Автор Тема: Пирамидите по света  (Прочетена 115779 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #15 -: Септември 30, 2005, 19:54:05 pm »
Да не е 108 пъти ;)

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2005, 11:53:37 am »
Ами ако проектираш, със съответните пропорции, една пирамида с връх в северния полюс, то върховете при основата и опират на ширината (ако не греша) на Бермудския триъгълник. Ако се проекнира друга с връх в южния, то съответно върховете на основата и са на същия градус но в северното полукълбо. На точно тези или много близки градуси, на планетите в Слънчевата система, се наблюдават някакви аномалии.
Но има и друго.
Проектирането на двете пирамиди, погледнато двумерно, се явява "Звездата на Давид". Шестлъчата звезда с която нацистите закичваха Евреите.
Проектирана тримерно, (четиримерно ако включим и въртенето за което е необходимо време) се получава Меркаба, за която говори Мелхиседек и Боб Фрисъл. Съответно двете пирамиди се въртят в противоположни посоки. Това от своя страна, е и принципа на антигравитацията, получавана от противоположно ротиращи, с високи обороти, маси или полета. Има закономерност-зависимост, между маса-интензитет и обороти в минута.
При въртенето се получават два противоположни спираловидни енергийни канала(въжета ;)), с център полюсите на обекта(планета, летателен апарат или човек). Те, също ротирайки противоположно, резултират в едно мощно самоподдържащо се енергийно поле, което е независимо от околните обекти, полета или енергии(защото освен енергия, коректните учените не са открили друго). Пребивавайки в това поле, обекта става независим от околните събития и катаклизми. (извън време и пространство???) По този начин в древноста, например част от атлантите, са запазили спомена и знанията на цивилизацията си. Извън него, тоталната информация (от Акаша) се заличава, защото е зависима от магнитните полета, и при техните флуктуации, част или цялата информация се заличава. Това може да е причината за вторичното подивяване на много хора(племена) в миналото.
Парадоксалното за мене е, че съм виждал това поле и енергийни канали(въжета) около себе си. Нямам представа как и защо са се оказали там? Не помня съзнателно да съм ги създавал, но те са там. ??? Едва ли е постоянно, все пак не ги виждам редовно. Не съм ги проучвал, а инфо за това, години след като ги открих, намерих само при Друнвало Мелхиседек и Боб Фрисъл.
Така се подреди при мене мозайката. А при Вас?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2005, 22:06:21 pm »
Относно подивяването в книгата "Вселенските матрици"за която стана дума в другите теми се обяснява че при смяната на полюсите всички, които не успеят да преминат в по-горното измерение ще им бъде изтрита цялата памет и ще започнат отначало. Бтв тва е доста гадно защото натрупания опит от ренкарнациите е много ценен

operator

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #18 -: Октомври 02, 2005, 12:40:47 pm »
Цитат
Едно от най-яките неща за Пирамидите е, че Голямата пирамида е умален модел на северната полусфера. Тоест, ако мислено поставите пирамидата на северния полюс върха надолу, и умножите по...а, де, беше някво характерно число, тряя погледна, тя захлупва цялата северна полусфера, т.е нещо като проекция:)
144000 пъти. Основата на пирамидата се вписва в кръга на екватора. Това е едно от най-малките чудеса. Голямята пирамида е безкрайна библиотека (не че е създадена за това, нивото на нашите знания е такова, че можем да си я четем още стотици години). Например един малко известен факт е, че е осмоъгълна, а не четириъгълна, но това се вижда рядко, когато слънцето залязва точно на запад. Освен това не е строго вертикална, и най-старателният изследовател - Петри е на мнение, че това не е случайно. В някои възлови точки има кухини запълнени с кварцов пясък. Едва ли е случайно. В една спрегната каменна конструкция, ако не са предвидени конструктивно, могат да срутят цялата пирамида.
Всичко в пирамидата е изчислено невероятно прецизно и комплексно. Например по изглеждащите случайни отклонения от идеалната форма могат да се изчислят географските координати на местоположението и (първоначалното), кодирана е кривината на Земната повърхност, дори съотношениятя на вода-суша. Когато е била в изправност, е била като визитна картичка на цялата планета. Наистина много жалко, че ортодоксалните египтолози пренебрегват това, а и огромно количество други "съвпадения". А може би само се преструват...

Oberon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2005, 13:08:49 pm »
Японският експеримент
Източник: Fenomenibg.com


Японци опитват да построят малка пирамида точно до Пирамидите в Гиза, използвайки методите, използвани от египтяните. Далеч не всичко обаче се развива по план.

През 1978 г. на японци им хрумва идеята да направят научен експеримент, с който да проверят как се прави пирамида с предполагаемите методи и техника на древните строители. Честта за това оригинално начинание се пада на компанията "Нипон корпорейшън", която замисля и финансира целия експеримент. Египетското правителство разрешава на компанията да построи пирамида с височина 20 м недалеч от пирамидата на Микерин в Гиза, при условие че новата конструкция ще остане там само няколко дни, след което мястото на строежа ще бъде възстановено в предишния му вид. Японците започнали с подготовката на каменните блокове в кариерата, която някога доставяла облицовъчните блокове за Голямата пирамида. Тя се намира на около 15 км, на източния бряг на Нил.

Там японските специалисти и наетите от тях работници дори не се опитали да извадят блокове направо от скалата. И дума не можело да става за използването на медни триони и сечива. Наложило се да използват по-съвременни инструменти. Блоковете от по 2,5 т се видели непосилни за експериментаторите, които решили да правят по-малки - само по един тон. Затрудненията продължили с прекарването им по реката. Лодките не можели да ги издържат, както не могат да издържат 15 души с общо тегло 1 тон. Наложило се да ги прекарат с параход. Стоварили ги на другия бряг и бригади от по стотина работници се опитвали да ги повлекат по пясъка. Блоковете не мръднали и на сантиметър. Тогава докарали съвременни строителни машини и с тях ги откарали до определеното място за строеж. Там бригадите успели да повдигнат блокове на сензационната височина от 30 см.

За завършване на конструкцията, т. е. за нареждането на блоковете един върху друг, на помощ били повикани кран и хеликоптер. Не може да се каже, че японците са претърпели поражение при експеримента си. Всеки познава тяхната упоритост, честност и изобретателност. Аз не се съмнявам, че са направили всичко възможно, за да успеят. Но с експеримента си те демонстрират единствено че древните египтяни не са могли да построят пирамидите така, както някои уверяват, че са ги строили.

Пирамиди в Мексико
Източник: Fenomenibg.com


Пирамидите в Мексико дълго време са оставали в сянката на египетските пирамиди. Това се дължи на географското им положение и на по-късното им откриване.

Повечето Мексикански пирамиди са с пресечен връх. Много от тях имат стъпала, водещи до постройка на върха на пирамидата. Голяма част от пирамидите са разположени на полуостров Юкатан. Интересни пирамиди има в Тула, Теотиуакан, Чичен Ица, Ушмал, Куикуилко, Монте Албан, ШочикалкоУтвърденото от официалната наука схващане, е че пирамидите са с датировка от преди 2000 години, т. е. от началото на новата ера. Това обаче е доста спорно, поради луковичната структура на пирамидите. Често срещано явление е надграждането на нова пирамида върху старата, така че много пирамиди представляват няколко пирамидални постройки, нахлупени една върху друга. Датировката на най-външната пирамида може и да е вярна, но вътрешните са от доста по-ранен етап. Интересно е и схващането за функцията на пирамидите. Счита се, неизвестно защо, че пирамидите в Мексико, в които са открити много трупове, са служели като места за извършване на церемонии, а не за гробници.

В същото време официалната наука твърдо заявява, че пирамидите в Египет, в които не е открит труп, датиран от времето на построяване на пирамидата, са гробници на фараоните. Друг е въпросът, че повечето трупове, открити около египетските и мексиканските пирамиди, са погребани в по-малки и по-семпли гробници точно до пирамидата.

Интересна е пирамидата в Чолула, щата Пуебло. Тя е най-голямата по-обем в света. Въпреки голямата си основа, пирамидата не е много висока. Със своите 54м. тя е малко по-висока от пирамидата на Микерин. На върха има площадка с площ около 4 дка. върху която е имало храм. Пирамидата съдържа мрежа от вътрешни галерии, изрисувани с фрески. Интерсно е, че по тавана няма сажди, т. е. не са били използвани факли за осветяване по-време на работата на художниците. При разкопки в първата тераса на пирамидата са били открити квадратен каменен блок върху два човешки трупа, идоли от базалт и голям брой съдове, украсени с рисунки. Впоследствие учените са разпознали някои следи от строителното изкуство на маите - например характерния сводест таван, който се среща и в Голямата пирамида в Гиза.

Друга интересна пирамида се намира в Кастильо де Теайо. Тя е сравнително малка - висока е само 15 м. Намира се в центъра на селото, основано около нея преди повече от век. Интересна е повече с това, че семплите индианци от селото, които никога не са чували за научните спорове, какво са и какво не са пирамидите, знаят, че в конструкцията има нещо, което ние наричаме енергия. За това нещо обаче те имат друго име - теайо или "богът, който вече го няма", а на древния език науа се казва "теокали" (жилище на бога) или "теопантли" (огън около бога), както и "цакуали" (затворено движение). "Богът" може да си е заминал, но ни е оставил за спомен "затвореното движение". То съществува и поддържа релра на човешко жертвоприношение. Но за щастие има и специалисти, които не мислят така. Археолози заедно игиозната вяра на населението заедно с католическите є подправки.
В същото това селце Теайо има прелюбопитна статуя на човек с отворени гърди. На туристите, жадни за по-силни усещания, тя се представя като скулптура на човешко жертвоприношение. Но за щастие има и специалисти, които не мислят така. Археолози заедно с лекари са изучавали статуята и са стигнали до единодушното мнение, че се отнася до професионална... торакотомия.

Пирамидите с Атлантите

На север от столицата Мексико, в щата Идалго, се намира позападналият град Тула. Там са открити останките на древния Толан - главен град на толтеките, които играят важна роля в историята на Месоамерика. В този културен център се намира обектът, който съперничи на Храма с надписите в Паленке. Това е пирамидата с атлантите или за по-лесно - Тлауискалпантекутли. Специалистите казват, че 4-метровите каменни фигури, известни като атланти, били воини, които в дясната си ръка носят атлатл - приспособление за мятане на стрели, а в другата - връзка стрели. Фигурите са с нагръдници и шлемове, каквито толтекските войници никога не са носили. Те могат да минат и за войници, но не толтекски. Дори и за професионален стрелец с лък ще е трудно да метне стрела с уредите, които държат атлантите, да не говорим, че стрелите не приличат много на стрели. Ерих фон Деникен вижда във фигурите извънземни астронавти с неопределен уред на гърдите, а това в ръцете им - някакво оръжие или комуникационна система. Археолозите гневно отхвърлят теорията му, но сега ще трябва да обърнат внимание и на Алън Алфорд. Английският автор също вижда в атлантите извънземни посетители, които обаче носят не оръжие, а инструменти, използвани в рудодобива или за обработка на каменни блокове. Нещо повече: в книгата си Алфорд помества и детайл от толтекски релеф, показващ как точно се работи с този инструмент.

:)))) :o
« Последна редакция: Октомври 20, 2005, 21:28:21 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #20 -: Октомври 20, 2005, 21:28:51 pm »
Гот, гот :P :D

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2005, 00:58:24 am »
Ха-ха! Естествено, че не са били построени така пирамидите. Невъзможно е! Аз предполагам, че са използвали силата на звука за да преместят камъните. Вие как мислите?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #22 -: Октомври 21, 2005, 11:39:13 am »
Силата на Съзнанието и Мисълта
Телекинеза му викаме в Диаблото:)))


Оберон

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #23 -: Октомври 26, 2005, 11:47:23 am »
Сараево. Голяма каменна стъпаловидна пирамида открил под хълма Височица на 30 км от Сараево ученият Семир Османагич, предаде БГНЕС. Той твърди, че пирамидата е построена преди 12 000 години като храм на Слънцето. Според него това е първата пирамида в Европа, която много прилича на южноамериканските.


"Standart"

Ako Има такова чудо до Сараево би трябвало да има и на други места на Балканите. Това е много интересна информация но пак нещата ще ги потулят в жълтите новини.

Strategie

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #24 -: Октомври 26, 2005, 12:41:24 pm »
 
Цитат
Това е много интересна информация но пак нещата ще ги потулят в жълтите новини.
                 
   Те винаги правят така ,шум до бога и след това луно затъмнение.Иначе сигурно има и други пирамиди. ;D       
   А вярно ли е че в Тибет,в планината Кайлас са открити пирамиди приличащи много на мексиканските.Мисля , 
  че това беше свързано с Мулдошев  :---                                                                                                           
  ММм незнам :---

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #25 -: Октомври 26, 2005, 13:33:18 pm »
За Кайлас Мулдашев твърди че цялата планина представлява пирамида при това с тези размери е най голямата на планетата - на снимката си прилича на пирамида ама дали е 100% така не съм сигурен.

Strategie

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #26 -: Октомври 26, 2005, 13:41:19 pm »
Wowww ;D Че и най голямата!ако е така признавам този Мулдошев :o

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #27 -: Октомври 26, 2005, 14:17:34 pm »
еми разбира се...пирамиди има по цялата планета,а някои планини и върхове всъщност са пирамиди.
има и една в Странджа,ама още е в "лунно затъмнение" ;)
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #28 -: Октомври 26, 2005, 21:28:58 pm »
Хахахаха - Мулдашев - още ли се чете този човек :--- :D :D :D
Ние тук си имаме Мадарският Конник - не ни трябва пирамида ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #29 -: Октомври 28, 2005, 16:20:41 pm »
Ето още малко инфо и снимка  :P

Excavations at a hill site above the town have been going on for several months and initial analyses "have confirmed the original claim that this is Europe's first pyramid and a monumental building, similar in dimensions to the Egyptian pyramids."

The artefact is said to be around 10,000 years old.

"The pyramid is 100 metres high and there is evidence that it contains rooms and a monumental causeway ... The plateau is built of stone blocks, which indicates the presence at the time of a highly developed civilisation," Dnevni Avaz writes further.

"Archaeological excavations near the surface have uncovered a part of a wall and fragments of steps,"...


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27