Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 146638 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #270 -: Септември 12, 2009, 11:22:21 am »
 ;D ;D  :flag_of_truce:Спорът заприлича на този, за яйцето и кокошката.Даже се позамислих  :rofl2: дали да не отворя такава тема. ;D Но ще изчакам още малко  ;)

А дали Ануннаките на са атланти ?? Спасили се от катаклизма, и така си ни наобикалят като ни доближат, да попълнят докладите си за цялостното ни развитие.
А колко ли други планети контролират ? :unknown:

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #271 -: Септември 12, 2009, 12:21:51 pm »
Може и да не е тъй.Може би бъркам .И друг път съм бъркал.Оттеглям се от този спор.

Предното ми мнение се отнасяше за Агарта.Пак съм се въудошевил нещо.Поля да ме извините :) :blush: :blush: :blush:
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 20:08:29 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #272 -: Септември 13, 2009, 13:29:03 pm »
Е не е чак толкова зле. ;)Имаш и хубави постове. Мо же би начинът ти на спорене трябва да е по-балансиран и спокоен. :) Много от форумците имат сериозни знания по темите, така, че трябва да си обмисляш по-добре постовете.То винаги има спор по различни въпроси. Но трябва да е сблъсък на мнения, не на изказващите ги. А и теми тук,колкото щеш. :) Поздрави  :) и успех  :drinks:
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 15:26:16 pm от Mirotvorec »

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Атлантида
« Отговор #273 -: Септември 19, 2009, 23:16:03 pm »
Още една версия за историята Атлантида:

http://zhurnal.lib.ru/editors/b/batin_n_a/story-2.shtml
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 23:25:18 pm от tiamat »

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #274 -: Септември 19, 2009, 23:34:39 pm »
Интересно, особено за намерения под водата град край Куба. Зесекретените резултати говорят  за национална сигурност, тоест за интересни технологии.
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 08:28:28 am от Mirotvorec »

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Атлантида
« Отговор #275 -: Септември 27, 2009, 03:23:34 am »
Четвъртата Основна Раса – Атлантите, започнала своето съществуване преди около 4-5- мил. години. В тази епоха Третата Раса вече вървяла към упадък: но по-голямата част от огромният континент Лемурия още съществувала. Новата Четвърта Раса се е зародила там, където днес се намира средата на Атлантическия океан. Тогава на това място имало струпване на много острови: с течение на времето те се издигнали и се превърнали в голям континент – Атлантида.
Първите атланти били по-ниски на ръст от лемурийците, но все пак били великани – достигали до 3 метра и половина. С течение на хилядолетията ръстът им постепенно се смалявал. Цветът на кожата на първата подраса бил тъмночервен, а на втората – червено кафяв.Третата подраса на атлантите – толтеките – достигнала върха в развитието на расата си. Те също били високи на ръст – достигали два и половина метра.. С течение на времето ръстът им се смалил, достигайки ръста на днешния човек. Цветът на кожата им бил медночервен. Чертите на лицата им били правилни. Потомци на толтеките са перуанците и ацтеките, а също и червенокожите индианци от Сев.и Южна Америка.
Преди прибл. 1 мил.години, когато атлантската раса била в пълен разцвет, континентът им  заемал по-голямата част от Атлантическият океан. На север Атлантида се простирала няколко градуса по-източно от Исландия, а на юг до Мексиканският пролив. Днешните Азорски острови били недостижими снежни върхове от най-високата й планинска верига .
Толтеките създали най-могъщата империя сред народите на Атлантида. Преди ок.1 млн.години след дълги войни отделни племена се обединили е голяма федерация, начело на която стоял император. Настъпило време на мир и процъфтяване.  „Градът на златните врати“  в изт.част на Атлантида бил резиденция на императорите. Символът на Слънцето е бил един от първите възприети символи. В онези дни са били забранени всякакви изображения на божества. Слънчевият диск е единствената емблема намираща се във всеки храм. Този златен диск се поставял така, че първият лъч на Слънцето го осветявал  в пролетното равноденствие или лятното слънцестоене.
Атлантите са писали на тънки метални листчета. Те умеели да възпроизвеждат и размножават текст.  Всичките науки в училищата им се изучавали по-различно. Главната задача на учителя била развитието на скритите психически сили на ученика и експерименталното запознаване с тайните сили на природата. Тук влизало запознаване със съкровените особености на растенията, металите и скъпоценните камъни, химическия процес на трансмутация на металите. Земеделието подробно се изучавало във висшите училища. Там се учели да развъждат особена порода животни и да отглеждат специални сортове растения и житни култури. Овесът и някои др. житни култури са получени в резултат на кръстосването на пшеницата с различни диворастящи треви. Пшеницата не е продукт на нашият свят – тя е била донесена от Учителите на Мъдростта от друга планета. (Ето защо няма на Земята диворастяща пшеница никъде). Видоизменили банана, който в диво състояние бил почти без мека част и пълен със семки като пъпеша. От животните: по-малки на ръст камили – ламите в Перу, прародителите на кучето, а конят е изцяло тяхно творение в резултат да дълги опити.
Астрономията не е била отвлечено понятие.Можели да произвеждат дъжд по желание.
От изкуствата най-много са почитали архитектурата, домовете им били с кули в ъгъла или в центъра на къщата, обичали ярките цветове и рисували домовете си отвън и отвътре, фасадите били украсени  с фески и скулптори. Обществените сгради поразяват с гигантските си размери. Кулите служели за обсерватории и за култ към Слънцето. Храмовете били украсени със златни пластинки.
Столицата им - „Градъд на Златните врати“ била разположена до морският бряг.На върха на хълма се издигал двореца на императора, заобиколен с градина, където минавал поток, който захранвал с вода първо императорския дворец, след това потокът се спускал на каскади в един ров около територията на двореца, като по този начин го отделял от града, разположен по-ниско. Четири канала изтичащи от рова, доставяли вода за града и захранвали трите кръгови канала разположени по-ниско. Четвъртата каскада се намирала вече в равнината, като събирала всички стичащи се води и ги отнасяла в морето. Такак градъдт се разделял на три концентрични пояса от каналите. В разцвета си столицата наброявала 2 млн.жители, а цялото население на Атлантида по времето на толтеките – 2 милиарда.
Атлантите използвали високо развита техника и летателни машини, обикновено за двама души. За тях ползвали сплав от три метала , а двигателната сила била определен вид ефир. В центъра на летателния апарат се намирал вид сандък, който генерирал тази сила. От там тя се предавала чрез тръби (2+8) в долния край на кораба и се затваряли с клапани.

За упадъкът на Атлантида – някой друг път. Сега ми се спи.
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Атлантида
« Отговор #276 -: Септември 27, 2009, 17:09:17 pm »
Това е преведено доста съкратено от книгата на Георгий Бореев (Бязырев) - "История гуманоидных цивилизации Земли". Тя е продължение на книгата му "Инопланетные цивилизации Атлантиды"

Книгата на руски, както и други негови книги може да намерите тук

http://oregu.com.ua/?cat=15143 в 1, ако е твой превода на български, благодаря.  :)


Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Атлантида
« Отговор #277 -: Септември 27, 2009, 22:56:53 pm »
Когато се цитира даден автор, не е ли удачно и да се презентира по някакъв начин? Защото, все пак, ако ще пускаме публикациите на всички, които са решили да се изкажат за Атлантида, какъв ще е критерият за избора им?
Въпросният руснак, струва ми се, е преписвал от много други преди него.
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 23:57:51 pm от Mirotvorec »

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Атлантида
« Отговор #278 -: Септември 28, 2009, 01:38:09 am »
хадзапи, благодаря, че ме подсети :) Правя сбито преписване от "Седемте велики тайни на космоса", Рьорих. (Роден на 09.10.1874 г.)
Краят и гибелта на основните раси винаги са били свързани с геоложки промени на земното кълбо. Те са предизвикани от изместването на земната ос. Старите континенти  са погълнати от океаните, появяват се други земи. Огромни планински вериги се издигат там, където по-рано ги е нямало. Повърхността на Земята всеки път коренно се променяла.
Това е Закон, който действа в назначеното си време, в точно съответствие и съгласуваност със Закона на Кармата. Оцеляването на най-приспособените народи и раси се утвърждавало със съвременна помощ, а останалите се унищожавали, пометени от повърхността на Земята, заедно с животните.
Така е загинала Лемурия заради един тежък грях, така е загинала и Атлантида заради друг още по-тежък грях. И в двата случия те били предупреждавани за това от Посветените, давало им се шанс за опомняне и промяна , дори са били потапяни на три етапа под океана, но в края на краищата се стигнало до крайното им унищожение.
Лемурийците са Третата Раса – безполова в началото си, в течение на милиони години. Постепенно започнало разделяне и оформяне на половете, т.е. тя започнала да ражда свое потомство. Все повече придобивали физически организъм, много бавно, с всяко ново поколение, човекът ставал по-плътен и по-съвършен физически. Все още обаче били лишени от разум, дух, душа, Искрата.  В началото на Третата Раса на Земята дошли Синовете на Мъдростта, за да се въплатят като Его в човешките Монади. Но видяли все още нисшите форми на първите хора и ги отхвърлили и пренебрегнали: „Те още не са съвсем готови“ - казали те и не пожелали да  въплатят в тях Разума и Душата. „Ние можем да избираме“ - казали Въплътяващите се Сили и избрали готовите, зрелите плодове, а останалите отхвърлили като „не готови“. Отхвърлените останали без разум, а в избраните се появила душата, съзнанието. Тези без разум после ги нарекли “лудите“. Те се съвокупявали със самките на някои животни. От тях те раждали неми прегърбени чудовища, покрити с рижи косми, които ходели на четири крака. Лишените от разум са народили по този начин родоначалника на много видове маймуни. Прародителят на сегашното  антропоидно животно – маймуната, е пряка рожба на човека, още не придобил разум, осквернил човешкото си достойнство, паднал до нивото на животното. Синовете на Мъдростта предупредили лемурийците да не се докосва до плода, забранен от Природата.  Наложена била строга забрана върху недостойното съвокупление. Но забраната не била спазена. Хората осъзнали непристойността на деянието си , едва когато висшите Ангелски Сили се въплътили в тях и ги дарили с разум (най-после).  Така, че точно това време се определя като часът на раждането на човека. Човешката душа, създадена по „образ Божий“, започнала тогава своята еволюция. Когато лемурийците извършили това грехопадение да породят хора-животни, животните станали свирепи и хората започнали да се унищожават взаимно. До този момент не е имало грях, не е имало отнемане на живот.
Така свършило блаженството на първите раси. Вечната пролет се променила, последвали годишните времена. Хората не могли повече да живеят в Едем, която се превърнала в бял замръзнал труп. Такаааа... Лемурия е загинала 700 хил.години преди Третичния Еоценски период. Остатъците от Лемурия са: Австралия,  о-в Цейлон, негрите и бушмените. Фантастичният о-в Пасха също е бил потънал за дълго време, после изведнъж се е издигнал над океана непокътнат, като че ли нарочно – непокътната реликва, която свидетелства за съществуването на Лемурия. Останките на Великденския остров са най-красноречивите и поразителни паметници на първобитните великани. Те са колкото големи, толкова и тайнствени. Достатъчно е да се разгледат внимателно главите на тези колосали статуи останали цели,за да се познаят от пръв поглед  чертите и характера преписван на великаните от третата раса. Те си приличат и имат определен чувствен тип. Статуите са високи от 6 до 9 метра и отговаряли точно на ръстта на лемурийците – това бил естественият им ръст .
Ако трябва да изкажа моето мнение – грехът на лемурийците е бил от сорта: „Прости му Господи, той не знае какво прави!“. Тези, в които не бил въплътен разум, не са знаели точно какво правят. Направили са доста бели с животните, въпреки забраните, но какво може да се очаква от едни бездушевни хора , лишени все още от Божията Искра?? Развратили са животните, създали са хора-животни , накарали са ги да се изтребват едни други, посегнали са на развитието им, хората започнали да се убиват едни други. Ами просто е станало възможно това – те – и едните и другите  вече са имали твърди тела, а не ефирни. Толкова голям грях ли е бил, за да ни натресат на нас студа и четирите годишни времена? Ние с какво сме виновни, за да понесем това тежко наследство. Преди това земната ос е била съвсем права, а като се е килнала изведнъж , та до наши дни, оправяне няма, а има лято, зима равноденствия, слънцестоения и тем-подобни излишни  усложнения  като последствие. Може би щетите на „лудите“ да са били големи. Сведенията за Лемурия са оскъдни.
Грехът на „лудите“ са били маймуните.
 Ноооо.... атлантите нямат никакво извинение за  своите грехове. Те  са били „на себе си“. Пак не можах да стигна до упадъкът на Атлантида. А той ми е любим момент от човешката история. Оххххх.... Утре  :hi:
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 01:51:44 am от 3 in 1 »
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Атлантида
« Отговор #279 -: Септември 28, 2009, 12:21:55 pm »
Амрита, при повечето книги никой от никого не преписва, просто защото общото информационно поле е достъпно за всички и който се докосне до дадена информация има много общо с предишни писания, но и с нови добавки. Аз четох само част от едната книга на този автор Бязырев, но при него е строго подредена историята.

« Последна редакция: Септември 28, 2009, 12:51:29 pm от хадзапи »

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #280 -: Септември 28, 2009, 16:10:46 pm »
Само да вметна, че досега в историята на Земята континент не е потъвал. Премествал се е, да, но не е потъвал. Потъвали са огромни маси суша, така е, но цял континент досега не е потъвал. Няма грам доказателство за подобно нещо.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен 3 in 1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Атлантида
« Отговор #281 -: Септември 28, 2009, 16:39:38 pm »
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.
Спрете Земята, искам да сляза!

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #282 -: Септември 28, 2009, 17:18:36 pm »
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.

Брато, континента да не е шамандура? Да си потъва и изплува ей така??
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.
« Последна редакция: Септември 28, 2009, 17:19:33 pm от Handle »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #283 -: Септември 28, 2009, 17:23:46 pm »
Ноооо.... атлантите нямат никакво извинение за  своите грехове. Те  са били „на себе си“. Пак не можах да стигна до упадъкът на Атлантида. А той ми е любим момент от човешката история. Оххххх.... Утре  :hi:


Интересно е.Чакам продължението с нетърпение.( ;D както субтитрите към някой нов екшън) ;)

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Атлантида
« Отговор #284 -: Септември 28, 2009, 18:14:55 pm »
Добре, Handle, само се е издигал, щом така по-ти-харесва  8), а после пак си е отивал под водата.

Брато, континента да не е шамандура? Да си потъва и изплува ей така??
За 10-и път повтарям, и надявам се за последно - Атлантида не е била континент, а ГРАД! Запомнете го накрая, за да не се излагаме.

Може би грешиш... Според достигналите до нас сведения, колизиите с Атлантида са започнали преди 800 000 години, което ще рече тогавашната цивилизация е още по-стара. Те са протекли на четири главни етапа, т.е. имало е четири големи катастрофи, в последната от които последният остатък безвъзвратно потъва в океана. Напълно логично е да предположим, че в самото начало на атлантската цивилизация това е бил цял материк, докато в края е останал само голям остров. Вече не помня подробностите...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27