.....
Има значение до колко ние сме способни да разширим до максимум нашите представи, за да отворим ума си,
...
Как ще стане да разширим представите си ако не мислим за нещата. Колкото за повече неща мислим, толкова се разширяват представите ни. Според мен.
...Мисълта беше в съвсем друга насока, че няма значение дали мислим или не за нещо, то няма решаващо значение....
Има значение дали мислим за нещо или не. Според мен.
Има значение дали мисля да изям кокошката или яйцето и. Но, ако си разширя представите мога да хапна и ябълка. От мисълта ми има значение кой ще загине и кой ще живее. И това се случва много по-често от колкото се сещаме обикновенно. Ако поискам диамантено или златно бижу, вероятноста да загине някой беден миньор се увеличава... защото миньорите са бедни а не търговците.

Когато човек разшири представите си ще разбере, че има решаващо значение не какво мисли а за какво.
А така мисля аз.

че се разгърмя природата и излизам да подишам озониран въздух.

P.S.
На въздуха и водата са им определени предназначенията. Поне приблизително. Водата обаче има към 150 изотопа. И не всички са полезни за пиене от здрави хора... а и не всички стават за пиене (до колкото знам). Но според това дали мислиш да дадеш или отнемеш на някой вода зависи какво ще му се случи на него и на теб. Ако е недостатъчно ще страда, ако е в повече - същата работа.
В темата за егрегорите преди години обсъждахме, че е много трудно да не си вързан към нито един... дори е почти невъзможно. Това при условие, че съществуват егрегори. Ако заменим наименованието им с принципи и структури от някакъв порядък... вече навлизаме в териториите на някои науки.... клъстерни образования и подобни термини не са съвсем по темата...
Ей, бях се оттеглил от форума и интернет за доста дълго време а попаднах на вашите интересни разсъждения...
Аз мисля за 2012-та. и ето я ти нея - налице. мисля и за 2013-та. Работата е, че бях обещал в навечерието да съм на Шипка и в зависимост от това какво ще се случи да пием кафе, да се цопнем в новото море или да си вземе последно сбогом... (последното се разбива на "С бог Ом" ама нали богове много може да погледаме сеир

Чао за сега, че да не ми се изпържи компа от мълниите наоколо.