Не ми се иска да ви развалям ентусиазма, наречете ме скептик, но няма начин Библията или коя да е от свещени книги (освен с корана с друга не съм запознат като съдържание) да се криптира като едно цяло или на брейкове под формата на логични и смислени притчи/ текстове. Занимавал съм се малко с тази наука (криптология) и съм на ясно с процеса. За подобни масиви от знакови отличия се използват сложни алгоритми, дори и с най-простия шифровъчен ключ който да кажем размества правилния ред на древно-ивритските знаци с една или повече позиции пак за цялата процедура ще трябва сериозна изчислителна мощ от рода на ( Athlon64 X2 4400+), а и на всичкото отгоре крайното произведение да е смислен текст ( при това поне 40% исторически, фактически доказани събития) и иногековете не могат да сътворят. Дори да има отделни псалми които са шифровани без съответния 100% ключ да тръгнеш да налучкваш питай учителката по математика за 8 клас дали е възможно

Плюс става въпрос за огромен промеждутък от време, а бе кво да продулжавам

. А да тръгнеш да редиш пасианс хоризонтално и вертикално, оо какви неща само ми излизат ( като филма от колибка

), учените отдавна спряха да се занимавата с този метод. Има друга вероятност съответна информация да е предадена крайно метафорично, за да се избегне логическа връзка и да се скрие, иначе звучи супер, лек за сичко, наука, телепортация, енигма, но е повече от наивно ( говоря за Библейския код, не за други писания, предсказания и най-вече много творци вкл. Леонардо и много художници и композитори тясно свързани с познанието )..Четете Библията има защо ..