Форум за конспирации, уфология и мистика.

Мистика и Мистерии => Древност и Изчезнали Цивилизации => Темата е започната от: Controversy в Юни 12, 2005, 12:11:01 pm

Титла: Атлантида
Публикувано от: Controversy в Юни 12, 2005, 12:11:01 pm
Потъналата Атлантида, най-вероятно може да бъде открита на върха на подводна планина или подводно плато. Но, наличието на подобен релеф все още не е доказателство за съществуването на древна цивилизация.

Учените могат да получат информация за морското дъно по няколко начина:

Да се спуснат лично с акваланг на дълбочина не повече от 100 метра, да използват тежководолазна екипировка (до 160 метра) или да слезнат на дълбочина до 500 метра с управляем подводен апарат, наземни тръби, специални екскаватори, фото и филмова техника.

    * Акваланг - той е най-удобен за археолозите, но е подходящ за изследване на малка дълбочина, а изследването на дъното отнема много време.
    * Скафандър - неудобен, тъй като на големи дълбочини силно ограничава действията и свободата на движение.
    * Подводен апарат - удобен при търсене, но не осигурява свобода на действие.
    * Наземни тръби (?) - не могат да дадат ясна представа за предметите, намиращи се на дъното, описват само малка част от терена и не действат върху твърди породи (здания, пътища).
    * Екскаватори - не дават информация за положението на предметите по дъното, а също така и за остатъци от архитектурни съоръжения.
    * Подводни фотоапарати и филмова техника - най-обнадеждаващата и подходяща техника за търсене на потъналата Атлантида.

Използвайки изброената техника, учените вече изследват Световния океан. Има направени множество открития и ценни археологически разкопки, но въпреки това не е намерено нищо доказващо съществуването на потъналия материк. Темповете на подводните изследвания се увеличават, така че от техническа гледна точка има надежда, в дълбините на океана, да бъдат открити още обекти.

Повече тук: http://www.secretsbg.com/civilizations/civ.php?num=n17
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: tarikkat в Юни 15, 2005, 00:05:38 am
Вярвам, че Атлантида е съществувала но може би не  точно този начин, по който сме свикнали да гледаме на нещата. Отново ще се върна към книгата на Боб Фрисъл, която вече ви препоръчах. Не съм много словоохотлив и не съм сигурен че бих могъл точно да обясня нещата, но ние живеем в различни времеви позиции.
Развитието на Духа търпи промяна. Израстването е знание а само познанието може да ни помогне да разберем истината за Атлантида.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Controversy в Юни 16, 2005, 12:38:49 pm
Ами според проф. Мулдашев атланти има в т.нар Сумати пещери, където се пази генофонда на човечеството.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Юни 25, 2005, 21:51:37 pm
Професор Мулдашев както стана ясно е доста зле... Започна да пуши яко още от втората книга. Четвъртата бързо съжалих че я взех :) Няма и да я почвам поне в близките месеци. Даже излезе книга "Анти-Мулдашев", която също не знам кога ще чета :) Не знам дали е на ортодоксален учен или не, само че го правел на пух и прах :)
Сомати пещерите, за които говори Мулдашев са нищо друго освен подземните проходи на нашите приятели :( Лемурийците са представлявали съвсем друго от това, което обяснява Мулдашев. Ако ти се чете за Атлантида чети Алън Алфорд и Мъри Хоуп (отчасти).
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: mirage в Юли 04, 2005, 01:53:54 am
Атлантида според много пророчества ще изплува скоро може би след глобално земетресение, кой знае!След последното голямо земетресение, което стана по Коледа в Индийския океан, са открити следи от цивилизация в региона.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Admin в Юли 04, 2005, 13:42:33 pm
За Атлантида - ад това съм го чел в едни откровения на Нострадамус. Мисля, че дори го е предсказал. Виж сега, Центурий не се сещам...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Юли 07, 2005, 04:02:06 am
Атлантида е "някъде си". Всички говорят, а иситната е, че никой не знае къде точно е истинското й местоположение... Всеки има различна теория... Колкото книги (а за Атлантида книги колкото щеш...) толкова и мнения... Всеки отхвърля тезата на другите... Темата се комерсиализира вече... Правят се догадки, за да се купуват книгите... Всъщност, не може се говори точно за Атлантида или Му... Казва се, че ще изплуват земи. И стари и нови. Другото е свободна интерпретация... Нострадамус, Кейси, Скалион... Пише, че на старите земи щяло да се намерят следи, които ще разкрият тайни, но къде - само предположения... Едно е сигурно - в Световният океан е :) Преди 2-3 години до Сицилия малко по малко взе да изплува едно островче и италянците първи го видяха и се усетиха. Още като беше на 7-8 метра под водата, изпратиха водолази да забият знамето на него :) Следващата година казаха, че вече е изплувало на 1-2 метра и това било остатък от сушата, която свързвала Европа с Африка през Италия. Подхвърли се, че това уж било Атлантида, но комета или друго звездно тяло била паднала и тя потънала за 1 нощ... Интересното е, че в Урантия пише, че Атлантида наистина е била там, но не се е наричала "Атлантида". Това било наше, измислено, земно име. Когато посветените разбрали за предстоящият катаклизъм, се спасили направо в Египет. Това е едно от сериозните твърдения - че местоположението й е между Гърция, Египет, Ливан, и Израел. Там сега е едно тъмно петно на картата, сто пъти го гледах...
LM, откъде имаш информацията за заметресението и ядреното оръжие, и пише ли защо точно в този район?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Юли 08, 2005, 18:02:55 pm
И аз мислех, че е в Средиземно море, но май не е... Не е ли прекалено малко то за Атлантида? И ако изплува, ще трябва да избие през почвата, въпреки че не знаем колко е голяма де :)
Това за ресурсите е една от причините. Човекът е вирус (както се казва и в първата Матрица) и планетата ще се самоизлекува скоро.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: tarikkat в Август 02, 2005, 15:43:53 pm
Откриха Атлантида?

Изследователи обявиха сензационно, че необичайна каменна формация на 600 метра дълбочина край кубинските брегове вероятно представлява древен град, построен от неизвестна изчезнала цивилизация, съобщи Ройтерс.
"Това са изключително любопитни структури", заяви кубинският геолог Мануел Итуралде, член на канадска експедиция. Според изследователите не е възможно подводните каменни структури, които наподобяват улици, площади и пирамиди, да са творение на природата. Те са на мнение, че това е град, може би на 40 000 години, потънал при земетресение.
http://historic.ru/lostcivil/atlantid/index.shtml
Лично мое мнение е че когато му дойде времето тя сама ще излезе на повърхността но със сигурност няма да разбие ничий континент
А колкото до това че сме вирус ...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Zikko в Август 08, 2005, 13:27:47 pm
Мисля си, че при сегашните технологии (не че са толкова висши, ама ги имаме) не е проблем да се открие Атлантида или който и да било древен център на цивилизации. От сателити откриват нефт и природни залежи на километри под земната повърхност и т.н. Мисля си, че на някои кръгове отдавна са им известни факти и местоположения, мисля че отдавна се работи по тези места... Но го пазят в тайна. Явно има много неща, които могат да променят Новия Световен Ред в Друг Нов Световен Ред. И това не им харесва на банкстерите!
Нали знаете - всяко нещо, особено познанието има дуалистична сила - може да се ползва както за добро, така и за зло. Може би за това го пазят за себе си - пак да изкористят нещо!
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Септември 07, 2005, 18:34:59 pm
Като се има предвид континента Атлантида и изчезването му трябва да се обяснят някои неща. Първо това което е изчезнало преди няколко хиляди години и споменато от Платон ако не се лъжа са били жалките остатъци от Атлантида която е била огромен континент който е загинал на няколко етапа:

Когато извращението на природните и еволюционни закони достигнало апогея си, континентът бил разтърсен от първата ужасна катастрофа. Голяма част от него, включително и столицата - Градът на Златните Врати, била пометена от вълните на океана. Милиони хора загинали. Било е в епохата на Миоцена, преди 800 000 години. Вследствие на тази кошмарна катастрофа Атлантическият океан загубил полярните си области, а средната му част се раздробила. Американският континент се откъснал чрез пролив от породилата го Атлантида. 

*   *   *

Втората, по-малко значителна катастрофа сполетяла Атлантида преди около 200 000 години. Континентът се разделил на два острова:  северния голям, наречен Рута и южния - по-малък, с името Даития. Като последица от този катаклизъм настъпили определени промени на Американския континент, а територията на днешен Египет била наводнена. След него  расата на толтеките никога вече не достигнала предишния си блясък. Тъй като, въпреки сполетелите ги нещастия, оцелелите отново възобновили заниманията с черна магия, това довело до следващата катастрофа. Било време да се разчисти света за по-нататъшното му еволюционно развитие.

Следващата катастрофа надминала по мощ предишните. Това се случило преди около 80 000 години. Южният остров бил погълнат почти изцяло от разбеснялата се водна стихия. От северния оцеляла сравнително малка част - остров Посейдонис, споменат от Платон в съчинението му “Тимей”. Около 9564 година пр.н.е. и този остров - последна следа от някога огромния континент, бил залят от вълните. Останки от него са днешните Канарски острови.

Споменът за трите катастрофи, причинили гибелта на Атлантида, и последвалите глобални промени както на климата, така и на разпределението на сушата, се е запазил в митологизираната памет на цялото човечество. По света са известни над 500 легенди за Потопа, произхождащи от всички континенти и географски ширини, от които 62 са независими от месопотамската и еврейската, включена в Библията

Така че факта че намират Атлантида на различни места не е  учудващ но основната и част все пак е била на мястото на  Атлантическия океан - името не  е случайно  ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Gil-Galadh в Септември 08, 2005, 23:05:19 pm
Благодаря  :) :) :)
 а хрумвало ли ви е че Атлантида още не е потънала.Т.е. че това може да е събитие,което ще се случи в бъдеще...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Септември 08, 2005, 23:23:59 pm
Едва ли, но има теория, според която континента е потънал, но още е жив - т.е - населяван от атланти. В нещо като въздушен резервоар създаден около града.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Geo в Септември 17, 2005, 23:48:07 pm
Наскоро четох пак за старобългарския град Аркаим, който всъщност е столица на най-древната известна българска държава. Намира се в южен Урал. Формата му е кръгла, точно както е описвана столицата на Атлантида. Градът е правен по специален план, можел е да издържи на почти всякакви природни бедствия. Възрастта му е приблизително като на Троя. От няколко дни усилено го издирвам чрез сателинтите снимки в Google Earth, но за съжаление без успех, засега. Колкото и да е странно, никъде не можах да намеря точните координати на града. На едно място пише в южната част на Челябинска област, на друго - в непосредствена близост до град Челябинск, но много се мотах в тези райони и засега не съм го видял :(
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 18, 2005, 05:07:01 am
Здрасти пак банда:)))

Атлантида е под ледовете на Антарктида. Този, от когото Платон научава за Атлантис, е говороил с египетския жрец Сонхис, който му е дал подробни сведения за Атлантис..устройство, инфраструктура и тн. И най-важното - казал му е каде се намира:))) Цитирам Сонхис: "В центъра на Великото море". Тъй като за гърците Великото море е било отвъд Херкулесовите стълбове, а именно протока м/у Испания и Тунис...Гибралтар:) Оттам и заблудата, че Атлантида е била в Атлантическия океан...чушки с пипер:))) За египтяните великото море е бил световния окен, знаете че за тях не е било тайна, че Земята е кълбо. Кой е континента, който граничи с целия Океан без Северния:))? Антарктида:), която бай дъ уей, тогава не е била баш на Полюса, а с 30 градуса по на север.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Септември 18, 2005, 17:40:38 pm
Ето едно интересно филмче за Атлантида, което доста добре проследява нейната митологична еволюция от древността, до нашето време - http://kolibka.arenabg.com/-users/petkan/The%20Search%20for%20Atlantis%20(2000)/
През Солон и Египет, през Платон, през Блаватска, през Третия Райх, през Едгар Кейси, до сегашните теории. Не-комерсиален филм като че ли... Но може и да бъркам. С български субтитри е, което прави гледането по-приятно ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 20, 2005, 14:07:00 pm
Хор:)))

Филма за Атлантида, първо не е с бълг. субтитри:))) НП за тва де:)
Обаче филмчето си е боза, не се сърди. За Ранд Флем Ат споменават накрая, и едва ли не ги изкараха луди:))))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Септември 20, 2005, 23:50:59 pm
Първо - интересно как филмчето ще е без субтитри, като аз го гледах със ;D Трябва да си сляп, за да не ги видиш субтитрите къде са и да си ги свалиш ;)
Второ - боза не е, става за обща култура, който може да направи по-добър ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: tarikkat в Септември 22, 2005, 21:36:02 pm
А какво ще кажете за островчето което преди близо 2 години започна да излиза близо до Сицилия ;D ;D ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: mirage в Септември 23, 2005, 11:31:21 am
Вчера четох ,че през май 2006 ще има нова подводна експедиция за търсене на атлантида до остров Кипър, водена от Robert Sarmast ,който проучва от 12 години къде се намира атлантида.
(http://www.free.bol.bg/fikonas/atlantis%20underwater.JPG)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Септември 23, 2005, 23:40:47 pm
Ехааа - желаем му успех ::)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Септември 24, 2005, 04:17:03 am
tarikkat, за Сицилия пиша тук: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=15.15 - на втора страница от същата тема - най-горното мнение ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Октомври 27, 2005, 03:22:05 am
хаха,какво ти Средиземно море,какъв ти Атлантик оушън....Та нали Атлантида се е простирала на огромна територия - по-голямата част от която е била твърда земя(суша) - като се почне от Америките,и се стигне до Китай.
В началото континентите са били по-близо едни до други,част от един голям континент...
А империята на Атлантида не е била съвсем еднородна,тъй като и тогава е имало противоречия между владетелите и хората,и тогава е имало злоупотреба със Силите,както и сега. И тогава неправилното третиране на земните енергии е довело до критичен момент,след който положението станало неуправляемо...И тогава царските особи и политическите елити са помислили първи за собственото си спасение и оцеляване...След последната стихия тъкмо те се възцарили на трона,отново,за да създадат "новия свят" (или това,което познаваме днес като официална история.)
И докато за археолозите Атлантида ще е просто поредната трапеза,за човечеството нейния пример си остава обица на ухото......................................................................
Титла: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: firma в Април 15, 2006, 19:16:53 pm
Робопортрет на легендарните атланти

Тайно хранилище с консервирани хора от различни цивилизации


Може би Атлантида е изглеждала така? Първото споменаване на Атлантида откриваме в диалозите на Платон Тимей и Критий от 340 г. пр.н.е. В тях се разказва за пътуване на гръцкия законодател Солон в Египет три века по-рано. Свещениците на древната столица Саис запознали Солон с една история за могъща цивилизация, много по-древна от гръцката, съществувала на голям остров в центъра на Атлантическия океан 9000 години преди това.
В своите "Диалози" гръцкият философ Платон споменава за митичния континент Атлантида, населен с най-развитата цивилизация от времето преди Всемирния потоп. Тази древна суперсила, доминирала над света, е изчезнала от лицето на Земята след катаклизъм с библейски мащаби.
Предполага се, че Атлантида се е намирала на север от централната част на Атлантическия океан. Други изследователи търсят изчезналия материк в района на Антарктида, където преди около 10 000 години е нямало полярна шапка и са текли реки. Трети търсят Антарктида в района на Средиземно море. Стотици са легендите и хипотезите за приказните атланти, сочени от някои учени като прародители на човечеството.
Изследвания в областта на палеоастронавтиката, космическата археология и световния генетичен фонд, както и разшифроването на текстове от древни ръкописи обобщиха през последните години невероятни версии за хората на Атлантида. Според книгата на индийските свами и стари ръкописи на религията пимпо цивилизацията на Атлантида е загинала преди повече от 350 000 години, но част от атлантите са оцелели на остров Платон до десетото хилядолетие пр.н.е.
Атлантите са имали развито трето око - орган за настройка на честотата на психическата енергия, владеели са хипноза от разстояние, противодействали са на силите на гравитацията, като са премествали огромни тежести. По данни от новооткрити древни ръкописи възрастта на някои от египетските пирамиди е много по-стара от 4000 години, както се смяташе досега; възможно е за строежа им да са помогнали атлантите.
Учени смятат, че следи от последните атланти могат да се открият в Тибет. Близо десет години специалисти от Руския център за очна и пластична хирургия работиха по уникална програма за представянето на облика на далечните прародители на човека. "Чрез компютърно-математически анализи достигнахме до констатацията, че човешкият поглед има 22 геометрични параметъра, променящи се под въздействието на радост или страх, тревога или болест! - казва директорът на центъра Ернст Мулдашев. - Екип от наши медици, биолози и физици изследва снимки на представители на всички раси по света и изчисли данните за средностатистическите очи. Оказа се, че те съответстват на очите на хората от тибетската раса. По степента на математическото приближение към параметрите на средностатистическите очи изследвахме пътя, по който хората са се разселили от Тибет по цялото земно кълбо, и нашите данни съвпаднаха с историческите факти. След компютърни съпоставки с необичайните очи, изобразени в тибетските храмове, успяхме да възпроизведем външния вид на хората с тези очи. Те имат голям череп, клапан вместо нос, трето око. Стигнахме до извода, че това вероятно е обликът на легендарните атланти!"
За да проверят хипотезата, че от стените на тибетските храмове гледат каменните очи на праотците на нашата цивилизация, учени организираха трансхималайски експедиции в Индия, Тибет и Непал. Открити бяха древни религиозни и исторически източници, в които се твърди, че преди хилядолетия хората са били във връзка с космически разум. В момента на раждането си всяко бебе е получавало чрез информационно-енергиен коагулат определено количество знания, които след това е обогатявало и допълвало с нови. Специалисти в областта на физиката на елементарните частици разшифроваха тези фантастични текстове с обяснението, че психическата енергия е свързана с т.нар. торсионни полета (полета на усукване на пространствено-времевия континиум), способни да съхранят във високочестотните си трептения безкрайна по обем информация.

Някои изследователи поддържат хипотезата, че цивилизацията на атлантите, подкрепяна от божествената Шата, е била всъщност земна колония от древни космически пришълци, превърнали се след природни катаклизми във варвари и заченали днешното човечество. Но атлантите непрекъснато са воювали между себе си, използвайки получената от информационното пространство сила, затова след гибелта им Висшият разум е изключил нашата цивилизация от общото поле на знанията.

Какъв все пак е бил външният вид на нашите далечни прародители? Обобщаваме данни от хипотезите на различни изследователски колективи:

Атлантите са имали четири основни раси: жълта, черна, кафява и червена. Черепът им е бил огромен, устата им се е съединявала с разреза на клаповиден нос, ушите им са били големи. Ранните атланти, живели преди над 100 000 години, са били към 3 метра високи с изключително развити мускули. Стъпалата им имали формата на перки, а между пръстите на ръцете им е имало пластични ципи. Половите им органи са били скрити в тялото, както и третото им око, намиращо се вътре в черепната кухина. Отначало атлантите са обитавали паралелно и сушата, и океана, но постепенно ципите от перкообразните им крайници са закърнявали. Клаповидният отвор при по-късните атланти е заменен с къс нос, ръстът им е намалял.
Според руски изследователи очите, изобразени в тибетските храмове, са на атлант, предшественик на Буда.
Когато членовете на една от експедициите в Тибет показват на местния духовен водач свами Дарам робопортрета на атланта, изработен на базата на офталмогеометричните компютърни параметри на средностатистическите човешки очи, той възкликва: "Сомати! Това е невъзможно! Нима сте били в пещерата?" Понятието сомати е основно във всички източни религии, според които само чрез сомати може да се достигне до прана (мъдростта). При състоянието на сомати - медитация, отпъждаща отрицателната психическа енергия, човек разбира водещата роля на душата. При дълбоко сомати обмяната на веществата намалява почти до нулата, пулсът и дишането спират, а тялото добива т.нар. каменно състояние. При температура 4 оС (характерна за гробниците в пирамидите, дълбоките бункери и пещерите) в състояние на сомати може да се оцелее дълго и човек да се събуди след години, ако обаче душата му се върне в тялото.
Сомати е в основата на учението на свамите и ламите и много от тях са "практикували" дългото медитиране. В научната литература например се говори за един лама от Тибет, изкарал в сомати времето от 1960 г. до 1964 г. Споменава се и за Мозе Сал Дзянг от Северен Тибет, намиращ се в сомати вече втори век...
През последните години специалистите по паранормални явления обсъждат сериозно хипотезата за тайно хранилище от консервирани хора от различни древни цивилизации. Наличието на подобен генетичен фонд на човечеството дава отговор на десетки исторически загадки, например на въпроса откъде преди около 2050 години се е появил Буда, разполагащ с необясними за времето си знания, които е предал на хората.
Ясно е, че подобно хранилище е труднодостъпно. Местата за сомати са защитени от психоенергийни бариери, действащи на принципа на дистанционната хипноза. Регистрирани са много случаи на бърза смърт при хора, влезли в тайните тибетски пещери. Достъпът до пещерата-сомати е позволен само за религиозни дейци с висок ранг, владеещи медитацията.
Според руския в."Аргументи и факти" проф. Ернст Мулдашев е посетил светилището. Той се запознал с двама специални лами, които му казали, че в пещерата соматират десетки същества от различни цивилизации, включително и нашата. Едни от тях са с голям закръглен череп, други имат куполовиден череп, а трети по приличат на днешния човек. Хората с големи черепи имат малки носове и огромни полузатворени очи.
"От нашата група до пещерата-сомати бях допуснат само аз! - разказва проф. Мулдашев. - Минахме през безлюден планински склон, след това през труднопроходима местност. След дълъг тунел стигнахме до врата, монтирана в камъка. Зад вратата имаше зала, преминаваща отново в тунел. Усетих действието на психоенергийната защитна бариера - обхвана ме страх, почувствах болки в главата, спрях да усещам ръцете си. Върнах се, без да видя хората от предишните цивилизации, защото разбрах, че никой няма право да ги безпокои!"
Може би генетичният фонд на човечеството се използва, когато цивилизацията загине или деградира? Може би след гибелта на атлантите човечеството отново и отново се е възраждало именно благодарение на генетичния фонд? След всеки прогрес на планетата по различни причини е настъпвала регресия, водеща до изчезването на велики общества - древен Египет, Римската империя и пр. Вероятно така преди 18 000 години цивилизацията е била възродена от атланта Помпо-Буда. А може би преди 2000 години от пещерата сомати е излязъл Исус Христос, коригирал пътя на човечеството?


Красимир ГЕОРГИЕВ, Евгени АЛЕКСИЕВ


Първото споменаване на Атлантида откриваме в диалозите на Платон "Тимей" и "Критий" от 340 г. пр.н.е. В тях се разказва за пътуване на гръцкия законодател Солон в Египет три века по-рано. Свещениците на древната столица Саис запознали Солон с една история за могъща цивилизация, много по-древна от гръцката, съществувала на голям остров в центъра на Атлантическия океан 9000 години преди това.

Може би Атлантида е изглеждала така?

Карта на антична Гърция, където се предполага, че са живели част от оцелелите атланти...
Титла: Отг: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: Oberon в Април 17, 2006, 19:11:20 pm
Уточнявам:
Солон си е помислил, че му говорят за Атлантическия океан. Думите на жреца са били други:) "В центъра на Великото море". Демек, в центъра на Световния океан, демек Антарктида:))))

Прочети другите теми за Ахаменптах
Титла: Отг: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: asdfghjkl в Април 23, 2006, 03:35:39 am
Освен това след катаклизма оцелелите атланти са се пръснали по целия свят.
Титла: Отг: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: Oberon в Април 26, 2006, 12:40:50 pm
В Египет има легенда, че преди много хиляди години ( спред мен 12000 ), няколко големи кораба са акостирали в окаян вид, от тях са слезли високи мъже със сини лица, подпалили са корабите си и са изчезнали в горите. Повтарям: горите. И повече никой не ги видял и чул:))

Оберон
Титла: Отг: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: Alien в Април 26, 2006, 13:51:03 pm
В Египет има легенда, че преди много хиляди години ( спред мен 12000 ), няколко големи кораба са акостирали в окаян вид, от тях са слезли високи мъже със сини лица, подпалили са корабите си и са изчезнали в горите.
Оберон

За тези същества ли става въпрос  ;)

Титла: Отг: Робопортрет на легендарните атланти
Публикувано от: Gil-Galadh в Април 26, 2006, 15:15:08 pm
Горното е Бог Озирис.Долното не знам
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Май 03, 2006, 10:44:20 am
... Интересното е, че в Урантия пише, че Атлантида наистина е била там, но не се е наричала "Атлантида". Това било наше, измислено, земно име. Когато посветените разбрали за предстоящият катаклизъм, се спасили направо в Египет. Това е едно от сериозните твърдения - че местоположението й е между Гърция, Египет, Ливан, и Израел. Там сега е едно тъмно петно на картата, сто пъти го гледах...
LM, откъде имаш информацията за заметресението и ядреното оръжие, и пише ли защо точно в този район?

Къде си го чел това в Урантия? Сега проверих за дума Atlantis и нейни производни, но такива не се срещат нито веднъж в текста на тази книга. Или Бенитес го е писал?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Май 03, 2006, 17:53:37 pm
Точно това съм казал - никъде в "Урантия" не е спомената думата "Атлантида". Спомената е "Едемската градина", която се преполага че Платон е описал в "Критий" и "Тимей" (а той пък се позовава на по стари източници - Сонхис, Солон и т.н...) Т.е. той така я дава като име - вече има много доказателства за това, че Платон дава много неверна информация - например се говори, че нарочно или по грешка е увеличил размерите и до 10 пъти, а някои данни (като това за населението и) - до 100 пъти. (Тук пак има една теория, че не Платон, а Солон греши, Платон го цитирал и т.н. - краят им не можеш да хванеш...) Така или иначе ние сме приели това име (а и повечето данни за Атлантида) позовавайки се на Платон. Той до началото на 20 век е бил един от основните източници - едва напоследък се заговори за други. А за мен този източник е малко тип "развален телефон", но какво да се прави - по-старите книги са унищожени...

Какво обаче четем в "Урантия" - че Атлантида няма! Там такова чудо не се споменава, единствено се споменава "Едемската градина", която по описание прилича в много отношения на легендарната потънала земя, наречена от Платон "Атлантида". Това сам искал да кажа. Трябваше като го пиша, да поясня, че "Едемската градина" от Библията или "Урантия" е предполагаемата потънала след катаклизъм легендарна земя - платоновата "Атлнатида". Търпя критика. Сега обаче ще оправим положението.

"Урантия" :

Описанието на този потънал след катаклизъм средиземноморски полуостров (почти остров!) е в страница 823, 824, 825; Част 3 - Историята на Урантия; Paper 73 - 3-4-5 - http://urantia.org/papers/paper73.html

Ето линка, който може да даде повече информация за Атлантида, а май се припокрива и с "Урантия" - http://www.discoveryofatlantis.com/


А Бенитес говори надълго и нашироко за Атлантида в "Бунтът на Луцифер"!!! Как атлантите са избягали от Атлантида и отишли в Египет, там скрили тайният архив на Урантия, построили пирамидите и т.н.!
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: fisk в Май 03, 2006, 19:12:38 pm
Нещо не схващам заглавието „има ли шанс”! зву4и много пресилено, и какво си мислите ще намерят от цивилизацията? Нищо! Няма да е ни най-малко това което сте гледали в последените 100 филма по темата. Ексхумация като ексхумация, ако намерят по- прили4ни артефакти и разни по-екзистенциални писания и гравиури СЪС СИГУРНОСТ няма да раазаберем, дори по пидиеф4етата които 4етеме и целия информационен океан който до 10 години ще еволюира в друго метафизи4но състояние :-\ и цялата информация няма да е зазложена в ел. заряди съхранявана като булев код. Когато намериха библейските писания в Йордания, пове4е от 300 на брой, 40 ГОДИНИ църквата и нейните фондов потулиха мека казано вси4ко,  еддна скица или преразказ,  дори спекулация не се появи по въпроса 40години!!!!! И 90те като ги предоставиха на свободните у4ени има дадоха един да не казвам какво!
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Юли 21, 2006, 13:47:59 pm
Черно море крие тайните на Атлантида
Индиана Джоунс от Варна разби историците


Bарненецът Никола Николов е на път да шокира историци и археолози със сензационното твърдение, че потъналата някога Атлантида била по нашите земи. Той проучва стари египетски текстове - стели и папируси, в които открива любопитки, свързани с нашите земи. В папирус Юмилхак според откривателя са описани днешните български земи като родината на Сет - бога на смъртта. Той съпоставя данните със съвременно изследване за това, че Главният инфраконус за въздействие върху земната природа се намира в Източните планини, на юг от Дунав. От стела Шабака открива, че разделната граница между невидимото Сет и човека Хор е Аян(тида). От древните науки разбира, че Аян(тида) е всъщност главният център между Озирис и Изида за обща връзка с хората. Най-голямото Око, това на Хор, е връзката между човек-създател и човека. На базата на своите търсения Николов проучва каменни плочи от античността. Върху една от тях, намираща се във варненския археологически музей и описана като Посветителен надпис на Херос Карабазмус от II в., открива "Аянтиди из ме", което в превод разчита като "Атлантиди ние сме". Паметникът е мраморна плоча с изсечени букви и ритуални рисунки, като в текста е обяснено, че това е послание от ирион, т.е. от говорител (жрец). Обяснението на варненския Индиана Джоунс за произхода на името Атлантида е, че то идва от по-старото Аянтида или от А до Я - Ида (Изида). По-късно се среща като Атлантида, от Ат - кон и Ланд - земя (Земя на коня). Съпоставяйки описанието на тези земи с името Тракия, което забелязва в древни текстове като Ракхива и което в превод на санскрит означава "етерно пространство" или "небесна твърд на земята", откривателят е твърдо убеден, че древната цивилизация е била в нашите земи. Такова наименование за Тракия няма в нито един документ освен по нашите земи. След време 59-годишният Николов открива същата символика в евангелските текстове на Библията, където е цитирано "Аз съм Алфата и Омегата" , което отговаря на "От А до Я" в Земята на коня, т.е. и в Светото писание се говори за Атлантида, стига добре да се чете. Може би американският изследовател проф. Балард е чел много по-добре от други, защото търси именно тук, в Черно море, Ноевия ковчег и изчезналата Атлантида, казва предизвикателно варненецът Николов. Следва въздишка, с която изразява съжаление за липсата на свръх прецизна апаратура, с каквато американецът разполага за проучванията си.
Никола Николов завършва математическата гимназия, а по-късно и технология на металите и машиностроене във ВМЕИ-Варна. Специализира "Управление на кадрите" в АОНСУ. През живота си е работил като шлосер, стругар, матричар, занимавал се е с радиотехника, бил е технолог, ръководител на научно звено. Животът му е преминал през завод "Елпром" във Варна, Химически заводи-Девня, Института по корабна хидродинамика и ВМЕИ-Варна. Казва, че хора като него вечно търсят обяснението на всичко, случващо се около тях. През живота си е успял обаче да събере, обработи и анализира изключително количество информация, което му дава право да твърди неща, които за мнозина изглеждат фантастични, шантави и неразбираеми. Може би затова и някои гледат на него като на чудак, а други открито не го приемат насериозно. Въпреки това затваря устата на завистниците, когато преди време разчита част от текст на "Илиада" в открития от Петър Стоянов край варненското село Оброчище меден свитък с руни и йероглифи. В момента е безработен и основното му занимание е четенето и самоусъвършенстването.

10 години изучава Слънчевата наука
 
За да получи пълна картина на своите търсения и изследвания, Николов казва, че изучавал 10 години всички дисциплини, преподавани някога в древната Александрийска академия. Усвоявайки т. нар. Слънчева наука, той е приеман от чужди специалисти като енциклопедист от ранг, но у нас е подминаван като самозванец и лаик. Независимо от пренебрежението към него Николов продължава да изучава древната митология, библията по Фабер де Оливие - древната История на земята и народите. Според него в основата на невидимото въздействие е науката за Свещената музика, също част от Слънчевата наука. В Златните листи или т. нар. Златна книга е и програмата за въздействие върху хората в рамките на една цивилизация, разказва изследователят. Тук са включени всички тайни, свързани с желанието за власт, силата, парите и религията - Таро. След унищожаването на Александрия и избиването на учените изчезва не само богатството на науката, но и прилагането на древните закони, смята варненецът. Дори твърди, че може да докаже научно Закона за синтеза. Нещо, което векове наред било препъникамък за алхимиците. Сега, казва Николов, използвайки синтеза, съвременните учени предлагат открития, известни като космически технологии. Всъщност всичко е отдавна открито и използвано от древните атлантиди. На базата на древните науки и познания за устройството на Земята и на древните технологии Николов стига още по-далеч, като твърди, че атлантидите и техните наследници владеели и използвали лъчево оръжие, а древните бойни колесници били пригодени за него. Всичко това обаче е забулено от Закона на тайната на древните египтяни, казва Николов, като цитира част от него: "Не казвай тайната, защото глупавите ще полудеят от радост (когато научат тайната на синтезаторите, които са най-често за производство на злато), а злите ще използват само тази част, която служи за унищожение (лъчевите оръжия)." За тези оръжия Николов търси податки в древни документи, описващи битката за Делфи, в която трима жреци спират цяла войска. Тракийската колесница от Казанлъшката гробница била въоръжена с лъчево оръжие, твърди още Николов. Той смята, че лъчевото оръжие е известният в древността гръцки огън, и припомня, че с огледала Архимед едва ли би могъл да подпали вражеските кораби, като предполага, че вероятно го е сторил с лъчево оръжие. Варненският Индиана Джоунс е убеден, че е разгадал голяма част от загадките на миналото. Според него над 200 учени днес работят върху древната история, а изводите и заключенията им се четат на сбирките на Световния клуб в Рим.

Добромир РАДУШЕВ


Източник: www.standartnews.com
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Юли 21, 2006, 17:32:26 pm
Якоооо ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Септември 29, 2006, 12:08:51 pm
Черно море крие тайните на Атлантида
Индиана Джоунс от Варна разби историците


Явно не само той има такава теза. Някои са по- смели и твърдят на 100% че са намерили Атлантида  на това място кажи речи  ;)

(http://atlantis-motherland.com/images/DitchMap.jpg)

(http://atlantis-motherland.com/images/KerchMap.jpg)

Всичко подробно е описано в сайта ТУК (http://atlantis-motherland.com/home.html) Има и цяла издадена книга
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 29, 2006, 15:01:34 pm
Хм...

Попрегледах сайта, хубавото е че вече започват да се опират на записките на Сонхис, а не на  другаря Платон.
Според мен, ако Атлантида беше там:

1. Ние, а не египтяните щяхме да знаем за Атлантида първи.
2. Културата и науката им щеше да се предаде на русите и на нас ( имам предвид земите около Азовско море ) , а не на Египет.
3. Щеше да има следи от земетресението. Все пак земетресение, което потапя град с радиус 12 км., оставя следи нали:)?
4. Останките нямаше да са никак надълбоко, и досега щяха да бъдат открити...
5...
6...

А иначе 3Д графиките са много яки, дори си гепих една:))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Ноември 10, 2006, 15:35:31 pm
Другари! Откриха Атлантида! Отново:)))
Този път в Китайско море, по-точно в южната му част:) Гениално. Дори има книга, и препратка към амазон.ком:)))

източник: http://www.atlan.org/

Първо, това е в тотален разрез с думите на Сонхис "в центъра на великото море"
Второ..направо разбиващо:

"For the tantalizing details, just keep reading, and you will see that we have also found, as a surplus, the Garden of Eden, the Island of Avalon, the Garden of the Hesperides, the hideout of the New Jerusalem, the true location of Troy and of Lanka, as well as the Holy Land and Paradise that has been promised us all from the dawn of time. Yes, Atlantis is rising from the waves, bright as the Phoenix and clean and virginal as the Venus of Botticelli."

Автора е открил Райската градина, островът на Авалон, градината на семирамида ( ако hesperides = Семирамида де), нещо от йерусалим, истинското нахождение на Троя, Обетованата земя...въобще, открил е всичко:)
Затваряме форума и си купуваме Книгата с отговорите:))) цена в амазон.ком: хм, книгата е изчерпана !!!

Оберон
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: arh в Декември 17, 2006, 13:12:01 pm
 Темата за Атлантида е занимавала търсещите от незапомнени времена и затова през нас, съвремениците на тази лавина от информация понякога ни се губят истинските първоизточници на знания, хипотези и догадки, така че, според мен е спорно, дали изобщо може да се стигне до кристалната истина за съществуването на тази вече "призрачна" страна, но хубавото е, че все пак се опитваме. Без да налагам мнението си по темата, мога само да споделя моите дългогодишно събирани знания по нея, като основният признак, по който съм подбирал елементи от пъзела е моят личен усет за достоверност, който, тъй като е строго субективен, пак заявявам, че не го налагам, а само споделям.

Та на темата:

Атлантида е съществувала върху територия, обхващаща част от Южна Америка заедно с потъналите земи, разположени източно и западно от нея и многобройни острови около тях.  Затова има сведения за местоположението на Атлантида и в Тихи океан, и в Атлантически океан, а всички пък се чудим на произхода на всичките латиноамерикански пирамиди, писти и предания за "бели индианци". Атлантите са били онези Богочовеци, които са съхранявали тайната за творението и сътворението и са живеели по онези принципи, закони и методи, които са гарантирали на Душата пряка връзка с най - висшите Духовни еманации на Бог - Отец. Те са общували с близки и далечни Космически светове и са били стожери на Божествената чистота, а външното изражение на тяхната принадлежност към висша човешка йерархия била тяхната красота, белота и величие.
Но дошла космическа вест, че към Земята приближава планетата Нефилим /Нибиру/, която циклично спохожда Слънчевата система и, изпълнявайки Космическата си мисия, създава катастрофални затруднения на Земляните, а и не само на тях.  Атлантите знаели че след едно от предходните и преминавания, от силата на магнитното поле, което въздействало върху планетите, се случили две събития:
 1.оста на въртене на Земята около себе си се изместила
 2.намаляла центробежната и сила.
От първото последвала промяната на климата, а от второто последвало увеличаване на центростремителната сила и, естествено - теглото на всичко що се намира върху Земята. Така са си обяснявали те почти мигновеното измиране на огромните земни животински видове.   
След тази катастрофа годината вместо от 360 дни, вече се състояла от 365 дни. По сведения от египетски източник, това се отразило на тогавашните религиозни вярвания с появата на "петте нефери - Озирис, Изида, Сет, Хор и Нефтида".
А Атлантското върховенство, понеже получило сведения, че този път ударът ще бъде насочен срещу техните земи, знания и цивилизация,за да запази тайните на своя космически и светъл Божествен произход, разделило народа си на две и започнало велико преселение на изток - едните поели към Африка, а другите - КЪМ ЗЕМИТЕ "ХЕМ". От този Атлантски клон, който се е преселил в земите на древния ХЕМ - ХЕМУС /Стара планина/, произхождат Славяните, тези, които знаят как се СЛАВИ - ЯН - ИН, или, как се живее в Космическо равновесие. За разлика от Африканските заселници, славяните са успели и до днес да запазят потенциала си на космически хора, които ще са в основата на идващата Шеста раса.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Декември 17, 2006, 18:21:14 pm
arh, впечатлен съм от идеята, че славяните са всъщност един от двата клона преселили се атланти. Наистина за пръв път чета такава версия за произхода им. Ако имаш още нещо на тази тема-давай   :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Hannibal в Декември 17, 2006, 18:43:29 pm
източници на "познание" ... много. Явно обаче не разбра въпроса ми!  ;)
С какви доказателства и исторически факти подкрепяш  теорията ти за атлантския произход на славяните?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: arh в Декември 17, 2006, 19:25:43 pm

Още с включването си в тази тема написах:  Темата за Атлантида е занимавала търсещите от незапомнени времена и затова през нас, съвремениците на тази лавина от информация понякога ни се губят истинските първоизточници на знания, хипотези и догадки, така че, според мен е спорно, дали изобщо може да се стигне до кристалната истина за съществуването на тази вече "призрачна" страна, но хубавото е, че все пак се опитваме. Без да налагам мнението си по темата, мога само да споделя моите дългогодишно събирани знания по нея, като основният признак, по който съм подбирал елементи от пъзела е моят личен усет за достоверност, който, тъй като е строго субективен, пак заявявам, че не го налагам, а само споделям.
 


Това се отнася и за славянството, тъй като този въпрос е естествено продължение на темата за Атлантида, но кой точно елемент от пъзела от къде е - трудно бих възстановил хронологията на тяхното откриване. Признавам, че четях не за да доказвам, а за да изградя собствена космогония и затова не съм си водил записки и регистър на прочетеното, но все пак аз участвам в тази тема не като учител, а като човек, споделящ свои убеждения, до които е стигнал по пътя на познанието, логиката, разсъжденията и умозаключенията. Ако резултатът от това противоречи на нечии представи за историческа истина, нека да е сигурен, че аз няма да споря с него - дори едно събитие, което се е случило преди час пред трима свидетели, ще бъде разказано по три различни начина, камо ли такова, което се е случило невъобразимо отдавна. Остава, ако имаме интерес към него,  да четем, да мислим, да разсъждаваме и - на базата на своя жизнен опит, да си изградим свое схващане и убеждение. Това не трябва да се налага като догма, но ако някой го приеме, не бива да му се пречи да го доразвива.
Слънцето има безброй лъчи, но всичките водят до него.
Пътищата до Истината са много и никой не трябва да бъде ограничаван да следва своя път към нея. 
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Hannibal в Декември 17, 2006, 19:57:55 pm
Цитат
Това се отнася и за славянството, тъй като този въпрос е естествено продължение на темата за Атлантида, но кой точно елемент от пъзела от къде е - трудно бих възстановил хронологията на тяхното откриване. Признавам, че четях не за да доказвам, а за да изградя собствена космогония и затова не съм си водил записки и регистър на прочетеното, но все пак аз участвам в тази тема не като учител, а като човек, споделящ свои убеждения, до които е стигнал по пътя на познанието, логиката, разсъжденията и умозаключенията. Ако резултатът от това противоречи на нечии представи за историческа истина, нека да е сигурен, че аз няма да споря с него

Логиката се основава на факти и очевидни признаци. Каквито според мен в случая "славянската одисея"  не съществуват.
 Убежденията също трябва да се оповават на някакви факти...
Съгласен съм с теб, че ние всички имаме различна представа за действителността... и поради туй евентуален спор би бил излишен  :). Казвам евентуален, защото дори в споренето трябва да присъстват факти  :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Декември 18, 2006, 11:21:59 am
Анибал е някак си прав според мен. Ако славяните идваха от Южна Америка, Антарктида и т.н, ако са потомци ня Атлантите, нямаше да са такива диванета, каквито ги описват гърците и византийците. Щяха да донесат атланската култура и наука, и тука щеше да е Рай 2 :) Второ, как са стигнали чак до тук, като са могли да се заселят на поне 10 други места? Логично е да с аминали през Африка, но не знам да има свидетелства за преминаването им през Египет, където според мен една доста сериозна групичка Атланти са останали.

Оберон
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Декември 18, 2006, 16:15:43 pm
Като оставим настрана пан-славянството, или пан-християнството, можем да се взрем във простия факт, че тук - по българските земи наистина е било Рай2, но както знаем определени сили са се погрижили хората да забравят все повече и повече от божествената си същност... Свидетелство за това са хилядите гениални българи, запазили много голяма степен от атлантския си ген, хилядите растения и животни, които пазят жив спомена за Голямото преселение на атлантите след разбушуването на Великия потоп...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Декември 18, 2006, 19:22:46 pm
Аз да върна малко темата за местохождението на континента ;) Оберон спомена  в една друга тема че нямало начин Атлантида да се намира в Атлантическия Океан или нещо подобно - цитирам по памет  :P
Аз мисля че не би трябвало да се подценява като възможност подобна локация, щото има някои данни че там където е Бермудският триъгълник има потънала пирамида, която е  била част от Атлантида.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Декември 18, 2006, 19:26:09 pm
Аз пък не знам да има такива данни. Дори и да има пирамида, не можем да твърдим, че е Атлантска, нали? Плюс това, Белият бог Виракоча идва от Юг, а не от Север....Не би могла да е там и по друга причина. Целия мексикански залив е от огромен метеорит, паднал преди не -знам-си -колко милиона години. Просто няма начин, там да е имало континет според мен. Фактите, говорещи в полза на Арктика, мисля са много повече.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Декември 18, 2006, 21:30:29 pm
Вие не разбрахте ли че се е разцепила на много части и не е "само на едно място"? :)

Защо Атлантическия океан е "Атлантически"?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Декември 18, 2006, 21:35:46 pm
 Този район (Бермудския Триъгълник) е част от стария континен Атлантида. Там все още има база дълбоко в океана където потомци на Атлантите живеят и сега. Те са миролюбиви и не представляват опасност за земляните. Те имат кораби , които могат да се движат под вода и кораби за междузвездни пътувания. Понякога те са забелязвани да  излизат от водата. Това обаче няма връзка със странните феномени които се случват в триъгълника.

Billy Meier
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Декември 19, 2006, 09:33:11 am
Вие не разбрахте ли че се е разцепила на много части и не е "само на едно място"? :)

Защо Атлантическия океан е "Атлантически"?

Ами защото от Платон насам, си мислим че там е Атлантис. Ама се оказа, че не е така:)
Твърдо против съм, че Атлантида е под Бермудите. Толкова много изследвания са правени там, все нещ щяха да видят. Този цитат на Алиена, от тоя Били Майер...ако питате мен е евтина сензация. Да, апарати са забелязвани да излизат изпод водата, но от друга страна, навсякъде са забелязвани НПО да излизат изпод водата. Дори и на Северния полюс-разцепва леда и излита нагоре. Дайте сега да кажем, че Атлантис е под Северния?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 19, 2006, 09:55:51 am
Твърдо против съм, че Атлантида е под Бермудите. Толкова много изследвания са правени там, все нещ щяха да видят. Този цитат на Алиена, от тоя Били Майер...ако питате мен е евтина сензация.

Намери филм №3 "Атлантида - Изгубената цивилизация" от поредицата "Тайни и загадки" на ДВД от вестник 168 часа http://www.24chasa.bg/Doc/mystery.pdf
В него се споменава за пророка Едгар Кейси, който предсказва през коя година ще бъдат намерени останки от Атлантида и това се е случило точно както го е предсказал. Във въпросния филм има подводни кадри на посоченото място, които са най-малкото странни. А мястото е също до Бермудския триъгълник.

Цитат на: http://www.wmyst.hit.bg/Civilization-Atlantis1-main-s.htm
Едгар Кейси за Атлантида

Знаменития „спящ пророк” Едгар Кейси в своите „четения” съобщава следните имена на 3-те острова на Атлантида: Посейдиа или Посейда, Ариан и Ор. Може да се каже , че тези имена вече са общоприети.

"(Q) Кои са били главните острови на Атлантида по време на разрушението?
(A) Посейда Ариан и Ор.
"Произхода на Атлантидския континент е забулен в мъгливия период на предисторията. В действителност, дори психическите записи са трудни за разбиране, защото повърхността на Земята се е променяла много пъти.Когато хората идват на Земята като човешки същества, Атлантида и голям континент, лежащ там, където днес се намира Атлантическия океан между Мексиканския залив и Средиземно море. По площ може да бъде сравнен с това, което днес е територията на Европа е Русия, взети заедно. Северният и южният полюс тогава не са били там, където са днес, нито сушата е била там,, където днес има суша, с изключение на следните: Източното крайбрежие на САЩ е било крайбрежен район за Атлантида, района та Карпатските планини и Монголската пустиня са били обитаеми, също както и северната част на това, което днес е Африка, а също и югоизточната част от Атлантида. Андското крайбрежие на Южна Америка и било покрито с вода, а равнините на Юта, Невада и Аризона са били над морското равнище.
И така, какво може да се каже за Атлантида, изхождайки от тази информация? Това са били 3 острова, с характерен тривърх силует, образуван от 3 планини. Средната част на големия остров представлява приблизително правоъгълна долина, заградена от север с планини.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Декември 19, 2006, 10:43:19 am
За пръв път чувам, че останки от Атлантида са намерени въобще...Ще проверя....
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Декември 19, 2006, 14:26:15 pm
За пръв път чувам, че останки от Атлантида са намерени въобще...Ще проверя....

Обероне относно това че  били прайли изследвания - те и на пирамидите в Египет са правени ама ти вярваш ли че е изнесено 100% всичко което е открито в медиите ? Аналогично и за Атлантида - има много публикации за намирането и точно в Атлантическия Океан  (разбира се това е само част от континента). Официално обаче няма нищо. И това е естествено щото подобни новини не са просто сензации а когато са "официални" носят последствия. Ако нямаше кой да дирижира кои събития да са официални и кои не сега щяхме да сме на съвсем различно ниво на познание.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Hannibal в Декември 19, 2006, 17:23:45 pm
Анибал е някак си прав според мен. Ако славяните идваха от Южна Америка, Антарктида и т.н, ако са потомци ня Атлантите, нямаше да са такива диванета, каквито ги описват гърците и византийците. Щяха да донесат атланската култура и наука, и тука щеше да е Рай 2 :) Второ, как са стигнали чак до тук, като са могли да се заселят на поне 10 други места? Логично е да с аминали през Африка, но не знам да има свидетелства за преминаването им през Египет, където според мен една доста сериозна групичка Атланти са останали.

Оберон

 :)Aма защо е нужно дори четем какво са писали гърците, като можем да отидем в шоплука или Перник?  ;D И там ще се просветим в атлантските-славянски тайни и тяхната култура! "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле" - основния атлантски дезиз....  :)

По темата:
Ако предположим, че Атлантида е съществувала , казавам ако "предположим" защото никога не можем да трвърдим с такава увереност съществуването на нещо, за което е споменал само Платон и то еднократно и  никой друг... то тогава съм сигурен, че най-малко американското правителство ще знае. При положение, че разполагат с такава техника, ми се струва нереалистично да не са забелязали нищо около Мексиканския залив. Друг въпрос е ако си мълчат... защото откриването на древна високо-технологична цивилизация би разклатило много силно основите на световната история, такава каквато ни е подавана. Аз пък си мисля, че това което знаем от официалната световна история е само цензурираната версия :). Мисълта ми беше, че ако Атлантида е съществувала, то тя вече е открита! Просто никой няма да пророни дума, докато сама не си изплува (или разтопи ако предположим, че е част от Антарктида)... и когато това стане всички ще се правят на изненадани.
Като анти-теза на "теорията" господина  атлант-славянин, ще предложа траките за наследници на атлантите и ще кажа защо...
Траките са тук (Балканите) мнооого преди да довтасат гръцките племена!! Нещо което и до ден днешен дразни нашите южни  съседи и поради това толкова ни мразят. :) На практика никой историк не знае какъв е точно произходът на траките и от къде точно идват! Началото на тракийската култура е забулено в мистерия. А земите ни са пълни с тракийски градове, съкровища и очевидни белези на просветена и култрна цивилизация. Каква ирония, къде ли са славянските такива?
Факт е обаче, че Троя (вече доказано съществуваща) е била един последните знаменити велики тракийски градове. Казвам, че е тракийски град защото там са откривани накити типични за траките, както и по  думите  на древните гръцки историци, които сами твърдят, че троянците не са гърци, а местно население дошло преди тях.
Факт е, че Критско-Миньойската цивилизация също е била тракийска. Тя обаче се е разпаднала след идването на гръцките племена... А откъде идват критите-траки  никой не знае... Най- вероятно от юг ...тоест Египет, дали заради климатични фактори (някога Египет е бил далеч по-привлекателно място за живот), дали защото са изгонени...
Всъщност възходът на древните  гърци се дължи на умесването им с траки, както пряката кражба на културата им! Гръцкият божествен пантеон е взаимстан от тракийския такъв! Богове като Аполон , Дионисий, Афродита са буквално откраднати с имената барабар. Всъщност Троянците са издигали в култ Аполон, както и траките.. за тях това е бил върховният бог - богът на слънцето и светлината.... Какъвто е египетския Ра... Излиза, че от където и да са минавали атлантите (траки) са оставяли цивилизации кланещи се на богът Слънце!
Доколкото си спомням маите също почитат слънчевия Бог. Очевидно всичко е навързано и води към един пра-източник на културата... Атлантида...

 :) Бог да пази България от съседите й!   :D

П.П. И забравих .... Платон казва :  " Траките бяха  най-многобройният народ на земята след индийците!!!"

Платон го е казал, не аз! Който не вярва да чете...  ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Декември 19, 2006, 18:27:23 pm

По темата:
Ако предположим, че Атлантида е съществувала , казавам ако "предположим" защото никога не можем да трвърдим с такава увереност съществуването на нещо, за което е споменал само Платон и то еднократно и  никой друг... то тогава съм сигурен, че най-малко американското правителство ще знае.

 :D ;D ;D Този израз искрено ме разсмя..! Странната склонност на хората, да преувеличават величието на своите "богове"
Та по темата... Проблемът с психическия спомен за Атлантида е свързан най-вече с мъртвия период около укротяването на последиците от последния Всемирен потоп, унищожил де що има, и заличил 92 % от земите на древните светилища, а останалите на сушата изпълнил с тотално благоговение, предавано неслучайно на хора, способни да понесат тази информация, надарени медиуми като Платон и Кейси... Та понеже много от атлантските царе са знаели отдавна какво ще се случи, са били подготвили корабите със запаси, и своего рода Ноеви ковчези, които посяли като основа на културата и цивилизацията в много райони по земното кълбо. В основата на много от т.нар. "примитивни" народи са се оказали знанията, оставени от атлантите, за ефирната същност на действителността, способността на човешкия организъм да се самовъзстановява, да се свързва директно със слънчевите лъчи, и какво ли още не.. Споменът за тези епохи се пази и до днес в някой от първобитните за нас, племенни народи... Проблемът е, че именно благородните господа в петнтагона започват да осъзнават този исторически момент, и умишлено прикриват същностната информация.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Xpuctoc Muxaul в Декември 19, 2006, 18:31:35 pm
Цитат на: Атлантида - Изгубената цивилизация
00:36:45
ПОД ВОДИТЕ
НА АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН

През вековете са идвали и са си отивали много теории за местоположението на Атлантида. Изключително рядко някои са били подкрепени от веществени доказателства. Но тук, сред неспокойните течения на Бермудския триъгълник науката и пророчествата се свързват в един нелек съюз.
През 20-те години на 20-ти век медиумът Едгар Кейси станал изключително известен със способността си да лекува пациенти в състояние на дълбок транс. После насочил способностите си от медицината към други области. Кейси започнал да говори за Атлантида, описвайки величествени градове и напреднали технологии. След време, докато бил в транс, той се опитал да определи къде точно е потънала изгубената цивилизация.
Един ден през 1939 г той предсказал, че доказателство за Атлантида ще бъде открито край бреговете на Бимини близо до Бермудите. И не само това – той предсказал точната година на откриването й – 1968. Точно 29 години по-късно, както било предсказано, учени, прелитащи над плитките крайбрежни води на Бимини, наблюдавали масивна потопена форма под повърхността. Водолази, изпратени на мястото, потвърдили съществуването й. С дължина от почти 600 метра, обектът странно наподобявал широка стена или издигнат път. Единият му край се извивал загадъчно под формата на гигантска буква "J". Също толкова странно огромните каменни блокове сякаш били подредени в точни геометрични модели. Най-голямата загадка при обекта край Бимини е подреждането на тези камъни. Никой, който ги е виждал, няма отговор. Размерът им и прецизността... Това са невероятните детайли на пътя край Бимини.
Все още никой не е наясно с произхода на странната структура.
Дали каменните плочи са човешко дело или са крайно необичайно природно формирование? Сега те са под водата и може винаги да са били под водата, или пък да са направени от хора над водата в някакъв момент, но когато ледниковата епоха приключила и нивото на морето се покачило, да са били потопени под водата.
Възрастта на камъните е неясна, но те изглеждат изкуствено изсечени с изключителна прецизност. Ако са създадени от хора, кой би могъл да изгради такава структура? Резултатът от строителството край Бимини е също така труден за обяснение като половината мегалитни структури по света. Много бързо достигнах до идеята, че там е имало пристанище. Вероятно във вътрешността му е имало храм.
Дали стената край Бимини е била свещено място? Място, където праисторическите хора са ходели на поклонение на сушата? Където да се съберат и потърсят хармония с Вселената? Като Паленке в Мексико? Мачу Пикчу в Перу и Стоунхендж в Англия? Дали това някога е било място, където хората са вярвали, че Космосът и Земята стават едно? Такива площадки се изграждат на места, където се предполага, че има точни астрономически подреждания със звездите и планетите. Според мнозина предназначението им било за определяне на времето за сеитба и жътва. Но други са убедени, че имат много по-проникновена цел – опит за предсказване на предстоящи небесни катастрофи, сблъсъци с метеори или дори още по-лошо. Именно Платон пръв предположил наличието на космологическа връзка с унищожаването на Атлантида.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Hannibal в Декември 19, 2006, 18:49:45 pm

По темата:
Ако предположим, че Атлантида е съществувала , казавам ако "предположим" защото никога не можем да трвърдим с такава увереност съществуването на нещо, за което е споменал само Платон и то еднократно и  никой друг... то тогава съм сигурен, че най-малко американското правителство ще знае.

 :D ;D ;D Този израз искрено ме разсмя..! Странната склонност на хората, да преувеличават величието на своите "богове"


Mоже би не съм се изразил правилно... аз не обожествявам американците, нито ги почитам.. напротив  ... просто си мисля, че с наличните си  средства са проучили и открили много неща, които няма да видим и за които няма да чуем.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Декември 19, 2006, 18:50:41 pm
Какво мислите за този сайт ?:

http://www.black-sea-atlantis.com/black-sea-atlantis/

Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Joro Velev в Декември 27, 2006, 03:30:00 am
.... има някои данни че там където е Бермудският триъгълник има потънала пирамида, която е  била част от Атлантида.

А моите данни са, че пирамидата в Бермудския треугольник не е една. Две са и са сравнително скорошно изградени от монолитен материал подобен на много дебело стъкло.
Визирам сведения от руски военни.
"Казва ли ти някой, смееш ли да попиташ?"
....
 - Има ли шанс да бъде намерена Атлантида?
 - Ако хората я намерят, Атлантида няма никакъв шанс.
:(
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Декември 29, 2006, 12:55:29 pm
А ново инфо за този обект, след 2002-ра има ли :)
Или са открили нещо което не би трябвало да го има вече и го запазили в тайна (па може и да са го взривили за да изчезне съвсем)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Декември 29, 2006, 15:19:47 pm
Атлантида е открита отдавна от илюминати и каквото е имало за обиране е обрано. След години може да се позволи да я открием и официално, но ще бъдем разочаровани, защото ще бъдат само камъни. Освен ако те не искат да открием нещо.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Декември 29, 2006, 15:35:57 pm
А вярно ли е че имало някаква международна забрана да се ходи до Антарктида, освен ако не си в някоя официално одобрена експедиция? Имаш кинтите, имаш желанието, ама понеже не си учен  и не си се допитал до съответното правителство не можеш да отидет там.
Това за забраната го мернах мисля че в abovetopsecret с цел да се запази в тайна нацистката база там - да не я види някой случайно попаднал на континента. Или ако не е базата то да е нещо значимо за човешката история което ще обърне представите за историята.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Eon в Януари 05, 2007, 12:09:55 pm
Хоръс, според теб Атлантида къде се намира?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Януари 05, 2007, 14:20:36 pm
Хорус :)

Според мен е пръсната на много места. Кипър, Атлантика, полюсите, Бермудския триъгълник. В Черно море също казват че има части.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Eon в Януари 05, 2007, 15:56:10 pm
И кое нещо те кара да мислиш, че е била на много места, а не на едно?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Януари 05, 2007, 16:27:00 pm
Това, че много от живота на атлантите е запазен в митологиите и легендите на Древните... :) :) :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Eon в Януари 05, 2007, 16:28:57 pm
Какво пречи да идват от едно място и да се разселили на много други?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Gil-Galadh в Януари 05, 2007, 16:39:08 pm
И кое нещо те кара да мислиш, че е била на много места, а не на едно?

Нека позная...БУУМ!

Иначе в това за разселването има резон
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Януари 05, 2007, 16:56:12 pm
Какво пречи да идват от едно място и да се разселили на много други?

Това, че преди голямото "БУУУМ", атлантите са живеели на един цял континент, простиращ се от азия до америките.. Разпадането му е формирало сегашния георелеф...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Gil-Galadh в Януари 05, 2007, 17:44:33 pm
Има доказателства-в миналото наистина всичко е било един голям континент....Друг е въпроса че  емного преид да измислят хората
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Януари 05, 2007, 17:48:20 pm
Просто е - освен споменатите културни прилики у народи, нямали физически/географски контакт едни с други, самото разслоение на континентите го показва: много от тях пасват помежду си, и това се забелязва дори с просто око.. Освен това има безброй доказателства във флората и фауната :

The fossil remains of the camel are found in India, Africa, South America, and in Kansas. The existing alpacas and llamas of South America are but varieties of the camel family.
In America and in Asia the principal domesticated tropical plants are represented by the same species.

Или пък този снoп зърно от каменната ера:    :-\
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Eon в Януари 06, 2007, 07:57:46 am
Ултра, или ти не ме разбираш или аз не мога да обяснявам добре...или и двете.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Януари 06, 2007, 11:39:43 am
Може би ! Опитай пак...   :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Albinoni в Януари 08, 2007, 18:04:45 pm
Прегледах всички постинги назад и .... къде ли не е обявявано, че е намерена Атлантида  :) - около Китай, в Атлантическия океан, до бреговете на днешни  Северна и Южна Америка, в Индийския океан и къде ли не..., а сега ето и едно /не ново// предположение за  Западна Европа :P ;):

Легендарната Атлантида е в Западна Европа

Атлантида се е намирала на територията на днешната Западна Европа, а неин център е бил сегашният германски остров Хелголанд, в югоизточната част на Северно море, твърди в книгата си германският езиковед Ханс-Вилхелм Ратиен, предаде РИА "Новости".

Според него Атлантида, която е описана от древногръцкия философ Платон, се е простирала на територия, обхващаща сегашните Дания, германските провинции Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония и Мекленбург-Предна Померания. Ученият признава, че е трудно да се докаже хипотезата му, но е уверен в правотата си.
Ратиен твърди още, че наред с царството Атлантида е съществувала и Конфедерация на атлантите, която се е простирала от днешния испански град Кадис до норвежкия нос Норкап, една от най-северните точки на Европа. В този съюз са живели около 4,5 млн. души.

Сблъсъкът на Земята с планетата Фаетон, станал приблизително през 1200 г. пр. Хр., е довел до това, че голяма част от Атлантида е била потопена в морските бездни.
Ще припомним, че преди месец друг германски учен - физикът д-р Райнер Кюне, като се позова на данни от снимки, правени със сателит, обяви, че митичната Атлантида може би се е намирала в Испания - край Кадис.
Сателитни снимки на южните части на страната разкривали структури, твърде подобни на описанията на Атлантида. Според Кюне считаната за остров Атлантида всъщност била част от Испания, унищожена от наводнение между 800 и 500 г. пр. Хр. Ученият оповести теорията си в електронното издание на сп. "Античност".

Изходната спътникова снимка на южните части на Испания, където според проф. Кюне се е намирала Атлантида.

Снимки: Сайтът на Би Би Си
segabg.com
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Януари 08, 2007, 18:32:11 pm
"Сблъсъкът на Земята с планетата Фаетон, станал приблизително през 1200 г. пр. Хр., е довел до това, че голяма част от Атлантида е била потопена в морските бездни.
Ще припомним, че преди месец друг германски учен - физикът д-р Райнер Кюне, като се позова на данни от снимки, правени със сателит, обяви, че митичната Атлантида може би се е намирала в Испания - край Кадис.
Сателитни снимки на южните части на страната разкривали структури, твърде подобни на описанията на Атлантида. Според Кюне считаната за остров Атлантида всъщност била част от Испания, унищожена от наводнение между 800 и 500 г. пр. Хр. Ученият оповести теорията си в електронното издание на сп. "Античност".

Тия са толкова зле, че просто нямам думи!!!!
Преди 3000 сблъсък на Земята с друга планета? С ПЛАНЕТА???? Няма ни най-малко доказателство, че в райна на Испания е падал преди 3000 голям камък. За планета не ми се говори, тия са се напушили покрай празниците и още ги държи:)))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Albinoni в Януари 08, 2007, 20:14:18 pm
Сега остава някой умник да "открие", че Атлантида се е намирала на земите на древна България и ние сме великите потомци на Атлантите  ;) :P :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Януари 08, 2007, 20:27:21 pm
То това е истината ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Albinoni в Януари 08, 2007, 20:59:57 pm
Хахахаха :P Честито тогава ;) :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Joro Velev в Януари 09, 2007, 11:19:15 am
Дали Америка е там където има следи от американци?
Местата където са откривани следи или инфо за атланти следва ли да се нарича Атлантида?
Нека някой чрез медитация, астрално пътуване, дистанционно виждане или каквото там умее, да направи проучване! Иска ми се някой да сподели личния си опит и преживяване. Иначе можем и до третото пришествие да цитираме всевъзможни книги и сайтове.
Ако сме толкова напредничави, това проучване ще е достатъчно стимулиращо. А може да се приеме и като обективна проверка за достигнато ниво.
Дали е добро следното мото:
"Прочел си? Чул си? Да се провери! Едно е да вярваш - друго е да знаеш"
Едва ли с вменяваните им постижения Атлантите са си стояли на малките острови. (защото на големия са били други, с които често били бъркани. Така казват някои ;))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Януари 19, 2007, 12:46:12 pm
Едва ли с вменяваните им постижения Атлантите са си стояли на малките острови. (защото на големия са били други, с които често били бъркани. Така казват някои ;))


Мисля си за едни "някои", но дали са същите, за които ти говориш?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Fanta в Февруари 13, 2007, 17:09:53 pm
 Доколкото ми е известно Жители на Нибиру известни като Аннунаки са замесени в потъването на атлантида. А самите жители на Атлантида също иамт вина. И днес те са преродени сред нас. Дори макар да ви се стори смещно аз имам няколко сигурни знаци които ми показват че някога съм живял там.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Февруари 13, 2007, 17:19:55 pm
Приятно ще ни е, ако ни разкажеш :) Никой тук няма да ти се смее ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Fanta в Февруари 13, 2007, 18:10:26 pm
Аз почти нямам спомени а тожа което си спомням е много мътно и трудно за описание но съм чел неща за Атлантида и те съответстват. Още като много малък сънувах голямо наводнение но това не беще кошмар за мен.
По-късно една жена която не ме е виждала е казала на майками че има дете от изчезнала цивилизация. А преди няколко години започнах да си припомням някои лица които тогава са ми били близки. Но свичко е много смътно и няма как да ви кажа нещо което да е наистина смислено. Но знам че макар атлантите да са били много интелигентни тяхното общество е допуснало грешка която е довела до унищожителни катаклизми. И най=вероятно всички както и аз тогава сме се доверили на изванземна раса която ни е подвела. Лично аз нямам спомени за среша с извънземна раса от онова време. Също така винаги съм чувствал делфините като много близки. Никога не съм харесвал отношението на хората към тях. И по-късно прочетох на едно място че хората в Атлантида са били близки с делфините и са можели да общуват с тях. Сега след като съм сигурен ще имам връзка с Атлантида в мен се появи едно чувство което ми потсказва че там съм бил много щастлив и понякога ми става тъжно като мисля за Атлантида. Но нямам съществени спомени които биха показали нещо важно за човеществото. Обаче вярвам че с времето ще разкрия повече неща. И аз немисля че това е нещо много специално. Смятам че много хора които сега са на Земята някога са живели в Атлантида. А официалното откриване на останките от Атлантида може да е много вълнуващо и да припомни на много бивши атланти откъде идват.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Февруари 13, 2007, 21:05:09 pm
Хич не ми се вярва таз работа със сблъсъка
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 13, 2007, 21:32:34 pm
И най=вероятно всички както и аз тогава сме се доверили на изванземна раса която ни е подвела. Лично аз нямам спомени за среша с извънземна раса от онова време. Също така винаги съм чувствал делфините като много близки. Никога не съм харесвал отношението на хората към тях. И по-късно прочетох на едно място че хората в Атлантида са били близки с делфините и са можели да общуват с тях.

Делфините СА преродените атланти. Много от тях работят от хилядолетия с планетата, и настройват определени космически честоти в съответствие с хармоничния тон...
Проблеми създават единствено свръхмодерните военизирани технологии, които пречат и заглушават звука на китове и делфини...
Иначе като цяло тези същества могат да бъдат много полезни в опознаването на древната ни психо-генетична история...   :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: eowin в Февруари 14, 2007, 04:08:09 am
не прочетох цялата тема, но мисля ,че никой не беше писал за Мадагаскар.имам предвид ,че атлантида си е била там.в момента не мога да си спомня как точно им започваше расата... която пък от своя страна не е била просто най-умната ,атлантите,поне в началото, са имали закърнели очи и не са разговаряли.просто не им е било нужно. в последствие започват да нарушават законите на земята.. слънце а у.. .все по-малко употребяват третото си око, и дефакто гледат с очите си....
като цяло, рушат расата си използвайки новите знания.остават много малко 'запазили' се атланти, които усещат катаклизма и бягат към африка и азия.повечето потъват с острова.
и тия дето бягат ,отиват в централна африка,централна азия ( и третото ми се губи в момента).
централна азия е мястото където се намира 'шамбала'.пиша го в кавички, защото шамбала всъщност са две места.
та, моята велика теория е че шамбала си е създадена от атлантите.които все още медитират в някоя пещера.като на не-знам-си колко си години се води ,че един излиза от тази медитация и отива да оправи света.(някъде бях чела, ама съвсем не беше свързано с това, че наистина през няколко си хиляди години , по различни краища на света се среща човек, който може странни неща, и който идва от средна азия).
а хитлер е търсил шамбала в африка,защото там наистина си има храм, който се намираше до един от двата крака на единственият останал свинкс...и не помня защо ,но мисля ,че и до ден днешен храмът не е отворен.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Февруари 14, 2007, 13:39:02 pm
Всъщност, Шамбала има на много места по света ( и в България има, май...  ;)), както и древната Атлантида не е била локализирана на едно място/континент... В никакъв случай атлантите не са били най-умните, щом не са се сетили за огромните манипулации, които са се извършвали скрито от очите им.
Пещерите, за които говориш, имат по-скоро друга функция - изпадналите в сомати да запазят генетичен материал за възпроизводство на човешката раса, в случай на тотално унищожение.
 
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 08, 2007, 16:01:21 pm
 Във Варненският исторически музей се намира единствнното доказателство на Земята, че АТЛАНТИДА е тук. - Алиен

Какво е доказателството 8)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 08, 2007, 17:50:27 pm
Цитат
Доказателство са плочите във Варненнския исторически музей, където откриваме надпис „АЯНТИДИ – ИЗМЕ” или „АТЛАН-ТИДИ НИЕ СМЕ”, както и символични обозначения, които днес са запазени единствено в санскритската писменост.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 09, 2007, 10:30:05 am
Публикувам един кратък откъс от книгата на Ердоган Ерчиван - Забранената египтология; :)

Доскоро се предполагаше, че текстовете „Тимей" и „Критий" на Платон са единствените източници на легендата за Атлантида. Но ученият Солон (640-560 г. пр. Хр.), родом от Атина, е този, който през 6. век пр. Хр. донася историята за Атлантида в Древна Гърция. Египетският жрец Сонки от Саис и неговият колега Псенофис от Хелиопол устно разказали на Солон тази 9 000 годишна древна история. Естествено съвременните египтолози не мо¬жаха да открият измежду безбройните египетски предания подобен източник в папирусите и съответно го смет¬наха за поредната ориенталска история от света на Хиля¬да и една нощ. Но в Ермитажа (Санкт Петербург) се нами¬ра египетският Папирус 1115, създаден преди около 4 000 години като йератическо писмо, в който точно този мотив за легендата за Атлантида е жив. Историята започва с едно странство в „Страната на Западните", организирано по заповед на фараона. Моряците излезли в открито море и били връхлетени от буря, а капитанът разказва как тогава съвсем случайно открил „Островът на блажените", „Аменти":
„Аз бях тръгнал към мините на царя и отплувах с един кораб. Той беше 120 лакти дълъг и 40 лакти широк, 120 от най-мъдрите матроси от египетския елит бяха на борда. Те наблюдаваха морето, наблюдаваха земята и сър¬цата им бяха неустрашими като на лъвове. Тогава те съобщиха за виелицата, преди тя още да ни връхлети, и за бурята - преди тя да се разрази."
Както става ясно от текста между пътниците на кораба имало и учени (мъдреци), които били информирани относно модерните навигационни методи и които умеели да предскажат буря още преди тя да се е появила. Последвалата по-късно буря била до такава степен силна, че екипажът заедно с учените изпаднали в голяма беда. Последвала истинска борба с природните сили и в крайна сметка морските дълбини взели своите жертви:
„Докато все още плувахме вятърът стана двойно по-силен и издигна една вълна висока осем лакти."
Корабът станал на парчета и екипажът трябвало да се бори за живота си. Благодарение на дървен отломък капитанът успял в крайна сметка да се спаси, но корабът потънал и отнесъл със себе си останалия екипаж;. Капитанът:
„Никой не остана жив от екипажа, единствено аз бях захвърлен от една вълна на някакъв остров."
След като изминали три дни на почивка след катастрофата, капитанът тръгнал да търси храна. Както той съобщава на острова имало райски предмети и всичко било в изобилие:
„Аз се наядох до насита и изоставих част от товара, защото носех твърде много на раменете си."
Но внезапно той се стреснал и райската идилия била нарушена от голям кораб, пътуващ в неговата посока:
„Тогава чух силен грохот и си казах: това сигурно е морска вълна."
По-внимателната преценка накарала оцелелия корабокрушенец да осъзнае, че насреща си има някакви непоз¬нати. Превозното средство изглежда се е приближило до египетския капитан като булдозер:
„Дърветата се сгромолясваха, земята трепереше. Аз открих лицето си и разбрах: „Беше Носителят на живота, Бог с формата на змия, този, който приближаваше," Ръстът му беше 30 лакти, брадата му, тя беше дълга по¬вече от две лакти. Тялото му беше покрито със злато, веждите от истински лазурен камък..."
Вероятно това надхвърлящо 15 метра превозно средство, чиито шофьор моментално е бил припознат катоБог, е било някаква техническо старо съоръжение за придвижване по суша и вода. Подобни коли-амфибии са ни известни и от вавилонските текстове, които там са наречени „Оани". Превозните средства служели на Вестителите на културата, които съгласно преданията на Бересос през деня посвещавали човечеството в изкуството на цивилизацията, а след залез Слънце отново из чезвали в морето. Както разбираме от вавилонците, имало не само един такъв кораб, а много,които те видели. В храма в Белос тези превозни средства би трябвало по времето на жреца Бересос да са били изрисувани.Но в храма на Сети в Абидос египетският вариант на тези коли- амфибии се е запазил и до днес.Въпреки че сегашните египтолози изобщо не желаят да чуят за подобен род техника и с удоволствие класифицират тези предания като приказки от Страната на чудесата, от по-нататъшния разказ на преданието става напълно ясно как едно човешко същество излиза от това превозно средство като задвижва една хидравлична врата:
„Той отвори устата си към мен, докато аз лежах пред него по корем. Един глас ми каза: „Кой те донесе, кой те доведе тук, момченце? Ако се колебаеш да ми кажеш кой е този, който те доведе тук, ще направя така, че да станеш на пепел, да се превърнеш в нещо, което не може да се ви¬ди"."
Но как човекът да бъде превърнат в пепел?
Библейският Яхве го е можел! В Левит 9:24 за целта Яхве специално използва „оръжие с огнен лъч", когато избива синовете на Аарон, след което всички останали евреи се просват по очи на пода:'2. Египтянинът също е наплашен от това свръхземно същество и разказва нещастната ис¬тория за катастрофата на неговия кораб. След изяснител-ния разговор божеството се успокоило и накарало човекът да се качи в неговата кола:
„Тогава той ме вкара в пастта и ме замъкна в своето жилище. Там той ме остави невредим, аз бях здрав, нищо не беше откъснато от мене."
По-късно, когато египетския мореплавател отпътувал заедно с мистериозното същество до неговата крепост, между божеството и неканения гост започнал нов диалог:
„Не се страхувай момченце - виж, Бог беше този, кой¬то те доведе до този остров на райско изобилие, и отреди живота ти."
След това съществото разказало на египтянина историята на острова и също така ограничил неговия престой на острова на четири месеца:
„Няма нещо което да го няма на него, пълен е със всички хубави неща. Сега, на острова ти ще останеш месец след месец, докато станат четири месеца."
Божеството разказало на корабокрушенеца също и своята собствена история, която много напомня на Платоновата история за Атлантида и за последните оцелели територии:
„Аз бях там заедно с моето семейство, имах и деца; всички заедно бяхме 75 змии, моите деца и моето семейство. Не ти споменавам една невръстна дъщеря, която ми беше подарена вследствие на една молитва. - Тогава една звезда падна от небето и всички те изгоряха! Случи се обаче да ме няма между изпепелените, защото не бях заедно с тях, но бях като умрял заради тях, когато вместо да ги заваря, намерих едно гробище от трупове."
 Жителите на този райски остров били сполетени от космическа катастрофа подобно на Атлантите.
Като идентификация на своето царство жителите на острова носели символа на змията. Употребената тук дума „змия" в действителност се отнася до „змийския герб",  с който тези владетели могат да бъдат идентифицирани. Събеседникът в диалога с египетския мореплавател вероятно е бил египетското божество „Сепа", който между впрочем древните египтяни наричали също и „този, който носи гибелта на рибите". Също и „Номмо" на африканските догони, които според своята си митология дошли от съзвездието Сириус и от звездния космос, са описвани като „рибни" същества.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Март 09, 2007, 18:07:30 pm
Цитат
Доказателство са плочите във Варненнския исторически музей, където откриваме надпис „АЯНТИДИ – ИЗМЕ” или „АТЛАН-ТИДИ НИЕ СМЕ”, както и символични обозначения, които днес са запазени единствено в санскритската писменост.

Това наистина е страхотно доказателство.....АЯНТИДИ как стана АТЛАНТИДА?

Към Анраст:

Много добър пост...изписах почти страница коментар..след което натиснах без да искам Алт+Ф4....
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: zahary в Март 20, 2007, 11:56:36 am
Публикувам една моя статия показваща една по-различна гледна точка по темата различаваща се съществено от  настоящите. Надявам се да ви хареса.

Aтлантида в светлината на Кабала
Автор zahary    17 Apr 2006

За пръв път митът за Атлантида се появява в двата диалога „Тимей” и „Критий” написани от Платон, около 360 г.пр. Хр. Според Платон става въпрос за „съвършено достоверно предание”, разкрито на атинския законодател Солон /640-560 г. пр. Хр./ от жреци на египетския град Саис, който потдържал оживени културни връзки с Атина.

В диалога „Тимей” четем: „Много и чутовни неща се говорят за вашия град. Но едно от тях превъзхожда всички останали по величие и значение. Записите разказват как вашият град някога обуздал силата, която изведнъж дръзко се била насочила откъм Атлантическо море срещу цяла Европа и Азия. Тогава по морето могли да плават кораби, защото пред неговото устие, което по своему вие наричате Херкулесови стълбове, се намира остров. Тоя остров бил по-голям от Ливия и Азия, взети заедно. ..Върху тоя остров на Атлантида съществувала велика и страшна държава на царе, властта на която се простирала върху целия остров, върху много други острови и върху някои части на материка...”

Вече повече от 2300 години преданието за тази потънала всемогъща държава продължава да вълнува съзнанието на хората. До този момент на тази загадъчна тема са били посветени хиляди книги, писани са неизброима количество коментари. Човешкият разум в неумолимото си желание за познание не се е спирал да търси различни начини за разгадаване на тази дълбоко скрита тайна.

Все пак би било добре да си зададем въпроса: какви са били мотивите на автора да предприеме разкриването пред широката публика на тази загадка. Какво всъщност се е стремил да ни покаже чрез нея. За да си отговорим на този въпрос е редно да се запознаем по-добре с личността на Платон – Божествения, както са го наричали неговите съвременници. Според данните е роден с името Аристокъл, в деня, в който се родил Аполон, в рода на Кодридите- царски род, стигащ по майчина линия до Посейдон, морския бог, а по бащина линия стигала до последния атински цар, линия стигаща директно до боговете. За да се разбере обаче Платоновото учение е добре да се проследи неговия път в Академията, на чиито порти стоял надписа: „Да не влиза незнаещия геометрията”. Предполага се, че Платон излага най-съкровените си идеи зад тези порти.

За много хора платонизмът представлява краен идеализъм, по причина на това, че ако съществуват обекти и явления в битието, то те се осмислят единствено в тяхния идеален, духовен аспект. От тази гледна точка възниква въпроса: кой е скрития смисъл на легендата за Атлантида, за кого и за какво е намеквал авторът?

Известно е, че още преди хилядолетия тайните на битието са били строго охранявани в херметични школи. Малцина са били щастливците да се доберат до съкровеното знание. Много от имената на Великите посветени остават забулени в тайна до ден днешен...

Такива школи е имало в Египет, Асировавилония, Индия, Юдея и на много други места по света, дори в България /Орфеическа школа, в по-късно време обществото създадено от Боян Мага и др./. Общото между всички тях е стремежът да се съхрани чистотата на Тайната и да не се допусне оскверняването на езотеричните знания от хора неподготвени в духовно отношение...

Нека да се върнем към тайната на Атлантида и да видим колко и какви аналогии бихме могли да открием в езотеричното тълкуване /чрез средствата на Кабала, най-ранната монотеистична мистична система/ на Херкулесовите стълбове и големия Материк „Атлантида”.

Според Кабала предметите и явленията в битието имат своя вътрешна /в света на идеите според Платон/ природа, независима от външната им обвивка. Ние сме в състояние, познавайки външната страна на обекта да си изградим понятие за неговото вътрешно съдържание чрез средствата на аналогията. Поради тези причини едно нещо преди да се реализира на физическа плоскост първо проявява рождението си в духовната област. За да се разбере пълноценно „рождението” на идеите и претворяването им на физическо равнище нека се помъчим да направим една виртуална структура на Вселената. Тази структура, този чертеж, древните кабалисти нарекли "Дърво на Живота". Върху това "Дърво" са разположени 10 сефири /сфери/ - символ на етапите на еманациите на Божествения Дух до изграждането на физическия носител на феномена. Тези сефири са следните: Кетер, Хохма, Бина, Хесед, Гебура, Тифарет, Нецах, Ход, Йесод, Малкут. Всяка сефира е етап от пътя на насочената енергия, съществуваща като фокус на концентрирана енергия, преливаща в необходимия момент за да създаде следващия център. Проследявайки този път на развитие на световете забелязваме геометрично подреждане на Силата под формата на Светкавица, спускаща се по посока на най-долната сефира, наречена Малкут /основа на Дървото/. Освен това забелязваме и дуалистичен признак на подреждане на сефирите- т. нар. Колони на: Строгостта и Милосърдието, символизиращи принципа на противоположностите в битието. Това са Бялата и Черната колони в Соломоновия храм, двата Стълба на Силата, пред които е изправен окултният ученик в своето духовно усъвършенстване- достигане до това състояние на равновесие на Духа, което е универсален стремеж на цялата Вселена /по друг начин наречена от древните окултисти Адам Кадмон/. Ето мястото на Херкулесовите стълбове!

Сега остава да уточним и следващия вълнуващ ни въпрос: Какво символизира Атлантида?
Според кабалистичната теория съществува и друго хоризонтално делене на Дървото на Живота. Тези пластове са: Ацилут- светът прототип, Брия- съзидателния свят, Йецира- формиращия свят, Асиа- материален свят. Светът Прототип се състои само от Кетер, мястото на първичния живот, семенния атом. Съзидателният свят се състои от Хохма и Бина, чистата сила и идеята за формата. Формиращият свят включва останалите без Малкут, който от своя страна е мястото на проява на физическата база. Всяко едно по-горно ниво е с по-финни честоти на трептене по отношение на долустоящето, като всички сфери съществуват едновременно една в друга.

Раждайки се човек на тази земя забравя до голяма степен опитностите си в миналите животи, като по такъв начин губи съзнателна връзка със собствения си Дух, понеже душата му вече не вибрира с тази честота, а приема честотата на материалната сфера, където са създадени условия за новораждане. От тази гледна точка духовния свят му изглежда загубен, потопен; така е с всички хора, загубили своето рождение в Духа, приемайки единствено материалните стереотипи на живот.

Според теософското учение след смъртта душата в желанието си да се приближи до Първоизточника, започва постепенно „събличане” на етерните и астралните си тела /обвивки/, до момента, в който тя остане съвсем гола, в духовния смисъл на думата. На нея се отрежда място в зависимост от достигнатата чистота по време на земния си живот. Освобождаването на душата от връзките на материята не може да се извърши за едно прераждане, за това са необходими редица инкарнации в различни времеви плоскости. Когато окултният ученик завърши обучението си в духовните класове, стане дух. абитуриент, той застава пред вероятността да се слее с необятния океан от Божествена светлина. Това е влизането в рая! А какво е раят? Място Бриа /съзидателен свят/ на цялото човечество от сътворяването си до сега. Свят, неподвластен на формата.

Е, сега можем много ясно да разберем притчата на Платон за „потапянето” на съзидателния свят, наречен Материк Атлантида, свят непригоден за сетивата на тогавашния, а може би и на днешния бездуховен човек.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 20, 2007, 15:18:18 pm
Аз по принцип избягвам да пиша коментари по езотерични теми, но проитайки коментара на Захари, някак не доближава ли Атлантида до Шамбала.  :)
Една от моите идей е, че  за Платон Атлантида е това, което за Томас Мор е Утопия. Защо се отхвърля тезата за едно чисто философско място изградено идеално според разбиранията на Платон. :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 20, 2007, 15:59:48 pm
Цитат
Защо се отхвърля тезата за едно чисто философско място изградено идеално според разбиранията на Платон.

Принципно не пречи да го има и физическото и философското едновременно.

За физическото обаче има много логични предпоставки. Най- вече ей така от нищото се пръкват цивилизации, със смайващи  постижения в наука  и архитектура. Много по-логично е тези знания да са наследството от предната силно развита цивилизация, отколкото да са постигнати по еволюционен път, тъй като процеса би бил много по-бавен, а както казах  имаме достатъчно примери за цивилизации които са един вид "стартирани" от някой умишлено.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: zahary в Март 20, 2007, 16:36:59 pm
Би могло да се приеме и физическото място, но не бива леко да се подминава факта, че школите, в които са били обучавани тези философи са чисто философско-идеалистични.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 21, 2007, 11:46:57 am
Цитат
Защо се отхвърля тезата за едно чисто философско място изградено идеално според разбиранията на Платон.

Принципно не пречи да го има и физическото и философското едновременно.

За физическото обаче има много логични предпоставки. Най- вече ей така от нищото се пръкват цивилизации, със смайващи  постижения в наука  и архитектура. Много по-логично е тези знания да са наследството от предната силно развита цивилизация, отколкото да са постигнати по еволюционен път, тъй като процеса би бил много по-бавен, а както казах  имаме достатъчно примери за цивилизации които са един вид "стартирани" от някой умишлено.
Така е и не е така, винаги трябва да има първи. Нека хипотетично предположим, че се случи апокалипсис и сегашната цивилизация изчезне в този си вид, след 10 000 годи археолози намират запазено копие - примерно на Фондацията на Айзък Азимов / нкой го беше споменал във форума и затова се сетих за него, примери други много/, какви изводи тези археолози ще напарвят и дали те ще имат нещо общо с действителността. Това го казвам предвид ограничените източници за съществуването на Атлантида.
Сега за старта на цивилизациите. Бях чел една теория че през средата на 19 век през Земята е преминало мощно лъчение, което е дало отражение в появата на множество мутации. Тогава са се появили и патноктикумите,  тогава се и раждат изродите - Сталин, Хитлер, но тогава се и раждат хората, които със своите открития в света на науката, дават основата на сегашния свят. Някъде също така беше написано, че спряла тенденцията вече децата да бъдат по-умни от родителите си. Всичко се връща в предишните граници.
Защо трябва да гледаме на хората от преди хилядолетия като на по - тъпи, при тях също са се раждали будни умове и откритията да са си лично техни.  :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 21, 2007, 14:32:48 pm
Проблема антраст е че  тези стари цивилизации ги наблюдаваме  в пълния им блясък без преди това да го има периода ( а то трябва да е доста дълъг период), който да ги е довел до този блясък, ако приемем чисто еволюционно развитие без никаква друга намеса. А в древните текстове  има прекалено много пасажи споменаващи  и описващи "технологии" за които и сега можем само да си мечтаем.
А твоята теза намеква че  видите ли примерно след поколението на Сократ и Платон - минал един "лъч" и хоп хората тотално затъпели. Или в Египет - хоп един "лъч" и айде забравят как се строят пирамиди и т.н  Е кой ги пуска тези лъчи ве ? Ти по голяма конспирация напрай май  ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 21, 2007, 14:53:13 pm
Проблема антраст е че  тези стари цивилизации ги наблюдаваме  в пълния им блясък без преди това да го има периода ( а то трябва да е доста дълъг период), който да ги е довел до този блясък, ако приемем чисто еволюционно развитие без никаква друга намеса. А в древните текстове  има прекалено много пасажи споменаващи  и описващи "технологии" за които и сега можем само да си мечтаем.
А твоята теза намеква че  видите ли примерно след поколението на Сократ и Платон - минал един "лъч" и хоп хората тотално затъпели. Или в Египет - хоп един "лъч" и айде забравят как се строят пирамиди и т.н  Е кой ги пуска тези лъчи ве ? Ти по голяма конспирация напрай май  ;)

Ти можеш ли да намериш корен квадратен от едно число без да използваш калкулатор. Да видим колко си спомняш от основния курс по математика :o
 3, 4, 5 до 16 век са пълни с открития и инженерингови нововъведения. Дори да предположим, че някй отвън ни дава технологията, когато едно общество не е подготвено за нея бързо я забравя - пример пирамидите. :D
Лъчите никой не ги пуска, всичко е по пътя, по който се движи нашето Слънце, да не говорим за свръхнови, нови и т.н. Именно космическото лъчение е виновно за доста работи, които се случват на планетата ни.
 8) 8) :-\
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 21, 2007, 16:33:44 pm
Мога  ве - корен квадратен от 4 е = 2  ;D

Антраст искам да ти напомня че официалното мнение на "историческата наука" е че в миналото технологии еквивалентни на сегашните или по-напреднали е нямало.И точно в това се състои цялото объркване.
Това което го казваш че след глобален катаклизъм повечето достижения ще бъдат загубени и вярно и точно затова е съвсем логична тезата, че след "потопа" цивилизациите са "рестартирани" от избрани личности притежаващи познания очевидно от предната цивилизация - тоест Атлантида  :P

Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 22, 2007, 09:28:39 am
Мога  ве - корен квадратен от 4 е = 2  ;D


Това което го казваш че след глобален катаклизъм повечето достижения ще бъдат загубени и вярно и точно затова е съвсем логична тезата, че след "потопа" цивилизациите са "рестартирани" от избрани личности притежаващи познания очевидно от предната цивилизация - тоест Атлантида  :P

Респект за математическите ти способности :P :o
Откога започна да цитираш ортоксалната наука. Кой е дал познанията на Атлантида? :-\
Егати изпадаме в спор за кокошката и яйцето.  :D
Атлантида е философско понятие несъществувало като география и физика. Да отхвърлиш мисълта за способностите на древните хора да творят и фантазират, е да кажеш, че единственото им забавление е било да драскат в пещери. ;) :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 22, 2007, 14:00:44 pm
Цитат
Атлантида е философско понятие несъществувало като география и физика.

Да разбирам ли че смяташ че преди първите" официално" развити цивилизации според историческата наука не е имало други еквивалентни или по-развити  ? Примерно 20 000г. пр.н е. ?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Trandev в Март 23, 2007, 09:25:14 am
Цитат
Атлантида е философско понятие несъществувало като география и физика.

Да разбирам ли че смяташ че преди първите" официално" развити цивилизации според историческата наука не е имало други еквивалентни или по-развити  ? Примерно 20 000г. пр.н е. ?
Имало е със сигурност, но твърдя, че Атлантида е една фикция оформена в главата на един философ . От всичката литература за Атлантида, която съм изчел това е основния извод. Преди години са съществували развити цивилизации, следите на които откриваме навсякъде и те могат да се казвали всякак, дори и Атлантида, но те са в различни времеви периоди и не може всичко, което се е случило преди 10 000 години, да е от Атлантида. Звучи леко самонадеяно.  :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Април 08, 2007, 02:23:49 am
Само един пример ще дам с Египет. Както се пръква изведнъж тази цивилизация, напълно оформена, тя сътворява своите най - големи и най - известни творения - Сфинксът и Хеопсовата пирамида. Колкото по - напред вървяла цивилизацията, толкова по - затъпявали строителните им умения, ако мога така да се изразя. Т.е. вместо уменията им да се развиват както става обикновенно - дадено процес повторен n пъти започва да се усъвършенства малко или много, като се отстраняват грешките и започват да се откриват нови възможности, тенхите умения се влошавали. И това си личи по построените пирамиди, колкото повече се приближавала до нашите дни египетската цивилизация, толкова по - лоши пирамиди се строели. Все едно те са имали знанията от някъде, но с течението на времето частици от това знание се губели, което е напълно нормално и резултата е калпави пирамиди. Това е като да научите един урок и да ви накарат да го разкажете след един ден, след една седмица, месец или след една година. Ако нямате фотографска памет някои неща ще оптпаднат докато минава времето. Затова смятам, че Египетската цивилизация е наследила своите знания от някъде другаде и е просто абсурдно да се твърди, че сама е стигнала до тях. Да не говорим, че я датират от прекалено рано, изпска се голяма част от династията на фараоните - богове.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Май 05, 2007, 21:47:15 pm
Експедиция ще търси гигантски атланти

BgNewsroom - 04 Май 17:18

Мексикански археолози подготвят мащабни разкопки в района на гр. Тула, в централния щат Идалго.
Главната цел на специалистите е да намерят гигантски атланти - каменни фигури на войни от древното племе толтеки, съобщи Луис Гамбоа, сътрудник на Националния институт по антропология и история на Мексико, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Първите четири напълно запазени статуи на атланти, високи 4,6 метра, са били открити в Тула преди няколко десетилетия. Неотдавна при нови разкопки археолози са се натъкнали на огромни каменни крака. "Някъде наблизо, под многовековния дебел почвен слой се крият липсващите фрагменти от гигантски скулптури, а може и още редица интересни неща" - каза Луис Гамбоа.

Културата на толтеките, индианска племенна общност от Предколумбова Америка, е процъфтявала до 1150 г. Тя е оказвала голямо влияние на огромна територия, простираща се до сегашна Централна Америка.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 08, 2007, 13:10:55 pm
Някои изследователи твърдят, че маите наследяват календара си от толтеките, но не знаят дали толтеките са го създали, или и те го наследяват на свой ред. Ако са го създали толтеките, загадката си остава, защото те са били общо взето войнствени племена, и не са се занимавали много с наука и т.н. Ако са го наследили - от кого? Атлантите?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Май 08, 2007, 20:55:39 pm
Владимир Цонев: Древните българи са потомци на атлантите

http://www.dnesplus.bg/Curious.aspx?d=165348

07.05.2007 17:05
Древните българи са потомци на потъналата преди 12 хил. години Атлантида, твърди изследователят Владимир Цонев, академик в създадената преди 12 г. Международна академия по българознание, иновации и култура (МАБИК), която в момента провежда конференция във Варна.

Изчезналият континент се е намирал между Северна Африка, Америка и Европа, а наименованията на отделните острови, останали от легендарната Атлантида в Атлантическия океан, подсказват тъкмо за традициите и бита на древните българи, смята г-н Цонев, който развива тезата си в близо 150 страници от новоизлязлата книга “Атлантида – земя на древните българи”.

Според автора етимологията на името на Азорските острови следва да се свързва с личното местоимение “аз”, в което се намира силата и слабостта на българина. Канарските острови напомняли за титлата на владетеля – кан, който е “субиги”, благословен от звездите да управлява на Земята. Остров Мадейра пък открито препращал към върха на свещената планина Меру, към светилището, носещо името Мадара, т.е. “земята на владетеля”.

Доколко тези, а и останалите твърдения и хипотези в книгата имат някаква стойност от научна гледна точка, може би не е толкова важно в случая, но четивото е написано увлекателно, богато е на илюстрации и определено е принос в българската литература, свързана с митологията около изчезналия континент.

В контекста на изказването на акад. Владимир Цонев по време на пресконференцията известният океанолог проф. Петко Димитров пък направо заяви, че варненската цивилизация, създала най-старото обработено злато в света, всъщност се появява като следствие от голяма и опустошителна война между митичните хипербореи и не по-малко митичните атланти около 9500 г. пр.н.е.

Акад. Христо Маджаров се спря по-подробно върху Варна и региона като започна с това, че Варна е един особен център  от най-дълбоката древност до ранното Средновековие, когато Аспарух е избрал Римските терми на Одесос за своя резиденция.

Впрочем известно е, че единственият район от територията на България, в който са открити следи от обитаване през среднокаменната епоха или мезолита (във времето между 10 000 и 7 000 години пр. Хр.) е местността Побитите камъни. Сред пясъците на няколко от групите – Централна, Баново и Слънчево – са намерени множество специфични кремъчни сечива (микролити).

Христо Маджаров дори свърза древните мизи, според него предшественици на траките, с името на епохата – мезолит. Той заяви още, че МАБИК вече има и готовност да издаде учебник по праистория, която по общото мнение на неговите колеги напълно се пренебрегвала от официалната наука (СУ и БАН), занимаваща се главно със Средновековието.

(http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Surpris/frayeur-cheveux-984.gif)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Май 08, 2007, 21:36:37 pm
Доста странно ми прозвуча как автора прави връзка между Мадейра - Меру и Мадара. Другото, което не се обсъжда много е, че най - старото обработено злато не е от България. Това го твърди само официалната наука. В Америка при разкопки на някаква мина е открито златно украшение, което беше доста по - старо от нашето злато ( от порядъка на стотици хиляди години не си спомням точните цифри). Въпроса е, че ако се замислиш цифрата е чудовищна. Но засега всички продължават да твърдят, че тук е най - старото обработено злато, понеже този вариант е по - удобен.
 Също много правилно се отбелязва в статията, че праисторията се пренебрегва за сметка на средновековието.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ton в Май 11, 2007, 16:11:25 pm
Michael Tsarion смята, че Атлантида е наименованието на цивилизация, създадена от извънземни пришълци:

Michael Tsarion
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Tsarion

Michael Tsarion & Atlantis on Scifi Channel

The Destruction Of Atlantis
http://video.google.com/videoplay?docid=6056789081969524094


Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 21, 2007, 14:10:01 pm
Прегледах линковете:) Добри са, само дето тоя Майкъл ми се вижда леко отнесен, ама както и да е:)

Той захапва почти цялата древна история на познатия на свят. Добри констатации, освен може би тези за Вимаана. Не е задължително летателните апарати от Ведите и Рамаяна, да са обезателно на извънземни. Могат да бъдат и на оцелелите Атланти, не мислите ли?

Лекциите са добри, прегледайте ги. Аз си изнамерих книжката, за която Трандев говореше. "В търсене на Атлантида: Когато небето падна" на Ранд и Флем Ат. Сериозно четиво! Говори се за средновековните портолани, за изместването на земната кора и т.н. Горещо я препоръчвам на всеки, който се интересува от истината за Атлантида. Има подробности около разговорите на Солон със Сонхис. М/у другото Сонхис споменава, че египтяните и гърците имат общ прародител, а именно Древните морски крале - Атлантите :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: DJSK в Юни 04, 2007, 16:48:44 pm
Да, общо взето всичо е навързано прекрасно. Между другото Майкъл, има филм "2012.Where.History.Ends". Над 300 минути говори, започвайки от самото начало преминавайки през Атлантида разбира се, символика и какво ли не в тази посока опирайки се на древни писания от различни времеви периоди - много добре ги тълкува, показвайки факти и логика. Гледайте го, няма да съжалявате!   
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: robi в Август 11, 2007, 11:23:31 am
Помислете малко бе хора, ами ако Атлантида не е потънала? От колко време учените претърсват океани и морета, но нищо не откриват. На пук на всички философи аз мисля, че Атлантида не е потънала. Може би по някаква необяснима причина тя се е разкъсала на малки части и се е разпръснала из цялата земя. Това обяснява приликите, които описва Платон. Той описва някои местности на Атлантида, които са намерени на днешните континенти. Вие какво мислите? :--- :-\
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Август 11, 2007, 11:27:49 am
Аз не мисля, че е баш така по няколко причини:

1. Сонхис изрично подчертава, че Атлантида е потънала.
2. Как ти се стемува огромен остров, или част от континент да се разпръсне по цялата Земя? Това да не са носни кърпички:)))
3. Много места на земята си приличат - има дървета, планини, комари, и т.н
4. По описанията на Платон, можем само да си представим как е изглеждал градът, но не и на 100% да сме сигурни и да кажем - ето на, точно така е бил.

И други неща има, ама помисли и сам:)))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: taramboocha в Август 11, 2007, 19:55:26 pm
Гледай първия епизод на Stargate: Atlantis и ще видиш къде е отишла  ;) .
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Август 12, 2007, 21:45:04 pm
Не ми е ясно как така е НЕВЪЗМОЖНО Атлантида да се разпокъса по цялата планета, някой ще ми обясни ли, защото аз все си оставям вратичка, че е възможно? :P

Оберон, Силата ??? :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Август 13, 2007, 02:01:56 am
Възможно е ако не е била естествен остров. Нещо като онези идеи за Луната, че е изкуствен спътник.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Hattori Hanzo в Август 13, 2007, 09:34:12 am
Невъзможно е, щото това са тектонични плочи. Не се късат и събират, когато си искат и както си искат.

Геология братче.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Силата в Август 13, 2007, 10:57:36 am
Може би е възможно  ,но както казва Hattori Hanzo това са плочи.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Август 13, 2007, 10:59:28 am
Невъзможно е, щото това са тектонични плочи. Не се късат и събират, когато си искат и както си искат.

Геология братче.

 Хор не вярва в геологията, просто няма такава наука за него. Така че и да му обесняваме сега за тектониката на плочите, ще излезем смешни, защото вярваме на платени учени. Омръзна ми да излизам смешен. Затова, се съгласявам, че Атлантида се е пръснала по цялото кълбо. Бати кефа:)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Gil-Galadh в Август 13, 2007, 12:05:05 pm
Що пък да не  е възможно-когато избухнал онзи вулкан Кракатау парченца от него падали по цялата земя...мака ри с размерите на прашинка... ;D ;D ;D ;D ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: DasReich в Август 28, 2007, 22:23:26 pm
Може да е отплувала на юг .... към Антарктида !  :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Август 30, 2007, 23:43:45 pm
Може въобще да не е била в Атлантическият океан (шшт, Обе), много "може" та станаха.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Силата в Август 31, 2007, 09:33:51 am
Да може би е в Тихи океан.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Август 31, 2007, 11:57:10 am
На японското крайбрежие откриха Източната Атлантида

31 Август 2007
www.bgfactor.org

Близо до остров Йонагуни е открит древен град, който подобно на тайнствената Атлантида е била погълната от океана.
 
Геологът Масааки Кимура (Masaaki Kimura), професор в университета в Рюкю (Ryukyu University), твърди, че при изследването на морското дъно близо до японското крайбрежие е открил останки от древна цивилизация. Тя подобно на тайнствената Атлантида е била погълната от океана, съобщи Ройтерс. Според данните на учения руините се намират близо до остров Йонагуни (Yonaguni), югозападна Япония.

Масааки Кимура в продължение на няколко години е доказал, че камъните открити от любители-гмуркачи през 1985 г., принадлежат на неизвестен град, за който се споменава в легендата Мю.

“Съдейки по формата и разположението на руините, населенето място е изглеждало като древен римски град – коментира проф. Кимура - Аз успях да разгледам фигура, подобна на триумфалната арка, намираща се от лявата страна на подобие на Колизеума, а също и светилище изградено върху хълм”.     

През 1985 година любители-гмуркачи открили неестествено гладки камъни, които образуват нещо подобно на стълба. След това Масааки Кимура успял да открие неравни образувания, простиращи се на площ от един квадратен километър и формирани от гладки камъни.

Ученият смята, че в града е имало замък, светилище, арка, статуи и нещо като Колизеум. Според него градът е потънал след земетресение преди около 3 хиляди години.

Някои специалисти са скептично настроени относно изводите на проф. Кимура. Според тях подобни образувания се следствие от вулканична дейност, а също и от въздействието на приливите и отливите. ;D ;D ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Eon в Септември 03, 2007, 00:28:42 am
Много стара новина бре колега :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 06, 2007, 00:34:39 am
На всичко отгоре, те после обясниха, че това били естествени образувания:)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Септември 06, 2007, 15:19:12 pm
Само 3000 години, мислех си, че са по - стари? Може да се бъркам, но много ми харесва как "природните условия" умеят да правят стълбища и статуи.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: kaibakor в Октомври 11, 2007, 14:31:02 pm
Всъщност ония дето наричаме извънземни са си точно от атлантида. В книгата "Ние от космоса" има описани случаи как хора наблюдават летяща чиния да излиза от водата и да излита във космоса.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 11, 2007, 15:17:27 pm
Не можеш да бъдеш убеден в това на 100%:) Може би извънземните си правят океански проучвания като нас, или си имат подводна база. Не е задължително да са Атланти:) Плюс това, никъде не се казва града на Атлантите да е оцелял и сега да е приказен купол, като във филма Бездната:)
В "Ние от Космоса" Мостович описва случаи на НПО ( подводно НЛО ) в много части на Океана, а не на едно определено място. Руски офицери за забелязали подобни сферчини обекти в Северния океан още от зората на ледоразбивачите и първопроходците на полярните области. Това обаче не означава, че Атлантида е на дъното на Северния океан. Макар че, това е идея...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: smehyrko в Януари 14, 2008, 10:58:50 am
Ето и още една идея...
Когато всеки един от нас развие духовните си сетива, сам ще "види" и сам ще проследи точно какво е станало с Атлантида – предполагам.
Когато духовните ни сетива се развият еволюционно, струва ми се, че ще имаме и силата да понесем това което "виждаме и чуваме" от записките на Природата. И тогава определено ще я намерим Атлантида. Иначе, то тук на Физическият свят..... вече е минало свършено време за Атлантида. Точно както и с Александрийската библиотека, трупали, трупали в нея и ....хоп под водата цялата библиотека.
И неволно си спомням написаното ..." не трупай богатсво на Земята – където крадец може да открадне, вятър да разпилее и молец да изяде, а на Небето"
Пък ако някой не може да търпи до тогава, да чете какво е написано в Библията за времето преди Потопа. Има и нагледно пособие. По ТВ канал "Hallmark" имаше филм за Ной и Потопа, и защо Бог е спасил Ной и семейството му. И аз така правя като ми е слабо търпението – чета и гледам това което ме интерисува.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: sunin в Февруари 01, 2008, 01:04:13 am
При катаклизма и потъването континента се е раздробил на съставните си части ;D На дали ще изплува в първоначалния си вид някога :P
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Февруари 01, 2008, 18:28:23 pm
Не се е раздробил континента, а се е разрушил главния град на Атлантите. Има разлика:)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: optimus7 в Март 11, 2008, 13:56:34 pm
Малко инфо първа ръка относно канарските острови . 1во не са част от атлантида . Това са новообразувани вулканични острови . 2ро името им няма общо с КАН . Идва от латинското канис - куче .
Доказателства за съществуването на Атлантите можем да намерим в почти всяка цивилизация от древността . Доказателствата за високи технологии и култура колкото щеш . Хем цивилизациите са нямали контакти по между си хем има голамо сходство голамо сходство . Маите са знаели за космически тела невидими с просто око . При разкопки в египет откриха батериика от волт и половина на хилади години , но няма никакви доказателства че са си служили с нея просто са я имали и са знаели как да я правят . За построяването на пирамида примерно е необходимо геоложки проучваниа . Древните са знаели каде точно под пясъка има твърд пърху която може да се строи . Да не говорим за ореантация спрямо други храмове по цялата земя и дори спрямо звезди и съзвездия . За мен е най - вероятно да са почерпили цялата информация на готово . Цивилизацията на Атлантите пасва идеално на пъзела. Говори се ,че те са използвали кристали за съхранение на информация и/или енергия и на тах се дължи присъствието на кристалните черепи .
Преди време чух за български учен който открил 10 метрови скелети при раскопки в Африка. Ще ми е интересно ако някой знае нещо по въпроса да сподели .
Колкото до мастото на което са живяли Атлантите , може да бъде както на дъното на Атлантическия океан така и да е всъщност всички континенти обединени в едно . Това второто даже и по географиа сме го учили . Една от теориите за изчезването им е , че те сами са се затрили , а на мен не ми се вярва . Ако действително са били толкова духовно напреднали колкото ги описват то със сигорност биха предвидили последствията от това да се отдадът на тъмнината . Виновника за мен си е некоя извънземна гат , а има вероятност и да са ни предостъпили каквото са притежавали и да са драснали към някой друг свят  :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Тук и сега в Март 13, 2008, 12:56:20 pm
http://orpheusmagazine.net/zodiaka.pdf

Някой чел ли е книгите на Детев ?
http://detev.com/knigi_bg.html

В един форум прочетох,че в Царичина са намерили атлант.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Март 13, 2008, 17:57:10 pm
Спекулативно заглавие. Преглеждал съм му книгите. Никаква връзка не се прави между траките и Атлантида, просто говори за културата на траките :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Ashaman в Март 18, 2008, 20:05:02 pm
Платон го е казал, и защо трябва да търсим Атлантида къде ли не? Ами за да се псевдоубедим, че сме поставили на мястото една от най-популярните загадки, че всичко ни е подредено. Или пък за да сме оригинални и да предложим нещо ново, още една порция храна.
Платон го е казал, написал е даже годината на изчезването на Атлантида. Написал е и местоположението.
Една стара книжка за Потопа преглеждах тия дни. Колко са по изчистени старите книжки, липсва им тая спекулативност в името на различността. Съветски автор, комунистическо издание.
И какво открива човека, че митове за потопа има навсякъде и това е повече от "навсякъде", което си мислим. 160 племена в америките, имали подобно предание. Много от преданията са смислово еднакви и различни само в изразните средва. Например гълъба, някъде е врана.
Едно на ръка, че катаклизми много е имало, но и така остават многобройни предания които са така представени, че говорят за едно и също събитие.
Тук идва едно противоречие, от една страна някои предания се покриват така, че да не е възможно да не са преразкази на един първоизточник.
Но от друга страна, човека открива някои разлики.
Той например открива, че в някои предания се говори за наводнение достигнало най-високите планински върхове, а в други се говори за наводнение от няколко човешки боя.
И интересното, което открива е, че колкото по-близко до Атлантическият океан се намират тия предания, говорят за толкова по-мащабна катастрофа.
Друг изследовател открива, че по дъното на Атлантическият океан има следи от сладководин растения.
Също така преданията са такива, че отговарят на явление като сблъсък с метеорит или преминаване на голямо тяло близко край земята.
Защото излиза, че например азиатските предания са за голям отлив на океана,  а от другата старана на земното кълбо се говори за точно обратното.
Блаватска пише, че Атлантида е унищожена от метеорит.
И някак си нещата се покриват точно с това, което е разказал и Платон, за Атлантида. Атлантида трябва да се е намирала някъде м/у Африка и Южна Америка в Атлантическият океан.
А другата раса на хиперборейците... това едва ли са други освен ариите във ведическите книги. Земите им са описани така, че те би трябвало да живеят някъде около Полюса. Самото име хипербореи означава далекосеверните.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Март 18, 2008, 20:25:57 pm
И кво ся? Платон е казал и ние не можем вече да си говорим за Атлантида, щото всичко е ясно. Айде няма нужда от такива изказвания ;)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Ashaman в Март 19, 2008, 21:48:27 pm
Прозвуча пресилено, наистина, но толквоа много теории се нарояват по някоя таква тема, толкова много автори смучат от пръстите си разни неща и следва едно объркване, получава се дезинформация.
Аз не говоря и не говорех за обмяна на становища, а за теориите, които излизат и се публикуват с претенции за определена тежест, а мн. отношения могат да се нарекат и недобросъвестни.
Такива неща толкова лесно могат да се обърнат наопаки и се обръщат. Въз основа на свободни предположения.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Март 24, 2008, 21:19:44 pm
23.11.1999 г.

Да се върнем отново към пирамидите. Съществува ли някаква връзка между египетските пирамиди и пирамидите в Азия и каква е тя?

- Взаимна връзка съществува и ако ти ги наложиш върху земното кълбо, що суша се нарича, ще се установи къде се абсорбира енергията. Това са силно енергийни точки, чрез които става обменът между Земята и Космоса. Мога да ти кажа още, че на трите места около пирамидите има твърде голямо празно пространство, което е нужно, за да бъде още по-силно изразена концентрацията на енергия. Също това са точки, които добре се наблюдават от Космоса. Те никога не изчезват. Те са ориентир както фарът за корабите в морето.

За кого са ориентир в космическото пространство?

- За нас са ориентир. За космонавтите ви са ориентир. За живите същества, които спохождат вашата земя, също са ориентир.

Можем ли да приемем, че в пирамидите е заключен . някакъв космически принцип?

-Да-

Какъв космически принцип е заключен в пирамидите?

- Принципът на движение през времето и пространството. Чрез енергийно пренасяне в различните точкови направления.

Форма на движение ли е пирамидата? Естествените форми на движение са правата линия и кръгът. Може ли да приемем, че пирамидата е вид спирала?

- Да, това е спираловидно завихряне на енергията. Спираловидно движение на енергията.

Можем ли да приемем, че пирамидата е акумулатор на енергия?

- Нейната форма е пригодена така, че тя да съхранява и запазва енергията. Тя е конструирана да съхранява чистата вакуумна енергия. Но тя е създадена и така, че херметично затворената енергия създава вакуумен натиск върху положеното в центъра енергийно материално тяло, за да може то лесно да се освободи и по спираловидния път да бъде изтласкано през ъгъла, който пирамидата образува в центъра. Не случайно тялото се поставя винаги в центъра на пирамидата. Напоследък вие също използвате принципа на пирамидата, която съхранява биологичен материален обект и го държи във времето, без да има разлагане. Малката пирамида е на същия принцип като действителната голяма пирамида.

Искам да задам един напълно интуитивен въпрос. Можем ли да приемем, че пирамидата в някакъв смисъл замества черната дупка. Т. е. че ни помага да отминем в отвъдното, без да преминем през ада?

- Не. Тя ти помага да се даде по-бърз тласък на енергийния потенциал, тя по-бързо придвижва енергийната топка, която излиза от тялото. И ако мога да използвам съвременната дума - изстрелва душата в посока към този канал, или както ние го нарекохме „черната дупка". Тогава душите не губят време в хаотично движение, а праволинейно се се изтласкват и се центрират еднопосочно. Както вече знаеш, всеки индивид натрупва отрицателни, материални наноси през живота си. Може и малко да са те, но имат своя енергиен товар, който трябва да се изчисти. Затова е задължително преминаването на душите през канала, през черната дупка.

На Марс бе забелязано гигантско образувание във форма на пирамида. Има ли това скално образувание изкуствен произход по подобие на египетските пирамиди?

-Да.

Кой е построил това гигантско образувание, защото, доколкото помня, то е десетки пъти по-голямо от египетските пирамиди?

- Построена е от подобни вам същества. Вече казах за какво служи пирамидата, следователно тя е била необходима като конструкция и направа. Но това не значи, че пирамиди съществуват само на тези две планети.

Можем ли да предположим, че на всяка планета от Слънчевата система има изградени подобни изкуствени съоръжения?

- На всяка голяма планета, която има даденост за човешко съществувание, т. е. да е възможен животът, има такъв вид пирамиди.

Съществува предположение, че на потъналия остров Атлантида е имало някаква бяла пирамида. Вярно ли е това?

- Не може да се приема, че Атлантида е потънал континент. Атлантида е цивилизация. Това трябва да се знае. А че в океанските води са потънали различни земни съоръжения, това е истина.

Вие отговорихте на следващия ми въпрос - съществувала ли е реално Атлантида като физически континент?

- Водата и сушата непрекъснато променят своя релеф, своето съотношение. Това са процеси, които се извършват в течение на много, много години, а влиянието на Космоса върху движението на водата на вашата планета е огромно и решаващо. Водата руши, но и създава суша. Така се променя размерът и видността на континентите. Вие сте добре запознати теоретично с това, за което говоря. Така че за континент Атлантида не може и да става дума.

Говори се за цивилизацията, че Атлантида, е живяла върху земна площ, която се е изменила с времето. Къде се е намирала тази цивилизация, географски погледнато?

-  Надясно от континента Африка. Ето това е континентът Африка  Това е издатъкът на континента и от него, ако прокарваш линия, леко завъртяна, се получава прав ъгъл. Една част от сушата е потънала дълбоко в океана, а другата дава граничност на континента под права линия. Пак посочвам това е издатината на Африка и от нея се тегли линия надолу, след което се изправя чертата и се тръгва под прав ъгъл. Самият ъгъл, това пространство е вода, а остатък от сушата е правата черта, която граничи с океана и дава началото на новия континент. Искате ли още един път последно да покажа? Граничната зона между двата океана. Там трябва да се открият твърде много доказателства на дъното на океана.

Можем ли да предположим, че Атлантската цивилизация е била високо развита? Може ли да се съизмери духовно със съвременната цивилизация?

- Раздели въпроса.

Можем ли да предположим, че Атлантската цивилизация е била високо развита?

- Да, на много по-високо ниво от това, което сте достигнали сега.


Това е изключително интересно. Атлантите познавали ли са електричеството?

- Да, но светлината, или както ти каза електричеството, е била конструирана по друг начин. Подобно откритие е направил и Никола Тесла, за което не случайно е бил убит и лабораторията му е била изгорена. Потърси информация и ще я намериш.

Тесла е открил радиото. Искате да кажете, че Атлантите са познавали радиото, движението на електромагнитните вълни, и са могли да ги управляват и използват, да получават образи, слово...?

- Те са имали и много по-сложни умения. Но всичко, което е изобретил Тесла, не точно изобретил (защото вече знаете, че информацията никога не се губи, тя се съхранява и препредава, зависи от източника, който поема и трансформира информацията) Така и Тесла е направил своите преоткрити открития, но те не са били възприети за времето, в което той е живял. Затова е бил унищожен. Затова е било унищожено и всичко, което той е приел като информация в своята лаборатория.

Никола Тесла е достигнал до откритие, при което светлината се получава по друг начин? Вие казахте, че Атлантите са получавали светлина по друг начин?

- Да, като се впрегне природната енергия, концентрирано излъчена като тип светлина. Тя е много по, коя ли дума да използвам, по-икономична, по-силна и по-лесно усвоима. Без да създава вреда за околната среда, което сега вие твърде злостно правите.

Познавали ли са компютрите Атлантите? Имали ли са такива информационни центрове? Могли ли са да боравят с информацията по начин, по който съвременното вечетсво борави?

- Това е постижение на техниката, вие я усъвършенствате, за да може по-лесно да комуникирате, но на духовно ниво сте твърде назад от състоянието, в което са били Атлантите. Когато има едно високо духовно развитие, комуникацията се осъществява много лесно чрез самите хора. Комуникацията е била по-сложна, но се е извършвала опростено, телепатично. Това, което вие създавате, е технически на много по-високо ниво, но същевременно то има своята закостенялост, която не ви позволява духовно да контактувате помежду си, а ви ограничава в клетъчно, затворено пространство. И то убива вашия сензитив за духовна комуникация. Разбираш ли къде е разликата?

Успявали ли са Атлантите да преодоляват гравитацията?

-Да.

Създавали ли са уреди за летене, могли ли са да летят? Ето аз как си представям нещата: в Космоса човек може да навлезе или чрез космически кораб, или чрез себе си. Успявали ли са те да се „къпят" в морето Космос, както ние се къпем в земното море? Да попадат там чрез сетивата си, чрез себе си?

- Чрез сетивата си, но това не значи, че можеш да попаднеш в дълбокия Космос. Само в рамките на възможното, където става енергийният обмен, само дотам. Отгоре, там, където започва натискът на гравитационното налягане, е невъзможно да го пробиеш дори и с мисълта си. Натискът е много силен и той може да те унищожи.

Имали ли са космически кораби, с които да преодолеят гравитацията?

-Да.

Има ли връзка между Атлантите и двуполовия човек?

-Да.

Искате да кажете, че от всички мутирали същества на Земята те са останали най-близко до цивилизацията от Фаетон, че те са мутирали най-успешно, че са запазили своята духовност. Величието си на почти съвършени същества?

- Когато ти сливаш в себе си двете същности на Ин и Ян, тогава ще си най-близко до духовното космично цяло. И именно тогава ти ще бъдеш по-силен, по-можещ, най-добре реализиращ се и най-лесно пригаждащ се към условията на живот. Когато в себе си носиш Ин и Ян едновременно, ти носиш в себе си новото. Носиш творческото начало, което не случайно се наблюдава и сега. С това не желая да стимулирам суетата на дадени групи от хора, които се гордеят със своята изключителност, защото все пак има разлика. Между вас са малко тези, които напомнят за първите хора-заселници или за Атлантите. И те си проличават. Винаги можеш да ги отсееш от плявата.

Защо, бидейки толкова мощна духовна цивилизация, Атлантите не овладяват целия свят? Защо са останали на ограничено място в земното пространство?

- Защото винаги в земния свят съществува добро и зло. Не може да има само добро или само лошо. Така както са били високоразвита духовна култура, все пак и там е имало черна прокрадваща се мисъл, която в даден момент е взела превес. И този превес е довел до едно не бих казал цялостно унищожаване, а до частична катастрофа, защото все пак планетата не е била разрушена, а само е променена част от нейната суша. ;)

Защо загива Атлантида - от голяма природна катастрофа, от междучовешки конфликт, подобен на съвременната ядрена война, или поради генетично и морално изхабяване на цивилизацията?

-  Конфликтът, който създава условията за разруха, е водещ. Както ръждата унищожава и най-добрия метал, така и неразбирателството създава винаги разруха, когато съществува  в една общност, в една група, в едни чисто човешки взаимоотношения, погледнато в малък или голям мащаб.
 


Значи ние можем да приемем, че се е случил някакъв особено значим човешки конфликт, подобен на съвременната ядрена война ?

- Да.

Това ли е Потопът, описан в Библията?

- Ако използваме символиката - да.

Фактически Атлантите по някакъв особен начин се унищожават и променят, предопределят цялостното развитие на сетнешната цивилизация?

- В самата Библия, ако тя добре се проследи, също се говори именно за такъв конфликт, за такова разрушаване, което е довело до масова човешка гибел - Содом и Гомор.

Тези символи сме ги наследили от Атлантида?

- Човешката памет има способността да помни и предава.

Кога загива Атлантида? Платон, който пръв споменава Атлантида, говори за десетина хиляди години преди неговото съществуване. Това ли е горе-долу времето, в което загива Атлантида? Или може би тогава времето се е изчислявало по друг начин?

-  Така е по-добре да се каже, защото време при нас няма и не мога по вашите представи да определя кога точно се е случило това катастрофално събитие. Но то е твърде назад, назад, назад и дълбоко във времето, в пространството.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Март 25, 2008, 23:59:56 pm
ultra, кой е източника? :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Март 26, 2008, 17:53:40 pm
ultra, кой е източника? :)

Незнам ама  много мяза на Логинова  ;) особе  с това раздели въпроса съм почти сигурен че е от нея  :P
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Март 29, 2008, 01:43:39 am
Гуанчите


 Канарските острови са архипелаг намиращ се на запад близо до Африканският бряг и Западна Сахара. Температурите рядко падат под 15 градуса и мекият климат позволява събирането на две, че и на три реколти. В древността наричали Канарските острови "Острови на благоденствието" и "Щастливите острови". През 1312 г. няколко генуезки кораба първи достигат до архипелага, който днес е известен под името Канарски.
 Европейците остават смаяни когато откриват, че островите са гъсто населени с хора от непозната раса - високи и атлетични с бяла кожа, руси коси и сини очи. "Пред тях изглеждахме дребни и жалки" - записва в дневника си един от монасите, съпровождащи експедицията. Така Европа се сблъсква с една от най-големите загадки на историята.

 Гуанчите, както по-късно испанците нарекли коренното население на островите (те самите се наричали "винчери"), все още живеели в каменния век. Не познавали металите, основните им оръжия били каменните брадви и дървените копия. Говорели странен "свистящ език", чрез който можели да общуват по между си на разстояние от 14 километра (!).  Жителите на островите нямали никакво понятие от корабоплаване и очевидно били прекарали хилядолетия в пълна изолация, твърдо убедени, че са единствените хора на света. Но въпреки това те имали добре изградена обществена система с крал, аристокрация, простолюдие. Островът им бил заселен също и от огромни глутници от диви кучета, които местните използвали за храна. Там обитавали и особена порода птички които после в Европа били наречени канарчета по името на островите. Канарските острови обаче носят името си не от красивата птичка, а от кръвожадните кучета (на латински "канис").

Извършените през миналия и началото на този век изследвания показват, че антропологичния тип на гуанчите няма аналог на хиляди километри от островите им. Има поразително сходство между черепите на древните гуанчи и тези на кроманьонците. Открита е и очевидна близост между расовия тип на гуанчите и населението на Скандинавия. Когато европейците се появяват на островите, цивилизацията на гуанчите се е намирала на стадия на неолита. Но има неща, които говорят, или за контакти с други древни цивилизации, или за съхранени знания от време, когато предците на гуанчите са били на далеч по-високо културно и цивилизационно равнище. Макар, че по-голяма част от коренното население живеело в пещери, археолозите намират на някои от островите каменни постройки напомнящи рицарските замъци от ранното Средновековие, остатъци от стени, храмове и дори постройки, за които се предполага, че са древни астрономически обсерватории наподобяващи мегалитните строежи в Европа. В същото време гуанчите били един от няколкото народа на планетата, които са мумифицирали своите покойници. Те са използвали за тази цел същите растения, които и индианците живеещи край езерото Титикака. На острова са открити следи и от неизвестна писменост.  

Гуанчите изчезнали напълно още в началото на ХVІІІ в. По-точно казано - били изтребени. Още през 1391 г., когато островитяните, които са слънцепоклонници (с жреческа каста и дори нещо като монашески орден, съставен от девици посветили се на бога Слънце), убиват 9-ма католически мисионери, по лична заповед на папа Урбан VІ испанците устройват първото масово клане на Канарските острови. В началото на ХV в. тук се установил френският кондотиер Жан дьо Бетанкур, решил да превърне островите в свое кралство. Започва жестока война, която трае повече от един век, преди да бъде смазана съпротивата на почти невъоръжените аборигени. останалите живи гуанчи се смесили със завоевателите, което е потвърдено от антропологичните изследвания на днешните островитяни, и били претопени. Най-новите изследвания показват, че населението на архипелага включвало няколко антропологични вида - един сходен с този на населението от Северна Африка през неолита, другият - средиземноморски. А именно хората от третия тип са господстващата каста, от техните среди била и местната аристокрация.


Източник: http://rendeto.ucoz.ru/publ/4-1-0-169


Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: asdfghjkl в Март 29, 2008, 01:58:39 am
Кое е интересното в случая първо и естествено генотипа им. Нямали са никакви предания и спомени за произхода си, което е доста странно. Хърби Бренън развиваше една теория свързана с Атландида, според която след като е станал катаклизма (говори за космическо тяло минало покрай Земята и причинило огромни сътресения, вълни - планини и отклонения на оста на Земята) и оцелелите се пръснали постепенно, с поколенията техните знания замирали. Защото в тези времена хората е трябвало да започват практически от нулата били нужни знания за оцеляване и архитекти, учени, корабостроители и т.н. техните знания не били необходими и затова се забравили и били заменени от по - практични и приложими. Това е връзката и с тези Гуанчи или Винчери те били назад в развитието си. Ако са били потомци на някаква цивилизация, даже предците им да са имали знания те са забравени с времето. За това говорят и "замъците", откритите календари и писменост. Такъв пример Бренън даваше и с египетските пирамиди - вярно, че в началото са имали малки и стъпаловидни, но след направата на Хеопсовата постепенно тяхното майсторство замира и се "разваля" изработката им. Вместо да се развиват както се развива една техногия тръгнала от ниско към високо при тях е обратното - все едно са видели от някъде и постепенно с хилядолетията знанието постепенно се е губело.
Но това не обяснява липсата на предания - знанията се губят, но преданията остават. Езика им също изглежда да е бил интересен даже да са преувеличени твърденията за него. Едно теоритично обяснение може да е, че са били потомци на древна цивилизация (африканци; индианци; атланти...) примесени с преселници от Европа (замъците и скандинавските сходства). Но това все още не обяснява липсата на предания за произхода им поне европейсците щяха да имат.
Друго което ми направи впечатление в материала е личната заповед на папата за тяхното изтребване. Ватикана и някои от главните владетеи на света винаги са разполагали с тайна информация. Възможно е папата да е предполагал произхода им и това да го е накарало да поиска изтреблението им вместо да ги превърне "в деца божии приели Истинната вяра" както се е правило тогава. Или те да са отказвали покръстване (казва се, че били горди) и това да е довело до изтребване.
Какво мислите по въпроса?

П.П.Тука Елтимир е споменал някои неща за гуанчите, Атлантида и Неандреталците. В частта "Атлантида": http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=5;

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Guanches

Още за наследниците на атлантите: http://www.kanatangra.wallst.ru/sydyrjanie.php?p=osnovi
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Април 07, 2008, 10:39:48 am
ultra, кой е източника? :)

Незнам ама  много мяза на Логинова  ;) особе  с това раздели въпроса съм почти сигурен че е от нея  :P

 ;D хаха точен си, Alien - Логинова е !!!

Въпреки ореола на скептицизъм, с който се посрещат записките на тази жена обаче, в частта за атлантите, тя има 'преведени' доста интересни данни. Най-вече по отношение на технологиите на Атлантида - принципите и законите, възоснова на които се е градил живота там...
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: mila mihailova в Май 04, 2008, 05:30:24 am
Действително най-правилно би било да пропътуваме "разстоянието"във времето ...назад до началото на нашите прародители, струва ми се това е лесно ако само се откажем от всичко, което притежаваме като "информация", забравим че знаем и съзрем с очите на древните, зад всичко, което сме свикнали механично да изричаме, да усетим смисъла , да го съживим, без целия този товар на знанието ще ни е по-лесно да пътуваме...струва ми се че тогава това приключение ще открие различни врати за всеки, но накрая ще говорим един език...връщайки се към необремененото ни себе...
 "За да научиш повече за пътя пред теб питай тези, които се връщат"- тази поговорка е пред очите ми постоянно...тъй като става дума за  Атлантида...предлагам да се запознаем с Питагор, чиито стъпки безкористно обхождат пътеките на древното познание, докато сътворят удобен за наследниците му път.....

извадки:
(The worship of Aryan humanity from the beginning of civilization was directed towards the sun as the source of light, heat, and life.)

(This science of numbers was known under different names in the temples of Egypt and Asia. As it afforded a key to the whole doctrine, it was carefully concealed from the people. The figures and letters, the geometric forms and human representations, which served as signs in this algebra of the occult world, were understood by none but the initiate. He divulged their meaning to the adepts only after receiving from them the oath of silence. Pythagoras formulated this science in a book he wrote with his own hand, called hieros logos (the sacred word). This book has not come down to us, but we are acquainted with its principles from the subsequent writings of the Pythagoreans, Philolaus, Archytas, and Hierocles, the dialogues of Plato, and the treatises of Porphyry and Iamblichus. The reason they have remained a dead letter for modern philosophers is that their meaning and bearing can only be understood by comparison with all the esoteric doctrines of the East.)


На този, на който му се струва тягаво и бавно да си превежда, ще кажа да не се чуди защо поколения наред не помнят за Атлантида, освен неколцина и да си отговори как лесно се забравя да се дъвче, когато някой ти го сдъвква. Опитвайки ще се сети че просто е забравил, но ще си спомни... ако иска.

(He did not reach in a single day that inner possession of truth in which man realizes universal life by the concentration of his faculties. Years of training were needed, and that agreement, so difficult to effect, of the intelligence and the will. Before using the creative word—and how few succeed in this!—one must spell out the sacred logos, letter by letter, syllable by syllable.) 


("These Muses," he said, "are only the earthly images of the divine powers whose immaterial and sublime beauty you will contemplate each one in himself. Just as they have their eyes fixed upon the fire of Hestia, from which they spring and which gives them movement, rhythm, and melody—so you must plunge into the central fire of the universe, into the divine spirit, to mingle with it in its visible manifestations.")


(Pythagoras said that the great Monad acts as a creative Dyad. Immediately God manifests himself, he is double; indivisible essence and divisible substance; active, animating, masculine principle, and passive, feminine principle, or animated plastic matter. Accordingly the Dyad represented the union of the Eternal-Masculine and the Eternal-Feminine in God, the two essential and corresponding divine faculties. Orpheus had poetically expressed this idea in the line:

Jupiter is the divine Bridegroom and Spouse.)


(This living, eternal Nature, this mighty Spouse of God, is not only the terrestrial but also the celestial nature, invisible to our eyes of flesh, the Soul of the world, the primordial Light, in turn Maia, Isis or Cybele, who, first vibrating beneath the divine impulse, contains the essences of all souls, the spiritual types of all beings. Then it is Demeter, the living earth, and all earths with the bodies they enfold in which these souls have come to be incarnated. Afterwards it is Woman, the companion of Man. In humanity Woman represents Nature, and the perfect image of God is not Man alone, but Man and Woman.)


(Pythagoras carried a great deal farther the teaching of numbers. In each of them he defined a principle, a law, an active force of the universe. He said, however, that the essential principles are contained in the first four numbers, since all the others are formed by adding or multiplying them. In the same way the infinite variety of beings composing the universe is produced by the combinations of the three primordial forces: matter, soul, spirit, under the creating impulse of the divine unity which mingles and differentiates, concentrates and separates. Along with the chief masters of esoteric science Pythagoras attached great importance to the numbers seven and ten. Seven, the compound of three and four, signifies the union of man and divinity. It is the figure of the adepts, of the great initiates, and, since it expresses the complete realization in all things through seven degrees, it represents the law of evolution. The number ten formed by the addition of the first four numbers, and containing the former number, is the perfect number, par excellence, for it represents all the principles of divinity, evolved and re-united in a new unity.

On finishing the teaching of his theogony, Pythagoras showed his disciples the nine Muses, personifying the sciences, grouped three by three, presiding over the triple ternary evolved in nine worlds, and forming, along with Hestia, the divine science, guardian of the primordial Fire—the sacred Decad.)


(As each planet is a different expression of the thought of God, as it exercises a special function in the planetary chain, the ancient sages have identified the names of the planets with those of the great gods who represent the divine faculties in action in the universe.

The four elements, of which the constellations and all beings are formed, designate four graduated states of matter. The first, being the densest, is the one most refractory to spirit; the last, being the most refined, shows great affinity for spirit. Earth represents the solid state; water, the liquid state; air, the gaseous state, and fire, the imponderable state. The fifth, the etheric element, represents a state of matter so fine and vivid that it is no longer atomic, and possesses the property of universal penetration. It is the original, cosmic fluid, the astral light or soul of the world.

Afterwards Pythagoras spoke to his disciples of the earth's revolutions, according to the traditions of Egypt and Asia. He knew that the earth, in a state of fusion, was first surrounded by a gaseous atmosphere which, becoming liquefied by successive coolings, had formed the seas. As was his wont, he summed up this idea metaphorically by saying that the seas were produced by the tears of Saturn (cosmic time).
And now the kingdoms appear, and invisible germs, floating in the ethereal aura of the earth, whirl about in its gaseous robe and are then attracted to the deep bosom of the ocean and over the first continents that pierce their way to the surface. The vegetable and animal worlds, still in confusion, appear almost at the same time. Esoteric teachings admit of the transformation of animal species, not only in accordance with the secondary law of selection, but also by the primary law of the percussion of the earth by celestial powers, and of all living beings by intelligible principles and invisible forces. When a new species appears on the globe, the reason is that a race of souls of a superior type is being incarnated at a given epoch in the descendants of the former species, to cause it to mount a step in the ladder of evolution by moulding it afresh and transforming it into its image. Thus the esoteric doctrine explains the appearance of man on earth. From the point of view of terrestrial evolution, man is the latest branch, the crown of all the former species. But this point of view is no more sufficient to explain his entrance on to the stage of life, than it would be to explain the appearance of the first sea-weed or the first crustacean in the depths of the sea. All these successive creations infer, as does each birth, the percussion of the
earth by the invisible powers which create life. That of man infers the previous reign of a celestial humanity presiding over the unfolding of terrestrial humanity, and sends it, like the waves of a formidable tide, fresh torrents of souls which become incarnate in its womb and cause to shine forth the first beams of a divine light in that bold, impulsive, terrified being who, though only just freed from the darkness of animality, is forced, in order to live, to struggle with all the powers of nature.)


................................
(Pythagoras had obtained in Egyptian temples clear notions as to the mighty revolutions of the globe. The Indian and Egyptian teachings spoke of the existence of the ancient austral continent which had produced the red race and a powerful civilization, called by the Greeks, the Atlantides. They attributed the alternate emergence and immersion of continents to the oscillation of the poles and acknowledged that humanity had thus passed through six deluges. Each interdiluvian cycle brings about the predominance of a great human race. In the midst of the partial eclipses of civilization and human faculties, there is a general ascending movement.)
................................

(Here we have humanity constituted and the races launched in their career through the cataclysms of the globe. But on this globe which, at birth, wе
take as being the immutable base of the world and which itself is carried along floating in space, on these continents which emerge from the seas to disappear afresh, amid these passing peoples, these crumbling civilizations, what is the mighty and poignant, the eternal mystery? This is the great inner problem, that of each and all, the problem of the soul which discovers in itself an abyss of darkness and light, regarding itself with a mixture of delight and terror and saying to itself: "I am not of this world, for it is not sufficient to explain me. I do not come from earth and I am going elsewhere. Where?" That is the mystery of Psyche, the mystery containing all the rest.

The cosmogony of the visible world, said Pythagoras, has led us to the history of the earth, and the latter to the mystery of the human soul. With it we touch the sanctuary of sanctuaries, the holy of holies. Once its consciousness aroused, the soul becomes for itself the most astonishing of sights. But even this consciousness is only the enlightened surface of its being, in which it suspects there to be dark and unfathomable abysses. In its unknown depths, the divine Psyche contemplates with fascinated look all lives and worlds, past and present, and the future joined to them by Eternity. "Know thyself, and thou shalt know the universe
of the gods.")

из:
Pythagoras and the Delphic Mysteries
by Edouard Schure
[1906]
...................................
някой въпроси по темата:
символика на херкулесовите стълбове,
Атлант,кой е той и какво прави,титаните...падналите ангели
отделяне на ин от ян-защо?В коя епоха?
начало на прераждане на душите-формиране на плътното тяло
Р.Щайнер...сравни Питагор
Орфей-Египет-Земите,които обитаваме
Защо протобългарите идват по тези земи
Махабхарата
Еден
..................
http://sacred-texts.com/cat/srchtitl.htm?search_str=Pythagoras+anPythagoras+and+the+Delphic+Mysteries

http://sacred-texts.com/search.htm

http://sacred-texts.com/cat/srchsubj.htm?search_str=atlantis


http://www.aobg.org/lectures.php?ln=1&id=14

.....................................Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Май 04, 2008, 08:53:26 am
Ще бъдем благодарни да го прочетем и на български  :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: mila mihailova в Май 04, 2008, 14:57:56 pm
http://www.aobg.org/lectures.php?ln=1&id=14
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Май 04, 2008, 15:52:04 pm
Имах предвид горния текст, който е на английски, да го прочетем на български, защото не всеки може да си го преведе.   :P
Титла: Филми за Атлантида в RuTube
Публикувано от: ton в Май 25, 2008, 17:23:50 pm
http://rutube.ru/search.html?search=%E1%D4%CC%C1%CE%D4%C9%C4%C1&sort_by=rlv&category=0 (http://rutube.ru/search.html?search=%E1%D4%CC%C1%CE%D4%C9%C4%C1&sort_by=rlv&category=0)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 22, 2008, 19:04:57 pm
Страхотен сайт, страхотен раздел и подраздели. Особено за древните цивилизации. Като по-млад четях МНОГО, но сега по-няма време. Но сега пак се запалих. Благодаря ВИ за изключително богатата и много информация, е и за линковете също.
За Атлантида-да в Атлантическия океан, но има и теории, че част от нея е била и в Тихия океан-перпендикулярно на двете сегашни Америки-просто не се знаят точно всички изменения на земната повърхност в миналото. А и някои факти може и да се поскриват. Така мисля. Пирамиди има и в Африка и Америка.
За спасените от планетата Фаетон-някои казват, първо са дошли в древен Шумер, други в Северна или южна Америка, трети в Египет и т.н. Абе въобще теории, хипотези, колкото щеш.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 30, 2008, 11:14:43 am
"ton", наистина руският филм за хипотезата и доказателствата на д-р Джим Ален е много убедителен.Има извънредно много доказано научни съвпадения с писаното от Платон за местоположението и столицата на Атлантида. Измерванията също са достоверни.А и д-р Ален е учен-картограф, който обосновава твърденията си с точни мерки, GPS замервания с помоща на 12 спътника, работа на самото място и т.н. Защо пък Атлантида де не била в Южна америка, а столица-та и на платото Алтиплан, в Андите. :D Много е вероятно.  :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Юли 06, 2008, 14:53:42 pm
 Според една книжка атлантите са използвали енергиите по различен от нас начин. Друг научен подход са имали относно тях. Понеже по-нагоре стана реч за Тесла , той е се е ползвал от доста древни ръкописи. Искам да кажа, че откритието му за безжичното  пренасяне на електричеството е оцелял до наши дни атлантски способ. Правят го и пирамидите във върховете си. Преди  третото, последно и окончателно потапяне на Атлантида, нейни жители се спасяват включително и в Египет,и не може да не е запазен все някой ръкопис относно високотехнологичната им нация (въпреки опожаряването на уникалната Александрийска библиотека, където Платон и др. мъдреци са чели цял живот).
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 15, 2008, 18:10:36 pm
Не ми се вярва Атлантида да е била унищожена от метеорит, защото ако е била континент, то метеорита ще да е бил доста голям и би унищожил и доста други части от планетата. По-вероятно това да е било голямо земетресение и/или изригване на голям вулкан /нещо като случая Помпей, само че много по-мащабно/. А ако е станало и нощем.....
Друга вероятност са взрив на оръжия /излезли от контрол/ на високите технологии на Атлантите. Трябват доказателства. ;) :-\
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Юли 28, 2008, 10:39:15 am
Атлантида не е бил континент. Бил е огромен град. Ако вярвате на Платон, няма скоро да намерите този град:)))
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 28, 2008, 17:35:15 pm
Цитат
Атлантида не е бил континент. Бил е огромен град. Ако вярвате на Платон, няма скоро да намерите този град :)))
Кой пък бърза да я открие. Просто търсим частици от големия пъзел, за да можем да открием някоя част от истината-къде, какво, кога и как.

Handle, а имаш ли данни , къде се е намирал този огромен град-атлантида?
Въпреки, че за една цивилизация-структура само от  един град съвсем не е достатъчна за всички потребности : наука, производство, хранителна промишленост, отбрана и военни формирования, селско стопанство, питейна вода, горска промишленост, рудници, каменоделни, воден транспорт и пристанища, и т.н.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Юли 29, 2008, 14:31:39 pm
Ако посетите музея в гр.Китен ще видите и една витрина на която са показани 4-ри изследвани археологически пласта.Първият най-старият от V-то хилядолетие преди Христа-добра керамика, оръдия на труда и т.н. После,в следващия пласт към 4-то хилядолетие преди Христа няма нищо, няма жители на това място. А в третия плас, към 3-то хил. пр. н.е. пак има живот, но керамиката е много по груба и без шарки. Това говори, че някъде около 4-то хил. пр. н.ера в черно море е станал някякъв природен катаклизъм.Но какъв?
Всъщност искам да поясня, че всички експонати в музея са от подводните изследвания на китенские залив, след като там е открит дървен скелет на стар кораб.Изследванията, разкопките, картографирането, датирането, фотографирането и обработването на намерените предмети са извършени от съвместна българо-американска научна експедиция.
Знаете ле каква пара е това. ;)
Може да е някаква брънка от изследваниета за Анлантида. :-\

Хубаво е че си стигнал сам до изводи, които са факти :)

Българо-американска експедиция търсеше Ноевият ковчег в Черно море :) Има даже 2 издадени книги от американците по въпроса. Което като цяло е разбира се свързано с Атлантида :)

Дали американците ще пръснат 1 милион долара (много повече сигурно) ей-така само заради "теорията" :P
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 30, 2008, 20:06:04 pm
Watcher знам, че са търсили и Ноевия ковчег, но откритият кораб е от края на 16 век- видях запазените предмети-има стъклени чащи, лули, дървени гребени и т.н. Даааа, американците не пръскат пари на вятъра.
А може да търсят древни градове, основани от оцелели атланти. 8)И/или елементи от атлантската култура, за които само те си знаят, ма не ни казват  ;D ;D ;D.

А през 2006 г. откриват и крепостна стена, в района на почивна станция "Балканика"-Китен и започват разкопки.През лятото археолозите не работят но през есента изследванията по стената  продължават.
 
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Alien в Август 01, 2008, 17:11:12 pm
Изследователи ще търсят Атлантида

дата : 31 юли 2008 г. 17:28 ч

В столицата на Бурятия Улан Уде член-кореспондентът на Руската академия на науките Артур Чилингаров, ръководител на експедицията с батискафите "Мир 1" и "Мир 2", както и проф. Анатолий Сагалевич, ръководител на групата учени, които работят на езерото Байкал, съобщиха че след като приключи изследването на езерото, предстои търсенето на митичната Атлантида, предаде ИТАР-ТАСС.

Другите задачи, които екипът руски учени си е поставил, е спускането до някои от най-дълбоките точки в световния океан.

На първо място сред целите е Марианската падина в Тихия океан. Засега тя е най-дълбоката известна океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора.

Преди това обаче руските специалисти ще трябва да продължат работата си на езерото Байкал. Предвижда се тя да продължи 2 години, през които да бъдат извършени около 150 спускания на дъното на езерото. БТА


http://science.actualno.com/new_173787.html
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 02, 2008, 17:44:33 pm
Значи търсенето на Атлантида продължава с пълна сила.И като че ли се усеща състезание м/у големите сили кой ще я открие пръв.Щом братушките и те хвърлят маса пари и най-нова техника.Значи това, което очакват да открият всички си струва разходите.Интересно дали Китай, Англия, Япония и др. големи, също търсят Атлантида. Имате ли данни по въпроса.  :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Август 02, 2008, 18:01:06 pm
Значи търсенето на Атлантида продължава с пълна сила.И като че ли се усеща състезание м/у големите сили кой ще я открие пръв.Щом братушките и те хвърлят маса пари и най-нова техника.Значи това, което очакват да открият всички си струва разходите.Интересно дали Китай, Англия, Япония и др. големи, също търсят Атлантида. Имате ли данни по въпроса.  :)

Е дали не са я открили вече, а ;) И каквото е имало за взимане отдавна е взето. В случаят най-важни за тях са кристалите.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 02, 2008, 18:16:40 pm
H, ако знаех, нямаше да питам. :) Пък и защо все още някои я търсят ?
Все пак питам, защото виждам, че в сайта има информирани хора като тебе.
Е, кажи сега какви са тези кристали, естествени ли са или изкуствено създадени, за какво се използват, имат ли някяква сила ? :) ;)
А и какво друго от техниката на атлантите още е открито??? :)
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: SMSI-H в Август 02, 2008, 18:24:49 pm
Алиене, Н.,
Случайно да знаете нови подробности за пирамидите на дъното и в центъра на Бермудския триъгълник?
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Август 02, 2008, 19:19:55 pm
Пък и защо все още някои я търсят ?
Е, кажи сега какви са тези кристали, естествени ли са или изкуствено създадени, за какво се използват, имат ли някяква сила ? :) ;)
А и какво друго от техниката на атлантите още е открито??? :)

Търсят я учени. А тайните общества отдавна са я открили и употребили, ако мога да се изразя така. Това е като дискусията за пирамидите. Всеки има различна версия, но Елита отдавна знае предназначението им. Всичко е прах в очите и отвличане на вниманието.

Кристалите са енергиен източник. Извънземна технология. Могат да се използват за всичко. От контрол над съзнанието, до управляване на климатичното време, както и да се правят хубави неща (по избор). Атлантите в залеза на своята цивилизация си избрали да не правят хубаво и съответно не им провървяло с еволюцията.
Иначе техника всякаква :) От виманите, до устройствата за генно инженерство и т.н.

Алиене, Н.,
Случайно да знаете нови подробности за пирамидите на дъното и в центъра на Бермудския триъгълник?

Не, но и би било оф-топик :P
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: Vader в Август 02, 2008, 23:37:09 pm
За тези кристали не беше ли споменал и един норвежец, говорейки за тех като енергиен източник на някаква секретна подземна база, сега се сещам, че кристалите, които той описваше май бяха сини, на старкрафт ми заприличва малко тва с кристалите  :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Август 03, 2008, 00:25:48 am
На много места съм чел за кристалите. Всеки по-сериозен окултен автор казва, че Атлантида е загинала вследствие на злоупотреба с енергията на кристалите. Не че харесвам който и да е от окултните автори като цяло, но специално това го чувствам че е така. Отделен е въпроса, че в момента не мога да ти посоча нито един източник ;D Просто знам, че е често срещано като "теория" :P

А, май Мулдашев пишеше по въпроса :D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: хадзапи в Август 03, 2008, 12:16:48 pm


А ето оттук може да се свали книгата "Окуневский ковчег", на  руски

http://forrebooks.ru/index.php/option/downloads/task/info/id/412

Само трябва да се изчака малко, за да зареди книгата.

Още една статия, на руски е, но има възможност да се чете и преведена на български с компютърен преводач, има за Атлантида

http://www.rubikonriver.narod.ru/ergaki.htm

както и за кристалите на атлантите и на арийците и за войните между тях.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 03, 2008, 21:04:11 pm
Ами след всичко прочетено до тук седя и си мииисля, че не всичко важно от технологиите на атлантите още е намерено. Явно липсват някои важнш брънки и части, след като продължават да търсят.Абе много части има тоя пъзел Атлантида бе. Или някой го усложнявя искуствено.Или данните за високите технологии на Атлантите са разделени и скрити на много места, за да не попаднат лесно в случайни ръце? Освен но Елита разбира се .
Н-можем ли да смятаме, че след такова шеметно развитие Intel i AMD са част от Елита ?? :-\
Защо американците толкова упорито се боят от Русия.Щитове разни.Да не би братушките да имат нещо повече в това отношение. ;) ;D
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: H. в Август 07, 2008, 18:36:14 pm
Иначе и Атлантида и Лемурия са били под рептилско влияние. Вследствие извращават населението с технологични чудеса и следва катаклизъм.
Титла: Относно: Атлантида
Публикувано от: BAYO в Февруари 20, 2009, 23:40:22 pm
Британски инженер обяви, че е открил изгубения град Атлантида на океанското дъно край северозападна Африка с помощта на "Гугъл Оушън", съобщи в. "Дейли мейл".

Говорител на "Гугъл Оушън" обаче каза, че снимката няма нищо общо с Изгубения град и загадъчните кръстосващи се линии са просто сонарни данни, събрани при картографирането на океанското дъно. Линиите отразяват пътя на корабите със сонарите.

На снимката, публикувана на първа страница на в. "Сън" се вижда идеален правоъгълник от пресичащи се линии. Бърни Бамфорд, 38-годишен авиоинженер от Честър, мисли, че тя е въздушна снимка на потънал град.

Експерти по Атлантида казаха, че правоъгълникът е на едно от местата, за което се предполага, че може да е изгубеният град - близо до Канарските острови. Координатите са 31 15"15.53Х 24 15"30.53W, уточни в. "Дейли телеграф".

Атлантида е легендарна древна култура и проспериращ град, чието съществуване и местоположение все още не могат да бъдат определени. Тя е спомената за първи път от Платон през IV век преди новата ера.

Мнозина смятат, че разказът му е верен исторически, но географските факти са грешни. Затова търсенето на легендарния град продължава по целия свят. Други експерти обаче са убедени, че историята за потъналата Атлантида отразява древни египетски сведения за силно изригване на вулкан на остров Тера (сега Санторини) през 1500 г. пр. н.е., от което сериозно пострадал остров Крит.
БТА

(http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00737/ATLANTISmainnew_737373a.jpg)

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2255989.ece (http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2255989.ece)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Life в Февруари 28, 2009, 05:33:28 am
Единственото, което знаем за Атлантида е от Платон и ученика му Ксенократ,и от никъде другаде.
Всичко останало е просто плод на човешкото въображение и жажда за фантасмагории.
И Платон,и Ксенократ описват Атлантида ОТ РАЗКАЗИТЕ на трети човек,те така и не са видяли с очите си египетския обелиск с данните за тази страна, която според египтяните била в Средиземно море и територията и наподобявала по площ България, по-право би било-20% по-малка.

Светлокоси работяги, мореплаватели, воювали със съседите си, нещо типично за тези, че и днешни времена, типичните жители на бронзовата епоха.
Никъде, никой не споменава елиъни, летящи чинии и тнт и т.н.

Най-баналното в случая е, че същите глупости са се говорили 19-ти век за Троя:само че респективно с оттенъка на 19-ти век:страна на магесници, на парни машини, летящи балони, покрита със злато павировка и т.н. и т.н.
Всичко това до откриването и миналия век 8)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Radiance Dawn в Февруари 28, 2009, 18:56:10 pm
и малко за Атлантида чрез Даян Купър&визионер/лечител/писател http://www.dianacooper.com (http://www.dianacooper.com)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: хадзапи в Март 16, 2009, 20:22:06 pm
"...Расата на първите атланти действително е била червена. Вече в един по-късен период, по времето на средните атланти, от Плеядите се взема решение за обогатяване на техния генофонд. И тогава в подземните лаборатории на Плеядите се разработва ген с допълнителен цветови спектър, който създава бялата раса на атлантите.
...
Изминава дълъг период от време, но обучението на бялата раса върви успоредно с обучението на червената. Знанията обогатяват и двете раси и едва тогава започва разселването им. Първите атланти, тези от червената раса, тръгват на запад и започват да се заселват на териториите на днешните Америки, както и на юг от тях по непотъналите по това време земи, част от които днес са много острови в Тихия океан. Белите атланти се разселват по териториите на днешните Европа, Азия и Афпика. В периода на разселванета е имало представители на атлантите, съдържащи гена на двете раси.
...
Превозните средства на атлантите не са като нашите... Те са използвали създадените от лемурийците машини, защото са възприели от тях принципите и технологиите за конструиране и задвижване на съоръженията си. Използвали са слънчева енергия, генератори за трансформиране на енергийни потоци в необходими за корабите стойности. При атлантите голяма част от съоръженията, употребявани в различни области, са се задвижвали с "пси енергия" в съчетание със слънчевата енергия под определен ъгъл и насоченост. Широко приложение са намирали енергиите, получавани на принципа на пречупената светлина с помощта на огромни скално-кристални огледала.
...
Великата Шамбала се изгражда по времето на първите лемурийци. Висшият разум е възложир на лемурийците мисията за построяването й, като са били подпомагани от специалисти по изграждането на подобни градове от други части на Вселената. Имало е представители от Орион, Призма-3 и Стрема, както и от други галактики. За прокопаването на земята са използвали лазерни уреди, имащи от ПИ Делта от върховата зона на енергийния спектър в зона Алфа - Гама.
...
Атлантите са създавали полета на материализация и дематериализация, както и на скоростно преминаване в 4-то и 5-то измерение. Пирамидалните структури от тяхното време се различават от тези на лемурийците по посоката, по която са ориентирани спрямо основните в космическата карта обекти, поради настъпилите промени в ориентацията на магнитната ос и траекториите на някои космически обекти.

...

Подводните градове, които атлантите изграждат са устроени на 2 принципа - подводни архиви, свързани с информационните канали до всички точки на Галактиката и до Акаша. Другите градове са от смесен тип - жилищна среда, съчетана с подводни мини за добив на злато и диаманти, както и почивни бази. Атлантите са използвали и час от градовете на лемурийците, които са наследили. Не са правили никакви преустройства в тях, съхранили са архитектурата и подредбата им.

...

През целия период на съществуването си атлантите попълват генофонда на Земята с представители от различните епохи и периоди на своето развитие. По време на късните лемурийци, успоредно с атлантите, на Земята живеят и представители на друга цивилизация, идмащи от Галактиката на голямата спирала. Те се отличавали с огромните си размери и до днес са останали в спомените на хората като великани. Били са тук и по времето на атлантите и напускат Земята с изчезването на последните им представители. Целта на тяхното пребиваване е била да подпомогнат двете цивилизации в изграждането на по-добри и енергийно усъвършенствани транспортни коридори за захранване на подземните градове и бази.

..."

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bai_lun в Април 04, 2009, 10:44:41 am
Има теория, че неоткрития до сега предсапиенс - предшественик на кроманьонците е oбитавал Атландида и за това не е намерен
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 00:08:45 am
Потъналата Атлантида, най-вероятно може да бъде открита на върха на подводна планина или подводно плато. Но, наличието на подобен релеф все още не е доказателство за съществуването на древна цивилизация.

Учените могат да получат информация за морското дъно по няколко начина:

Да се спуснат лично с акваланг на дълбочина не повече от 100 метра, да използват тежководолазна екипировка (до 160 метра) или да слезнат на дълбочина до 500 метра с управляем подводен апарат, наземни тръби, специални екскаватори, фото и филмова техника.

    * Акваланг - той е най-удобен за археолозите, но е подходящ за изследване на малка дълбочина, а изследването на дъното отнема много време.
    * Скафандър - неудобен, тъй като на големи дълбочини силно ограничава действията и свободата на движение.
    * Подводен апарат - удобен при търсене, но не осигурява свобода на действие.
    * Наземни тръби (?) - не могат да дадат ясна представа за предметите, намиращи се на дъното, описват само малка част от терена и не действат върху твърди породи (здания, пътища).
    * Екскаватори - не дават информация за положението на предметите по дъното, а също така и за остатъци от архитектурни съоръжения.
    * Подводни фотоапарати и филмова техника - най-обнадеждаващата и подходяща техника за търсене на потъналата Атлантида.

Използвайки изброената техника, учените вече изследват Световния океан. Има направени множество открития и ценни археологически разкопки, но въпреки това не е намерено нищо доказващо съществуването на потъналия материк. Темповете на подводните изследвания се увеличават, така че от техническа гледна точка има надежда, в дълбините на океана, да бъдат открити още обекти.

Повече тук: http://www.secretsbg.com/civilizations/civ.php?num=n17 (http://www.secretsbg.com/civilizations/civ.php?num=n17)

Атлантида е под леда на южния полюс, в атлантическия океан е потънал някакяв остров, при вторичен катаклизъм, който остров преди това е бил част от континента атлантида.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 11, 2009, 16:36:59 pm
Пак чели-недочели:)))

Няма понятие "континент Атлантида". Има понятие "град Атлантида". Под ледовете на Южния полюс са двата огромни острова на континента Антарктида. В Атлантика ако е потънал остров, то той не е бил част от "континента" Атлантида, защото няма доказателство за връзка между двете плочи.

Ако си чел Ранд и Флем-Ат, ги прочети пак:)))
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 20:07:26 pm
мМного се съмнявам, прочети Платон относно размерите на атлантида, гигантски континент потънал на етапи, последните части са били като остров и ти прочети Хапгуд!
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Tangrata_ в Май 11, 2009, 20:46:31 pm
Можеш ли да цитираш Платнон, точно в пасажа, където говори за размерите?

Любопитно ми е да видя какви размери е написал.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 11, 2009, 23:42:20 pm
В "тимей и критий"

"острова  по-голям от Либия (Африка) и Азия (Мала Азия) взети заедно."
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 12, 2009, 09:29:44 am
Хапгуд го изядох с кориците:)

Надявам се правиш съществена разлика между понятията континент за гърците и континент за египтяните...За гърците Африка=Либия, Азия=Мала Азия. Демек, ако Платон е прав, Атлантида е имала размерите на Либия и п-в Мала Азия, взети заедно. Което по никаква причина не можеш да наречеш континент. Да не забравяме, че Солон е истинския източник на легендата, разказана му от жреца Сонхис. Т.е Платон има вероятност и да се е объркал. По-добре да разберем какво е разказал Солон, а най-добре Сонхис:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 12, 2009, 22:18:19 pm
Правя разлика, и не вярвам на тълкуванието за думата остров и континент, няма начин да разберем с обичайни средства освен ако нямаме оригинален текст и знания, остават ни само необичайните начини да прочетем и да проникнем в периода на енергийно ниво и каквото видим това е.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 12, 2009, 22:55:38 pm
Ти давай на енергийно ниво, аз ще карам по стария метод. Трябва да познаваш просто повече гърците и начина им на мислене. За гърците Атлантическия океан е бил едва ли не световен. За египтяните обаче ( ако си чел правилно Хепгуд и Флем-Ат ), Атлантика е бил част от световния океан. Именно това казва Сонхис на Солон - "в центъра на великото море". Оттам гърците решават, че става въпрос за Атлантика, та ето откъде идва грешката на Платон. Неслучйно Сонхис се присмива на Солон: " СОлоне, Солоне! Вие гърците сте като децата - нищо не знаете".

Нека все пак не подценяваме и съвременната геология. В района на Южния полюс е имало, и има само един континент - Антарктида, състоящата се от два големи острова. Дори когато Полюса е бил изместен, големи части от Антарктида са били в сняг и лед. Т.е една цивилизация като атлантската, не би могла да се развие из целия континент. Това кристали, енергии, атлантски НЛО...как да ти кажа. АКо бяха толкова напред, нямаше да им загине културата. Предполагам знаеш, че доста от тях са се спасили от катаклизма. Ама знае ли човек....1000 години след глобален катаклизъм, хората, чиито предци някога са били инженери и архитекти, стават подивели хоминиди, оглеждащи се в храстите за храна...Знанието е като доверието - гради се трудно и дълго, ала може да бъде изгубено за миг...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 12, 2009, 23:05:49 pm
Това са историйки, не може да се позоваваш на превод, предния южен полюс, като една магнитна точка е бил в индийския океан, антарктида е континет, а не острови, няма съвременна геология там, континента се е приплъзнал на сегашното място от позиция на север. Другия метод по го бива, няма начин да ти се обясни с думи, това са просто разширени възприятия.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 13, 2009, 21:15:52 pm
Приключих разговора с теб, докато не научиш основни понятия:))

Антарктида е континент. Под леда има два огромни острова. Там има съвременна геология:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ketix в Май 13, 2009, 21:39:35 pm
Няма какво да приключваш, не си бил там и нищо не си видял, каквото си чел е пропаганда!
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 14, 2009, 15:01:09 pm
Що, ти какви източници ползваш? Че ми стана любопитно:)))
Да не говорим, че приключвам когато си поискам:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Z-931 в Май 14, 2009, 16:55:21 pm
Няма какво да приключваш, не си бил там и нищо не си видял, каквото си чел е пропаганда!

ketix
Ако черпиш информация от хрониките на Акаша кажи директно какво знаеш и къде е Атлантида, няма смисъл да пишеш с недомлъвки  и загадки. Просто кажи точно какво имаш впредвид.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юни 09, 2009, 00:43:11 am
Уникални снимки на подводен град в Google Earth в Атлантическия океан.
Местоположението е:  31°11'16.64"N  24°21'52.19"W
Най-добре се вижда от височина 500км.

Ето линк и от Google Maps (http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=31%C2%B011%2716.64%22N++24%C2%B021%2752.19%22W&sll=37.579413,-95.712891&sspn=33.966859,79.101563&ie=UTF8&ll=31.189308,-24.362183&spn=2.307145,4.943848&t=h&z=8).
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Юни 09, 2009, 09:43:46 am
Интересно, на мен по-скоро ми прилича на крепост, отколкото на град...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юни 09, 2009, 11:49:31 am
При положение, че гледката е от около 500км си е бая "крепост".  ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 09, 2009, 13:06:35 pm
Уникални снимки на подводен град в Google Earth в Атлантическия океан.
Местоположението е:  31°11'16.64"N  24°21'52.19"W
Най-добре се вижда от височина 500км.
Като, че ли е град.Някой древен мегаполис, може би. :-\Архитект би си казал тежката дума тук. :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юни 09, 2009, 13:24:07 pm
В дясно от него има още подобни силуети.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 09, 2009, 13:40:33 pm
В дясно от него има още подобни силуети.
Да, вярно invio. Даже тези вдясно, макар да са по-трудно видими, имат още по правоъгълни и правилни форми.Това не може да са естествени образования, а са пътища.Това са си останки от дейност на цивилизация. Вече коя е, не се нагърбвам да кажа. :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 09, 2009, 13:45:31 pm
Сега като позяпах картата ми хрумна, че част от това може и да е някакъв изследователски комплекс. :-\Нали според легендата Атлантида е била високо развита и е загинала при изпитанието на някакво оръжие или нова технология. :-\
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 09, 2009, 13:56:34 pm
Ами я вижте какви фигури се виждат в този участък от Северния ледовит океан, в посочената дестинация-северно от Норвегия и Финландия.Сигурно сте ги виждали, но интересно какно са.Приличат на пътища.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=75.75894,42.978516&daddr=&geocode=&hl=en&mra=mi&mrsp=0&sz=5&sll=75.617721,40.605469&sspn=3.202977,24.829102&doflg=ptk&ie=UTF8&t=h&z=5
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: fashion.fun в Юни 09, 2009, 15:31:51 pm
На мен ми прилича на някаква подводна база, но със сигурност не е природата...т.е. прекалено прави ъгли има ...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 20, 2009, 22:53:11 pm
А какво ще кажете за тези очертания по дъното на морето между Гренландия и Канада?
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=75.75894,42.978516&daddr=&geocode=&hl=en&mra=mi&mrsp=0&sz=5&sll=75.617721,40.605469&sspn=3.202977,24.829102&doflg=ptk&ie=UTF8&t=h&ll=73.302624,-67.983398&spn=3.845627,23.24707&z=6
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 20, 2009, 23:07:24 pm
И тук се виждат правилни ромбовидни фигури, образувани от пресичащи се прави линии. Дали е природно образование, или дейност на цивилизация?? Мястото е в Тихия океан.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=75.75894,42.978516&daddr=&geocode=&hl=en&mra=mi&mrsp=0&sz=5&sll=75.617721,40.605469&sspn=3.202977,24.829102&doflg=ptk&ie=UTF8&t=h&ll=51.289406,-169.123535&spn=4.177903,11.623535&z=7
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Fi Tanis в Юни 20, 2009, 23:45:22 pm
Аз до колкото знам, цивилизация на Атлантида и Лемурия е била по цялата Земя, а на определени места са били концентрирани.
Втория линк с очертания в Тихия океан и аз съм ги виждал, когато търсих географската дължина и ширина на Хирошима и Нагазаки. И правят голямо впечатление, а знам че там се е намирала Му.

пп: малко оффтопик, но...
Научих че пускането на атомните бомби върху тези два града е било символично, защото на тази географска ширина има вихрови точки и голямо количество енергия и по този начин са увеличили негативната енергия.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 25, 2009, 01:46:47 am
Аз до колкото знам, цивилизация на Атлантида и Лемурия е била по цялата Земя,.....

А това пък е на дъното на Атлантика, срещу Ню Джърси.. :D Прилича на град,разположен от двете страни на река.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=75.75894,42.978516&daddr=&geocode=&hl=en&mra=mi&mrsp=0&sz=5&sll=75.617721,40.605469&sspn=3.202977,24.829102&doflg=ptk&ie=UTF8&t=h&ll=38.978628,-71.691284&spn=1.176437,1.549072&z=9
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 25, 2009, 01:53:48 am
А като проследих надолу и надясно "реката" от предния си пост, вижте на какви очертавя попаднах :o :) Това според мене си е древен град от Атлантида.Даже предният и този са сварзани с нещо като път.Вижда се.
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=75.75894,42.978516&daddr=&geocode=&hl=en&mra=mi&mrsp=0&sz=5&sll=75.617721,40.605469&sspn=3.202977,24.829102&doflg=ptk&ie=UTF8&t=h&ll=37.455238,-70.394897&spn=1.201327,1.549072&z=9
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 26, 2009, 00:58:42 am
Дам.Това е древен град ,но за какво е служел- за курорт ,за индустрия,военна база?

Даже и да е само град, това пак си е голяма работа. Това е потвърждение за съществуването Атлантида.Въпросът е да го изследват, и да се разбере най-после нещо конкретно за изчезналите- цивилизация и континент.
Както гледам по сателитните снимки, май са си доста такива градове под водата.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: KoRn в Юни 26, 2009, 12:07:04 pm
В google ocean може ли да се види нещо?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юни 28, 2009, 13:40:45 pm
Ето тук: http://s8int.com/water1.html има доста страници за четене.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юни 28, 2009, 17:32:36 pm
Да, особено в google ultimate vodeo показват доста загадъчни места по земята.
Дали и ние можем да публикуваме в този сайт? Ще опитам :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Юли 02, 2009, 01:37:35 am
Една измислена версия:
Някой беше казал /по смисъл/,че да скриеш нещо го постави пред очите му.
 Та, отварям google earth и всеки път ми се централизира на 36°23'23.66"N  33°41'55.60"W -азорски острови/нищо не е пипано по настройките/поне при мен е така.А сега отивам тук 37°51'32.70"N  25°47'9.94"W Sete Cidades кратер на вулкан и в кратера още 5 броя по малки :-\...чудо на природата :P,после разглеждаш целия остров и кратери колкото щеш,да не казвам че някой приличат на могили,ама няма значение... :P.На мен ми прилича на Луната  :-\ После прескачам до Terceira и там кратери ама по малко ,ама има един впечатляващ
 38°43'39.97"N  27°12'54.67"W той си има дупка и в дупката пещера  Algar Do Carvao и се посещава от туристи.
Сега отивам тук http://www.space-odyssey-bg.net/2008/03/blog-post_29.html
навремето учените са смятали ,че образуванията са от вулкан,а сега,че са образувани от метеорит....
....ами ако всички тия кратери на Азорски острови са от метеорити... :-\
...интересни сники на  The 7th Guest от този форум http://lah.flybb.ru/topic1057-45.html
http://lah.flybb.ru/topic1057-90.html
 Интересни са правите линий в океана/като лъчи /около Sete Cidadeаs ,ами ако са вследствие от удара... :-\
Където и да прочетеш Азорски острови са вулканична островна група....може и така да е.
 Сега сериозно,островите поне за мен са малък земен рай,поне каквото видях от снимките....а какво ли е да си там...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 02, 2009, 23:43:49 pm
tiamat, набарал си много интересни работи. Ще ги огледам по-подробно, за да напиша нещо. Немам много време сега. Но е много добро.
А в руския саит са същите части от Атлантика, които са и в нашия сайт.Значи се знаят и коментират. Това е добре.Все нещо ще се разбере. :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юли 03, 2009, 00:56:47 am
Ето още за четене: http://lah.ru/text/voronin/atl.htm
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Юли 03, 2009, 01:36:08 am
И едно филмче за рибки с интересен кадър на 1мin 35sec от същата островна група: може и останки от стар потънал кораб да са...?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юли 03, 2009, 16:59:00 pm
Ето и нещо до Япония -
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Z-931 в Юли 03, 2009, 23:37:22 pm
Хайде стига сте се занимавали с тази Атлантида.Тя е тук само където не я виждате ;)
От всичко прочетено  :) най –близко до верният отговор е

 Спорт-Здраве http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=8360.15

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 05, 2009, 23:28:54 pm
Хайде стига сте се занимавали с тази Атлантида.Тя е тук само където не я виждате ;)
От всичко прочетено  :) най –близко до верният отговор е

 Спорт-Здраве http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=8360.15

Уважавам Спорт-Здраве, че е националист и обича българското, но какви са преките доказателства за връзките българи-атлантида, и защо не сме реализирали все още никакви ползи от това.
Не ни харесват, защото не сме последователни,краде се много и на всички нива, и от европарите.Държавата не се управлява от управляващите. Аз не виждам тук връзка с Атлантида. Съчинение-есе. :) Оценка 5.45. ;) ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Юли 06, 2009, 12:11:55 pm
Връзка между Атлантида и българите???

После се чудя, защо във форуна НГМ ми се смеят....
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: ultrafutur в Юли 07, 2009, 21:13:37 pm
Връзка между Атлантида и българите???

После се чудя, защо във форуна НГМ ми се смеят....

Връзката между Атлантида / Лемурия и българите е повече от дълбока, незнам какво смешно има. По тези земи са се разигравали доста епохални сценарии, за които има редица доказателства, и те тепърва ще бъдат откривани.
България е много по-древна, отколкото се опитват да ни втълпят тъпите ни историци и археолози. Тук е бил един от центровете на лемурийската култура и знание, съхранено в повечето ни легенди, приказки и песни.
Нешънъл Джиографик могат само да препредават като папагали спуснатото им от тяхната US централа, не очаквайте смислен анализ от тях.
Който има сърце и душа, не се нуждае от "официално потвърждение" на факти...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: A познай кой в Юли 07, 2009, 21:20:31 pm
И къде са тея доказателства?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юли 07, 2009, 23:33:59 pm
По тези земи са се разигравали доста епохални сценарии, за които има редица доказателства, и те тепърва ще бъдат откривани.


Стана ми интересно. Би ли си продължил мисълта? И ако може да се обосноваваш.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Юли 08, 2009, 18:55:47 pm
Хайде малко по темата ;)
В края на този филм
http://rutube.ru/tracks/2014010.html?v=57b40985b7a089453bd31642808edfb5
се разказва за долмените т.е.
 Предполага се ,че това е един от началните етапи от експеримента на атлантите за създаване на изолирано пространство /енергийно или времево/или на коридор м/у световете и т.н.
 Долмени има в България и на друди места по света
http://alexooo.blog.bg/turizam/2009/06/02/dolmenyt-do-selo-hliabovo.342966
и тук:
http://www.ivanstamenov.com/?p=224
Други филми:
http://rutube.ru/tracks/2014010.html?v=57b40985b7a089453bd31642808edfb5
и този:
http://rutube.ru/tracks/1578769.html?v=2055f6cc1016659d97e740bc421d01fd
интерсното е  на 4 мин 40 сек.
  Ако има някаква истина то тя е толкова  разпиляна...все едно редиш пъзел на който му ги няма една част от картинките или са ти дали погрешния пъзел ...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Клеопатра в Юли 23, 2009, 13:45:58 pm
Нямам време да изчета всичко,което сте написали по въпроса и се извинявам,ако нещо се повтаря.Ще опитам да съм колкото може по-кратка.Има достатъчно информация за Атлантида и българите за тези,които я търсят наистина,а не си чешат езиците/пръстите/.В подробности за Лемурия няма да навлизам,Лемурия е етап от развитието на човечеството,остатък от който е негърската раса.Шепа хора от Лемурия се оказват годни да продължат развитието на човечеството в посока на еволюцията,набелязана от Бог/Матрицата/или Вселенският Разум,всеки го наименова различно/тук също няма да навлизам-това е нова тема,по нея също има достатъчно информация/Та въпросната група бива отделена и отглеждана и възпитавана.Това е времето,когато Боговене са ходели по Земятя между хората.Последните научно-материалистични търсения за днк-то на човечеството съвсем наскоро го потвърди чисто научно-прародителите на сегашното човечество са сведени до около 200 броя.Следва етапът Атлантида.Намира се под вода в атлантическия океан.Очаква се да изплува при предстоящите катаклизми,ознаменуващи навлизането в ерата на Водолея и пресяване на душите,достигнали необходимото духовно развитие,за да преминат в новия етап на еволюция.Както знаете влизаме в новата 6-та раса и култура на следатлантската епоха.Извинете ме за отклонението.
Атлантски период-7 раси и съответни еволюционни периода.Третата/или 4-тата/раса е арийската.Само тя от 7 общо се оказва годна да продължи еволюцията на човечеството.Когато злото стане повече от доброто настъпват големите катаклизми.Атлантите са благоденствали и са притежавали неверояни от наша гледна точка технологии,черпейки енергия от Космоса и преобразувайки я за съответните нужди.Започнали са обаче да ги използват за лични цели...а не за благото на всички.Настъпва библейският потоп,за който всички знаем.Хората,които не са били омърсени и са били достигнали по-високото еволюционно ниво са били изведени и спасени,за да дадат продължението на човешката раса и да носят светлината на знанието.Водачи са им били високо посветени същества.Единият клон,начело с Хермес отива в Египет.Отклонение:от години вече всички експедиции търсят в Египет Залата на архивите-смята се ,че там са съхранени знанията на атлантите/повече по въпроса-четете Робърт Бовал-ЗАГАТКАТА ОРИОН,ПАЗИТЕЛЯТ НА СЪТВОРЕНИЕТО,ПОДЗЕМИЯТА НА ЕГИПЕТ/
За клонът,който отива към Азия и чиито преки потомци сме българите ще пиша утре.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юли 24, 2009, 12:59:35 pm
Откъде ги черпите тези бисери? Или може би ви идват отвътре?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Клеопатра в Юли 24, 2009, 13:38:45 pm
 ;)Днес ще направя малко отклонение,въпреки че времето не ми достига.
Духовен водач на окултните школи в Атлантида е бил Мелхиседек-Посветен от най голяма величина.В Библията има писано за него:Мелхиседек-Цар Салимски-Цар на правда и мир.
"...и Мелхиседек,цар Салимски изнесе хляб и вино:а той беше свещеник на Бога вишнаго.И благослови Авраам от Бога вишнаго,владетелят на небето и на земята,..."/Битие 14:18-20/
Има още няколко пасажа,свързани с благославянето на Авраам,който става родоначалник на еврейския народ,но целта не е да преписвам  Библията.
Помощник на Мелхиседек е бил друг посветен,който в последствие се преражда като Зороастър и става духовен водач на персите.Двамата ученици,достигнали най-високо посвещение в школата са Хермес и Моисей.
Малко отклонение за окултните школи в далечното/за нас/минало:Тези,които са били ученици в школите са преминавали през пречистване и изпитания подготвяйки се да приемат Светлината на Мъдростта и да станат Посветени.Подготовката им цели повдигане на собствените им вибрации,за да могат да издържат на срещата с Духа
 
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: invio в Юли 24, 2009, 14:09:31 pm
Нищо не разбрах. Аз ли съм тъп или за осем реда писане няма написано нищо?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 24, 2009, 20:19:20 pm
Помощник на Мелхиседек е бил друг посветен,който в последствие се преражда като Зороастър и става духовен водач на персите.Двамата ученици,достигнали най-високо посвещение в школата са Хермес и Моисей.
Малко отклонение за окултните школи в далечното/за нас/минало:Тези,които са били ученици в школите са преминавали през пречистване и изпитания подготвяйки се да приемат Светлината на Мъдростта и да станат Посветени.Подготовката им цели повдигане на собствените им вибрации,за да могат да издържат на срещата с Духа
 

Интересни лица, събития и тълкуването им.Явно обаче тези високи атлантски технологии няма да видят скоро бял свят ;)Някаква каста изчаква човеците да узреят за безопаснат им употреба ;)Минали са вече доста хиляди години на чакане.Може и още.Закъде да бързаме :P
Такива мисли ми навява казаното от Клео.
Освен ако не са пренесени на някоя далечна планета, още след катаклизмите на Земята? :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Юли 31, 2009, 16:18:14 pm
Е тоя кат е споменат в библията, къде е спомената Атлантида, та се свързва с него?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 31, 2009, 18:30:12 pm
Е тоя кат е споменат в библията, къде е спомената Атлантида, та се свързва с него?
[/quot
;)Днес ще направя малко отклонение,въпреки че времето не ми достига.
Духовен водач на окултните школи в Атлантида е бил Мелхиседек-Посветен от най голяма величина.В Библията има писано за него:Мелхиседек-Цар Салимски-Цар на правда и мир.

e]

И в коя от редакциите на библията са писани тези истории? Или в някоя алтернативна библия? :-\ Или в някое от тълкуванията и от различни секти? Дай автор (писар) и година? :) ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Raad в Август 02, 2009, 23:30:07 pm
Като чуя Антлантида се сещам за Питагор дето я сънувал.
Тоя същия Питагр, дето ние казал, че триъгълникът е триъгълинк.
И се чудя защо Ойлер е кръстил своята константа на този Питагор.
Ама това не било константа, а измерност на пространството.
Същата работа като Антлантида. Остров е, ама не еостров.
Едни викат че била в Тихия океан. Други в индийскя. Трет в Антлантичски.
Да ви Кажа и трите групи са прави донякъде според мен.
Антлантида на истина е потънала, но не под някой световен океан,
а под ледената Шапка на Антарктида. Сравнете двете имена и ще видите че са съставени от по 10 букви.
И накрая да не се окаже, че "най-голямата мистерия" е правописна грешка на някой от Питагоровите Ученици.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Август 03, 2009, 08:43:59 am
 :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cccpkgb в Август 03, 2009, 12:58:17 pm
cbncbd, да нямаш предвид "трите двойни стъпки на Мардук"?

Въпросните Хиперборейци са алдебаранци. Дошли са от Алдебаран и се казва, че са високи с руси коси и със светла кожа. Уж станало наводнение и пробили подземни входове и се изнесли от Хиперборея. Затова Хитлер е пращал експедиции в Тибет да провери за тези подземни входове. Той е вярвал, че алдебаранците са бащите арийците. Алдебаранците уж основали и Шумер.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Август 03, 2009, 14:12:28 pm
 :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 03, 2009, 20:05:44 pm
Като чуя Антлантида се сещам за Питагор дето я сънувал.
Същата работа като Антлантида. Остров е, ама не еостров.
Едни викат че била в Тихия океан. Други в индийскя. Трет в Антлантичски.
Да ви Кажа и трите групи са прави донякъде според мен.
Антлантида на истина е потънала, но не под някой световен океан,
а под ледената Шапка на Антарктида. Сравнете двете имена и ще видите че са съставени от по 10 букви.
И накрая да не се окаже, че "най-голямата мистерия" е правописна грешка на някой от Питагоровите Ученици.

Добре де ;) ;D Откъде Атлантическият океан е получил името си? Кой чиляк му го е дал? ;) И защо точно Атлантически?, а не Европейски, или Американски?(като Индийския).Този въпрос ме зачовърка, като прочетох, че Атлантида може да е в другите три океана.Не че не може да е там, ама все пак???
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Август 03, 2009, 21:27:55 pm
Дано това да ти помогне:

The Atlantic Ocean itself received its name from a misled location of Atlantis; consequently, this name does not give a clue to the location. The Greek word for sea, pontos, alone means the Black Sea.
                            източник: http://www.black-sea-atlantis.com/black-sea-atlantis/

Англо-знаещите да кажат, че май стана - изгубени в превода :P
 
и още малко в същия дух: http://www.atlantis-schoppe.de/insel.html
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Август 03, 2009, 23:06:09 pm
Абе то реално погледнато Атлантическия океан е част от Световния Океан. А Атлантида е бива горе долу в неговия център, където сега се намира ... Антарктида.

Пък за горния превод - името на Атлантика е даден само защото се е смятало, че Атлантида е била там :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Tangrata_ в Август 03, 2009, 23:21:03 pm
The Atlantic Ocean itself received its name from a misled location of Atlantis; consequently, this name does not give a clue to the location. The Greek word for sea, pontos, alone means the Black Sea.
Превод на цитата:

Атлантическият Океан е поличил името си от погрешно изтълкувано мястото, където лежи на Атлантида; следователно това име не дава следа за истинското място. Гръцката дума за 'море', 'pontos', сама означава 'Черно Море'.

(явно се губи текст, не мога да намеря връзката между последното изречение и предните)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Август 04, 2009, 00:04:10 am
А сега де? ???
Пълния текст е в часта...Topography от  http://www.black-sea-atlantis.com/black-sea-atlantis
 
 А като допълнение към идеята за Черно море е една статистика от един форум:
http://www.atlantismaps.com/forum/index.php?topic=39.0
   
 А и си задавам въпроса ако един народ е имал предци,кои ли са били предците на Траките?Защото до сега каквото съм прочел никъде не попаднах на този отговор ...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Raad в Август 04, 2009, 02:08:27 am
Добре де ;) ;D Откъде Атлантическият океан е получил името си? Кой чиляк му го е дал? ;) И защо точно Атлантически?, а не Европейски, или Американски?(като Индийския).Този въпрос ме зачовърка, като прочетох, че Атлантида може да е в другите три океана.Не че не може да е там, ама все пак???
Ето какво казва древногръдската легенда.
Поне това което помня от нея...
 Зевс дълго време не пожелавал Хера като жена. Затова тя решила да прелъсти чичо си титана Атлас. По това време Пазител на Свещения огън на Олимп, но Зевс ги хванал в крачка. Хера се оправдала с това че Атлас я прелъстил и Зевс Го наказал да носи небето на плещите си.
 От любовта на Хера с Атлас се  Родила Нимфата Антлантида.
Зевс я Дал за Жена на нейния полубрат Прометей.
 
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 05, 2009, 23:46:32 pm
Абе то реално погледнато Атлантическия океан е част от Световния Океан. А Атлантида е бива горе долу в неговия център, където сега се намира ... Антарктида.
Пък за горния превод - името на Атлантика е даден само защото се е смятало, че Атлантида е била там :)

Благодаря ви за мненията-доста отговори са това.Аз смятам също, че името идва от предположения, факти и данни, че Атлантида е е някъде из този океан, а и се води официално име в научните трудове и учебници.
Сега- може да има атлантски градове и колонии и в другите океани, но началото на тази цивилизация е в Атлантическия океан.
В Антарктика също има интересни открития, но се предполага че някога, през нея е минавал стария Екватор.И там може да има атлантски колонии.

А защо Атлантски колонии навсякъде?? Защото, след като са извлекли полезните си изкопаеми от своя континент, са тръгнали да си копаят и по другите.
Между другото, траките са признати за едни от най древните рудари.! Така си е.Но тази наука и професия-рударството-металургията не се учи и прилага на практика за няколко години.Това са си десетки и стотици години опознаване,опити, добив и т.н. Говорим, че траките са по нашите земи от 6-12 век преди христа-това си е най-официална история.А и тракийската керамика е сиво-черна -вижте в музея в Несебър.Никоя друга цивилизация в Европа няма такава керамика с такъв цвят, всичко е кафяво, по-светъл или по-тъмен цвят. И направо извод-траките са част от Атлантската цивилизация. Каста или племе, което е било тясно специализирано за добив на метали.В Бургас те са отишли, живели и работили точно на Медни рид, където са добивали медна и други руди.Това са сегашните медни мини до с.Росен, срещу Атия.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 07, 2009, 00:44:53 am
За траките незнам.Аз друго съм чувал.Маите са бивши атланти.

Не отричам за маите, че може да са атланти.Но траките са племена, по-стари и от маите, и са известни с уменията и традициите си в металургията. И маите го имат. :)
Но най-старото обработено злато в света е намерено около Варна, където са живели траки.А златото е метала на властта и силата при древните. Излиза, че траките са древни и по-развити в някои отношения от маите и други цивилизации. ;)Но лошото е, че не са оставили много писмени паметници. Писмени доказателства за траките са оставили гърците, от Аполония-Созопол и Несебър и др.Богати тракийски вождове, помогнали на двата града, са обявявани за техни почетни граждани с декрети.Такива каменни декрети има в музеите в Несебър и Созопол.
Пак казвам факти-траките са по нашите земи от 12-6 век преди н.е. и са владеели металулгията. А през кои векове са съществували Маите??? ;)
Въпросът е, че нашите историци пишат много малко за траките.А.Фол бе запален траколог и обиколи Странджа на длъж и шир, написвайки доста по въпроса.Но след смъртта му нещата се затишиха.А и сега други пишат учебниците по история.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Август 10, 2009, 18:11:45 pm
 Invio,погледнато от тая гледна точка си прав!
Само,че когато пускам препратка/линк/ към даден сайт,освен основната идея на линка има и друга т.е.- основния адрес на сайта,а той е :
http://www.atlantismaps.com/
защото там има по интересни неща.
 Иначе би се получило това:
http://www.atlantismaps.com/links.html
http://www.atlantismaps.com/chapter_2.html
http://www.atlantismaps.com/chapter_3.html
http://www.atlantismaps.com/chapter_4.html
http://www.atlantismaps.com/forum/ .........и т.н.
 Аз не смятам че това е правилно.
Нали някой беше казал: Търси и ще намериш!...или нещо такова... :)
С добри чувства,Tiamat!
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: DReaMeR в Август 19, 2009, 20:39:16 pm
Аз си мисля че антлантида е под Бермудския триъгълник.

Дванайсет годишното момиче-германка на име Мина се родило през януари, 1995 г. по време на туристическото пътуване на своите родители, когато прекосявали Бермудския триъгълник на кораб. Още съвсем малко, на 3-4 годинки, детето показало удивителни способности – то можело да чете мислите на своите родители и да придвижва с поглед малки предмети. Мина всеки ден изумява експертите, които сега я изследват в един от научните институти в Германия.

Психотерапевтът д-р Гюнтер Бейл е написал цяла статия по въпроса в известно научно списание, след като проучил задълбочено удивителните способности на момиченцето. Доказано е, че сега Мина може да познава правилно в 90 на 100 от случаите мислите на хората, с които общува. Освен това детето може да движи и повдига с поглед леки предмети. Гюнтер Бейл е на мнение, че генетическата структура на детето е променена под въздействието на непозната и тайнствена сила, която със сигурност съществува в района на Бермудския триъгълник.

Мина се е родила по време на пътуване по маршрута Бахамите - Маями. Това станало в рамките на 45-те минути, когато всички пътници на борда на кораба и екипажът са почувствали силно главоболие и неразположение, вследствие на което изпаднали в паника от неясно и недобро предчувствие, обяснява психотерапевтът. Същото преживяли и капитанът, както и хората от охраната му, които прекосявали Атлантическия океан неведнъж. Няма човек, който да не се е почувствал зле през това време, тъй като думите на всеки един се потвърждават и от останалите. Всички пътници били разпитани и всеки от тях споделил, че е изпитал някакво непознато зловещо чувство именно през тези 45 минути. Тогава именно майката на Мина получила родилни болки и момиченцето се появило преждевременно на бял свят. Бащата пък по същото време без видима причина получил припадък от неизвестен произход и за около десетина минути бил в безсъзнание.

Отначало родителите на Мина само се удивлявали на невероятните способности на дъщеря си, но сега обаче тези чувства са повече от тревожни. Те смятат, че тези необикновени качества на момиченцето се развиват и е въпрос на време един ден Мина да стане суперекстрасенс. Нещо повече - без да осъзнава своите невероятни способности, едно дете може да се увреди и дори убие, отбелязва д-р Бейл. Родителите се тревожат как ще се използват тези способности на детето – за добро или за зло? Засега никой не може да отговори на този въпрос…
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 19, 2009, 20:58:33 pm
Аз си мисля че антлантида е под Бермудския триъгълник.

Дванайсет годишното момиче-германка на име Мина се родило през януари, 1995 г. по време на туристическото пътуване на своите родители, когато прекосявали Бермудския триъгълник на кораб. Още съвсем малко, на 3-4 годинки, детето показало удивителни способности – то можело да чете мислите на своите родители и да придвижва с поглед малки предмети. Мина всеки ден изумява експертите, които сега я изследват в един от научните институти в Германия.


Това е интересно.Къде го прочете?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: DReaMeR в Август 19, 2009, 21:08:02 pm
http://selenabg.com/index.php/2008-07-29-08-07-24/41-2008-07-27-20-29-45/641-2008-08-24-20-50-29.html
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Август 19, 2009, 21:45:28 pm
Аз мисля, че под Саргасово море ( или Триъгълника ) има някаква магнитна аномалия. Не е задължително Атлантида да е била там. Има много повече доказателства в подкрепа на идеята, че се е намирала в Антарктида. Проблема на Саргасово море е, че там Гълфстрийм завива обратно към Шпицберген, и се образува едно завихряне, подари което морето е буквално бъкащо от водорасли и всякакви гнусоси. Това е една от причините в миналото да се загубят много кораби. Това е и основната причина да не се правят задълбочени изследвания в момента. Не забравяйте, че Гълфстрийм тече с около 80 км/ч...

Може би знаете, че на същите ширини, на които е Бермудския, от другата страна на Земята има подобен триъгълник с много по-зловеща история. Нарича се Дяволския триъгълник. Там са изчезнали много повече самолети и кораби.

Мисля, че както пирамидите имат свойстъвото да съхраняват жива материя на 1/3 от височината си, така и Земята има някакви свойства на тези ширини.

Това са си мои теории:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: DReaMeR в Август 19, 2009, 22:03:23 pm
Това е някаква защита на острова се пак те са били доста по развити от нас пък за да оцелее една цивилизация винаги и е нужна защита.Ето защо  си мисля че са покрили двата възможни входа със тази защита, защото аномалийте са сходни....Но сега за пръв път намерих нещо положително може би това дете може да открие ключът за острова защото са и дадени дарбите като на хората от острова...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 03, 2009, 09:29:24 am
 :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 03, 2009, 09:51:47 am
 :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Септември 03, 2009, 17:37:15 pm
Някой видя ли снощи как бяха застанали Луната и Юпитер?Пленяващо!Някой снима ли го?


 Видях го сега...ама с това http://www.soft82.com/download/windows/stellarium/
http://www.stellarium.org/
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Alien в Септември 04, 2009, 00:12:05 am
Легендата за Атлантида започва в две творби – Тимей и Критий (писани около 355 г. пр. н. е.) от великия гръцки философ Платон. Както и в неговата по-ранна творба – Републиката, Платон ги пише като диалози между 4 мъдри мъже включващи учителя на Платон – Сократ. По време на дълга беседа над философски въпроси от всякакъв тип, Критий, историк и пра-прадядо на Платон разказва история, която приписва на своя прадядо, който я чул от своя баща. Около 600 г. пр. н. е докато пътувал в Европа, Солон (историческа фигура запомнена със своя законодателен и поетически гений) научил за велика цивилизация, която съществувала 9000 години по-рано.

Тя била ситуирана в Атлантическия океан отвъд Стълбовете на Херкулес (в днешно време протока Гибралтар) на остров по-голям от Азия и Северна Африка взети заедно. Според информатора на Солон, египетски жрец, Атлантида станала арогантна и военно настроена. Управлявала много други острови и части от това което сега е Европа. Но когато Атлантида нападнала Атина и други гръцки градове тези общества събрали сили да отблъснат завоевателите и да ги изтласкат обратно в Атлантида освобождавайки и други острови от тиранията в процеса. Но когато битката била доведена до собствените брегове на Атлантида, унищожителни земетресения и наводнения унищожили континента-остров само за едно денонощие. Гръцките войници загинали заедно с атлантските, а Атлантида потънала на дъното на океана.


(http://www.xnetbg.com/new/images/stories/Mystic/atlantis-map-1882.jpg)
Илюстрация на местоположението на Атлантската империя: Света преди потопа от Игнатиус Донъли, 1882 г. (Библиотека на Конгреса)

Не само това споменават диалозите обаче. Повечето от дискусиите, голяма част от които сложно детайлизирани, описват цивилизация, която била почти перфектна преди гордостта да я поквари. Атлантида се предполага да е мястото което е модел за управление. В своя пик тя оперирала на принципите установени в Републиката. Няма друг древен документ, който да съдържа независима трактовка за Атлантида. Всички референции към изгубения континент цитират Платон като източник.
 
Някои приемат описанието на Платон като историческо, докато други го виждат като алегория, която не трябва да се приема буквално. Самият ученик на Платон, Аристотел споделял последното мнение. През XVI и XVII в., по време на които европейските изследователи намерили път към Америка, няколко писатели, най-забележителен от които сър Франсис Бейкън (1551-1626 г.), съживили мита за Атлантида и дали теорията че неговите останки могат да бъдат намерени в Новия Свят. Това било само начало от нов рунд спекулации. „По едно или друго време” за Атлантида се говори че се намира в Арктика, Нигерия, Кавказкия регион, Крим, Северна Африка, Сахара, Малта, Испания, Централна Франция, Белгия, Бахамите и още много различни местоположения в Северна и Южна Америка. (Ellis, 1998).

Сред най-впечатляващите книги които изобщо са писани по тази тема е, „Атлантида, Света преди потопа” (1882 г.) и била творение на бившия конгресмен на Минесота Игнатиус Донъли (1831- 1901 г.). Донъли изследвал това което той представял за доказателства от дисциплини като археология, геология, биология, лингвистика, история и фолклор, за да твърди уверено че Атлантида не само е съществувала, но била мястото където човешките същества станали цивилизовани. Атлантида изпратила своите хора по целия свят да заселят земята. Великите богове и богини от античния свят били базирани на лидери и герои от Атлантида. Легенди по целия свят за велик потоп дължат своя произход на замъглените спомени от катастрофата която погълнала Атлантида. Историческата цивилизация повлияна най-много и директно от Атлантида била Египет.
 
Тези разкрития придобили международен интерес и книгата на Донъли била преиздавана много пъти. За известно време дори някои уважавани учени били склонни да приемат че легендата е истина. Все пак Донъли бил избран в Американската Асоциация за Развитие на Науката. Не след дълго обаче критици изложили някои грешки, преувеличения и други научни недостатъци в книгата и вярата в Атлантида се придвижила в окултните кръгове, подкрепена от основателката на теософията Елена Петровна Блаватска както и други езотерични философи. Преди края на XIX в. нарастващ брой окултна литература свидетелствала, че Атлантида била развита не само за стандартите на своето време, но и по стандартите на модерните времена. Тя притежавала супер наука, която наред с други прекрасни постижения изобретила телевизията и самолетите.
 
Шотландския фолклорист и окултист Луис Спенс, който подходил сравнително по-консервативно написал 5 книги за Атлантида между 1924 и 1943 г., цитирайки Донъли и неговата методология като основно вдъхновение. Подчинявайки се на консенсусното виждане сред историците и археолозите, които твърдели че човешките същества са живели в пещери девет хиляди години преди времето на Платон, Спенс твърдял че Атлантида е съществувала деветстотин години преди Платон. Междувременно твърдения, слухове и дори измами с археологически „открития” на атлантски артефакти изпълнили популярната преса и запазили мистерията жива.
 
Доста циркулярните ченъли на Едгар Кейси (1877-1945 г.) наречен „спящият пророк” поради нивото на съзнание, в което той вокализирал своите психически тълкувания, често споменавал Атлантида. Много хора дошли при него за психически напътствия научили че са били атланти в свои предишни животи. В изчерпателните видения на Кейси за изгубения континент, Атлантида се намирала там където Платон я бил поставил: между Мексиканския залив и Средиземно море. За разлика от Платон Атлантида на Кейси била развита колкото Америка от средата на XX в. и в много отношения дори по-развита. Атлантите според Кейси първоначално били духовни същества. После те еволюирали в такива от плът и кръв. С тяхното общество се свършило когато избухнала гражданска война.
 
Комбинация от природни катаклизми и злоупотреба с атлантска технология причинили разбиването на континента и потъването му в океана. Кейси пророкувал, че в края на 60-те години западната част на Атлантида ще се появи отново в околностите на Бимини при Бахамите. Когато времето дошло почти две десетилетия след неговата смърт, няколко експедиции търсили за атлантски руини в местността и дори обявили че са намерили железопътни линии и архитектурни артефакти, които в крайна сметка се „оказали” естествени подводни скални формирования.

В ерата на летящите чинии, някои писатели свързали НЛО с извънземните технологии, които атлантите познавали защото имали чести срещи с приятелски настроени космически хора. Споделящите теорията за „кухата земя” вярвали че атлантска технология и дори самите атланти могат да бъдат намерени в определени каверни по света. Ню Ейдж контактьори комуникирали със стотици а може би хиляди безтелесни атланти. Едно столетие от окултно знание твърди че Атлантите и Лемурите (от Лемурия еквивалента на Атлантида в Тихия океан) имат колонии в Планината Шаста – на границата между Калифорния и Орегон.
 
С навлизането на интернет – сайтовете посветени на Атлантида и свързаните с нея материали станаха изобилни. Един такъв сайт управляван от базирания в Хавай Департамент по Интерпланетарните Въпроси доставя детайлизиран образ на мита за Атлантида еволюирал в края на ХХ в. В тази версия Атлантида е буквално златна цивилизация, в която златото е толкова изобилно, че било срещано колкото и стоманата в днешното строителство и инфраструктура. Атлантите пътували по целия свят с фантастични летящи кораби. Същите кораби ги отвеждали на други планети, включително Марс където те оставили свидетелства за тяхното присъствие в гигантска структура („Марсианското лице”) и известен брой пирамиди на марсианската повърхност. Луната също била колония на Атлантида. Съвременните астронавти намерили руини на стени и пътища, но им била запушена устата от правителството, което било решено да скрие истината за Атлантида от масовата публика.

Департамента по Интерпланетарни Въпроси описва атлантите като живеещи живот на охолство и просперитет докато „национална работна сила от роботи, андроиди и хуманоиди от генетично инженерство” извършвали тежката работа.” Атлантската наука създала и някои странни създания – те намерили начин да кръстосат същества така че да получат русалки, циклопи, еднорози и т.н. Същото това генно инженерство дало на атлантите големи размери и голяма сила. Всичко се сгромолясало буквално и фигуративно когато населението се предало на преследването на хедонистични удоволствия. В това време зли атлантски учени установили тайната на контрола върху съзнанието и опитали да управляват Земята и дори Слънчевата система. В определено време злоупотребата с психическата и материалната технология довели до геофизически катаклизми, които унищожили континента.

Но това не било всичко. Според Департамента за Интерпланетарни Въпроси, проблемите на Атлантида генерирали световна война, която се разпространила в космоса. Атомни удари унищожили лунната колония. Лъчи от антиматерия изпарили близо половината от градовете и сградите на Атлантида. „Счита се че един от тези лъчи все още оперира в Бермудския триъгълник и е причина за изчезването на самолети и кораби. Днес този лъч е извън контрол”. (Omar, 1996).


 

От книгата "Невероятни срещи" на Джером Кларк

Превод:Alien

Редакция:H.

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Септември 04, 2009, 00:28:45 am
Наскоро ми попадна една публикация за "Шардана" или т. нар. "морски хора".

Не знам, колко от вас ползват италиански, а статията в Уикипедия на този език е най-подробна. Все пак, давам линк към нея, ако има заинтересовани, ще се поразровят за още, със сигурност:

http://it.wikipedia.org/wiki/Shardana (http://it.wikipedia.org/wiki/Shardana)

За съжаление, нямам време да преведа всичко в момента, но според Серджо Фрау, митичните "Колони на Херкулес" не се отнасят към Гибралтаровия, а към протока на Сицилия. Оттам, той прави извод, че цивилизацията на нурагите е всъщност тази на древна Атлантида. В подкрепа се посочва мистиният й произход (все още не е установен конкретно), както и някои нейни характеристики.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 04, 2009, 10:12:41 am
И как така раса, разполагаща с "андроиди и роботи", не е успяла да превземе Атина, че ми е много интересно:)?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Alien в Септември 04, 2009, 16:33:52 pm
И как така раса, разполагаща с "андроиди и роботи", не е успяла да превземе Атина, че ми е много интересно:)?

Инфото е от различни източници събрано като обобщение за различните възгледи  ;)За всяка "теория" или твърдение си се вижда от кого е изказана. Информацията за войната с гръцките държави идва от Платон, докато информацията за роботите е с източник, който не споменава за войната с гърците. Освен това "според официалната история" както пише и в статията - 9000г. преди новата ера хората е "трябвало" да живеят в пещери - така че каква Атина  ;)

А иначе ако трябва да се спекулира по въпроса ти - при положение че приемем съществуването на високо технологична Атлантида в периода 9000 години пр.н.е. нали не мислиш че останалия свят тогава е бил на ниво диваци? Очевидно е че и те в една или друга форма са разполагали с подобни технологии.Още повече че в много източници наистина се споменава че Атлантида е водела войни. Ако разликите в технологиите е била такава каквато намекваш - нямаше да са войни а походи за 1 ден.
Иначе предполагам си запознат с гръцкия артефакт - Механизма от Антикитера, който свидетелства за по-високо ниво на технологиите от предполагаемото през 2ри век пр.н.е, а какво е било 9000г. преди това.....При голям катаклизъм високите технологии бързо могат да бъдат "забравени" и с лимитиран достъп.

(http://www.antikythera-mechanism.gr/system/files/images/Front_gears_dials.inline.jpg)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 04, 2009, 17:06:53 pm
 
Handle отвори си малко съзнанието.Личи ти, че си умен българин  :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 04, 2009, 23:19:40 pm
Информацията на Alien е добра.
Аз искам да отворя само иднъ мъничка скобка-допълнение към нея : значи 9-12 века преди христа, едно от древните тракийски племена-СКИРМИАНИ е открило и е добивало медна руда в Бургаско, в хълмовете, наричащи се Медни рид над с.Росен, до Атия. И защо точно мед-освен за съдове, медта се използва (сега) и като основна съставка в производството на електроника и ел.техника. И кога са я научили тази металургия-значи доста преди 12 век преди христа.От кого? и Къде? И защо толкова тайнствено са изчезнали като цивилизация? Ами ако ние знаем технологии и работим сред диваци, ще им оставим ли неща,които те няма да могат да използват,поради вековете разлика, в развитието.Затова си мисля, че нашите траки имат връзка с Атлантида.Защо навремето Людмила Живкова и Ал.Фол толкова ровичкаха из Странджа.А Фол реши, че тракологията е важна част от нашата история?А търсенето на Бастет край М.Търново? Откъде накъде Египетско божество ще се окаже там?(Атлантида-Египет) Значи отнякъде са имали информация.Но после всичко се затиши.Знаем за Людмила, Фол почина и той, бог да го прости.И амин.  ;)Иии, защо гордите, богати гърци основават своята първа търговска колония по черноморието, точно в Созопол-на 5-10 км. от Медни рид.И Аполония става един от най-богатите гръцки колонии.Великата Аполония.В града е имало 13 метрова бронзова статуя на Аполон, която после Марк Лукул 72-75 г. пр.хр. откарва в Рим.
Та си мисля, че някои факти и доказателства за Атлантите може да са ни под носа, но нали чуждото е по-интересно. :)А и парите са кът.
Та такива мисли ми идват ;) ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Септември 04, 2009, 23:24:44 pm
[...] определено не и хора с нашата биология.Нещата към момента естествено ,че са недоказуеми и труднодоказуеми.Атлантите изобщо не са живели на такава Земя,каквато я познаваме днес.Нито е имала пресеция планетата,нито е била толкова малка,нито са виждали холограмно небе ,за разлика от нас.Това е друга епоха хора.

За нещо подобно не пише ли и Щайнер?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 06, 2009, 20:58:53 pm
Атлантида определено е преди 12000г от днешна дата.И то края и.Никаква Атина,каква Атина.Високи технологии-да.Андроиди и роботи незнам.Може и киборги и прочее да им викате, но определено не и хора с нашата биология.Нещата към момента естествено ,че са недоказуеми и труднодоказуеми.Атлантите изобщо не са живели на такава Земя,каквато я познаваме днес.Нито е имала пресеция планетата,нито е била толкова малка,нито са виждали холограмно небе ,за разлика от нас.Това е друга епоха хора.
Handle отвори си малко съзнанието.Личи ти, че си умен българин  :)

Приятелю, едно е да отвориш съзнанието си, друго е да си фантазираш, нали? Аз моето съм го отворил, щом съм тука. Ама явно за разлика от теб, съм изчел тонове литература по въпроса. Т.е отваряйики съзнанието си, аз все отварям и мозъка си. Няма била планетата прецесия - осъзнай се бре!!! Нито била толкова малка...леле..

Приятелю, преди да вкарваш такива крайни изказвания, вземи се запознай с елементарната фактология. Като например какво е прецесия, и откога я има..За холограмното небе няма да говоря...

Иначе, благодаря за комплимента:)))
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 07, 2009, 10:46:00 am
 ???
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 07, 2009, 14:27:54 pm
Човече, в главата ти е пълна каша, повярвай ми:)

Първо, Земята никога, и си го запиши, никога не е била кръгла, откак я има. Действат 2 сили - центробежна и центростремителна. Точка. Ти си вярвай в квото искаш.

Второ, ти май въобще не знаеш какво е прецесия, и защо я има. Това НЕ Е наклона на Земята спрямо еклиптиката, съвсем друго е.

След малко трябва да тръгвам, друг път. Айде:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 08, 2009, 12:08:36 pm
Kогато разправям такива неща е общо взето ,като да започна да обяснявам как става neomatrix-a на Cyril, при положение ,че не си чувал за този фокус.(предполагам)
За такъв пример се сетих  :drinks:. С удоволствие бих изслушал предположението ти(ви) как става  :),въпреки ,че няма общо с темата.Ако искате изведете нова тема,с удоволствие ще разглеждам мненията по ''загадката'' ;D.
А !  :) Можем да ги навържем. Левитите са владеели някаква форма на левитация,но също са изчезнали.Този вид несъщесвува вече. И също е агартенски генезис.
Много магия, много нещо   :greeting:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 08, 2009, 13:09:41 pm

Поздрави  :) :hi: :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 08, 2009, 23:02:14 pm
Няма се дразниш.Измислям си.Гледам дали ще мога да си съченя правдоподобна история е тъй отникъде :) Земята е била винаги така.Признавам си.ОК?
Айде ще си намеря друго занимание  :drinks:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 09, 2009, 00:33:14 am
Първо, Земята никога, и си го запиши, никога не е била кръгла, откак я има. Действат 2 сили - центробежна и центростремителна. Точка. Ти си вярвай в квото искаш.

Земята ,ти си го запиши  ;),  освен ,че е била кръгла ,ами и пак ще стане.

Момчета, да се обърнем към науката  ;) :blum1: Цитирам :
Земята е третата планета в Слънчевата система. Тя е най-голямата от земеподобните планети в тази система и единствената, на която според съвременните научни схващания има живот. Земята е формирана преди около 4,54 милиарда години и скоро след това придобива единствения си естествен спътник-Луната. Астрономическият символ на Земята е окръжност с кръст, представляващ един меридиан и екватора. В един от вариантите кръстът е над окръжността (⊕ или ♁). Формата на Земята се нарича геоид. Земята прилича на огромно скално кълбо, въртящо се в пространството около оста си, но това кълбо не е правилно, тъй като Земята е сплескана откъм полюсите и повърхността ѝ е релефна.Въртенето на планетата създава екваториалната изпъкналост, затова диаметърът на екватора е с 43 km по-голям от този на полюсите.
Поздрави и  :drinks:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 10, 2009, 11:47:45 am
 :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Клеопатра в Септември 10, 2009, 13:47:50 pm
 :flag_of_truce:До cbncbd
Питаше ме за автори:Рудолф Щайнер/антропософия/Акашовата летопис и др.и Влад Пашов-Пътят на бялото братство през вековете/7 тома/.Още не съм дочела всичко.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 10, 2009, 17:38:26 pm
Ами замря...Аз като ти прочета 3 изречения от поста, обикновено несвързани, и спирам...Взе да обесняваш нещо за меридианите, и не знам, заспа ли, кво стана...аз се обърквам много, когато чета твои неща. Съжалявам, но ти не ми обясни какво е прецесия. Само някви несвързани неща...Какъв "ъгъл на полюсите", кви 5 лева, кой пък ти каза, че Земята след 1000 години пак ще е кръгла, все едно някога е била....бррр.

 :flag_of_truce: :flag_of_truce: :flag_of_truce:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 10, 2009, 17:55:37 pm
Трябва ли някой да каже? :) Измислих си.Ти не следиш ли основата?! :) :flag_of_truce:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Септември 10, 2009, 18:04:52 pm
Handle , ако темата се върти около мненията на cbncbd , тогава мога да приема твоите обяснения, защо е замряла :)  Всички могат да вземат отношение и без то да е непременно към написаното от него :)

Според мен обаче реалната причина е, че се изерпаха вариантите, за които се писа досега (относно Атлантида) и повече пишещите не знаят, какво да добавят. Едно е да се повтарят теории, които малко или много са познати, друго е да се опитаме и да прочетем това, което имаме на разположение по друг начин.

За съжаление и аз не съм чела всичко от Щайнер, но той също пише за различните форми на Земята.
Относно генезиса, сетих се за това, как в училище ни преподаваха, колко неуки били древните и как според тя светът бил геоцентричен и т.н.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 10, 2009, 20:48:01 pm
Няма лошо в това, което пишеш, cbncbd . Но за да си подреждаш по-добре мислите, а и за нас-четящите да е по-ясно, пиши и разсъждавай само по дадената тема. Умът ти прескача от тема в тема и става кашата.  ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 10, 2009, 20:51:26 pm
Естествено, че земната ос се изправя, нали има прецесия. Това няма обаче нищо общо с меридиана. Той едно време е минавал през Кайро. Спред много учени, трябвало е и там да остане.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 10, 2009, 21:27:06 pm
Естествено, че земната ос се изправя, нали има прецесия. Това няма обаче нищо общо с меридиана. Той едно време е минавал през Кайро. Спред много учени, трябвало е и там да остане.

Така е.
Аз искам да кажа за излизането от темата.Донякъде е така.Но мисля, че малка връзка бе твърдението, че подобно нещо-изместването ва земната ос се е получило и при гибелта на Атлантида-не съм сигурен.
Но все пак мисля, че достатъчно време отделихме на това и на прецесията и изправянето на земната ос.
Дайте нещо ново по темата.
Колкото до меридианите и паралелите, това са условни линиии,по земното кълбо, измислени от учени, за да се прецизира местоположение или маршрута на обекти с точни цифрови координати (в градуси и т.н.) за ширина и дължина, както и за много други цели.Сега дали нулевият меридиан ще минава над Англия-гр.Гринуйч или Кайро, за нас е без значение. ;D ;) Взели са го в Англия, защото Английската империя е трябвала да № 1 във всички отношения през 18 и 19 век   :bye2:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 11, 2009, 10:01:12 am
Човече, научи малко елементарна небесна механика.

Оста е въображаемо понятие. Никак не е свързана с формата на Земята. Оста свързва северния с южния ГЕОГРАФСКИ полюси. Магнитните са друга история. Заради прецесията, наклона на земната ос спрямо еклиптиката варира с 2-3 градуса. Стига с тая форма на Земята!
Изразявай се моля малко по-свързано, наистина ми е трудно да те чета.

Формата на Земята няма как да е кръгла, защото масата и е разпределена неправилно. Полюсите тежат ужасно много например. Айнщайн е първият, който обвързва древните катаклизми именно с тежестта на полюсите.
Слънцето може да е изгрявало от запад, когато полюсите се обърнат и Земята започне да се върти обратно. Което може и да се е слувало, може и да не се е случвало:))) Аз ще ти кажа обаче откъде идва тази информация че Слънцето е изгрявало на запад - за много култури, египтяни например, севера е бил надолу ( към централна Африка ), а югът - нагоре ( към Европа ). Сети се ти, при това положение, откъде изгрява Слънцето:))? И понеже разбираш от карти ( което ме съмнява ), поглени една стара карта на Оронтий Финей на Атлантида. Начертана е в Атлантическия океан. Само че стрелката за Север, сочи надолу към Антарктида:))) Дали това е разбиране от средните векове, или много по-старо:)?Нещата не са никак сложни, не ме вкарвай в някви древни мистики там, където ги няма:)))
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 11, 2009, 12:01:09 pm
Сори. :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 11, 2009, 13:42:27 pm
Човече, малко ме изнервяш, не ми е интересно да си говоря с тебе:))

 :flag_of_truce:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: apolon в Септември 11, 2009, 13:55:59 pm
Идеално, скоро земята ще стане кръгла, навякъде ще е 25 градуса, няма зима, няма Топлофикация, ще плащаме по-малко ток, ще ходим целогодишно на плаж.
Ех, Утопия, Утопия. :rofl2:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 11, 2009, 14:16:52 pm
 Дотогава да са живи и здрави ЕОН  :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 12, 2009, 09:28:32 am

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=26

http://www.nbu.bg/PUBLIC/IMAGES/File/departamenti/istoriq/Microsoft%20Word%20-%20Hermetism_Essay.pdf
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 12, 2009, 11:22:21 am
 ;D ;D  :flag_of_truce:Спорът заприлича на този, за яйцето и кокошката.Даже се позамислих  :rofl2: дали да не отворя такава тема. ;D Но ще изчакам още малко  ;)

А дали Ануннаките на са атланти ?? Спасили се от катаклизма, и така си ни наобикалят като ни доближат, да попълнят докладите си за цялостното ни развитие.
А колко ли други планети контролират ? :unknown:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: cbncbd в Септември 12, 2009, 12:21:51 pm
Може и да не е тъй.Може би бъркам .И друг път съм бъркал.Оттеглям се от този спор.

Предното ми мнение се отнасяше за Агарта.Пак съм се въудошевил нещо.Поля да ме извините :) :blush: :blush: :blush:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 13, 2009, 13:29:03 pm
Е не е чак толкова зле. ;)Имаш и хубави постове. Мо же би начинът ти на спорене трябва да е по-балансиран и спокоен. :) Много от форумците имат сериозни знания по темите, така, че трябва да си обмисляш по-добре постовете.То винаги има спор по различни въпроси. Но трябва да е сблъсък на мнения, не на изказващите ги. А и теми тук,колкото щеш. :) Поздрави  :) и успех  :drinks:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: tiamat в Септември 19, 2009, 23:16:03 pm
Още една версия за историята Атлантида:

http://zhurnal.lib.ru/editors/b/batin_n_a/story-2.shtml
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 19, 2009, 23:34:39 pm
Интересно, особено за намерения под водата град край Куба. Зесекретените резултати говорят  за национална сигурност, тоест за интересни технологии.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Септември 27, 2009, 03:23:34 am
Четвъртата Основна Раса – Атлантите, започнала своето съществуване преди около 4-5- мил. години. В тази епоха Третата Раса вече вървяла към упадък: но по-голямата част от огромният континент Лемурия още съществувала. Новата Четвърта Раса се е зародила там, където днес се намира средата на Атлантическия океан. Тогава на това място имало струпване на много острови: с течение на времето те се издигнали и се превърнали в голям континент – Атлантида.
Първите атланти били по-ниски на ръст от лемурийците, но все пак били великани – достигали до 3 метра и половина. С течение на хилядолетията ръстът им постепенно се смалявал. Цветът на кожата на първата подраса бил тъмночервен, а на втората – червено кафяв.Третата подраса на атлантите – толтеките – достигнала върха в развитието на расата си. Те също били високи на ръст – достигали два и половина метра.. С течение на времето ръстът им се смалил, достигайки ръста на днешния човек. Цветът на кожата им бил медночервен. Чертите на лицата им били правилни. Потомци на толтеките са перуанците и ацтеките, а също и червенокожите индианци от Сев.и Южна Америка.
Преди прибл. 1 мил.години, когато атлантската раса била в пълен разцвет, континентът им  заемал по-голямата част от Атлантическият океан. На север Атлантида се простирала няколко градуса по-източно от Исландия, а на юг до Мексиканският пролив. Днешните Азорски острови били недостижими снежни върхове от най-високата й планинска верига .
Толтеките създали най-могъщата империя сред народите на Атлантида. Преди ок.1 млн.години след дълги войни отделни племена се обединили е голяма федерация, начело на която стоял император. Настъпило време на мир и процъфтяване.  „Градът на златните врати“  в изт.част на Атлантида бил резиденция на императорите. Символът на Слънцето е бил един от първите възприети символи. В онези дни са били забранени всякакви изображения на божества. Слънчевият диск е единствената емблема намираща се във всеки храм. Този златен диск се поставял така, че първият лъч на Слънцето го осветявал  в пролетното равноденствие или лятното слънцестоене.
Атлантите са писали на тънки метални листчета. Те умеели да възпроизвеждат и размножават текст.  Всичките науки в училищата им се изучавали по-различно. Главната задача на учителя била развитието на скритите психически сили на ученика и експерименталното запознаване с тайните сили на природата. Тук влизало запознаване със съкровените особености на растенията, металите и скъпоценните камъни, химическия процес на трансмутация на металите. Земеделието подробно се изучавало във висшите училища. Там се учели да развъждат особена порода животни и да отглеждат специални сортове растения и житни култури. Овесът и някои др. житни култури са получени в резултат на кръстосването на пшеницата с различни диворастящи треви. Пшеницата не е продукт на нашият свят – тя е била донесена от Учителите на Мъдростта от друга планета. (Ето защо няма на Земята диворастяща пшеница никъде). Видоизменили банана, който в диво състояние бил почти без мека част и пълен със семки като пъпеша. От животните: по-малки на ръст камили – ламите в Перу, прародителите на кучето, а конят е изцяло тяхно творение в резултат да дълги опити.
Астрономията не е била отвлечено понятие.Можели да произвеждат дъжд по желание.
От изкуствата най-много са почитали архитектурата, домовете им били с кули в ъгъла или в центъра на къщата, обичали ярките цветове и рисували домовете си отвън и отвътре, фасадите били украсени  с фески и скулптори. Обществените сгради поразяват с гигантските си размери. Кулите служели за обсерватории и за култ към Слънцето. Храмовете били украсени със златни пластинки.
Столицата им - „Градъд на Златните врати“ била разположена до морският бряг.На върха на хълма се издигал двореца на императора, заобиколен с градина, където минавал поток, който захранвал с вода първо императорския дворец, след това потокът се спускал на каскади в един ров около територията на двореца, като по този начин го отделял от града, разположен по-ниско. Четири канала изтичащи от рова, доставяли вода за града и захранвали трите кръгови канала разположени по-ниско. Четвъртата каскада се намирала вече в равнината, като събирала всички стичащи се води и ги отнасяла в морето. Такак градъдт се разделял на три концентрични пояса от каналите. В разцвета си столицата наброявала 2 млн.жители, а цялото население на Атлантида по времето на толтеките – 2 милиарда.
Атлантите използвали високо развита техника и летателни машини, обикновено за двама души. За тях ползвали сплав от три метала , а двигателната сила била определен вид ефир. В центъра на летателния апарат се намирал вид сандък, който генерирал тази сила. От там тя се предавала чрез тръби (2+8) в долния край на кораба и се затваряли с клапани.

За упадъкът на Атлантида – някой друг път. Сега ми се спи.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: хадзапи в Септември 27, 2009, 17:09:17 pm
Това е преведено доста съкратено от книгата на Георгий Бореев (Бязырев) - "История гуманоидных цивилизации Земли". Тя е продължение на книгата му "Инопланетные цивилизации Атлантиды"

Книгата на руски, както и други негови книги може да намерите тук

http://oregu.com.ua/?cat=15143 в 1, ако е твой превода на български, благодаря.  :)

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Септември 27, 2009, 22:56:53 pm
Когато се цитира даден автор, не е ли удачно и да се презентира по някакъв начин? Защото, все пак, ако ще пускаме публикациите на всички, които са решили да се изкажат за Атлантида, какъв ще е критерият за избора им?
Въпросният руснак, струва ми се, е преписвал от много други преди него.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Септември 28, 2009, 01:38:09 am
хадзапи, благодаря, че ме подсети :) Правя сбито преписване от "Седемте велики тайни на космоса", Рьорих. (Роден на 09.10.1874 г.)
Краят и гибелта на основните раси винаги са били свързани с геоложки промени на земното кълбо. Те са предизвикани от изместването на земната ос. Старите континенти  са погълнати от океаните, появяват се други земи. Огромни планински вериги се издигат там, където по-рано ги е нямало. Повърхността на Земята всеки път коренно се променяла.
Това е Закон, който действа в назначеното си време, в точно съответствие и съгласуваност със Закона на Кармата. Оцеляването на най-приспособените народи и раси се утвърждавало със съвременна помощ, а останалите се унищожавали, пометени от повърхността на Земята, заедно с животните.
Така е загинала Лемурия заради един тежък грях, така е загинала и Атлантида заради друг още по-тежък грях. И в двата случия те били предупреждавани за това от Посветените, давало им се шанс за опомняне и промяна , дори са били потапяни на три етапа под океана, но в края на краищата се стигнало до крайното им унищожение.
Лемурийците са Третата Раса – безполова в началото си, в течение на милиони години. Постепенно започнало разделяне и оформяне на половете, т.е. тя започнала да ражда свое потомство. Все повече придобивали физически организъм, много бавно, с всяко ново поколение, човекът ставал по-плътен и по-съвършен физически. Все още обаче били лишени от разум, дух, душа, Искрата.  В началото на Третата Раса на Земята дошли Синовете на Мъдростта, за да се въплатят като Его в човешките Монади. Но видяли все още нисшите форми на първите хора и ги отхвърлили и пренебрегнали: „Те още не са съвсем готови“ - казали те и не пожелали да  въплатят в тях Разума и Душата. „Ние можем да избираме“ - казали Въплътяващите се Сили и избрали готовите, зрелите плодове, а останалите отхвърлили като „не готови“. Отхвърлените останали без разум, а в избраните се появила душата, съзнанието. Тези без разум после ги нарекли “лудите“. Те се съвокупявали със самките на някои животни. От тях те раждали неми прегърбени чудовища, покрити с рижи косми, които ходели на четири крака. Лишените от разум са народили по този начин родоначалника на много видове маймуни. Прародителят на сегашното  антропоидно животно – маймуната, е пряка рожба на човека, още не придобил разум, осквернил човешкото си достойнство, паднал до нивото на животното. Синовете на Мъдростта предупредили лемурийците да не се докосва до плода, забранен от Природата.  Наложена била строга забрана върху недостойното съвокупление. Но забраната не била спазена. Хората осъзнали непристойността на деянието си , едва когато висшите Ангелски Сили се въплътили в тях и ги дарили с разум (най-после).  Така, че точно това време се определя като часът на раждането на човека. Човешката душа, създадена по „образ Божий“, започнала тогава своята еволюция. Когато лемурийците извършили това грехопадение да породят хора-животни, животните станали свирепи и хората започнали да се унищожават взаимно. До този момент не е имало грях, не е имало отнемане на живот.
Така свършило блаженството на първите раси. Вечната пролет се променила, последвали годишните времена. Хората не могли повече да живеят в Едем, която се превърнала в бял замръзнал труп. Такаааа... Лемурия е загинала 700 хил.години преди Третичния Еоценски период. Остатъците от Лемурия са: Австралия,  о-в Цейлон, негрите и бушмените. Фантастичният о-в Пасха също е бил потънал за дълго време, после изведнъж се е издигнал над океана непокътнат, като че ли нарочно – непокътната реликва, която свидетелства за съществуването на Лемурия. Останките на Великденския остров са най-красноречивите и поразителни паметници на първобитните великани. Те са колкото големи, толкова и тайнствени. Достатъчно е да се разгледат внимателно главите на тези колосали статуи останали цели,за да се познаят от пръв поглед  чертите и характера преписван на великаните от третата раса. Те си приличат и имат определен чувствен тип. Статуите са високи от 6 до 9 метра и отговаряли точно на ръстта на лемурийците – това бил естественият им ръст .
Ако трябва да изкажа моето мнение – грехът на лемурийците е бил от сорта: „Прости му Господи, той не знае какво прави!“. Тези, в които не бил въплътен разум, не са знаели точно какво правят. Направили са доста бели с животните, въпреки забраните, но какво може да се очаква от едни бездушевни хора , лишени все още от Божията Искра?? Развратили са животните, създали са хора-животни , накарали са ги да се изтребват едни други, посегнали са на развитието им, хората започнали да се убиват едни други. Ами просто е станало възможно това – те – и едните и другите  вече са имали твърди тела, а не ефирни. Толкова голям грях ли е бил, за да ни натресат на нас студа и четирите годишни времена? Ние с какво сме виновни, за да понесем това тежко наследство. Преди това земната ос е била съвсем права, а като се е килнала изведнъж , та до наши дни, оправяне няма, а има лято, зима равноденствия, слънцестоения и тем-подобни излишни  усложнения  като последствие. Може би щетите на „лудите“ да са били големи. Сведенията за Лемурия са оскъдни.
Грехът на „лудите“ са били маймуните.
 Ноооо.... атлантите нямат никакво извинение за  своите грехове. Те  са били „на себе си“. Пак не можах да стигна до упадъкът на Атлантида. А той ми е любим момент от човешката история. Оххххх.... Утре  :hi:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: хадзапи в Септември 28, 2009, 12:21:55 pm
Амрита, при повечето книги никой от никого не преписва, просто защото общото информационно поле е достъпно за всички и който се докосне до дадена информация има много общо с предишни писания, но и с нови добавки. Аз четох само част от едната книга на този автор Бязырев, но при него е строго подредена историята.

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 28, 2009, 16:10:46 pm
Само да вметна, че досега в историята на Земята континент не е потъвал. Премествал се е, да, но не е потъвал. Потъвали са огромни маси суша, така е, но цял континент досега не е потъвал. Няма грам доказателство за подобно нещо.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Септември 28, 2009, 16:39:38 pm
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 28, 2009, 17:18:36 pm
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.

Брато, континента да не е шамандура? Да си потъва и изплува ей така??
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 28, 2009, 17:23:46 pm
Ноооо.... атлантите нямат никакво извинение за  своите грехове. Те  са били „на себе си“. Пак не можах да стигна до упадъкът на Атлантида. А той ми е любим момент от човешката история. Оххххх.... Утре  :hi:


Интересно е.Чакам продължението с нетърпение.( ;D както субтитрите към някой нов екшън) ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: SMSI-H в Септември 28, 2009, 18:14:55 pm
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.

Брато, континента да не е шамандура? Да си потъва и изплува ей така??
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.

Може би грешиш... Според достигналите до нас сведения, колизиите с Атлантида са започнали преди 800 000 години, което ще рече тогавашната цивилизация е още по-стара. Те са протекли на четири главни етапа, т.е. имало е четири големи катастрофи, в последната от които последният остатък безвъзвратно потъва в океана. Напълно логично е да предположим, че в самото начало на атлантската цивилизация това е бил цял материк, докато в края е останал само голям остров. Вече не помня подробностите...
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 28, 2009, 19:32:10 pm
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.
Не знам защо, но винаги съм имал усещането, че името Атлантида е дадено много по-късно от хората, говорещи за тази изчезнала цивилизация. Все чета "Лемурия-Атлантида...Му-Лемурия-Атлантида", но...
Айде да направим така: Ат-ланд-ида. Ланд-земя ; Ат-хубав(а) ; Ида-идвам.  Сиреч-идвам от хубавата земя.  ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 28, 2009, 21:04:05 pm
Айде да направим така: Ат-ланд-ида. Ланд-земя ; Ат-хубав(а) ; Ида-идвам.  Сиреч-идвам от хубавата земя.  ;)

 ;D ;D ;D Така, за превода : Ат-хубав(а)(турски) ; ланд-земя (английски) ; ида-идвам-български - браво, есперанто!!  :rofl: :rofl: Голям майтап Миро. :P
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Mirotvorec в Септември 28, 2009, 21:19:29 pm
Абе, есперанто ряпа да яде. Чрез българския може да се обясни всяка една дума от който и да е език.   ;D

Между другото един руснак казва същото, но за руския език.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 28, 2009, 21:30:05 pm
Египтяните са наричали града на атлантите по друг начин - Ахаменптах ( Аха-мен-Птах ) - земята на Птах.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Септември 28, 2009, 21:36:41 pm
При Вавилон господ разбърка езиците, Защо ли е била нужна тази бариера между народите ????
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: SMSI-H в Септември 28, 2009, 22:16:40 pm
Египтяните са наричали града на атлантите по друг начин - Ахаменптах ( Аха-мен-Птах ) - земята на Птах.
Дай източника! Или направо цитирай-пейстни нещата в темата.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Септември 28, 2009, 22:40:30 pm
Няма да го намериш в нета. Има го само в един сайт. Пиши в гугъл "Ahamenptah" и ще видиш.

http://ahamenptah.com/
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Септември 30, 2009, 14:18:56 pm
Добър и приятен ден! Ето продължението, както ви обещах на Трилъра  от пост 275 и 278. Оставям вие да прецените има ли той хепи-енд или не. Приятно четене.
„Великите загадки“ от Хърби Бренън :
Изправената земна  ос, орбита близка до окръжност и по-бавната скорост на въртене са осигурявали една идилична околна среда. Има признаци, че някога земното денонощие е било 30 часа. Интересното е, че допълнителните часове светлина, прибавени към изправената планетна ос, правят климата фантастичен, съответно и огромно растително изобилие. Някога Луната е обикаляла много по-близо до Земята. Дните са били дълги и меки, а сезони не е имало. Също и полярни шапки. Моретата са били спокойни, защото двигателят на планетарния климат е работел на съвсем различна предвка. Ураганът, тайфунът и торнадото за били практически непознати явления. Дори дъждът е бил рядкост – пищната зеленина се е хранела от утринната влага.. Това не означава суша, а биосфера с интензивна виталност, самоподържаща се система. Тя отделя в атмосферата повече въглероден двуокис и кислород.. Влажността е била постоянно много висока. Типичният ден е бил топъл, слънчев и изобилен.Земята е била една стара, улегнала и удобна за живот планета.
Тези  условия са предпоставка за възход на култура. Такава цивилизация би била по-добронамерена и по-философски настроена. На пълен стомах винаги е по-лесно да се разсъждава мъдро. Можем да си представим и покоят, който е царял. Където храната е в изобилие и топлината е повсеместно явление, едва ли би имало конкуренция за територии. Светът е бил райска градина. Животиският свят на тази мека планета е бил изобилен. В просторните равнини бродели стада тревопасни, мамути, мастодонти, пещерни лъвове, ленивци. За тази епоха има много митове. Споменава я и Старият завет. През 700г.пр.н.е. Гръцкият поет Херодот възпява времето, когата хората са живеели без да работят. Изхранвала ги е Земята, която била толкова щедра, че земеделието било излишно.
Човечеството е съществувало отдавна и е населявало цялата планета.
Тази райска идилия е била преди да се изкриви земната ос към края на Миоцена.  Шумерите я наричат земята Далмун, египтяните Аалу, а Вергилий вярва, че Златното време ще се върне като част от един естествен цикъл и реколтата пак ще вирее без никой да се грижи за нея.

Рьорих : - Така е било по времето на Миоцена и Лемурия (25 - 5 млн.г.). Третата Раса – лемурийците извършват падението – буквално и преносно, заченали Първата физическа раса, родена от баща и майка. От тук натам започва историята на Адам. Думата „падение“ е и буквална, защото от ефирни безполови тела – сенки с разум, те започнали все повече да се уплътняват и достигнали до „плът и кости“, обвързали  се с материята по своя воля. Това май им е по-голям грях от съвокъпленията им с животните , създаване на огромни човекоподбни чудовища и пораждането на доста видове гигантски маймуни, които с течение на земните условия се смалявали докато не достигнали сегашните си размери (сори, Дарвин) . Някъде там явно преди 5-6 млн.години Лемурия потънала в по-голямата си част. Осите се изместили и Райската градина свършила. Адам и Ева започнали да си шият дрехи поради студа и да се чудят какво да ядат те и многобройната им челяд. Та до наши дни все така. Куцузлък.
     Четвъртата Раса – Атлантите – започнала своето съществуване преди 4 – 5 млн.години. В тази епоха Третата Раса вече вървяла към упадък: по-голямата част от грамадния континент Лемурия още съществувала.
Новата велика раса се е зародила там, където днес се намира приблизително средата на Атлантическия океан. Тогава на това място имало струпване на много острови, било е архипелаг, с течение на времето те се издигнали и се превърнали в голям континент – Атлантида. Състоянието на първите атланти може да се нарече детско, тяхното съзнание не достигало нивото на последните раси лемурийци. Ето защо развитието им протичало под непосредственото ръководство на Великите наставници, точно същите, които дарили човечеството с разум (ама малко късно) по времето на Третата Раса. И ако лемурийците нямали никаква религия, понеже тяхно е времето „когато Господ ходеше по Земята“, то атлантите възприели вярата в съществуването на Висше Космическо Същество, което прониква във всичко съществуващо. (Ами даааа, за да не забравят произходът си и историята си, налагало се е. ) Възникнал и култът към Слънцето .От там нататък създават високо технологична държава, летяли са с вимани, ползвали са други енергии и т.н. Писах вече, за тяхното обучение в училище: да развиват психическите си сили, да боравят с тайните природни и космически енергии, съкровените особености на растенията, металите, трансмутациите им (намирисва ми на алхимия).Хората управлявали психическите си сили. В унивесрситетите се занимавали с развитието на скритите индивидуални сили. От генното им инженерство сме наследили овеса, банана, коня и др. „Всяка достатъчно напреднала технология не се различава по нищо от магията“ - Артър Кларк. В същност наследили сме много неща от тях.
      Приблизително ок.100 хил.г. След Златното  време започнал упадък на великата раса на атлантите.  Освен, че възобновили граха на „лудите“, (тази проклета содомия) този път с цялата си отговорност, те паднали и духовно. (сетих се за Содом и Гомор). Егоизмът взел връх и войните сложили край на Златния век. Хората вместо да работят за общото благо под ръководството на Великите наставници, в сътрудничество с космическите сили на природата, се хвърлили в безумно самоизтребление. По примера на стопаните си животните също се хвърлили да се разкъсват един друг. Това аморално въздействие на човека върху животните достига и до наши дни. Като пример за това могат да послужат породите големи котки, дресирани от атлантите за лов, които с течение на времето се превърнали в кръвожадни леопарди и ягуари.
     Тогава всеки човек започнал да се бори само за себе си. Да използва ЗНАНИЕТО за чисто егоистични цели и да вярва, че във вселената няма нищо по-висше от човека. Всеки станал сам за себе си закон и бог. Култът в храмовете се трансформирал  в култ към  човека  такъв, какъвто е той и както го разбират хората. Започнали за създават свои собствени изображения по свой размер и подобие и им се кланяли. Статуите си изсичали от изригнала лава, от бял планински мрамор и черен подземен камък, а също ги отливали и от злато. Слагали си собствените статуи в храмовете. Шествията на свещенослужителите по време на тържества в чест на дадено лице, обикаляли и дригите лица. Така хората се покланяли сами на себе си. Най-богатите имали свещеници, които служели на култа и се грижели за олтаря, където  се намирали статуите им. На тях им принасяли жертви като на богове. Не можем да си представим по-голям апотеоз на себепоклонничество.
Без да се съобразяват със законите, дадени от Посветените, лекомислено пренебрегвали техните съвети -  кралете, духовенството и значителна част от народа започнали да използват съкровените сили.  Ужас.  !  Връзката с Посветените и Йерархията  прекъснала. Съкровените знания насочени срещу целите на еволюцията, към егоизма и недоброжелателността се превърнали в черна магия и магьосничество!!!!
Личните интереси, жаждата за богатство и власт, разорението и унищожаването на враговете с цел забогатяване все повече завлядявали съзнанието на масите. Магьосниците и адептите на тъмните сили широко разпространявали черната магия и броят на хората, които я използвали, непрестанно се увеличавал.
     Когато извращението на еволюционните закони достигнало апогея си и Градът на Златните Врати се превърнал в истински ад по своята жестокост, целият континент бил потресен от първата катастрофа. Столицата била пометена от вълните на океана, милиони хора били унищожени. За тази катастрофа неведнъж били предупреждавани както императорът, така и откъсналите се от Висшата Йерерхия свещенослужители.
Под  влияние на Светлите Сили по-добрата част от народа емигрирала от тази местност преди катастрофата. Това били хора, които не се подали на общото безумие, знаели Закона на света, запазили правилен контрол над психическите сили и съзнавали колко това е отговорно.
      Това се случило преди 800 хил.години. Значително се променило разпределението на сушата на земното кълбо. Остатъците от Атлантида заемали пространството от 50 градуса сев.ширина до няколко градуса на юг от екватора.
      Втората, по-малко значителна катастрофа станала преди около 200 хил.години. Континентът Атлантида се разделил на 2 острова: северният голям – Рут и южният, малък – Даития.
След тази катастрофа усилията на Свещенните Сили под ръководството на Йерархията, още известно време давали резултат и предпазвали спасеното население от занимания с черна магия. Но, по-късно потомците на толтеките от о-в Рут повторили историята на предците си. Тази династия пак попаднала под влиянието на черната магия, коята се разпространявала все повече и повече и довела отново до неизбежна космическа катастрофа, за да се очисти  света  за по-натаъшното му еволюционно развитие.
     Преди около 80 хил.години станала третата катастрофа. Тя надминала останалите по сила и ярост. Даития изчезнала, а от о-в Рут се запазила незначителна частичка – о-в Посейдонис, който пък в последствие също изчезнал. В този период до потъването на Посейдонис там царствал император от Светлата династия и действал от името на Йерархията. Той се съпротивлявал всячески срещу разпространението на тъмните сили. Обединявал малцинството, водещо чист  живот.
Преди всичките три катастрофи се извършвала контролирана емиграция на най-доброто малцинство.Посветените крале и Учители, следващи „добрият закон на телата“, били предупреждавани предварително за идващите катастрофи (за Голямата метла :) Такива емиграции се извършвали тайно, под прикритието на нощта.
В 9564 година преди нашата ера , мощни земетресения унищожили Посейдонис. Островът потънал в морето, пораждайки огромна вълна, оставила след себе си спомена за голям разрушителен потоп.

    Атлантида е потопена заради друг голям, голям грях : черната магия. Това е. Това е историята ни.

Много е назад във времето, но трябва да я знаеме, защото сега ние носим на гърба си всичките, ама всичките последствия. Рецидивист ли е човечеството? Какви са днешните ни грехове? Повтаряме ли всичко от начало? 
Когато четях тези и други книжки, мого ме занимаваше историята, екшъна, а сега разсъждавам само върху греха на човечеството и до каква степен човечеството е грешно и Кой е виновен за това. Кое зависи от нас и кое е Тяхна грешка.
Има и трета книга: „Спомени от Атлантида“ на Едгар Кейси. Тя също е черен трилър за онези времена, които той нарича „времето преди Адам“. Бесен е от факта за материализирането на човешките тела. (сега се мъчим да ги разматериализираме, но резето е щракнало одавна и не става) .
Интересното е, че и тримата автора тръгват от съвсем  различни места и стигат до едно и също, ама наистина едно и също. Информацията им се допълва и потвърждава:  Бренън – строго научни и доказани факти само  от най-съвременната наука – физици, инженери, математици,  химици, астрономи; Рьорих: – от  знанията на Шамбала ;  и Кейси: – от пророческите си способности да влиза в различни епо
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 01, 2009, 09:18:42 am
Атлантида не се е намирала в центъра на Атлантическия океан. Това е историята им:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Октомври 02, 2009, 00:04:59 am
А къде е била ??  :-X
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: 3 in 1 в Октомври 02, 2009, 03:56:24 am
А къде е била?
Handle, може ли такава дълга човешка еволюция да се е случила в един град?   Мисли логично, плс!
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 02, 2009, 10:36:32 am
А къде е била?
Handle, може ли такава дълга човешка еволюция да се е случила в един град?   Мисли логично, плс!

Колко дълга човешка еволюция?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: astro в Октомври 06, 2009, 11:30:35 am
Потърси в нета за Едгар Кейси спящия пророк разкрил съществуването на Атлантида.
Той е казал интересни неща.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 06, 2009, 12:03:04 pm
Едва ли Кейси разкрива съществуването на Атлантида:)))
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: astro в Октомври 06, 2009, 12:14:51 pm
Платоновата Атлантида не е нищо небочайно - няма технологии, няма нищо.
Първият който разкрива технологичната цивилзация Атлантиза е Кейси.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 06, 2009, 12:58:54 pm
Платоновата Атлантида не е нищо небочайно - няма технологии, няма нищо.
Първият който разкрива технологичната цивилзация Атлантиза е Кейси.

Ами може би защото е нямало технологии, нямало е нищо:) Състоянита не Едгар Кейси са ми малко съмнителни:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: pezodi в Октомври 06, 2009, 13:20:00 pm
А не е ли възможно Атлантида да не е континент и изобщо да не е потънала ?

Нещо от рода на огромен космически кораб плуващ в океана .

И след като са решили ,че мисията им на Земята е изпълнена да са си тръгнали ?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: fry в Октомври 06, 2009, 13:54:56 pm
Възможно е ! Интересно преположение.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Октомври 06, 2009, 14:13:13 pm
А не е ли възможно Атлантида да не е континент и изобщо да не е потънала ?
Нещо от рода на огромен космически кораб плуващ в океана .
И след като са решили ,че мисията им на Земята е изпълнена да са си тръгнали ?

 ;)Кат Старгейт Атлантис ли ?  ;D ;D Моооже.
А защо пък да не са паркирали в Марианската бездна и да чакат сигнал. :P
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: sesiliq в Октомври 06, 2009, 14:57:08 pm
По тая логика тя може да е в друго измерение.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Октомври 07, 2009, 00:06:17 am
По тая логика тя може да е в друго измерение.

Естествено.
Знаем ли през какви области области е минала Слънчевата система, обикаляйки около центъра на галактиката :P
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: rado89 в Октомври 07, 2009, 15:54:50 pm
Kакто би казал Чарлз Форт - може да е всичко, понеже нищо не може бъде доказано на 100 процента, след като е частично продължение на нещо и частично начало на нещо.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Октомври 07, 2009, 18:22:20 pm
Снощи гледах фентъзито Супернова :flag_of_truce: По тази логика (хипотеза)всяка супернова може да променя огромно пространство покрай нея.
Но все пак атлантида си е загинала от катаклизъм :P
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Nightwish в Октомври 24, 2009, 08:38:24 am
Потънал гръцки град вдъхновил мита за Атлантида

Атлантида може и да е мит, но зад този мит прозират реални събития. Това поне се опитва да докаже екип от британски и гръцки археолози, които проучват най-древното намиращо се под вода селище, разположено недалеч от брега на южната гръцка провинция Лакония, писа в. "Гардиън". Известно като Павлопетри, то датира отпреди 5000 години и е безпрецедентно по размер и богатства за епохата си, казват експертите.

"Без съмнение това е най-древният потънал град в света, казва д-р Йон Хендерсън, професор по подводна археология към университета в Нотингам. Останките му могат да бъдат датирани за периода 2800-1200 г. пр. Хр., много преди славните дни на класическа Гърция. По света има немалко селища, намиращи се под водата, но нито едно не може да бъде окачествено като град, докато Павлопетри е точно такъв."

Поселението е разположено на площ от 30 000 кв.м в край южните брегове на Пелопонес и се смята, че е потънало около 1000 г. пр. Хр. Въпреки че е открито от британски океанограф преди 40 години, проучването му с помощта на съвременни дигитални техники започна едва тази година, обяснява "Гардиън".

А откритията надминали и най-смелите очаквания на екипа. Благодарение на факта, че селището се намирало в защитен залив и дълбоко под пясъците, изследователите попаднали на цели сгради, вътрешни дворове, улици, гробници и храмове. Морското дъно пък било буквално засипано с керамика.

"Открихме съдове от самия край на каменната ера, което означава, че селището е било обитавано преди 5000 години, поне 1200 по-рано, отколкото се смяташе досега, казва Хендерсън. Разкрихме 9000 кв.м сгради, но най-впечатляващ беше намереният мегарон – монументална структура с голяма правоъгълна сграда, използвана принципно от елита. Това означава, че трябва да преосмислим представите си за обществената структура на това ранно, практически предмикенско време."

"Находките са впечатляващи, тъй като веднъж попаднал под водата, градът никога повече не е бил обитаван, казва Илиас Спондилис, директор на проучванията от гръцка страна. Той показва миналото без по-късно наслагвания."

Все още не е ясно как и защо градът се озовал под водата, а морските геолози тепърва ще опитат да обяснят механизма и причините. Теориите са за цунами, пропадане вследствие на земетресение и повишаване на нивото на морето. Според Димитрис Сакелариу от Гръцкия институт по океанография вероятно става дума за комбинация от вторите две.

Градът е първият под вода, открит в Гърция, но за сметка на това е в състояние да обясни мита за Атлантида, описана от Платон, коментира "Гардиън". "Атлантида е мит, но същевременно импулсира подводните проучвания, казва Сакелариу. По-голямата част от морското дъно все още не е проучена. Находката ще даде нов тласък за ускоряване на изследванията."

http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/10/20/801953_potunal_grucki_grad_vduhnovil_mita_za_atlantida/?ref=rss
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Rapsio в Октомври 27, 2009, 10:20:10 am
Това означава, че трябва да преосмислим представите си за обществената структура на това ранно, практически предмикенско време."


Все още не е ясно как и защо градът се озовал под водата, а морските геолози тепърва ще опитат да обяснят механизма и причините. Теориите са за цунами, пропадане вследствие на земетресение и повишаване на нивото на морето. Според Димитрис Сакелариу от Гръцкия институт по океанография вероятно става дума за комбинация от вторите две.

Така, за пореден път излиза нещо за което не се е подозирало (добре де, преди 40 години се е знаело ама не се е разгласявало) и се казва "трябва да преосмислим представите си и да пренапишем историята щото тя не е вярна" и за пореден път това няма да влезе в учебниците (поне не и скоро и ако влезе, то ще е един абзац встрани от основния лъжлив вече текст, въпреки че е тотално пренаписване).

Доскоро пък не беше ли актуална версията, че в този регион не е имало толкоз голямо природно бедствие което да закопае цели градове под земята/водата ? И сега какво излиза - имало е. И то доста скоро (исторически погледнато).

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Радостин в Февруари 11, 2010, 20:37:47 pm
четох в една книга че атланците живеят и сега в тибет пищерите  ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: devil4e в Февруари 17, 2010, 23:42:04 pm
А не е ли възможно Атлантида да не е континент и изобщо да не е потънала ?

Нещо от рода на огромен космически кораб плуващ в океана .

И след като са решили ,че мисията им на Земята е изпълнена да са си тръгнали ?

мда и аз залагам на същото кораб-континент и ако се издигне е да е невидим за човешкото око освен че ще се видят падащи води от небето  ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 22, 2010, 01:02:19 am
четох в една книга че атланците живеят и сега в тибет пищерите  ;D
И аз четох нещо такова в една книга на Ян ван Хелсинг.
Нищо чудно ако живеят и в морските дълбини! Все пак световния океан е слабо разучен! ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Lenks в Март 01, 2010, 21:41:57 pm
Изчетох абсолютно цялата тема и не видях никой нищо да е споменал за Гондвана (Пангеа). От някой постове излиза ,че мега континент с 2млрд аталнти изчезва напълно безследно, доста абсурдно ми се вижда... Няма как, да не говорим, че ако са били толкова развити технологично и са могли да летят и т.н. никога не биха допуснали потоп да ги унищожи напълно. Според мен става дума за 1 доста развит мегаполис. Ако приемем, че е имало хора по времето на Пангеа и разделянето на контитентите несъмнено придружено с мега катаклизми и промерни в климата е довело да потапянето на големи количества суша, както и избиването на куп народ, то е нормално, ако това са били атланти наследници на расата да има навсякъде, променили се заради промените :) А може и след разделянето на контитентите да е останало парче суша в средата на Атлантика и там да са се развили атлантите и това парче суша след време да е потънало... Но потъващи и изплаващи континенти няма от къде да се появят :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Март 01, 2010, 22:28:14 pm
четох в една книга че атланците живеят и сега в тибет пищерите  ;D
И аз четох нещо такова в една книга на Ян ван Хелсинг.
Нищо чудно ако живеят и в морските дълбини! Все пак световния океан е слабо разучен! ;)

По-горе подхвърлих нещо за Марианската бездна. ;)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: momo в Март 03, 2010, 04:36:49 am
Трябва да са с доста добри силови полета, за да издържат 11км воден стълб...  :-[
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: BAYO в Март 03, 2010, 07:45:55 am
За съжаление все още не може да се докаже на 100%, че Атлантида е същесттвувала точно на определено място. Според много хора, които съм прочел в темата. мога да заява, че Атлантида е "остров", който е съществувал, но не и на планетата Земя. Много от митологиите говорят свободно за "трите свята", за пътувания в космоса, за планетите на Боговете. Според мен, като нищо атлантите с 2-3 mother ships например, спокойно биха могли да се отърват от потопа, който ги е сполетял (ако е потоп). Според мен, отново, типично в землянски  стил е имало топене на ледници и нивото се е покачило с много и е заляло много земна площ на атлантите, а и не само. До колкото си спомням (ако е истина разбира се) , праконтинентът Му също бил залят от подобен катаклизъм.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: kossev в Март 04, 2010, 23:10:21 pm
В книгата "Древната тайна на цветето на живота" има интересна теория за Атлантида
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Май 01, 2010, 19:05:00 pm
Ето тук постнах и моето откритие и обяснение за Атлантида;

http://bogoizbrania.blog.bg/technology/2009/12/20/zlatoto-na-antlantida.458676 (http://bogoizbrania.blog.bg/technology/2009/12/20/zlatoto-na-antlantida.458676)

По сензационност може и да е подобно на другите, но е единственното което смисленно обяснява фактите.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Май 02, 2010, 12:06:28 pm
Няма да коментирам стила ти (все пак не е задължително да можеш да пишеш добре, въпреки че когато се захваща да го прави, е добре да разполага с известна стилистична и граматична култура, още повече, ако Бог те е избрал, би трябвало тези качества да ги имаш а приори). Това, което обаче забелязах, че историографията, която ползваш е твърде оскъдна за големите амбиции, които си поставяш.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Май 02, 2010, 12:14:08 pm
Тази тема е за Атлантида, не е редно да се занимавате с моята скромна богоизбрана особа. Стила и граматиката ми са напълно в ред, предполагам всичките ви познания по въпроса са от тесен кръг еднотипни и шаблонни публикации и когато срещнете нещо различно то Ви притеснява.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Amrita в Май 02, 2010, 17:14:30 pm
Тази тема е за Атлантида, не е редно да се занимавате с моята скромна богоизбрана особа. Стила и граматиката ми са напълно в ред, предполагам всичките ви познания по въпроса са от тесен кръг еднотипни и шаблонни публикации и когато срещнете нещо различно то Ви притеснява.

Моля модераторите да ме извинят за офф-топик-а, който ще последва!
Съгласна съм, че темата е за Атлантида и в никакъв случай коментарът ми не бе за твоята особа, а за статия ти по повод Атлантида, която предвид, че си дал линк към нея, имам пълно право да коментирам. Проблемът не бе, че прочетох "нещо различно", а точно това, че (както съм посочила) не попаднах на нещо такова - за справка: оскъдната историография (позната и на лаици по темата), която използваш.
При претенции за правилна граатика, би следвало да знаеш, че подчертаната от мен по-горе дума в м.р., ед. ч. следва да е с пълен, а не с непълен член. Стил и пунктуация по-добре да не коментираме :)
Предлагам да се върнем наистина на темата и да се отдалечим от "скромността" на иначе самопризнал се избраник.

По-нагоре бях дала линк с теория за това, че в Сардиния са намерени гигантски скелети, има странни каменни образования (изкуствени), които датират от преди хиляди години. Един италиански учен предлага тук да се търсят корените или поне следите на тази цивилизация, но схващанията му не са много популярни (като подкрепа).
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Май 02, 2010, 19:42:59 pm
Ето тук постнах и моето откритие и обяснение за Атлантида;

http://bogoizbrania.blog.bg/technology/2009/12/20/zlatoto-na-antlantida.458676 (http://bogoizbrania.blog.bg/technology/2009/12/20/zlatoto-na-antlantida.458676)

По сензационност може и да е подобно на другите, но е единственното което смисленно обяснява фактите.

Нишката за ролята на златото наистина е интригуваща.И това, за различните му качества.Интересно, как се е разбрало за тяха, ако всичкото е било претопено?
И дали наистина е претопено всичкото? Някой дали разролага с документи колко и какви златни предмети са донесени на стария континет, и за движението им? Не вярвам.
Но мен ми направи впечатление и връзката със свинарите ;D ;). Тя  ;D съвсем не е маловажна, както ще си помислят досетливите.Не се смейте.Напротив.Тук има и патриотичен мотифъ.
Знаейки, че Нашият свинар Ивайло е станал цар, през 1277 г., предполагам, че испанският фермер-свинар Кортес е знаел за него и е черпел вдъхновение и опит от живота и делото му.А и Ивайло е първият известен свинар в историята на планетата ни, управлявал цяла държава, и станал историческа личност.Как това да не вдъхнови Кортес да не завладее цяла древна цивилизация,и то в нов континет? А за по-сигурно испаецът е взел и други свинари със себе си. :blush:
Неведоми са пътищата на историята. Ще ме извинявате ако ........нали......нещо съм се поотклонил от темата :hi: В интерес на истината е.
 
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Май 02, 2010, 19:55:23 pm
Как няма да е претопено, разбира се че веднага ще го стопят, представи си че от предмет на стойност 10 000 долара можеш да изкара материал за около 5-6000, и пак да запазиш същия предмет, няма ли да запалиш веднага печката и да почнеш да бъркаш :)
А за свинския бизнес на Кортес лесно се проверява, въпреки че го крият.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: thesoapmaker в Юни 07, 2010, 11:13:11 am
В книгата "Древната тайна на цветето на живота" има интересна теория за Атлантида

Да, наистина много интересна. Като цяло препоръчвам тази книга на всички. Страхотен обем от информация.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 30, 2010, 21:07:57 pm
Като проучих малко нещата стигнах до извода, че историята на Атлантида е италианската версия на мита за Ел-Дорадо. Мита за града на златото скрит някъде в джунглите или планините идва след като испанците разбират, че златото на индианците в Мексико не се добива от тях, а го имат като наследство от много време. Логичния извод е, че там някъде в джунглата трябва да са останали следите на древна раса, която има познания да добива злато и дори да го пречиства по добре от способностите на тогавашните златари в Европа. В италиянската версия от 17-ти век за атлантида погрешно приписвана на древен римски автор има тичпичната за епохата си логорея за насаждане на чувство за вина, атлантите са унищожени и пратени на дъното на морето, защото са били лоши. В диалозите на Платон "доброто" на богатите и "много умни" атланти е да дават мангизи на на хора като него, иначе Господ ще ги унищожи както в древността.
Това е целия смисъл на мита на Атлантида изваден след като злато е било започнато да се добива в Перу и Бразилия и мита за Ел-Дорадо е бил позабравен, древното злато на "атланти" бързо свършило, но преспективите за добив се увеличили.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: deznam в Юни 30, 2010, 21:27:50 pm
Кой знае колко пъти са претърсвали навремето а и да са намерили нещо то никога няма да го оповестят. :nea:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 30, 2010, 21:34:39 pm
Единственните следи за древни цивилизации са пирамиди и грамадни каменни блокове, но те нищо не ни говорят. Сега гледах документален филм със предположение, че древните са имали "антигравитацинно устройство", ама ако е било така, тогава защо не са ни оставили нещо повече от камънаци, поне един сателит би могло да има, но не само тежки камъни.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Радостин в Юли 03, 2010, 13:06:51 pm

хм...да не мислиш че пирамидите са обикновени камъни :?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: bogoizbrania в Юли 03, 2010, 13:15:16 pm

Сега в момента са, но в миналото явно са били нещо по различно или са били в по различни условия от сегашните. Аз само така мога да си обясня как са били дялкани и влачени. Например бетона с течение на времето значително се променя, предполагам че е било нещо такова, в миналото всички скали и планетната гравитацията са били различни, за това имаме оставени само камънаци. Кой каквото може това прави.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Радостин в Юли 03, 2010, 17:59:11 pm

Сега в момента са, но в миналото явно са били нещо по различно или са били в по различни условия от сегашните. Аз само така мога да си обясня как са били дялкани и влачени. Например бетона с течение на времето значително се променя, предполагам че е било нещо такова, в миналото всички скали и планетната гравитацията са били различни, за това имаме оставени само камънаци. Кой каквото може това прави.
[/quote]
Някои хора вярват че пирамидите имат сила да лекуват.Така че все още несе знае нищо :) :drinks:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 03, 2010, 22:16:38 pm

Някои хора вярват че пирамидите имат сила да лекуват.Така че все още несе знае нищо :) :drinks:

За пирамидите има доста казани и доказани неща, просто се порови в тази тема и в нета.Нямо смисъл да се повтаряме :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Юли 03, 2010, 22:20:25 pm
Сега в момента са, но в миналото явно са били нещо по различно или са били в по различни условия от сегашните. Аз само така мога да си обясня как са били дялкани и влачени. Например бетона с течение на времето значително се променя, предполагам че е било нещо такова, в миналото всички скали и планетната гравитацията са били различни, за това имаме оставени само камънаци. Кой каквото може това прави.


Тези предположения на какво се основават ?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: SunMoon в Август 22, 2010, 20:09:41 pm
Според мен търсим нещо във водата докато то е точно под краката ни. Атландита е била цял континент. Мисля, че се е разпокъсала след потопа и континентите които виждаме и обитаваме днес са парчета от Атлантида. Под водата със сигурност има други части от този древен континент. Та, това все пак е лично предположение, няма да се учудя ако наистина има цял континент под водата.
А пирамидите вероятно са били строени от Атлантите.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Август 22, 2010, 22:43:52 pm
Атландита е била цял континент. Мисля, че се е разпокъсала след потопа и континентите които виждаме и обитаваме днес са парчета от Атлантида. Под водата със сигурност има други части от този древен континент.

 ;D Ако не си гледал, вземи поогледай подробно океанските дъна на Гоогле Мапс.Ще видиш доста интересни неща.После може и да коментираш ;)
А и в темата има не малко снимки и линкове.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: insomnia1304 в Септември 19, 2010, 08:52:18 am
Десетте най-популярни легенди за хиперразвити цивилизации в далечната древност (1)

Археологът Дейвид Хечър Чайлдрес прави много невероятни пътешествия до най-старите и отдалечени кътчета на земята. Плодотворно пише за изгубени градове и древни цивилизации. Автор е на книги (серията „Тhe Lost Cities”), хроникиращи забравената слава на озадачаващи ни места – от пустинята Гоби (Китай) до Пума Пунку (Боливия), от Мохенджо Даро (Пакистан) до Баалбек (Ливан). За някои от тези праисторически обекти има отделни надеждни археологически данни, за други разполагаме само с писания в древни книги и със сведения от устните предания на народите.

http://www.viennainvest.com/?p=996


Десетте най-популярни легенди за хиперразвити цивилизации в далечната древност (2)

http://www.viennainvest.com/?p=1020
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Eon в Септември 19, 2010, 10:09:49 am
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,5327.0.html (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,5327.0.html)

Този превод е по-добър  ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: oksana в Октомври 07, 2010, 23:18:30 pm
Аз също четох, че Атлантида в момента се намира под Южния полюс, т. е. под Антарктида. В книгата "Пророчеството Орион" има повече информация за това, а също и за прословутата 2012г.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Pilota в Октомври 10, 2010, 19:51:14 pm
Същото нещо го има и Старгейт.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: kalogathea в Декември 21, 2010, 22:47:03 pm
Здравейте

Интересът ми към сайта е пресен, за разлика от този към Атлантида...Не разполагам с огромна база данни по въпроса засега имам откъслечена информация оттук-оттам по въпроса, а като всеки здравомислещ човек, бих искала сама да сдъвквам парченцата на познанието, за да изградя като пъзел собствената си истина...Затова моля многоуважаемите учасници във форума да цитират откъде набавят тази толкова вълнуваща информация за невежи като мен.Съвсем сериозно.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Декември 21, 2010, 23:08:49 pm

Това е така.То тука си има неписан закон, за всяка информация да се дава някакъв източник, линк, статия, автор, снимка и т.н.Ама последно време, някои карат пред просото, правейки се на разбирачи, и не им пука.Нали съйтът е анонимен.Но често такива твърдения са смешни, въпросът е, че те не си ги виждат отстрани.
Не казвам, че не трябва да се правят предположения, и да се градят нови хипотези, но все пак трябва и малко основа.  :hi:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Дейзи в Февруари 18, 2011, 21:33:35 pm
Досега бях само чела за Атлантида, докато не видях и подводни кадри във филма "Издигането на новия рай".
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Февруари 25, 2011, 20:11:30 pm
Как сте банда, намерихте ли Атлантида:)?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Eon в Февруари 25, 2011, 20:15:16 pm
Как сте банда, намерихте ли Атлантида:)?


Ooooo  8) Kого виждам тука!!!! Айде качвай се на борда, отиваме!  ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: marhs в Февруари 25, 2011, 22:10:30 pm
Как сте банда, намерихте ли Атлантида:)?

Привет Handle.
Абе работим по въпроса, ама още не сме направили пробив  :)
Освен това се появи и хипотеза, че атлантите са се изнесли някъде в космоса, ама това не ни спира ;)
Ако са останали на или под земята, все ще ги открием някъде  ;D
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: fishbone в Април 01, 2011, 12:41:45 pm
БАН и US учени: Атлантида е в Черно море!

Изчезналата Атлантида се намира в Черно море. Търсих я преди 30 години в Средиземно море, но не я открих и вярвам, че загадката за потопената от световен катаклизъм Атлантида се намира в нашето море, твърди проф. Петко Димитров от Института по океанология към БАН във Варна.
През юни той ще поведе на морска експедиция в Черно море 20 изследователи на борда на научноизследователския кораб “Академик”, сред които и смятаният за корифей в науката за древния потоп проф. Уилям Райън от Колумбийския университет, пише Монитор.
10-дневната морска експедиция ще търси доказателства за човешко присъствие в най-дълбоката точка в Черно море на дълбочина 2 км до 80 метра.
Ако намеря един гроб или други следи като доказателство за човешко присъствие навътре в морето, моята теза за всемирния потоп ще бъде доказана и научно, казва професорът, който от години лансира идеята, че от Черно море е тръгнал вследствие на гигантски катаклизъм Всемирният потоп, описан в Библията.
Според него по нашите земи през 3-4 век преди Христа се е случило подобно на ужасното земетресение от 11 март в Япония, което предизвика опустошителното цунами.
Брегът край Черно море отпреди няколко хиляди години се е намирал на около шестдесетина километра от сегашното крайбрежие.
Това е било като цунами, породено от катастрофално скъсване на Босфорския праг.
Заливането на тази площ от огромните вълни е изравнило нивото на Мраморно море през Босфора с това на Черно море.

Редактор: Десислава Ушатова

http://www.actualno.com/
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: konstantin2007 в Април 01, 2011, 15:28:20 pm
http://balgarite.interbgc.com/uvod.htmhttp://www.sarakt.org/proizhod2.htmhttp://www.bono-shkodrov.narod.ru/ziv02/index.htm
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: fishbone в Април 01, 2011, 17:17:30 pm
Влезте в Google Earth и вижте колко ясно се вижда старото корито на Черно море. Направо мога да си представя как е изглеждало преди 10 000 г.

Обаче не "цунамито" от 3- 4 век не е виновно за пълното преобразяване о т.н.
 Мисля че тогава нивото на морето не е било кои знае колко по ниско.
Титла: Re:Относно: Атлантида
Публикувано от: Passiflora в Май 05, 2011, 23:45:55 pm
Сънувах потъването на Атлантида... Толкоз детайлен и дълъг сън рядко съм сънувала.
Когато за последен път стигнах до острова (в съня си), той беше вече под водата, но от там изскочиха хора на платформи, с които успяхме да се спасим. Едва по-късно осъзнах, че са изскочили точно защото под водата е бил изграден такъв енергиен купол. Но за поддържането му се изискваха изключително силни способности.

Едва ли, но има теория, според която континента е потънал, но още е жив - т.е - населяван от атланти. В нещо като въздушен резервоар създаден около града.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: BlackSunEmpire в Май 16, 2011, 12:42:10 pm
понеже наскоро четох,че в дневниците на испанските конкистадори се споменава,че при завладяването на инките виждали из Андите "русокоси високи по 3-4м. хора",за които се предполага,че са атлантите. но навсякъде в нета (поне през гуугъл) това го има под формата на 1 изречение в 1 точно определена статия. има ли някъде по-подробна информация или видео за това нещо,щото за мен това си е много сериозно фактическо доказателство,че Атлантите съществуват!

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Oberon в Май 16, 2011, 18:13:18 pm
Според легендите на южноамериканските народи, бог Виракоча дошъл по билото на Андите от юг ( !!! ), заедно със своите 12 ученика. Твърди се, че били високи, европеидни хора, със светли коси и очи. Никъде обаче, не се казва, че са били по 3-4м, но не е изключено да са били, имайки предвид Вратата на Слънцето.

Ако изходим от позицията, че Атлантида е била в днешна Антарктида ( писал съм неведнъж ), нещата малко придобиват цвят:)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: BlackSunEmpire в Май 17, 2011, 00:13:14 am
Това за Виракоча съм го чел,мисълта ми е има ли някъде описано от самите испанци за тези "високи русокоси много бели хора",които са тичали из Андите. Предполагам испанците са били доста впечатлени от срещата си с тях,но всичко,което намерих е описано само в 1 изречение в 1 статия по разни сайтове и форуми. Иска ми се да прочета нещо по-подробно,защото тези дневници са си цял исторически извор,а не просто мит. :)
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Tangrata_ в Май 17, 2011, 18:37:20 pm
Ако наистина се бяха срещнали, какво са щели да си кажат?

Щяха ли испанците да избият всички индианци след това?

А индианците от своя страна срещат ли се с този Виракоча понякога?
Какво щеше Виракоча да им каже на тях за испанците?

Защото май съм чел някъде, че индианците са смятали испанците за богове. И по-точно завръщането на боговете. (Даже дали не беше завръщането именно на този Виракоча. Не помня)

Как така ако този Виракоча е бил все още сред тях, те са се объркали по този начин?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: BlackSunEmpire в Май 18, 2011, 01:53:39 am
Това са интересни въпроси,наистина.


Но мен конкретно ме интересува дали има откъде да се прочете тази част на дневниците,където е споменато това...


Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: BlackSunEmpire в Май 18, 2011, 01:59:15 am
Но пък дали тази теория,че индианците са смятали европейските завоеватели за богове не е поредната глупост,умишлено написана в историческите книги и учебници (както примерно каменната ера,която никога не е съществувала) с цел да се принизят духовно-развити цивилизации като индианци,инки,маи и да се покаже превъзходството на нашата материалистична цивилизация... :flag_of_truce:

Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: valleri в Май 24, 2011, 19:42:45 pm
Аз не разбирам защо не ползвате книгата чиято реклама се върти тук за да си отговорите на въпросите за потопа, Атлантида и т.н. вместо да слушате глупостите на проф.Петко и разни други "учени" дето ще търсят гроб в морето ;D ?!Това е все едно да ядеш краставица защото си жаден докато в същото време пред теб има кана с вода!
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: blade в Февруари 18, 2012, 20:35:45 pm
Аз имам един въпрос относно атлантида и въобще изчезналите цивилизации. Доста хора твърдят, че преди сегашната ни цивилизация е имало друга развита цивилизация, но същите тези хора твърдят, че сме създадени от извънземни . Как така се получава, че хем сме наследници на по-стара цивилизация и хем пък след като изчезнала извънземните си играли с гените на първобитните хора и то как има първобитни хора като преди това е имало по-развита цивилизация ? И как това може да се свърже и с официалната ни история ?
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: The Time Lord в Февруари 18, 2012, 22:14:57 pm
И в други теми е написано, ще се опитам да го обобщя съвсем накратко.
Възможно е да е имало и други високо развити човешки раси, които са били заличавани от различни природни и неприродни катаклизми. След което човечеството е деградирало, но постепенно отново си е възвръщало загубените знания и умения. Според най-разпространените мнения ние сме седмата човешка цивилизация, което ще рече че преди нас е имало и други хора, може би по-развити, но нишката на писаната историческа последователност е отдавна скъсана и на нас сега ни е невъзможно дори да гадаем какво е било преди. Това ни поставя и в тежката ситуация да не знаем и какво следва. :hi:
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: blade в Февруари 18, 2012, 23:54:56 pm
Виж не мен ми е ясно, че вероятно преди нашата цивилизация, която е на около 5-6 хил години е имало предишна която се е разпаднала дали става за цивилизация на нашия вид или на друг хомо сапиенс е трудно да се каже и кога и как е съществувала само се предполага, но ми е чудно как повечето хора свързват това със създаването на хората от извънземни ? Как се получава схемата Атлантида и извънземни(рептили) които се появяват в нашето минало   ...

П.п. питам защото много хора смятат, че сме създадени от извънземни, но смятат, че преди това е имало друга човешка цивилизация. Чудно ми е как свързват двете теории.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 22, 2012, 21:57:45 pm
И в други теми е написано, ще се опитам да го обобщя съвсем накратко.
Възможно е да е имало и други високо развити човешки раси, които са били заличавани от различни природни и неприродни катаклизми. След което човечеството е деградирало, но постепенно отново си е възвръщало загубените знания и умения. Според най-разпространените мнения ние сме седмата човешка цивилизация, което ще рече че преди нас е имало и други хора, може би по-развити, но нишката на писаната историческа последователност е отдавна скъсана и на нас сега ни е невъзможно дори да гадаем какво е било преди. Това ни поставя и в тежката ситуация да не знаем и какво следва. :hi:
Това, че сме 7ма цивилизация е наистина популярно, но изобщо няма гаранции за достовреност.
Произходът му идва от виденията един, единствен човек (Рьорих май беше).
Оттам нататък Блаватска почва да преповтаря,
и оттам нататък целия окултно-почитателски свят преповтаря след тях.

За това твърдение, което (повтарям се) произлиза от съчиненията на един единствен човек, няма дори и смътни доказателства.
Може и да е вярно, може и да не е.
Но е абсурдно да се приема с лека ръка като някаква даденост или дори хипотеза.

Идеята, че са ни правили извънземните, и то в близкото минало издиша отвсякъде. Обикновено нейни почитатели са хора, които ни най-малко не се смущават от противоречията. В тази връзка, противоречието - атлантида-генетична намеса от рептилиите е съвсем в рамките на нормалното.
Титла: Re:Атлантида
Публикувано от: blade в Февруари 29, 2012, 10:37:21 am
Е каква е истината според Танграта ?  :writer:
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: larabum в Октомври 09, 2012, 17:58:49 pm
За пореден път откриха Атлантида.Сега край бреговете на Куба.  http://www.cross.bg/1331772   
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 12, 2012, 19:32:09 pm
Чудно как е само на 600 фута ( около 1800 м ), а досега ни вопъл ни стон? Ако има наноси над пирамидите, което сигурно е нормално, не знам, как пък видяха Сфинксовете, след като те би трябвало да са доста по-ниски ? И как решиха, че е Алтантида:)? А и вече теглото на камъните определиха:)

Думи нямам.

А сега си представете, как дадено парче земна маса потъва. Дали пирамидите ще останат цели:)?
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: joro912345 в Октомври 12, 2012, 20:03:33 pm
Оберон: 600фута = 180метра
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Октомври 12, 2012, 20:58:57 pm
Оберон: 600фута = 180метра

Така де, бързах. И още по-зле, че е на има няма 200м и сега видиш ли го откриха:)
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: Monolith в Октомври 26, 2012, 22:56:48 pm
Това, че има потънали градове край Куба се знае отдавна, но нарочно не се споменава в интернет пространството.

Сега не ми се търси във видео архива, но имаше едно интервю на Проект Камелот/Авалон с един военен, който е познавал хора, натъкнали се на тези находки, но в последствие много от тях са били разграбени от тайни американски експедиции и след това бомбардирани с подводни бомби, за да не останат следи от тази цивилизация.
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: FoxMulder в Ноември 06, 2012, 01:11:31 am
Защо повечето хора мислят, че Атлантида се намира на Земята, и то сега?
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: saygoodbye в Ноември 13, 2012, 01:06:40 am
Най-вероятно защото не могат да си обяснят нищо ставащо извън обичайното :hi:
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: M37_Unseen в Август 21, 2013, 09:52:39 am
Защо повечето хора мислят, че Атлантида се намира на Земята, и то сега?

Хората не могат да избягат от традиционното мислене, което им е насадено.
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: Oberon в Август 23, 2013, 13:15:33 pm
Хората не могат да избягат от традиционното мислене, което им е насадено.

Колкото и някои хора да не могат да избягат от традиционното мислене, толкова и някои други с големи подскоци тичат към огромното си въображение.
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: M37_Unseen в Август 23, 2013, 16:13:56 pm
Колкото и някои хора да не могат да избягат от традиционното мислене, толкова и някои други с големи подскоци тичат към огромното си въображение.

Ако питаш мен, то по-добре въображение.Всичко, което хората са направили е плод на въображението им.
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: konstantin2007 в Август 25, 2013, 22:50:42 pm
Защо повечето хора мислят, че Атлантида се намира на Земята, и то сега?
Мхм...И що повечето мислят,че е имало само една Атлантида?Ами ако Атлантида не е име а просто дума със значение подобно на град/сити?Точно както Орфей е титла,а не име..Ами ако е имало много Атлантиди?И кво пречи и в момента да много има Атлантиди реещи се в Космоса?
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: Терес в Август 26, 2013, 17:44:47 pm
Да нищо чудно,нито пък смешно!!!
Титла: Re: Атлантида
Публикувано от: blade в Август 28, 2013, 21:07:02 pm
Ако питаш мен, то по-добре въображение.Всичко, което хората са направили е плод на въображението им.

Ако питаш мен и двете са еднакво грешни и манипулативни.
Имам един познат който в търсенето на алтернативна информация и с отричането на конвенционална информация е достигнал до висини,че  вярва на така всякаква налудничави идеи. Такива "алтернативни" идеи им казвам алтернативна пропаганда.