Автор Тема: Шамбала и Агарта  (Прочетена 140286 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #345 -: Септември 11, 2009, 14:24:21 pm »
Не, звучи супер. :) :flag_of_truce:Аз примерно допреди съвсем скоро не бях и чувал за Агарта.И какво е тогава?
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #346 -: Септември 12, 2009, 20:15:07 pm »
Ами другите?Които вярват ,че има или както аз ,че е имало такъв свят...?
1Колко километра под земята е била?
2.Колко в диаметър.Слънце-какъв тип?Колко голямо да си го представя.Искам 3D картинка да мога да си представя.Ако имате някаква идея де.Аз не съм чел по темата. :flag_of_truce:
3Денонощие-колко часа?
4Създаването на света Агарта.Коя епоха е тук в горния свят по това време?
5.Колко епохи  има този свят?  Това поне го казахме вече:)
На 5тия въпрос  да ми отговори някой,моля.Искрено. :drinks: :drinks:Моля...
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #347 -: Септември 18, 2009, 17:53:07 pm »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #348 -: Септември 18, 2009, 22:08:44 pm »
Жестоко!!!!!!! :rofl2: :rofl2: :drinks:

Земята не била куха. Ха-ха-ха-ха-ха..............

Н. Разгледай сателитните снимки и видеотата. Ще се сбръчкаш...
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 08:26:06 am от Mirotvorec »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 741
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #349 -: Септември 18, 2009, 23:06:56 pm »
Тя, че куха -куха, само където няма кой да ни кажи къде са и портите ;), че да ги запушим... :drinks:
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 08:26:24 am от Mirotvorec »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 663
 • In Lies We Trust...
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #350 -: Януари 05, 2010, 18:20:50 pm »
МНОЗИНА ВЯРВАТ, ЧЕ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА ЗЕМЯТА ЖИВЕЯТ НЕОБИКНОВЕНИ СЪЩЕСТВА, ВЛАДЕЕЩИ ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПОЗНАТИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Всички, които проявяват интерес към паранормалното и необяснимото, са запознати с теорията, че земното кълбо е кухо. Идеята се основава на древните легенди на много народи, в които се твърди, че съществуват много раси (всъщност цели цивилизации), които процъфтяват в подземни градове. И още, че обитателите на подземния свят са много по-напреднали в областта на технологиите, отколкото хората на повърхността. Някои дори вярват, че НЛО не са от други планети, а са дело на загадъчните подземни същества.

КОИ СА ТЕЗИ СТРАННИ РАСИ? КАК СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ В ЗЕМНИТЕ НЕДРА? И КЪДЕ СЕ НАМИРАТ ВХОДОВЕТЕ КЪМ ТЕХНИТЕ ГРАДОВЕ?

Едно от най-често цитираните имена за обществото на подземните обитатели е Агарта, чиято столица е Шамбала. Очевидно източник на тази информация е „Димящият бог” – „биографията” на норвежкия моряк Олаф Янсен. В „Агарта - тайните на подземните градове” от Уилис Емерсън се описва как с едномачтовия си платноход Янсен проникнал във вътрешността на Земята през вход, намиращ се на Северния полюс. В продължение на две години морякът живял сред обитателите на колониите, обединени от названието Агарта. Според Емерсън тези същества били високи шест метра, а над света им греело димящо слънце. В една от колониите – Малката Шамбала – било седалището на правителството. „Докато Малката Шамбала е вътрешен континент, сателитните є колонии са по-малки затворени екосистеми, намиращи се непосредствено под земната кора, или са скрити в планините” – пише авторът.

Как и защо „подземните богове” са се заселили там? В книгата се твърди, че катаклизмите и войните на „повърхността” принудили тези същества да заживеят във вътрешността на земното кълбо: „Избухва продължителна война между Атлантида и Лемурия, използването на термоядрено оръжие в крайна сметка унищожава тези висши цивилизации. Пустините Сахара и Гоби, австралийската пустош и пустините в САЩ са само няколко примера за последвалото разрушение. Подземните градове възникнали като убежище за хората и сигурно хранилище на секретните документи и технологии на двете древни култури.”

ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ НЯКОЛКО ВХОДА КЪМ АГАРТА:

Пещерата Момот в Кентъки, Сащ;

Планината Шаста в Калифорния - говори се, че агартският град Телос се намира във вътрешността и под тази планина;

Манаус, Бразилия;

Мато Гросо, Бразилия - предполага се, че отдолу е град Посид;

Планината Епомео в Италия;

Тибет (Хималаите) – говори се, че входът към подземния град Шонши се пази от местните монаси;

Монголия – вярва се, че под границата между Монголия и Китай се простира град Шингуа;

Рама, Индия – твърди се, че под града има друг град, също наречен Рама;

пирамидата Гиза в Египет;

Рудниците на цар Соломон;

Южният и Северният полюс.

Древна индийска легенда гласи, че в подземните градове Патала и Бхогавати живеят хора-змии, които воюват с Агарта. Описват ги като раса, владееща високите технологии. Нагите (местните обитатели) мразят човеците, затова ги отвличат, изтезават и дори ги изяждат.

Поддръжниците на тази теория твърдят, че докато входът към Бхогавати е някъде в Хималаите, в Птала може да се проникне през кладенеца Шешна в Бенарес, Индия. Авторът на „Подземните жители” Уилям Мот казва: „Според херпетолога Шърман Минтън този вход наистина съществува – четирийсет стъпала водят надолу към кръгла падина и стигат до затворена каменна врата, покрита с барелефи на кобри. В Тибет се намира мистична гробница, която също е наречена Патала. Местните жители твърдят, че тя се простира върху древна пещера и система от тунели, които стигат до азиатския континент, а може би дори по-далеч. Нагите имат влечение към водата, затова входовете към подземните им жилища често са скрити на дъното на кладенци, дълбоки езера и реки.”

В статията си „Кухото земно кълбо – мит или реалност” Брад Стайгър споменава легендите на древните – раса, населявала нашата планета преди милиони години, която по-късно се заселила под земята. Древните били изключително интелигентни и владеели технологии, непознати до този момент. Те имали голяма продължителност на живота и предхождали с около милион години появата на хомо сапиенс.  Древните избягвали контакта с „надземните” хора, но от време на време ги подлагали конструктивна критика; говори се, че често отвличат човешки деца и ги отглеждат като свои.

Една от най-противоречивите истории за подземните жители е така наречената „мистерия Шейвър”. През 1945 списание „Изумителни разкази” публикувало дописка на Ричард Шейвър, който твърди, че наскоро е гостувал в град на извънземна цивилизация. Повечето читатели обявили автора за луд, но той настоявал, че всичко написано е вярно. Твърдял, че в праисторически времена расата на древните (или титаните) дошла на нашата планета от друга слънчева система. След като поживели на повърхността, те открили, че под влиянието на нашето Слънце остаряват преждевременно; затова се скрили под земята и построили грамадни жилищни комплекси. След време решили да се заселят на друга планета, а подземните им градове станали убежище на мутанти: злите Деро – разрушителни роботи, и добрите Теро – роботи, необременени от расови предразсъдъци. Шейвър твърдял, че се е срещнал именно с тях. Въпреки голямата популярност на „мистерията на Шейвър” вход към този подземен град така и не бил открит.

Друга любопитна теория гласи, че ние, хората, всъщност живеем във вътрешността на земното кълбо. Придържа ни не земното притегляне, а центробежната сила, получавана при въртенето на планетата. Твърди се още, че звездите са блещукащи ледени късове, окачени много нависоко, а илюзията за ден и нощ се създава от въртящо се централно слънце, което е наполовина светло, наполовина тъмно.  В Германия дори била основана секта, чиито вярвания са били свързани с теорията за „обърнатата Земя”. Тази концепция била възприета и от мнозина нацисти, намиращи се високо в йерархията. Твърди се, че Хитлер не се е самоубил в бункера, а с най-приближените си хора е избягал по таен тунел, водещ до тайно летище. Оттам със специално подготвен самолет те стигнали до Южния полюс, проникнали в тайнствения подземен свят и изчезнали завинаги.

ПРИ ПОДОБНИ ТЕОРИИ Е ТРУДНО ДА СЕ ОТСЕЕ ИСТИНАТА ОТ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕТО И ИЗМИСЛИЦИТЕ. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ И В НАШИ ДНИ МНОЗИНА ВЯРВАТ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПОДЗЕМНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ, САМО ЧЕ ЗАСЕГА НИКОЙ НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ ЕКСПЕДИЦИЯ ЗА ОТКРИВАНЕ НА ТАЙНИТЕ ВХОДОВЕ И СРЕЩА С ОБИТАТЕЛИТЕ НА КУХОТО ЗЕМНО КЪЛБО. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО.Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
 • ТРОЯНА
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #351 -: Януари 05, 2010, 19:38:22 pm »
Според мен има подземен свят ,но Земята не е куха.Само градове.И НЛО-тата(около90%) не идва от това ядро.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Max

 • Гост
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #352 -: Януари 05, 2010, 21:20:56 pm »
Друга любопитна теория гласи, че ние, хората, всъщност живеем във вътрешността на земното кълбо.

Да, над нас е атмосферата.


КУХОТО ЗЕМНО КЪЛБО

Но ако Земята е жива, възможно ли е да е куха?

« Последна редакция: Януари 05, 2010, 21:33:36 pm от Raven »

Неактивен Castiel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 52
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #353 -: Март 24, 2010, 14:26:39 pm »
Дали и в България има такива входове към подземни градове ?

Неактивен dragonn

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 261
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #354 -: Март 27, 2010, 17:57:21 pm »
Винаги съм се чудил примерно:
Ако изкопаем мислена дупка в Земята, която да излиза от отсрещният край на Земята по права линия и пуснем един камък да пада свободно през тази дупка, какво ще стане с камъка?
1. Ще излезе от другият край на Земята?
2. Ще пада известно време до центъра на Земята и след това ще се спре в безтегловност (от което следва че центъра на Земята няма да е с най-голяма плътност)?Неактивен remalyks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 199
 • in/at/on 11
  • 11
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #355 -: Март 27, 2010, 19:26:08 pm »
Няма как да стане, защото зЕмята не е кръгла?
11

Неактивен dragonn

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 261
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #356 -: Март 28, 2010, 04:13:42 am »
Цитат
Няма как да стане, защото зЕмята не е кръгла?

Добре де негър, каква форма според теб е Земята за да знам как да задам въпроса?

Ако според теб Земята е във формата на тава, какво ще стане ако пробием тавата и пуснем един камък да пада свободно през тази дупка

1. Ще излезе от другият край на тавата?
2. Ще пада известно време до центъра на тавата и след това ще се спре в безтегловност.

Благодаря за отговора!

Edit: Думата "тава" може да я замениш с която друга форма ти харесва.
 

Неактивен arktur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 163
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #357 -: Април 07, 2010, 17:51:36 pm »

Цивилизацията под Земята може да се види чрез Remote View. В древните текстове обитателите са описани действително като много напреднала раса, с високо развити технологии. Според Будиските теории тези суперчовеци от време на време се появяват на повърхността да наблюдават развитието на човешката раса. Вероятно те са част от друга програма успоредна на нашето съществуване. Ако някой успее по метода Remote View или друг вид умения /мечти, спомени, сънища,  медитации, визуализиране, ченълинг и т.н./ да се спусне в Агарта, нека сподели своите експерименти и преживявания.Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #358 -: Януари 05, 2011, 18:33:07 pm »
Голяма част от българските приказки разказват истории за юнака дето слязъл на долната земя.В много от историите там живее ламя или дяволите,обикновенно ламята е мъдра или вобще не се стига до разговор а дяволите най-често биват изхитряни(гордейте се българи с манталитета си) и подчинявани(което може да обясни защо влечугите(много по-хубава дума от рептил :blum1:) са така решени да не позволят на България да се развива и правят всевъзможни комбинации).Има и още един мит за Орфей.Слем намирането и на физическо доказателство за съществуването му не само като метологичен образ (гробницата до с.Татул)можем да се замислим.Митът е че когато отишъл в подземното царство е влязъл през Странджа.Ако питате местните за планината ще ви кажат ,че там няма високи върхове а само дълбоки дерета.Има толкова непристъпни места ,че човешки крак не е стъпвал там,щот е много урасло в издънкова гора и канари.Съществуват огромни комплекси от пещери с многобройни тунели и входове повечето неизследвани.Имат запазени древни ритуали като да танцуват върху огън а може и други не така известни ,не съм запознат,освен това планината е огромен змиярник а кората е много стара.
 Та се чудя защо търсим на места така далечни и трудни за изследване когато и тази земя крие свойте тайни и една разходка със сигурност ще се отрази по-добре от няколкочасово ровене в мрежата.Апелирам да наблегнем на тайните и ритуалите в България докато още не са ги заличили .
  А за приказките е възможно и да сме си ги донесли при преселването,пък той Памир май някъде там до Хималаите,Урал,Алтай или Монголия се намира.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 042
Re:Шамбала и Агарта
« Отговор #359 -: Януари 05, 2011, 19:44:29 pm »
Цялата земя е надупчена като швейцарско сирене от сондажи, куха била земята, та толкова ли не нацелиха темето на някой "рептил"  ;D.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27