Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 561395 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
Re: 2012 г.
« Отговор #90 -: Декември 05, 2005, 15:44:56 pm »
Аз лично когато прочета някоя езотерична книга много се надъхвам и си казвам "ДА така ще е няма да се ядосвам, ще излъчвам положителна енергия, ще сея любов и т.н" НО това трае докато не ме отъпчат в автобуса, докато не  срещна "засмените"лица на сервитьорки и продавачки чиито любим отговор е "НЕ" и "НЯМА" и докато не се срещна със приятелите си които всички до един се оплакват от нещо и ме подтискат мах. А това пък да обичам враговете си съвсем не мога да го постигна. Нивга. Така, че отсега се виждам  за 2012 съвсем съм я окъсала. Alien ще разправяш как е "от другата страна".
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #91 -: Декември 06, 2005, 15:18:47 pm »
А в България ? Защо нямаме изявени водачи, хора знаещи и можещи, хора със Светлина ?
(...) Ние дефектни ли сме или още не е дошло нашето време ?

При нас българите нещата никога не са ставали на повърхността откакто държавата се изправи срещу хората - това тече от средните векове насам. Тук винаги аристократите на Духа са били неофициални, извън всякакви справочници и регистри и никога не са се ползвали през последното хилядолетие от институциализирано признание... Нашите светии, нашите мъдреци и учители са били винаги хора от улицата, без имена и без родословие, които случайно сме срещнали и после никъде не можем да намерим; като същински Христос нашите просветители са вършели и вършат знаменията си из ефтини кафенета, по запуснати хижи из планините, сред нищо неподозиращите панелени блокове... Понеже са от най-висока категория и са се отдръпнали от всякаква претенция за престиж или отплата, тези светии кръстосват необезпокоявани под ефтиния си балтон сред трулейните спирките, покрай пазарите и паркираните нагъсто коли, около алеите с кучетата на залязващата крайградска вечер. Прочее, България е много старателно погазвано място, защото се знае за необикновения ни характер. И тези свети хора знаят или усещат, че всеки ненавременен блясък за тях ще означава смърт или заточение, в унисон с конспираторския характер на нашия сайт. Заради това българите вършат нещата си скрито - нищо на повърхността няма да видиш. Случка като тази с тамплиерите или с богомилите тук не може да има - просто защото тези хора нито се самоопределят, нито се събират в организация; те са твърде заети с подготовката си и с подпомагане на неколцина около тях - всеки по своя си начин, за да се занимават с подобна обществено видима дейност. Новата култура няма да има формална йерархия.

Ако ги няма дори мухите, гордото и възвишено божие творение - Човекът ще залинее.
Спасението е еднозначно. Или всички, или никой. Останалото е изродено въображение на интелектуалствуващ монах с лампичка в главата вместо СВEТЛИНА.

Всичко с времето си. Има време и за мухи, и за хора; и за егалитаризъм, и за елитаризъм. Всичко е добро, понеже въздига към светлината. А когато дойде съвършеното, онова, което е частично, ще се прекрати.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #92 -: Декември 06, 2005, 17:47:10 pm »
Не смятам, че България е някакво кой знае колко по-особено място от останалите по света. Ако изобщо има "просветители", за които говориш, има ги и по целия свят. Това да се тупаме по гърдите че сме специални и че някой постоянно ни пречи да разкрием "потенциала" си от векове, за мен не е патриотизъм, а леко избиване на национални комплекси. Щото преди да станем българи, американци, виетнамци и т.н., всички на първо място сме човешки същества.

Гневното отхвърляне на една превилегия почти винаги се корени в страх да не се окажем непревилигировани. А отсъствието на какъвто и да е ред от превилегии, в полза на една всезаливаща Свобода Равенство Братство, е свързан най-вече с отсъствието на критерии или по-лошо - с желанието нещата да се смажат до едно опростенческо и общозадоволително ниво.

Аз не съм проявявал никакви патриотични мисли в текста си, макар осторожното демонтиране на всякаква възможност за национализъм само да потвърждава евентуалната ми pro-българска позиция. Аз не съм изразявал такава позиция и моля когато ме цитирате, captain_picard, да четете по-проникновено.

Специално за вас, Капитане, функцията на моя текст беше не да разкрива някаква конспирация срещу Българите, а да говори за това как тук, в нашата страна, стои проблемът за сблъсъка на възвишеното с посредствеността. Ще бъде голямо късогледство ако някой отрече, че такъв сблъсък съществува! Този проблем стои не само за България. В моя текст обаче е засегнато положението специално по отношение на нашата страна и говоря за начина, по който въпросът е решен тук. Същият въпрос на други места е решен по съвсем друг начин - повярвайте ми, доста съм видял и някои от обществените механизми за решение са изумително различни от въобразимото в контекста на евро-атлантическия ни модел.

А що се отнася до протеста ви по отношение на евентуалното по-издигнато ниво на България - в света има неравномерно разпространение на култура и духовност както по отношение на регионите из нашата планета, така и по отношение на времето, през което текат различните епохи.По този начин се образуват сгъстявания на идеи и това поражда цивилизации, а после ги изтрива.  Без да твърдя, че България е вратата към небесните селения все пак ще ви подразня като кажа, че тя е една от тези по-издигнати точки - за настоящия момент и в близките векове. По този въпрос, а също и за другите точки на културно и духовно издигане в света е написано достатъчно, включително и в този форум и може от всеки да се прочете.

Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #93 -: Декември 08, 2005, 22:54:41 pm »
http://forum.kryon.ru/viewtopic.php?t=160
Много любопитна информация, в която открих това, което си мисля от известно време. Всъщност може да се окаже, че ние в момента изграждаме една бъдеща втора Земя и то с ускорени темпове.Тя засега е добре прикрита, но съществува и се изгражда във друга времева линия, в друга част на вселената, но в нашето време и пространство.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #94 -: Декември 10, 2005, 12:09:47 pm »
.....да, и тя ще замени сегашната версия на остарялата земя.Това изместване във времето, което ще се случи след 7г.и 12 дни е било предпоставено от Пазителите на времето още преди 30 000 години, и последно за него се споменава в майските астрологически архиви.
Затова, за да удържим това мащабно превключване, ние трябва поне малко да се погледнем отвътре, и да разучим какво означават древните истории//така да се каже - да овладеем близкото си бъдеще си, като разберем далечното минало//  ;)
musica universalis

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #95 -: Декември 10, 2005, 14:24:10 pm »
Нещо не разбрах...

съществува и се изгражда във друга времева линия, в друга част на вселената, но в нашето време и пространство.

Това изречение си противоречи.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #96 -: Декември 10, 2005, 17:06:01 pm »
И аз се замислих върху това, но сигурно имат предвид някаква паралелна на нашата времева линия.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #97 -: Декември 10, 2005, 22:43:05 pm »
еми да - изгражда се в друга времева линия, на друго място в Космоса, за да се" посрещне"на това ново място изместената след преходните времена планета, а като цяло всичко това се случва извън познатото ни времепространство...
 Т.е. за нас то още не се е случило, но в космически мащаб процесът на трансформация е започнал...
« Последна редакция: Декември 21, 2005, 23:32:06 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Баш Майстора

• Четящ
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #98 -: Юни 07, 2007, 00:00:24 am »
 Здравейте- видях че обсъждате и тук датата 21.12.2012. Вече писах на друго място някои собствени съображения но да ги напиша и тук:
 Зададох си въпроса какво всъщност знаем за тази дата и за календара на маите. И така:
 календара на маите изглежда примерно така:
 9.12.6.6.5 - записите на дати са подобни.
 периодите са:
 1 кин -ден
 1 уинал- 20дни
 1 тун - 18 уинала - 360 дни - година
 1катун- 20 туна
 1 бактун- 20 катуна- около 400 години (малко под 400)

съответно 9.12.6.6.5 значи 9 бактуна 12 катуна 6 туна 6 уинала 5 кина

датата 12.0.0.0.0 е през 1618- тогава се е сменил бактуна
Дата 0.0.0.0.0 е началната точка на поредната ера (или както някои го наричат пето слънце)
 Коя е истинската дата на началото на поредния цикъл (ера) не знаем със сигурност- популярната версия е че е през 3114 преди новата ера НО дори самият автор на това изчисление е недостатъчно сигурен със степен на несигурност около година. Това че е приета една определена дата не означава че е сигурно че тя е началото. Има втора версия според която началото е 260 години по-рано.
 Както и да е- основният извод е че несигурността ни е около година и поне няколко дни в най-оптимистичния вариант но това принципно означава че НИЕ НЕ МОЖЕМ да изчислим датата на следващата смяна на бактун с точност по-малка от цяла година щом не знаем началото на първи бактун. Което значи че не сме сигурни даже дали тази смяна вече не е минала. Но дори да не е може да е 2011-2013 НО НЕ МОЖЕМ да твърдим че е строго определена дата.

Нататък: предходната ера по календара на маите приключва с края на 13-ти бактун от нея- т.е. в 13.0.0.0.0 което е съответната дата през 3114 (приблизително) когато обаче апокалипсис не се е случил.
 Само че маите не само никъде не са посочвали че настоящото слънце ще продължи 13 бактуна ами явно са посочили че ще е един пиктун т.е. 20 бактуна- т.е. на 21.12.2012 е 13.0.0.0.0 а на следващия ден е 13.0.0.0.1 и така нататък до 11.октомври 4772 година когато достигне до 19.19.19.17.19 а следващият ден 12.октомври 4772 е 0.0.0.0.0 т.е началото на нова ера когато броенето почва отначало.
 Маите явно са заложили календара им да стигне до там! Причината настоящия цикъл да не е 13 бактуна а 20 или 18 е че в предната ера те изчисляват годината като 13х20 дни=260 дни а в настояща ера годината според маите е 18х20 !!!
 Сиреч датата 21.12.2012 не е с нищо по-интересна от датата 12.0.0.0.0 през 1618- тогава пак се е сменил бактун а сега ще се смени поредният и нищо повече от гледна точка на маите.
 Да не говорим че самата година 4772 е много по-интересна и с това че около тази година е края на ерата на Водолея която започва в 2600-на година и свършва тогава. В това отношение 2012 е значително по-безинтересна
 А предсказанията за 2012 са резултат от досадната грешка да се счита че и тази ера е до края на 13 бактун- обаче маите ясно са посочили че не е така- и един като е сгрешил се е получила лавина.
 Съжалявам ако някой чака с нетърпение промяна в 2012- промяната се отлага за 4772 или поне за към 2600-на когато се установява ерата на Водолея. А ние сме едва в началото на влияние на Водолея и има още почти 600 години път тъй че ... уви и нашето време ще е скучно откъм промени.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #99 -: Юни 07, 2007, 08:48:43 am »
Мисля, че ерата на Водолея вече започна, не знам защо си мислиш, че началото е 2600. И да попитам-колко години трае една такава ера?
Сетих се-2162г., поне според книжките  ;)
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 09:16:49 am от Mirotvorec »

Неактивен Баш Майстора

• Четящ
  • *
« Отговор #100 -: Юни 07, 2007, 09:33:27 am »
Мисля, че ерата на Водолея вече започна, не знам защо си мислиш, че началото е 2600. И да попитам-колко години трае една такава ера?
Сетих се-2162г., поне според книжките  ;)
Не е започнала- кога започва не е проблем да се установи защото това е и астрономия освен всичко (а това е точна наука)- започнал е периода на влияние на Водолея според астролозите-
 сиреч от 1940 (или 1930) започва влияние на Водолей което ще се усилва 600 години но не и самата ера. Тя си настъпва през 2600-та.
 Много хора правят изказвания в стил ще свърши Кали Юга и ще почне нещо си ... това също не е точно така защото Кали Юга продължава 432 000 години а е почнала преди по-малко от 10 000
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 09:35:06 am от Баш Майстора »

Неактивен Баш Майстора

• Четящ
  • *
« Отговор #101 -: Юни 08, 2007, 12:00:09 pm »
Е стига де  :'( :'( :'(
разбихте ми представите тука ... таман си представях 2012 физиономиите на хората  ;D
Ааа чакай- аз не твърдя че през 2012 нищо няма да се случи а само че конкретно календара на маите не предвижда да се случи такова нещо. Все пак конфигурацията- Слънце-Млечен Път- Стрелец по време на изгрева на зимното слънцестоене 2012 е достатъчно необичайна и интересна.
 А и наистина ако имаш желание да се усъвършенстваш причината не трябва да е че нещо ще се случи скоро а заради самото усъвършенстване.

Weakmind

• Гост
« Отговор #102 -: Юни 08, 2007, 12:07:13 pm »
Края на света е предсказван стотици пъти през историята и стотици пъти се отменя за друга дата...
Така ще стане и с 2012. После ще се появи примерно 2026 и т.н.
А не сте ли се запитвали , дали 2012 не е също част от глобалната конспирация?

Неактивен Баш Майстора

• Четящ
  • *
« Отговор #103 -: Юни 08, 2007, 12:25:25 pm »
Края на света е предсказван стотици пъти през историята и стотици пъти се отменя за друга дата...
Така ще стане и с 2012. После ще се появи примерно 2026 и т.н.
А не сте ли се запитвали , дали 2012 не е също част от глобалната конспирация?
Нищо чудно да е точно това- механизма е прост- внушаваш тревожност и владееш.
 Хората не живеят с мисъл за бъдещето а че 2012 всичко ще свърши и няма защо да се борят.
 Или пък им се внушава да се подготвят конкретно за тази дата а не по принцип да се усъвършенстват с по-далечна визия.
 Или пък някои откровено правят пари- внушават на разни американци че всичко ще свърши 2012 и те имат уникалния шанс да оцелеят ако си продадат имота и внесат парите за да си гарантират място в някакъв бункер на някакво място където нищо нямало да се случи.
 Такива работи- експлоатират желанието на разни хора да преживеят апокалипсиса, което пък желание е твърде егоистично. В крайна сметка ако 2012 има апокалипсис питам се- защо трябва да мисля как да оцелявам??? Кой съм аз и нима моя живот е толкова безценен и важен за Вселената че да се грижа прекалено за собственото си оцеляване??? Вечно ли искам да живея в материалното си тяло???

Weakmind

• Гост
« Отговор #104 -: Юни 08, 2007, 12:58:25 pm »
А някой от вас виждал ли го е този прословут календар наживо , може ли да го разчете ? Възможно е грешно тълкуване, както и манипулирано.
Ето взема се някакъв астрономически феномен ,който ще се случи на определена дата , внасят се малко овкусители , доказатели и... резултата е на лице.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7513 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
8614 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN