуилко, Монте Албан, ШочикалкоУтвърденото от официалната наука схващане, е че пирамидите са с датировка от преди 2000 години, т. е. от началото на новата ера. Това обаче е доста спорно, поради луковичната структура на пирамидите. Често срещано явление е надграждането на нова пирамида върху старата, така че много пирамиди представляват няколко пирамидални постройки, нахлупени една върху друга. Датировката на най-външната пирамида може и да е вярна, но вътрешните са от доста по-ранен етап. Интересно е и схващането за функцията на пирамидите. Счита се, неизвестно защо, че пирамидите в Мексико, в които са открити много трупове, са служели като места за извършване на церемонии, а не за гробници.

В същото време официалната наука твърдо заявява, че пирамидите в Египет, в които не е открит труп, датиран от времето на построяване на пирамидата, са гробници на фараоните. Друг е въпросът, че повечето трупове, открити около египетските и мексиканските пирамиди, са погребани в по-малки и по-семпли гробници точно до пирамидата.

Интересна е пирамидата в Чолула, щата Пуебло. Тя е най-голямата по-обем в света. Въпреки голямата си основа, пирамидата не е много висока. Със своите 54м. тя е малко по-висока от пирамидата на Микерин. На върха има площадка с площ около 4 дка. върху която е имало храм. Пирамидата съдържа мрежа от вътрешни галерии, изрисувани с фрески. Интерсно е, че по тавана няма сажди, т. е. не са били използвани факли за осветяване по-време на работата на художниците. При разкопки в първата тераса на пирамидата са били открити квадратен каменен блок върху два човешки трупа, идоли от базалт и голям брой съдове, украсени с рисунки. Впоследствие учените са разпознали някои следи от строителното изкуство на маите - например характерния сводест таван, който се среща и в Голямата пирамида в Гиза.

Друга интересна пирамида се намира в Кастильо де Теайо. Тя е сравнително малка - висока е само 15 м. Намира се в центъра на селото, основано около нея преди повече от век. Интересна е повече с това, че семплите индианци от селото, които никога не са чували за научните спорове, какво са и какво не са пирамидите, знаят, че в конструкцията има нещо, което ние наричаме енергия. За това нещо обаче те имат друго име - теайо или "богът, който вече го няма", а на древния език науа се казва "теокали" (жилище на бога) или "теопантли" (огън около бога), както и "цакуали" (затворено движение). "Богът" може да си е заминал, но ни е оставил за спомен "затвореното движение". То съществува и поддържа релра на човешко жертвоприношение. Но за щастие има и специалисти, които не мислят така. Археолози заедно игиозната вяра на населението заедно с католическите є подправки.
В същото това селце Теайо има прелюбопитна статуя на човек с отворени гърди. На туристите, жадни за по-силни усещания, тя се представя като скулптура на човешко жертвоприношение. Но за щастие има и специалисти, които не мислят така. Археолози заедно с лекари са изучавали статуята и са стигнали до единодушното мнение, че се отнася до професионална... торакотомия.

Пирамидите с Атлантите

На север от столицата Мексико, в щата Идалго, се намира позападналият град Тула. Там са открити останките на древния Толан - главен град на толтеките, които играят важна роля в историята на Месоамерика. В този културен център се намира обектът, който съперничи на Храма с надписите в Паленке. Това е пирамидата с атлантите или за по-лесно - Тлауискалпантекутли. Специалистите казват, че 4-метровите каменни фигури, известни като атланти, били воини, които в дясната си ръка носят атлатл - приспособление за мятане на стрели, а в другата - връзка стрели. Фигурите са с нагръдници и шлемове, каквито толтекските войници никога не са носили. Те могат да минат и за войници, но не толтекски. Дори и за професионален стрелец с лък ще е трудно да метне стрела с уредите, които държат атлантите, да не говорим, че стрелите не приличат много на стрели. Ерих фон Деникен вижда във фигурите извънземни астронавти с неопределен уред на гърдите, а това в ръцете им - някакво оръжие или комуникационна система. Археолозите гневно отхвърлят теорията му, но сега ще трябва да обърнат внимание и на Алън Алфорд. Английският автор също вижда в атлантите извънземни посетители, които обаче носят не оръжие, а инструменти, използвани в рудодобива или за обработка на каменни блокове. Нещо повече: в книгата си Алфорд помества и детайл от толтекски релеф, показващ как точно се работи с този инструмент.

:)))) :o
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Октомври 20, 2005, 21:28:51 pm
Гот, гот :P :D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 21, 2005, 00:58:24 am
Ха-ха! Естествено, че не са били построени така пирамидите. Невъзможно е! Аз предполагам, че са използвали силата на звука за да преместят камъните. Вие как мислите?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Октомври 21, 2005, 11:39:13 am
Силата на Съзнанието и Мисълта
Телекинеза му викаме в Диаблото:)))


Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 26, 2005, 11:47:23 am
Сараево. Голяма каменна стъпаловидна пирамида открил под хълма Височица на 30 км от Сараево ученият Семир Османагич, предаде БГНЕС. Той твърди, че пирамидата е построена преди 12 000 години като храм на Слънцето. Според него това е първата пирамида в Европа, която много прилича на южноамериканските.


"Standart"

Ako Има такова чудо до Сараево би трябвало да има и на други места на Балканите. Това е много интересна информация но пак нещата ще ги потулят в жълтите новини.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Strategie в Октомври 26, 2005, 12:41:24 pm
 
Цитат
Това е много интересна информация но пак нещата ще ги потулят в жълтите новини.
                 
   Те винаги правят така ,шум до бога и след това луно затъмнение.Иначе сигурно има и други пирамиди. ;D       
   А вярно ли е че в Тибет,в планината Кайлас са открити пирамиди приличащи много на мексиканските.Мисля , 
  че това беше свързано с Мулдошев  :---                                                                                                           
  ММм незнам :---
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 26, 2005, 13:33:18 pm
За Кайлас Мулдашев твърди че цялата планина представлява пирамида при това с тези размери е най голямата на планетата - на снимката си прилича на пирамида ама дали е 100% така не съм сигурен.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Strategie в Октомври 26, 2005, 13:41:19 pm
Wowww ;D Че и най голямата!ако е така признавам този Мулдошев :o
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 26, 2005, 14:17:34 pm
еми разбира се...пирамиди има по цялата планета,а някои планини и върхове всъщност са пирамиди.
има и една в Странджа,ама още е в "лунно затъмнение" ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Октомври 26, 2005, 21:28:58 pm
Хахахаха - Мулдашев - още ли се чете този човек :--- :D :D :D
Ние тук си имаме Мадарският Конник - не ни трябва пирамида ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 28, 2005, 16:20:41 pm
Ето още малко инфо и снимка  :P

Excavations at a hill site above the town have been going on for several months and initial analyses "have confirmed the original claim that this is Europe's first pyramid and a monumental building, similar in dimensions to the Egyptian pyramids."

The artefact is said to be around 10,000 years old.

"The pyramid is 100 metres high and there is evidence that it contains rooms and a monumental causeway ... The plateau is built of stone blocks, which indicates the presence at the time of a highly developed civilisation," Dnevni Avaz writes further.

"Archaeological excavations near the surface have uncovered a part of a wall and fragments of steps,"...

(http://www.rumormillnews.com/pix3/pic80951.jpg)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 28, 2005, 16:24:40 pm
И още се твърди че до нея има  още една по-малка пирамида - Лунна така че стават две

The basis for the claim that Visocica holds a most valuable archeological monument is seen in a series of construction anomalies determined during research conducted in August. These anomalies indicate that the hill was not created naturally, but by man.

Apart from the “pyramid of the Sun”, Osmanagic claims that a smaller pyramid, which he calls “pyramid of the Moon” is located in the area opposite to Visocica, which again confirms that pyramids were always built in pairs.

“We have already dug out one stair of the pyramid and we will continue working on the second stair”, says Osmanagic.

Osmanagic was unable to answer when the pyramid would see the light of day, adding that digging out of the wider sections of pyramid only would depend on additional funds....
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Октомври 28, 2005, 16:31:16 pm
Напомням, че баба Ванга беше казала, че официално първите контакти с извънземни ще се осъществат на Балканите ( в Балканска държава ) или ще се намерят следи от такива контакти, които ще бъдат офисиално обявени.

Тази огромна пирамида...почти залагам на нея:)))

Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Октомври 28, 2005, 16:45:18 pm
Хммм тва за Ванга че го е казала не го знаех дано само не ги изпреварят военните и да я "затворят"
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Октомври 28, 2005, 16:54:19 pm
Хор, като заговори за Мадарския...тази година са почнали да го реставрират по много яка технология . Като четох се възхитих искрено, щото беше нещо супер като идея, ма ся не се сещам какво беше точно, за да ви кажа..

Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Октомври 28, 2005, 20:13:56 pm
Кога най-после ще "намерят" и в България някоя пирамида?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Октомври 29, 2005, 00:56:39 am
Крият ги ;)

И аз го гледах това за Мадарският конник. Дано не заличат някои важни детайли...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Севар в Ноември 05, 2005, 03:01:58 am
В областта около Мадара мисля, че има доста изкуствени възвишения. Може и да е имало пирамиди, но и ерозията си казва думата. Ако е строена преди 100 хиляди години (примерно) е нормално сега да е само безобиден хълм. А ето едно интересно материалче. Като изключим наглите фалшификации за "Атлантида в Черно море", а и лъжата, че знанията сме получили от "някаква загадъчна изчезнала цивилизация"  (както винаги >:()  Дават като източник Джагфар Тарихъ, а там няма такова нещо, по простата причина, че ние самите сме тази цивилизация.

Цитат
Подводните пирамиди в Крим и Атлантида

http://www.journey.bg/information/hobby/archeology/06700011.htm

Все по-убедителни стават твърденията на изследователи от различни страни, че може би един от най-значимите загадки от древната история на човека и на цивилизацията се крият в района на Черно море. В края на юли 2001 г. московският вестник "Комсомолская правда" съобщи за още едно изненадващо откритие на руски учени на уникална находка в Крим, която подкрепя хипотезата, че остров континент Атлантида може би е бил в Черно море. Този район от няколко години е в центъра на вниманието на световните медии поради откритията, направени край бреговете на Турция от експедиция от САЩ, свързани с митичния потоп. Сегашната американско-българска експедиция край Варна е по същият повод.

Освен това в Интернет се напомня, че Кримският полуостров в Черно море е свързан с древната история на българите. Столицата Фанагория на кан Кубрат е била отделена само с един провлак от Крим. А в старинния епос "Джагфар тарихъ" се посочва, че българите са народ отпреди Потопа, и знанията му са дошли от изчезнала загадъчна цивилизация.

А сега шокиращо става ясно, че в търсенето на минерална вода на полуостров Крим близо до град Севастопол група руски учени съвсем случайно е разкрила под водата 7 тайнствени пирамиди, които са дело на човешка ръка. Екипът от 9 души - хидрографи и геолози - се ръководи от известния руски изследовател доц. Виталий Гох, кандидат на техническите науки.

Според тези учени кримските пирамиди са изградени много по-рано от египетските, т.е. преди третото хилядолетие пр. Христа. Една от хипотезите е, че те може би са дело на цивилизацията на митичните атланти. Впечатляващата тайна около създателите на пирамидите в Черно море ще бъде разкрита, когато учените влязат във вътрешността им. Специално проучване, направено с помощта на ехографски датчици, показва, че в тайнствените пирамиди на дъното край Крим се крият гигантски фигури с формата на хора. Но едва когато се влезе в пирамидите, ще стане ясно дали те са каменни, метални или на изчезнал биологичен вид.

Изследователската група на доц. Гох действа по метода на геохидроакустиката. Още при първите огледи приемникът регистрирал високочестотно поле в радиус от 100 метра. Това довело до извода, че в района има необичаен обект. Решено било да се изкопае кладенец. На дълбочина 9,5 метра руските учени се натъкнали на изненадваща пирамида. Отвътре в обекта е имало кухина, а отвън стената е била покрита със замазка, в състава на която са влизали жълтък и белтък. Пробиването на отвор в стената на пирамидата учените проникнали вътре и се спуснали на дълбочина 38 метра. Поради липса на специални съоръжения изследователите не успели да стигнат до дъното.

Височината на първата пирамида е 45 метра, а дължината на стената при основата - 72 метра. Съотношението на тези величини е 1:1,6 - стандартно за всички открити досега пирамиди в Мексико, Египет и Китай.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Heinie в Януари 18, 2006, 20:29:47 pm
Има маса теории относно благотворното влияние на пирамидата върху човешкия организъм, животни и растения. Дори заквасвала мляко и спомагала за запазването на храни, правела виното по-вкусно, а ножчетата за бръснене - по-остри. Аз лични съм доста скептичне към този въпрос. Сподлете инфо, теории, мнение или собствени опитности.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Януари 18, 2006, 20:37:11 pm
Абе аз от 2 години си държа една върху компа и засега си бачка   :P :P :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Cenestelle в Януари 19, 2006, 11:38:22 am
някой да е правил експерименти с бръснарски ножчета? аз не съм но ми е интересно, може един ден да се заема

не съм скептик по въпроса но никога не съм се занимавала сериозно, бях чела някаква доста интересна статия за енергията специално на Египетските пирамиди, доста по-вълнуващо от мъничките копия но не мога да си спомня подробности....
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Eon в Януари 19, 2006, 11:44:12 am
По този въпрос мисля, че най-добре ще се изкаже Оберон.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Heinie в Януари 19, 2006, 12:05:08 pm
Има една книга по въпроса, Тайнствената сила на пирамисите от Богомил Герасимов - бивш посланик някъде из Латинска Акмерика. Май се подвизаваше нейде из интернет. Като изключим някои НЛО-теории, може да се каже, че е интересна, авторът споделя свои преживявания и експерименти.

Допълнение: ето части от нея - http://www.mysticbg.com/content/pyramids/home.asp (http://www.mysticbg.com/content/pyramids/home.asp)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: georgi_nz в Януари 19, 2006, 13:53:55 pm
По дискъвари онези двамата митоборци, почти доказаха че пирамидата има влияние, но после нещо я оплескаха и ме изнервиха.

В Спиралата (www.spiralata.net) имаше една книга за радистезията от български автор - доста ме впечатли .
Забравих заглавие и автор, но като я открия ще съобщя. Пак там е  Тайнствената сила на пирамисите от Богомил Герасимов -цялата можете да си я дръпнете.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 19, 2006, 16:44:14 pm
Пирамидата, като тяло, има неогикновеното свойство да действа като "фокус" на някакъв вид енергия. Тази енергия се проявява на 1/3 от височината. Голямата пирамида е 147 м висока, затова неслучайно фараона е уж саркофициран на 50м височина в пиамидата ( тя е била 150 м висока, заедно със златната сфера на последния каменен блок ). Пирамидата е изглеждала грандиозно !
 150 м височина, облепена със небесносини варовикови плочи, ня върха е била тази златна сфера, която е насочвала тази тайнствена енергия надолу в тялото на пирамидата...
Та така...готиното е, че в нито една египетка пирамида няма открит Фараон хахаха

Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Януари 19, 2006, 23:00:29 pm
Абе твези митоборци по Дискавъри ми се виждат много поръчкова история така че не им  вервайте много ;) Като са толкова големи познавачи да са опитат да построят пирамидите наново по технологията която се описва в учебниците да видим как ще стане  :P :P :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Януари 19, 2006, 23:16:51 pm
Те японците не успяха дори в многократно умален размер, пък те ли :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 20, 2006, 10:02:24 am
"Перед концом Атлантиды руководители орденов и храмов, все еще хранивших Свет, получили предупреждение и совет о необходимости рассеять свои учения по всему земному шару. Из-за сатанинского воздействия на людей Земли должно было пройти достаточно длительное время, прежде чем можно было бы допустить пребывание всего высшего знания в одном месте. Поэтому люди, подготовленные во всех сферах духовного развития, стали покидать Атлантиду небольшими группами. Они взяли с собой много кристаллов, содержащих информацию из "Хроник Акаши", вложенную в них Советом Истины. Один из кристаллов, который унесли с собой в Грецию старшие жрицы Храмов Алоры, имел форму черепа Тота, который покинул Атлантиду почти за 9000 лет до того. Кристалл-череп был спрятан под Храмом Дельфийского Оракула - созданным этой же группой жриц - и служил для защиты храма от темных подсознательных внушений и энергетических волн, посылаемых из-под Земли. Поскольку храм нельзя было загрязнить психически, члены Темного Братства, прикрывшись именем "Воинов Зевса", в конце концов бросили в тюрьму и убили жриц, а храм отобрали для своего патриархального бога.
Другие группы принесли кристаллы и учения в Центральную и Южную Америку, Западную Европу, Южную Африку, Гималаи, Восточную Азию, Австралию и Египет. (Туземные племена Северной Америки в то время находились в уникальной фазе своей собственной эволюции, поэтому проникновение туда атлантов было нежелательным.) Самая большая группа, состоящая из мужчин и женщин, согласно инструкциям Совета Девяти, прибыла в Египет. Люди во всех группах были очень преданными делу сохранения божественной истины, которая есть Свет, и потратили всю оставшуюся жизнь на основание инициатических храмов и учений в различных странах. Самая большая группа осела в Египте, главным образом потому, что там находилась Великая Пирамида; она всегда хранила и хранит до сих пор вибрации божественной истины и эволюционный солнечный код.
Много пирамид еще предстояло построить в Египте, а также в других местах. Они должны были строиться над большими кристаллами с записями Хроник Акаши, которые помещались в специальные решетчатые устройства, хранящие свет и предотвращающие проникновение вибраций низшей плотности. Несколько пирамид было построено в Атлантиде лирианцами и их рабами в целях искажения солнечных кодов и управления ими. Но все они погрузились в Атлантический океан или взлетели на воздух при катаклизме, уничтожившем Атлантиду."

Из книги Аморы Гуань-Инь Наследие Плеяд. Пробуждение энергии Ка"

Излиза, че пирамидите пазят кристали със записи от Акаша   :o   Някой чел ли е тази книга ?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 20, 2006, 10:26:29 am
Миро, първо, не поствай на руски, а превеждай.
Второ, с Атлантида се спекулира много :) Очаквам вече книга, където ще пише дори какво са яли и какво са обличали. Останките не може да намерим, обаче всичко друго знаем хаха. Има медиуми знам, има и предания и легенди. Но трябва да отсяваме !!!!

Оберон
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 20, 2006, 13:05:28 pm
Моите извинения, Оберон, за цитата на руски. Мислех, че след като някой цитира на английски без превод, ще може и на руски.
Няма да повторя тази грешка.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 20, 2006, 13:07:30 pm
Бе аз те разбирам ама някои не могат, затова те моля да не постваш а да превждаш. Виж аз как съм правил и се учи момче:)))
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Април 14, 2006, 20:40:37 pm
Едва днес в новините по бтв казаха за пирамидите в Сараево. Точно преди емисията от 19:30, имаше нещо като "бтв репортерите" и там говореха някви глупости. Съвсем случайно чух от другата стая, че говорят за някаква пирамида и като погледнах видях, че даваха репортаж за Сараево. :) Доста късно се сетиха.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 20, 2006, 15:45:33 pm
20 Април 2006

Група от археолози започна разкопки на хълм, който според тях е изкуствено създадено пирамидално съоръжение.

(http://www.bgfactor.org/img/lead/2006/04/7474.jpg)

Семир Османагич по време на изследванията (снимка PhysOrg.com)

Международна група от археолози започна разкопки в малкото градче Високо, намиращо се на тридесет километра от столицата на Босна - Сараево. Те започнаха изследването на тунел с дължина 3,8 километра, който води до два хълма, единият от който много прилича на пирамида. Според думите на босненския археолог Семир Османагич, по всяка вероятност хълмът Височица ще се окаже първата открита древна пирамида в Европа. Неговите колеги смятат, че има достатъчно доказателства, за да се твърди, че този хълм е в крайна сметка пиармидално съоръжение построено от хората от неизвестна за момента цивилизация, съобщи PhysOrg.com.
Османагич е убеден, че изследванията и наблюденията, например чрез снимки от спътник, само ще потвърдят това предположение. Изследователите вече са открили, че и двата хълма се охлаждат много по-бързо в сравнение с обкръжаващата ги местност. Това води до извода, че те имат много по-малка плътност и съответно изкуствен произход.
Босненските архелози работят заедно със свои колеги от Египет. Изследователите се надяват да открият каменни плочи, който са стъпалата на пирамидата. Конструкцията съвсем точно е ориентирана по четирите страни на света и има квадратна основа с големина 400 х 400 метра и височина около 220 метра. Учените се уверени, че двата хълма-пирамиди са били изградени от хора и смятат да направят подробен анализ, за да изяснят от кого и кога са построени.
Разкопките, в които освен групата от археолози ще участват и много местни доброволци, ще продължат 200 дни. Цената на целия проект е около 125 000 евро.

Източник: www.bgfactor.org

А за българските пирамиди? Ще разберем ли някога?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Април 20, 2006, 16:09:35 pm
Няма да се учудя, ако се окаже по-възрастна от египетските. А за нашите пирамиди ще разберем, ама...друг път.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Eon в Април 20, 2006, 16:10:33 pm
Къде имаше в БГ пирамиди, че ми се губи нещо?
Или могилите ги причисляваме към пирамидите... :---
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 20, 2006, 16:15:48 pm
Странджа.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Април 20, 2006, 16:19:55 pm
Чел съм, че имало обърнати пирамиди(забити с върха надолу) и били целите под земята. Може и нашите да са такива....някъде около предполагаемата гробница на Бастет.  ::)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 21, 2006, 14:22:11 pm
Да - първите разкопки във Високо разкриха правилно изсечени камъни. Мно-о-о-о-г-о интересно!

Чудя се, с чувство на яд (към българските археолози), дали изкопаните неща в Босня няма да изчезнат като при Българските разкопки?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 21, 2006, 20:16:17 pm
В Босна открили пирамида по-висока от Хеопсовата?

Ако археолозите се окажат прави, това ще е първата пирамида откривана някога в Европа, отбелязва Green.Democrit.com

21.04.2006

(http://media.abv.bg/img.phtml?id=150425)

В Босна археолози попаднаха на каменни плочи с правилна геометрична форма, които според тях са част от конструкцията на древна пирамида, съобщи АП.
Миналата седмица изследователите започнаха да копаят край градчето Високо в централна Босна, водени от желанието да потвърдят теорията, че под високия 636 м хълм Височица се крие гигантска стъпаловидна пирамида. Ако се окажат прави, това ще е първата пирамида откривана някога в Европа.
Тези блокове са част от стената, убеден е босненският археолог Семир Османагич, който от 15 г. изследва пирамидите в Южна Америка.
Виждате, че тяхната повърхност е идеално гладка, а това е решаващо доказателство, че трябва да говорим за пирамида, обяснява той. Според археолога конструкцията е висока 217 м, или с около 1/3 по-висока от Хеопсовата пирамида в Египет.
Блоковете изглежда да са изсечени във формата на куб и полирани от човешка ръка. Предишни изследвания на хълма Височица показват, че той има 45-градусови склонове, сочещи към четирите посоки на света, а така също и плосък връх.
Блоковете изглежда да са изсечени във формата на куб и полирани от човешка ръка. Предишни изследвания на хълма Височица показват, че той има 45-градусови склонове, сочещи към четирите посоки на света, а така също и плосък връх.

(http://media.abv.bg/img.phtml?id=150422)

Досега под земните пластове археолозите са открили павирано плато, входове към тунели, а така също и големи каменни блокове. Сателитни и инфрачервени снимки разкриват още два по-малки хълма с формата на пирамида в долината Високо.
Миналата седмица спасителни екипи от близките въгледобивни рудници влезли в тунел, за който се смята, че е част от цяла подземна мрежа, свързваща трите хълма. Те били последвани от археолози, геолози и други специалисти, които по-късно се върнали, за да заявят, че тунелът със сигурност е дело на човешка ръка.
Разкопките край градчето Високо, намиращо се на около 30 км северозападно от Сараево, ще продължат около шест месеца. Очаква се в средата на май от Египет да пристигнат двама експерти по пирамидите.
Предстои ни вълнуваща археологическа пролет и лято, убеден е Османагич.


Green.Democrit.com

Източник: www.news.netinfo.bg

Дали не са част от общата енергийна мрежа на планетата???
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 21, 2006, 20:36:05 pm
"След като започнали да изграждат новата решетка върху старата разрушена и построили една пирамида по кривата на спиралата, Тот, Ра и Арарагат отбелязали на картата повече от 83 000 точки по Земята, където тези 2 енергийни линии завиват и се пресичат. В четвъртото измерение - едно стъпало по-високо от нашето - те са създали цяла мрежа от постройки и структури, като ги локализирали по възловите точки на тази енергийна матрица. Всички тези структури били разположени или по законите на Златното сечение, или по спиралите на Фибоначи, и всички се намирали в натематическо съотношение с онази единствена точка в Египет, която днес се нарича "Слънчев Кръст" (?).
Местоположението на свещените места по цял свят не е случайно. Всяко от тях е създадено от един единствен разум (...).
Вижда се как от една свещена точка, може да се екстраполира друга, после следваща и т.н... Тези места не са свързани с конкретно време, защото са построени в различни епохи, освен това не влизат в рамките на определена култура или географско местоположение. Те очевидно са създадени от един разум, който е кординирал цялата работа. Учените в крайна сметка ще стигнат до извода, че посоченото място в Египет е отправната точка за изчисление на всички останали свещени места.
На това място се намира Северният полюс на Решетката на Единното съзнание. От другата страна на Земята сред островите на Таити има един малък остров, наречен Мурея, където е разположен Южният полюс на Решетката. (...) Ако прокарате линия от остров Мурея през центъра на Земята, ще излезете от другата страна в Египет. (...) Полюсът на Мурея е отрицателен или женски, а Египетския полюс е положителен или мъжки. Всички свещени места са свързани с египетския полюс и са обединени помежду си чрез централната ос, която стига до Мурея. Разбира се, така се образува геометричната фигура Тор."

Из книгата на Друнвало Мелхиседек "Древната Тайна на Цветето на Живота" - Том I, стр. 197.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 22, 2006, 00:27:58 am
А защо този разум ни е изоставил - енергийните точки са разрушени или покрити с пластове земя?

Или разума никога не ни е включвал в своите планове?  :-[
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 22, 2006, 01:35:23 am
Ако ни беше изоставил да ни нямаше отдавна ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 22, 2006, 02:11:32 am
Ех - лягам с надежда, че и утре ще има ден... ;D

Разкажи повече за енергийните центрове.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 22, 2006, 02:37:29 am
Мулдашев има 1 теория във втората си книга, там е казано в общи линии. Неговото май е грешно, но принципа е този :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 22, 2006, 10:30:02 am
Хареса ми "Търсенето на Шамбала" на Мулдашев. Той напипва нещо, ама и аз още си мисля по въпроса. Имам впредвид енергийните форми на хълмовете, огромния лазер и разните пирамиди / структури в Тибет.

Интересен ми се стори факта, че този босненски археолог се убедил окончателно, че това е пирамида след като чул как кънти от бомбардировките на американците. Когато прочетох това моите антени се изправиха, защото първото което американците свършиха в Багдад беше да организират "ограбването" на Багдадтския музей и продължиха системно да унищожават стари археологически обекти. 

Аз продължавам да държа две теории за войната в главата си - петрола и унищожаването на "доказателства?"... Ако беше само заради петрол защо англичаните спряха добива на петрол в Северно море като почна войната? Да не си сринат острова със земетресения или...? Забележете втората петролна атака - Нигерия и Судан - около древните етиопски обекти!

Хм!
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ultrafutur в Април 22, 2006, 10:49:35 am
"Унищожаването на "доказателства? " - ето по-силният аргумент, защото нищо не е по-силно от истината, освен желанието тя да бъде скрита и покрита... Разбира се че не е само за петрол, а и не си мисли, че 100 % от земетресенията, които стават са предизвикани от природата - Иран отдавна бива обстрелван с тектонични оръжия, а за Индия пък да не говорим...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 22, 2006, 10:52:19 am
А, Индия си е тяхна! Аз имам особено мнение там!!!!!
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 22, 2006, 16:50:07 pm
Това много пъти сме го нищили в други теми ;)
Петрола е вторичен за Буш и е доста добра замазка на истинските цели :) Както виждате всички гръмнаха за петрола - прекалено очевидно е - т.е. поредната залъгалка. Защо наистина веднага отидоха в музеите и защо веднага след като влезнаха в Ирак започнаха да копаят? Ами много просто - в Ирак е старгейта на Ануннаките - най-големият и най-мощният, който е безценен за тях. Затова и се създава обстановка на страх в Ирак - така се захранва машината и Ануннаките (те се хранят със страх и отрицателна енергия). Саддам беше гонен за това. ЗАЩОТО ТОЙ ЗНАЕШЕ ЗА ТОВА!!! Не защото американците искаха справедливост за бедните иракчани... Това е нелепо :)
Tina искаш ли материал по темата за превод (а може и за лична консумация) - с риск да стана нахален :P

За пирамидите, за да не стане оф-топик. Илюминатите знаят за енергийната мрежа и се опитват всячески да изградят своя, която да създава честотно-вибрацинен контрол. За да не можем да минем на по-високо ниво на вибрация и разбиране за света и себе си. Това е една от ролите на HAARP, това е и ролята на chemtrail-овете.
Туй то :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Април 23, 2006, 02:01:39 am
Аха -
Цитат
chemtrail-овете.
Имам толкова снимки. Аз самата толкова пострадах......и точно това мислех да ви пусна търсейки стари "любими" сайтове. Кажи, че телепатията не работи!

Дай материала - сега вече сме в синхрон.....Ако пък успея и да ви убедя, че няма такова нещо като индйска култура, че всичко е фалшифицирано и културата на други е приписана на индийците / пакистанците и циганите, че ТЕ са от ДРУГИТЕ и завземат света с помощта на Англия, ще се чувствам като.....изпълнила мисията си!

Енергийната мрежа е не само структурите, но и НИЕ. Аз твърдо вярвам, че ние ПОДДЪРЖАМЕ енергийната мрежа... НА ДОБРОТО! И точно затова ни съсипват психически и физически!

И въпреки всичко - ние сме много и все още неосъзнато владеем / сме деца на майката Земя. Вярно - устройствата ни може и да са разрушени - пирамиди, Тибет, laylines (енергийни линий по земята), но ние сме ЖИВИ и само живи можем да се борим в материалния свят. Колко наши деди и баби ни помагат от отвъдния - не можете да си ПРЕДСТАВИТЕ. Поклон! Но те нямат власт над-живата материя, която е като върховната сцена на борбата!

Ако историята в Босня е това което си мосля, че е - откритие нецензурирано и "изтървано" от вихрушката, то тогава очаквайте екшъни от ранга на Индиана Джонс, както и нарекоха босненския турчин, който събра пари за разкопките....ще дадат мило и драго да покрият откритията.

(....а Китов ще продължава да твърди, че е намерил бронзова статуя на негър направена от ГРЪЦКИ скулптур в България....)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Април 23, 2006, 03:21:17 am
То и във Франция има пирамиди. Хорус ако знаеш кажи точно къде се намират пирамидите в Странджа.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 23, 2006, 23:28:31 pm
Tina, отворил съм тема за HAARP и chemtrails тук (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=144.0) ;)

Пратих ти почти целият материал, който имам по въпроса за stargate-овете на мейла, който си задала в профила си. Прегледай го и ако нещо ти хване окото - действай когато имаш време :)

То и във Франция има пирамиди. Хорус ако знаеш кажи точно къде се намират пирамидите в Странджа.

Става въпрос за гробницата на Бастет - нищили сме го вече ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Април 25, 2006, 00:03:39 am
Там май няма пирамиди. Или се бъркам нещо?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Април 25, 2006, 00:13:04 am
Абе информацията е противоречива ;D

За тва направо викам да иде дотам и лично да се запознаем с котето :P :P :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: EfonD в Април 26, 2006, 16:00:07 pm
Има и още една теория за построяването на пирамидите в Гиза - Че камъните били направени по начина на "циментово блокче"  т.е. проготвяла се е смес и камъните били правени в калъпи според изискванията. Подкрепата на тази теория е че съставът на камъните е от "съставки" намиращи се в различни крайща на Египет.


На мен не ми се вярва много :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Април 26, 2006, 16:33:30 pm
Каменоломните са на 200м от Пирамидите:) Аз съм ги виждал с мойте 4 очи
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Albinoni в Август 29, 2006, 13:52:12 pm
Интересно, може някой да е го е цитирал преди мен, ако е така,  ;)

http://www.wmyst.hit.bg/Pyramids-Giza1-main-s.htm
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Август 30, 2006, 04:16:00 am
От кой учебник са преписали това?  ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Geo в Септември 01, 2006, 13:54:50 pm
Не сме/съм преписвал от никакъв учебник. Моля обърнете се към информацията за пирамидите в новата версия на сайта - http://www.fenomenibg.com/modules/news/index.php?storytopic=11&storynum=15 .
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 02, 2006, 02:42:14 am
Ами така си го написал все едно е от учебник. Изглежда когато си го писал си го смятал за вярно. Поздрави :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Geo в Септември 04, 2006, 22:09:43 pm
Ако прочетеш следващите 4-5 статии от серията за пирамидите ще видиш, че половината, ако не и всичките от нещата, написани в първата част се опровергават в голяма степен. Затова те препратих в новия сайт (не че в стария ги няма точно тези, но са по-трудно достъпни, особено в този дизайн, към който е линка).
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 04, 2006, 23:46:02 pm
Знам, видях и съм ги виждал, говорех за първата част. Поздрави :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ---------- в Септември 08, 2006, 15:38:26 pm
Според една от идеите за пирамидите, тези съоръжения са били укрепени портали за излитане/кацане на пътници към и от далечни звездни системи (по-нагоре в темата има схеми на коридори, насочени към такива звездни цели). Установено е, че пирамидите (поне тези в Египет) са силно устойчиви на каквито и да било природни катаклизми: могат да издържат на грамадно земетресение, а ако цялата равнина бъде залята с вода, камерите им ще останат сухи - за целта всички коридори към вътрешността са ориентирани по подходящ начин, който да не позволи проникването на вода. Счита се също, че тези съоръжения могат да се окажат непоклатими и при ядрена експлозия... В разговора за "погребалните функции" на пирамидите се споменава и фактът, че тялото на фараона трябва да се ориентира по специален начин спрямо важните за египетската култура звезди - счита се, че след своята смърт монархът трябва да бъде излъчен в тяхна посока. Ако се вгледаме по-пряко в остатъците от египетска митология, досдтигнали до нас и обнародвани, ще забележим, че се говори за раждането и умирането на Слънцето (изгрев и залез), което е много подобно с раждането и умирането на фараона, заедно с микро-варианта на неговото ежедневно заспиване и събуждане. Тези цикли са били обслужвани от цялата храмова система на Египет, която е имала като своя главна функция поддържане на непрекъснатия процес на кръговрат в реалността и е трябало да осигурява успешното придвижване към всеки следващ цикъл. В този план изчисленията за поведението на река Нил и за времето на посяване или прибиране на реколтата, както и хипертрофираните от римската култура идеи за събиране на данъци (calendarus) са по-нова интерпретация; Египет не се интересува толкова много от материални неща. Самата устойчивост на пирамидите, тяхната непреходност по отношение на земните явления, както и пълната им ориентираност към отвъдни, висши и звездни реалности говори за една цивилизация, която няма почти никакъв досег със земното; сякаш египтяните са дошли тук временно и по случайност, а главното им внимание е насочено към едно скорошно и сигурно транслиране обратно във висшите светове - както и е станало минути преди нахлуването на римските варвари...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ---------- в Септември 08, 2006, 15:42:32 pm
Снощи, по някаква случайност, се лекувах с една визуализация, изникнала почти интуитивно в моето съзнание: златисто-прозрачна пирамида, която се въртеше над мен в обратна на грегорианските часовници посока; можех да променям размерите на пирамидата, при което се променяше и начинът на нейното въздействие - при по-висок връх лъчът й ставаше по-точков, насочен и концентриран, а при по-широка основа - фонов, разливащ се навсякъде в стаята ми... Общото усещане беше на топлота и дружелюбност, от която скоро се почувствах по-добре и заспах...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 08, 2006, 17:04:25 pm
Не съм се сещал да я завъртам  ::)  Това е най-честата ми визуализация(и аз не знам защо)- пирамида, златно-жълта и искряща и...добре ми е  :D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 08, 2006, 17:31:50 pm
Аз от време на време имам едни визуализации...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Септември 14, 2006, 11:17:37 am
След като в Босна намериха пирамида манията се разраства  :P Сега и в Украйна. Kакто е тръгнало скоро и в България ще намерим...
(http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_8.gif)Археолози откриха пирамиди в Украйна
actualno.com
Украински археолози съобщиха, че са открили пирамиди в източните части на страната, недалеч от гр. Луганск, предаде МИГнюз. В разкопките са се включили най-добрите специалисти от Украинската академия на науките. На този етап археолозите разкопават само върховете, но са уверени, че са се натъкнали най-малко на две каменни пирамиди. Някога те са били светилища на езическия бог на Слънцето.

Откритите пирамиди в Украйна не се различават съществено от египетските. Приличат си най-вече по размери и по технологията на изграждането им. Украинските археолози съобщават, че за строежа са били използвани например плочи от глина, всяка от които тежи поне по 2 тона. Те са били наредени в кръг и прикрепени. След експертизи украинските учени са стигнали до извода, че луганските пирамиди са на няколко хиляди години. Все още няма обяснение за това как са се появили тези съоръжения.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Albinoni в Септември 14, 2006, 12:04:15 pm
Да, и аз напоследък се заглеждам във всяко възвишение и хълм..:) Наскоро при връщане от Пловдив разглеждах доста обстойно всяко малко хълмче и куполовидно възвишение и трябва да призная, че има доста такива. Те се характеризират с "особена" правилна форма;) Също и на отсечката от магестрала "Хемус" Шумен - Варна има такива;)
Ами, хайде де... ;D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 14, 2006, 13:03:57 pm
Ахахахахахахахахахаха!!!!
Приличали си най-много по размерите ???? И къде са били досега тези пирамиди:)))?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: milenski в Септември 14, 2006, 13:32:02 pm
В България засега май не са откривани пирамиди, поне доколкото знам. Тези възвишения с правилна форма са все могили, някои от които са т.нар. крайпътни могили, които не са кухи, а са изцяло каменни струпвания, които са отбелязвали откъде минават основните пътища.

А това в Украйна дали наистина е пирамиди, като се има предвид, че блоковете им са подредени в кръг? Това вече не е пирамида, а конус, поне доколкото си спомням какво сме учили в училище  :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Albinoni в Септември 14, 2006, 14:24:29 pm
В България засега май не са откривани пирамиди, поне доколкото знам. Тези възвишения с правилна форма са все могили, някои от които са т.нар. крайпътни могили, които не са кухи, а са изцяло каменни струпвания, които са отбелязвали откъде минават основните пътища


Е, те бая ще да са големички тези могили, възвишение и могила ми се струва доста различно. Говоря за високи форми образувания /посока Пловдив, Сливен > Варна; планински възвишения с изключително правилни форми/, които незная дали са с естествен произход, но са достатъчно големи и стари за да се  покрият с растителност. Не си защитавам тезата, но нищо не се знае. Не може да се каже, че има задълбочени проучвания  в нашата страна. Общо взето за археологиятя все не достигат средства. А и едва наскоро има известни целенасочени действия /които пак ми изглеждат някак хаотични и спорадични/. Ние сме дали много на света, 'що пък да нямаме и пирамиди. :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 14, 2006, 23:32:57 pm
И щото сме извън света , ние българите де ("опачи-наопъки", казано по друг начин), ако се открият пирамиди, те сигурно ще са с върха надолу.  :D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Albinoni в Септември 20, 2006, 10:17:09 am
Разкопките на пирамидите в Босна подкрепени от Египет    

14.09.06 - Демокрит
 
Египетски археолог препоръча да започнат разкопки на двата хълма в централна Босна, за които се смята, че представляват древни пирамиди, съобщи AP.
Това става в момент, когато дискусиите сред специалистите относно хипотезата са в разгара си, след като тя бе отхвърлена от британския археолог и президент на Европейската асоциация на археолозите проф. Антъни Хардинг. През юни той посети мястото и заяви, че хълмът не е изработена от човек структура, а естествено образувание. 
Това не отчая босненския археолог Семир Османагич, който от 15 години изследва пирамиди в Латинска Америка. За подкрепление той повика експерти от Египет.
През последната седмица професорът по египтология в Кайро д-р Мохамед Ибрахим Али щателно проучил хълмовета и заключил, че си струва да бъдат разкопани от археолозите, макар за това да са необходими десетилетия усилена работа.
През април екипът на Семир Османагич започна да копае край градчето Високо в централна Босна в опит да потвърдят теорията на изследователи-аматьори, че под високия 636 м. хълм Височица се крие гигантска стъпаловидна пирамида. Ако изобщо съществува, то тя вероятно е по-висока от Хеопсовата и е първата откривана някога в Европа.
В същия район на 30-тина км. севрозападно от Сараево е и по-ниският хълм Плешивица, на който археолозите разкриха павиран път на няколко нива. Под земните пластове археолозите до момента са открили павирано плато, входове към тунели и големи каменни блокове.
Египтологът Али със сигурност смята, че павираната настилка на Плешивица не може да се е образувала по естествен път. Това, което за момента липсвало, са артефакти и органичен материал.
Той препоръчва да се сформират две групи от археолози, които да работят едновременно. Преди това обаче било добре Босна да организира създаването на институт по археология, с какъвто страната не разполага. Египет бил готов да окаже спешна експертна помощ при разкопките.

Демокрит: В Европа египетските пирамиди започнаха никнат като след дъжд. Само преди дни научихме от Actualno.com, че украински археолози са открили пирамиди в източните части на страната, недалеч от гр. Луганск. В разкопките са се включили най-добрите специалисти от Украинската академия на науките. На този етап археолозите разкопават само върховете, но са уверени, че са се натъкнали най-малко на две каменни пирамиди. Някога те са били светилища на езическия бог нa...още

Вглеждаме се през прозореца и Витоша все повече придобива пирамидална форма.
А в подножието й Божидар Димитров се прави, че не го забелязва.
Китов и Овчаров също. 
А от нея по-високо нема...
"Грабвайте лопатите", някой се изкряска... ;D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Септември 20, 2006, 11:19:06 am
Логиката сочи че щом в Украйна има - една такава люлка на цивилизацията като България трябва да има още повече, но или нещо ги крият или незнам  :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ---------- в Септември 27, 2006, 13:44:29 pm
В действителност, "пирамидалната" култура не се е зародила нито в Египет, нито между двете Америки, нито в Китай или Украйна; пирамидалната култура е част от работата на атлантските посветени, които, по време на потъването на тяхната цивилизация, са се отдръпнали стремително на изток и в по-малка степен - на запад, към стабилните платформи на Америките, Африка и Европа, а от там - и към Азия. Така са създали цивилизациите в Южна Америка и тези в Далечния Изток. Нормално е по пътя си да са оставяли следи от своето преминаване, което, можем да допуснем, е траело десетилетия и повече. Ако можем да си представим пътища, които да свържат Атлантика с Далечния Изток през Африка и през Европа, логично е да си представим, че през цялото протежение на тези пътища трябва да има оставени артефакти от избягалите от потъващата Атлантида мъдреци...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Декември 02, 2006, 14:01:37 pm
Египетските пирамиди били строени с бетонни блокове

Строителите забърквали смес от вар, пепел, сол и вода

Monitor

Египетските пирамиди в Гиза били изградени от бетонни блокове, съобщава сензационно в последния си брой в. "Таймс". Според учените древните майстори са правили кофраж, в който са изливали втвърдяваща се смес. Именно така са били вдигнати гигантските гробници, твърдят изследователите. Проучването е дело на екип от френски и американски спецове. То доказва, че майсторите от онова време са имали достатъчно средства и умения, за да отливат 2-тонни блокове от смес, приготвена от варовик.
Досега археолозите и историците смятаха, че огромните камъни били взимани от най-близките каменоломни и пренасяни на огромни рампи с човешка сила. Според други експерти древните използвали лостове и скрипци, макар че по това време колелото все още било непознато.
Пирамидите в Гиза всъщност са построени от два вида камъни: естествен варовик и варова смес, забъркана от човешка ръка. До този извод са стигнали проф. Жил Юг от Френската национална агенция за космически изследвания и проф. Майкъл Барсум от Университета "Дрексел" във Филаделфия.
"Няма спор по този въпрос. Химическия състав на двата материала е много различен", твърди проф. Юг.
Учените са използвали рентгенови лъчи, плазмени лампи и супермощен електронен микроскоп, за да изследват най-подробно миниатюрни фрагменти от пирамидите. Така те открили следи от химически реакции, които не могат да се получат при естествена кристализация.
Спецовете смятат, че "бетонни" блокове са положени само върху най-високия външен слой на пирамидите, а в сърцевината египетските архитекти са поставяли естествен варовик.
Според двамата изследователи древният бетон е бил забъркван от превърнат във вар варовик, пепел, сол и вода. След като сместа се налее в кофража, водата се изпарявала за няколко дни, а минералните съставки постепенно се втвърдявали. За да докажат хипотезата си, изследователите произвели по метода на египетските зидари голям каменен блок.


Очаквайте скоро да намерят остатъци от панелни жилища  :P ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Gil-Galadh в Декември 02, 2006, 16:11:35 pm
Тая теза я има още при Деникен,баси тея смо си търсят сензациите
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Декември 09, 2006, 10:50:34 am
Цитат
макар че по това време колелото все още било непознато.
доста се съмнявам в това :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: ENKI в Декември 17, 2006, 12:55:06 pm
Това е поредната глупава хипотеза на учените.Тези и други подобни хипотези са резултат от безсилието на учените за разгадаването на методите и технологиите на древните хора.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: hakama в Декември 17, 2006, 14:15:26 pm
Tina, отворил съм тема за HAARP и chemtrails тук (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=144.0) ;)

Пратих ти почти целият материал, който имам по въпроса за stargate-овете на мейла, който си задала в профила си. Прегледай го и ако нещо ти хване окото - действай когато имаш време :)

То и във Франция има пирамиди. Хорус ако знаеш кажи точно къде се намират пирамидите в Странджа.

Става въпрос за гробницата на Бастет - нищили сме го вече ;)
  Не е зле да се отскочи до там , ама да не е станало като с Царичина ... да не ми насочат АК 47 :-\
   
    Откъде знаете че САЩ копаят в Ирак ? :-*
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Декември 17, 2006, 22:05:59 pm
Като кажат и коя фирма им е бъркала бетона, темата може да се мести във Фън  ;D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Eltimir в Февруари 10, 2007, 09:41:50 am
В България също съм виждал останки от много древни строежи, чийто камъни изглеждат като отлети. И други са на мнение, че Древните по някакъв начин са умеели да слепват най-различни материали и да отливат камъни от тях. Технологията определено е съществувала. За пирамидите обаче не съм сигурен. Каменоломните, от които са изрязвани каменните блокове си стоят. Също като каменоломните за блоковете от Баалбекската тераса. Тук неясният въпрос е, как древните са успявали да местят камъни, които съвременната техника не съумява да премести.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 11, 2007, 02:49:39 am
Предполагам със звук. Това е една много правдоподобна теория. Успявали са да възпроизведат точните честоти, с които вибрират камъните и да насочват по някакъв начин звука към тях. Чел съм за различни видове музикални инструменти - свирки, тъпани, тръби, но не съм намирал подробности как се правят подобни неща. И все пак не вярвам, че дори да имаш уреда всеки ще може да го използва. Предполагам, че ще трябва някаква предварителна, нагласа, вглъбяване. Спомнете си как са паднали стените на Йерихон.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: atn в Февруари 11, 2008, 16:43:41 pm
Имам два въпроса свързани с нея.Първия е за втората вратра,открита след пробиването на отвор в първата,в шахтата в камерата на царицата през 2002 г.Беше съобщено че през февруари 2007 ще бъде отворена и тя за да се види какво има зад нея.След като това не се случи последното което чух е изказване на Захи Хавес от края на март 2007 че съвсем скоро това ще е факт.Има ли нещо ново?

Втория е - Намирани ли са артефакти в нея и какви са те?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Февруари 12, 2008, 12:56:33 pm
Към въпросите ти.
Малко повече за самата Камера на Царицата. В нея има 2 отвора под ъгъл мисля беше 45 градуса. В деня на Пролетното равноденствие, когато Нил прелива, слънчевия лъч влиза по тунела към Камерата и осветява нещо. Доколкото помня, 2002 г. робота тръгна и стигна, след 65м., до стена с 2 отвора.
Снощи даваха по Нешънъл Джиографик филм за това.
Досега в Пирамидата не са намирани артефакти. Има саркофази, в които никога не е намирана мумия. Да не забравяме турското нашествие, когато Пирамидата е взривявана, и е напрвен тунел Какво са изнесли обаче, никой не знае. Знам само, че на последния куб на Пирамидата, този на върха, е имало масивна златна сфера с диаметър 1м, която отдавна е изчезнала в някоя частна колекцийка:))))
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: atn в Февруари 12, 2008, 14:14:06 pm
2002г,пуснаха робот,който стигна до така наречената врата на Гантенбринк в една от шахтите в камерата на царицата,с цел да пробие отвор със свредло през което с камера да се види какво има зад нея.Самата вратичка открита при проучване на шахтата доста по рано от германеца Гантенбринк представлява каменна плоча с дебелена около 8 см с две медни дръжки.Няма никакви два отвора.Нешънъл Джиографик рекламираха дълго това понеже както галсеше рекламата мероприятието ще се извърши наживо.След като робота стигна до смата вратичка на нея вече имаше пробит отвор а от Нешънъл най-нагло заявиха,че отвора е пробит предния ден и сега всички заедно ще видим за първи път какво има от другата страна(Понякога се изненадвам до къде може да стигне наглостта и простията на някои)След като камерета премина се видя че зад тази на растояние 20-30 см.има друга врата и доктор(калоуна) Захи Хавас най-видния египтолог каза че през февруари 2007 ще бъде отворена и тя,а до тогава ще се сформира екип от учени който да работи по въпроса.Та исках да попитам след изказването му от края на март 2007, че съвсем скоро това ще се случи има ли развитие?
А за артефакти от самата пирамида питам неслучайно зашото май са намерени няколко,които естествено изчезват от музей в който седят за малко.Никой не знае кога и къде както и няма никаква информация за тях. Между другото при пристигането на робота в предаването наживо освен че има пробит отвор,се вижда че и втората медна дръжка е  отчупена(първата е била вече)но и тук никой не пита къде е парчето(определено не някъде по земята) и какво се случва с него.Изследва ли се,проучва ли се...Пълно мълчание.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Февруари 12, 2008, 19:56:17 pm
Никой няма да допусне да се намерят каквито и да "технологични артефакти" ако предварително не е планирано а то си трябва сериозна планировка щото само един намерен и показан такъв артефакт струтва всичките досегашни митове за древната история и ще трябва да се отговаря на много въпроси.Така че пред публиката няма да излезе нищо  ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Февруари 28, 2008, 03:59:59 am
Аз дочух, че пирамидите край Сараево били фалшиви и хълмовете били естествени образования. Дали има истина или се стараят да прикрият случая?
Титла: Пирамиди в Жеравна?
Публикувано от: krio в Април 15, 2008, 19:03:32 pm
Някой от вас виждал ли е трите хълма крй жеравна? А знаете ли, че тези "  природни" форми имат ориентацията на египетските пирамиди в гиза и притова с изключителна точност? :-\
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: l_z в Април 15, 2008, 23:36:27 pm
Наричат ги "момини гърди", ако не се лъжа.  :) :) :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: l_z в Април 16, 2008, 10:46:59 am
Скоро ще ходя към Котел и ще се отбия до Жеравна да си опресня впечатленията.  :)

(п.с. Не били "момини" а "Дойнини")

п.с. 21.04.2008 г. За да не пълня с излишни постове само - ще го напиша тук:
  Хълмовете са 4 а не 3. Трите от тях наистина наподобяват като разположение "Пояса на Орион". 4-тият е встрани до тях.
  В крайна сметка не разбрах точно на тях ли казват Дойнини ц... или на двата доста по-големи хълма от северна страна на пътя. :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Smilоdon Fatalis в Април 20, 2008, 20:06:09 pm
Лечебната Пирамида в Спасовоhttp://www.spasovo-pyramid.com/index.htm (http://www.spasovo-pyramid.com/index.htm)
Лечебната пирамида в Спасово е най-голямата пирамида за лечебни цели не само в България, но и в света.
В уникалните й лечебни качества са се убедили както многобройните познавачи на пирамидната енергия, така и неизбежните скептици.
"Направо невероятно! Обиколил съм света, посещавал съм много прочути пирамиди, но такава енергия другаде не съм срещал!"
Думите са на професионален пирамидолог живеещ в САЩ, за кратко завърнал се в родната България.

 
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Април 26, 2008, 22:27:50 pm
Ужас...какво ли има в тази пирамида:)))) И тва сияние около нея, наистина е неизбежен знак за нейната лечебност...мдам. И наистина е огромна - цели 4 м.:)))
Не пускайте такива несериозни неща,моля...
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Тук и сега в Май 07, 2008, 01:02:49 am

Прилича ли ви на пирамида?

(http://gal.neogen.ro/galleries/pictures/9/9/000po8qq_99hnhvbc_m.jpg)

От другата страна:

(http://i18.photobucket.com/albums/b138/fozi_/snimki/IMG_0199.jpg)

Това е нос Чиракман.

Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Май 07, 2008, 21:01:07 pm
Значи така. Излизате от Нови Пазар в посока Варна. Преди магистралата или непосредствено след встъпването на нея в посока Варна гледайте вдясно и ще видите два големи хълма, единият от които е пресечена пирамида, а другият прилича на трапец. При първи поглед на тези два хълма, които се намират непосредствено един до друг /което е още по-забележително/ ще помислите, че са изработени от човешка ръка. Много са високи, сигурно по около осемдесет-сто метра единия.

Съжалявам, но не мога да дам снимки. Ако Алиен може да направи в скоро време, че е по-близко до този регион.
Титла: Странни сгради в Астана, Казахстан
Публикувано от: ton в Май 28, 2008, 22:21:26 pm
Who really built pyramid in Kazakhstan?
http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=26844 (http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=26844)

Palace of Peace and Reconciliation
http://www.fosterandpartners.com/Projects/1322/Default.aspx (http://www.fosterandpartners.com/Projects/1322/Default.aspx)
Титла: Относно: Странни сгради в Астана, Казахстан
Публикувано от: Breath в Май 28, 2008, 23:00:26 pm
Who really built pyramid in Kazakhstan?
http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=26844 (http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=26844)

Palace of Peace and Reconciliation
http://www.fosterandpartners.com/Projects/1322/Default.aspx (http://www.fosterandpartners.com/Projects/1322/Default.aspx)

Наистина много интересни сгради и форми.
Със сигурност има някаква символика, който разбира повече ще каже. :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Май 28, 2008, 23:29:33 pm
За мен пирамидата не е странна, това си е даже една стандартна форма, използвана от прастари времена. Друг е въпросът, че за да се направи с тези размери от желязо и стъкло си е направо технологичен подвиг.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Breath в Май 28, 2008, 23:36:13 pm
Пирамидата не се ли използва основно за защита? Като форма имам предвид.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Mirotvorec в Май 29, 2008, 00:00:22 am
Формата е много здрава и устойчива, способна на издържи на тежки физически интервенции(в строителството например често се използват такива елементи), но като че ли е по-интересна с това, че може(според това, което пишат по-знаещите хора) да абсорбира и неутрализира негативни енергии. Как става това един Господ знае, но сигурно има значение самата и форма.
То май напоследък стана модно да си сложиш поне една пирамидка у дома, само че ще е по-добре да се неутрализира източникът, а не излъчванията му, а според мен източникът е един-човекът.  :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: 3 in 1 в Юли 14, 2008, 01:18:31 am
Предполагам със звук. Това е една много правдоподобна теория. Успявали са да възпроизведат точните честоти, с които вибрират камъните и да насочват по някакъв начин звука към тях. Чел съм за различни видове музикални инструменти - свирки, тъпани, тръби, но не съм намирал подробности как се правят подобни неща. И все пак не вярвам, че дори да имаш уреда всеки ще може да го използва. Предполагам, че ще трябва някаква предварителна, нагласа, вглъбяване. Спомнете си как са паднали стените на Йерихон.
В Тибет един монах показал на продуцента Линауер как се местят големи мегалити със звук. Показал му два интересни инструмента.  Единият бил с д 3.5 м и сърцевината му била от злато, покрито последователно с желязо и мед. При удар чистото злато издавало кратък и глух звук. Вторият предмет е овална купа ш. 2м и дълга 1м, която също била от три вида метал. Отгоре и били опънати струни, а купата закрепена върху дървена рамка.  Това е обичайна практика в Тибет.“Пеещите купи“, с които е изветна страната са изработени от различни материали, до седем. Звукът от инструментите се насочва към огромен каменен блок.  Монахът удрил няколко пъти гонга в присъствието на Линауер и вдигнал мегалита с една ръка. Монахът обяснил, че подобни инструменти са се използвали още за построяване на защитните стени „около цял Тибет“.
Звукът притежава и разрушителен потенциал, особено ако не се знаят строгите правила при използване на вибрациите му. Проф. Гавро от Марсилския инж.инст. решил да конструира инфразвуков детектор и да го изследва. Първият му уред представлявал двуметрова свирка, захранвана със сгъстен въздух и приличала на тази, която използвали френските полицаи. Тя генерира звук и инфра звук с помощта на сушен грах. Когато изпробвали устройството, техникът, който го включил, починал. Аутопсията показала, че вътрешните му органи били станали на желе. След редица опити , Гавро открил, че инфразвукът може да се насочва към предварително набелязана цел и че ако два генератора се фокусират в една точка, могат да разрушат сграда на разстояние 8 км.
Всеки, който е виждал как едно сопрано пръсва на парчета чаша за вино, малко или много вярва в разрушителната сила на звука. Но употребата му за издигане на камъни е нещо съвършенно различно. Очевидката Пади Слейд заедно с мъжа си Питър са в гр. Пуна Индия и са поканени на церемония., която представлява издигане на 40 тонна скала. 11 жреци в бели роби започнали бавно да обикалят камъка и да припяват един напев, който според Пади наподабявал молитвата  Али Акбар, жреците не били мюсулмани, но ритъмът като че ли бил по-важен от самите думи. След като обиколили скалата 11 пъти , поставили пръсти върху скалата и я издигнали на височина на раменете си. Подържали я във въздуха около 20 сек и внимателно я поставили отново на земята. След което повторили церемонията, но с участници от поканените гости. За изненада на Пати, издигането на скалата станало много лесно, тя мисли, че нещо в церемонията е намалило теглото на скалата.
Една арабска легенда твърди, че пирамидите са построени с помощта на звук. Египетските жреци написвали заклинания върху папируси и ги пъхали под огромните каменни блокове. Когато искал да премести даден камък, жрецът го удрял със специален прът , който го плъзгал напред „един хвърлей на стрела“. По този начин били докарани без проблем дори блоковете от далечен Асуан. Звукът е бил използван и при самото строителство. Хорове от жреци „изпявали“ камъните по стъпаловидните тераси и пирамидата бавно се издигала към небето. Работниците ги подхващали и ги поставяли по местата им, понеже били леки като перце.  Тази легенда е само една от многото, които витаят около  Хеопсовата пирамида.
Никой не си е обяснявал как са направени вазите от розов кварц (крехък) и нубийски диорит (най-твърдият камък на Земята) , които са намерени в пирамидите. Те са монолитни и с много дълги гърла като лебедови шии. Едва днес е възможно да се пресъздадат, но само с ултразвукова дрелка. А и тези саркофази от монолитни блокове гранит..., които не се ражат дори със зъбци от елмаз. Египтолозите игнорират тези факти. Дън - британски инженер и Роджър Хопкинс от Масачузетс изследвайки следите по недовършени и недополирани саркофази , потвърждават, че египтяните са използвали ултразвукови дрелки.“Занимавам се с дрелки от много време и знам, че подобни следи не могат да останат от никакъв друг инструмент.(цитат от книгата на Дън „Електроцентралата в Гиза“, 1998г)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 15, 2008, 23:53:19 pm
Същото го четох в книгата на Хърби Бренън, буквално дума по дума. Кой от кого е преписвал?
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Max в Октомври 15, 2008, 23:54:29 pm
Няколко пирамиди от Мексико по мои субективни предпочитания.


(http://s47.radikal.ru/i115/0810/e4/6edc97400d44.jpg) (http://www.radikal.ru)

Pyramid of the Incriptions, Palenque, Chiapas


(http://s59.radikal.ru/i166/0810/28/fa7379840b2d.jpg) (http://www.radikal.ru)

Pyramid of the Magician at Uxmal(http://s59.radikal.ru/i165/0810/e3/7d66ac7f8c01.jpg) (http://www.radikal.ru)

Pyramid of the Sun, Teotihuacan

(http://s44.radikal.ru/i104/0810/df/a905577b3a1b.jpg) (http://www.radikal.ru)

Pyramid of the Моон, Teotihuacan
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Max в Октомври 16, 2008, 00:13:08 am
ПИРАМИДАТА В ТУЛА, щат Идалго
(има още един град Тула в Мексико, в друг щат)
и АТЛАНТИТЕ

(http://s59.radikal.ru/i163/0810/21/000f3b0bbd76.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://i071.radikal.ru/0810/fc/f70c1eac25ed.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s59.radikal.ru/i166/0810/28/d42468116ead.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s39.radikal.ru/i086/0810/8d/50a6395235bd.jpg) (http://www.radikal.ru)

Кастанеда твърди, че АТЛАНТИТЕ са фигури на жени.

Самите археолози са в недоумение по отношение на тях.
Има най-различни предположения.
Титла: Пирамиди в Украйна
Публикувано от: хадзапи в Октомври 25, 2008, 01:41:06 am
...Група украински геофизици начело с Виталий Гох намира следи на древна цивилизация, значително изпреварила в развитието си сегашната!
Всичко започва с това, че Виталий Гох, капитан първи ранг от запаса, кандидат на техническите науки, създава портативен георадар за търсене на подземни водни потоци и рудни находища, а вместо това в северозападната част на Севастопол открива под земята огромна триъгълна пирамида с основа 71 и височина 45 метра! Възрастта й е някъде около 10 000 г.! "На 25 м. под земната повърхност археолозите откриват в стената на пирамидата необичайна структура - нещо като овален предмет, издаден навън. Два дена се опитват да го извадят и в края на краищата го разбиват. И едва не загиват - овалът се оказва кух и съдържа огромно количество сгъстен въглероден двуокис или подобен на него. После се изяснява, че такива кухини са вмъкнати в стените на равни междини и в строг ред, напомнящ кристална решетка. Когато обаче се случва произшествието, едва успяват да изкочат навън. Обръщат внимание на структурата на материала и се оказва, че огромното съоръжение е създадено от ... гигантски транзистори - по-точно, от структури, много напомнящи полупроводникови уреди. Като цяло пирамидата представлява невероятна по сложност и размери "микросхема", или по-правилно - мегасхема! Страшно е да се полидли дори за какво е могла да служи и с какви сили е манипулирала".

Това откритие става, след като "учените съвсем случайно улавят тяснонасочено свръхчестотно излъчване, чийто източник загадъчно е локализиран недалеч от земната повърхност.
След като правят няколко пробни сондажа, геофизиците се натъкват на пирамидата. Обикалят южния бряг на Крим и откриват още 7 пирамиди в участъка от Севастопол до нос Сарич (най-южната точка на Крим), разположени по права линия и еднакво ориентирани в пространството по северозападния вектор". Някога пирамидите са имали друг вектор - строго на север, но станало катастрофално (за всичко живо) завъртане на земната ос и ... възникнал друг вектор. "Почте веднага успяват да определят горната граница на възрастта на съоръжението. Точно над пирамидата се намира древно много просто съоръжение, смятано от археолозите за зърнохранилище на древен народ, живял поне преди 5000 г. Кога обаче действително са построени пирамидите, е трудно да си представим. Интересното е, че отношението на Виталий Гох към тях е като към живи...
Любопитният детайл е, че в групата има член, който страда от тежка сърдечна болест и в никакъв случай не може да живее без шепа таблетки всеки ден. Достатъчно му е обаче само едно слизане, за да се почевства по-добре. А след 2 седмици редовна работа вътре той напълно се отказва от лекарствата. Гох твърди, че това е факт. Всяко от момчетата има стари болежки, а всички са получили подобрение или са били излекувани.

"На следващия ден след излизането, един от нас с изненада откри, че брадавицата на петата, измъчвала го от детските години, е изчезнала безследно. Едва започнали учените да пробиват стената, за да проникнат вътре, и започват да се случват странни неща. Един от тях казва: "Излъчването се усили толкова, че се осветяваха лентите на фотоапаратите, на повърхността спираха да действат и най-обикновените уреди като компас, а вътре новите батерийки на фенерчетата се разреждаха буквално за минути. Основното ставаше с хората. Започнаха повръщания, необясними диарии. главите ни боляха редовно. Всички се движехме като насън - спъвахме се на равно място, от ръцете ни падаше всичко. След две седмици всичко се нормализира - пирамидата пак започна да лекува".

Учените смятат, че се е задействала някаква защита. "Разбира се, тя не е жива, но ако е някакво съоръжение, то трябва да се управлява от система като нашия компютър. Тя (или те) има изкуствен интелект, който отчита сложността на целия обект и не ни позволява да проникнем вътре, където може да има още по-сложно оборудване, излъчващо и досега радиация. и това обяснява подземното й разположение - елементарна защита от радиация".

След като налагат някои пространствени и други характеристики на кримските пирамиди върху картата на геофизичното излъчване на Земята, учените предполагат, че подобни обекти съществуват и в други точки. Изчислени са 3 страни - Англия, Мавритания и Австралия - и дори приблизителните координати.
Посредством Интернет са разпратени съобщения. Получено е известие, че там е намерен съответният източник на излъчване, съвпадащ по характеристики с кримските. Разкопки ще започнат в най-близко време. В коя страна, сега няма да кажем. Учените молят да не се разгласява, докато не бъде откопана втората пирамида. Виталий Гох казва: "Представяте ли си какво означава това? Съществувала е планетарна цивилизация, за която нищо не знаем. Това е цялостен поврет в мировъзрението. И нещо повече, тези същества умеели да управляват невероятни сили. Предполагам, че пирамидите можело да се използват за получаване на безплатна енергия - например от вакуума. Има теория, че чистият вакуум е форма на енергия. Може би с помощта на пирамидите се борели със земетресения и вулкани, а може би така са управлявали климата и контролирали екологията в световен мащаб. Кой знае? Най-главното е неоспоримо - човечеството е на прага на нов тласък в развитието си - в наши ръце попадна ключът към знанията на невероятна по интелектуалната си мощ цивилизация, живяла в пълна хармония с природата. За това гонорят самите принципи на строителство на пирамидите. Това са хора от онзи Златен век, за който легенди има всеки народ на Земята..."("Мир новостей", 2001, №37, 11 септември).

В очерка на Владимир Шигин "Тайните на севастополските пирамиди", публикуван във в. "Клуб Эра Водолея" (2001,№19-20), обърнах внимание на следните редове: "...На дълбочина 52 м., т.е. всъщност вероятно вече под пирамидата, е ...открита някаква неясна аномалия с присъствието на кристали. Засега не може еднозначно да се каже какво е това. Възможна е точно там да е разположен "централният генератор" на пирамидата, регулиращ цялата й дейност, а е възможно и нещо друго".
Михаил Речкин - "Феноменът Окуньово"
Титла: Re: Пирамиди в Украйна
Публикувано от: хадзапи в Октомври 25, 2008, 01:59:33 am
http://www.desertlion56.narod.ru/ (http://www.desertlion56.narod.ru/)
"Мировая система пирамид в концептуальной модели энергообмена Земли с космосом", има и за изследването на кримските пирамиди.


http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm)
"Торсионные технологии Виталия Гоха"

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr1.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr1.htm)
Интервю с Виталий Анатолиевич Гох

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/introrus.htm)
съобщение, предложение, модели на Земята, Луната, Марс

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr2.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr2.htm)
Новая физическая модель ядра Земли и роль пирамид в управлении его процесами

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr4.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr4.htm)
Торсионная гипердиагностика

http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr5.htm (http://www.vitaly-gokh.narod.ru/gokhr5.htm)
Информационный бюллетень

http://www.gokh.net/index-r.html (http://www.gokh.net/index-r.html)
Крымские пирамиды

http://www.gokh.net/otkr.html (http://www.gokh.net/otkr.html)

http://www.gokh.net/otkr1.html (http://www.gokh.net/otkr1.html)

http://www.gokh.net/otkr2.html (http://www.gokh.net/otkr2.html)

http://www.gokh.net/otkr4.html (http://www.gokh.net/otkr4.html)

http://www.gokh.net/otkr6.html (http://www.gokh.net/otkr6.html)

http://www.gokh.net/otkr6.html (http://www.gokh.net/otkr6.html)

http://www.ukraine.ru/comments/105386.html (http://www.ukraine.ru/comments/105386.html)

http://www.itogi.ru/paper2001.nsf/Article/Itogi_2001_09_24_14_0133.html (http://www.itogi.ru/paper2001.nsf/Article/Itogi_2001_09_24_14_0133.html)

http://www.gokh.net/about.html (http://www.gokh.net/about.html)


Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: goldeneagle в Ноември 13, 2008, 17:53:50 pm
Откриха нова пирамида

Египетските археолози откриха нова пирамида, заровена в пясъците на пустинята. За гробницата се приема, че принадлежи на майката на фараон, управлявал преди повече от 4000 години.

Пирамидата била открита преди около два месеца в пясъците южно от Кайро и се предполага, че в нея се съхраняват останките на кралица Сешешет, майка на фараон Тети, който управлявал от 2323 до 2291 г. пр. Хр. Той се приема за основалтел на египетската Шеста династия, съобщи ръководителят на разкопките Захи Хавас. Според него единствената кралица, чиято пирамида липсва, е Сешешет. Затова ученият е убеден, че това е тя.

Гробницата ще помогне да се обогатят познанията за Старото царство на Древен Египет, каза Хавас. Шеста династия е считана за последната династия на Старото царство, след която в Египет настъпват глад и обществено недоволство.
http://www.ntv.bg/news/show_news.php?id=18062 (http://www.ntv.bg/news/show_news.php?id=18062)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: коня в Ноември 13, 2008, 22:17:44 pm
Сигурно това е поредната пирамида-гробница, в която няма открит труп. Абе, в тия пирамиди като няма трупове що им викат гробници? :-\
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Декември 27, 2008, 15:59:05 pm
Открийте приликите
 ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tangrata_ в Декември 27, 2008, 18:50:22 pm
e, това е общоизвестно.

Но надявам се, никой не смята, че това е доказателство, че рептилиите са строили пирамидите.

Може да са други орионци.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: UpsideDown в Декември 27, 2008, 19:20:40 pm
Тия снимки на космоса с всеки изминал ден все повече и повече ме забавляват.Само на мен ли ми изглеждат повече от нереални ? Приятелката ми се занимава любителски с Фотошоп и може да направи почти същата като последната снимка,от чисто бял лист и то без особенни затруднения - какво остава за някой професионалист художник  ??? ???

След като толкова много се опитват да скрият истината за Земята и земните неща от нас,откъде накъде пък ще ни показват как изглеждат далечни глактики,космоса и т.н. ? Много по лесно е да се разпространят няколко красиви снимки,с много цветове,ярки неща наречени звезди и  "На това е..радвайте се".

Или както казаха от 3rd rock from the sun /доста стар сериал,за извънземни преструващи се на хора/ - "Ха те си мислят,че това което дават по телевизията е Космоса.Той ако беше такъв, ние никога нямаше да дойдем на Земята"  ;D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Декември 29, 2008, 13:47:06 pm
В момента няма нищо общо между Пирамидите и Пояса на Орион. Били са 1:1 през 10 500 г.пр.н.е. Това е врътката:) Или са построени тогава, или са построени преди 4500 години, но отразяват събитие, случило се преди 12 500 години. Да не говорим, че са ориентирани 15.5 градуса на североизток, където се е намирал географския север по това време ( Хъдсъновия залив, северно от Канада ). Честито:)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Max в Декември 29, 2008, 20:25:24 pm
Японски подводни пирамиди:

http://www.aliensthetruth.com/Worldmyst.php?ID=27 (http://www.aliensthetruth.com/Worldmyst.php?ID=27)
http://forum.moges.ru/showthread.php?t=454 (http://forum.moges.ru/showthread.php?t=454)


Още подводни пирамиди:

http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/ (http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/)
http://polivesti.ru/4886.html (http://polivesti.ru/4886.html)
http://civ.icelord.net/read.php?f=3&i=25455&t=25455 (http://civ.icelord.net/read.php?f=3&i=25455&t=25455)
http://www.rambler.ru/srch?&hilite=000000E1:001B310F&words=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D1%8B (http://www.rambler.ru/srch?&hilite=000000E1:001B310F&words=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D1%8B)
http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/ (http://kaleydoskopedia.ru/zagadki-podvodnyx-piramid/)


Извинявам се, че долният текст е на руски, нямах сили да го превеждам.

СТЕКЛЯННЫЕ   ПИРАМИДЫ   БЕРМУД


В  начале 1990-х годов американские океанографы  с помощью  гидролокационных  приборов обнаружили  в самом центре  Бермудского  треугольника   подводную пирамиду. Обработав данные,  ученые предположили, что  поверхность сооружения пирамидальной формы  идеально  гладкая,  возможно,  стеклянная!
По размерам она  почти в три раза больше пирамиды Хеопса!  Согласно  характеристикам  эхо-сигналов, отражающихся от ее поверхности, грани пирамиды сложены из некоего таинственного материала, похожего на отполированную керамику или стекло.

Сенсационная новость  была оглашена учеными на пресс-конференции во Флориде. Журналистам были предоставлены  соответствующие материалы  океанографических исследований: фотографии, эхограммы. Корабельные  гидролокаторы и компьютеризованные анализаторы с высоким разрешением показали объемные изображения  очень гладких, чистых, не заросших водорослями,  граней пирамиды. Пирамида  состоит  не из  блоков, не видно ни швов, ни разъемов, ни трещин.  Кажется, что она  выточена из единого  монолита.   

Но в последующие годы  власти США  засекретили  информацию о стеклянной пирамиде, а  данная тема стала закрытой в средствах массовой информации.
По сведениям   сотрудников   разведки  ВМС США  известно, что в этом районе    наблюдаются взлеты  НЛО прямо из воды  и вход  неопознанных объектов  в  морские глубины.    Последние  годы  спецслужбы ведут  слежение за такими полетами, которые происходят довольно часто. Сотрудники  спецслужб и армии  США  вынуждены признать, что аномалии в Бермудском треугольнике  происходят  из-за  работы  огромного энергетического комплекса  подводных жителей,  может быть, и атлантов, уцелевших после трагической катастрофы.  Таким образом, стеклянная пирамида и является  центральной частью  такого  комплекса, построенного некогда   жрецами  Атлантиды. Подобная группа    сооружений в виде светящихся  пирамид была  также  недавно обнаружена  около южной части Чили,  во впадине  Беллинсгаузена,   на глубине 6000 метров.

Мы можем говорить еще раз о сбывшихся  пророчествах  Эдгара Кейси, в частности, об огромном кристалле,   обладавшем чудовищной  силой, способной вызвать  разрушительные катаклизмы на планете и уничтожить следы былых цивилизаций.

Сообщения о пирамидах, будто бы найденных в районе Бермудского треугольника, поступают  регулярно. В документах гидрографической службы ВМФ США в августе 1948 года   впервые  упоминается  гора "Американский разведчик".  Это громаднейшая гора поднимается с глубины 4400 метров и доходит до 37 метров от поверхности  океана. Тщательные промеры в сентябре 1964 года, выполненные американским  научно - исследовательским  судном "Атлантис - 11", показали, что никакой горы нет. Геологи сделали заключение,  что сведения об этой подводной горе были получены в результате так называемого  "ложного дна".
О подводной пирамиде в Бермудском треугольнике говорил  еще известный атлантолог  Чарльз Берлиц.  Возглавляемая им экспедиция обнаружила  гору, похожую на пирамиду. Он  считал, что данная гора –  точная копия пирамиды Хеопса. Она находилась на глубине 400 метров, ее высота составляла 150 метров, а основание – 200 метров. Однако,  говорить об идентичности  пирамиды  Берлица с  недавно обнаруженной пока не приходится.

Алехандро  Серийо Перес,  житель Гватемалы,   потомок шаманов майя, является   Старейшиной  обеих Америк.  Это было провозглашено двумя  Всеамериканскими конгрессами.  Города, построенные на  Юкатане,  говорит  Перес,  построили    предки  майя, пришедшие с Бермуд. И это слово сначала звучало – май. Май – это атланты. Сначала они жили в Алмазном городе на Бермудах  и оттуда пришли уже на Толлан.  Самый главный город –   Алмазный, на Бермудах, с пирамидой под водой.

Однако, в 2003 году пришло вновь сообщение, что в районе Бермудского треугольника найдены два загадочных  гигантских  сооружения  пирамидальной  формы. Океанографу  Верлагу  Майеру  с помощью специальной аппаратуры удалось выяснить, что они состоят из  вещества, напоминающее стекло. Размеры   подводных   пирамид, расположенных в самом центре  таинственного треугольника, значительно превышает  габариты подобных сооружений на суше, включая знаменитую пирамиду  Хеопса.  Однако, предварительные данные  говорят о том, что возраст этих пирамид не превышает  500  лет. Кто и зачем построил их, так и остается тайной за семью печатями. Майер утверждает, что технология, по которой  сделаны пирамиды,  землянам  неизвестна. 

АЛЕКСАНДР ВОРОНИН

 от:  http://forum.ocean.ru/index.php?topic=41.0 (http://forum.ocean.ru/index.php?topic=41.0)Аз имам известни резерви към този текст.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Peacekeeper в Декември 29, 2008, 23:54:50 pm
Конспирацията Орион ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Декември 30, 2008, 00:05:07 am
Конспирацията Орион ;)
Анджек... Но колко от влизащите тук са го гледали?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Декември 30, 2008, 02:39:25 am
И аз имам тука едни подводни снимки, ама нали ме обвиниха във фотошопиране, та спрях да ги слагам. За съжаление не знам къде е това.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Декември 30, 2008, 02:41:26 am
И отново сравнение с подводни пирамиди този път като звездна карта. Ако някой знае това съзвездие кое е да сподели. Ясно е, че звездите са дадени по-ярки, за да изпъкват по-добре.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Декември 30, 2008, 15:48:18 pm
Цитат
И отново сравнение с подводни пирамиди този път като звездна карта. Ако някой знае това съзвездие кое е да сподели. Ясно е, че звездите са дадени по-ярки, за да изпъкват по-добре.

А може ли да дадеш някакво инфо за тези пирамиди защото от координатите ако са верни излиза че се намират до острова Ню Йорк
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Декември 30, 2008, 18:44:53 pm
И аз имам тука едни подводни снимки, ама нали ме обвиниха във фотошопиране, та спрях да ги слагам. За съжаление не знам къде е това.

Не е никъде :) И това е фотошоп.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tangrata_ в Декември 31, 2008, 09:05:05 am
винаги съм се чудел .... защо някой ще фалшифицира снимки ...
(сори за офтопика)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Декември 31, 2008, 13:25:07 pm
А може ли да дадеш някакво инфо за тези пирамиди защото от координатите ако са верни излиза че се намират до острова Ню Йорк
Нямам информация за съжаление, без коментар са.

Цитат
Не е никъде  И това е фотошоп.
Но затова пък тук имаме твърде "компетентно" мнение по въпроса, от "специалиста" ни по графични изображения.
Възможно е снимките да са обработвани, но не мога да твърдя със сигурност, че са пълни фалшификации, макар и да имам доста опит в тези неща. Въпреки това не мога да съм така категорична, както тук се изказват някои по въпроса.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Декември 31, 2008, 14:41:18 pm
винаги съм се чудел .... защо някой ще фалшифицира снимки ...
(сори за офтопика)

Повечето нямат за цел да правят фалшификати - това е просто изкуство. Все едно са рисували картина, но с програма  ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: H. в Декември 31, 2008, 16:23:32 pm
Una, благодаря за опита, но не можеш да успееш да ме накараш да се почувствам зле, защото изказвам увереността си в нещо. Би трябвало за всеки да е ясно просто като погледне снимката :) Дори ако тръгнем със средставата на логиката - за да е тази снимка в интернет и да няма никаква информация за нея - то тя или е фалшива или просто я няма. Говорим за подводна пирамида забележи, ясно изразена. Никой не е казал дума. Всичко щеше да гръмне ако бе истинска. Да не говорим че ако бе такава, щеше да е цензурирана отдавна.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Eon в Януари 06, 2009, 09:13:50 am
За японските подводни структури се знае отдавна. Няма нищо конспиративно там. Били са на брега преди доста хиляди години и след земетресения и други природни катаклизми се озовават под водата.
Титла: Относно: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Trandev в Януари 06, 2009, 09:35:30 am
И отново сравнение с подводни пирамиди този път като звездна карта. Ако някой знае това съзвездие кое е да сподели. Ясно е, че звездите са дадени по-ярки, за да изпъкват по-добре.

Плеядите са. :D

(http://www.wmyst.hit.bg/DataG/S-pleiades-names.jpg)
Титла: Относно: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Януари 06, 2009, 09:39:39 am
И отново сравнение с подводни пирамиди този път като звездна карта. Ако някой знае това съзвездие кое е да сподели. Ясно е, че звездите са дадени по-ярки, за да изпъкват по-добре.

Плеядите са. :D

(http://www.wmyst.hit.bg/DataG/S-pleiades-names.jpg)
Много благодаря  :)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 06, 2009, 15:53:02 pm
Тия пирамиди от поста на Una са откровен фотошоп. Никъде ги няма. То си личи, че са египетските:) С някакви водолази и т.н:)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Януари 10, 2009, 11:24:01 am
За японските подводни структури се знае отдавна. Няма нищо конспиративно там. Били са на брега преди доста хиляди години и след земетресения и други природни катаклизми се озовават под водата.
Задължително ли е да има нещо конспиративно?

Тия пирамиди от поста на Una са откровен фотошоп. Никъде ги няма. То си личи, че са египетските:) С някакви водолази и т.н:)
Сега последно не ми стана ясно това дали са егопетските или са японски пирамиди. А ти как точно стана такъв специалист по фотошоп?
----
Не мога да разбера как хората си позволяват да говорят с толкова убеден тон за неща, които са чули-недочули от неизвестно къде, и които забележете са отдавна и със сигурност "доказани"? Някак си не мога да се връзвам на подобни неща.

Невежеството само по-себе си може и да не вреди толкова, но "убеденото невежество" (както го наричам аз) е много по-лошо...
-----------------------------------------------
ПП. Read everything, listen to everybody,
Don't trust enything unless you can prove it
with your own research.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Trandev в Януари 10, 2009, 11:36:05 am
Уна, част от снимките са с японски подводни пирамиди, а друга част са с фотошопирани египетски.
Тва е!

Нищо лошо. :D
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Una в Януари 10, 2009, 11:38:44 am
Докажи го,
нищо лошо  :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Януари 10, 2009, 12:22:38 pm
Ади да те видим сега, ;D ;D ;D :P :P :P
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 10, 2009, 14:47:20 pm
Una, бил съм в необикновена близост до египетските пирамиди, дори съм влизал. Няма как да не ги позная:) Да не говорим, че ако имаше подводни такива, все някъде щеше да бъде написано, и ние щяхме да чуем:) Повярвай ми.

Никак не съм специалист по фотошоп, ни най-малко. Ти ако видиш самолетоносач да лети близо до статуята на свободията, дали ще го вземеш за реален:)?
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Февруари 10, 2009, 15:12:54 pm
Във FUN-а сложих едно съвременно фото на трите Египатски пирамиди.Слагам ги и тук,(дано Еон не ми се кара, че заемам място).Смятам че гледната точка е различна. ;)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Tina в Февруари 10, 2009, 21:37:27 pm
Какъв е спора?  :D За съзвездията и разположението на пирамидите ли (има толкова книги...), за фотошопа или за това какъв е космоса и дали ни го показват такъв какъвто е?

А някой от специалистите тука ще каже ли какъв е бил смисъла да се строят? Доколкото знам и досега няма отговор на този въпрос.  :( Не вярвам че е за да си точат гигантските бръснарски ножчета или да си балансират N-тата чакра ако увиснат с главата надолу вътре. Или пък като Айк - да събере хора в едната и да му праснат една молитва, че това било резонантен предавател и вълните успокоявали целия свят... Да-а-а-а - аз смятам, че ако се отговори на въпроса за какво служат, ще ги намерим къде са по пътя на логиката.
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: bai_lun в Февруари 11, 2009, 08:55:27 am
Според гърците масивните каменни строежи са строени от циклопи, а има подобен модел извънземни роботи?
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10003.msg168696.html#msg168696 (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,10003.msg168696.html#msg168696)
Титла: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Wh1teDeath в Февруари 20, 2009, 20:59:18 pm
Не сам никак компетентен по такива вапроси но сам фен на филмчето Stargate и така де в филма тея пирамиди се използват за нещо като писта на НЛО-та.Това навярно няма нищо общо с истината но ... Само да попитам някои може ли да ми намери снимки от вътрешноста на египетските пирамиди или от гробници на някои от другите пиради бих изкал да ги разгледам ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 03, 2009, 19:11:36 pm
Американецът д-р Рей Блаун от Меса, щата Аризона, открил през 1970 гд. уникална и безценна кристална топка в района на Бермудския триъгълник в Атлантическия океан... Докторът заедно с още 4-ма водолази посетили района на островната група Бари, част от Бахамския архипелаг и в прозрачните води на океана видели постройка под водата. Спуснали се към дъното на океана и там установили, че постройката е бяла пирамида с подаваща се над пясъка 30-тина метра от връхната й част. Изработена била от полирани и идеално пасващи каменни блокове. Водолазите изследвали внимателно пирамидата открили отвор, през който проникнали в тесен коридор откъдето достигнали до голяма зала с форма на пирамида. От върха й се спускал метален лост с диам. 7,6 см., а точно под лоста, завършващ с шлифован островърх червен камък, имало постамент, покрит с метална, сякаш златна плоча, завита нагоре в краищата. Върху плочата от същия метал били изваяни 2 човешки ръце, държащи в шепите си кристална топка. Около тази конструкция били наредени в полукръг 7 каменни стола. На д-р Браун му направило впечатление, че отвън ръцете са бронзови на цвят, а дланите им златни и леко почернели, сякаш са горени.

Д-рът докоснал предпазливо кристалната топка и тя помръднала. Взел я внимателно в ръцете си и неочаквано чул глас, който му нареждал: "Вие дойдохте и получихте това, за което дойдохте. Сега си вървете и никога не се връщайте." И другите 4-ма водолази си били "харесали" и взели предмети от подводната пирамида, затова също получили предупреждение никога повече да не се връщат. По-късно те загинали при мистериозни неизясвени обстоятелства във водите на Бермудския триъгълник. Д-р Рей Браун е единственият оцелял от странната експедиция.

След 5 год. мълчание за откритата пирамида и взетият "подарък" от нея, д-рът за първи път показва открито кристалната топка на семинар в гр. Феникс. Той обяснява мълчанието си със страха, че кристалната топка може да бъде конфискувана от властите на САЩ.

Дадена за изследване, се установява, че сферичното кълбо е изработено от кварц, но няма съмнение, че това не е естествена кристална форма. Обработвана е някакъв неизвестен начин с някаква определена, но неизвестна засега цел. Кварцът никога не образува кристали с кръгла форма.

Лабораторните изследвания не дават нужният отговор, затова пък медиумите от всички краища на САЩ дават еднозначен отговор на загадката: "Кристалът е феномен за планетата, той увеличава или намалява излъчваната енергия и може да бъде добър или лош. Този кристал принадлежи на египетското божество Тот." Това разбира се е според древната египетска легенда за Тот, който скрил записки на божествените тайни в неизвестна подземна пирамида някъде в околностите на Гиза.

Какво по- характерно и необяснимо съдължа кристалното кълбо? Това, че в него се виждат още множество пирамиди една в друга, образуващи решетки с неизяснени функции. Гледани от различни ъгли, понякога в него се появява човешко око, гледащо като живо. Забележително е, че кристалът понякога се държи така, сякаш има свой собствен живот. Застанал до него човек получава усещането, че то го обстрелва с йонен вятър, изживява чувството, че е в близост до водопад. Компас, поставен до кристалната топка реагира с въртене на стрелката в обратна посока на часовниковата стрелка. Ако компасът се помръдне само на см., стрелката му се завърта в обратна посока.

Д-рът разказва една случка с кражба на кълбото:
"Занесох го на събиране при моя приятел Ю. Андерсен в Калифорния. Един от гостите, който имаше магазин за окултни предмети, помоли да го разгледа. След няколко минути той и кристалната топка бяха изчезнали. Изглежда странно, но на следващата сутрин кристалът се завърна, чакаше в хола. Но за човека, който го беше взел, повече не се чу нищо. Не се появи нито в дома си, нито в магазина. Просто изчезна.".

Това е от вестникарската преса. ... А какво знае правителствоот? Била е назначена комисия за разследване на случая, предприети са множество проучвания за откриване на пирамидата по въздух и под вода, кристалът е изследван с най-съвременна техника. Резултатите не водят до никъде...

Д-р Браун не е попаднал случайно на Бахамите. Бил е изпратен отгоре с мисия. .. Нужен е бил подтик за научен размисъл на хората. Даден им е предмет с неизвестен произход, открива се в пирамидално съоръжение под водата... Да, там на дъното на океана има съоръжение с форма на 50 метрова пирамида. Мощно и сложно електронно съоръжение с отворена връзка на изток. Построено е преди потъването на Атлантида с цел регулация на планетните влияния. Действа и като ретранслатор. Кристалното кълбо в действителност представлява това, което са казали медиумите.

- В такъв случай съоръжението е с нарушени функции. От конструкцията липсва кълбото и другите вещи взети от 4-мата изчезнали водолази.

- Нищо не е нарушено. Централата действа в момента, ще действа и в бъдеще. Всичко взето е възстановено...

- Учените ще открият ли къде е това пирамидално съоръжение?

- Да, един ден, но сега то ще остане невидимо за света.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 03, 2009, 19:40:14 pm
Пирамидите, както Библията са запис на човека за уреждане на мирния му живот. Така жреците са смятали, че при тези несигурни условия, на които са подложени планетите е необходимо да има един запис, който да свидетелства за славното развитие на човека на тази Земя във връзка с Космоса, от който да черпят вдъхновение и знания за своите върхове. Когато се появи учението за Зодиака АСУРАМАЯ присъства при построяването на пирамидите.

АСУРАМАЯ установи междузвездните съотношения между планетите на вашата слънчева система и Земята и реши да остави карта-паметник върху Зумята на здрави основи. АСУРАМАЯ е най-великият между астрономите.Пирамидите са строени под ръководството на ТОТ и учените от Сириус. Вашата Слънчева система бе създадена заедно със Земята като школа до нейното най-високо определено развитие.

Хората, строили пирамидите са от Сириус. Грубата част е построена с помощта на роби, а във вътрешната част наред с инженерите от Сириусса оставали да довършат тайните и посветените фараони.

Сириус има отвесно въртене - първо хоризонтално, а след това отвесно. Сириус се върти около оста си за около 2 до 5 слънчеви дни.
...
Пирамидите са по-нови строежи от скритото писмо на Атлантите в Сфинкса. Те са построени 238 год. след потъването на Атлантида, или по-точно казано, през 9317 г. пр. н. е. Египетските жреци, посветени в космичната тайна на всемира, строго са пазили тайната на това писмо, скрито и до днес в Сфинкса... А Сфинкса е построен да покаже на човека пътя на неговото бъдещо развитие. Свещените папируси на египетските жреци са скрити...

...

Пред очите ми се отвори светъл цветен екран и в него съзрях съвсем ясно и близо до себе си каменна ниша, в която лежи изработен от камък "ковчег", пълен с кремави кожени листа, навити на рула, падредени един над друг в няколко пласта и гъсто изписани с цветни частила.

- Скрижалите, или както ги наричат Свещените папируси на египетските жреци, в които са написани тайните на човешкото създаване и развитие, цивилизация, възход и падение. Достиженията на древната извънпланетна наука, техника, изкуства и знания. Пътят на развитие на човечеството. Неговото бъдеще. Другите, метални записи, изработени от създателите на пирамидите и предназначени за 7-мата раса се съхраняват на друго място...

...

- Ти видя част от скритите тайни на Атлантите. В други подземия има складирана техника. Но ти се питаш как от облицовъчните плочки на пирамидата се излъчват телевизионни предавания. Плочките са обработени с алхимични съединения. Те приемат и излъчват телевизионните предавания, дават на просветените жреци информация не само за небесните планети, но и  събития за цялата Земя. За съжаление първоначалните плочки отдавна са извадени, после заменени с други, бели и днес никой не може да предположи как са изглеждали в древността.

Наблюдавах съсредоточено пирамидата на Хеопс. Камерата проследяваше 2 тесни отвора, излизащи от вътрешността на пирамидата към повърхността й.

- Това, което виждаш, са каналите, откъдето се задействат скритите и до днес допълнителни радиопредавателни станции на пирамидата. Приемането и предаването се извършва сутрин от 3 до 5 часа, от източната страна, и от западната - след обяд от 16 до 18 часа.

Алхимична обсерватория - сигнална станция на вълните на съотнетните излъчвания на светлинна вълна 10580 херца. Това е космична сигнална станция между 25 - 50 000 херца. една част от тази космична станция работи на принципа на рубиненото око, да приема най-фини слънчени трептения, а другата - както казах вече, е на действието на радиовълните.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 03, 2009, 20:15:51 pm
...
- Има ли в пирамидата погребение?
- Не е погребение... по алхимичен път в пирамидата е запазил тялото си за бъдещия генофонд на Земята фараонът Ездра. Някога от източната страна на пирамидата имаше подземен тунел, който извеждаше до главния вход на пирамидата. От дясно на входа има кладенец, където на трон е поставено тялото на фараона.

Този кладенец не е възможно да бъде сега открит. А и не е необходимо. Фараон Ездра е бил посветен и пазител на древните тайни в пирамидата и на Сфинкса. Ще ме попиташ къде са останалите 59 фараона, които нямат гробници? Мога да ти разкажа за един от тях - Рамзес, нека не уточня кой. Рамзес е заповядал да се извърши убийство на 200 младенци и се е страхувал  от отмъщението на юдеите... Знай, понякога фараоните, за да се представят за божествени, сами са се обричали на жертва. Рамзес І или ІV (казах, без уточнение), не е бил посветен, а много жесток човек и уплашен от своите врагове, сам се е решил на саможертва. Змията довършила неговия живот. По такъв нечестен начин той е заел мястото на друг фараон в пирамидата. Това са долните мистерии на някои от старите фараони.

(Това тук не е много свързано казано, но го давам все пак)

Вече знаех, че пирамидите крият телата на редица фараони, че библейският разказ за избиването на 200 младенеца (не 2000) е факт, а убиецът е консервиран някъде в тайните помещения на пирамидата.

...


Малко преди смъртта си археологът Джон Кинъмън през 1961 год. споделил пред колеги, че още през 1924 г., заедно с египтолога Флиндер Пети попаднал на подземно помещение, пълно с механизми, които той определя като "антигравитационна машина".

Принц Фарук, син на египесткия крал, през 1945 г. случайно натиснал плоча в основите на Сфинкса и пред него се открил тунел, който водел към обширни помещения. По думите на принца, той видял там роботи.

Японците облъчили пирамидата със сеизмични вълни и приборите определили наличието на няколко бункера, а в зала с размери 30 х 5 х 3 метра камерата заснела метални конструкции.

Ахмед Кадри, директор на управление по древни паметници потвърждава, че в някои от залите, свързани с тунели, се намират непознати за съвременната ваука конструкции.

...

Но къде са машините и апаратурата, с които са издигани пирамидите? Вероятно някъде дълбоко в помещения под тях. Руският изследовател Айзенберг счита, че трябва да се търси механизъм, подобен на компютър, нещо като "Сфера на вечността", която се споменава и в древните писмена. В Сферата вероятво се пази мажна информация за извънземните технологии. Изследователят предполага, че в т. нар. Актова зала би трябвало да се намират неща, оцелели след гибелта на Атлантида, напр. антиглавитационни механизми или "летящи чинии".
...
Амер. инж. Реймънд Менърс подробно изучавал древните йероглифи, узнал, че в началото Хеопсовата пирамида имала вдлъбнати страни, облицовани с огледален слой. Веднъж годишно пирамидата отразявала слънчевата светлина и нагрявала околния въздух до 1500 градуса по Целзий. Около пирамидата се образувал огнен смерч, а на върха й се издигал стълб от светлина, която се устремявала към към звездите...

Руският египтолог Сергей Силаев обяснява това явление като процес, съпровождащ транспортирането към други планети. А къде са телата на 60-те фараона, управлявали древен Египет? Изчезнали са безследно, дори не са оставили мумии. същото е и с императорите на маите в Южна Америка, където са останали само пирамиди.

Изследователят Силаев смята, че пирамидите са важни със своето предназначение, както и механизмите в тях, които вероятно са използвани за преместване в пространството или за връзка между звездите. Разположението на всеки детайл, конструкция и дори строителен материал вероятно има взаимнозависещо значение. Ако се разруши пирамидата, ще се наруши хармонията и сложната технология, а нейното възстановяване е невъзможно.

Хеопсовата пирамида вибрира. Това се улавя само със специална апаратура. Звукът е от 4 ноти и те образуват акорд във Фа-диез.

- И Земята вибрира. Тонът й е Ре.

От "Тайните подземия на Б-я" на Милан Миланов - 2 -ра част
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Март 07, 2009, 12:39:57 pm
 :)Хадзапи отговаря доста подробно и интересно защо са построени пирамидите.Наистина почти в целия свят има пирамиди, различни по стил и форма но все пирамиди и то почти само 4-риъгълни. Значи всички тези цивилизации са се учили от една, предполагам Атлантската.Въпросът е : дали тя е загинала като цяло-хора и технологии, или са останали някъде (може и под слоеве земна маса или вода) технологии и сгради.
Има хипотези, че част от живи атланти и знания се съхраняват някъде из Тибет.Други, че потъналата Атлантида е в Бермудския триъгалник. А други твърдят, че Атлантида е била в Тихия океан.Но при всички положения основната връзка са ПИРАМИДИТЕ-огромните каменни паметници, строени незнайно от кого.(въпреки предположенията за хилядите роби, въжетата и кръглите колове)
Това за бялата пирамида и кристалната топка е интересно, но засега е само разказ.Има ли снимки, с хора и топката. :)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 07, 2009, 12:59:39 pm
Няма снимки в книгата. А и авторът не е посочил от къде е взел тази информация. В трета част се споменава и малко за пирамиди в Б-я. Но за всичко постепенно. :)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Март 07, 2009, 21:26:40 pm
Няма снимки в книгата. А и авторът не е посочил от къде е взел тази информация. В трета част се споменава и малко за пирамиди в Б-я. Но за всичко постепенно. :)

А споменава ли в трета част за Ануннаки и Нибиру и откъде е взел инфото  :P
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 07, 2009, 22:18:14 pm
Алиен, явно си я чел и знаеш, че там споменава за Зекария Сичин, Алън Алфорд и D.M. (това го имаше някъде и при видовете извънземни във форума) и споменава и малко други неща. Че те не са ни създали, а са създавали само хора-роботи, които не се възпроизвеждали. Нибиру се превърнала в плазма, а базата им се намира в окото насъзвездието Дракон. В състояние на плазма тя пресича на 3600 год. орбитата на Земята.
Това е. ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Март 08, 2009, 10:03:03 am
Всъщност не съм я чел  ;)Понеже забелязах че и ти потвърждаваш че автора не дава информация за повечето от източниците които е използвал го отбелязвам със съжаление защото ако ги имаше книгата щеше да е много по-полезна особено за тези които търсят допълнителна информация. А иначе това което е писано от "D.M" доколкото разбрах е взето от моя превод  :P  http://www.xnetbg.com/new/content/view/202/94/, но понеже я нямам книгата не мога да съм съвсем сигурен. А и в последствие като се ровехме за инфо по въпроса за Ануннаките разбрахме че истинския автор е Амитак Станфорд  ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: хадзапи в Март 08, 2009, 12:16:37 pm
Книгите на Милан Миланов са написани като нещо средно между роман-приказка и научно-популярни неща, взети и обобщени от книги и материали от интернет с допълнения от други източници - и собствени преживявания и от ченълинг.

Ето и това, което е за бълг. пирамиди. Малко е.

"- В Б-я на много места има пирамиди...Строени са по времето на лемурийската и атлантска цивилизация. Ива и няколко, построени от първите траки, след заселването им по тези земи, когато са били свежи знанията им, получени от атлантите преди да поемат пътя насам.

Характерно за българските пирамиди е това, че освен построени с връх нагоре, има и обърнати пирамиди. Има и двойки пирамиди, построени една върху друга, свързани с върховете си - нормална и обърната пирамида.

На Рилските езера, например, пирамидите са от трите типа. Тази е причината там да съществува мощно космическо поле, което е използвано като база за полети и комуникационен център. Не случайно Петър дънов избира това място за беседи и паневритмия на Бялото братство... Звездната карта на траките..."

От трета част на същата книга.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Max в Март 10, 2009, 01:43:56 am
Пирамиди в Гватемала:

(http://s58.radikal.ru/i160/0903/57/aa8a0da226b2.jpg) (http://www.radikal.ru)

(http://s53.radikal.ru/i140/0903/ec/5976e594ee1f.jpg) (http://www.radikal.ru)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Март 12, 2009, 14:56:25 pm
Сега чета едно книжле на геолога Робърт Шох ( става известен с идеята си, че по Сфинкса има вертикална вода ерозия, демек валял го е обилен дъжд ) - "Пирамиди и цивилизации". Много добро книжле, 5 кинта е.

Та там той споменава, че за почти всички древни народи, било китайски, египетски, прото-американски и т.н, пирамидата символизира световната планина и стремежа на хората към божественото.

 :-\
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Eon в Март 12, 2009, 14:57:59 pm
Добро предположение.

Все пак е по-добре да строят пирамиди, т.е. на високо, отколкото да правят обратното - огромни ями и там да си изпълняват ритуалите :)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Март 12, 2009, 16:53:17 pm
Препоръчвам на любителите изследователи на пирамиди филма "Неизвестното Мексико" в Колибка. Търсете в секцията Загадки:

http://www.kolibka.com/2.html

Филмът е от шест части. Интересна е информацията за подземията на Теотихуакан /според Алън Алфорд, подземията в древните градове на Л. Америка се използвали за водни резервоари, и е логичен въпроса, защо им е била необходима толкова вода на древните - логичният отговор е произвоствен процес/. Интересен е и последният филм, в който показват музей с глинени статуетки на динозаври, голям процент от които не са известни на палеонтолозите като видове. Оказва се, и че в Латинска Америка има пирамида много по-голяма от Хеопсовата, а в нея... 8 КМ ПРОХОДИ.

Има твърде много неизвестни, свързани с пирамидите не само в Мексико, а и в целият свят. Някой да знае нещо за пирамидите в Китай? Единствено се виждат с Гугъла и е известно, че зоната, където се намират пирамидите, е затворена за чужденци.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: peshoman в Юли 03, 2009, 16:10:16 pm
Открита е и пирамида в Босна.
Направих тема.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: insomnia1304 в Август 17, 2009, 21:40:52 pm
PYRAMIDS IN ROMANIA?
http://www.piramidasunca.ba/en/index.php/PYRAMIDS-IN-ROMANIA.html


PYRAMIDS IN ITALY     
ImageSanta Agata de Goti: 40 km NE of Naples/Italy
Coordinates: 41°05`51N/14°31`22E

http://www.piramidasunca.ba/en/index.php/PYRAMIDS-IN-ITALY.html


Welcome to the official website of the Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation.

http://www.piramidasunca.ba/en/
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: insomnia1304 в Август 17, 2009, 21:44:38 pm
European-Pyramids 

http://www.european-pyramids.eu/wb/pages/home.php?lang=DE
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: insomnia1304 в Август 17, 2009, 22:02:54 pm
Pyramids in Australia

Walsh's Pyramid Cairns, Australia

http://www.crystalinks.com/pyramidaustralia.html

http://www.crystalinks.com/pyramids.html

http://www.crystalinks.com/12pyrthoth.html
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 18, 2009, 04:07:35 am
Подводните пирамиди в езерото Рок, Уисконсин: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread321950/pg1


Потвърдено е, че не са с изкуствен произход, но не се знае от кого са построени. Местните индианци не строят с камъни, а когато са издугнати водата в езерото е трябвало да бъде по - малко. Ето и интересната част, нивото му е било достатъчно ниско за строежа им през ледниковия период.  :o   :yes:


Още материали за мястото: http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.burlingtonnews.net/aztalanskull.JPG&imgrefurl=http://www.burlingtonnews.net/rocklake7.html&usg=__sZcO-vyoZ5BlQhBnFQ1vkYddXAw=&h=483&w=300&sz=41&hl=bg&start=7&um=1&tbnid=CpfxgLjpWGsalM:&tbnh=129&tbnw=80&prev=/images%3Fq%3Drock%2Blake%2Bpyramid%26hl%3Dbg%26rlz%3D1T4GGLJ_bgBG235BG235%26sa%3DN%26um%3D1
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Септември 18, 2009, 12:51:43 pm

Потвърдено е, че не са с изкуствен произход, но не се знае от кого са построени.

Тука има противоречие май:)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Alien в Септември 18, 2009, 15:23:06 pm

Потвърдено е, че не са с изкуствен произход, но не се знае от кого са построени.

Тука има противоречие май:)

Да, всъщност в материала се казва че някои експерти твърдят че са с естествен произход и давали аргумент че индианците не строят с камъни. А легендите на местните индианци пък казват че не са ги строили те а някаква бяла раса с ледени очи(според автора на материала може би са келтите или оригиналните обитатели на Китай).
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Ноември 10, 2009, 20:42:41 pm
http://narod.ru/disk/14232226000/osiris.wmv.html

На горния адрес можете да изтеглите японски филм, в който Заки Хаас е като екскурзовод на японски телевизионен репортаж за подземията под две от пирамидите. В едното, колкото и да не ви се вярва, той сочи с пръст един проход, който започва от подземно езеро и отива към "Хефреновата" пирамида.
Ако има знаещ японски, да каже за какво става дума.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: insomnia1304 в Декември 08, 2009, 17:49:16 pm
Изгубените китайски пирамиди

http://mr-bg.com/news.php?extend.597
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: fry в Декември 17, 2009, 15:34:04 pm
Пирамии има и в Англия:
Много учени пътуват до Англия, за да изследват... пирамидите. Свикнали сме да смятаме, че пирамидите са приоритет на древен Египет и Мексико, но не е така.

Пирамиди има на Канарските острови, в Хондурас, Гватемала, Салвадор и Перу. Тези изумителни сгради са се издигали на места, където мощни енергийни потоци излизат на повърхността на планетата.

А от начина, по който се правели, зависело въздействието им върху човек. Обикновено хората се чувствали много добре върху пирамидата, а след като влизали в нея, умирали. Това се получава, защото прекалено високото енергийно ниво убива човешките организми.

В Англия съществува прекрасно местенце с неанглийското име Пеня де Бернал. Планината, която се намира там, прилича на пирамида, а до нея има селце, където хората живеят почти до сто години и рядко боледуват.

Много специалисти, които изучават планината-пирамида, са установили, че тя излъчва полезна енергия към това село. Но в планината енергията е твърде мощна и убийствена. Всички миньори, които се опитали да вадят скъпоценни камъни и злато от планината, умрели.
Гластонбъри

Достатъчно било да прекарат няколко часа в недрата на планината и след месец-два умирали. Има и друго странно място в Англия – Гластънбери.

Това е пирамида, на върха на която се намира старинна кула. Според местните обаче който се качи в кулата, губи разсъдъка си.

В света има само една земна пирамида, която влияе само положително – това е Силбъри Хил.

Енергията й влияе прекрасно на хората и ги кара да обичат целия свят. Известно е, че пирамидите се строят на специални места. Явно от положителния или отрицателния енергиен поток зависи влиянието на пирамидата върху хората.

Не е ясно обаче дали в Англия са използвали пирамидите с лечебна цел. Англичаните вярват, че Стоунхендж има мощно лечебно въздействие. На закътано местенце в Англия има огромен камък с издълбана дупка.

Смята се, че ако бездетна жена влезе в дупката, забременява. Рядко има дни, в които камъкът да остане без дамски внимание.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: fashion.fun в Януари 24, 2010, 21:18:35 pm
Според мен пирамидите са просто едни ,,шапки,, и под тях има мощни кристали..., които излъчват и приемат енергия....
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 22, 2010, 01:07:37 am
Снимка на пирамида в Гърция(или поне това, което е останало от нея):

(http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/arx1266793255y.JPG) (http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=arx1266793255y.JPG)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: momo в Февруари 22, 2010, 21:39:33 pm
По подробна информация? Заинтригува ме.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 23, 2010, 08:22:59 am
http://www.gogreece.bg/?p=415 (http://www.gogreece.bg/?p=415) :)
Титла: Re:Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: the_special_boy в Юни 24, 2010, 12:24:36 pm
В Босна открили пирамида по-висока от Хеопсовата?

Ако археолозите се окажат прави, това ще е първата пирамида откривана някога в Европа, отбелязва Green.Democrit.com

21.04.2006

(http://media.abv.bg/img.phtml?id=150425)

В Босна археолози попаднаха на каменни плочи с правилна геометрична форма, които според тях са част от конструкцията на древна пирамида, съобщи АП.
Миналата седмица изследователите започнаха да копаят край градчето Високо в централна Босна, водени от желанието да потвърдят теорията, че под високия 636 м хълм Височица се крие гигантска стъпаловидна пирамида. Ако се окажат прави, това ще е първата пирамида откривана някога в Европа.
Тези блокове са част от стената, убеден е босненският археолог Семир Османагич, който от 15 г. изследва пирамидите в Южна Америка.
Виждате, че тяхната повърхност е идеално гладка, а това е решаващо доказателство, че трябва да говорим за пирамида, обяснява той. Според археолога конструкцията е висока 217 м, или с около 1/3 по-висока от Хеопсовата пирамида в Египет.
Блоковете изглежда да са изсечени във формата на куб и полирани от човешка ръка. Предишни изследвания на хълма Височица показват, че той има 45-градусови склонове, сочещи към четирите посоки на света, а така също и плосък връх.
Блоковете изглежда да са изсечени във формата на куб и полирани от човешка ръка. Предишни изследвания на хълма Височица показват, че той има 45-градусови склонове, сочещи към четирите посоки на света, а така също и плосък връх.

(http://media.abv.bg/img.phtml?id=150422)

Досега под земните пластове археолозите са открили павирано плато, входове към тунели, а така също и големи каменни блокове. Сателитни и инфрачервени снимки разкриват още два по-малки хълма с формата на пирамида в долината Високо.
Миналата седмица спасителни екипи от близките въгледобивни рудници влезли в тунел, за който се смята, че е част от цяла подземна мрежа, свързваща трите хълма. Те били последвани от археолози, геолози и други специалисти, които по-късно се върнали, за да заявят, че тунелът със сигурност е дело на човешка ръка.
Разкопките край градчето Високо, намиращо се на около 30 км северозападно от Сараево, ще продължат около шест месеца. Очаква се в средата на май от Египет да пристигнат двама експерти по пирамидите.
Предстои ни вълнуваща археологическа пролет и лято, убеден е Османагич.


Green.Democrit.com

Източник: www.news.netinfo.bg

Дали не са част от общата енергийна мрежа на планетата???
има ли нещо ново относно тази новина
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: fry в Юни 24, 2010, 12:29:34 pm
До колкото знам,трябвало финансиране за разкопките!Скоро, няма да махнат цялата тази пръст :-X
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Blue|_Star в Юни 25, 2010, 22:56:24 pm
Пирамидите са разположени на ключови места из цял свят.Преди известни седмици чух и още по-невероятна теза за пирамидите,и фараоните,но аз отказвам да приема,че били просто гробници.А и човекът получаваше информацията от астрала,а както знаем там човек може да види всичко,но дали е реалността?!Инак пирамидите са голямо наследство.И имат невероятно значение за това,че съществуваме като цивилизация.Човешката история е по-невероятна и от научна фантастика.Но определено е по-различна от онази,която ни я преподават в училищата и ние сме научени да вярваме.Пирамидите били строени от роби?!Хах,как пък не?!Но едно нещо все още ме учудва-някой като не знае нещо ще каже каквото и да е,и даже ще убеждава хиляди/милиони хора в това.Е,няма срамно човек да си признае като не знае.Но пък има и толкова хора,които имат полза човешката раса да не знае коя е...Тъй де,по-добре човекът да си мисли,че всичко е материално и пирамидите са си просто гробници.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Юни 26, 2010, 01:35:43 am
Blue|_Star, напълно си прав.
Освен това много от нас знаят, че се говори за скритите знания и сили, които хората са притежавале в миналото-далечнато. Ощо от хилядолетия тези информации са се криели, с цел забрава и отслабване на цивилизацията ни. Ясно защо. :D
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 12, 2010, 20:24:47 pm
Златното сечение на Творението

Божествената симетрия е навсякъде около нас и в нас - тя е в математиката на нашата мисъл и в геометричните природни и изкуствени форми.

Френският учен Беноа Манделброт, авторът на книгата “Фрактална геометрия на природата” (1977 г.) търси общи параметри, присъщи на характера на природата и поведението на човека. Той прави извода, че и природата, и човекът действат на принципа на фрактала, т.е. на безкрайното раздробяване и подобие на дребните части на цялото.

Безупречно определение за математически фрактал е библейският израз “Аз съм Алфата и Омегата, началото и краят, първият и последният”.Фракталната неустойчивост, нерегламентираност, пластичност само доказват, че светът е устроен така, че да може да реагира на тласък отвън, да бъде управляван. Тъй като нестабилността на хаотичните системи ги прави извънредно чувствителни на външно въздействие.

В тази фина и много чувствителна многоликост се съзира изключителното въображение на най-Великият фрактал – Творецът. Всяка една молекула в Неговата нежна паяжина, водеща и най-малките частици към основния обект, “виси” на фина нишка, която я свързва с останалите молекули.

Всяка нова молекула има собствени спирали и изпъкващи части, като езици на пламък и в тях има нови молекули, още по-малки, безкрайно разнообразни, винаги подобни, но никога идентични. Точно като в чудото на миниатюризацията – всеки нов детайл е вселена, цялостна и многолика. А Художникът е творил така, както и вселенското съзнание – с прости физични закони, повтаряни с безкрайно търпение, навсякъде и във всички сфери еднакво.

Така се самосъздава и природата, и човекът, като един сложен математически обект, който събира всичко неизбежно и непредсказуемо. Като едни безкрайни итерации (последователности на сумиране), от които най-простият, но базисен, е моделът на итерация, известен каторед на Фибоначи: 0,1,1,2,3,5,8,13 и т.н.

В него всяко следващо число е сбор от предните две, а резултатът от делението на всяко следващо число на предишнато асимптетно се приближава към трансцедентното число 1,6180339, изразяващо пропорцията на златното сечение, от която светът е буквално наводнен.

За първи път терминът “златно сечение” (фи) е въведен от великия древногръцки астроном Клавдий Птоломей (90-160г.), а популярност получава благодарение на Леонардо да Винчи. Но 250 години преди него италианският математик Леонардо Пизански (1180-1240 г.), по прякор Фибоначи (Син на Добродушния) обяснява тази нарастваща закономерна последователност. Той я наблюдава при размножаването в животинския и в растителния свят.

Йохан Кеплер пък я открива в музиката в интервалите между основните мажорни и минорни тонични тризвучия (1,3,5 или 1,5,8). Той забелязва, че обикновено кулминацията на мелодията е в точката на златното сечение и е с неговата обща продължителност – 1,618.
След тях още много учени забелязват, че всички процеси (биологически, исторически, социални, обществени, финансови) са подчинени на пропорцията на знаменитото златно сечение. И че неговата същност се изразява със следната формула: малката част от цялото се отнася към голямата така, както голямата към цялото. И съответства на числото 1,6180339, което изразява съразмерността, хармоничността и красотата на природните обекти, шедьоврите на изкуството.
Анализът на пропорциите на забележителните архитектурни паметници показва, че основните им размери също са близки до числата на Фибоначи.

Още през XIII век Тома Аквински вижда пряка връзка между красотата и математиката.Връх на числовото послание е пирамидата в Гиза, която не е гробница, а неразрешима още главоблъсканица от числови комбинации. Храмовите жреци предават на Херодот, че площта на всяка от нейните стени е равна на квадрата на височината й. Дължината пък на нейната стена е 783,3 фута (238,7 м), а височината е 484,4 фута (147,6 м). И като се раздели дължината на височината, се получава съотношението фи – 1,618. Така древните египтяни чрез числовите символи са предали за бъдещето така ценното знание, и то в една предписмена и предйероглифна епоха.Във всички вътрешни и външни пропорции на пирамидата шества числото 1,618, то играе централна роля. Същото съотношение е открито и в мексиканските пирамиди. Това говори, че са построени приблизително по едно и също време от хора с еднакво равнище на развитие.

Числото фи не подминава и биологията. Всичките кости на жабата са в пропорция фи. Частите на тялото на водното конче също са в тази пропорция. Вездесъщото съотношение е и във всеки вид риба, в пропорциите на човешкото и животинското тяло.

Деленето на общата височина на човека в съотношението на златната пропорция преминава през естествените разчленявания на тялото. Между голямата му и малката му част има същото съотношение, както между голямата част и цялото, за да изглежда прекрасно.

На рисунката на Албрехт Дрюрер “Изучаване на пропорциите” се вижда, че размерите на човешкото тяло (за единица е избрана главата) се съотнасят като 1:2:3:5:8 и образуват реда на Фибоначи. Дължините на костите на пръстите също са в съотношение фи помежду си. Изобщо основата на всички живи същества е една – тази на Свещената Божествена геометрия. От което следва, че нейният Творец е най-великият Геометър.
И целият свят е така строен и красив, именно защото е на основата на Неговата Геометрия и Неговите геометрични линии.

Строежът на човешките и животинските кости също е подчинен на това съотношение, затова са една оптимална система, т.е., максимална носеща способност при минимален разход на материя. Тази пропорция е обикновено на местата, където нещо се прегъва или променя посоката си.Всяко изумително творение в мирозданието и в човека съответства на правилото на златното сечение. От листенцето на тревичката до биологическата популация. И всички те са изумително красиви, защото съдържат естетика на реда, която граничи с хаос и защото изразяват мъдростта в простотата и принципа за единното просто, задаващо разнообразното сложно.
Тази идея се вижда и в устройството на цялото мироздание, заложена е и в генома на човека и на животното. Книгата на цялата природа е написана с езика на нелинейните, неправолинейните фрактали. При линейните всяка част е умалено точно копие на цялото, а при нелинейните всяка част прилича на деформирано копие на цялото.

Причудливите очертания на бреговите линии и сложните извивки на реките, начупените очертания на бреговите линии и сложните извивки на реките, начупените повърхности на планинските хребети и чудните очертания на облаците, буйните корони на дърветата и разклонените мрежи на кръвоносните съдове и невроните, плахото блещукане на свещта и разпенените турбулнтни потоци на планинските реки – всичко това са фрактали.

Едни от тях, като облаците и потоците, постоянно менят формите си, а други, като дърветата и невронните мрежи, ги запазват неизменни. Но и двата типа фрактални структури имат нещо общо и това е самоподобието им. Изпълняват основния закон за единство в многобразието на мирозданието, който пък е доказателство за Единния му Творец, както и за Божествената, базисната фрактална геометрия.
А тя е навсякъде около нас и в нас. Цялата символика на различните религии и езотерични школи също съдържа елементи на фрактални конструкции, базиращи се на някаква фундаментална геометрична първооснова и това е изображение на модифициран кръст.

Външната архитектурна сферично-кубично-пирамидална форма на евроазиатските християнски манастири, на будистките ступи и храмове, на ислямските джамии, на египетските пирамиди, на пирамидалните конструкции на цивилизацията на маите и т.н. съдържат една и съща фрактална база – триизмерният кръст и развиващ се от него вписан в куб октаедър, трансформиращ се в сфера. Следователно – не фракталните форми са символ, модел на фундаменталните технологии, а, обратно, базисните езотерични технологии са проява на фракталната структура на информационната първооснова на нашата Вселена. А фракталната геометрия е ефективно средство за описване на морфологичните свойства на природата и човека.

Божественото съотношение е и в най-добрите образци на изкуството. А защо е така, ни обяснява още през XIII век Тома Аквински. Той смята, че у човека е заложена предустановена хармония и формулира един от основните принципи на естетиката - на човека са приятни обектите, които имат правилни пропорции, тъй като между красотата и математиката има пряка връзка и тя е заложена в човешките инстинкти.

Великият гръцки философ, основател на неоплатонизма, Плотин още преди две хиляди години пише: “Никога окото не би могло да възприеме слънцето, ако то самото не е подобно на слънцето; също както и душата няма да може да вижда прекрасното, докато самата тя не е прекрасна, а за да види красотата и божествеността, човек също трябва да стане прекрасен и божествен.”

А това са взаимодействащите си части от едно цяло, подобията на фракталите слънце – око; Бог – душа.
В тази връзка немският физик Херт Айлен Бергер добавя: “Усещането за прекрасното се подхранва от съчетанието на подреденост и безредие, което се наблюдава при естествените явления – облаци, дървета, снежинки, при които са присъщи устойчивост и хаотичност. И точно тази хармония между хаоса и реда изгражда нашата представа за красота.

Затова в изкуството се наблюдава строга закономерност на взаимните преминавания на хармоничните и дисхармонични стилове, на лявополукълбовите и дяснополукълбовите тенденции, на Аполоновото и Дионисиевото начало, или по-общо, на Космоса и хаоса.

През 1753 г. математикът Робърт Симсън от университета в Глазгоу открива, че когато числата станат по-големи, съотношението между последователните числа се доближава към числото фи, към златното сечение, наричано Божественото съотношение. Цялото число е 1,6180339887498948482 и прилича на числото пи /3.14/ по това, че десетичните му стойности продължават до безкрайност, без да повтарят прогресията.
При златния правоъгълник съотношението между дължината и ширината е златното сечение. И ако от него се извади квадрат, ще остане по-малък златен триъгълник и всяко такова следващо изваждане ще довежда до все по-малки златни триъгълници.

Атинският Партенон също се вписва в златен правоъгълник. А Леонардо да Винчи и художниците Сьора и Мондриан също са използвали тази геометрия в своите творби. Самата Слънчева система също е спирала на Фибоначи и е вихър, в центъра, на който е Слънцето.
Но не съществуват правоъгълници или спирали със златно сечение, ако те не са създадени изкуствено, казва Дурвало Мелхиседек. И тъй като спиралата на правоъгълниците със златно сечение няма нито начало, нито край, отива навън и навътре безкрайно, животът прибягва до хитрост и намира друга спирала за сътворение.

Така природата заобикаля проблема и чрез реда на Фибоначи намира началото на безкрайността.
Но тази симетрия обикновено е скрита, защото в характера на природата е да крие мъдростта на простотата и красотата, които могат да се описват само чрез абстрактния език на математиката. От тази хитрост на Сътворението, изхождаща от енергийната консумация, всъщност светът започва да изглежда по-сложен, отколкото е. За да не можем да забелязваме, че всяка частица си има своя близначка – античастица, както и материята си има своята антиматерия. За да не можем да усещаме частиците – партньори, тъй като са с по-голяма маса. Но тези симетрии са създадени, за да бъдат нарушавани и потрошавани, също като огледалата. В този самосъздаващ се хаос всъщност е скрито най-голямото съкровище, най-сладостния еликсир, изключителния дар на Космоса, чрез който, според древните легенди, хората, разположени в един ръкав от Млечния път, ще преминат от плътност в светлина, от страх към любов към изместване на възприятията.
Затова ние, живеещите в периода между 1987 – 2012 г. не трябва да се страхуваме, а да бъдем доволни и щастливи, че сме избрани да живеем в сезона на промените, който се създава чрез космическите ветрове, слънчевите изригвания, чрез нашата ДНК. Този период ще въведе нов ред, при който няма говорител или глава на пирамидата, а само духовна организация. Ще създаде фино балансирана настройка и жизненост чраз разрушаване и объркване.

Чрез благоговение пред стойностите на живота, пред плана, който не съдържа грешки и вплита светлите и тъмните нишки заедноНо вместо да участваме съзнателно в този процес на промяна, който безкрайно надвишава нашата индивидуалност и да имаме досег с трансцедентната вечност и сигурност и вместо да ползваме универсалните закономерности на нашите предшественици, ние още се стремим да откриваме топлата вода, да създаваме нови закони и подзаконови актове. Но въпреки недоверието ни към духовната промяна, кризата, дестабилизацията, в която сме сега, е планирана възможност да разклатим шаблоните, стандартите, в които сме заседнали. Да се отправим към пътуване през познанието за най-важния инструмент на промяната – привличане на подобията, на фракталите. Към онзи синтез между индивидуалното и общото, в който да приемеш себе си за част от общото, означава да приемеш себе си за приет от Бога. Така ще се роди и стремежа да се слеем с подобието си, с Бога. А като овладеем наподобяването на преживяването за доброта, светлина, мъдрина, вече можем да се превърнем в самото преживяване.

Автор Лияна ФЕРОЛИ

Забележка:Ако се разровите из Интернет, търсейки нещо за Фибоначи, ще попаднете на повече финансови сайтове, отколкото на математически. Забелязано е, че вълните, описващи колебанията на котировките на ценните книжа, съответстват на реда на Фибоначи и ги наричат вълни на Елиот.

След редица доста успешни удари на борса Ралф Елиот публикувал през 1939 г. серия статии в Financial World Magazine. В тях за първи път била представена теорията му, че движението на индекса Доу-Джонс се подчинява на определен ритъм. Елиот казва: "На всяка човешка дейност са присъщи три отличителни особености: форма, време и отношение - и всичките те се подчиняват на реда на Фибоначи".

http://vhod.awardspace.com/news.php?lng=bg

Златното сечение и реда на Фибоначи в изкуството

Египедските пирамиди

Не разполагаме с писмени свидетелства от древните египтяни за числото "Ф" , обаче в тяхното изкуство и архитектура се съдържат немалко признаци, че то не само им е било известно, но са виждали в него нещо магическо. В частност, те са знаели, как да го построят геометрично от правоъгълник със страни 2/1. Умеели са и да го изведат аритметично от реда на Фибоначи.

Изследователите са открили тази пропорция в знаменитите пирамиди в...
........................
http://vhod.awardspace.com/news.php?lng=bg

Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Юли 26, 2010, 20:28:23 pm
Относно пирамидата в Босна и работата на екипа по нея, тук има снимков материал: http://www.pyramids-in-bosnia.info/bosnian-pyramid-photo-gallery/pictures/-pyramid-excavations-in-december-2006.php (http://www.pyramids-in-bosnia.info/bosnian-pyramid-photo-gallery/pictures/-pyramid-excavations-in-december-2006.php)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Юли 26, 2010, 21:06:42 pm
Относно пирамидата в Босна и работата на екипа по нея, тук има снимков материал: http://www.pyramids-in-bosnia.info/bosnian-pyramid-photo-gallery/pictures/-pyramid-excavations-in-december-2006.php (http://www.pyramids-in-bosnia.info/bosnian-pyramid-photo-gallery/pictures/-pyramid-excavations-in-december-2006.php)

Виждали сме ги.Накои са интересни.Но всички са с ниска резолюция и не се виждат някои подробности.Това което се показва не е нещо особено-калдаръм и каменни кълба.
Мисля си, че не показват по-основни и интересни неща.Не вярвам да нямат фото и видео с високи резолюции и по-нагледни кадри.Интересно би било и видео от птичи поглед-да се видят размерите.
От сондажните каменни проби нищо не се разбира... Дали ББС или нешънъла не са направили вече филми за тая пирамида?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Юли 27, 2010, 00:04:37 am
Най-интересното по принцип бива скрито от широката публика. Това е масова практика. ;)
Можем да се надяваме, че поне нещичко ще са оставили и за иманярите, което да покажат и на нас.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Pilota в Юли 27, 2010, 07:51:13 am
А какво може да бъде това интересно нещо?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Юли 27, 2010, 08:58:25 am
Тайната на пирамидата. ;) Все пак не е направена ейтака, защото някой си е нямал друга работа!
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Pilota в Юли 27, 2010, 12:58:06 pm
A каква е тяхната цел?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Юли 27, 2010, 18:15:53 pm
На тези, които са правили пирамиди ли?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Pilota в Юли 27, 2010, 20:03:22 pm
ДА!
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Raw Deal в Юли 27, 2010, 20:59:37 pm
Всички незнаещи се опитваме да разберем! Иначе предположенията са много. ;D
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Pilota в Юли 29, 2010, 07:41:02 am
Дай няколко. :hi:
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: blade в Юли 31, 2010, 22:26:49 pm
http://networkedblogs.com/6oUtw
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Юли 31, 2010, 23:30:56 pm
http://networkedblogs.com/6oUtw

Вече доста често взеха да споменават официално за извънземни цивилизации, не мислите ли? Явно истината не може да остане скрита.  :)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: konstantin2007 в Юли 31, 2010, 23:33:42 pm
http://networkedblogs.com/6oUtw

Вече доста често взеха да споменават официално за извънземни цивилизации, не мислите ли? Явно истината не може да остане скрита.  :)
Марш,прав си..ВЪПРОСЪТ,обаче,е защо?!?Защо все по-открито започва да се говори за това,при положение,че досега ни държаха в пълно затъмнение ???
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Юли 31, 2010, 23:35:14 pm
Марш,прав си..ВЪПРОСЪТ,обаче,е защо?!?Защо все по-открито започва да се говори за това,при положение,че досега ни държаха в пълно затъмнение ???

Е,  :) не се ли сещаш за отговора сам/а ?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: blade в Август 01, 2010, 00:52:41 am
http://networkedblogs.com/6oUtw

Вече доста често взеха да споменават официално за извънземни цивилизации, не мислите ли? Явно истината не може да остане скрита.  :)

Понеже ме мързи да пиша в този късен час.Eто един клип.  ;)

Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Август 01, 2010, 00:57:21 am

Понеже ме мързи да пиша в този късен час.Eто един клип.  ;)Нищо ново под слънцето, "острие". ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: SMSI-H в Август 13, 2010, 12:04:50 pm
Красноярская пирамида?

http://radosvet.net/spy/neob/7872-krasnoyarskaya-piramida.html

А долната снимка е от Крим.

(http://radosvet.net/uploads/posts/2010-08/1281673035_v-krymu.jpeg)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: warrior в Август 13, 2010, 18:37:01 pm
Ами за пирамидите на Марс който са точно копие на нашите в Гиза?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Август 13, 2010, 22:45:54 pm
Ами за пирамидите на Марс който са точно копие на нашите в Гиза?

Добре де, ами къде са да ги видим. Дай някакви данни-статии, снимки, линкове......
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: sedere в Август 13, 2010, 22:48:01 pm
Ето един клип с пирамидите на Марс. http://www.vbox7.com/play:cdcf614f?r=google
и още един. http://www.vbox7.com/play:9f579f2b&al=1&vid=3178053
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Август 13, 2010, 23:00:27 pm
Ето един клип с пирамидите на Марс. http://www.vbox7.com/play:cdcf614f?r=google
и още един. http://www.vbox7.com/play:9f579f2b&al=1&vid=3178053

Е, това е нещо друго! :hi:
Наистина приличат на такива.Но засега са само предположения.
Но си мисля, че за тях си има тема, за Марс.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: sedere в Август 13, 2010, 23:09:26 pm
Да и са копие като нашите на Земята в Египет. Мисля, че са строени от извънземните, които са строили тези в Египет.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Август 13, 2010, 23:13:32 pm
Да и са копие като нашите на Земята в Египет. Мисля, че са строени от извънземните, които са строили тези в Египет.

Възможно е. Още повече, че има хипотеза, че първо са били на Марс, и после са дошли тук, на земята. Това сигурно е визитката на цивилизацията им.Култов религиозен комплекс, на религията им.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: sedere в Август 20, 2010, 14:49:34 pm
Изгледайте това видео и малко се замислете. :) http://www.vbox7.com/play:76667725
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Август 20, 2010, 23:32:22 pm
Изгледайте това видео и малко се замислете. :) http://www.vbox7.com/play:76667725

Какво сложно има : матрица=контрол.А матрицата е "подарък" от Марс ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: warrior в Ноември 27, 2010, 13:48:21 pm
Дали са религиозни храмове или предназначението им е било съвсем различно.Кой знае?!  :-X
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: sahusot в Януари 27, 2011, 13:23:38 pm
Всъщност, има открити предмети в Голямата пирамида в началото на 19 век - бринзова кука, парче кедрово дърво и топка от сив гранит. Може да ги видите тук

http://www.theglobaleducationproject.org/egypt/studyguide/gpinterior.php (http://www.theglobaleducationproject.org/egypt/studyguide/gpinterior.php)

и да прочете повече за тях в книгите на Бовал. Към настоящия момент няма информация за тяхното местоположение, твърди се, че са престояли доста години забравени в едно чекмедже в Британския музей...
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Formentera в Февруари 20, 2011, 18:55:35 pm
Една интересна страничка, но на английски.

http://www.gizamap.com/geomatrix/
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Февруари 25, 2011, 20:18:57 pm
Да и са копие като нашите на Земята в Египет. Мисля, че са строени от извънземните, които са строили тези в Египет.

Това е абсолютно невярно! Пирамидите на Марс никак не са копие като нашите, най-малкото защото са по-големи, ориентирани в други посоки, разпокожени една спрямо друга по различен начин. И да не забравяме, че тук предполагаме за наличието на пирамиди на Марс, в смисъла в който ние влагаме.

Аз съм бил при Пирамидите в Гиза, и доколкото познавам древна история и технологии, не са ни трябвали извънземни, за да построят тези наистина велики монументи.

За тези,които отскоро се занимават с Пирамидите, помислете:
- защо Пирамидите в Египет, и тези в Мексико са ориентирани по еднакъв начин спрямо посоките на света ( по-точно с отклонение 5 градуса, азимут на Запад )
-  защо в никоя от Големите пирамиди не са открити мумии
-  накъде гледа Сфинкса
-  на кой меридиан се намира Голямата пирамида
-  каква е връзката на Пирамидите със съзвездието Орион

И още много хиляди неща. И ще разберете, че извънземните са последната ни грижа....
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: ivi2010 в Февруари 25, 2011, 21:43:45 pm
Ето една поредица интересни филми на руски изследователи
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/454.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/454.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/450.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/450.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/448.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/448.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/451.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/451.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/452.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/452.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/453.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/453.html)
Дават много интересни доказателства на теорията,че Египетските пирамиди са построени много преди древния Египет и са били използвани като енергийни източници.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: ivi2010 в Февруари 25, 2011, 22:40:06 pm
Между другото преди време,след като попрочетох за енергийните свойства на пирамидите,си направихме от картон и лепило една малка пирамидка с отношения на размерите като тия на голямата пирамида в Гиза.Обърнахме я в посока север.Направих си махало от струна и златна халка и като го надвесих над пирамидата,отваряйки едната стена,усетих как халката се отклонява навътре.После поставихме вътре пиперчица,доматче,чаша вода,бръснарско ножче.
След около 2-3 седмици пиперчицата поизсъхна,бръснарското ножче,което беше напълно изхабено,за изхвърляне,стана като ново и мъжът ми сега отново го използва вече втори месец,а доматчето все още продължава да съхне след 3 месеца в пирамидката,без никакво гниене.Имайте предвид,че живеем при много влажен климат.С водата си изплаквам очите.Представете си само за колко много неща могат да се използват тези свойства на пирамидата.За съхранение или сушене на плодове и зеленчуци например.Представям си по-голяма пирамида с рафтове вътре.Нищо не струва да се провери,аз нямам толкова пространство вкъщи.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Февруари 26, 2011, 00:22:51 am
Ето една поредица интересни филми на руски изследователи
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/454.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/454.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/450.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/450.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/448.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/448.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/451.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/451.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/452.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/452.html)
http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/453.html (http://video.mail.ru/mail/nashkonek/186/453.html)
Дават много интересни доказателства на теорията,че Египетските пирамиди са построени много преди древния Египет и са били използвани като енергийни източници.

Гледах и аз преди време, доста добри филмчета наистина. За пръв път казаха, че има гробници и местенца, за които въобще не знаем, и че там учени не се допускат.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: raliko в Февруари 26, 2011, 16:49:10 pm
За пирамидите в Египет руснаците бяха давали  информация в техни документални филми,че не са допускани  в определени зони туристи и дори военни са охранявали.
Там всъщност нелегално са открити дискове от неизвестен материал като CD и други такива,от областта на фантастиката едва ли не.Но жалко ,че бе по телевизията давано.Нямаше как да го запиша.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: marhs в Февруари 26, 2011, 19:43:11 pm
Още във видеото от първия линк на ivi2010,  е показен големия и бърз технологичния скок в начина на строене на пирамидите.Явно това е ставало с технологии, с неземен произход.Но това се знае нали ;)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Hacko в Юли 13, 2011, 15:02:52 pm
Все още е загадка защо древните народи  са строили пирамидите. Много по-интересно е защо продължават да се строят  и понастоящем.

Прочетете статията (http://oko-planet.su/phenomen/phenomennews/74501-vsemirnyy-zagovor-misteriya-prodolzhaetsya.html).
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: valleri в Юли 19, 2011, 17:06:04 pm
Що търсите под вола теле, ето горе се върти реклама на книгата с отговорите. Взимаш, прочиташ и научаваш как, защо и кой ги е строил :hi:
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Iveta в Януари 11, 2012, 01:42:40 am
Прочетох голяма част от мненията в темата, но не срещнах никъде да се споменава за отрицателно влияние на пирамидите и дали има такова?

Познавам човек, който не се чувства психически и физически добре, когато до него има пирамида. По мнение на моя позната, той е имал неприятно преживяване в пирамида при предишно превъплъщение, например убийство.
А според вас?
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: bojinkata в Януари 11, 2012, 11:58:59 am
За пирамидите в Египет руснаците бяха давали  информация в техни документални филми,че не са допускани  в определени зони туристи и дори военни са охранявали.
Там всъщност нелегално са открити дискове от неизвестен материал като CD и други такива,от областта на фантастиката едва ли не.Но жалко ,че бе по телевизията давано.Нямаше как да го запиша.
По информация на професор Хенкок/в негови книги/, имало е периоди от време-седмица, две през които цялото плато Гиза е било затворено за външни лица. Предполага се, че тогава са проникнали през шахтата под дясната лапа на Сфинкса в подземията на платото, както предрече Кейси. Под пирамидите имало огромен град. Операцията е била съгласувана с "определени среди" от САЩ.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Януари 11, 2012, 22:36:25 pm
Още през 80те години японците доказаха, че под Сфинкса има кухина с правилна форма. Доказаха, даваха по телевизията и..дотам:)
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: ipsilan в Януари 12, 2012, 00:01:38 am
Като споменахте Кейси, някой да има нещо сканирано, или в електронен вариант?...Изпокрадоха ми неговите книги, та затова. Ще съм безкрайно благодарен, ако се намери нещо. :hi:
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: bojinkata в Януари 12, 2012, 17:20:34 pm
Още през 80те години японците доказаха, че под Сфинкса има кухина с правилна форма. Доказаха, даваха по телевизията и..дотам:)
Точно за нея става въпрос. През 1997 г. мисля, че е било платото е било затворено за туристи и тогава се предполага, че са слезли долу. За тогава и Кейси беше предрекъл, че ще се направят големи открития около пирамидите. И да са станали, ние няма да разберем. :nea:
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Hacko в Април 17, 2012, 15:19:10 pm
ПИРАМИДИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ СА СЕ АКТИВИЗИРАЛИ И СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ИЗЛЪЧВАТ ПАКЕТИ ОТ НЕИЗВЕСТНА ЕНЕРГИЯ (http://otkrovenia.bg/2012/04/10/%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D1%86%D1%8F%D0%BB-%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80/)


На 15 ноември 2011 година всички станции на ATROPATENA (http://beforeitsnews.com/ckfinder/userfiles/0000000000005477/images/earth.jpg) , които записват тримерните колебания на гравитационното поле на Земята, почти едновременно са регистрирали мощни гравитационни импулси. Станциите са развърнати в Истанбул, Киев, Баку, Исламабат и Джакарта, разстоянието между първата и последната от тях е около 10000 км. Такова явление е възможно единствено в този случай, ако източникът на това излъчване се намира на нивото на ядрото на Земята. Това огромно изхвърляне на енергия от ядрото на Земята в края на миналата година беше по своему сигнал за началото на прехода на вътрешната енергия на Земята в по-нова активна фаза.


Вижте руския текст и картинките (http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:605995?xg_source=facebookshare)


Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Април 18, 2012, 20:23:49 pm
Попрочетох малко, ама да ти кажа, малко блъф ми се струва цялата работа.

Цитирам:

"НАСА и Европейское космическое агентство в течение двух лет неоднократно предупреждали весь мир о приближении катастрофы, которая может развиваться в период с 2012 года по 2013 год."

Никъде не съм чул или прочел, НАСА и ЕСА да предупреждават за приближаваща катастрофа.

Пък и снимките на енергийните лъчове...думи нямам:)
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Hacko в Април 25, 2012, 21:40:46 pm
РАЗБУЛВАНЕТО НА ПИРАМИДИТЕ

http://vimeo.com/34512479 (http://vimeo.com/34512479)
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: baradj в Април 16, 2013, 20:07:27 pm
Ето една много хубава картинка.(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/547578_318904578235132_1881087179_n.jpg)
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: baradj в Юни 25, 2013, 11:05:46 am
Знаете ли че…?
Автор: Владимир Т. Василев
Едно от особености те на Голямата пирамида е вдлъбнатина на стените и в средата, което прави паметника осем странна фигура, а не четиристранна като всяка друга египетска пирамида. На четирите му страни в техните централни линии, от основата до върха се вижда мястото където се събират двата триъгълника. Тази вдлъбнатина се наблюдава на всяка една от стените на пирамидата, създавайки много особена и необичайна осемстранна пирамида. Интересното, е че с не въоръжено око това няма как да се види от каквато и да позиция да е застанал човек. Те могат да бъдат забелязани само от въздуха и то само в определени часове на деня. Това обяснява защо почти всички снимка правени на Голямата пирамида не показват тази нейна особеност и защо никога не е била открита до създаването на авиацията. Този интересен детайл бил открит съвсем случайно през 1940 г., когато британски пилот от ВВС, П. Гроувс, летял над пирамидата. (Неговата фотография е представена най-отгоре)
(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600510_176147202549878_1885214236_n.jpg)

https://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/pages/%D0%A3%D1%80%D0%B8%D0%BB/135126963318569 (https://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/pages/%D0%A3%D1%80%D0%B8%D0%BB/135126963318569)
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Юни 25, 2013, 18:26:52 pm
Да си призная, аз изучавам пирамидите от доста години, и смея да твърдя че знам доста за тях, НО, това не го знаех.
Поразрових за други снимки - наистина е така.

Много интересно. Може би вдлъбнатината е твърде малка, клоняща към минимум, и затова никъде да не се казва. Ще проуча допълнително.

Крайно време е да прочетете за Пирамидите в Босна и Херцеговина и да драснете, иначе аз ще пиша.

Поздрави,
Титла: Re: Относно: Пирамидите по света
Публикувано от: Schicksal в Юни 25, 2013, 20:14:31 pm
Предполагам със звук. Това е една много правдоподобна теория. Успявали са да възпроизведат точните честоти, с които вибрират камъните и да насочват по някакъв начин звука към тях. Чел съм за различни видове музикални инструменти - свирки, тъпани, тръби, но не съм намирал подробности как се правят подобни неща. И все пак не вярвам, че дори да имаш уреда всеки ще може да го използва. Предполагам, че ще трябва някаква предварителна, нагласа, вглъбяване. Спомнете си как са паднали стените на Йерихон.

И един древногръцки град, според легендите... май Тива? Бил построен от близнаците Амфион и Зет, като Амфион издигал стените, като камъните се подчинявали на флейтата му.
Титла: Re:Пирамидите по света
Публикувано от: Schicksal в Юни 25, 2013, 21:36:35 pm


Дадена за изследване, се установява, че сферичното кълбо е изработено от кварц, но няма съмнение, че това не е естествена кристална форма. Обработвана е някакъв неизвестен начин с някаква определена, но неизвестна засега цел. Кварцът никога не образува кристали с кръгла форма.Кварцът е някакъв силициев окис, нали? Нали може да съществува живот на силициева основа?
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: baradj в Юни 25, 2013, 21:58:06 pm
Да  Oberon и аз така занимавам се с Древно Египетска история, култура и писменост от 10 години и от скоро се запознах с това. Аз съм на мнение, че това е така за да може облицовката по добре да се закрепи и да не се срине.
 :)
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: GARVAN в Юни 25, 2013, 23:54:46 pm
"The Revelation of the Pyramids" - Вместо да си губите времето в догадки, просто гледайте този филм! Има го в Колибката и е преведен!  :drinks:
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: badai в Юни 27, 2013, 20:40:52 pm
Пирамидата на Слънцето в Босна, най-голямата в света

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B0_%D0%B2_%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0
Титла: Re: Пирамидите по света
Публикувано от: Oberon в Октомври 02, 2013, 18:40:02 pm
Пирамидата на Слънцето в Босна, най-голямата в света

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B4%D0%B0_%D0%B2_%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0

Ето за това мислех да пусна тема, ама ще е уикенда:)