Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 146645 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Атлантида
« Отговор #285 -: Септември 28, 2009, 19:32:10 pm »
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.
Не знам защо, но винаги съм имал усещането, че името Атлантида е дадено много по-късно от хората, говорещи за тази изчезнала цивилизация. Все чета "Лемурия-Атлантида...Му-Лемурия-Атлантида", но...
Айде да направим така: Ат-ланд-ида. Ланд-земя ; Ат-хубав(а) ; Ида-идвам.  Сиреч-идвам от хубавата земя.  ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #286 -: Септември 28, 2009, 21:04:05 pm »
Айде да направим така: Ат-ланд-ида. Ланд-земя ; Ат-хубав(а) ; Ида-идвам.  Сиреч-идвам от хубавата земя.  ;)

 ;D ;D ;D Така, за превода : Ат-хубав(а)(турски) ; ланд-земя (английски) ; ида-идвам-български - браво, есперанто!!  :rofl: :rofl: Голям майтап Миро. :P
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 21:05:54 pm от marhs »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Атлантида
« Отговор #287 -: Септември 28, 2009, 21:19:29 pm »
Абе, есперанто ряпа да яде. Чрез българския може да се обясни всяка една дума от който и да е език.   ;D

Между другото един руснак казва същото, но за руския език.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #288 -: Септември 28, 2009, 21:30:05 pm »
Египтяните са наричали града на атлантите по друг начин - Ахаменптах ( Аха-мен-Птах ) - земята на Птах.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #289 -: Септември 28, 2009, 21:36:41 pm »
При Вавилон господ разбърка езиците, Защо ли е била нужна тази бариера между народите ????
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 21:39:04 pm от marhs »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Атлантида
« Отговор #290 -: Септември 28, 2009, 22:16:40 pm »
Египтяните са наричали града на атлантите по друг начин - Ахаменптах ( Аха-мен-Птах ) - земята на Птах.
Дай източника! Или направо цитирай-пейстни нещата в темата.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #291 -: Септември 28, 2009, 22:40:30 pm »
Няма да го намериш в нета. Има го само в един сайт. Пиши в гугъл "Ahamenptah" и ще видиш.

http://ahamenptah.com/
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 22:43:02 pm от Handle »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Атлантида
« Отговор #292 -: Септември 30, 2009, 14:18:56 pm »
Добър и приятен ден! Ето продължението, както ви обещах на Трилъра  от пост 275 и 278. Оставям вие да прецените има ли той хепи-енд или не. Приятно четене.
„Великите загадки“ от Хърби Бренън :
Изправената земна  ос, орбита близка до окръжност и по-бавната скорост на въртене са осигурявали една идилична околна среда. Има признаци, че някога земното денонощие е било 30 часа. Интересното е, че допълнителните часове светлина, прибавени към изправената планетна ос, правят климата фантастичен, съответно и огромно растително изобилие. Някога Луната е обикаляла много по-близо до Земята. Дните са били дълги и меки, а сезони не е имало. Също и полярни шапки. Моретата са били спокойни, защото двигателят на планетарния климат е работел на съвсем различна предвка. Ураганът, тайфунът и торнадото за били практически непознати явления. Дори дъждът е бил рядкост – пищната зеленина се е хранела от утринната влага.. Това не означава суша, а биосфера с интензивна виталност, самоподържаща се система. Тя отделя в атмосферата повече въглероден двуокис и кислород.. Влажността е била постоянно много висока. Типичният ден е бил топъл, слънчев и изобилен.Земята е била една стара, улегнала и удобна за живот планета.
Тези  условия са предпоставка за възход на култура. Такава цивилизация би била по-добронамерена и по-философски настроена. На пълен стомах винаги е по-лесно да се разсъждава мъдро. Можем да си представим и покоят, който е царял. Където храната е в изобилие и топлината е повсеместно явление, едва ли би имало конкуренция за територии. Светът е бил райска градина. Животиският свят на тази мека планета е бил изобилен. В просторните равнини бродели стада тревопасни, мамути, мастодонти, пещерни лъвове, ленивци. За тази епоха има много митове. Споменава я и Старият завет. През 700г.пр.н.е. Гръцкият поет Херодот възпява времето, когата хората са живеели без да работят. Изхранвала ги е Земята, която била толкова щедра, че земеделието било излишно.
Човечеството е съществувало отдавна и е населявало цялата планета.
Тази райска идилия е била преди да се изкриви земната ос към края на Миоцена.  Шумерите я наричат земята Далмун, египтяните Аалу, а Вергилий вярва, че Златното време ще се върне като част от един естествен цикъл и реколтата пак ще вирее без никой да се грижи за нея.

Рьорих : - Така е било по времето на Миоцена и Лемурия (25 - 5 млн.г.). Третата Раса – лемурийците извършват падението – буквално и преносно, заченали Първата физическа раса, родена от баща и майка. От тук натам започва историята на Адам. Думата „падение“ е и буквална, защото от ефирни безполови тела – сенки с разум, те започнали все повече да се уплътняват и достигнали до „плът и кости“, обвързали  се с материята по своя воля. Това май им е по-голям грях от съвокъпленията им с животните , създаване на огромни човекоподбни чудовища и пораждането на доста видове гигантски маймуни, които с течение на земните условия се смалявали докато не достигнали сегашните си размери (сори, Дарвин) . Някъде там явно преди 5-6 млн.години Лемурия потънала в по-голямата си част. Осите се изместили и Райската градина свършила. Адам и Ева започнали да си шият дрехи поради студа и да се чудят какво да ядат те и многобройната им челяд. Та до наши дни все така. Куцузлък.
     Четвъртата Раса – Атлантите – започнала своето съществуване преди 4 – 5 млн.години. В тази епоха Третата Раса вече вървяла към упадък: по-голямата част от грамадния континент Лемурия още съществувала.
Новата велика раса се е зародила там, където днес се намира приблизително средата на Атлантическия океан. Тогава на това място имало струпване на много острови, било е архипелаг, с течение на времето те се издигнали и се превърнали в голям континент – Атлантида. Състоянието на първите атланти може да се нарече детско, тяхното съзнание не достигало нивото на последните раси лемурийци. Ето защо развитието им протичало под непосредственото ръководство на Великите наставници, точно същите, които дарили човечеството с разум (ама малко късно) по времето на Третата Раса. И ако лемурийците нямали никаква религия, понеже тяхно е времето „когато Господ ходеше по Земята“, то атлантите възприели вярата в съществуването на Висше Космическо Същество, което прониква във всичко съществуващо. (Ами даааа, за да не забравят произходът си и историята си, налагало се е. ) Възникнал и култът към Слънцето .От там нататък създават високо технологична държава, летяли са с вимани, ползвали са други енергии и т.н. Писах вече, за тяхното обучение в училище: да развиват психическите си сили, да боравят с тайните природни и космически енергии, съкровените особености на растенията, металите, трансмутациите им (намирисва ми на алхимия).Хората управлявали психическите си сили. В унивесрситетите се занимавали с развитието на скритите индивидуални сили. От генното им инженерство сме наследили овеса, банана, коня и др. „Всяка достатъчно напреднала технология не се различава по нищо от магията“ - Артър Кларк. В същност наследили сме много неща от тях.
      Приблизително ок.100 хил.г. След Златното  време започнал упадък на великата раса на атлантите.  Освен, че възобновили граха на „лудите“, (тази проклета содомия) този път с цялата си отговорност, те паднали и духовно. (сетих се за Содом и Гомор). Егоизмът взел връх и войните сложили край на Златния век. Хората вместо да работят за общото благо под ръководството на Великите наставници, в сътрудничество с космическите сили на природата, се хвърлили в безумно самоизтребление. По примера на стопаните си животните също се хвърлили да се разкъсват един друг. Това аморално въздействие на човека върху животните достига и до наши дни. Като пример за това могат да послужат породите големи котки, дресирани от атлантите за лов, които с течение на времето се превърнали в кръвожадни леопарди и ягуари.
     Тогава всеки човек започнал да се бори само за себе си. Да използва ЗНАНИЕТО за чисто егоистични цели и да вярва, че във вселената няма нищо по-висше от човека. Всеки станал сам за себе си закон и бог. Култът в храмовете се трансформирал  в култ към  човека  такъв, какъвто е той и както го разбират хората. Започнали за създават свои собствени изображения по свой размер и подобие и им се кланяли. Статуите си изсичали от изригнала лава, от бял планински мрамор и черен подземен камък, а също ги отливали и от злато. Слагали си собствените статуи в храмовете. Шествията на свещенослужителите по време на тържества в чест на дадено лице, обикаляли и дригите лица. Така хората се покланяли сами на себе си. Най-богатите имали свещеници, които служели на култа и се грижели за олтаря, където  се намирали статуите им. На тях им принасяли жертви като на богове. Не можем да си представим по-голям апотеоз на себепоклонничество.
Без да се съобразяват със законите, дадени от Посветените, лекомислено пренебрегвали техните съвети -  кралете, духовенството и значителна част от народа започнали да използват съкровените сили.  Ужас.  !  Връзката с Посветените и Йерархията  прекъснала. Съкровените знания насочени срещу целите на еволюцията, към егоизма и недоброжелателността се превърнали в черна магия и магьосничество!!!!
Личните интереси, жаждата за богатство и власт, разорението и унищожаването на враговете с цел забогатяване все повече завлядявали съзнанието на масите. Магьосниците и адептите на тъмните сили широко разпространявали черната магия и броят на хората, които я използвали, непрестанно се увеличавал.
     Когато извращението на еволюционните закони достигнало апогея си и Градът на Златните Врати се превърнал в истински ад по своята жестокост, целият континент бил потресен от първата катастрофа. Столицата била пометена от вълните на океана, милиони хора били унищожени. За тази катастрофа неведнъж били предупреждавани както императорът, така и откъсналите се от Висшата Йерерхия свещенослужители.
Под  влияние на Светлите Сили по-добрата част от народа емигрирала от тази местност преди катастрофата. Това били хора, които не се подали на общото безумие, знаели Закона на света, запазили правилен контрол над психическите сили и съзнавали колко това е отговорно.
      Това се случило преди 800 хил.години. Значително се променило разпределението на сушата на земното кълбо. Остатъците от Атлантида заемали пространството от 50 градуса сев.ширина до няколко градуса на юг от екватора.
      Втората, по-малко значителна катастрофа станала преди около 200 хил.години. Континентът Атлантида се разделил на 2 острова: северният голям – Рут и южният, малък – Даития.
След тази катастрофа усилията на Свещенните Сили под ръководството на Йерархията, още известно време давали резултат и предпазвали спасеното население от занимания с черна магия. Но, по-късно потомците на толтеките от о-в Рут повторили историята на предците си. Тази династия пак попаднала под влиянието на черната магия, коята се разпространявала все повече и повече и довела отново до неизбежна космическа катастрофа, за да се очисти  света  за по-натаъшното му еволюционно развитие.
     Преди около 80 хил.години станала третата катастрофа. Тя надминала останалите по сила и ярост. Даития изчезнала, а от о-в Рут се запазила незначителна частичка – о-в Посейдонис, който пък в последствие също изчезнал. В този период до потъването на Посейдонис там царствал император от Светлата династия и действал от името на Йерархията. Той се съпротивлявал всячески срещу разпространението на тъмните сили. Обединявал малцинството, водещо чист  живот.
Преди всичките три катастрофи се извършвала контролирана емиграция на най-доброто малцинство.Посветените крале и Учители, следващи „добрият закон на телата“, били предупреждавани предварително за идващите катастрофи (за Голямата метла :) Такива емиграции се извършвали тайно, под прикритието на нощта.
В 9564 година преди нашата ера , мощни земетресения унищожили Посейдонис. Островът потънал в морето, пораждайки огромна вълна, оставила след себе си спомена за голям разрушителен потоп.

    Атлантида е потопена заради друг голям, голям грях : черната магия. Това е. Това е историята ни.

Много е назад във времето, но трябва да я знаеме, защото сега ние носим на гърба си всичките, ама всичките последствия. Рецидивист ли е човечеството? Какви са днешните ни грехове? Повтаряме ли всичко от начало? 
Когато четях тези и други книжки, мого ме занимаваше историята, екшъна, а сега разсъждавам само върху греха на човечеството и до каква степен човечеството е грешно и Кой е виновен за това. Кое зависи от нас и кое е Тяхна грешка.
Има и трета книга: „Спомени от Атлантида“ на Едгар Кейси. Тя също е черен трилър за онези времена, които той нарича „времето преди Адам“. Бесен е от факта за материализирането на човешките тела. (сега се мъчим да ги разматериализираме, но резето е щракнало одавна и не става) .
Интересното е, че и тримата автора тръгват от съвсем  различни места и стигат до едно и също, ама наистина едно и също. Информацията им се допълва и потвърждава:  Бренън – строго научни и доказани факти само  от най-съвременната наука – физици, инженери, математици,  химици, астрономи; Рьорих: – от  знанията на Шамбала ;  и Кейси: – от пророческите си способности да влиза в различни епо
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 04:00:19 am от 3 in 1 »
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #293 -: Октомври 01, 2009, 09:18:42 am »
Атлантида не се е намирала в центъра на Атлантическия океан. Това е историята им:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #294 -: Октомври 02, 2009, 00:04:59 am »
А къде е била ??  :-X
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 09:28:02 am от Mirotvorec »

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Атлантида
« Отговор #295 -: Октомври 02, 2009, 03:56:24 am »
А къде е била?
Handle, може ли такава дълга човешка еволюция да се е случила в един град?   Мисли логично, плс!
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 09:28:23 am от Mirotvorec »
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #296 -: Октомври 02, 2009, 10:36:32 am »
А къде е била?
Handle, може ли такава дълга човешка еволюция да се е случила в един град?   Мисли логично, плс!

Колко дълга човешка еволюция?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен astro

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
  • Технологиите на бъдещето
Re:Атлантида
« Отговор #297 -: Октомври 06, 2009, 11:30:35 am »
Потърси в нета за Едгар Кейси спящия пророк разкрил съществуването на Атлантида.
Той е казал интересни неща.
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 11:32:10 am от astro »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #298 -: Октомври 06, 2009, 12:03:04 pm »
Едва ли Кейси разкрива съществуването на Атлантида:)))
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 12:41:43 pm от Mirotvorec »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен astro

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 37
  • Технологиите на бъдещето
Re:Атлантида
« Отговор #299 -: Октомври 06, 2009, 12:14:51 pm »
Платоновата Атлантида не е нищо небочайно - няма технологии, няма нищо.
Първият който разкрива технологичната цивилзация Атлантиза е Кейси.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27