Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Религия => Темата е започната от: H. в Юли 10, 2005, 19:41:38 pm

Титла: The Bible Code
Публикувано от: H. в Юли 10, 2005, 19:41:38 pm
Миналата година четох "The Bible Code" 1 и 2 на Майкъл Дроснин. Позовавайки се на Тората (разбира се в иврит), той и приятелят му математик, откриват в диагоналите и хоризонталите на Петокнижието тайни послания, които касаят цялото човечество следващите 4-5 години... Предричат смъртта на Арафат, Лондонският атентат, както и ядрен удар над Израел през 2006, което ще доведе до началото на краят. Казва се още, че предстои да се открие тайната на Божественият код на сътворението, който е закодиран в ДНК, както и извънземен кораб заровен в малкият полуостров Лисан в Мъртво море, от страната на Йордания. Той твърди, че във всички свещени книги на земните религии се съдържа подобен код.
Какво знаете по въпроса? Вярвате ли че такъв код може да съществува, или и той е част от дезинформацията (Майкъл Дроснин-руски евреин-журналист - живеещ от години в USA, по неговите думи - атеист  :P :P :P)?
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Controversy в Юли 10, 2005, 21:34:26 pm
Ами зависи. В Библията има определено някакъв код, но не вярвам, че това е код, който разкрива събития в бъдещето,и то толкова маловажни като смъртта на Арафат. Или пък ударите в Лондон...
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Юли 11, 2005, 03:00:22 am
Ами не знам... Аз само споделям какво пише... Пък и никой не знае с каква значимост е едно събитие в действителност. Истината за нещата се крие както знаем всички. На пръв поглед незначителни неща, могат да бъдат много важни в измерения, които даже не разбираме... Специално за Лондон си мисля, че ще е предтекст за война в Иран. То и на Нострадамус не му се разбират повечето от предсказанията, ама това не значи че нямат смисъл. Познава човекът  :P
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: asdfghjkl в Юли 14, 2005, 02:06:40 am
Ако е вярно определено навява малко страх. Според мен трябва да се страхуват повече тези, които са вредили на човечеството, защото Страшният съд идва, а той ще е наистина страшен.
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Юли 14, 2005, 02:11:43 am
Ето и една статия по въпроса:

         Преди време бе направено сензацинното съобщение, че трима израелски учени са открили кода на Библията. Чрез него древните текстове в свещената книга на християнството ще могат да бъдат дешифрирани. По този повод журналистът Майкъл Дроснин публикува книгата – “Кодът на Библията”.

         Опити да бъдат дешифрирани библейските текстове са правени отдавна, още през миналите столетия. Нютон, запален по езотериката, бил убеден в съществуването на таен код за прочит на Библията. Не можал обаче да го открие, защото не разполагал с компютър. Някои учени са на мнение, че огромното количество информация, съдържащо се в Библията, е шифровано с помощта на свръхмощен компютър. Физици, математици и компютърни специалисти смятат, че и да бъдат свързани в обща система съвременните най-мощни суперкомпютри (статията е 1998 година) на IBM, пак не биха могли да се справят с тази задача. А как ли се е осъществила операцията преди 3 хиляди години?
         Според израелският математик Елиаху Рипс, открил кода в сътрудничество с физика Витцум и математика Розенберг, той е създаден от разум, много по-различен и по-висш от нашия. Учените са изучавали еврвйската версия на Стария завет, тоест оригинала. Това е изключително важно, защото за разлика от редица други текстове той не е променян през последното хилядолетие. Ако от Тора (“Закон”, първите пет книги от Библията, приписвани на Мойсей) беше изпаднала една-единствена думичка, кодът не би действал. Непроменената версия се е предавала от поколение на поколение. Благодарение на това кодът бе открит и е вече научно потвърден факт. Тримата специалисти са приложили същата технология, която се използва и при други разработки в израелското Министерство на отбраната.
         Според Елиаху Рипс Библията съдържа такова количество информация, каквото не можем дори да си представим. Той твърди, че кодът е на няколко нива и напомня по-скоро холограма, отколкото кръстословица.
         Какво е прочетено в Библията след откриването на кода? Първите стъпки в тази насока са все още несигурни, но илюстрованите факти са любопитни. Образно казано, кодът действа като Интернет. Когато се извади дадено понятие, излизат всички взаимовръзки, в които то учавства. Айнщайн например е свързан с теорията на относителността, Холокоста – с понятията крематориум и 1940 г., нуклеарен с годината 2006. Ако Ицхак Рабин беше повярвал в откритието, направено от Рипс, може би щеше да остане жив, защото математикът лично го предупредил за възможното убийство. В Библията той прочел и името на убиеца – Амир. Пак там Рипс прочел и за сблъсъка на кометата Шомейкър-Леви с Юпитер. Учените го предсказват едва няколко месеца предварително, докато в Библията събитието е било зашифровано преди хилядолетия.
         Кодът на Библията е може би доказателството, че не сме сами в Космоса и че съществува космически разум. Но и предупреждение, смятат някои учени. Те имат предвид факта, че Библията е най-авторитетната и най-четената книга в света (преведена е на 2197 езика). И може би не е случайно, че точно сега, в 21 век, благодарение на откриването на кода човечеството ще проумее много неща от миналото, настоящето и евентуално от бъдещето. Зашеметяващите открития и познания може би ще ни накарат да преосмислим самоубийственото си поведение и да повлияем по някакъв начин на бъдещето на нашата планета. Учените са убедени, че значението на кода се свежда преди всичко до предупреждението да се предпазим от фатални бъдещи събития. Неговите създатели сякаш ни казват: “Това ви чака, ако сами не го промените...”
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: tarikkat в Юли 18, 2005, 14:26:48 pm
От години изучавам религиите и едно нещо е вярно зависи с какъв превод ще работиш. Сам по себе си оригиналът дава много отговори стига да се знае как се работи с него, защото иврит има няколко начина да го четеш а свещеният знак малко са хората които го знаят. За тази цел са и апокрифите стига да е наистина апокриф. А код има и информацията която дава не касае само човечеството но и световете около нас. Не се задоволявайте само с една книга ТЪРСЕТЕ :-[ :-[ :-[
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Октомври 08, 2005, 21:45:36 pm
Библейският код, частично дешифриран от американския учен Майкъл Дроснин, отдавна не е тема на ожесточени спорове. Факт е, че той е шифър, кодиращ информация за бъдещето и миналото. Някои изследователи дори смятат, че Библията е подобна на гигантски файл и съдържа много повече данни, отколкото можем да си представим. За Дроснин всеки по-голям военен и терористичен акт или значимо събитие могат да бъде разчетени с точност до дата и място. През януари 2005 г. компютърният специалист Ник Лейни проникна в “скрити сектори на големия файл”, разчитайки нова информация. Според неговите разшифровки в бъдеще на планетата ще се появят чужди биологични видове. Той се позовава на конкретен текст.
В “Откровението на свети Йоан Богослов” се говори за скакалци, идващи от бездната. Лейни тълкува “бездна” като “космос” и смята че става въпрос за инвазия на чужд вид:
“И затръби петият ангел, и видях звезда паднала от небето на земята, и даде й се ключа от кладенеца на бездната: тя отвори кладенеца на бездната и излезе дим от него като от голяма пещ.
Слънцето и въздухът потъмняха от дима на кладенеца.
И от дима излязоха скакалци по земята и даде им се власт, каквато имат земните скорпиони...
По своя вид скакалците приличаха на коне, стегнати за война.
На главите им имаше сякаш златоподобни венци, а лицата им бяха като лица човешки.
Имаха коси като косите на жени, а зъбите им бяха като на лъвове.
Имаха брони като брони от желязо, шумът на крилете им бе като шум от колесници с много коне, когато тичат на война...”
Очаква ли ни унищожение, смърт и разруха, се пита Лейни. Можем ли да се доверим на тези разшифровки? Има ли надежда, че ще останем сами и ще бъдем богоизбрани пред лицето на глобалната климатична катастрофа?
Едно е сигурно, - убеден е математикът, - идва голяма промяна, или, нека се изразим с думите на пророка, тя вече е настъпила.

Доротея Валентинова

http://www.supernatural-bg.hit.bg/KodBiblia.htm
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Октомври 09, 2005, 02:55:43 am
това са пълни глупости - фанете една достатъчно голяма по обем книга и пуснете софтуер да търси (грепи му викат линуксаджиите) за различни думи по диагонал или каквато и да е друга форма => 100% ще излязат резултати.

теория на вероятностите :-)  ... малко математика, анализ и статистика и ще ви стане ясно че тая книга е поредната манипулация.


.... като изровят камък на иврид в българия от времето на траките пак вЕрвайте
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Октомври 09, 2005, 14:06:19 pm
То не е правено на голи догадки това Атила... Чети има две книги за Bible Code, просвещавай се. Никой не е достатъчно тъп да хване книга и просто да засича думите на диагонал, за да се прави на интересен...
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Октомври 09, 2005, 14:58:30 pm
да да, ти май не искаш да схванеш това което ти пиша

колкото по-голям обем има един текст/книга толкова по-голяма е вероятността да намериш "скрите послания" по хоризонтал, диагонал или както решиш особенно ако търсиш клучови думи.
Тоя експеримета въобще не е научен зщото е проведен против всички правила на статистиката - отвори малко ученбици по математика и ще разбереш за кво ти говоря.

Същият експеримент е бил проведен и върху "Моби Дик" по същият принцип както е "изследвана" Тора-та.
Позняте какви са били резултатите => почти същите - хиляди ""сктити съобшения", "описание" на истрически събития както и "поглед в бъдещето"

... всичко е математика, статистика и анализ. като прескочиш малко правила познати само на математиците и напишеш убедителна книга може пък и някой да повярва

не бъдете наивни и винаги проверявайте всички възможни източници

Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Октомври 09, 2005, 15:06:11 pm
Ами проверил съм ги Атила. Иначе нямаше да пиша тема сериозна като тази.
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Октомври 09, 2005, 16:04:38 pm
я метни едно око тука

http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/moby.html
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/diana.html
http://cs.anu.edu.au/~bdm/dilugim/wtc.html

относно книгата The Bible Code - това е книга а не научен труд. Такива подвеждащи творби от страна на ервеите има много - нали една лъжа като се повтори 1000 пъти става истина. Само да ви напомня, че теорията за правене на сапун и кожени изделия от евреи също беше разпространена от "експерти" което е пълна глуспост. Симон Византал беше развил също терои за изтребването на евреите с ток, ама някак си се наложи тази за газовите камери ... ама това всичко е тема на друг разговор.

поздрави

Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Октомври 09, 2005, 16:34:14 pm
Атила, не разбирам какво се опитваш да ми докажеш. Всеки вярва в каквото избере. Ако ще се правим на велики и аз мога да ти дам 11 милиона и 500 хиляди линка, които излизат в google, когато напиша "The Bible Code". Доказателства от учени, които разбират 3 пъти повече от теб и мен, ако не и 108 пъти повече... Влез и провери. Ти го удряш на личен спор вече. И за правописа и за това. Аре да не изпростяваме, нали? Все пак това не е моя теория и аз не търся внимание от никого, най-малко от теб. Тук съм, за да запознавам хората с някои неща, с които съм се сблъскал. Такива, каквито заслужават вниманието. И това се отнася за всички теми и юзъри. Няма нужда всички да ми се нахвърлят, само защото аз съм постнал някаква тема, както стана с президентите. Едва ли не видиш ли, Horus е виновен, че съществуват такива теории. Никъде не пиша, че някои трябва да са съгласни с всичко, което излагам. На някои неща, аз също не вярвам. Просто поствам интересни според мен неща. Както и в "Книги" - "с тази книга можеш да си избършеш гъзът" или нещо от сорта... За какво? Ти нормален ли си? Така ли се говори? Това разговор ли е? Пак все едно аз съм написал книгата... Аре моля те спри да изпростяваш.
Гледам да поствам разнообразни неща. Ако се разтърсиш из другите форуми, ще видиш, че никой не си прави толкова труд - да търси снимки, да превежда, да поства толкова теми. Повечето неща, няма да ги откриеш никъде, защото на никой не му се занимава толкова. Не че имам излишно време. Мога да правя милион неща. Ама правя това - така съм си решил...

Това изказване не го пиша сега заради конкретната тема, не се хващай пак да ми обясняваш какво си имал предвид и т.н. Това го казвам, защото наблюдавам тенденции в поведението ти. Ако имаш лични забележки да продължим на чата, за да не тъпчем форума с още баласт, че и без това се разводнихме адски напоследък...

С най-добри чувства - вярваш или не...

Н. :)
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Октомври 10, 2005, 14:44:52 pm
Атила, прав е човека:) Големи хора сме. Ако някоя книга не тихаресва, никой не ти дава право да кажеш "избърши си гъза". Най-малкото обиждаш човека, който е постнал за тази книга. Много неща на тоя свят са "отношения", както в математиката. Може да ти е смешно, ама и аз съм математик. По отношение на Моби Дик си прав, колкото повече е обема, толкова повече "посляния" Разликата, на която Хор набляга е , че единия обем е Библията, а другите обеми..някакви си.

Говориш така, все едно всичко разбираш, което не е баш така. Тука сме големи хора, или поне мислещи като големи, и всеки иска да бъде уважаван, въпреки различията в мненията.

Аз лично спирам спора с теб. Искрата беше, че ме обиди, казвайки че съм на път да спечеля наградата за най-много тъпи постинги...:))) твое право, драги ми Атила:)

Единственото време, което имам за постинги е в офиса, където шефката ми е на 3 метра от мене и зяе като рептилия на заколение. Нормално е от многото минимизирания да забравя кво пиша въобще. И да, с Windows съм , щото не съм спец. по писитата:))) Сорри.


Оберон от Амбър
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Октомври 10, 2005, 15:49:07 pm
Вижте кво намерих в Книгата на Енох:

"8. Ето имената на последователите им: Семиаз, Уракабарамеел, Акибеел, Тамиел, Рамуел, Данеел, Азакеел, Саракмиал, Азазел, Армерис, Ватраал, Ананес, Завебес, Самсавеел, Ертзел, Турел, Йоамяел, Аразеал. Това бяха водачите на тези 200 ангели."
 ??? ???
Наблягам на Ананес:) Нали се сещате за шумерския бог Онанес...:)))
Инетерсно...

Оберон
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Октомври 10, 2005, 22:59:05 pm
Здравейте конспиратори, конспираторки и вие малки конспираторчета,

.... та въпроса по тази тема беше:
Цитат
Какво знаете по въпроса? Вярвате ли че такъв код може да съществува, или и той е част от дезинформацията
на койот и отговориx с това кaквотo знам.

Цитат
Всеки вярва в каквото избере.
Ама вярвай си, на мене не ми пречи.

Цитат
Доказателства от учени, които разбират 3 пъти повече от теб и мен,
Само дето това доре не е теория а само една книга - да не говорим за научен труд. Ако беше научна теория (или труд) щеше да бъде публикувана поне в специализираните списания за физика, математика или лингвистика - това не се е случило, няма и да се случи. Също така споменатите професорите Рипс (математик) и Дорон (физик) офицялно се дистанцират от написаното в книгата. И двамата потвърждават, че са имали контакт с Дроснин, и че само са обсъждали темата и нищо повече.

Относно "кенефната харитя" - не го приемай лично. Това е само моето лично мнение и нищо повече.

Цитат
единия обем е Библията, а другите обеми..някакви си.
да даааа, господ е диктувал на мойсей директно текста - нали така беше :-)
... та дови е споменал, че ще се повярят идиоти и неверници като мене дето ще сравняват Тора с Моби ДикПоздрави
Атила
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Октомври 10, 2005, 23:11:32 pm
Атила пак не схвана, ама се отказвам. Говорим на различни езици.

Очаквай да ти признаят консервативните учени нещо от това, което говорим тук... Яко си противоречиш. Ако нещо се превръща в "наука", чак когато някой го потвърди, значи няма смисъл да си говорим... Все едно Буш да излезе утре и да каже, че е рептилия...

Старият Завет е диктуван от Ануннаки, а не от Господ много ясно...

Толкоз от мен...
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 10, 2005, 00:56:11 am
Преведе си книгата на Дроснин. Който проявява интерес да си я купи. Аз вече го направих. Няма да я чета скоро обаче :PБЕСТСЕЛЪР В АВСТРАЛИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, КОРЕЯ, ПОРТУГАЛИЯ, САЩ, ТАЙВАН, ФРАНЦИЯ, ЮАР И ЯПОНИЯ.
В продължение на 3000 години Библията е съхранявала таен код. В средата на 90-те години той е разчетен с компютър от група еврейски математици и откритието им е потвърдено от редица водещи учени и експерти от Пентагона.

Всяко значимо събитие от нашето минало и бъдеще - Втората световна война, холокостьт над евреите, кацането на Луната, убийството на Ицхак Рабин и братята Кенеди, избирането на Бил Клинтън и Джордж Буш, надигането на ислямския фундаментализъм и вълната от тероризъм през последните години, краят на нашия свят - всичко е зашифровано в първите пет книги на Стария завет.

Изследователите допускат, че в кода е записана съдбата на всяко човешко същество, неговото раждане, живот и смърт. Може би миналото, настоящето и бъдещето на всеки от нас е заложено в тайния шифър на Библията. Кой е създателят на Библейския код - висш разум от миналото, свръхинтелект от бъдещето или просто Бог?

Едно е сигурно: Библейският код ни заставя да приемем онова, в което самата Библия иска да вярваме - че не сме сами!
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 10, 2005, 01:12:40 am
Ето още една статия, която намерих одеве...


Закодирано ли е бъдещето в Библията?

Антон Радославов, 14.10.2004

На 11 септември 2001 г. светът беше разтърсен от най-мащабната и кървава терористична атака в историята на човечеството – нападението на Световния търговски център в Ню Йорк. Освен хилядите жертви това събитие остави трайни последствия в почти всяка област на съвременния живот. Страхът, несигурността, изострянето на религиозните конфликти и нуждата от драконовски мерки за сигурност вече са всекидневие.

Едно нещо е сигурно – светът никога няма да бъде същият.

Можеше ли да се предвиди и избегне тази трагедия? Изписаха се хиляди страници за предварителна информация, която разузнаването е имало и е пренебрегнало, но като християни нас ни интересува друг източник на информация, много по-сигурен, издържал теста на времето и все още учудващо актуален – Библията. На много места в Библията се говори за Последните времена и за признаците, по които да ги познаем. Исус предупреждава учениците си за световни катаклизми, войни и преследвания на християните в Последните дни. Все повече изследователи на Библията смятат, че вече живеем в последните времена, и че апокалиптичните картини, описани в Откровението на Йоан” и в Книгата на пророк Даниил ще започнат да се случват в рамките на не повече от 10 години.

Но дали в Библията могат да бъдат открити конкретни предупреждения за събития като атентата от 11 септември?
Според привържениците на така наречения библейски код в Свещеното писание са закодирани всички важни събития от човешката история с конкретни имена, дати и подробности. Те са скрити в оригиналния текст под формата на таен шифър, който може да се разчете само с компютърна програма. С помощта на библейския код са предсказани множество мащабни политически събития: точният ден на началото на войната в Персийския залив, атентатът срещу израелския премиер Ицхак Рабин (заедно с името на атентатора) и дори атаката на Световния търговски център през 2001 г., но никой не се е вслушал в предупреждението.
Ето какво казва един от изследователите на библейския код Кийт Джаксън: “Използвайки библейския код, открихме 14 думи и изрази от Книгата на Левит, които предсказват някакъв вид терористична атака над Ню Йорк малко след 2000 г.”

Интервюто е публикувано в документалния филм “Библейският код” на „Гризли Адамс Продакшънс”. Годината е 1999 – две години преди атаката на Световния търговски център. Очевидно е, че Кийт Джаксън не е предполагал колко зловещо реални ще се окажат предсказанията му само след две години.

Опити за откриване на скрит код в Библията е правил още Исак Нютон.

Според биографа му Джон Кейнс Нютон е бил убеден, че в Библията Бог е закодирал информация за минали, настоящи и бъдещи събития. Той е търсил този код до края на живота си.
Преди около 50 години е открит първият ключ към библейския код. Равинът Вейсмандел от Прага забелязва, че ако чете всяка петдесета буква от книгата БИТИЕ, се получава думата ТОРА – еврейското име на първите пет книги от Библията. Същото се получава и в някои от следващите книги от Стария завет. Това е принципът, по-който днес математици и теолози изследват скритите послания Библията. С помощта на компютърни програми те търсят думи и изрази, като пропускат 3, 4, 5 или повече букви. Именно по този начин еврейските математици Дорон Уитстум и Елиаху Рипс предсказват точната дата на началото на войната в Персийския залив.
Три седмици преди войната д-р Рипс открива следните изрази, закодирани в Библията: „Огън на трети шеват” (което отговаря на 18 януари 1991 г.), „Ракета”, „Война”, „Хюсеин избра този ден”.
Разполагайки с тази информация, израелското разузнаване подготвя ефективна отбрана, така че изстреляните от Саддам Хюсеин на тази дата ракети “Скъд” нанaсят минимални поражения на Израел.
Впечатлен от точността на това предсказание, американският репортер Майкъл Дроснин се свързва с израелските математици и започва самостоятелно да изследва Библията.
През 1994 г. открива закодирано името на тогавашния премиер на Израел Ицхак Рабин, пресечено с думите „Атентат”, „Тел Авив”, „5756 година” (което отговаря на 1995/96 година от общоприетия календар), а малко по-късно открива и името на атентатора – АМИР.
Журналистът се свързва с приближени на израелския премиер и ги предупреждава за опасността. Самият премиер не приема тази информация твърде на сериозно.
На 4 ноември 1995 г. идва ужасяващото потвърждение на това предсказание. В Тел Авив премиерът Ицхак Рабин е застрелян от Йигал Амир, 26-годишен ортодоксален евреин.
Това е повратен момент за журналиста Майкъл Дроснин, който казва, че до този момент се е съмнявал в истинността на библейския код. Сега пред него стои въпросът, кой е могъл преди 3000 години с такава точност да предвиди събития от нашето съвремие. Майкъл Дроснин систематизира изследванията и откритията си и през 1997 г. издава книга, наречена „Библейският код”. Книгата става световен бестселър.
Ето какво пише Дроснин, който не е религиозен и никога не е вярвал в съществуването на Бога: “Библейският код доказва със сигурност едно нещо – че съществува разум, многократно надхвърлящ човешките възможности, който е могъл да погледне хиляди години напред и да закодира бъдещи събития в Библията.”
Според директния текст на Библията това е Бог.
Именно затова Библията се нарича Свещеното писание, Божието Слово. За нас, вярващите, тя е директното откровение от Бога, Неговото писмо до човечеството.
Тук възниква въпросът за автентичността на Библията. Много хора смятат, че многобройните преписи и преводи са изменили Писанията до такава степен, че те нямат нищо общо с оригинала. Под съмнение се подлага предимно автентичността на Стария завет, защото е писан преди 3000 години, но фактите и археологическите проучвания доказват, че подобни критики нямат никакво основание.
Да се спрем първо на начина, по който се преписва Тората. Евреите смятат, че дори само една буква да се обърка или изпусне, целият ръкопис е невалиден. Занаятът на писаря се предава от баща на син и завършването на всеки ръкопис е тържествено събитие за цялата еврейска общност. Най-безспорното доказателство за автентичността на Библията са така наречените Свитъци от Мъртво море. Това са стотици преписи на Библията, скрити преди 2000 години в пещерите в местността Кумран.
Първите свитъци са открити през 1947 г. от трима бедуини. Оттогава до днес местността Кумран край Мъртво море е обект на постоянни археологически разкопки, а намерените текстове се възстановяват и изследват от много световни учени. Днес повечето от тези текстове се съхраняват в така нареченото Светилище на книгата в Израелския музей в Ерусалим (с кой спорих, че са там в музея на Рокфелер? Май с жоровелев и Оберон...).

В Кумранските свитъци са намерени всичките книги на Стария завет, такива, каквито ги познаваме днес, с изключение на Книгата на Естир. Най-ценната находка е свитъкът на пророк Исая. Ръкописът е дълъг седем метра и е запазен почти непокътнат. Текстът е напълно идентичен с този, който познаваме днес.
Именно този оригинален еврейски текст на Библията използват днес изследователите на библейския код. Макар че е открит от учени, днес библейският код е достъпен за почти всички, които се интересуват и се снабдят с необходимата програма.
Самият Кйит Джаксън е консултант по телекомуникации.

Същият човек, който предсказва с точност трагедията от 11 септември, смята, че апокалиптичните събития, описани в Откровението на Йоана, ще започнат да се случват съвсем скоро.

Времето ще покаже дали това е така или не. Дали библейският код наистина съществува? Дали някой е можел да предотврати трагичните събития, които видяхме?
Едно е сигурно: Библията не е обикновена книга. Тя наистина носи важна информация за нас, за нашия живот, за нашето бъдеще. Информация, която си струва да научим, преди да е станало твърде късно.
Ето думите на Исус Христос в последната глава на Библията:
“Ето, идвам скоро. Блажен, който пази написаното в тази книга пророчество.
“Ето, идвам скоро; и у мен е наградата, която давам да отплатя на всеки, според каквито са делата му.
“Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.”
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Alien в Декември 10, 2005, 07:43:38 am


Изследователите допускат, че в кода е записана съдбата на всяко човешко същество, неговото раждане, живот и смърт.Оф добре че само на  човешките иначе щеше да бъде малко зловещо :P :P :P
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 15, 2005, 11:16:28 am
От къде мога да си изтегля в електронен вариант книгата:"Библейският код"?Много книги имам,но нея не.
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Декември 15, 2005, 11:23:04 am
firma, не си губи времето въобще. Това е загубена кауза, няма сми:)))

Оберон Конспиратор:)
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 15, 2005, 11:25:23 am
От 3 ден се опитвам да се регистрирам в форума 8)Най-накря успях.Няма нищо загубено.Всички сме в играта ;)
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 15, 2005, 19:59:39 pm
firma, не си губи времето въобще. Това е загубена кауза, няма сми:)))

Оберон Конспиратор:)

Oberon, за нещо, с което не си запознат, не говори ;)

Книгата може да се прочете веднъж, нищо повече. Има някои верни неща, но се преизсилват като цяло. Интересно е, нищо повече.

На електронен вариант няма как да я намериш на този етап. Аз не бих си правил труда да я направя...
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 16, 2005, 08:04:56 am
Ясно,oще е няма.Horus,след като си я чел,ако не те затормозявам можеш ли да ми кажеш в общи линии най-важното от книгата според теб-кое е пресилено и кое може би е истина.В бургас не мога да е намеря книгата по книжарниците.Правих поръчка по интернет и пак нищо 8)
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 17, 2005, 03:08:36 am
Иди на първа страница от темата, там пиша - всъщност с това откривам темата ;)

Всъщност най-важното е, че в Лисан - п-в в Мъртво море има заровен кораб на Ануннаки и евреите искат да го изкопаят от 100 години, ама йорданците не им дават :P
Титла: Re: The Bible Code (???)
Публикувано от: Eon в Декември 17, 2005, 08:21:42 am
да бе да
ще ги пита някой йорданците
те са последна дупка на кавала
 :P
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 17, 2005, 22:44:16 pm
Не е така.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Joro Velev в Декември 18, 2005, 01:51:00 am
Horus,
би трябвало да знаеш, че в споменатия от теб музей, са само удобните за върхушката в момента фрагменти.
Другите, по-важните са другаде.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 18, 2005, 01:55:38 am
Да, при самият Рокфелер.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 18, 2005, 12:53:05 pm
Миналата година четох "The Bible Code" 1 и 2 на Майкъл Дроснин. Позовавайки се на Тората (разбира се в иврит), той и приятелят му математик, откриват в диагоналите и хоризонталите на Петокнижието тайни послания, които касаят цялото човечество следващите 4-5 години... Предричат смъртта на Арафат, Лондонският атентат, както и ядрен удар над Израел през 2006, което ще доведе до началото на краят. Казва се още, че предстои да се открие тайната на Божественият код на сътворението, който е закодиран в ДНК, както и извънземен кораб заровен в малкият полуостров Лисан в Мъртво море, от страната на Йордания. Той твърди, че във всички свещени книги на земните религии се съдържа подобен код.
Какво знаете по въпроса? Вярвате ли че такъв код може да съществува, или и той е част от дезинформацията (Майкъл Дроснин-руски евреин-журналист - живеещ от години в USA, по неговите думи - атеист  :P :P :P)?

Според книгата през 2006 г. ще се случват тежки глобални промени :-\
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 18, 2005, 15:27:28 pm
Мда. Няма спор :(
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Декември 22, 2005, 10:51:08 am
Идеята за код в Библията, който може да бъде разгадан с компютър и с математически изчисления, не е никак нова.

Още в зората на своето зараждане юдаизмът развива учението за Кабалах - свещената наука на числата и буквите, върху която се градят всичките еврейски системи за гадаене. Там се съдържат и всичките окултни знания на юдаизма.

В съвременния свят съществува една мощна тенденция за поюдейчване на християнството - разпространяват се всевъзможни трактовки на библейски текстове, на религиозни сюжети и прочея, които се отдалечават от христоцентричните идеи, заложени с Новия завет и всичко поставено след това.

Библията е код - при това код, в който е заложено всичко. Не случайно дори посветените от други религии признават, че Библията е по-специална книга. Разгадаването на този код обаче, не е математика. Достъпът до тайната не е лимитиран от способността за боравене с формули, както много евреи си представят. Ако беше така, вече в подземията под Пентагона отдавна да разполагат с "всяка власт, що е на небето и на земята".

С математически средства наистина могат да се постигнат известни резултати в разчитането на библейския код, а с известно натаманяване може да се представи и всяка зрелищна или обезсърчаваща манипулация, която някой пожелае да заложи. Но пълното разчитане на Книгата минава само през един Път и за този Път тя самата говори в глава 13-та на Първото послание до коринтияните от апостол Павел : )
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Декември 22, 2005, 11:06:15 am
Добър пост :)
Този път си права за кода. Той не е математика, а Дух :) На Библията много неща не ми харесват и едно от тях, е че се достига Бог по някакъв определ за целта начин, който изключва човешкия фактор, изразен в свободата на избора и тн. Затова ми харесва повече източната мъдрост, защото постигането на Бог там е въпрос на личен избор, и никой не ти казва ако не дойдеш при мен няма да се спасиш. Спасението е за добрите, честни и духовно извисени хора, независимо по кой Път поемат. Така мисля аз от много време насам, и няма да си променя мнението. Всичко останало е фейк. Аз вярвам в нравствения закон вътре в мен, в чистотата на духа и морала. Всичко останало за мен е промиване на мозъци - ма дали има рай или ад, не ме бърка.

Човека опорочи всяка идея за собственото си спасение. По природа той си е тъпо копеле. В една книга, която сега чета за догоните, благодарение на Хор :))), пише че човек се разбунтува още при Сътворението си и затова е толкова несъвършен. Това е тъжната истина. Имало е и сега има Велики Учители, ама една лястовица пролет не прави.

Дали има код или не, е без значение за мен. Две са нещата, които наистина ме впечатляват в Библията - "по делата ще ги познаете", "не прави това, което не искаш на тебе да правят". Макар и първото да е казано за Апостолите, то важи за всеки един от нас. Второ няма нужда от коментар. Това е за мен човешкия и нравствен код.

Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Joro Velev в Декември 25, 2005, 01:57:16 am
"не прави това, което не искаш на тебе да правят"
Само това да се приложи реално и тотално, ще е голям скок в развитието ни.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Alien в Декември 25, 2005, 08:30:30 am
"не прави това, което не искаш на тебе да правят"
Само това да се приложи реално и тотално, ще е голям скок в развитието ни.

Абсолютно !
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 27, 2005, 01:09:17 am
Програмат Unlocking the Bible Codes, можете да си свалите от eDonkey.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Heinie в Декември 27, 2005, 08:10:25 am
Ей-сега ще си я дръпна, подозирам, че е някаква простотия...
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 27, 2005, 15:47:02 pm
Не са само подозрения :P
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 27, 2005, 16:05:20 pm
Прочетох най-накрая книгата.Даже е проверих колкото мога,започва с аритметична прогресия и до вероятност 99,998%.Аз съм инженер,учил съм 4 части висша математика.
Посланието на Бог го видяха всички:"След като знаете кода ще промените ли света?"
Или .........предните статии дето все ги пускам за 2012 г. какво ще става 8)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 27, 2005, 16:20:34 pm
Разкажи ни повече!!! Дръпни си и програмата, професионална е, пишеш думата която търсиш и то ти показва дали я има или не като код :) Ама много невероятно ми се струва ;)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 27, 2005, 16:38:02 pm
Ами моето мнение,една малко представа какво е Бог.Сами може да си решим живота.Тези 99.998 процентови пророчества,много добре са казани "Предупреждения".Коментара е излишен Библията е писана от Висш енергием разум-Бог.Другите цивилизации наричат Бог-силата на Вселената.Сега е оправена предупрежнение към САЩ,като и отсъздателите на  кода така и от руската православна църква.Щатите може ако така продължават може скоро да изчезнат от картата на света-вероятност 99,998.Минимум 3 милиарда жители ще ги няма след 2012 г.
Ще променим ли нещо след като знаем кода?
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 27, 2005, 16:42:23 pm
За жалост не :'(
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Декември 27, 2005, 16:47:34 pm
Ще пусна статия в нов-топик за Петър Дънов,който без да е знаел за кода е говорил нещо..........
"
Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. "
Петър Дънов
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Декември 28, 2005, 10:21:27 am
Много готино:)
Библията може и да е писана от ръка на светец, ръководен от Висшата сила, но за жалост е редактирана от любящи бога евреи, гърци, римляни и тн. Така че, колко е верен кода е друг въпрос:))

Обирон Скарион
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Декември 28, 2005, 21:29:55 pm
Евреите си пазят старите ръкописи да ти кажа... Ако решат, могат да си открият истинският код. То нашите приятели си го знаят от памти века де :P
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Януари 30, 2006, 13:30:20 pm
Истинската, истинската, ИСТИНСКАТА Библия никога не е записвана на хартия, никога, дори и със старите еврейски букви! Истинската Библия дори не е съставена от думи, а от друг вид смислоносения, които се предават на посветения в нещо като несподелима телепатия - така се пази тайната от лудостта на човечеството.

Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. "
Петър Дънов


Напълно гарантирам, че това не са думи на Петър Дънов - познавам начина му на изразяване и съм сигурен, че това е някаква спекулация. Като мирови Учител, вярвайте ми, той е знаел какво прави и не случайно се е спуснал към България. Причината е непонятна за нашата мисъл, но тя е много свързана с особеностите на езика и музиката ни, а също и с местоположението на земята ни. Иначе, той не веднъж е признавал, че българите са с дебели глави и това му коства много трудности. Но той не е дошъл именно тук случайно, дори с риска да ме обвините в някакъв национализъм.


Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Януари 30, 2006, 13:55:26 pm
няма код в библията - ние сме кода и всеки го носи във себе си.
математическият модел описан в тая книга е супер тъп е нереален. споменатите учени официално са се дистанцирали ... ама вие си вЕрвайте де, не ми пречите ;D ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 30, 2006, 13:59:22 pm
flyDragon,Петър Дънов е имал директна връзка с божественият свят.И за пророчеството му Гърция да потъне през 2010 г. пак ли е спекулация. :-\
 Атила,вземи малко разучи висшата математика ,линейна алгебра и аналитична геометрия,започни с интегралите и теорията на вероятностите.Както сам разбираш кода е чиста наука-висша математика. ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Януари 30, 2006, 14:35:44 pm
рикардо рикардо, я седни и си отвори отново учебниците преди да вярваш на каквото и да е. Значи тука става дума за класическа вероятност от теорията на вероятностите -> каква е вероятността зададената търсена дума да съвпада с такива от библията и да има някаква геометрична зависимост.

Предполага се, че даден опит има краен брой изходи, които са равноправни. При провеждане на опита се случва някой от тези изходи, при това всеки от тях може да се случи с еднакъв ''шанс''

Рецептата е проста. Достатъчно е да преброим благоприятните изходи и разделим това число с броя на всички изходи => Брой на благоприятните изходи / Брой на всички възможни изходи

Брой на всички възможни изходи при нас са 2 - има попадение, няма попадение    
Брой на благоприятните изходи - колкото по голям обема в който търсим толкова вероятноста се покачва

Сега, смени библията с Моби Дик - почти със същият обем като библията и ще намерш и там много, ама страшно много предстакзания.

ето ти едно просто и ясно математическо доказателство  ... дай едно противно и ще говорим отново
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Януари 30, 2006, 14:40:39 pm
Логиката на Атила е желязна:)
М/у другото Рикардо, нищо лично ама постовете са някак си...как да кажа, само църковно-православни? С каква цел? Не вярвам само това да те вълнува нали?
Няма код в Библията. Някой иска да си направи код, само и само Библията да излезе книга на книгите...блах:)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 30, 2006, 14:55:55 pm
Oberon,тепърва започвам да пускам статии от "Свещенният КОРАН".Там нещата са изразени кратко и ясно.
Аз съм православен християнин,но КОРАНА лично за мен е свещенна книга. :D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Януари 30, 2006, 14:57:27 pm
Само че тук не сме религиозен форум:)))
Ти си пиши де:) Ако те интересува, дългите ти статии не ги чета ( не се обиждай, нямам време, а съм сигурен че има зрънца ) :)))
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 30, 2006, 15:04:58 pm
Трябва да се прави разлика между религия и вяра. ;D
Религията е за хора без работа. ;D
А дали има код в Библията,до 2-3 години ще се разбере накъде ще ходи цялото човечество. ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Януари 30, 2006, 15:08:01 pm
Ако питаш мене,религията дава работа на бая хора:)
форумааааа !!! Дигам ви на война с/у онези готини младежи с костюми и вратовръзки, дръзнали да дойдат по нашите земи и да сеят гнусната си зараза!!!!! Сещате ли се:)))?
Атакаааааа!

Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 30, 2006, 15:12:00 pm
Войната е вече нещо остаряло,демодирало.Тези хора са жизнено необходими за пресяването на душите.
Оberon,ти си разбрал това,но много хора не са.
Насила хубост не става.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Януари 30, 2006, 15:14:47 pm
Рикардо друже:)
Войната никога не е демоде. Тя е в нас откак ни има хахахах, без майтап.
Човек никога няма да се отърси от "човешкине" неща в себе си.
Война ще има, и тази война която иде, ще е затварящата се врата на Петото слънце мдам...
Аз мисля да гледам шоуто от в.Ботев :)))

Атакааааааааааа!!!!
Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: valer4o в Януари 30, 2006, 23:02:33 pm
Здравейте, искам да изкажа своето мнение колкото и плоско и тъпо да го наречат някои. 1. "за книгата и за истината в нея" . Сигурен съм че няма такава, или поне НЕ в количеството в което се опитват да ни убедят. 2. Защо вместо да се опитваме да разберем кои и къде са "ЛОШИТЕ" момчетаи момичета от нашият свят, не се опитаме да поискаме помощ и разяснения от "ДОБРИТЕ". Няма ли да е по-лесно????? ще си купя тази книга, но искам да се оплача, че с всяка следваща, информацията става все по -постна. Световната цензура е тотална, това е!!!! тотална дезинформация. И защо приемате "Старият завет" за чиста монета???? Как така Мойсей е писал на иврид , след като най-ранните доказателства за този език са от период 2000 години след "40 годишната разходка в пустинята" организирана от туристическа фирма "МойсейТур"ЕООД. Тогава на какъв език са писани 10 божии заповеди, и не е ли имало случайно "РЕДАКТИРАНЕ" на инфото????

 Тука всички сме от един отбор, поне така искам да бъде. Всеки може да каже какво мисли,  и другите са длъжни да се опитат да го разберат. Аз не пиша много, но пък съм прочел всичко тука. Много инфо съм събрал и съм благодарен на всички ви. Както се казваше в един филм " истината е някъде там", а аз бих добавил" ами да отидеме да я намерим"
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Атила в Януари 31, 2006, 11:28:23 am
Цитат
Брой на благоприятните изходи / Брой на всички възможни изходи

Брой на всички възможни изходи при нас са 2 - има попадение, няма попадение   
Брой на благоприятните изходи - колкото по голям обема в който търсим толкова вероятноста се покачва
значи това не е съвсем вярно. седнах и поразмислих още по темата

Брой на благоприятните изходи / Брой на всички възможни изходи

Брой на благоприятните изходи = f(M, g)
значи броя на благоприятните изходи е функция от обема на текстовият материал М и възможните геометрични фигури g

Брой на всички възможни изходи = 2 x f(i)
Брой на всички възможни изходи при нас са 2 - има попадение, няма попадение умножен по функция от i която дефинира дължината на търсеният израз. Идеята е - колкото по-дълъг е израза толкова по-малка е вероятноста за попадение

ми това е математическото изразяване на Кода На Библията на основа на теорията на вероятностите

Малко дефиниции на база на математиката горе:

1.
Ако библията беше 2 пъти по голяма и търсехме 2 пъти повече различни географични фигури щяхме да имаме за всеки търсен отговор 2 попадения ... веселба

2.
ако търсим кратки думи (от 3 букви примерно) вероятността на попадение трябва да е огромна

3.
в всяка книга с огромен обем можем да намерим търсени думи или изрази подредени в определена геометрична форма


... ако някой има нещо против математическият модел или смята че бъркам някъде нека пише

Поздрави
Атила

п.с. все пак става дума за библията и темата е в раздела "Религия", тъй че да се вярва в Кода не е лошо ...
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 31, 2006, 11:59:22 am
Ето част от разработката на Библейският код описана в книгата.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 31, 2006, 12:01:15 pm
Oще 2 страници от кода
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Януари 31, 2006, 12:03:06 pm
и още малко..
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Февруари 01, 2006, 14:37:31 pm
flyDragon,Петър Дънов е имал директна връзка с божественият свят.И за пророчеството му Гърция да потъне през 2010 г. пак ли е спекулация. :-\Не, това за Гърция е вярно - и много други неща ще потънат, не само Гърция... Ricardo, не виждам на какво основание "подвеждаш под тъждество" твърдението ми, че нещо е спекулация със съвсем друго нещо, за което нищо не съм казал...Атила,вземи малко разучи висшата математика ,линейна алгебра и аналитична геометрия,започни с интегралите и теорията на вероятностите.Както сам разбираш кода е чиста наука-висша математика. ;D


Ricardo, моля те, не се занасяй! Математиката не може да сметне дори нещата, които най-обикновен художник-перспективист може с лекота да ти нарисува...

Атила, абсолютно си прав - кодът е в човешкото същество...

Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Февруари 01, 2006, 15:09:42 pm
Математиката може да сметне всичко, не ми говори щуротии.
А не съм чувал никога за "художник-перспективист". Що за чудо е туй и има ли почва у нас?

Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Февруари 01, 2006, 15:23:36 pm
 flyDragon,виждам че почна да осъждаш кой прав и кои крив.
И ако може обоснови се значи за 2010 г. е описано в кода за потъването на Гърция,така е казал и Петър Дънов.
Обоснови се точно какво и кое е измилица.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Февруари 01, 2006, 16:22:47 pm
flyDragon,виждам че почна да осъждаш кой прав и кои крив.
И ако може обоснови се значи за 2010 г. е описано в кода за потъването на Гърция,така е казал и Петър Дънов.
Обоснови се точно какво и кое е измилица.

Математиката може да сметне всичко, не ми говори щуротии.
А не съм чувал никога за "художник-перспективист". Що за чудо е туй и има ли почва у нас?

Оберон


Не може да сметне любовта. Не може да сметне истината, когато тя е философска, нито правдата, нито мъдростта. Не може да сметне какво е добродетел, нито какво е вдъхновение. Не може да сметне произхода на човека, не може да сметне какъв вкус има целувката на обичания човек - казахме го, не може да сметне любовта. Нито красотата. Нито какво е човешкият трепет. Не може да сметне интуицията. Не може да сметне поезията - никак даже! Такива работи...

Перспектива е едно от ученията в изобразителното изкуство, което се занимава с пространствената дълбочина на образа. На по-дълбоко ниво се занимава и с неговата цветова дълбочина (въздушна перспектива), а също и със сферичното му изкривяване - все явления, идващи от очите ни. Може и да не съм се изразил прецизно, не съм специалист по перспектива.

Нека никoй не ме кара да давам критерии за истина. Не че нямам такива, но нека никoй не ме кара да ги давам.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Февруари 01, 2006, 16:26:56 pm
Тези неща не може , знам. За код говорехме:)))

Благодаря за инфото за художниците, не знаех

Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Февруари 01, 2006, 17:23:52 pm
flyDragon,моля те обясни ми кратко и ясно за това което те питах за кода,кое е човешка исмислица.
Значи думите на Бог за 2013 че ще остави земята пуста и обезлюдена...-са човешки злокобни фантазии.
Тази година и миналата дето се отправиха предупреждения да си оправим реките,пак фантазии според теб.
Миналата година преди да станат наводненията в България,разбрах за тях от проф.Гюров,предупредих за това от негово име в сайта www.bgbible.net.Там ме сметнаха за "обладан от дявола" и изтриха моите теми.Искаха да ми четат евангелието да изгонят демона от мен. ;D
Станаха наводненията и какво стана-събирайте помощи за 1000000 българи.Как можа това да се случи?
Не знаехме.Оправдания.Сега е пак същото.
Любовта е едно,реалността друго.
Всеки си мечтае да живее в един добър,красив,мирен и изпълнен с любов свят.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Февруари 01, 2006, 17:37:24 pm
Ricardo, предлагам ти никога да не мислиш за любовта като за някаква красива добавка, която не е съществена част от така наречената "реалност".

А по останалата част от съобщението ти - с риск да се повторя:
(Ricardo, не виждам на какво основание "подвеждаш под тъждество" твърдението ми, че нещо е спекулация със съвсем друго нещо, за което нищо не съм казал...)2 - точно така, това ти го казах вече веднъж, но ти продължаваш със същата [логическа] грешка...
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Alien в Февруари 01, 2006, 17:44:45 pm
Между другото аз също съм чел в лекции на Дънов точно това което писа Рикардо. Възможно е и да не са негови думи или да са видоизменени. Все пак той това го е писал към края на инкарнацията си и е знаел какво ще се случи с България и е било нормално да е разочарован....

А наистина това за Гърция също съм го чел и едното нещо няма нищо общо с другото.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Eon в Февруари 01, 2006, 19:05:55 pm
Продължавам с басовете
Оберон ;D

Гърция няма да потъне през 2010
 :) :)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 01, 2006, 19:16:50 pm
Тук в тази обстановка щеше да има добра инвестиция за един букмейкър.  ;D
Според мен "Книгата на книгите" е написана много специфично така че тя да може да даде отговор на умни и не толкова .Това с кодовете е излишно и дори малко съмнително, защото ако вземем произволен текст  пак можем да засечем думи изрази  и "пророчества" ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Февруари 02, 2006, 14:23:57 pm
Коя е книгата на книгите:)))?
Библията? Но, тенкс :)))
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: firma в Февруари 02, 2006, 14:34:55 pm
14. И ще бъде проповядвано това Евангелие на царството по цяла вселена, за свидетелство на всички народи; и тогава ще дойде краят.матей глава 24
Tова се сбъдна вече,още не е настъпил края. ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 02, 2006, 18:00:31 pm
14. И ще бъде проповядвано това Евангелие на царството по цяла вселена, за свидетелство на всички народи; и тогава ще дойде краят.матей глава 24
Tова се сбъдна вече,още не е настъпил края. ;D

??? Че кога се е сбъднало това?
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 02, 2006, 22:07:06 pm
ами всичко каквото е писано в Библията се е случило това че някои не вярва сие лично негов проблем и пропуск ;)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 02, 2006, 22:15:47 pm
Има сбъднати неща, написани и в други книги.  ;D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 02, 2006, 22:33:18 pm
да не говориш за за такива като корана които са силно редактирано копие на "БИБЛИЯТА"
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 02, 2006, 22:45:38 pm
ами всичко каквото е писано в Библията се е случило това че някои не вярва сие лично негов проблем и пропуск ;)
я ми посочи едно такова нещо.Но да не е нещо общо което може да се съотнесе към всяка епоха
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 02, 2006, 22:52:18 pm
да не говориш за за такива като корана които са силно редактирано копие на "БИБЛИЯТА"
Изобщо нямам предвид каквато и да е религиозна литература.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 02, 2006, 23:00:06 pm
в стария завет се предрича идването на Христос и съдбата му.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 03, 2006, 00:43:04 am
Като цяло концепцията на идването на Христос е метафора за въплътяването на космическия човек на земята, сливането на материалния с духовния свят... Всичко което оборва тази концепция цели да застопори нещата в това им състояние, но началото вече е положено, необратими процеси са се развили, и кардинални промени предстоят..
Не е нужно да си професор по физика, за да забележиш овехтяването на еволюционния позитивизъм и материализма, и зараждането на една нова раса... :P
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 11, 2006, 21:32:21 pm
каква раса бе човек тук не става дума за раси а за Дух.
Идването на Христос е не да се свържи с материалното, а напротив да ни потсети, че прекалено внимание обърнахме на материалното, а така забравяме (загубваме) духовното.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 11, 2006, 23:50:46 pm
Предречено е идванвето на спасителя...месията на евреите,не на Христос.Както и да е...кажи друго
в стария завет се предрича идването на Христос и съдбата му.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: virtual в Февруари 12, 2006, 00:03:53 am
да но нали в кражна сметка пише че Бог е за всички равен ,а и от друга страна все пак те първи са приели тази вяра докато ние сме се кланяли на идоли
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 12, 2006, 01:53:20 am
Аз съм чувал, че глаголицата има много общо с еврейската азбука и че преводите на Библията са почти изцяло точни.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 12, 2006, 12:43:55 pm
да но нали в кражна сметка пише че Бог е за всички равен ,а и от друга страна все пак те първи са приели тази вяра докато ние сме се кланяли на идоли
  Въпрос:Как ще докажеш че древните Богове са идоли,а не Кръстът и иконите?
И те са приели Юдаизмът,което си е бая прецакана вяра откъдето и да го погледнеш.

Глаголицата прилича на еврейската азбука по това,че всяка буква си има цифрова стойност съответваща на нея,и за това
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 12, 2006, 12:45:55 pm


Аз съм чувал, че глаголицата има много общо с еврейската азбука и че преводите на Библията са почти изцяло точни.

Така че може би и по българския превод могат да се правят изследвания с кода.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 12, 2006, 12:49:07 pm
Пък и нека не забравяме че има една теория че първата библия е била българска
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Oberon в Февруари 13, 2006, 11:26:47 am
virtual, много си прав причтелю. Не се бях замислял никога за подобно нещо, но благодарение на теб ....
Може би Второто пришествие ще бъде наистина духовно явление, а не просто Той да се върне и да раздаде справедливост. А именно тук толкова време вече говорим за това духовно явление.

Благодаря ти виртуал:)

Оберон
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Февруари 16, 2006, 14:08:57 pm
Глаголицата е могъщо различна от еврейската азбука със своите близо 40 символа (в еврейската са 22) и със сложните си звукосъчетания, от които днес са ни останали само Я, Ю, Щ. Като графика Глаголицата няма аналог и много окултисти твърдят, че в нейните изображения има космически смисъл - днес от това  ни е останала главно Ж. В стария български правопис, който беше престъпно изкоренен от комунистите по нареждане на Москва, имахме две най-силни връзки с Глаголицата - това бяха двойно Е и Йота, които тук няма как да ви изпиша, но понеже ги обичам, ще ви ги нарисувам и изпратя.
Глаголицата няма нищо общо с еврейската азбука - тя обслужва съвсем друг вид език, звуконосенето при нея е съвсем различно и символиката при нейните начертания разкрива съвсем различни концепции за света.
Отново повтарям, за математически изчислим код и дума не може да става. Библията, както и всяка велика поезия, е композирана по извънлогически, интуитивен път и да се говори за кодово разгадаване на значението й или буквално сбъдване на предречени събития, е глупост. 
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 16, 2006, 15:10:40 pm
Първото май е руското "Э"-оборотное  ::)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: ---------- в Февруари 16, 2006, 17:42:04 pm
Не, няма нищо общо с Э. Руснаците, които са получили азбуката си от нас и са имали същите букви, са изхвърлили глаголическите остатъци с идването на комунизма. Всъщност, както винаги, и ние правим това малко по-късно, за да им се харесаме...

Двойноте Е можем да определим тук условно като колебание между "е" и "я" - например при "хлЯб" - "хлЕбен"; йота, или двойно А, е колебание между "а" и "ъ" - проявява се в "дЪга", "пЪт". С тези букви езикът ни е притежавал една нежна мекота, която трудовите класи са помляли и сега само в някои села из Централна България все още може да се усети, както и в речта на потомствено възпитаваните нео-аристократи.

Э-оборотное си е чисто руска идея, за да се отличи мекото "е" от твърдото "е". В българския ние нямаме меко "е", което на руски го произнасят като в английската дума "yes".

Всъщност Дънов, който междувременно се е занимавал много и с нумерология, е предвидил изхвърлянето на тези свещени според думите му букви, както и отпадането на -ъ и -ь като окончания на думите в езика ни. Той е предупреждавал, че с това българите ще си навлекат голяма злина и заради това днес много от неговите последователи се учат да пишат със стария правопис. В него има наистина голяма и нежна елегантност...
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 16, 2006, 19:25:29 pm
А някой може ли да ми даде цялата азбука?
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 16, 2006, 20:53:04 pm
Аз я имам, даже май са два варианта (става дума за глаголицата).
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 19, 2006, 09:08:05 am
А това е прабългарска азбука (поне за такава ми я дадоха). На какво мнение сте, виждали ли сте я?
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 19, 2006, 10:41:40 am
Е, ако пък тази прабългарска азбука не показва сродството между българите и готите. Прав е явно Ганчо Ценов, че хуни, готи и българи са имали един език. А тук има интересни неща: http://members.tripod.com/~Groznijat/pb_lang/pbl_2_4.html Ето ги и руните:

Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Gil-Galadh в Февруари 19, 2006, 11:32:06 am
Това са скнадинавските руни а келтските изглеждат така:
(http://www.freyasrealm.com/alphabet_ogam_bethluisnion.jpg)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 19, 2006, 11:35:06 am
ОК, поправих го!
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 19, 2006, 11:52:49 am
Дъвиан, този линк няма ли го на български? Интересно дали тази азбука се смята за прото-кирилицата, сиреч тракийската азбука, създадена от Орфей.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Дъвиан в Февруари 19, 2006, 12:05:13 pm
Не знам друже, един приятел се занимава с тези работи и го чакам да ми прати материали за старобългарската азбука и тогова сигурно ще ги постна във Форума. Но ето тук открих нещо интересно: http://www.math.bas.bg/~tabov/azbuka1.htm
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: Mirotvorec в Февруари 19, 2006, 12:16:38 pm
Добре, ще чакаме.  :D
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: dessita в Март 06, 2006, 12:32:44 pm
Започнах да чета "Библейският Код" - изданието на български, искам да разбера, това ли е цялата книга, защото прочетох за някакви 2 части.
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Март 06, 2006, 12:40:08 pm
На английски са 2 малки книжки. Не съм чел книгата на български и не мога да ти кажа, дали са ги събрали в една книга :(
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: dessita в Март 06, 2006, 13:37:05 pm
щом мяма друго издание се предполага че е цялата нали:)
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: fisk в Март 07, 2006, 00:06:13 am
Не ми се иска да ви развалям ентусиазма, наречете ме скептик, но няма начин Библията или коя да е от свещени книги (освен с корана с друга не съм запознат като съдържание)  да се криптира като едно цяло или на брейкове под формата на логични и смислени притчи/ текстове. Занимавал съм се малко с тази наука (криптология) и съм на ясно с процеса. За подобни масиви от знакови отличия се използват сложни алгоритми, дори и с най-простия шифровъчен  ключ който да кажем размества правилния ред на древно-ивритските  знаци с една или повече позиции пак за цялата процедура ще трябва сериозна изчислителна мощ  от рода на ( Athlon64 X2 4400+), а и на всичкото отгоре крайното произведение да е смислен текст ( при това поне 40% исторически, фактически доказани събития) и иногековете не могат да сътворят. Дори да има отделни псалми които са шифровани без съответния 100% ключ  да тръгнеш да налучкваш питай учителката по математика за 8 клас дали е възможно :D Плюс става въпрос за огромен промеждутък от време, а бе кво да продулжавам  :) .  А да тръгнеш да редиш пасианс хоризонтално и вертикално, оо какви неща само ми излизат ( като филма от колибка  :)),  учените отдавна спряха да се занимавата с този метод. Има друга вероятност съответна информация да е предадена крайно метафорично, за да се избегне логическа връзка и да се скрие, иначе звучи супер, лек за сичко, наука, телепортация,  енигма, но е повече от наивно ( говоря за Библейския код, не за други писания, предсказания и най-вече много творци вкл. Леонардо и много художници и композитори тясно свързани с познанието )..Четете Библията има защо ..
Титла: Отг: The Bible Code (???)
Публикувано от: H. в Март 31, 2006, 02:40:22 am
Излезе и II-ра част (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=587.0) - спазиха оригиналният вариант на 2 книги :)
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: firma в Април 04, 2006, 20:02:05 pm
Дали е има по книжарниците вече II та част.
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: Дъвиан в Април 04, 2006, 20:04:48 pm
Щом е излязла  ;D
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: firma в Април 04, 2006, 20:08:23 pm
Щом е излязла  ;D

Първо само в София и после в останалите градове. :P
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: Alien в Април 07, 2006, 17:04:32 pm
Щом е излязла  ;D

Първо само в София и после в останалите градове. :P

Излязла е във Варна ми я предлагаха в една книжарница преди 10 дена.
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: firma в Април 07, 2006, 18:54:12 pm
Значи вече и в бургас трябва да има.
Титла: Отг: The Bible Code
Публикувано от: H. в Април 07, 2006, 23:47:07 pm
Има я разбира се ;D
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: H. в Януари 11, 2007, 17:45:12 pm
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=151
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Ноември 30, 2010, 21:57:40 pm
Преди времем и аз имах големи очаквания от скрит код в текста на Библията. Единственния шифър който намерих е, че този текст е силно раздут и текста всъщност трябва да се преработи. Дори оригиналния език трябва да е не "еврейски" или гръцки, а някакво подобие на латински или стар италиански диалект. Езика всъщност не е важен, важни са имената, годините, цифрите и самите събития, не буквите и думите дори и самия език не е от значение, което изключва самия смисъл за шифроване на код в текста. Самия гръцки е изкуствен език, а представяния за "еврейски" е някакъв диалект от Испания. До сега не съм видял някой да е намерил нещо смисленно или да е успял да предскаже някое събитие чрез код в текста.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Amrita в Декември 01, 2010, 20:19:46 pm
Винаги ми е било чудно, как Библията може да се възприема буквално. Това е текст, който е изцяло метафоричен.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Декември 01, 2010, 20:24:19 pm
Сегашния текст е според евангелския жаргон "плътски", Метафори има в поученията, но повечето или по главни събития са записани правилно, само интерпретирани погрешно.
Всеки търговец си хвали стоката, това не означава че самото послание е ненужно, излишни са само търговците в храма не самия храм.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Декември 02, 2010, 12:12:32 pm
Винаги ми е било чудно, как Библията може да се възприема буквално. Това е текст, който е изцяло метафоричен.
Ееее,чак пък цялостна метафора....Едва ли.Мисля,че има много повече от обикновена метафора.
"богоизбрания"е прав за търговците.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: fishbone в Декември 03, 2010, 14:17:06 pm
Метафори има в поученията, но повечето или по главни събития са записани правилно, само интерпретирани погрешно.
Мми те метафорите на са грешки... ;)Метафори има навсякъде в Библията, както и немалко метонимии, хиперболи и пр. И именно поради тяхното непознаване идва грешната интерпретация.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Monolith в Декември 26, 2010, 20:34:25 pm
Ето истината за "кодовете" в Библията:

http://www.youtube.com/v/Lk3VgQgxiqE?fs=1&hl=bg_BG&rel=0

Вярно е, че има много метафори, символи и други подобни в Библията, но да се търсят скрити "кодове" си е чисто безумие. С тези "кодове" псевдо учените целят да объркат хората, за да ги отдалечат от разбирането на писанията и да ги накарат да търсят под вола теле.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Декември 26, 2010, 21:04:56 pm
Напълно е възможно да съществува такъв код в библията.Правя уточнение обаче, че говоря за оригинал на библията или нейни преводи, в които преводачите са предали точни значенията, етимологията, синонимията и т.н. на всички ключови думи и изрази в текстовете и.
Защото сигурно има и преводи, в които някои ключови значения са леко или по-силно поизменени.

Някои от предсказанията вече са факт-смъртта на Арафат, декодирането на всички човешки гени и др.
Други пък не се се изпълнили-ядрен удар над Израел през 2006, откриването но извънземен кораб заровен в малкият полуостров Лисан в Мъртво море, от страната на Йордания и т.н.

Но съм сигурен и друго, че всяко откритие, което дава знания за сила и власт, няма начин да бъде съобщено (обнародвано  ;D) в медии.Тези работи не са за широко обществено ползване ;)

 
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Monolith в Декември 27, 2010, 09:53:07 am
Добре, как да се изразя по-ясно, за да ме разберете...

Самото търсене на шифровани кодове в Библията е БЕЗСМИСЛЕНО. Нещо повече - търсенето на скрито познание си е чист гностицизъм, а гностицизмът е чист сатанизъм.

Метафорите имат смисъл - да. Символите имат смисъл - да. Но скрити кодове - няма.

Търсенето на езотерично просветление, "illumination", представлява самото ядро на вярванията на Луциферианството, Гностицизма, или направо казано - САТАНИЗМА. Гностиците, луциферианците вярват, че спасението на човека става чрез разбирането на скрито знание - gnosis. И когато проумееш скритото знание ставаш "illuminated" - осветен. Сега разбрахте ли за какво става въпрос?!?

Според християнството обаче, спасението на човека става не чрез откриване на скрито познание, а чрез ВЯРА В ХРИСТОС и спазване на Божиите заповеди.

Така че този, който е поне малко християнин, много добре знае, че всички тия приказки за скрити "кодове" в Библията са лъжа. А търсенето на такива "кодове", които само "осветените" (illuminated) можели да разберат - е антихристиянско, сатанинско.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Декември 27, 2010, 13:06:56 pm
Добре, как да се изразя по-ясно, за да ме разберете...

Не бъди толкова зъл бате, човешкия разум е ограничен от всичката простотия наоколо независимо дали става на въпрос за Библията или нещо обикновенно в живота. Така че наличието на скрити познания не е сензация, а следствие на света в който съществуаме. Това че някой е извадил някакви измишльотини, свързал ги е с политиката и медиите, не знаачи че няма неща, който не са известни и не биха могли да бъдат открити. И каква е това че спасението идва от Христос значи че всички злини биха могли да се поправят. Тоест има тайни които могат да се намерят, независимо че някой твърдения са погрешни.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Monolith в Декември 27, 2010, 17:28:58 pm
За пълното разбиране на Библията е нужно познаването й. Нужно е и познаване на историята. Но най-вече - нужна е вярата в Бог и Спасителя. Когато вече веднъж си се отдал да следваш християнството, всичко ще ти се изясни. И няма да са ти нужни тайни измислени "кодове" и тем подобни глупости.

Виждам че си вярващ, bogoizbrania. Мисля, че ще се съгласиш с мен.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: GaBOSS в Декември 27, 2010, 21:15:55 pm
Според християнството обаче, спасението на човека става не чрез откриване на скрито познание, а чрез ВЯРА В ХРИСТОС и спазване на Божиите заповеди.

Така че този, който е поне малко християнин, много добре знае, че всички тия приказки за скрити "кодове" в Библията са лъжа. А търсенето на такива "кодове", които само "осветените" (illuminated) можели да разберат - е антихристиянско, сатанинско.
Понеже зачекна таз тема, що пък Сатаната да е лошият, а Господ (Йехова) да е добрият?
Защо трябва да чета една книга буква по буква и ако се отплесна в разсъждения, Вие ме обвинявате?
А ти самият, Monolith, чел ли си библията в оригинал да за заявяваш такива крайни твърдения?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Декември 27, 2010, 21:26:39 pm
Добре, как да се изразя по-ясно, за да ме разберете...

Самото търсене на шифровани кодове в Библията е БЕЗСМИСЛЕНО. Нещо повече - търсенето на скрито познание си е чист гностицизъм, а гностицизмът е чист сатанизъм.


Това е произволно и нелогично твърдение, което използваш, за да докажеш тезата си за сатанизма.Смисловата връзка е измислена от тебе, и няма нищо общо с истината.
Може да няма кодове, но търсенето им не е безсмислено, защото хората в развитието си търпят промени и някои  търсят отговори на много възникнали въпроси в библията. Да търсиш отговори, да се съмняваш, да се развиваш, не е сатанинска работа, а развитие на интелекта и еволюция.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Декември 27, 2010, 22:04:51 pm
Забелязали ли сте колко "много" познават синоптиците, ще вали на изолирани места, възможни са превалявания .....
И ако вземе да завали ... на видяхте ли как познаха че и с тези кодове от 2000г. били познали, ами ние правим все едно и също независимо в кой век сме все правим така че да се изтребваме ... то от това по ясно няма.Що не пише че всичко ще бъде ОК А  ??? ? Кодове, мърмарици ....... всичко е една голяма празна работа!
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Декември 28, 2010, 12:57:02 pm

Е не е чак толкова празна работа.
В живата и неживата природата си има елементи, (гени, строеж на и развитие на жизнени системи и т.н.) които действат в определени зависимости и когато учените ги разкрият, казват, че са разкрили кода на тези развития и/или зависимости, или на даден строеж.За такива кодове става въпрос.За библията твърдиш, че няма.Така е докато не бъде разкрит.Никога не казвай няма, щото може и да се намери.
Ако не виждаме нещо, не значи, че го няма въобще. Ако го няма покрай нас, ще го има другаде.За това говоря. :drinks:
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Декември 28, 2010, 14:11:48 pm

 :hi:
marhs, донякъде бих се съгласил със теб, в часта че не трябва да го казвам по този начин, но моят изказ е такъв.
Учените са открили на Мойсей .....  ;), досега няма никакво доказателство за нашият произход освен някакви теории, та то не бяха струнни мембранни ..... и т.н., всеки каквото му щукне прасне една формула и айде "Нобелист" ;D.
Писал съм го и пак ще го повторя, ако човека разбере какво е по същност никога няма да се материалезира, нека да го кажем по този начин  ;).
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Декември 28, 2010, 14:30:42 pm

Наистина има много измислици, безсмислици и фантасмагории по въпроса.
А може би за разкриването не трябва да се гледа от научна, а от морална, духовна или други гледни точки. :hi: 
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Декември 28, 2010, 14:33:45 pm
Точно!
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 03, 2011, 14:44:16 pm
За пълното разбиране на Библията е нужно познаването й. Нужно е и познаване на историята. Но най-вече - нужна е вярата в Бог и Спасителя. Когато вече веднъж си се отдал да следваш християнството, всичко ще ти се изясни. И няма да са ти нужни тайни измислени "кодове" и тем подобни глупости.

Виждам че си вярващ, bogoizbrania. Мисля, че ще се съгласиш с мен.

Отговор на студент тройкаджия, като не е учил по въпроса пише каквото знае. Библията не е документ за спасение, щото това значи, че повече от половината население са 100% осъдени поради неграмотност.
Нека се изразя по-кратко кодове има, но не в сегашния текст, а във времето и годините на хората и събитията, ето едно скорошно мое откритие. Авел е убит 121АМ, Исаак е заведен на планината Мория 2121АМ, А Христос е разпнат и възкресен точно през 4121АМ, А познай какво ще се случи през 6121АМ, която скоро ще настъпи според продължжителността на годината от времето на Библията.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 03, 2011, 16:29:29 pm
А сега разкодирай 121АМ, 2121АМ, 4121АМ, 6121АМ, че да стане ясно и на не-богоизбраните за какво иде реч.   ;)
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 03, 2011, 16:39:55 pm
Това са години, Anno Mundi = А.М. е от основаването на света. Мислех че става ясно  все пак в постинга говоря за време.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Януари 03, 2011, 20:36:40 pm
Нещо тези години ми се струват стъкмени  ;), коя година е разпнат Христос?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: ARRI в Януари 03, 2011, 21:18:46 pm
Коя е точната година на сътворението на Света? Простете ми невежеството, но нищо не разбрах :(.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Rio в Януари 03, 2011, 21:49:32 pm
Коя е точната година на сътворението на Света? Простете ми невежеството, но нищо не разбрах :(.
07.11.1917г. е сътворен светът, според съветския календар.
За повече информация http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%82_%D1%81%D1%8A%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Януари 03, 2011, 22:03:03 pm
Коя е точната година на сътворението на Света? Простете ми невежеството, но нищо не разбрах :(.


Ако е на вселената-преди 13 милиарда години.

Ако е само на света-Земя -преди 5 милиарда години.

Ако е за живите организми въобще на земята-преди 1 милиард години.
(но извънземните ще го знаят по-точно, питай тях ;) )

А за хората-преди 100 000 години. :drinks:

За други сътворения, не се сещам.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 03, 2011, 22:32:21 pm
Коя е точната година на сътворението на Света? Простете ми невежеството, но нищо не разбрах :(.
Година 0(нула) ANNO MUNDY начало на светът, сътворение, това е най естественния календар, но тези години вече не отговарят на сегашните поради космически катаклизми след 4200АМ година. Съотношението е 2 към 3 според Лука 3, където се споменава, че бременността е била 6 месеца, а не както сега 9.

Година 121АМ, Кайн убива Авел

Година 2121АМ, Авраам завежда Исаак на планината Мория.

Година 3121АМ, Ппринесена е първата Пасха в построения миналата година Храм в Йерусалим.

Година 4121АМ, Иесус Христос е рапнат на същата планина, 7 седмици след това възкръсва.

Година 4200АМ, Времето завършва своя математически точен ход, като сега сме малко преди 6000АМ плюс-минус 200 години приблизително.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 03, 2011, 22:37:44 pm
Цитат
А познай какво ще се случи през 6121АМ, която скоро ще настъпи според продължжителността на годината от времето на Библията.

Aбе на някой му куца математиката.
Ако летоброенето започва от раждането на Христос, писаната от теб година е минала и нищо не се е случило(2000 година)
Ако е от датата на разпването все още е доста далечна.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 03, 2011, 22:40:37 pm

Иесус е роден точно 4100АМ.
От 4121-ва до 6000-та са почти 2000 години +/- 200 години, каква грешка видя ?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 03, 2011, 22:42:19 pm
Богоизбрания от къде ги вземаш тези цифри?
До колкото аз съм запознат такива изчисления за годините е правил Исак Нютон
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 03, 2011, 22:43:19 pm

Иесус е роден точно 4100АМ.
От 4121-ва до 6000-та са почти 2000 години +/- 200 години, каква грешка видя ?

На 21 години ли е разпънат?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 03, 2011, 22:55:40 pm
На 21 години ли е разпънат?
21 години тогаващни, което се умножава по 1,5 и получаваме сегашна продължителност 31,5 години. Изчисленията са споредгодините на патриарсите, на нютон годините са по други.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Януари 03, 2011, 23:05:45 pm
Сега и аз да попитам значи:
Иисус роден 4100г
разпнат 4121 
ама не бил на 21 а на 31,5г и какво излиза че не е разпнат 4121 а с коефициент 1,5 се получава 6181,5г щото да стане на 31,5г иначе сметките ми изобщо не излизат или ти ни мяташ на черешата ;).
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 04, 2011, 08:45:01 am
Богоизбрания от къде ги вземаш тези цифри?
До колкото аз съм запознат такива изчисления за годините е правил Исак Нютон
"Звездите му го говорят"
 8)


Сега и аз да попитам значи:
Иисус роден 4100г
разпнат 4121 
ама не бил на 21 а на 31,5г и какво излиза че не е разпнат 4121 а с коефициент 1,5 се получава 6181,5г щото да стане на 31,5г иначе сметките ми изобщо не излизат или ти ни мяташ на черешата ;).
;D
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 04, 2011, 10:14:18 am
Изчисленията са споредгодините на патриарсите, на нютон годините са по други.

В Библията пише че Метусалем(дядото на Ной) е живял 900 години, което си е доста невероятно, но умножено по 1,5 прави 1350 години, а това колкото и праведно да е живял ми се вижда небъдница.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 04, 2011, 15:57:07 pm
А защо мислиш, че Метусаил е бил напълно човек като нас? и е живял на скапана планета като тази? Занеш ли че в Африка средната продължителност на живота и то при жените е 47 години, мъжете рядко изкарват и до 40.
 Според моите изчисления Ной дори е живял не 800 и няколко години като пише, а цели 1200, което е наши 1800 години  :o
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: agrippa в Януари 04, 2011, 17:35:28 pm

 Според моите изчисления Ной дори е живял не 800 и няколко години като пише, а цели 1200, което е наши 1800 години  :o

В едно и също тяло ли е пребивавал, или се е прехвърлял в нови тела?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Януари 04, 2011, 18:09:57 pm
Богоизбрания от къде ги вземаш тези цифри?
До колкото аз съм запознат такива изчисления за годините е правил Исак Нютон

Иесус е роден точно 4100АМ.
От 4121-ва до 6000-та са почти 2000 години +/- 200 години, каква грешка видя ?

И аз мисля, че bogoizbrania би трябвало да ни каже някакъв източник, както си е по правилата в сайта.Иначе кой ще повярва на казаните от него години. :)Интересно кой е определил 0.00 АМ и по какъв признак, събитие или нящо друго ?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 04, 2011, 19:54:21 pm
За летоброенето Anno Mundi има достатъчно или дори повече от небходимата информация. Съвсем естественно е, че както човек брои годините си от датата на раждне, така и света трябва да започне летоброене от създаването си. Всички останали календари са политизирани, и не стават за Библията.
ЗА източника на моите изчисления съм писал няколко пъти, около 30% от числата в Библията, най-вече в БИтие глави 5 и 11 където са годините на патриарсите за истински другите са променени, но не е друдно да се пресметнат. Естественно ползвам и метода на намиране връзката между отделните личности, например Авраам Сара раждат Исаак на 100 години, следвателно Авел също е роден когато Адам е бил на 100, а Ева на 90. От тук намирам, че Авраам е роден точно 2000АМ. Други кръгли годишнини са например потопа трябва е станам 1600АМ, а не както се изчислява с грешние години на 1656АМ, Даването на Закона на планината Синай трябва да е точно 2500АМ, а не 2400 - и някоя си както се смята с некоректните дати, освен това 2500 = 50*50, а 50 е числото на Светия Дух.
Ето тук съм направил подробни графики;
https://docs.google.com/?hl=bg&tab=wo&authuser=0&pli=1#folders/folder.0.0B8DLMmdMtyutMGQ0OWZhN2QtOGY0Yi00NzJiLTk5YjItZjlhODU3M2NmMTBi
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: agrippa в Януари 04, 2011, 20:35:40 pm
Не ми отговори на въпроса, но сега ми изникна друг от последния ти пост?

Цитат
Даването на Закона на планината Синай трябва да е точно 2500АМ, а не 2400 - и някоя си както се смята с некоректните дати, освен това 2500 = 50*50, а 50 е числото на Светия Дух.

Какво според теб е светия дух?

Защо 50 е число на светия дух?

Ако според теб 50 е числото на  светия дух и 2500=50*50, то колко са отделните духове, влизащи в това число на планината Синай 2500АМ?

Сега да те попитам и нещо друго?  :)

Колко "човешки души" са необходими за да се трансформират в "светия дух" ?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 04, 2011, 22:06:53 pm
В едно и също тяло ли е пребивавал, или се е прехвърлял в нови тела?
В едно, но след потопа поради промяна в атмосферата е имало големи промени в дихателните органи на сички дишащи животни.

50 е е числото на Светия Дух, защото на 50-тия ден след смъртта Христос се възнася и на негово място идва Светия Дух, Деяния 2.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Януари 04, 2011, 22:37:16 pm
защото на 50-тия ден след смъртта Христос се възнася
Използваш думата възнася, която и аз смятам за правилна а не възкръсва.
Какво ще кажеш за тялото Христово, какво  е станало с него?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: marhs в Януари 04, 2011, 23:38:31 pm

https://docs.google.com/?hl=bg&tab=wo&authuser=0&pli=1#folders/folder.0.0B8DLMmdMtyutMGQ0OWZhN2QtOGY0Yi00NzJiLTk5YjItZjlhODU3M2NmMTBi

Бого, тук няма нищо.Докога ще ни занасяш ? Ако съм модератор няма да се замислям.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 05, 2011, 15:20:31 pm
Нали споменах че това са мои изчисления, въз основа на глави 5 и 11 от Битие, на линка съм направил диаграми и таблици за яснота, ако трябва да се описва всичко ще е доста дълго. Не крия някакви тайни източници, аз съм откривател. Още като малък се замислих защо за първите 20 души в Битие имаме точни данни за годината на раждане и смърт след това само някакви общи цифри за продължителност на живот без дати. Никой не се интересуваше от моите въпроси и за целта започнах сам да търся точните години. Не мисля че има нарушено правило, дори тези постове не са офтопик, думата за "код" знчи изчисляване и за това започнах да поставям моите изчисления.
- - -
@old4
Използваш думата възнася, която и аз смятам за правилна а не възкръсва.
Какво ще кажеш за тялото Христово, какво  е станало с него?

- - -
Възнесението е на 50-тия ден на петдесятница, възкресението на тялото е на седмия ден от смъртта. При възнесението тялото смятам че е предадено на Светия Дух, който идва на земята на негово място.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 05, 2011, 20:24:23 pm
Филма "Тялото" с Антонио Бандерас е интересен и ще ти хареса богоизбрания, и на теб олд4. Май е и по деиствителен случай. Намират някакъв съркофаг за който се съмняват че е на Ристето, във филма го унищожават а деиствително е скрит и засекретен там дето слагат кивота в "Индиана Джоунс" ;)
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 05, 2011, 20:33:52 pm
В този доста примитивен филм има поне частица истина, в Библейски времена действително са изгаряли телата на покйниците, а христовото вероятно е изгоряло при възнесението.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: old4 в Януари 05, 2011, 21:38:42 pm
Филма "Тялото" с Антонио Бандерас е интересен и ще ти хареса богоизбрания, и на теб олд4. Май е и по деиствителен случай. Намират някакъв съркофаг за който се съмняват че е на Ристето, във филма го унищожават а деиствително е скрит и засекретен там дето слагат кивота в "Индиана Джоунс" ;)
Благодаря ти Sangre, почнах да го свалям.Аз не се трогвам много от филми достатъчна ми е реалната измислица, интересното е другото, защо богоизбрания незнае какво се е случило с тялото на Иисус а само предполага.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 06, 2011, 12:29:36 pm
Оффф..не нзам за"ристето"и тялото му..ама скоро попаднах на една теория,че той е бил така да се кажа..внедрен сред овцете,а истинският месия бил Йоан..Демек Исус го играел от лошите..Може и да има нещо вярно..не знам,ма кашата с религиите става все по-голяма..и вкусна 8)
Иначе филма е готин..поне Бандерас изглежда много секси в черно расо,ако не друго
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: agrippa в Януари 06, 2011, 14:05:25 pm
50 е е числото на Светия Дух, защото на 50-тия ден след смъртта Христос се възнася и на негово място идва Светия Дух, Деяния 2.

Oтново не те разбрах в по-горните ти изчисления.
Защо умножаваш два пъти "възнесението" 50 х 50 или умножаваш два пъти "Светия дух"? = 2500АМ

Обясни, ако обичаш какво разбираш под "Светия Дух"?

Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: fishbone в Януари 06, 2011, 14:09:41 pm
Аз ще ти обясня. Това е Третото Лице На Светата Троица. @---
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: agrippa в Януари 06, 2011, 14:25:20 pm
Сега остана да ми обясниш, какво разбираш и под "Светата Троица",след като третото лице се явява "Светия Дух"  :) 

Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: fishbone в Януари 06, 2011, 14:31:11 pm
 Съжалявам темата е The Bible Code и не съм на изпит по догматика. ;D
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 06, 2011, 14:38:31 pm


Oтново не те разбрах в по-горните ти изчисления.
Защо умножаваш два пъти "възнесението" 50 х 50 или умножаваш два пъти "Светия дух"? = 2500АМ

Обясни, ако обичаш какво разбираш под "Светия Дух"?


Не умножавам възнесението, открих че закона трябва да е даден точно в година 2500АМ, а не 24**АМ както се пресмята според погрешни данни. Това число е свързано с числото на Светия Дух което е 50.

Светия Дух освен второто, а не третото лице в троицата е и представено в нашия свят като пространството или космоса. Христос е образ на материята или веществото в пространството, Бог е образ ан времето.

Годината 2500АМ покава средата на периода до 5000АМ когато и последния от потомството на Сит третия син на Адам ще напусне този свят и тук ще останат само потомците на Кайн.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: agrippa в Януари 06, 2011, 15:00:42 pm
Цитат
Светия Дух освен второто, а не третото лице в троицата е и представено в нашия свят като пространството или космоса. Христос е образ на материята или веществото в пространството, Бог е образ ан времето.


Това е много точно твърдение, според моите виждания!

Цитат
Годината 2500АМ покава средата на периода до 5000АМ когато и последния от потомството на Сит третия син на Адам ще напусне този свят и тук ще останат само потомците на Кайн.


Сега обясни, кои са потомците на Кайн и с какво се различават от тези на Адам(синове на Сит)?

Можеш ли да сравниш "Библейските писания", с твои лични такива открития, и съответно ги съпоствиш с "Документите Тера" ?...
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 06, 2011, 22:08:55 pm
Документите Тера не ги познавам, но още сега мога да предположа, че не са точно Библейски, за потомството на Кайн и Сит се споменава в Битие 4. Понеже вече няма потомци на Сит явно всички тук са от Кайн, освен тези които са като Авел.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Sangre в Януари 07, 2011, 01:34:19 am
Защо да няма потомци на Сит вече?
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 07, 2011, 13:14:12 pm
Сит се ражда като заместник на Кайн до изтичане на негото наказание от 4900 години според Битие 4.
След тази дата явно се случило прословутото "грабване" само за сити, което значи че всички тук са оставените :-)
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Hacko в Май 07, 2011, 21:50:12 pm
Днес се ошашавих: Денят на Страшния съд 21 май 2011 г.
  
http://worldwide.familyradio.org/bg/  http://www.ebiblefellowship.com/,

където пише: Библията гарантира, че той ще настане!

Край на Света 21.10.2011 - http://2012god.ru/forum/forum-5/topic-1584/page-1/

http://www.chudesa.net/краят-на-света/ (http://www.chudesa.net/краят-на-света/)
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: kalan в Май 07, 2011, 22:16:34 pm
Hacko нема да се плашиш така бе човек.
Колко дати до момента обявиха, че ще свърши света. И все се отлага тоз край да му се невиди. Чак се дразня вече. Ще идва или какво?
Сигурна съм, че пак ще си пишем тук във форума на 22 май.
Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: gaco в Юни 17, 2011, 23:47:33 pm
Hacko нема да се плашиш така бе човек.
Колко дати до момента обявиха, че ще свърши света. И все се отлага тоз край да му се невиди. Чак се дразня вече. Ще идва или какво?
Сигурна съм, че пак ще си пишем тук във форума на 22 май.

И точно така се получи - вече е средата на месец юни а ние все още сме тук ;)
Сега по темата:
1. Код в Библията - не вярвам ( според мен, не ангажирам никой с моето мнение)
2. богоизбраният - доста навътре в нещата е, подготвил си е домашното както се казва :)
3. Какво е религията? (един познат ми отговори така: контрол над масите! :)) Кратко и ясно :))
А, щях да забравя , някой беше написал в темата за Гърция , че щяла да потъне (така казвал кода от Библията), е не е потънала , още си е там и поне за сега не бърза да потъва ;)))

Титла: Re:The Bible Code
Публикувано от: Iris в Юни 18, 2011, 13:05:08 pm
Религията може да служи за контрол над масите, но не бива да се ограничаваме само до тази възможност.

Колкото до кодовете в Библията: не виждам как може да се говори за код при положение, че текстовете са променяни нееднократно през вековете. Едва ли някой разполага с първоначалните текстове. А и на кого е нужно да се кодира каквото и да е в Библията? Всичко си е "кодирано" в самия свят около нас.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bg2 в Април 18, 2012, 21:37:50 pm
Ако има таен код и пророчества как тогава е устроен света в който живеем? Съдбата ни владее и за всеки се знае всичко, още преди раждането му. Кои са добрите и кои лошите в Библията, след като всеки един е записан и изпълнява роля в предварително написан план. :unknown:
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Април 18, 2012, 22:57:53 pm
Теория на вероятностите :D ... Понеже сме предвидими като вид,лесни сме за манипулация и следване на сценарии..Ъъ..пророчества..Не че,не е възможно да се предсказва бъдещето,но времето е като незасъхнала глина и подлежи на моделиране във всеки един миг.Всичко зависи от изборите които правим..
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: ARRI в Април 18, 2012, 23:30:31 pm
Ако има таен код и пророчества как тогава е устроен света в който живеем? Съдбата ни владее и за всеки се знае всичко, още преди раждането му. Кои са добрите и кои лошите в Библията, след като всеки един е записан и изпълнява роля в предварително написан план. :unknown:

Нито има код в библията, нито пък някой ни знае бъдещето. То не е константа, а променливо понятие. Даже има един много верен лаф - Животът е това, което ти се случва до като си правиш други планове.......Отделен е въпросът, че ни контролират......та ако приемем, че тези които ни контролират ни и моделират бъдещето, има вероятност те самите да сбъдват разни библейски пророчества, които разни хора в древността са предсказвали......
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bg2 в Април 19, 2012, 00:13:37 am
Според мен ключа за загадката е в разбирането на устройството на света. Може би времето не е линейно и не съществуват понятия като минало, настояще и бъдеще, а всичко съществува накуп. Или са се случили някакви неща и живота тук е отражение на други събития.
Иначе как така хората хем ще имат свободна воля и право на избор и едновременно с това ще са вкарани в предварително предначертан филм.

Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Април 19, 2012, 00:23:51 am
Не може би,а е така.И не е задължително времето навсякъде да е като на Земята
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Princess_Deja в Април 19, 2012, 00:38:54 am
Цитат
Иначе как така хората хем ще имат свободна воля и право на избор и едновременно с това ще са вкарани в предварително предначертан филм.

Като не разбират правилно "свободна Воля", още повече "право на избор". Като си мислят, че имат тези неща, без отговорността, която следва от тях. И когато не им се нрави собственият им избор, е добре да има кой да обвиняват, но не и да се сетят, че те са се уповавали на свободата и правото си.

Но да не изглежда като отклонение, относно "кодирането" и тълкуването на `свещени текстове`, само ще отбележа, че както и да се `разшифроват` или разтълкуват определен-и код-ове, не те предопределят нашият избор.
Съвсем възможно е т.е., да ... имаш ясна и разбираема представа за ... една `карта` (на времето), например, но самите ти действия, които ще предприемеш за достигането на определен резултат (цел, Граал, Кивот, каквото искаш) е определящо за ТЕБ самия! Защото предзададената `цел` да го откриеш или напротив, така програмирана, може само да те вдъхнови, но не и да ти помогне да си ... победителят-печеливш, на когото му е отредено (писано) да ПРОЗРЕ  и използва смисълът.
Малко тривиално, но се сещам за филмите на "Индиана Джоунс" и какво от това като открива и Граала и Кивота? Успява ли реално да направи нещо с тях, да ги използва? Или просто получава `потупване по рамото` на откривател....
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bg2 в Април 19, 2012, 01:08:33 am
Да, на някои им е писано да открият каквото ще откриват, а на други не им е писано. Едните имат едни задачи и са натоварени с отговорности, а други имат други задачи и са освободени от отговорност. Хората не са равни и няма как да бъдат равни.  Ако нарочените в Библията бяха взели други решения, нямаше да се изпълнят пророчествата. Ако пък са имали право на избор, тогава откъде ще се знае как ще постъпят.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Princess_Deja в Април 20, 2012, 18:54:58 pm
Мислиш, че `нарочените` НЕ са имали право на избор, и ако не бяха изпълнили пророчествата .... какво(?), нямаше да стане нещо ...интересно? Не мисля. Пак щеше да има писания, пак щяха да се случат събития-та, но по друг начин. Има един израз, че когато си поставен на един ПЪТ и тръгнеш по него. И това е твоят път. Дори да заобикаляш, да се бавиш, да ти е трудно, лесно или невъзможно, пак постигаш това, което трябва по него.
Не е нужно да знаеш как ще постъпя, ако знаеш, че трябва да изям една ябълка. Дали ще си я нарежа на парчета с нож или ще си я изям без помощни средства, важно е, че ще съм я изяла :) защото така е трябвало. Аз просто съм си избрала начина, но не и ... мисията-цел!
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Май 06, 2012, 13:46:46 pm

@bg2


Разгадаването на този ребус е в самото понятие на същността на живота като цяло. Човек се състои от две части, персоналност — личност и живот, след смъртта персоналността на вярващите се променя подобно на гъсеница в пеперуда. Докато на тези, които не са вярващи личността просто изчезва, а техният живот остава, но на него се записва друга персоналност или личност.
Ето защо дали има или няма свободна воля няма голямо значение. Дали личността ще бъде изтрита и на нейно място записана нова личност или ще бъде рециклирана или подготвена за вечността не зависи от нея.
Главният проблем на осъзнаването на тези неща е в представата за времето, сегашният свят има момент на създаване и такъв на свършване, както целият свят дори и сегашното време са временни, при излизане от него всичко ще е различно. Ето това е отговора на дилемата за свободната воля, за да я има някой той трябва да е личност, а не временно явление за този свят.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Май 06, 2012, 14:35:35 pm
Божее..къртиш мивки понякога! :blum1:
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: white power в Май 07, 2012, 02:30:00 am
Аз просто съм си избрала начина, но не и ... мисията-цел!


Това че не помниш, не значи,че не знаеш(истинската ти същност)
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Май 07, 2012, 12:21:02 pm
О,аз мисля,че е тъкмо обратното..Висшият Аз"избира"целта.."мисията"..Инкарнацията"избира"начините..За това и не винаги има видими резултати..Разминаване на интереси просто :D
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Май 18, 2012, 13:52:02 pm
- - - -
Малко тривиално, но се сещам за филмите на "Индиана Джоунс" и какво от това като открива и Граала и Кивота? Успява ли реално да направи нещо с тях, да ги използва? Или просто получава `потупване по рамото` на откривател....
Ако гледа четвъртият филм за кристалният череп, трябваше да забележиш. Когато русначите излизаха от американският склад с пленения Инди, строшиха един съндък от който просветна плененият кивот, така че има време може и да направи нещо със него.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bg2 в Май 26, 2012, 14:09:35 pm
Относно свободната воля и избора, апостол Павел разсъждава по въпроса в "Послание към Римляните". В общи линии излиза, че хората са част от някакъв божествен план в които границата между добри и лоши е много размита.
Египтяните изпълнявали ли са божествен план за превъзпитание на Евреите? Ами Римляните, Юда, Хитлер? Ако е така с какво право можем да ги определим като "лоши", след като имат своята роля в един по-голям и неразбираем от хората план. :unknown:   
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: tazmdg в Май 26, 2012, 14:22:44 pm
Чакай,че нещо не те разбрах! Египтяните,Римляните,Юда и Хитлер не са били хора ли,че "ние" хората не ги разбираме?!  ???
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bg2 в Май 26, 2012, 16:56:49 pm
Под хора имам предвид човеци, човечество като общо понятие, а не деление на хора и не хора. Всички са хора. Просто са с различни мисии. 
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: balar в Май 26, 2012, 17:06:48 pm
А някой обръщал ли е внимание на онези дълги редици от "имена"? Какво е това в действителност? Пасажи на друг език може би?
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Май 26, 2012, 18:48:29 pm
......с какво право можем да ги определим като "лоши", след като имат своята роля в един по-голям и неразбираем от хората план. :unknown:   

Това важи с пълна сила,за абсолютно всичко що категоризираме като"лошо"..И не,че нямаме правото да го правим..Даже напротив..Но с друго разбиране и  друг подход..
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 05, 2012, 14:24:11 pm
Относно свободната воля и избора, апостол Павел разсъждава по въпроса в "Послание към Римляните". В общи линии излиза, че хората са част от някакъв божествен план в които границата между добри и лоши е много размита.
Ама че нелогично изказване, ако приемен че човек е съворен от Бог, то той е не само добър, но дори идеален. Ако има хора, които са недобри, занчи те по някакъв начин са противници на Бог и трябва да си намерят някакво средство да се сдобрят с него. Когато се говори за Божествен план той е винаги добър и идеален.
Египтяните изпълнявали ли са божествен план за превъзпитание на Евреите?
Никакво превъзпитание не имало в действителност, а пасажите са политическа игра от нашият свят. Според моите открития линията на първородният Авраам е трябвало да се пресче с линията на символа на материята третият син на Ной Яфет предшественник на Египтяните, за това са живеели заедно.
Ами Римляните, Юда, Хитлер? Ако е така с какво право можем да ги определим като "лоши", след като имат своята роля в един по-голям и неразбираем от хората план. :unknown:
Тия мисли са определено без мисъл, понятията за лошо и добро са относителни и човек има право да преценява какво е свързано с божият план за хората. Ето защо като напишеш нещо такова, с което отхвъляш Божият план за спасение, отиваш в групата на Юда и ефрейтора, ако повярваш какво пише bogoizbrania значи си от добрите.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 06, 2012, 10:19:12 am
Божето има план за "спасение"?!? ::)...И от какво точно трябва да бъдем спасени?
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: old4 в Юни 06, 2012, 20:25:07 pm
Божето има план за "спасение"?!? ::)...И от какво точно трябва да бъдем спасени?

Не си разбрала добре, планът му е да се спаси от нас  :D.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Z-931 в Юни 06, 2012, 21:13:08 pm
Правилно! 

Ако бях на мястотото на Господ първото нещо, което щях да предприема в Божествения си план е премахването на човека и заманята му с нещо по добро  :)

А не да търся "АЛТЕРНАТИВИ" за собственото му оцеляване сред политически и социални структури, които ще доведат до допълнително му разрушение, като "планетарен идивид ", целящ да унищожи планетата и всичко създадено в планетарен мащаб, за да оцелее и екзистира той самият, използувайки божественните ресурси.... :D

П.П.
богоизбрания, трябва да обясни разликата между църковния план, касаещ" боговете създали човека"
 и решили да вкарат "ЧОВЕКА" в някаква рамка и Божественния план, касаещ всичко останало на планетатата .
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 06, 2012, 23:09:53 pm
Правилно! 

Ако бях на мястотото на Господ първото нещо, което щях да предприема в Божествения си план е премахването на човека и заманята му с нещо по добро  :)
Защо да е първото? за всяко нещо си има време, не се безпокой и това ще стане, необходимо е до това време да се родят достатъчно хора все пак, няма да ги сътворяване сами я. Току виж богоизбраните станат в повчеко.
А не да търся "АЛТЕРНАТИВИ" за собственото му оцеляване сред политически и социални структури, които ще доведат до допълнително му разрушение, като "планетарен идивид ", целящ да унищожи планетата и всичко създадено в планетарен мащаб, за да оцелее и екзистира той самият, използувайки божественните ресурси.... :D
Тя планетата след като има начало значи ще има и край на съществуване, почакайте още малко и това ще дойде.
П.П.
богоизбрания, трябва да обясни разликата между църковния план, касаещ" боговете създали човека"
 и решили да вкарат "ЧОВЕКА" в някаква рамка и Божественния план, касаещ всичко останало на планетатата .
Това вече не го разбрах, а е отправено директно към мен, не разбирам какво трябва да напиша.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Z-931 в Юни 07, 2012, 21:20:49 pm
Как не го разбра?

Искаше ми се да направиш съпоставка между:

–  църквата и нейните създатели;

– между библията и нейните писатали;

– между "Бог"/първичното съзнание, зародило се във Вселената/  и между  "генетичните инженери", създали  религиите , за да култивират човека.

Тук смятам, че сам можеш да си отговориш защо им е било  нужно на "генетиците"  да разделят съзнанията  и човека на " половe " и да ги закодират, като  правила и грехове  в  Библията и религиите .
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 08, 2012, 00:34:16 am
Трябваше да гуглирам псевдонимът ти, за да разбера какво ме питаш :-), това продаваш ли го или си консуматор? Това обяснява неясните фрази, и ще ми е много интересно дали комбинацията с религия има някакво по-специфично въздействие. Наскоро разкрих, че фразата, която е на моя блог, изречена от Павел в Атина има смисъл на “Бог непознат чрез напушване”, тоест реален, не продукт на химизирано съзнание.
За сравняването, всичко в този свят си има начало и край, религия, църква, учения, алкени, особенно при честа употреба краят е близо. Сравнение между алкените и Библията мога лесно да направя, едното води до вечен живот другото . . . до кратък!
А въпросът за въвеждането на понятието за грях е наистина интересен, наистина се замислих дали това е условно въведено със социална цел или е допълнително откровение, дали има авторитарен елемент, както го тълкуваш. Трябва да помисля, грях като понятие се появява едва на Синай, 2500 години след грехопадението. На всичкото отгоре явно греховете на потомците на Кайн са по-други от тези на ситите.
Така че ще трябва да почакаш.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Iris в Юни 09, 2012, 11:16:35 am
Относно свободната воля и избора, апостол Павел разсъждава по въпроса в "Послание към Римляните". В общи линии излиза, че хората са част от някакъв божествен план в които границата между добри и лоши е много размита.
Ама че нелогично изказване, ако приемен че човек е сътворен от Бог, то той е не само добър, но дори идеален. ...
Ако приемем, че човек е сътворен от Бог, то той би бил унищожим и краен като всичко сътворено. Така човек в никакъв случай не би бил съвършен. Това, което има начало, има и край. Всичко сътворено е крайно. За да бъде човек съвършен, той не би трябвало да е сътворен, а да е съществувал винаги в една или друга форма. Липсата на начало в еволюцията е трудно да бъде осъзнато и затова се говори за сътворение. В действителност се сътворява само формата с която човешкия дух се проявява, но не и самия дух.

Може да възникне въпрос, защо след като човек е съвършен, ние всекидневно наблюдаваме негови грешки? Отговорът е, че човек е съвършен само като потенциал; като възможности, които да постигне. Човешкият дух е съвършен във вечността, т.е. това е едно съвършенство в развитие, ако вземем под внимание не цялата вечност, а само даден отрязък от нея (т.е. определен момент).
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 09, 2012, 14:56:32 pm
@Iris
Това мнение поставя въпроса, дали този свят при създаването си е бил част от вечността или е създаден извън нея, извъм вечното време или отвъдното. Явно при самото сътворяване се е предвиждало хората да се раждат тук в нашият свят и по някакъв чудотворен начин да преминават в отвъдното. Така става сега като само смъртта е болезнената промяна в оригиналният план. Точно сега, колкото и да е странно намерих и отговор кога се създава човешкият дух, това явно става едва в този свят, не преди него, не при зачеване или раждане, но в самият край на нашето време той се появява. До това време хората са просто негови носители.
Ако приемем, че човек е сътворен от Бог, то той би бил унищожим и краен като всичко сътворено. Така човек в никакъв случай не би бил съвършен. Това, което има начало, има и край. Всичко сътворено е крайно. За да бъде човек съвършен, той не би трябвало да е сътворен, а да е съществувал винаги в една или друга форма. Липсата на начало в еволюцията е трудно да бъде осъзнато и затова се говори за сътворение. В действителност се сътворява само формата с която човешкия дух се проявява, но не и самия дух.
Според моето откритие за отвъдното се запазва само животът на човекът, но не и неговата личност, ето защо всички абортирани или починали деца ще получат директно нов дух за отвъдното. Аз не съм либерал и ми е ясно, че грешниците ще бъдат наказвани, но само в този свят, не вечно или в отвъдното [/quote]

Може да възникне въпрос, защо след като човек е съвършен, ние всекидневно наблюдаваме негови грешки? Отговорът е, че човек е съвършен само като потенциал; като възможности, които да постигне. Човешкият дух е съвършен във вечността, т.е. това е едно съвършенство в развитие, ако вземем под внимание не цялата вечност, а само даден отрязък от нея (т.е. определен момент).
Колко близо до моето мнение и колко различно, възможностите и потенциала на човек се определят от неговата среда, не от  него самият. Споменава се дори и дума с корен „грях”, но по начин да изглежда сякаш това не е част отнего, смисълът се променя драстично чрез  така написаното. Самото понятие за греховност на самата личност се измества бързо с общи фрази като „потенциал” просто латинска дума за възможност, но даваща някакво духовно и напудрено значение на изречението. Сега разбирам и важни методи на действие на вражеската пропаганда, в този случай например, езикови методи, незначителни на вид прехвърлят понятия от личността на обкръжаващата среда и така размиват самото осмисляне на индивидуалността на човека. В предно изречение думи като еволюция се залепват за сътворение, доста добър момент за притъпяване на агресивният смисъл на фразата засягащ самия процес на възприемане на живота и света.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Amrita в Август 21, 2013, 14:27:15 pm
Ама че нелогично изказване, ако приемен че човек е сътворен от Бог, то той е не само добър, но дори идеален. ...

Ако приемем, че човек е сътворен от Бог, то той би бил унищожим и краен като всичко сътворено. Така човек в никакъв случай не би бил съвършен. Това, което има начало, има и край. Всичко сътворено е крайно. За да бъде човек съвършен, той не би трябвало да е сътворен, а да е съществувал винаги в една или друга форма. Липсата на начало в еволюцията е трудно да бъде осъзнато и затова се говори за сътворение. В действителност се сътворява само формата с която човешкия дух се проявява, но не и самия дух.

Може да възникне въпрос, защо след като човек е съвършен, ние всекидневно наблюдаваме негови грешки? Отговорът е, че човек е съвършен само като потенциал; като възможности, които да постигне. Човешкият дух е съвършен във вечността, т.е. това е едно съвършенство в развитие, ако вземем под внимание не цялата вечност, а само даден отрязък от нея (т.е. определен момент).
Тези твои заключения обаче влизат в противоречие с написаното в Библията, че човек е създаден по образ и подобие на Бог.
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Yoda в Септември 08, 2013, 04:23:44 am
Аз мисля, че "унищожим, съвършен, краен", са различни неща от ... Бог или подобието му и образа.
Пояснявам: Ако е сътворен, то той не е без-краен. Никъде не е казано, че подобието е без-крайно и не-унищожимо.
Като "копие"-то което да е оригинал. Копието не може да съ-з-дава. То просто съ-ществува по благоволение, а не по желание.
И не мисля, че човек е съвършен. Подобието отново, няма как да е съвършено. И не е до грешките, защото очевидно и Бог посредством грешки е стигнал до някакви приемливи подобия, които да не са прекалено ... отблъскващи. Но така или иначе, ако се възприеме принципа на "невъзможното преекспониране" на съвършенство в човешки облик, то тогава не е необходимо винаги да се търси или оправдаваме с някаква божественост в произхода си човешки.
За да сме хора/човеци, а не Богове има нещо, което ни различава... или отдалечава. Освен, че не сме съвършени, няма и как да станем.
А противоречията в "написаното" са повече отколкото могат да се разберат. И това не е проблем на несъвършените подобия по образ Божий, а на онези, които са решили да писателстват като пишат Библия!
Титла: Re: The Bible Code
Публикувано от: Schicksal в Септември 08, 2013, 22:50:52 pm
Аз мисля, че "унищожим, съвършен, краен", са различни неща от ... Бог или подобието му и образа.
Пояснявам: Ако е сътворен, то той не е без-краен. Никъде не е казано, че подобието е без-крайно и не-унищожимо.
Като "копие"-то което да е оригинал. Копието не може да съ-з-дава. То просто съ-ществува по благоволение, а не по желание.
И не мисля, че човек е съвършен. Подобието отново, няма как да е съвършено. И не е до грешките, защото очевидно и Бог посредством грешки е стигнал до някакви приемливи подобия, които да не са прекалено ... отблъскващи. Но така или иначе, ако се възприеме принципа на "невъзможното преекспониране" на съвършенство в човешки облик, то тогава не е необходимо винаги да се търси или оправдаваме с някаква божественост в произхода си човешки.
За да сме хора/човеци, а не Богове има нещо, което ни различава... или отдалечава. Освен, че не сме съвършени, няма и как да станем.
А противоречията в "написаното" са повече отколкото могат да се разберат. И това не е проблем на несъвършените подобия по образ Божий, а на онези, които са решили да писателстват като пишат Библия!

Можем да сме съвършени... това според мен е и целта на живота. Има една подробност - съвършенството за нас не е статичното
"можене на всичко", а постоянното развитие, следващо непрестанно еволюиращата мисъл на Съзнанието-Творец. Ние, разбира се, сме ограничени от мисълта на Създателя - не можем нищо отвъд нея - но Неговата мисъл съдържа всичко в себе си, така че няма от какво да се тревожим. Тук акцентирам върху връзката - знам, че звучи странно "да бъдеш ограничен от безкрайността".
Колкото до това - ние не сме реплики и копия на Бог. Всеки от нас е оригинален и уникален. Връзката е горе-долу като между писател и герои в книга. Те сами по себе си са оригинални и уникални, но са отражение и продължение донякъде на автора/твореца.