Автор Тема: Гробницата на Бастет в Странджа  (Прочетена 320058 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Относно: Гробницата на Бастет в Странджа
« Отговор #195 -: Март 22, 2008, 03:43:46 am »
От цитатите ми се струва, че Капка е прочела съществуващите книги за траките и Орфей и е омешала историите в едно. Но Орфей има ли връзка с Бастет?
Наистина какви са мненията ви за родите имения в Странджа "сектантите" на Анастасия. Има ли защо да се притесняваме или не, доста ме съмняват? На мен не ми харесва, че покрай тях идват руснаци.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #196 -: Март 22, 2008, 12:32:16 pm »
Преди време бях сканирал книгата на Кръстю Мутафчиев, качеството не е много добро, но все пак се чете, ако на някой му се чете - да чете.
http://bastplace.hit.bg/book.htm

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #197 -: Март 22, 2008, 23:12:42 pm »
Преди време бях сканирал книгата на Кръстю Мутафчиев, качеството не е много добро, но все пак се чете, ако на някой му се чете - да чете.
http://bastplace.hit.bg/book.htm

Браво Ashaman! Много хубав сайт! Не бях чела една от статиите, в която Красимира Стоянова критикува Кръстю Мутафчиев, но сега вече напълно я поддържам. След дълги години опити да си намеря книгата, бях безкрайно разочарована като ми я подариха и я прочетох. Моментално си помислих, че е писана ПОД НАТИСК В ЗАТВОРА! Не напразно и датите се разминават!

Две неща обаче в същата статия ми изпълниха душата:

Цитат
1. "По време на подготовката й, през м.юли, почина Людмила Живкова, тогавашна председателка на Комитета за култура, която знаеше за нашите издирвания и не ни пречеше."

Много важно изказване! Людмила доколкото я помня се беше побъркала с индийците и изобщо не защитаваше нашите интереси. Даже по нейно решение (ако не се лъжа) депозираха (заложиха) тракийското съкровище в Лондонска банка.

Цитат
2. "Появи се отнякъде проф. Александър Фол, който тогава отговаряше за археологическите разкопките в този регион и просто ни изгони."

Другия човек който е доста противоречив, защото той ВЪВЕДЕ ПОНЯТИЕТО ТРАКИЙЦИ ВМЕСТО БЪЛГАРИ!

Връщайки се във спомените си от там, трябва да призная, че може би Мутафчиев е изтървал тук и там някои истини, като например, че Бастет е била Фараон ислед това обожествена. Пиша го защото и аз видях същите две холографски изображения, но

Цитат
"Единият, който стоеше прав от лявата страна на скалата спрямо нас, беше много възрастен, заприлича ми на библейски старец – така, както художниците рисуват Мойсей. Имаше бяла, спусната до раменете коса и бяла брада. Облечен беше в дълга бяла роба. Лявата му ръка беше спусната покрай тялото, а дясната беше протегната към нас. В дланта си държеше нещо кръгло, като топка, като уред..."

...на мен ми заприлича на бога на подземното царство - Хадес - сякаш крещящ в агония и изключително ядосан....

Цитат
"На мен ми заприлича на фараон, според представата, която тогава имах за древните египетски царе. Изглеждаше млад. Седеше на трон, но това не е много точно. По-скоро беше нещо като изящен стол с лека конструкция, с тънки крака и с облегалки за ръцете. Противно на моите представи фараонът не беше кръстосал ръцете с царските отличия пред гърдите си, а ги беше поставил на облегалките на стола. Краката му - плътно един до друг, бяха спуснати пред него. На главата си имаше коронаили нещо подобно - представляваше някакъв конус, разширяващ се от главата нагоре."

Богинята Фараон вече си беше фигура на една изключително респектираща и страшна котка.

Открих и защо бялото на очите на войничетата са посинявали: Аз продължавам да твърдя, че там енергията е много-ниско спектърна защото я хванах на инфра-червена камера. На тях им е ставало лошо първо защото тази ниско-вибрационна енергия бие в сексуалната и храносмилателната система, и второ - защото ТЕ ИНСТИНКТИВНО са се настройвали в по-ниски енергии и цвета на очите им е потъмнял за да вибрира със съответната енергия. Сигурно се изказах помпозно, но за илюстрация ще ви припомня, че очите на дяволските същества са рисуване в червено - долу-горе най-ниския цвят в спектъра. Така, че войничетата са се отървали със синьо.

...И като се пресетя какво писахме за гроба на Орфей в друга тема, няма да се учудя, че Градище трябва да се копне 710м - 666м = 44 метра (не 4-ри както ТЕ са изкопали), за да се открие гробницата.

« Последна редакция: Март 23, 2008, 06:34:28 am от Tina »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #198 -: Март 23, 2008, 12:24:26 pm »
Книгата на Мутафчиев, я имам от зората на "демокрацията". Тогава за пръв път прочетох за този случай. По-късно прочетох първата книга на Стоянова за Ванга без да знам, че последните страници са посветени на същата случка.
Според мен и двамата не казват всичко, в някои детайли разкразите им се различават, но като цяло се покриват.
От други неща, които съм чувал излиза, че почти всички свързани със това преживяване, биват сполетени от незавидна съдба. Дали това е защото са станали неудобни на някой или нещо, или е като легендата за проклятието на фараона.
Може би, това, че преднамерено мястото е запечатано с много невинна кръв придизвиква отблъскващата енергия на мястото.
За мен и двамата са скрили факти, или може би им е било наложено несъзнателно да го направят. Тук явно са замесени непознати фактори. Специално за Стоянова съм чувал от неин познат(не го познавам лично), че не разбира някои неща и им прави грешни тълкувания. Това може би е наложено и от времето. В следващите книги Стоянова разказва някои мн. интересни мистични случки, с исторически отенък, например за хилядолетният град погребан под вулкан, или за огромният злаетн конник, заровен под един хребет. Както и за това, че конника е защитника на тукашните земи. А т.е. конника е тракийският герой, който е изобразявам много от траките, и по-късно го е представен и в конника от Мадара.
Около Мутафчиев също така витаят много слухове. Основните са известни. Но нещо интересно, което четох, бе, че според еидн човек, който се представя за близък приживе на Мутафчиев, вторият е говорил, че тибетски монах му е разказал, как при тях се пази знанието, че преди хиляди години от Хималайските земи са били изпратени хора към нашите земи. Това е слух. Не се знае, дали тоя който се беше представил за познат на Кръстю не си е измизлил и без това звучи странно. Но не толкова. От друг източник, май беше поредицата за българите на БТВ се спомена, че там някъде в хималайска долина около Тибет до днес живеел малък коневъден народ, в който се отривали много подобни на българите черти.
Макар и това да са легенди, по мистериозен начин се свързват с други легенди и слухове.
Легендата за пръстена на Людмила, за която имаше тема във форума. Тоя пръстен май и бил даден от хиндуисти и в него било запечатано добруването на България. После според различни слухове тоя пръстен бил откраднат или изгубен и това станало в година 1981-ва.
Живкова умира 81-а, дали се е натровила сама или е убита, това няма как да разберем. Но аз съм си дръпнал книгата за нея, написана от Богомил Райнов. А на тоя човек четох една много хубава книга и мисля, че може да му се има доверие. Сега мисля да я почна тази книга за биографията на Людмила.
Живкова е поддържала много близки контакти със сем. Рьорих, а аз много уважавам това, което са правили. Може би не се знае, но идеята за "Знаме на Мира" идва точно от сем.
Сега един факт - Тодор Живков, не е известно да е говорил никога на всеослушание за за смъртта на дъщеря си, но хората около него са писали, че това страшно го е пречупило. Единственият слух по въпроса, който съм чувал е, че само веднъж е казал, че зад смъртта на дъщеря му стоят сили, много по големи, но от какво не е казал.
Другият слух, който е свързан с египетската връзка е че, до смъртта си Живкова е водела кореспонденция с тогавашният президент на Египет.
Следва факт - че пак през 81-ва този президент е убит.
Сега - защо Ванга е казала, че на Людмила не и била писана тази преждевременна смърт. Според мен - може би защото наистина се е самоубила, тя е била в тежко емоционално състояние, а може би самоубийството е нещо извън предначертаното. Всъщност май не съм чувал, никога предсказание за смърт, която да е самоубийство.
Или другата причина може да е точно в тези "много по-големи сили".
Следващият слух с 81-а, който свързвам, е че точно тогава, Живков е казал, че досега е било добре, но отсега нататък ни чакат много тежки времена. Тогава и основават тия външни фондове в западни банки.
За мен лично това, че Живкова се е "побъркала" по индийците звучи положително. Може би това и е дало духовно израстване. Аз знам, че Ванга я е харесвала и я обичала като дъщеря. Но и, че ние сме свързани с тази култура по някакъв начин, поне сме били. Раковски е първият, който прави изследвания и за него това е факт. За него санскрит, означава самоскрит, т.е. таен език. Досега не е проведено сравнително изследване м/у санскритският и българският, но и така може да се каже, че в българският има санскритски думи. Като например "веди" - познание, провиждане, което на наш език е види, да видиш. Чекрък е санскритската дума за колело. Или ведическите герой Кубра. Имаше и друг с прабългарско име. М/у другото в Индия има училище на името на Раковски, и то не е по българска идея, даже изненадващо било установено, че там го почитат като борец за индийското освобождение. Раковски приживе пише за Индия, и сравнява участта на българите с тяхната. По времето когато са били част от Британската империя.
За Александър Фол, мога само да кажа, че за мен, а и от поддръжници и противници се признава за най-големият траколог.
А книгата на Мутафчиев за мен има много ценни препратки и сравнения, чудни идеи. И малко известни неща.
Там е една статия за Мадарският конник. Май за Казахстан ставаше въпрос, за местна легенда за пророка Кубра и неговото летящо куче. Там имало древно изображение на две кучета, черно и бяло, и сякаш едното било сяка на другото. Кучетата носели гердан. Какъвто носи и кучето до конника от Мадара. Изображения на кучета с гердани са намирани и в Плиска.

П.с. За кои дати са несъответсвията в книгата на Мурафчиев? За пирамидите мисли, че са посторени според научното становище. Може би за преселенията?
Той свъщност едва ли е имал достъп до по-модерни и западни теории, но определено е имал усет. Не съм чел другите му книги, но знам, че е писал в тях неща, които са развивани после от други. А всъщност от новите автори той първи ги предлага. Например за Навуходоносор.
М/у другото много неща за българите са развивани според вижданията на Раковски, виждам че и от Мутафчиев са вземали. Както и автохтониците пък ползват Ганчо Ценов. Но не винаги това се споменава.
« Последна редакция: Март 23, 2008, 12:41:47 pm от Ashaman »

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #199 -: Март 23, 2008, 19:55:43 pm »
Препрати ми книжката на Райнов за Людмила, ако можеш.

Разминаване на датите - имах впредвид само датите на експедицията. След уточненията ти за Политбюрото по онова време, се сетих какво ми каза един асириец - "Че е БЛАГОДАРЕН, че британците и американците са ограбили Ирак през 91-ва, за да се запази историческото наследство!"

Моментално направих аналогия с изнасянето на тракийското съкровище, със слуховете за руските кораби и изнесеното от Странджа, че даже и тези от Татул и Перперикон. Ако за момент допуснем, че си прав и ВСИЧКИ тези на върха са действали от родолюбие да спасят каквото могат знаейки, че идват лоши времена, то....ме побиват тръпки!

Точно както всъщност е спасен и тайнствения ковчег с непознатото писмо от Египет в Странджа....

И ако съдим по съдбите на Египет и Асирия, вече ме обхваща ледено суеверие - КАКВО СТАВА СЕГА В БЪЛГАРИЯ?!

П.П. И не се заблуждавайте за Индия и индийците - там е оастанала само цигания! Тези които имат макар и малка идея за културното наследство отдавна не живеят там. Също като в Египет и Асирия (Ирак и Сирия).
« Последна редакция: Март 23, 2008, 20:04:58 pm от Tina »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #200 -: Март 24, 2008, 14:52:57 pm »
Лабиринти са пътищата на съдбата. И всяко зло за добро. Знае ли се... Ефекта на пеперудата. Кой знае дали едно зло по неведоми пътища няма да донесе добро, или обратното. Но и въобще, доброто за един не е добро за друг.
Ще ти пратя книгата, и без това, днес виждам, че спиралата.нет вече я няма.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #201 -: Март 24, 2008, 18:32:36 pm »
Откъде идва легендата за пръстена на Живкова? Ако се доверим на книгата на руснака Валентин Сидеров "Людмила и Вангелия";
"
Людмила най-сериозно обмисляше възможността да захвърли всички постове и обществена дейност и дори беше споделила плановете си със Светослав Николаевич(Рьрорих, моя бел.). Но той я бе разубедил. Казал й, че такова осъществяване като при нея е изключително рядко, а положение като нейното се среща може би веднъж на сто години.
Между другото, Светослав Николаевич направи за Людмила това, което на мен някога категорично отказа - заведе я при Сай Баба. Според думите й разговорът със Сай Баба имал твърде банален характер, но когато се сбогували, той, както винаги, демонстрирал своите способности: сътворил от нищото платинен пръстен с вграден голям тъмносив на цвят топаз.
- Той отгатна – каза после Людмила. – Моят камък е топаз.
       Людмила ми показа пръстена. Държах го в ръце, гледах как топазът оцветява пръстите ми в лилаво. Изглежда, пръстенът притежаваше някакви магнетични свойства, защото пръстите ми също започнаха да излъчват лилава светлина. Забелязахме това, когато го върнах обратно на Людмила. Наистина явлението не продължи дълго, не повече от две-три минути.
"

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #202 -: Март 24, 2008, 21:03:26 pm »

П.П. И не се заблуждавайте за Индия и индийците - там е оастанала само цигания! Тези които имат макар и малка идея за културното наследство отдавна не живеят там. Също като в Египет и Асирия (Ирак и Сирия).

Тук не си съвсем права. Има индийци и индийци. И както има хора, отдадени на комерсиализъм и "правене на пари", така има и ъднърграунд ( колкото и малък да е той ), който разбира за какво става дума, и се опитва да живее както подобава, в тези така напрегнати времена. Индия е геомагнитна точка, център - също както и България. Можеш да скриеш / видоизмениш видимите белези на случващото се, но не можеш да отклониш потока на Енергия, който тече оттам. Именно това не искат да се разбере нашите скъпи номенклатурчици, и мислители с кухи глави. Защото ако този факт се разбере, всички произтичащи от него последици ще бъдат пагубни за тях...
За мен лично, случаите в Странджа и Царичина са доста свързани, ако се съди по подхода на военните към тях.
Замазване на очите с цел контрол, и "оцеляване"... Питам се: докога ли ?   :P
musica universalis

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #203 -: Март 24, 2008, 21:55:05 pm »
Според мен на Индия се е паднала задачата да съхрани духовното учение. По въпроса за Людмила трябва да се осветли. Тя не е мистик залиташ по идийското, а последовател на идеите развити в ново от Блаватска, през Рьорих и Дънов, и други учители, с които аз не съм запознат. Бялото братсто, Живата Етика, теософия или там каквото име му се сложи във всичките му нюанси, които се пораждат от повърхностното разбиране що е това. Не, че аз съм капацитет, но по тия въпроси вместо да се капацитира, може да се прочете как са го обяснили самите те.
Ненапразно тия учители или ученици, зависи от гледната точка, донякъде се отнасят с неодобрение точно към тия за които говори утра, там различни факири и демостратори на чудеса. Докато в основата е идеята за духовното развитие.
Не е нужно да си последовател за да разбираш идеята, например аз не се смятам за такъв, нито ако си последовател означава, че я разбираш.

Неактивен Tina

• Доста Писал
« Отговор #204 -: Март 24, 2008, 22:12:51 pm »
Според мен на Индия се е паднала задачата да съхрани духовното учение...

Това е определение, с което не съм съгласна! КОЙ казва, че това се пада на Индия?

Блаватска, през Рьорих и Дънов

Ау - не бих ги смесвала!

П.П. Чета за Людмила, ама още не откривам "ключето".

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #205 -: Март 24, 2008, 22:51:39 pm »
"според мен", значи аз го казвам.
За второто защо не би ги смесвала?

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #206 -: Март 25, 2008, 09:14:41 am »
Мда, аз също нямах предвид точно Блавацка и Рьорих  8), нито пък искам да внушавам някаква спасителна мисия на индийците... просто намеквам, че както тук излизат разни неща изпод земята, така и там има какво да се открива, защото земите и там са дооста древни, и в известен смисъл може да се каже за тях, че бъдещето им зависи от разплитането на най-древното, и най-скрито знание ...
Тепърва големи открития предстоят !!!
musica universalis

Неактивен Тук и сега

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 253
« Отговор #207 -: Март 25, 2008, 10:57:02 am »
Ако пръстена на Людмила е бил сътворен от нищото,то според мен няма къде да се търси,защото пак е отишъл там- ако е бил откраднат,негативната енергия на тези,в които е попаднал са го "стопили".

Нaскоро четох някъде,че всъщност Ванга не е  обичала особено Людмила,просто и се е налагало да я трае,заради положението и.Не знам къде е истината.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #208 -: Март 25, 2008, 11:39:33 am »
За съжаление, но обективно е така. Около такива личности се изграждат легенди и винаги се намират много хора, които да злословят или просто да вдигат интереса към себе си, говорейки или измисляйки си за тях.
Освен пак да препоръчам книгата на Райнов за Людмила, незнам какво друго. Казваш, че не знаеш каква е истината, ами прочети тази книга и прецени сам.
Крачката от осанна до разпни го е много лесна за ума, а средният път труден.
Но ето откъс, по твоя въпрос. Прецени сам.
"
Към края на своя „роман от спомени", както сам го определя, Левчев е включил и спомен, свързан с последните дни на Живкова. Видял я „в нейния малък кабинет в ЦК. Тя ми се оплака, че хора, с които работи я мамят и злепоставят по опасен начин. Крадели подаръци. Вземали рушвети за квартири. Разпространявали от нейно име небивалици. Гледах я ужасен не само от фактите, които ми доверяваше, а и от огромното пречупване, което беше настъпило в нея."
„Веднъж - продължава биографът - връщайки се от посещение при Ванга, разказах на тази мечтателка как знаменитата Петричка врачка я бе нарекла светица. Людмила ме погледна иронично и ми каза: „Аз съм нещо повече от све- тица". И ето тази мадам „Нещо повече" сега стоеше пред мене разколебана, уплашена, смазана... Оставали са й само няколко дни живот, когато тя ме попита:
— Какво да правя?"
Намерила и тя от кого да търси съвет! - ми е на устата да добавя, но ще премълча, понеже съм убеден, че целият този разказ е чиста лъжа. Преди всичко, авторът сам се е опровергал. Две страници преди това съобщава дословно: „През последните 18 месеца от живота й се виждахме твърде рядко, и то на официални сборища, където не можеше да се говори сериозно". В такъв случай на какво основание и по какъв повод е станала тази тайнствена среща „в нейния малък кабинет в ЦК", който едва ли може да се счита като място за „официално сборище". И накрая как е било възможно подобно свиждане „само няколко дни" преди смъртта, след като добре е известно - и не само на мен - че още близо месец преди това, тя бе заминала за Боровец с баща си.
Така ситуирана измишльотината ни разкрива най-нечистата си страна: канонизирането на Людмила за светица. Няма да се спирам на тази подробност, че биографът не само тук, а и на много други места държи да се представи за много близък човек на „Петричката врачка". Хора, които наистина са били близки на Ванга, вече са споменавали в печата, че Ванга открито е изразявала пред тях антипатията си към Левчев.
По-същественото е, че като религиозна жена тя никога не би си позволила да обяви за светец жив човек. И ако действително нарече Людмила светица, това стана едва през 1996 в предаването на Тадаръкова, където участваше и биографът. Така, използвайки свободно фактите, като суров материал за измислиците си, Левчев съчинява епизода за последния си разговор с Мила. И за коронната си клевета: - приписаната на Мила реплика: „Аз съм нещо повече от светица".
« Последна редакция: Март 26, 2008, 00:31:32 am от H. »

vali

• Гост
« Отговор #209 -: Април 04, 2008, 16:14:25 pm »
Привет на всички тук!

Ще започна с един сън отпреди година, който тогава не ми говореше особено. След време обаче това се промени, доколкото се заинтересувах повече от въпросното светилище на Бастет в Странджа. Може би е цял пъзел, понеже Странджа привлече вниманието ми с описването на явилите се фосфорисциращи фигури на скалата, които до голяма степен се препокриват с изображенията от една друга скала, за която вероятно по-нататък ще спомена. Когато за първи път ми разказаха за случките в Странджа се изумих от съвпаденията на описаното по скалата. Мислех, че става въпрос за едно и също нещо. Така разбрах тогава за Странджа, което вече засилва още повече интереса ми.

Може би и този сън има връзка. Сънувах да съм на гости в някакво селце на познати. Бях отседнал в къщата им и си почивах под едно дърво. Тях ги нямаше и бях сам. Съседите се притесняваха нещо, че непознат стои сам в къщата им, затова се отправих да ида при познатите. Изведнъж се оказах на обект при жената, която се оказа че е археоложка. Имаше и други хора от екипа, които внимателно търсеха нещо около една скала. Зарадвах се, когато я видях и се качихме двамата на скалата в горния десен край, където седнахме и започнахме да си говорим. По време на разговора започнах да се вглеждам в скалата под крата ни. Там изпъкна квадратно очертание, което започна да добива някакъв вид. Много наподобяваше Мандала. Вече вниманието ми беше изцяло в скалата, като в квадратът започнаха да се открояват все повече и повече детайли. Изведнъж вече се спусках бавно от високо, а детайлите се разшириха в размерите на цял град. Първите неща които бяха видими от високо бяха огромните статуи на котки, някои от тях гледащи нагоре. Статуите бяха много, а градът изключително красив. Това беше, което екипът търсеше. Напуснах съня с радостното изражение на археоложката.

Първо бях просто впечатлен от съня. След време разбрах, че вероятно това е градът Бубастис. А всичките низове от брънки събития просто сочат Странджа.
Така, от известно време чета в този форум, затова реших да го напиша тук. Виждам, че някои от вас са ходили до съответната скала :) а у мен желанието става все по-огромно, надявам се някакси и това да стане. :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27