Автор Тема: Атлантида  (Прочетена 146640 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #240 -: Септември 03, 2009, 09:51:47 am »
 :)
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 11:00:03 am от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Атлантида
« Отговор #241 -: Септември 03, 2009, 17:37:15 pm »
Някой видя ли снощи как бяха застанали Луната и Юпитер?Пленяващо!Някой снима ли го?


 Видях го сега...ама с това http://www.soft82.com/download/windows/stellarium/
http://www.stellarium.org/

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re:Атлантида
« Отговор #242 -: Септември 04, 2009, 00:12:05 am »
Легендата за Атлантида започва в две творби – Тимей и Критий (писани около 355 г. пр. н. е.) от великия гръцки философ Платон. Както и в неговата по-ранна творба – Републиката, Платон ги пише като диалози между 4 мъдри мъже включващи учителя на Платон – Сократ. По време на дълга беседа над философски въпроси от всякакъв тип, Критий, историк и пра-прадядо на Платон разказва история, която приписва на своя прадядо, който я чул от своя баща. Около 600 г. пр. н. е докато пътувал в Европа, Солон (историческа фигура запомнена със своя законодателен и поетически гений) научил за велика цивилизация, която съществувала 9000 години по-рано.

Тя била ситуирана в Атлантическия океан отвъд Стълбовете на Херкулес (в днешно време протока Гибралтар) на остров по-голям от Азия и Северна Африка взети заедно. Според информатора на Солон, египетски жрец, Атлантида станала арогантна и военно настроена. Управлявала много други острови и части от това което сега е Европа. Но когато Атлантида нападнала Атина и други гръцки градове тези общества събрали сили да отблъснат завоевателите и да ги изтласкат обратно в Атлантида освобождавайки и други острови от тиранията в процеса. Но когато битката била доведена до собствените брегове на Атлантида, унищожителни земетресения и наводнения унищожили континента-остров само за едно денонощие. Гръцките войници загинали заедно с атлантските, а Атлантида потънала на дъното на океана.Илюстрация на местоположението на Атлантската империя: Света преди потопа от Игнатиус Донъли, 1882 г. (Библиотека на Конгреса)

Не само това споменават диалозите обаче. Повечето от дискусиите, голяма част от които сложно детайлизирани, описват цивилизация, която била почти перфектна преди гордостта да я поквари. Атлантида се предполага да е мястото което е модел за управление. В своя пик тя оперирала на принципите установени в Републиката. Няма друг древен документ, който да съдържа независима трактовка за Атлантида. Всички референции към изгубения континент цитират Платон като източник.
 
Някои приемат описанието на Платон като историческо, докато други го виждат като алегория, която не трябва да се приема буквално. Самият ученик на Платон, Аристотел споделял последното мнение. През XVI и XVII в., по време на които европейските изследователи намерили път към Америка, няколко писатели, най-забележителен от които сър Франсис Бейкън (1551-1626 г.), съживили мита за Атлантида и дали теорията че неговите останки могат да бъдат намерени в Новия Свят. Това било само начало от нов рунд спекулации. „По едно или друго време” за Атлантида се говори че се намира в Арктика, Нигерия, Кавказкия регион, Крим, Северна Африка, Сахара, Малта, Испания, Централна Франция, Белгия, Бахамите и още много различни местоположения в Северна и Южна Америка. (Ellis, 1998).

Сред най-впечатляващите книги които изобщо са писани по тази тема е, „Атлантида, Света преди потопа” (1882 г.) и била творение на бившия конгресмен на Минесота Игнатиус Донъли (1831- 1901 г.). Донъли изследвал това което той представял за доказателства от дисциплини като археология, геология, биология, лингвистика, история и фолклор, за да твърди уверено че Атлантида не само е съществувала, но била мястото където човешките същества станали цивилизовани. Атлантида изпратила своите хора по целия свят да заселят земята. Великите богове и богини от античния свят били базирани на лидери и герои от Атлантида. Легенди по целия свят за велик потоп дължат своя произход на замъглените спомени от катастрофата която погълнала Атлантида. Историческата цивилизация повлияна най-много и директно от Атлантида била Египет.
 
Тези разкрития придобили международен интерес и книгата на Донъли била преиздавана много пъти. За известно време дори някои уважавани учени били склонни да приемат че легендата е истина. Все пак Донъли бил избран в Американската Асоциация за Развитие на Науката. Не след дълго обаче критици изложили някои грешки, преувеличения и други научни недостатъци в книгата и вярата в Атлантида се придвижила в окултните кръгове, подкрепена от основателката на теософията Елена Петровна Блаватска както и други езотерични философи. Преди края на XIX в. нарастващ брой окултна литература свидетелствала, че Атлантида била развита не само за стандартите на своето време, но и по стандартите на модерните времена. Тя притежавала супер наука, която наред с други прекрасни постижения изобретила телевизията и самолетите.
 
Шотландския фолклорист и окултист Луис Спенс, който подходил сравнително по-консервативно написал 5 книги за Атлантида между 1924 и 1943 г., цитирайки Донъли и неговата методология като основно вдъхновение. Подчинявайки се на консенсусното виждане сред историците и археолозите, които твърдели че човешките същества са живели в пещери девет хиляди години преди времето на Платон, Спенс твърдял че Атлантида е съществувала деветстотин години преди Платон. Междувременно твърдения, слухове и дори измами с археологически „открития” на атлантски артефакти изпълнили популярната преса и запазили мистерията жива.
 
Доста циркулярните ченъли на Едгар Кейси (1877-1945 г.) наречен „спящият пророк” поради нивото на съзнание, в което той вокализирал своите психически тълкувания, често споменавал Атлантида. Много хора дошли при него за психически напътствия научили че са били атланти в свои предишни животи. В изчерпателните видения на Кейси за изгубения континент, Атлантида се намирала там където Платон я бил поставил: между Мексиканския залив и Средиземно море. За разлика от Платон Атлантида на Кейси била развита колкото Америка от средата на XX в. и в много отношения дори по-развита. Атлантите според Кейси първоначално били духовни същества. После те еволюирали в такива от плът и кръв. С тяхното общество се свършило когато избухнала гражданска война.
 
Комбинация от природни катаклизми и злоупотреба с атлантска технология причинили разбиването на континента и потъването му в океана. Кейси пророкувал, че в края на 60-те години западната част на Атлантида ще се появи отново в околностите на Бимини при Бахамите. Когато времето дошло почти две десетилетия след неговата смърт, няколко експедиции търсили за атлантски руини в местността и дори обявили че са намерили железопътни линии и архитектурни артефакти, които в крайна сметка се „оказали” естествени подводни скални формирования.

В ерата на летящите чинии, някои писатели свързали НЛО с извънземните технологии, които атлантите познавали защото имали чести срещи с приятелски настроени космически хора. Споделящите теорията за „кухата земя” вярвали че атлантска технология и дори самите атланти могат да бъдат намерени в определени каверни по света. Ню Ейдж контактьори комуникирали със стотици а може би хиляди безтелесни атланти. Едно столетие от окултно знание твърди че Атлантите и Лемурите (от Лемурия еквивалента на Атлантида в Тихия океан) имат колонии в Планината Шаста – на границата между Калифорния и Орегон.
 
С навлизането на интернет – сайтовете посветени на Атлантида и свързаните с нея материали станаха изобилни. Един такъв сайт управляван от базирания в Хавай Департамент по Интерпланетарните Въпроси доставя детайлизиран образ на мита за Атлантида еволюирал в края на ХХ в. В тази версия Атлантида е буквално златна цивилизация, в която златото е толкова изобилно, че било срещано колкото и стоманата в днешното строителство и инфраструктура. Атлантите пътували по целия свят с фантастични летящи кораби. Същите кораби ги отвеждали на други планети, включително Марс където те оставили свидетелства за тяхното присъствие в гигантска структура („Марсианското лице”) и известен брой пирамиди на марсианската повърхност. Луната също била колония на Атлантида. Съвременните астронавти намерили руини на стени и пътища, но им била запушена устата от правителството, което било решено да скрие истината за Атлантида от масовата публика.

Департамента по Интерпланетарни Въпроси описва атлантите като живеещи живот на охолство и просперитет докато „национална работна сила от роботи, андроиди и хуманоиди от генетично инженерство” извършвали тежката работа.” Атлантската наука създала и някои странни създания – те намерили начин да кръстосат същества така че да получат русалки, циклопи, еднорози и т.н. Същото това генно инженерство дало на атлантите големи размери и голяма сила. Всичко се сгромолясало буквално и фигуративно когато населението се предало на преследването на хедонистични удоволствия. В това време зли атлантски учени установили тайната на контрола върху съзнанието и опитали да управляват Земята и дори Слънчевата система. В определено време злоупотребата с психическата и материалната технология довели до геофизически катаклизми, които унищожили континента.

Но това не било всичко. Според Департамента за Интерпланетарни Въпроси, проблемите на Атлантида генерирали световна война, която се разпространила в космоса. Атомни удари унищожили лунната колония. Лъчи от антиматерия изпарили близо половината от градовете и сградите на Атлантида. „Счита се че един от тези лъчи все още оперира в Бермудския триъгълник и е причина за изчезването на самолети и кораби. Днес този лъч е извън контрол”. (Omar, 1996).


 

От книгата "Невероятни срещи" на Джером Кларк

Превод:Alien

Редакция:H.

« Последна редакция: Септември 04, 2009, 00:13:37 am от Alien »

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Атлантида
« Отговор #243 -: Септември 04, 2009, 00:28:45 am »
Наскоро ми попадна една публикация за "Шардана" или т. нар. "морски хора".

Не знам, колко от вас ползват италиански, а статията в Уикипедия на този език е най-подробна. Все пак, давам линк към нея, ако има заинтересовани, ще се поразровят за още, със сигурност:

http://it.wikipedia.org/wiki/Shardana

За съжаление, нямам време да преведа всичко в момента, но според Серджо Фрау, митичните "Колони на Херкулес" не се отнасят към Гибралтаровия, а към протока на Сицилия. Оттам, той прави извод, че цивилизацията на нурагите е всъщност тази на древна Атлантида. В подкрепа се посочва мистиният й произход (все още не е установен конкретно), както и някои нейни характеристики.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #244 -: Септември 04, 2009, 10:12:41 am »
И как така раса, разполагаща с "андроиди и роботи", не е успяла да превземе Атина, че ми е много интересно:)?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 671
 • WATCHER
Re:Атлантида
« Отговор #245 -: Септември 04, 2009, 16:33:52 pm »
И как така раса, разполагаща с "андроиди и роботи", не е успяла да превземе Атина, че ми е много интересно:)?

Инфото е от различни източници събрано като обобщение за различните възгледи  ;)За всяка "теория" или твърдение си се вижда от кого е изказана. Информацията за войната с гръцките държави идва от Платон, докато информацията за роботите е с източник, който не споменава за войната с гърците. Освен това "според официалната история" както пише и в статията - 9000г. преди новата ера хората е "трябвало" да живеят в пещери - така че каква Атина  ;)

А иначе ако трябва да се спекулира по въпроса ти - при положение че приемем съществуването на високо технологична Атлантида в периода 9000 години пр.н.е. нали не мислиш че останалия свят тогава е бил на ниво диваци? Очевидно е че и те в една или друга форма са разполагали с подобни технологии.Още повече че в много източници наистина се споменава че Атлантида е водела войни. Ако разликите в технологиите е била такава каквато намекваш - нямаше да са войни а походи за 1 ден.
Иначе предполагам си запознат с гръцкия артефакт - Механизма от Антикитера, който свидетелства за по-високо ниво на технологиите от предполагаемото през 2ри век пр.н.е, а какво е било 9000г. преди това.....При голям катаклизъм високите технологии бързо могат да бъдат "забравени" и с лимитиран достъп.

« Последна редакция: Септември 04, 2009, 16:49:53 pm от Alien »

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #246 -: Септември 04, 2009, 17:06:53 pm »
 
Handle отвори си малко съзнанието.Личи ти, че си умен българин  :)
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 18:45:33 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 376
Re:Атлантида
« Отговор #247 -: Септември 04, 2009, 23:19:40 pm »
Информацията на Alien е добра.
Аз искам да отворя само иднъ мъничка скобка-допълнение към нея : значи 9-12 века преди христа, едно от древните тракийски племена-СКИРМИАНИ е открило и е добивало медна руда в Бургаско, в хълмовете, наричащи се Медни рид над с.Росен, до Атия. И защо точно мед-освен за съдове, медта се използва (сега) и като основна съставка в производството на електроника и ел.техника. И кога са я научили тази металургия-значи доста преди 12 век преди христа.От кого? и Къде? И защо толкова тайнствено са изчезнали като цивилизация? Ами ако ние знаем технологии и работим сред диваци, ще им оставим ли неща,които те няма да могат да използват,поради вековете разлика, в развитието.Затова си мисля, че нашите траки имат връзка с Атлантида.Защо навремето Людмила Живкова и Ал.Фол толкова ровичкаха из Странджа.А Фол реши, че тракологията е важна част от нашата история?А търсенето на Бастет край М.Търново? Откъде накъде Египетско божество ще се окаже там?(Атлантида-Египет) Значи отнякъде са имали информация.Но после всичко се затиши.Знаем за Людмила, Фол почина и той, бог да го прости.И амин.  ;)Иии, защо гордите, богати гърци основават своята първа търговска колония по черноморието, точно в Созопол-на 5-10 км. от Медни рид.И Аполония става един от най-богатите гръцки колонии.Великата Аполония.В града е имало 13 метрова бронзова статуя на Аполон, която после Марк Лукул 72-75 г. пр.хр. откарва в Рим.
Та си мисля, че някои факти и доказателства за Атлантите може да са ни под носа, но нали чуждото е по-интересно. :)А и парите са кът.
Та такива мисли ми идват ;) ;D
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 22:45:34 pm от marhs »

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Атлантида
« Отговор #248 -: Септември 04, 2009, 23:24:44 pm »
[...] определено не и хора с нашата биология.Нещата към момента естествено ,че са недоказуеми и труднодоказуеми.Атлантите изобщо не са живели на такава Земя,каквато я познаваме днес.Нито е имала пресеция планетата,нито е била толкова малка,нито са виждали холограмно небе ,за разлика от нас.Това е друга епоха хора.

За нещо подобно не пише ли и Щайнер?

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #249 -: Септември 06, 2009, 20:58:53 pm »
Атлантида определено е преди 12000г от днешна дата.И то края и.Никаква Атина,каква Атина.Високи технологии-да.Андроиди и роботи незнам.Може и киборги и прочее да им викате, но определено не и хора с нашата биология.Нещата към момента естествено ,че са недоказуеми и труднодоказуеми.Атлантите изобщо не са живели на такава Земя,каквато я познаваме днес.Нито е имала пресеция планетата,нито е била толкова малка,нито са виждали холограмно небе ,за разлика от нас.Това е друга епоха хора.
Handle отвори си малко съзнанието.Личи ти, че си умен българин  :)

Приятелю, едно е да отвориш съзнанието си, друго е да си фантазираш, нали? Аз моето съм го отворил, щом съм тука. Ама явно за разлика от теб, съм изчел тонове литература по въпроса. Т.е отваряйики съзнанието си, аз все отварям и мозъка си. Няма била планетата прецесия - осъзнай се бре!!! Нито била толкова малка...леле..

Приятелю, преди да вкарваш такива крайни изказвания, вземи се запознай с елементарната фактология. Като например какво е прецесия, и откога я има..За холограмното небе няма да говоря...

Иначе, благодаря за комплимента:)))
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 21:19:21 pm от Handle »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #250 -: Септември 07, 2009, 10:46:00 am »
 ???
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 22:08:15 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Атлантида
« Отговор #251 -: Септември 07, 2009, 14:27:54 pm »
Човече, в главата ти е пълна каша, повярвай ми:)

Първо, Земята никога, и си го запиши, никога не е била кръгла, откак я има. Действат 2 сили - центробежна и центростремителна. Точка. Ти си вярвай в квото искаш.

Второ, ти май въобще не знаеш какво е прецесия, и защо я има. Това НЕ Е наклона на Земята спрямо еклиптиката, съвсем друго е.

След малко трябва да тръгвам, друг път. Айде:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #252 -: Септември 08, 2009, 12:08:36 pm »
Kогато разправям такива неща е общо взето ,като да започна да обяснявам как става neomatrix-a на Cyril, при положение ,че не си чувал за този фокус.(предполагам)
http://www.youtube.com/watch?v=DkmkGFHTjRg&feature=related
За такъв пример се сетих  :drinks:. С удоволствие бих изслушал предположението ти(ви) как става  :),въпреки ,че няма общо с темата.Ако искате изведете нова тема,с удоволствие ще разглеждам мненията по ''загадката'' ;D.
А !  :) Можем да ги навържем. Левитите са владеели някаква форма на левитация,но също са изчезнали.Този вид несъщесвува вече. И също е агартенски генезис.
Много магия, много нещо   :greeting:
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 12:12:43 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #253 -: Септември 08, 2009, 13:09:41 pm »

Поздрави  :) :hi: :)
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 18:46:07 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Атлантида
« Отговор #254 -: Септември 08, 2009, 23:02:14 pm »
Няма се дразниш.Измислям си.Гледам дали ще мога да си съченя правдоподобна история е тъй отникъде :) Земята е била винаги така.Признавам си.ОК?
Айде ще си намеря друго занимание  :drinks:
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 18:47:04 pm от cbncbd »
холо-хетеро-сапиенс

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27