Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 560207 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re: 2012 г.
« Отговор #75 -: Декември 01, 2005, 22:32:11 pm »
flyDragon, приемам написаното от теб, но ми звучи твърде общо. Съзнавам, че борбата обхваща планетата, но какво правим ние, българите? Имаме ли изобщо намерението и волята да сме активни действащи същества или само си чешем клавиатурите?
Четем какво правят в Америка, Англия,Русия и къде ли не  още. А в България ? Защо нямаме изявени водачи, хора знаещи и можещи, хора със Светлина ?
Ето тази тема е за 2012г.- ми цялата информация от нета е на английски и руски. Ние дефектни ли сме или още не е дошло нашето време ?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #76 -: Декември 01, 2005, 22:40:31 pm »
българите са неслучайно създадени с това вкоренено чувство за дефектност, като че ли сме били белязани с това съмнение, но то в никакъв случай не е произволно подбрано - през тъмнината светлина да видим...
musica universalis

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #77 -: Декември 01, 2005, 22:45:06 pm »
Значи ние по програма живеем по-труден живот от останалите ? Не разбирам защо. Излиза, че сме по-специални ?

operator

• Гост
« Отговор #78 -: Декември 02, 2005, 00:27:56 am »
"енергийните щитове","светската суета","да те пречисти, но да не те погуби","просветени и просвещаващи се","там ще царува неземно тържество...", "спасяването на тази цивилизация не е и нужно ..."!?!?
Твърде лесно си даваш правото да зачеркнеш десетки хиляди години възходи и падения, съдби, стремежи, любов и омраза...
Това е учение, нали? Идеал възникнал в незрялата главица на някой беловлас отшелник създал егрегор на апотеонизираното ЕГО проникващ в сънищата и мечтите на търсещите готови рецепти. Виждал съм го. Красиво. И...пусто. А "птичките и пчеличките"? Глистите, опосумите, медузите, вълците, морските звезди, слоновете, орлите, цацата, кестените, мармотите, кобрите, росянката, грипът, лъвовете, белите мечки, кафявите мечки, гризлитата, морените, паяците, стоножките, антилопите, маймуните, скаридите, чакалите, игуаните, комарите, гларусите, пумите, октоподите, евкалиптите, белите червеи, китовете, трепетликата....................................................................................... ..........................................................................
Ако ги няма дори мухите, гордото и възвишено божие творение - Човекът ще залинее.
Спасението е еднозначно. Или всички, или никой. Останалото е изродено въображение на интелектуалствуващ монах с лампичка в главата вместо СВEТЛИНА.
Извинявам се за грубостта, flyDragon. Нямам предвид теб като личност, а това което си написал- "униформена"  утопия , основата на религии и учения завличащи "мечтаещият човек" в стерилна слепота.

Oberon

• Гост
« Отговор #79 -: Декември 02, 2005, 13:57:22 pm »
Железен си операторе:) Много истинско го каза, и аз мисля така. Дори мухите да ги няма, човек нямаше да е същия. Аз често се шегувам, защо е било нужно Ной да взима мухите на Ковчега:)) Но дълбоко в себе си знам, че всички същества на Земята са в единн обща симбиоза, енергийно поле и информационна решетка. Смърт за един - живот за друг, омраза за един- любов за друг. Винаги съм харесвал идеята на скачените съдове. Всичко тук, сега и в този миг е един скачен съд и добре премерена идея. Въпроса е, че ние я нарушаваме, и по този начин вредим на себе си. Топика е за 2012...Не мога да се произнеса какво ще стане..а и никой от вас не може, колкото и да пише и да чете книги. Можем само да се надяваме на спасение. За мен Спасението винаги е било мит, за да се държат заблудените в страх и да живеят според измислени норми. Идеята на Спасението за мен е, да живеем живот, достоен за Спасение:)
2012....смърт, разруха, катаклизми, войни...Много време след това, две очи ще се подадат от някоя пещера и в тях ще се чете спомена за едно велико минало.Както вече е ставало поне 4 пъти. И тези очи ще бъдат жадни за изгубеното си знание, но тези очи и моите очи са еднакви в едно отношение - могат да обичат и изпитват състрадание.

Оберон

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #80 -: Декември 02, 2005, 14:14:32 pm »

... но тези очи и моите очи са еднакви в едно отношение - могат да обичат и изпитват състрадание.

Оберон
Това като че ли е и идеята - обичта и състраданието да бъдат на първо място в ценностната система.Много ми се иска те да бъдат заразни, но явно не са. Имам чувството, че всеки е сам, но в същото време носи на гърба си още хиляда, може би по някаква предварителна договорка.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #81 -: Декември 02, 2005, 14:56:51 pm »

... но тези очи и моите очи са еднакви в едно отношение - могат да обичат и изпитват състрадание.

Оберон
Това като че ли е и идеята - обичта и състраданието да бъдат на първо място в ценностната система.Много ми се иска те да бъдат заразни, но явно не са. Имам чувството, че всеки е сам, но в същото време носи на гърба си още хиляда, може би по някаква предварителна договорка.
хм, и с обичта и състраданието трябва да се внимава: всяко силно чувство създава доста здрава връзка с човека/групата, към която е насочено, съответно могат да се задействат и разни кармични процеси, които носят и съответните последствия, често негативни - зависи от енергетиката на човека/групата и твоята, така че внимавай да не вземеш върху себе си техните грехове. Би трябвало да си го усещал, ако се концентрираш върху нещо/някой, започваш да резонираш с неговото влияние, и понякога става лошо....
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #82 -: Декември 02, 2005, 15:15:51 pm »
Любовта и състраданието аз ги разбирам като излъчване от себе си навън, без да бъдат насочвани към конкретен обект. Естествено преди това те трябва да са "запалени" и хармонизирани, балансирани, за да не действат изгарящо на носителя.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #83 -: Декември 02, 2005, 15:29:32 pm »
За любовта, съгласявам се, но състраданието - няма начин да не е насочено към конкретен обект.
Иначе любовта, излъчвана навън, без определен обект, се отразява добре както на източника, така и на света около нас:) Ето как ще променим всичко:). Личен опит.
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #84 -: Декември 02, 2005, 16:19:16 pm »
Ами поздравления, аз не мога да се похваля с такива екстри.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #85 -: Декември 04, 2005, 13:24:08 pm »
Това е един от добрите начини да подобрим света.
Но... изключително често любовта преминава в собственическо отношение към обекта. Събужда се и така наречената ревност, което е същото.
Състраданието пък, преминава към съжаление а по-късно и към присмех и високомерие.....
Та така е по света, за съжаление. Много са малко онези, които съзнателно изпитват ... по-точно изживяват чувствата си. Повечето им стават роби, превръщат ги в бизнес (очакват поне толкова, колкото дават) или сами стават роботизирани твари, реагиращи на външни дразнители (а не на вътрешни, собствени духовни стремления). По какво се различава от робота (машина), човек реагиращ на обидата с обида или на агресията с агресия.
Май логическите реакции на човека, са признак на роботизация и липса на свобода (отказ от правото).
Все още разсъждавам по това но .... за сега така виждам и чувствам нещата.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #86 -: Декември 04, 2005, 16:14:36 pm »
ех, не е задължително да имаш собственическо отношение: просто отдаваш любов, по законите на кармата тя се връща при теб като по-чиста енергия, и ти се чувстваш щастлив от самия процес, без да очакваш някаква награда/резултат, това, че получаваш други енергии не зависи от теб и става без да си го просиш, ако стане, зависи от теб... и си щастлив:) - всички проблеми решени, освен парите и времето, но те са относителни понятия, в нематериалния свят;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #87 -: Декември 05, 2005, 00:04:03 am »
Съгласен съм. И аз така "процедирам".
В мнението изказах съжаление за това, което наблюдавам масово сред повечето хора.
На пръв поглед няма нищо общо с 2012г. Но осъзнаването на междуличностните отношения, поставянето им на качествено "ново", по-високо морално ниво е началото за цялостна промяна сред обществото.
Но, " На сила, хубост не става."
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #88 -: Декември 05, 2005, 00:06:23 am »
IYI, нямам предвид земната любов, а онази, която е над всичко. Тя не е някакво чувство, а процес и то твърде динамичен, който няма нищо общо с егото, с индивида, та даже и с 3Д. Имах щастието да се потопя в нея ... на сън ... един път само, но ще го помня цял живот сигурно.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #89 -: Декември 05, 2005, 01:20:04 am »
Радвам се за теб.
И аз имах това щастие. Но след като споделих с различни хора ..... останах неразбран.
А спомена ми от това, място ли, състояние ли, е много силен.
Земното разбиране, което имах до тогава, няма почти нищо общо.
Промених се, но това не ме направи по-щастлив. Натъжава ме, че повечето дори не се замислят.
Нямам идея как да пренеса опита си от там сред нас, хората.
Не разбират и не приемат, че мога, и се отнасям към всички еднакво .... с Любов.
Мнозинството .... всички, искат да са единствения обект на такова отношение.
Само един(една) каза: "Споделям, но това е само за езотериката, религията, духовните учения. В живота е различно." Да, различно е. А защо да не го променим? С две думи е от хората, които са любопитни, но не смеят да прилагат наученото в живота си. От хората, които с удоволствие си губят времето и страдат. А спасението е в самите тях.
Едва ли има достатъчно време за промяна до 2012, но няма да се отказваме точно сега.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7462 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
8494 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN