Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 563108 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re: 2012 г.
« Отговор #120 -: Юли 13, 2007, 11:31:23 am »
Цитат
Първо всеки би трябвало да си изясни нещата са самия себе си, да ги осъзнае
Именно, а след това вече не може да се говори за нещо криминално, защото всеки сам решава къде да насочи мисълта си. Освен това този процес е въпрос на усещане, а не на логика и лично за мен няма значение кой е инициирал, защото аз ще правя това, което сметна за правилно.
Разбира се, че има и фалшиви инициации, но знаете ли какво правят руснаците например? Събират се в група и решават все пак да участват, но променят начина си на действие според техните разбирания. Шапка им свалям, защото са инициативни във всички случаи, поемат отговорност, а тук само констатираме(кога правилно, кога не) и ...нищо повече. Няма действие у нас, превърнали сме се в едни мрънкащи плямпала и освен да се самооплакваме друго не правим.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #121 -: Юли 13, 2007, 11:36:47 am »
Мани тея масовки може и наистина да са манипулация голяма или малка. Между другото информацията дойде от Езотер.Библиотека "Виделина" <[email protected]>
но не помня да съм се регвал там даже за пръв път ги чувам така че ....незнам.
Обаче тука някой похвали филма "Magnetic Storm - Earth's Invisible Shield" гледах го снощи и като си мисля сега излиза че те магнитните полюси така или иначе ще се завъртят съвсем скоро даже вече е закъсняло сигурно чака 2012 за да съвпадне със всички други неща които предстоят, но дори и нищо друго да не се случи самото обръщане на полюсите е достатъчно! РАДИАЦИЯ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ! ;D ;D ;D
Love is the law, love under will!

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #122 -: Юли 13, 2007, 12:12:29 pm »
И какво ще се случи като се обръщат полюсите:)?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
« Отговор #123 -: Юли 13, 2007, 12:38:05 pm »
ами накратко казано движението на магнитното поле от юг към север създава щит за слънчевия вятър и цялата там радиация в космоса обаче обръщането на магнитните полюси е съпроводено със рязко спадане на силата на това поле. т.е. това което казаха в този филм е че при всяка смяна на полюсите този  щит изчезва за около няколко хил. год. значи сещай се ко става Радиация колкото щеш. Абе дръпни си филма там хората са го обяснили много добре че и с факти бая подкрепено.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #124 -: Юли 13, 2007, 12:50:46 pm »
И какво ще се случи като се обръщат полюсите:)?
Ами тогаз ще ходим голи ,
ще учим нови трудни роли,
и ще мечтаем за това и онова,
което някога ни е било под ръка :) :) :)

Тези покани за общи медитации са малко криминални щото не се знае кой ги инциира и най вече как се канализира събраната енергия и точно за какво.

Какво му е криминалното да мислиш за хубави и добри неща? Нали нашите мисли творят? Добрата мисъл повдига духа, а Земята има нужда от голямо количество добри мисли. Нали така?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #125 -: Юли 13, 2007, 13:01:22 pm »
ами накратко казано движението на магнитното поле от юг към север създава щит за слънчевия вятър и цялата там радиация в космоса обаче обръщането на магнитните полюси е съпроводено със рязко спадане на силата на това поле. т.е. това което казаха в този филм е че при всяка смяна на полюсите този  щит изчезва за около няколко хил. год. значи сещай се ко става Радиация колкото щеш. Абе дръпни си филма там хората са го обяснили много добре че и с факти бая подкрепено.

Не го знам тоя филм, ама няма как да изчезне магнитното ни поле за няколко хиляди години. Това означава, че за тези няколко хиляди години, ядрото не се трие в мантията, в резултат на което Земята би изстинала...
Полето създава щит за слънчевия вятър, и когато полюсите се сменят, полето не изчезва, а интензитета му намалява драстично. Но след смяната, Земята продължава да се върти, макар и в обратната посока, триенето м/у пластовете продължава, и магнитното поле отново засилва интензитета си.

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
« Отговор #126 -: Юли 13, 2007, 13:10:17 pm »
 :-\ Да бе нещо такова е! Не твърдя че съм го казал точно. Ако искаш със сигурност да разбереш мнението на учените по въпроса дръпни гледай филма и тогава да си дрънкаме за него

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #127 -: Юли 13, 2007, 13:25:30 pm »
Доста добре съм запознат с функциите на магнитното поле :) За слънчевия вятър, и тн:) Ако ти имаш нужда от инфо, хубаво е че си го гледал. Ама после споделяй какво са казали, че те имат навика да се объркват много често, или умишлено да дезинформират  :-\ :-\

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
« Отговор #128 -: Юли 13, 2007, 13:48:17 pm »
На мен не ми приличаше на дезинформация. Даже доста логично си изглеждаше всичко.

Eon

• Гост
« Отговор #129 -: Юли 13, 2007, 14:09:01 pm »
Не мисля, че при смяната на полюсите, магнитното поле ще изчезне. Не е обосновано просто...
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 16:27:48 pm от H. »

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #130 -: Юли 13, 2007, 14:42:55 pm »
На мен не ми приличаше на дезинформация. Даже доста логично си изглеждаше всичко.

Магнитното поле ще изчезне, ако по някаква причина ядрото спре да се трие в мантията. Иначе не. При много силна слънчева активност, полето ни поддава, дори е възможно да се "изключи" за някакъв кратък период. Но да изчезне абсурд. Земята е едно огромно динамо, и докато ядрото се трие в мантията, се натрупва електричен заряд, който създава полето. Който ти каже, че нашето поле няма да го има няколко хиляди години, и Земята ще си е същата, му прати много поздрави от мен :)

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
« Отговор #131 -: Юли 13, 2007, 15:41:49 pm »
Прав си Handle! моя грешка! Извинете за което явно не съм внимавал. Току що го прегледах пак всъщност наистина никой не казва че полето ще изчезне. Казва се че полето ще отслабне значително настъпва магнитен хаос и тогава обръщането. Достигане до двойни нива на радиация а на места и по лошо! :'( хич не звучи интересно! Къде продават радиационни костюми сигурно ще са доста актуални тогава. Може FTV да направят някоя модна линия  :D :D

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #132 -: Юли 13, 2007, 16:07:56 pm »
При самия процес на обръщане, северния магнитен полюс тръгв ана юг, а южния на север. Тогава скоростта на въртене на Земята започва да се забавя. Мощната радиация тие най-малкия проблем. Вече няма да си жив, за да я усетиш, нито ФТВ ще има. Като достигнат екватора, Земята направо ще спре да се върти. Ако си още жив, може да се полюбуваш на следната картинка - огромни цунами, чудовищни парчета земна маса просто ще си летят като листенца. После Земята започва да се върти на другата страна, а полюсите да се приплъзват към 90-те градуса. Ако си още жив, ще ти прилошее, заради обратната посока на въртене, ще започнеш да се дезориентираш, да залиташ и т.н
Когато всичко утихне, там където си гледал изгрева, ще гледаш залеза.

Оберон

Неактивен g_club

• Четящ
  • *
« Отговор #133 -: Юли 13, 2007, 17:47:16 pm »
Много описателна но и доста покъртителна картинка!!!  :o Да се надяваме че тогава вече ще сме преминали и ще можем да се наслаждаваме на гледката с биричка в ръка на някое по безопасно място! А колко време според теб трае всъщност целия този процес на обръщане на полюсите?  Той всъщност вече е започнал но сигурно ще дойде момент  в който нещата ще се случват по-бързо и по-бързо. Защото така като гледам май от всички неща за които се говори че ще се случат това изглежда ще е най-зрелищното!

Неактивен Oberon

• Доста Писал
« Отговор #134 -: Юли 13, 2007, 17:53:05 pm »
Странен тип си ти, щом намираш красота в това :) Имам предвид, как реши че ще е зрелищно.
Не знам в момента дали полюсите се местят, така, както си мислиш че се местят. Самите полюси си се местят откак ги има - с по няколко милиметра на година. Доколкото съм запознат, самия шифт ( модерен начин да кажеш "смяна" ) , може да трае няколко дена, или пък няколко месеца. Точен и ясен модел няма. Всичко зависи от Слънцето, а там вече точен и ясен модел изобщо няма :)

::)

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7703 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
8921 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN