Добър пост

Този път си права за кода. Той не е математика, а Дух

На Библията много неща не ми харесват и едно от тях, е че се достига Бог по някакъв определ за целта начин, който изключва човешкия фактор, изразен в свободата на избора и тн. Затова ми харесва повече източната мъдрост, защото постигането на Бог там е въпрос на личен избор, и никой не ти казва ако не дойдеш при мен няма да се спасиш. Спасението е за добрите, честни и духовно извисени хора, независимо по кой Път поемат. Така мисля аз от много време насам, и няма да си променя мнението. Всичко останало е фейк. Аз вярвам в нравствения закон вътре в мен, в чистотата на духа и морала. Всичко останало за мен е промиване на мозъци - ма дали има рай или ад, не ме бърка.
Човека опорочи всяка идея за собственото си спасение. По природа той си е тъпо копеле. В една книга, която сега чета за догоните, благодарение на Хор

)), пише че човек се разбунтува още при Сътворението си и затова е толкова несъвършен. Това е тъжната истина. Имало е и сега има Велики Учители, ама една лястовица пролет не прави.
Дали има код или не, е без значение за мен. Две са нещата, които наистина ме впечатляват в Библията - "по делата ще ги познаете", "не прави това, което не искаш на тебе да правят". Макар и първото да е казано за Апостолите, то важи за всеки един от нас. Второ няма нужда от коментар. Това е за мен човешкия и нравствен код.
Оберон