Автор Тема: Пирамидите по света  (Прочетена 115771 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #30 -: Октомври 28, 2005, 16:24:40 pm »
И още се твърди че до нея има  още една по-малка пирамида - Лунна така че стават две

The basis for the claim that Visocica holds a most valuable archeological monument is seen in a series of construction anomalies determined during research conducted in August. These anomalies indicate that the hill was not created naturally, but by man.

Apart from the “pyramid of the Sun”, Osmanagic claims that a smaller pyramid, which he calls “pyramid of the Moon” is located in the area opposite to Visocica, which again confirms that pyramids were always built in pairs.

“We have already dug out one stair of the pyramid and we will continue working on the second stair”, says Osmanagic.

Osmanagic was unable to answer when the pyramid would see the light of day, adding that digging out of the wider sections of pyramid only would depend on additional funds....

Oberon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #31 -: Октомври 28, 2005, 16:31:16 pm »
Напомням, че баба Ванга беше казала, че официално първите контакти с извънземни ще се осъществат на Балканите ( в Балканска държава ) или ще се намерят следи от такива контакти, които ще бъдат офисиално обявени.

Тази огромна пирамида...почти залагам на нея:)))

Оберон

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #32 -: Октомври 28, 2005, 16:45:18 pm »
Хммм тва за Ванга че го е казала не го знаех дано само не ги изпреварят военните и да я "затворят"

Oberon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #33 -: Октомври 28, 2005, 16:54:19 pm »
Хор, като заговори за Мадарския...тази година са почнали да го реставрират по много яка технология . Като четох се възхитих искрено, щото беше нещо супер като идея, ма ся не се сещам какво беше точно, за да ви кажа..

Оберон

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #34 -: Октомври 28, 2005, 20:13:56 pm »
Кога най-после ще "намерят" и в България някоя пирамида?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #35 -: Октомври 29, 2005, 00:56:39 am »
Крият ги ;)

И аз го гледах това за Мадарският конник. Дано не заличат някои важни детайли...

Севар

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #36 -: Ноември 05, 2005, 03:01:58 am »
В областта около Мадара мисля, че има доста изкуствени възвишения. Може и да е имало пирамиди, но и ерозията си казва думата. Ако е строена преди 100 хиляди години (примерно) е нормално сега да е само безобиден хълм. А ето едно интересно материалче. Като изключим наглите фалшификации за "Атлантида в Черно море", а и лъжата, че знанията сме получили от "някаква загадъчна изчезнала цивилизация"  (както винаги >:()  Дават като източник Джагфар Тарихъ, а там няма такова нещо, по простата причина, че ние самите сме тази цивилизация.

Цитат
Подводните пирамиди в Крим и Атлантида

http://www.journey.bg/information/hobby/archeology/06700011.htm

Все по-убедителни стават твърденията на изследователи от различни страни, че може би един от най-значимите загадки от древната история на човека и на цивилизацията се крият в района на Черно море. В края на юли 2001 г. московският вестник "Комсомолская правда" съобщи за още едно изненадващо откритие на руски учени на уникална находка в Крим, която подкрепя хипотезата, че остров континент Атлантида може би е бил в Черно море. Този район от няколко години е в центъра на вниманието на световните медии поради откритията, направени край бреговете на Турция от експедиция от САЩ, свързани с митичния потоп. Сегашната американско-българска експедиция край Варна е по същият повод.

Освен това в Интернет се напомня, че Кримският полуостров в Черно море е свързан с древната история на българите. Столицата Фанагория на кан Кубрат е била отделена само с един провлак от Крим. А в старинния епос "Джагфар тарихъ" се посочва, че българите са народ отпреди Потопа, и знанията му са дошли от изчезнала загадъчна цивилизация.

А сега шокиращо става ясно, че в търсенето на минерална вода на полуостров Крим близо до град Севастопол група руски учени съвсем случайно е разкрила под водата 7 тайнствени пирамиди, които са дело на човешка ръка. Екипът от 9 души - хидрографи и геолози - се ръководи от известния руски изследовател доц. Виталий Гох, кандидат на техническите науки.

Според тези учени кримските пирамиди са изградени много по-рано от египетските, т.е. преди третото хилядолетие пр. Христа. Една от хипотезите е, че те може би са дело на цивилизацията на митичните атланти. Впечатляващата тайна около създателите на пирамидите в Черно море ще бъде разкрита, когато учените влязат във вътрешността им. Специално проучване, направено с помощта на ехографски датчици, показва, че в тайнствените пирамиди на дъното край Крим се крият гигантски фигури с формата на хора. Но едва когато се влезе в пирамидите, ще стане ясно дали те са каменни, метални или на изчезнал биологичен вид.

Изследователската група на доц. Гох действа по метода на геохидроакустиката. Още при първите огледи приемникът регистрирал високочестотно поле в радиус от 100 метра. Това довело до извода, че в района има необичаен обект. Решено било да се изкопае кладенец. На дълбочина 9,5 метра руските учени се натъкнали на изненадваща пирамида. Отвътре в обекта е имало кухина, а отвън стената е била покрита със замазка, в състава на която са влизали жълтък и белтък. Пробиването на отвор в стената на пирамидата учените проникнали вътре и се спуснали на дълбочина 38 метра. Поради липса на специални съоръжения изследователите не успели да стигнат до дъното.

Височината на първата пирамида е 45 метра, а дължината на стената при основата - 72 метра. Съотношението на тези величини е 1:1,6 - стандартно за всички открити досега пирамиди в Мексико, Египет и Китай.

Heinie

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #37 -: Януари 18, 2006, 20:29:47 pm »
Има маса теории относно благотворното влияние на пирамидата върху човешкия организъм, животни и растения. Дори заквасвала мляко и спомагала за запазването на храни, правела виното по-вкусно, а ножчетата за бръснене - по-остри. Аз лични съм доста скептичне към този въпрос. Сподлете инфо, теории, мнение или собствени опитности.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #38 -: Януари 18, 2006, 20:37:11 pm »
Абе аз от 2 години си държа една върху компа и засега си бачка   :P :P :P

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 585
 • stargazer
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #39 -: Януари 19, 2006, 11:38:22 am »
някой да е правил експерименти с бръснарски ножчета? аз не съм но ми е интересно, може един ден да се заема

не съм скептик по въпроса но никога не съм се занимавала сериозно, бях чела някаква доста интересна статия за енергията специално на Египетските пирамиди, доста по-вълнуващо от мъничките копия но не мога да си спомня подробности....
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Eon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #40 -: Януари 19, 2006, 11:44:12 am »
По този въпрос мисля, че най-добре ще се изкаже Оберон.

Heinie

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #41 -: Януари 19, 2006, 12:05:08 pm »
Има една книга по въпроса, Тайнствената сила на пирамисите от Богомил Герасимов - бивш посланик някъде из Латинска Акмерика. Май се подвизаваше нейде из интернет. Като изключим някои НЛО-теории, може да се каже, че е интересна, авторът споделя свои преживявания и експерименти.

Допълнение: ето части от нея - http://www.mysticbg.com/content/pyramids/home.asp

georgi_nz

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #42 -: Януари 19, 2006, 13:53:55 pm »
По дискъвари онези двамата митоборци, почти доказаха че пирамидата има влияние, но после нещо я оплескаха и ме изнервиха.

В Спиралата (www.spiralata.net) имаше една книга за радистезията от български автор - доста ме впечатли .
Забравих заглавие и автор, но като я открия ще съобщя. Пак там е  Тайнствената сила на пирамисите от Богомил Герасимов -цялата можете да си я дръпнете.

Oberon

 • Гост
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #43 -: Януари 19, 2006, 16:44:14 pm »
Пирамидата, като тяло, има неогикновеното свойство да действа като "фокус" на някакъв вид енергия. Тази енергия се проявява на 1/3 от височината. Голямата пирамида е 147 м висока, затова неслучайно фараона е уж саркофициран на 50м височина в пиамидата ( тя е била 150 м висока, заедно със златната сфера на последния каменен блок ). Пирамидата е изглеждала грандиозно !
 150 м височина, облепена със небесносини варовикови плочи, ня върха е била тази златна сфера, която е насочвала тази тайнствена енергия надолу в тялото на пирамидата...
Та така...готиното е, че в нито една египетка пирамида няма открит Фараон хахаха

Оберон
« Последна редакция: Януари 19, 2006, 22:45:53 pm от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Пирамидите по света
« Отговор #44 -: Януари 19, 2006, 23:00:29 pm »
Абе твези митоборци по Дискавъри ми се виждат много поръчкова история така че не им  вервайте много ;) Като са толкова големи познавачи да са опитат да построят пирамидите наново по технологията която се описва в учебниците да видим как ще стане  :P :P :P

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27