Автор Тема: The Bible Code  (Прочетена 64546 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Атила

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 890
 • Атила - бич божи
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #15 -: Октомври 10, 2005, 22:59:05 pm »
Здравейте конспиратори, конспираторки и вие малки конспираторчета,

.... та въпроса по тази тема беше:
Цитат
Какво знаете по въпроса? Вярвате ли че такъв код може да съществува, или и той е част от дезинформацията
на койот и отговориx с това кaквотo знам.

Цитат
Всеки вярва в каквото избере.
Ама вярвай си, на мене не ми пречи.

Цитат
Доказателства от учени, които разбират 3 пъти повече от теб и мен,
Само дето това доре не е теория а само една книга - да не говорим за научен труд. Ако беше научна теория (или труд) щеше да бъде публикувана поне в специализираните списания за физика, математика или лингвистика - това не се е случило, няма и да се случи. Също така споменатите професорите Рипс (математик) и Дорон (физик) офицялно се дистанцират от написаното в книгата. И двамата потвърждават, че са имали контакт с Дроснин, и че само са обсъждали темата и нищо повече.

Относно "кенефната харитя" - не го приемай лично. Това е само моето лично мнение и нищо повече.

Цитат
единия обем е Библията, а другите обеми..някакви си.
да даааа, господ е диктувал на мойсей директно текста - нали така беше :-)
... та дови е споменал, че ще се повярят идиоти и неверници като мене дето ще сравняват Тора с Моби ДикПоздрави
Атила
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2005, 23:11:32 pm »
Атила пак не схвана, ама се отказвам. Говорим на различни езици.

Очаквай да ти признаят консервативните учени нещо от това, което говорим тук... Яко си противоречиш. Ако нещо се превръща в "наука", чак когато някой го потвърди, значи няма смисъл да си говорим... Все едно Буш да излезе утре и да каже, че е рептилия...

Старият Завет е диктуван от Ануннаки, а не от Господ много ясно...

Толкоз от мен...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #17 -: Декември 10, 2005, 00:56:11 am »
Преведе си книгата на Дроснин. Който проявява интерес да си я купи. Аз вече го направих. Няма да я чета скоро обаче :PБЕСТСЕЛЪР В АВСТРАЛИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ, КОРЕЯ, ПОРТУГАЛИЯ, САЩ, ТАЙВАН, ФРАНЦИЯ, ЮАР И ЯПОНИЯ.
В продължение на 3000 години Библията е съхранявала таен код. В средата на 90-те години той е разчетен с компютър от група еврейски математици и откритието им е потвърдено от редица водещи учени и експерти от Пентагона.

Всяко значимо събитие от нашето минало и бъдеще - Втората световна война, холокостьт над евреите, кацането на Луната, убийството на Ицхак Рабин и братята Кенеди, избирането на Бил Клинтън и Джордж Буш, надигането на ислямския фундаментализъм и вълната от тероризъм през последните години, краят на нашия свят - всичко е зашифровано в първите пет книги на Стария завет.

Изследователите допускат, че в кода е записана съдбата на всяко човешко същество, неговото раждане, живот и смърт. Може би миналото, настоящето и бъдещето на всеки от нас е заложено в тайния шифър на Библията. Кой е създателят на Библейския код - висш разум от миналото, свръхинтелект от бъдещето или просто Бог?

Едно е сигурно: Библейският код ни заставя да приемем онова, в което самата Библия иска да вярваме - че не сме сами!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #18 -: Декември 10, 2005, 01:12:40 am »
Ето още една статия, която намерих одеве...


Закодирано ли е бъдещето в Библията?

Антон Радославов, 14.10.2004

На 11 септември 2001 г. светът беше разтърсен от най-мащабната и кървава терористична атака в историята на човечеството – нападението на Световния търговски център в Ню Йорк. Освен хилядите жертви това събитие остави трайни последствия в почти всяка област на съвременния живот. Страхът, несигурността, изострянето на религиозните конфликти и нуждата от драконовски мерки за сигурност вече са всекидневие.

Едно нещо е сигурно – светът никога няма да бъде същият.

Можеше ли да се предвиди и избегне тази трагедия? Изписаха се хиляди страници за предварителна информация, която разузнаването е имало и е пренебрегнало, но като християни нас ни интересува друг източник на информация, много по-сигурен, издържал теста на времето и все още учудващо актуален – Библията. На много места в Библията се говори за Последните времена и за признаците, по които да ги познаем. Исус предупреждава учениците си за световни катаклизми, войни и преследвания на християните в Последните дни. Все повече изследователи на Библията смятат, че вече живеем в последните времена, и че апокалиптичните картини, описани в Откровението на Йоан” и в Книгата на пророк Даниил ще започнат да се случват в рамките на не повече от 10 години.

Но дали в Библията могат да бъдат открити конкретни предупреждения за събития като атентата от 11 септември?
Според привържениците на така наречения библейски код в Свещеното писание са закодирани всички важни събития от човешката история с конкретни имена, дати и подробности. Те са скрити в оригиналния текст под формата на таен шифър, който може да се разчете само с компютърна програма. С помощта на библейския код са предсказани множество мащабни политически събития: точният ден на началото на войната в Персийския залив, атентатът срещу израелския премиер Ицхак Рабин (заедно с името на атентатора) и дори атаката на Световния търговски център през 2001 г., но никой не се е вслушал в предупреждението.
Ето какво казва един от изследователите на библейския код Кийт Джаксън: “Използвайки библейския код, открихме 14 думи и изрази от Книгата на Левит, които предсказват някакъв вид терористична атака над Ню Йорк малко след 2000 г.”

Интервюто е публикувано в документалния филм “Библейският код” на „Гризли Адамс Продакшънс”. Годината е 1999 – две години преди атаката на Световния търговски център. Очевидно е, че Кийт Джаксън не е предполагал колко зловещо реални ще се окажат предсказанията му само след две години.

Опити за откриване на скрит код в Библията е правил още Исак Нютон.

Според биографа му Джон Кейнс Нютон е бил убеден, че в Библията Бог е закодирал информация за минали, настоящи и бъдещи събития. Той е търсил този код до края на живота си.
Преди около 50 години е открит първият ключ към библейския код. Равинът Вейсмандел от Прага забелязва, че ако чете всяка петдесета буква от книгата БИТИЕ, се получава думата ТОРА – еврейското име на първите пет книги от Библията. Същото се получава и в някои от следващите книги от Стария завет. Това е принципът, по-който днес математици и теолози изследват скритите послания Библията. С помощта на компютърни програми те търсят думи и изрази, като пропускат 3, 4, 5 или повече букви. Именно по този начин еврейските математици Дорон Уитстум и Елиаху Рипс предсказват точната дата на началото на войната в Персийския залив.
Три седмици преди войната д-р Рипс открива следните изрази, закодирани в Библията: „Огън на трети шеват” (което отговаря на 18 януари 1991 г.), „Ракета”, „Война”, „Хюсеин избра този ден”.
Разполагайки с тази информация, израелското разузнаване подготвя ефективна отбрана, така че изстреляните от Саддам Хюсеин на тази дата ракети “Скъд” нанaсят минимални поражения на Израел.
Впечатлен от точността на това предсказание, американският репортер Майкъл Дроснин се свързва с израелските математици и започва самостоятелно да изследва Библията.
През 1994 г. открива закодирано името на тогавашния премиер на Израел Ицхак Рабин, пресечено с думите „Атентат”, „Тел Авив”, „5756 година” (което отговаря на 1995/96 година от общоприетия календар), а малко по-късно открива и името на атентатора – АМИР.
Журналистът се свързва с приближени на израелския премиер и ги предупреждава за опасността. Самият премиер не приема тази информация твърде на сериозно.
На 4 ноември 1995 г. идва ужасяващото потвърждение на това предсказание. В Тел Авив премиерът Ицхак Рабин е застрелян от Йигал Амир, 26-годишен ортодоксален евреин.
Това е повратен момент за журналиста Майкъл Дроснин, който казва, че до този момент се е съмнявал в истинността на библейския код. Сега пред него стои въпросът, кой е могъл преди 3000 години с такава точност да предвиди събития от нашето съвремие. Майкъл Дроснин систематизира изследванията и откритията си и през 1997 г. издава книга, наречена „Библейският код”. Книгата става световен бестселър.
Ето какво пише Дроснин, който не е религиозен и никога не е вярвал в съществуването на Бога: “Библейският код доказва със сигурност едно нещо – че съществува разум, многократно надхвърлящ човешките възможности, който е могъл да погледне хиляди години напред и да закодира бъдещи събития в Библията.”
Според директния текст на Библията това е Бог.
Именно затова Библията се нарича Свещеното писание, Божието Слово. За нас, вярващите, тя е директното откровение от Бога, Неговото писмо до човечеството.
Тук възниква въпросът за автентичността на Библията. Много хора смятат, че многобройните преписи и преводи са изменили Писанията до такава степен, че те нямат нищо общо с оригинала. Под съмнение се подлага предимно автентичността на Стария завет, защото е писан преди 3000 години, но фактите и археологическите проучвания доказват, че подобни критики нямат никакво основание.
Да се спрем първо на начина, по който се преписва Тората. Евреите смятат, че дори само една буква да се обърка или изпусне, целият ръкопис е невалиден. Занаятът на писаря се предава от баща на син и завършването на всеки ръкопис е тържествено събитие за цялата еврейска общност. Най-безспорното доказателство за автентичността на Библията са така наречените Свитъци от Мъртво море. Това са стотици преписи на Библията, скрити преди 2000 години в пещерите в местността Кумран.
Първите свитъци са открити през 1947 г. от трима бедуини. Оттогава до днес местността Кумран край Мъртво море е обект на постоянни археологически разкопки, а намерените текстове се възстановяват и изследват от много световни учени. Днес повечето от тези текстове се съхраняват в така нареченото Светилище на книгата в Израелския музей в Ерусалим (с кой спорих, че са там в музея на Рокфелер? Май с жоровелев и Оберон...).

В Кумранските свитъци са намерени всичките книги на Стария завет, такива, каквито ги познаваме днес, с изключение на Книгата на Естир. Най-ценната находка е свитъкът на пророк Исая. Ръкописът е дълъг седем метра и е запазен почти непокътнат. Текстът е напълно идентичен с този, който познаваме днес.
Именно този оригинален еврейски текст на Библията използват днес изследователите на библейския код. Макар че е открит от учени, днес библейският код е достъпен за почти всички, които се интересуват и се снабдят с необходимата програма.
Самият Кйит Джаксън е консултант по телекомуникации.

Същият човек, който предсказва с точност трагедията от 11 септември, смята, че апокалиптичните събития, описани в Откровението на Йоана, ще започнат да се случват съвсем скоро.

Времето ще покаже дали това е така или не. Дали библейският код наистина съществува? Дали някой е можел да предотврати трагичните събития, които видяхме?
Едно е сигурно: Библията не е обикновена книга. Тя наистина носи важна информация за нас, за нашия живот, за нашето бъдеще. Информация, която си струва да научим, преди да е станало твърде късно.
Ето думите на Исус Христос в последната глава на Библията:
“Ето, идвам скоро. Блажен, който пази написаното в тази книга пророчество.
“Ето, идвам скоро; и у мен е наградата, която давам да отплатя на всеки, според каквито са делата му.
“Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.”
« Последна редакция: Декември 10, 2005, 01:29:26 am от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #19 -: Декември 10, 2005, 07:43:38 am »


Изследователите допускат, че в кода е записана съдбата на всяко човешко същество, неговото раждане, живот и смърт.Оф добре че само на  човешките иначе щеше да бъде малко зловещо :P :P :P

firma

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #20 -: Декември 15, 2005, 11:16:28 am »
От къде мога да си изтегля в електронен вариант книгата:"Библейският код"?Много книги имам,но нея не.

Oberon

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #21 -: Декември 15, 2005, 11:23:04 am »
firma, не си губи времето въобще. Това е загубена кауза, няма сми:)))

Оберон Конспиратор:)

firma

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #22 -: Декември 15, 2005, 11:25:23 am »
От 3 ден се опитвам да се регистрирам в форума 8)Най-накря успях.Няма нищо загубено.Всички сме в играта ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #23 -: Декември 15, 2005, 19:59:39 pm »
firma, не си губи времето въобще. Това е загубена кауза, няма сми:)))

Оберон Конспиратор:)

Oberon, за нещо, с което не си запознат, не говори ;)

Книгата може да се прочете веднъж, нищо повече. Има някои верни неща, но се преизсилват като цяло. Интересно е, нищо повече.

На електронен вариант няма как да я намериш на този етап. Аз не бих си правил труда да я направя...

firma

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #24 -: Декември 16, 2005, 08:04:56 am »
Ясно,oще е няма.Horus,след като си я чел,ако не те затормозявам можеш ли да ми кажеш в общи линии най-важното от книгата според теб-кое е пресилено и кое може би е истина.В бургас не мога да е намеря книгата по книжарниците.Правих поръчка по интернет и пак нищо 8)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #25 -: Декември 17, 2005, 03:08:36 am »
Иди на първа страница от темата, там пиша - всъщност с това откривам темата ;)

Всъщност най-важното е, че в Лисан - п-в в Мъртво море има заровен кораб на Ануннаки и евреите искат да го изкопаят от 100 години, ама йорданците не им дават :P

Eon

 • Гост
Re: The Bible Code (???)
« Отговор #26 -: Декември 17, 2005, 08:21:42 am »
да бе да
ще ги пита някой йорданците
те са последна дупка на кавала
 :P

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Отг: The Bible Code (???)
« Отговор #27 -: Декември 17, 2005, 22:44:16 pm »
Не е така.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: The Bible Code (???)
« Отговор #28 -: Декември 18, 2005, 01:51:00 am »
Horus,
би трябвало да знаеш, че в споменатия от теб музей, са само удобните за върхушката в момента фрагменти.
Другите, по-важните са другаде.
« Последна редакция: Декември 18, 2005, 01:54:13 am от IYIjorovelev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Отг: The Bible Code (???)
« Отговор #29 -: Декември 18, 2005, 01:55:38 am »
Да, при самият Рокфелер.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
7 Отговора
4666 Прегледи
Последна публикация Януари 14, 2006, 00:04:49 am
от asdfghjkl

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27