Автор Тема: 2012 г.  (Прочетена 575945 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ети

• Четящ
  • *
  • Публикации: 152
Re: 2012 г.
« Отговор #825 -: Май 29, 2012, 18:02:37 pm »
Точно така, много си прав/а/ balar! И аз съм на това мнение. Най-страшното в цялата работа е страха.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #826 -: Май 30, 2012, 00:39:07 am »
Имам позната в Австрия. Там се запознала с някакъв негър от Гана, чийто баща бил шаманът на племето. На въпроса, какво ще стане на 21.12.2012г., шаманът казал, че няма да има толкова страшни катаклизми, както се пророкуват, но........Слънцето ще слезе на Земята.
Как го тълкувам. Исус е символ на Слънцето. Второто пришествие на Исус, дефакто Слънцето, ще е доста буквално, ако тогава магнитния щит падне или отслабне достатъчно. До това тълкуване бях стигнал преди 2 години и думите на шамана ме хвърлиха в тъча. Въпросът е какво ще стане с нас преди този момент? Ако сме си с тези тела, вероятно няма да преживеем физически това слизане. Или има неща които не знаем за Слънчевите лъчи?
Ех, ако им вярваме на негрите, то половината в Африка трябва да са вождове, а втората половина шамани. А из европа и северна америка се скитат всичките им деца.
А дали твоята позната не е накарала негъра да и каже това, което е искала да чуе?
В крайна сметка някои жени много обичат да им се казва, това, което искат да чуят, а някои мъже много обичат да казват това, което една жена иска да чуе.

А и син на шаман да беше, кое ви кара да мислите, че шаманите никога не грешат? Пък дори и да са чистокръвни и натурални от Африка?

Как хората си подхвърлят изсмукани легенди и вярват в тях, ей това не мога да разбера.
То и аз вярвах на вестник психо, ама като бях на 18. От тогава мноооого шаманена вода изтече и много краища на света минаха.
Не може ли да отворим тема, където всеки да се разписва с един постинг, какво смята, че ще стане 2012та година (на края или в началото, когато там ви харесва), че после да не се покрие, а да се види черно на бяло колко са му сериозни източниците и идеите.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Caramel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #827 -: Май 30, 2012, 01:51:16 am »
Стига си внушавахте.
Хората много пари изкараха от тази дата - то не бяха филми, книги и какво ли не.
Отделно, че насадиха страх в хората. Не са малко тези, които са психясали на тази теми и умират от страх. За мен това си е изкуствено създаден проблем, целящ да обърка, уплаши и подтисне хората повече.
Ако сме с нагласата, че "края" ще идва, то той ще дойде. Стига сме дърпали дявола за опашката. Бъдете добри, не се плашете и мислете позитивно.  :)

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #828 -: Май 30, 2012, 21:47:06 pm »
Именно. Каквото трябва да стане - ще стане.
« Последна редакция: Май 31, 2012, 09:36:16 am от Mirotvorec »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #829 -: Май 31, 2012, 08:53:42 am »
Стига си внушавахте.
Хората много пари изкараха от тази дата - то не бяха филми, книги и какво ли не.
Отделно, че насадиха страх в хората. Не са малко тези, които са психясали на тази теми и умират от страх. За мен това си е изкуствено създаден проблем, целящ да обърка, уплаши и подтисне хората повече.
Ако сме с нагласата, че "края" ще идва, то той ще дойде. Стига сме дърпали дявола за опашката. Бъдете добри, не се плашете и мислете позитивно.  :)
Всъщност колкото повече се отхвърля версията за край или разрушителни катаклизми,толкова по е възможно да се случат,а не обратното. Ако обърнете внимание в последните години сякаш "злото" е повече от всякога, но също така хората масово се обърнаха към Бога и себе си, в този случай злото се явява върховно добро. Та когато не допускаме или по точно не искаме да допускаме възможността да се случи нещо ние засилваме противоположността.Спомняте си символа на ин и ян, те са еднакво големи. В този смисъл човек не знае кое е добро. От къде да сме сигурни ,че найстина не е по добре земята да бъде унищожена? Ами всъщност за мащабите на вселената и въобще всичко въществуващо,ние може да сме трън в малкия пръст, които е много по пожелателно да се извади ,отколкото да се маже с мехлеми.Ясно е че ние сме пристрастни, но ако успеем да погледнем през призмата на духа си би било смешно вграбчването в живота. Не ме разбирайте погрешно, не се отказвам от живота, напротив ще се боря за него, но представите ни за нашата значимост и за правилно, добро, зло и прочие са доста ограничени.Не трябва да обясняваме всеки ден на Господ кое е добро за нас и кое не, защото ние не знаем, ние трябва да разширим представите си.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #830 -: Май 31, 2012, 11:12:52 am »
Земята ще си бъде унищожена когато му дойде времето.Колкото по-малко мислиш за едно нещо,толкова по-малка е вероятността то да ти се случи.Равните части на ин и ян показват именно това..равенството между" +"и "–"..Зло не виждам повече от обичайното,а "господ" определно има нужда от разяснения и напомняния,че нещо кат гледам..склерозата  яко  го е напънала ..А разширяване на представите се постига,чрез личен опит.Ако позволяваш на божето да те ограничава,не знам как ще ги разшириш тез представи..

п.п.Лично аз смятам,че планетата ни е своеобразен бисер в нашата галактика,и не я намирам за болезнен трън в петата на Вселената.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #831 -: Май 31, 2012, 11:50:37 am »
Дали ще мислиш за нещо или не е различно от това дали го подкрепяш или се противопоставяш.
Ако мислиш за нещо - подхранваш го. Без значение "за" или "против" си. Отдаваш му внимание и енергия. Така увеличаваш вероятноста да се случи.
"Злото" напоследък се е увеличило защото много хора му обръщат внимание. То е основната новина по всички медии, електронни или не. Не се случва добро ли? Напротив, но доброто не е качествена новина. Не дръпва така силно емоционалните нишки в хората. Доброто е толкова естествено, че не привлича внимание. Като природата е. Свикваме до толкова, че я забелязваме едва при катаклизми. И те са естествени но са редки. Хората сме съзнателни и волепритежаващи същества. Може да ползваме това много кпнструктивно. Но малцина полагат нужното усилие. По лесно е по инерция.
В Айкидо има едно правило, прилагано от  недостатъчно инструктори. "Не показвай грешни техники! "
Идеята е супер. Според мен обаче формулировката е сбъркана. Включено е отрицание, което води до това, че се показват грешни техники. Би следвало да бъде : "Показвай само верни техники! "
Каква ми е мислата?
Ако, ползвайки осъзнато волята си, постъпваме коректно и градивно ще намалим в поносими граници "злото".
Добро-зло, плюс-минус, ляво-дясно са относителни категории определяни от гледната точка. Примерно как да определиш ляво или дясно в Космоса?
И пак принцип в Айкидо: ако се бориш срещу някого/нещо ти му даваш опорна точка.
Затова е по-добре  "За" отколкото "против".
Лично мнение, потвърдено от житейския ми опит. :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #832 -: Май 31, 2012, 11:58:45 am »

Ако мислиш за нещо - подхранваш го. Без значение "за" или "против" си. Отдаваш му внимание и енергия. Така увеличаваш вероятноста да се случи.
  Точно.И мисля,че това е вероятният отговор за спекулациите с 2012..Страхът/мисълта/енергията.. трябва да бъдат подхранвани.Хората просто трябва да очакват нещо да се случи.. За това и се поддържа фокуса в тази насока.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #833 -: Май 31, 2012, 12:26:14 pm »
Като цяло е възможно да се случат безброй много неща ,както и ще се случат за всеки един нас по отделно.Никой обаче не мисли ,че на този ден ще стане,ще пие кафе,ще отиде на работа и прочие ежедневни неща, те обаче му се случват всеки ден, защото неговите представи го позволяват.Защо например не ми се случи да се удавя в басеин, ами логично защото не ходя на басеини.Ако аз съм приела за част от ежедневието си да ходя на басеини вероятноста да се удавя скача неимоверно.И все пак може днес да отида на басеин по една или друга причина въпреки че не съм си го представяла и да се удавя.Това че изключвам възможността не означава че ще ме подмине,нито че съм за или против, никой болен от рак не си е мислел че точно той ще се разболее ,но уви. Затова какви представи имате и дали допускате нещо или не няма никакво значение. От значение е само това че е възможно всичко.Може света да свърши, може да отидем в 16 измерение, може хората да се разделят на различни планети според развитието им,може слънцето да слезе на земята,може нищо да не стане, може абсолютно всичко. Колкото повече сме пристрастни към една развръска, толкова повече вероятноста да сме разочаровани нараства и толкова повече ни ограничава.Ограничението идва не от друго,а от това че се заблуждаваме че знаем кое трябва и кое е най добро за нас.Мащаба през който гледаме, затъмнението което е пред нас,манипулациите,възпитание,образование и най вече това че сме хора не ни позволява да видим, а след като не виждаме не можем да съдим по една прашинка за цялата вселена.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #834 -: Май 31, 2012, 12:33:00 pm »
В този случай дали ще допускаме или не край на света няма значение за крайния резултат.Има значение за нас.Ние не искаме да го допускаме защото не ни харесва, но в живота ни се случват много неща независимо от това че не ни харесват.Когато допуснем всякакви възможности ще отворим ума и сърцето си и ще се доближим до развръзката която искаме.С отхвърляне и недопускане това не може да се случи.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #835 -: Май 31, 2012, 12:47:18 pm »
Може бе Есес,принципно всичко може..За друго говорим.Колкото повече  го мислиш(няма значение в каква форма,+или-)дадено нещо,толкова повече енергия му отделяш.Захранваш съответният..."егрегор" и той се разраства.А тва за допускането е съвсем друга бира..Но си права донякъде.

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #836 -: Май 31, 2012, 12:51:57 pm »
Да ти кажа и това с егрегора е под въпрос.Много като чиста монета се приема, нещата никога не са черно бели.Какво ще стане ако аз седна и си напиша 6 милиона варянти за това какво ще се случи и ги приема всичките като възможни.Кой точно егрегор ще обслужа?

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #837 -: Май 31, 2012, 13:25:06 pm »
Като цяло природата е балансирана. Движи де по определени закони и принципи.
Ако застанеш под водопад и крещиш "Не искам да се намокря!" какво ще последва? Вир-вода... :) Не е достатъчно само желание и приказки. Нужно е единство между "мисъл, дума и действие" Но едва след като сме разбрали законите, принципите по които нещо се случва.
Примера с рака е много показателен. Според моето виждане няма значение искал или не да те споходи рак. И в двата случая го подхранваш. И то качествено защото знаеш как действа той - приватизира ти тялото. ;) Всеки желяе да му се рзмине тая възможност. Но ако продължава да приема тежки метали, съединения съдържащи мед, химикали съдържащи изопропилов алкохол... ако продължава с раздразнителни реакции и повдение спрямо постъпките на околните... Как мислите? Дали ще му се размине рак-а?
Желанието и нежаланието, сами по себе си не решават нищо конкретно и самостоятелно. Но са пътеполагащи. Ако не допуснеш вероятноста да се разболееш от рак, не допускаш и да се запознаеш с причините за него. Това поведение няма да ти даде и възможност за осъзнат избор и постъпки водещи към здраве. Но допускайки вероятноста, вратата към информиране се отваря. Тогава зависи от желанието ти, ще се информираш ли за причините и ще предприемеш ли нужните корекции в хранителния си режим и поведенческите си реакции.
Т.е., ако не искаш водопада да те подгизне - няма да застанеш под него.
......
Та за 2012-та:
Ако съставим списък от причините, които могат вероятно да доведат до катаклизми, можем да определим и нужните действия за по-благоприятно развитие на събитията. Поне тези, които са по силите и възможностите ни.
Няма лесен, прост и бърз отговор и решение. Всичко е взаимосвързано и някои неща подсилват а други намаляват вероятностите.
За тези, които заявяват, ще на всяка цена трябва да се постигне нещо... нека не забравят, ще в цената, щом е всяка, е включен и живота им. Постигането с цената на живота, често е чиста загуба...
.....
В този случай дали ще допускаме или не край на света няма значение за крайния резултат.Има значение за нас.Ние не искаме да го допускаме защото не ни харесва, но в живота ни се случват много неща независимо от това че не ни харесват.Когато допуснем всякакви възможности ще отворим ума и сърцето си и ще се доближим до развръзката която искаме.С отхвърляне и недопускане това не може да се случи.
Така е eses... почти. Има значение и за нас и за крайния резултат. Ние сме на ход. И ние имаме карти в ръцете си (образно казано).
Въздуха, водата и почвата се замърсяват прекомерно и природата, въпреки силата да се самопочиства е поставена пред колапс от нас самите. Какво може да се направи? Списъка е много дълъг за споделяне. Обаче ще се наложи да се плати някаква цена. Примерно от към лукс и удобства (поне временно докато се намерят и приложат неразрушителни методи). С все по-засилено добиване на изкопаеми суровини подкопаваме основата върху която можем да съществуваме. Бихме ли рискували живота си за да запазим статуквото и временното си удобство? Ами ДА. Това и правим почти всички и в момента.
Бихме ли преустановили агресивните и нервни изблици спрямо природата и хората? Не съм сигурен, че ще ви е лесно да обуздаете властолюбието и себелюбието на Его-то. А е възможно. Успеем ли, ще подобрим "атмосферата" и ще умножим щастието и Любовта в света. А за това не са ни необходими богове и извънземни. Не са ни виновни те (или не само те), защото и в нашите карти има козове. Ако хвърлим картите и се откажем - резултата е ясен. Ако изиграем разумно и отговорно козовете си дори да не спечелим то загубата няма да е съкрушаваща.
И все неща в този порядък.
Няма как да постигнем промяна ако самите ние не се променим.
Може, и ще ни споходи промяна но едва ли ще е желаната.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #838 -: Май 31, 2012, 13:27:30 pm »
Да ти кажа и това с егрегора е под въпрос.Много като чиста монета се приема, нещата никога не са черно бели.Какво ще стане ако аз седна и си напиша 6 милиона варянти за това какво ще се случи и ги приема всичките като възможни.Кой точно егрегор ще обслужа?

Ми аз за тва съм го сложила в кавички.Но е факт,че ако приемем наличието на енергия,то няма как да отречем възможността за натрупването и под еднаква форма и с еднакво качество..полученото натрупване,е без значение как ще се нарече..

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #839 -: Май 31, 2012, 13:29:47 pm »
Зависи от 6-те милиона варианта кой ще ти обсеби мислите. ;)
Това е като самодоволна мелодийка, която се зацикли в главата ти. Не я искаш в момента но тя не те и пита. ;)
Клин клин избива.
Заменяш нежеланото с желано и упорстваш до степен "инат".

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
8283 Прегледи
Последна публикация Април 20, 2006, 15:08:56 pm
от H.
6 Отговора
9685 Прегледи
Последна публикация Декември 30, 2010, 20:02:41 pm
от Raw Deal
2012

Започната от Jean-Luc Picard FUN