Автор Тема: Слънчево хранене и феномена ХРМ  (Прочетена 151258 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
Re: Слънчево хранене и феномена ХРМ
« Отговор #195 -: Юли 14, 2009, 21:04:24 pm »
Магнолия, ще ме зарадваш, благодаря  :)
Мисля, че и със снимка става, естествено всичко е лека- полека... докато в един момент подсъзнателно се самоотъждествиш със светлината и вече нямаш нужда от външно напомняне.
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #196 -: Юли 14, 2009, 21:17:00 pm »
Да не избързваме в изводите.Доколкото тъмнината и липсата на светлина е част от битието, значи е част и от човека.Отъждествяването със светлината е ограничение дотолкова, доколкото под светлина не се има предвид битие.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #197 -: Юли 14, 2009, 21:49:36 pm »
Спорт-Здраве4 влязох в блога ти.Много е интересен.Зачетох и книгата на Вердин за живот без хранене.
Цялата тема е нещо ново за мен.Четох, че някои съфорумци са опитвали слънчево хранене, но дали има резултат.Мисля, че човешкият организам в сегашного си състояние не може бързо да мине на такава програма.
А иначе би било прекрасно.Няма да зависим от сега познатите ни храни и производства.Слънчевата светлина не може да има ментета ;D. Когато е облачно ще включват специални лампи. ;)

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #198 -: Юли 14, 2009, 21:51:17 pm »
Да не избързваме в изводите.Доколкото тъмнината и липсата на светлина е част от битието, значи е част и от човека.Отъждествяването със светлината е ограничение дотолкова, доколкото под светлина не се има предвид битие.
Я, може ли тука да перифразираш малко, че нещо не те разбрах?

Имам предвид светлина, както я разбира Вердин. Ама ще трябва да се поровя, ако ми искаш сега и цитат...  :-\

А най му аресвам на слънцегледането, че не тряа толкоз да му философствуваш  :P

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #199 -: Юли 14, 2009, 22:02:37 pm »
Я, може ли тука да перифразираш малко, че нещо не те разбрах?

Мисля, че иска да каже, че битие,живот има не само близо до звездите като източници на енергия, а и в далечния космос, както и в дълбочините на океана, където не проникват слънчеви лъчи. :)

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #200 -: Юли 14, 2009, 22:06:19 pm »
Светлината, за която Вердин говори, е битието - всичко съществуващо.Той говори за "вътрешното слънце" - тоест метафоричната светлина, която съзнанието дава на тялото.
С други думи Вердин говори, че за да черпи тялото енергия от съзнанието, достатъчно е това тяло да е одухотворено и да има съзнание в него.Тоест, да е живо, да не е клонинг и съзнанието да не е предприело астрален път(перманентен).

А светлината от слънцето е просто светлина.Можем да направим малък компромис, като кажем, че светлината на слънцето е съзнание в материална форма.
Ако се идентифицираш с физическата светлина, това е ограничаване на съществото ти и нищо не правиш.Защото в теб има толкова мрак, колкото и светлина.

Говоря за тъмнината като небитие - онова, което го "има", когато в пространството няма нищо - няма материя, няма вакум - онова, което е било, преди Сътворението."Небитие", наречено от философията.

Да, човек е светлина, когато тя е синоним на битие - той е всичко.Човекът не е и тъмнина само тогава, когато тъмнината е синоним на небитието.

И така отговарям на marhs - вечер няма нужда от лампи да заместват слънцето.Физическото слънце не е въпросът и именно тук не съм съгласен с Манек.
Физическото слънце спомага за 1.пречистване на тялото от токсините, 2.стимулиране на мозъчните и другите телесни хормони, 3.постигане на спокойствие на психиката и като следствие на 1,2 и 3 тялото изоставя храната като нещо, което го натоварва и преминава на онова, което Вердин нарича "вътрешното слънце" - битуващото в тялото съзнание.

В общ план мешавицата между авторите е пълна и трябва да се уточни кой за какво говори.
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 22:08:53 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
« Отговор #201 -: Юли 14, 2009, 22:17:46 pm »
Светлината, за която Вердин говори, е битието - всичко съществуващо.Той говори за "вътрешното слънце" - тоест метафоричната светлина, която съзнанието дава на тялото.
Да, човек е светлина, когато тя е синоним на битие - той е всичко.Човекът не е и тъмнина само тогава, когато тъмнината е синоним на небитието.
И така отговарям на marhs - вечер няма нужда от лампи да заместват слънцето.Физическото слънце не е въпросът и именно тук не съм съгласен с Манек.
В общ план мешавицата между авторите е пълна и трябва да се уточни кой за какво говори.

Съгласен съм.Но изграждането и опознаването на собствената духовност е не по-малко важно от знанията и уменията.Значи , за да се променят към добро и да се усъвършенстват на хората, в училищата трябва да се назначат и духовни (не религиозни) учители, които да изграждат и такива умения.
Много можем да научим от различните видове будизъм,йога и източни бойни изкуства, събрани заедно. :)
« Последна редакция: Юли 14, 2009, 22:18:30 pm от marhs »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #202 -: Юли 15, 2009, 00:45:17 am »
Магнолия, ще ме зарадваш, благодаря  :)
Имах предвид медитация "златна светлина", но сега като разгледах пак книжката, има и разни  с изгреви, изгряващо слънце и т.н. , така че въпрос на избор.
От тук може да се свали:
"Оранжева книга"- Ошо
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 00:47:34 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен targy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #203 -: Юли 15, 2009, 12:01:28 pm »
where is the truth

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #204 -: Юли 15, 2009, 14:32:06 pm »
ето го и господина - http://www.dnes.bg/health/2009/07/15/dieta-li-ne-na-fotosinteza-sym.74425
А коментарите след статията са просто представителна извадка.. 8)

По голямата част от информацията в пресата беше един брутален копипейст. А какви материали можеха да се направят! Човекът им дошъл на крака. На лекцията Манек беше записван. Надявам се някой ден материалът да види бял свят.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #205 -: Юли 16, 2009, 00:47:34 am »
Аз записах цялото представяне. НО - тъпия MOV файл се сдуха   :shok: . Ако някой знае как да го оправя ще го кача. Прерових видео сайтовете, но няма и помен от представянето му в България
« Последна редакция: Октомври 20, 2009, 17:46:18 pm от emilkos »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #206 -: Юли 16, 2009, 01:35:22 am »
Само ти ли записваше? Защото на мен "едно птиченце" ми каза, че лекцията в София се записва и ще бъде качена в "Колибка". Само да не си бил ти единственият записващ. laugh
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 09:41:07 am от Mirotvorec »

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #207 -: Юли 16, 2009, 11:01:45 am »
Някой може ли да ми обясни какво става с храносмилателния тракт, отделителната система и зъбите след толкова години "слънчево" хранене. никъде не го видях обяснено

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #208 -: Юли 16, 2009, 12:17:51 pm »
Само ти ли записваше? Защото на мен "едно птиченце" ми каза, че лекцията в София се записва и ще бъде качена в "Колибка". Само да не си бил ти единственият записващ. laugh

В колибата има качен филм от лекцията му в Орегон от 08.06.2005 (Solar Healing - The Sun Gazing Process), но няма суб.
Аз всъщност не видях много хора да записват. В момента се борим с колегите да възстановим файловете и ако станат (стискайте палци) ще ги кача.
Ако никой не я качи в нета, заедно с моя прецакан файл, ще е гадна поличба  laugh

Сетих се, че Ошо има една медитация със слънчева светлина. Ако те интересува, ще я изровя.
А с хубав изгрев или залез на снимка не става ли? :-\ Защо да не става? Мисля си, че мисълта играе голяма роля тук, не само Слънцето. ;)

Аз за целта си сложих фототапет 368 х 254 см   ;D
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 13:02:55 pm от emilkos »

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #209 -: Юли 16, 2009, 15:17:51 pm »
То може би така е и най- добре, тамън недоволството на присъстващите и от там и неприятната атмосфера да не се разпространяват из нета  :-X  >:(

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27