Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 575954 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
Re: 2012 г.
« Отговор #840 -: Май 31, 2012, 13:47:50 pm »
Не съм отричала действията които ние можем да предприемем.Когато говоря за разширяване на представите и приемане на всякакви вероятности и възможности,това не изключва действия, които смятаме и който ни идват от вътре да предприемем.Мисълта беше в съвсем друга насока, че няма значение дали мислим или не за нещо, то няма решаващо значение.Има значение до колко ние сме способни да разширим до максимум нашите представи, за да отворим ума си, а не да се въртим измежду няколко варянта и да си мислим ,че знаем изхода,последствията и най вече кое е добро.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #841 -: Май 31, 2012, 14:08:39 pm »

Зависи от 6-те милиона варианта кой ще ти обсеби мислите. ;)
Това е като самодоволна мелодийка, която се зацикли в главата ти. Не я искаш в момента но тя не те и пита. ;)
Клин клин избива.
Заменяш нежеланото с желано и упорстваш до степен "инат".

Много ми харесва онтологията, тя дава възможност човек да подложи на невиждано съмнение всичко съществуващо и по този начин да го развие. Да вземем егрегора, определението го намерих в нета от някой който е писал тук в форума.
"Егрегорът е енерго-информационно образование, енерго-информационен паразит. Храни се с мисли, чувства, но най-вече с желания и енергия, насочена към дадено нещо/проявление. Колективната проекция на общ род желания, интереси и мисли формира егрегорът. Това е проявлението на типа колективно съзнание. Веднъж формиран, егрегорът прави зависим човека, който е включен към него. "
И ако се задълбочим можем да си задаваме въпроси цял ден за егрегора, такива са например Има ли форма, тежест  и прочие.Какво точно разбираме под енерго-информационен,как точно се храни,той изразходва ли енергия,в какво ,произвежда ли информация, чувства,желания или само ги консумира, раждането му и живота му до каква степен са зависими, и най вече освен като паразит той не може ли да е нещо добро,нещо без което не можем,нещо естествено.И въпреки че на пръв поглед си мислите че ще дадете един отговор, отговорите са много.По този начин от една обикновенна маса с 4 крака сме стигнали до такава рееща с във въздуха.Та искам да кажа че въпреки че си мислим ,че егрегора е някакъв паразит, може да сме с доста оскъдна и изопачена информация.Представете си ,че въздуха "мисли" по същия начин за нас.Ние го употребяваме и живеем чрез него.Водата, храната, чувствата,мислите,сънищата и тн може също да имат такива мисли за нас.Това изглежда фантастика,ама не чак толкова нали?

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #842 -: Май 31, 2012, 14:23:29 pm »
В този смисъл към която и да възможност от 6-те милиона да имам повече симпатии, това ще е без значение, защото можем ли да кажем ,че въздуха или водата има предпочитание кой да я изпие? Сътворението е и просто и сложно, но едно е сигурно то е в непонятна за нас симбиоза. Няма нищо излишно в него.Например ми идва на акъла,че мислите може да са така измислени ,че ако не отиват някъде в "егрегор" то биха ни убили, тогава аджеба лош ли е егрегора?

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #843 -: Май 31, 2012, 14:41:28 pm »
.....
Има значение до колко ние сме способни да разширим до максимум нашите представи, за да отворим ума си,
...
Как ще стане да разширим представите си ако не мислим за нещата. Колкото за повече неща мислим, толкова се разширяват представите ни. Според мен.
...Мисълта беше в съвсем друга насока, че няма значение дали мислим или не за нещо, то няма решаващо значение....
Има значение дали мислим за нещо или не. Според мен.
Има значение дали мисля да изям кокошката или яйцето и. Но, ако си разширя представите мога да хапна и ябълка. От мисълта ми има значение кой ще загине и кой ще живее. И това се случва много по-често от колкото се сещаме обикновенно. Ако поискам диамантено или златно бижу, вероятноста да загине някой беден миньор се увеличава... защото миньорите са бедни а не търговците. ;)
Когато човек разшири представите си ще разбере, че има решаващо значение не какво мисли а за какво.
А така мисля аз.
 :hi: че се разгърмя природата и излизам да подишам озониран въздух. :)

P.S.
На въздуха и водата са им определени предназначенията. Поне приблизително. Водата обаче има към 150 изотопа. И не всички са полезни за пиене от здрави хора... а и не всички стават за пиене (до колкото знам). Но според това дали мислиш да дадеш или отнемеш на някой вода зависи какво ще му се случи на него и на теб. Ако е недостатъчно ще страда, ако е в повече - същата работа.
В темата за егрегорите преди години обсъждахме, че е много трудно да не си вързан към нито един... дори е почти невъзможно. Това при условие, че съществуват егрегори. Ако заменим наименованието им с принципи и структури от някакъв порядък... вече навлизаме в териториите на някои науки.... клъстерни образования и подобни термини не са съвсем по темата...

Ей, бях се оттеглил от форума и интернет за доста дълго време а попаднах на вашите интересни разсъждения...
Аз мисля за 2012-та. и ето я ти нея - налице. мисля и за 2013-та. Работата е, че бях обещал в навечерието да съм на Шипка и в зависимост от това какво ще се случи да пием кафе, да се цопнем в новото море или да си вземе последно сбогом... (последното се разбива на "С бог Ом" ама нали богове много може да погледаме сеир ;)
Чао за сега, че да не ми се изпържи компа от мълниите наоколо.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #844 -: Май 31, 2012, 14:54:27 pm »
Цитат
На въздуха и водата са им определени предназначенията.
ООО всичко си има предназначение, дори и егрегора.А и нима има или не предназнаение нещо, определя неговото качество като добро или зло? Относно значението на мислите.Има значение за какво мислиш, защото действията ти ще са продиктувани от тях,а от там можеш да повлияаеш на света, но самото мислене без действието няма никакво значение освен за мислещия.Та ако аз седя и си мисля или ще измрем като пилци или ще дойде нова ера, но си седя и просто си мисля без да направя нещо в посока на мислите си, то тогава те няма по абсолютно никакъв начин да повлиаят на изхода.Но ако мисля за милиони възможности, изхода за мен ще е различен., най малко няма да съм разочарована и няма да се самоубия на 22.12
« Последна редакция: Май 31, 2012, 14:59:38 pm от eses »

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #845 -: Май 31, 2012, 15:16:52 pm »
Ами нали и аз това казвам. Има значение защото мислите ни определят действията или бездействието ни.
Но на едно друго ниво, незадължително по-високо, мислите са енергийни вибрации. Дори да не последва конкретно действие на мислещия то мислите му могат да съвпаднат с други в същата фаза. И така резонирайки да предизвикат всякакво действие, което без приноса от нашите мисли не би събрало потенциал за осъществяване.
Добро или зло, ще се повторя, са относителни величини. Зависят от гледната точка на преживяващия, наблюдаващия или преценяващия. Сами по себе си нещата не са нито добри нито зли. Те просто СА. Категоризацията винаги е "според-зависи".
Рибата и птицата биха дали различно определение и на въздуха и на водата като добра среда за живот. Ние пък бихме включили и категорията количество...
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #846 -: Май 31, 2012, 20:59:05 pm »
Понеже доста се отклони разговора от контекста които влагах в първия си отговор, ще кажа само ,че когато говоря за разширяване на представите ,няма как да не приема ,че това което казвам също може още да се разширява.Все пак ние не можем да видим  безкрайния хоризонт и в този смисъл това което виждам е моя пределен хоризонт в момента.Относно това какво въздействие имат мислите,кого хранят,дали е добре или не и прочие свързани въпроси искам да кажа ,че това което казвате е една ваша представа която се основава на недоказуема информация,от не личен характер и следва да се разшири(не твърдя дали е вярна или не,за всеки неговите предства са вярни),да се допуснат и различни от вече допуснатите ви представи, те отново ще са измислени, но тогава представата ви ще е богата,с повече възможности и избори ,които ще повлияаят на всички други ваши представи и ще ги разширят.Това не защото някой ще е прав или защото найстина  е вярно или не ,а защото по този начин ще разширите хоризонта си.От разширяването на представите аз забелязах много ползи и промени.Променят се - емоционалните състояния започват да се приемат по различен начин, пристрастността доста се намалява, очакването също, разочарованието и въобще още доста неща и то само от това да признаеш пред самия себе си ,че почти всичките ти представи не са твой и са по точно фантазии от колкото външна реалност.

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #847 -: Юни 07, 2012, 03:03:06 am »
Пиша това по отношение на така нареченият "преход", който според някои щял да се състои през 2012г. декември месец!, а дали този преход в същото време вече не е свършил или е в процес тъй-като ако е така то след, като премине Земята в друго по високо ниво "измерение" на съществуване планетата Нибиру повече не би трябвало да се вижда или да има каквото и да е влияние във нашата действителност освен ако и тя не направи това преминаване, та се питам възможно ли би било да се направи такъв преход без да се усети от хората защото все си мисля, че това ми се струва някакси твърде възможно и същевременно това би трябвало да е един от отговорите защо някои предсказания, пророчества и хипотези на пръв поглед не се сбъдват, но не изключвам и възможноста това да не е вярно. Все пак от една страна ако приемем тази теория с "прехода" то при старото по ниско ниво на което е била Земята може наистина в момента да има някакъв катаклизъм, който да е така както са го описали маите или други там подобни пророци и шамани, но от друга страна все още трудно ми е да осмисля взаимовръзката с самия преход и възможноста Земята да съществува едновременно в две различни нива, както понастоящем го описват в някои източници, но всъщност това вероятно би могло да се обясни пак със характеристиките на многоизмерноста, където всяка планета или каквото и да е там си има свой двойник в различно ниво на съществуване, та предполагам и тук нещо такова би трябвало да е.
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 03:23:16 am от x_name41 »
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Hacko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 007
« Отговор #848 -: Юли 15, 2012, 15:13:33 pm »
Който е добре с руския нека прочете:

Каеде Убер - «Второе воплощение Ванги!

Но...Каеде Убер, наследницата на Ванга, загина.
« Последна редакция: Юли 15, 2012, 15:28:39 pm от Hacko »

Неактивен x_name41

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
« Отговор #849 -: Юли 15, 2012, 17:56:32 pm »
A бе Наско стига си сипал глупости бе, я се стегни малко защото пишеш неща без да мислиш, просто не се съобразяваш и не преосмисляш съдържанието при постването на материалите си и затова е хубаво да се замислиш по този въпрос, че направо вече не мога да понасям глупостите ти, както предполагам и немалка част от аудиторията тук и моля модератора нека обърне внимание на това, благодаря!
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #850 -: Юли 15, 2012, 18:05:04 pm »
В конкретния случай, за конкретната тема, това което е публикувано не е глупост!

Ако си си направил труда да го прочетеш и да изгледаш клипа след статията, ще видиш как това дете обяснява какво ще се случи 2012 г. Повече от притеснително е.
А за смъртта й след инцидента може само да съжаляваме и съвсем основателно да се съмняваме, че не е обикновен инцедент.

Често хората свикнали със спокойствието са много по-изненадани когато се случи нещо недопустимо и не желаят да се натоварват с излишни притеснения и страхове. Но е хубаво да знаят, че всичко е възможно, дори и невъзможното понякога.
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #851 -: Юли 15, 2012, 20:50:04 pm »
A бе Наско стига си сипал глупости бе, я се стегни малко защото пишеш неща без да мислиш, просто не се съобразяваш и не преосмисляш съдържанието при постването на материалите си и затова е хубаво да се замислиш по този въпрос, че направо вече не мога да понасям глупостите ти, както предполагам и немалка част от аудиторията тук и моля модератора нека обърне внимание на това, благодаря!
Наско не се връзвай,на мен всичко каквото си предложил ми е супер интересно :)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #852 -: Юли 15, 2012, 21:11:43 pm »
Maлката казва,че е възможна ядрена война през 2012.Аз мисля,че греши..

Неактивен theeagle88

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #853 -: Юли 15, 2012, 21:31:55 pm »
 Мисля си,че декември 2012 няма да се случи абсолютно нищо,което да е следствие на естествени процеси във Вселената,тъй като такива процеси със сигурност не настройват според Грегорианския календар ;),който от своя страна е изкуствено създаден и няма нищо общо с древните календари,които са съобразявани с естествените цикли във Вселената.Целта е канализирането на човешката енергия към определена вибрация,която да те кара да търсиш външен източник на спасение.Най-много извънземните да решат да ни се покажат тогава. :---

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #854 -: Юли 15, 2012, 23:54:09 pm »
Естествено, че няма.

Бтв видеото го гледах. Частта, когато тя предсказва за 2012 е превъртях 10-15 пъти.
Тя НЕ казва думите 2012. Не зная откъде преводачката си ги измисля.
По-скоро казва нещо от сорта, че не знае. Думите и са нещо подобно на: "Алеее се па"
Много ясно и отчетливо се чува отрицателната частица "ПА".
Даже поклаща глава наляво-надясно, за да покаже, че не знае. Дори в невербалната комуникация дава този отговор.
А 2012 се произнася "дьо миль дузь", което има съвсем съвсем различно звучене. И са 3 думи. Доста дълго за произнасяне.

Те просто и натикват някаква снимка и я питат дали е възможно. Така и не става ясно какво е изобразено на тая снимка.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
8292 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
9685 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN