Та нека получа отговор на въпроса си, пък до края на май ще обясня точно защо питам. Не е от празно любопитство, не е и от „наранено его”, както твърдеше същият този. Ето още едно негово бисерче, пуснато на 16 ноември 2007 година, този път в нашия форум. Отнасяше се до една моя неволна грешка, до едно объркване на никове, признато от мен веднага, след като установих, че съм сбъркал. Обаче прочетох следните редове: „Нито си първата нито си била последната. Най-неприятно е когато си вярвал, а изведнъж един боклук ти забие нож в гърба и се окажеш незаслужено обиден и оклеветен и си поставен в ситуация в която си длъжен само да се защитаваш, да опровергаваш нечие дългокраки лъжи. И този някой понеже е с репутацията на "лидер" всеки му вярва безрезервно без дори да подложи на съмнения думите на псевдолидера-боклук. Другото съществено е, че всеки който изкаже нещо което не му харесва или е малко по-остро е класифициран към агент, човек от Лемс и т.н. Личното ми мнение е че целият проблем и всички интриги идват от едно огнище, от един който насъсква хората помежду им.”
За да бъде картинката наистина пълна, ще копирам и моя отговор: „Тиен, да не се засрамиш, като научиш истината? А тя е простичка. Когато ми идваха на гости Севар, Запознат, Дари и Росен, стана дума кой ми е донесъл втория компютър, от който влизам в Мрежата. Казах им, че е едно младо момиче, но не съм сигурен как се пише във форума. Е, случва се човек да обърка никовете, когато не познава лично хората. След като научих със сигурност за кого става дума, веднага писах да уведомя за грешката. Е, Тиен? Благодаря за помията.” Случва се човек неволно да сбърка. Нищо фатално, особено когато веднага сам си признае, че е сбъркал. Особено пък, когато се отнася до такава дреболия. Но ето, пристига бригадата и почва с епитети. И нещо, което научих от Силвия Мирчева. За тях прости, обикновени думи няма. Те във всяка дума влагат някакъв техен, специален смисъл. Те са склонни да тълкуват защо някой употребява една, а не друга дума. Те наблюдават внимателно и тълкуват всеки жест, всеки поглед. За тях няма нищо случайно. Ровят се в живия разговорен език така, както талмудистите се ровят в своя Талмуд, вглеждайки се във всяка буквичка. Втората им особеност е липсата на уважение към човека отсреща. За тях е важно формалното място, заемано от теб, а не какъв си всъщност. Непрекъснато делят хората на категории, живото нормално общуване при тях отстъпва място на числата и схемите. Те престават да бъдат живи хора и се превръщат в живи програми. Неволно се сещам за филма „Матрицата”. Морфей казва на Нео за агентите, че са невероятно силни, но че тяхната сила е ограничена от програмата им. А пред нас, живите хора ограничения няма. Затова по-силните сме ние.
Минаха повече от пет месеца, случиха се разни събития, бяха извършени различни действия. Сега, от дистанцията на времето думите могат да бъдат преценени по-ясно. По-трезво, дори от мен, деградиралия алкохолик, както господинът благоволи да ме нарече. Не, не съм засегнат. И ако понякога посочвам с пръст и назовавам конкретни прояви, то е, за да предпазя другите. Защото методите на врага са едни и същи. Дребните врагчета, идващи тук са слуги, а пък техните господари са ученици на една и съща школа. Значи като опознаем похватите им, по-лесно ще ги побеждаваме. Нищо лично. И вероятно нямаше да се спра на случката, ако не бяха се получили някои обезпокоителни сведения. Като събера достатъчно доказателства ще ги обявя пред всички. Сега ще кажа само, че ние не сме нито хиндуисти, нито будисти. Ние не се стремим самоцелно към собственото си самоусъвършенстване, за да изпаднем накрая в блажена Нирвана. Ние сме Българи и нашата цел е да преведем Българската нация през вековете. Ако е Волята на Небето, след като получа допълнителна информация ще обясня какво точно означават тези думи. Засега ги приемете единствено като камък, хвърлен в блатото с цел жабите да се разкрякат. Пък, нали знаете, нашият форум е чист, ние не сме толерантни и не търпим сред нас мърши, плъхове, жаби и други подобни на тях насекоми… И само малък съвет. Ще различите насекомите по пълната липса на чувство за хумор.
Безмислено е да опровергавам клеветите. Така си мислех преди половин година. Опровергая една, на нейно място идват десет. Бил съм преписвал книгите си от руски автори, сутрин съм бил закусвал с ракия и водка, преди години съм писал в полза на ДПС и разни такива. В общи линии знам какъв портрет са ми изградили другарите от ДС и по този признак сравнително лесно разпознавам провокаторите. Щом някой напише, че съм се напил и сам съм си подпалил жилището, такъв ми е ясен и не ми трябват много други доказателства. Една-две леки нападки и провокаторчето почва да се позовава на мнимата ми мания за величие. Почва да използва епитети. Много епитети, при това сякаш /а защо сякаш?/ излезли от един и същ калъп. Може всякакъв да ме изкарват, но който ме познава знае, че у мен няма и капка високомерие. Не съм безгрешен, и аз съм допускал грешки като всеки друг, и аз си имам своите недостатъци. Само че гаднярчетата не посочват реални мои грешки и реални недостатъци, а измислени, взети от досието ми. В съобщенията на момчето, подписващо се като Violence и Биляр усетих следите на инструкцията. Не се занимавах с него, махнах с ръка и му казах да се маха. А на нашите препоръчах да го изгонят от форума, за да не мърси. Още малко факти.
Когато за пръв път усетих, че нещо не е наред и го разкрих, един от нашите получил от него писмо. Пускам писмото без никакви поправки, грешките са си негови: „Ангел е човека, който се опитва да ме скара или по-точно казано очерни пред другите от форума. Писал съм си с почти всички, пратил съм им книги, информация и то преди време, преди да се обиди вожда. Дълго е за обяснение и има теми писани по този въпрос. За мен той не е лидер и е много слаб за такъв. Най-малкото един лидер трябва да си държи на думата, той идеалист? Смехория, дето пише лъжи и клевети по мой адрес да ме дискредитира, намесва други хора в негова защита защото знае, че с лъжи и половин приказки не може да ме очерни. Намеси анти666, йордан, другите не се поддадоха против мен... а можеше да ги изясним нещата на ЛС. Обаче той не е наред и не иска да го направим, продължава да пълни форума с теми за мен.А ЛЕМС дори не ги знам кои са, нито пък тази Силвия Мирчева, но пък за сметка на това самвойн знам как да го открия и съм му обещал нещо. Проблема ви е в това, че губите поддръжници. Ако Елтимир е цялото движение, аз не съм с вас. А бих могъл да съм ви сериозна опора, защото съм лоялен и активен, не съм помияр. И за книгите и за привличане на още поддръжници и още подкрепа и т.н. от което печелят всички, не само Елтимир.
Ето губя си времето да го опровергавам, вместо да четя някоя книга... не искам да съм му враг, но това не означава, че се отказвам от моето мнение по темите, независимо дали му харесва на него или не. моля, напиши ми, кой е този йордан13, който ще ме пуцал...”
Нещата стояха по точно обратния начин. Именно anti666 ми разкри част от фактите около Биляр, само че той не го знаеше. За вируса, например. По какви признаци открил, че идва именно от Биляр. И други разни работи, които засега се въздържам да споделя. Както и да е. anti666 му отговори достойно: „anti666 Публикувано на: Sep 17 2007, 07:56 AM
Да добавя и аз към горното. Целта на Ушевците, криещи се зад този профил Биляр не е била само да изгонят Елтимир, а със сигурност и други последвали го (аз включително) така че форума се превърне като този на Атака. Там отдавна са им стъпили на врата (както и на лидера им, ако не се вслуша в зова на кръвта си и не направи един излет, но не в Израел, а в българските планини без жена си).
Другата по-коварна цел е била да оплетат още един млад българин в техните мрежи. Става дума за този X, който Спорт и Здраве описва в една друга тема. "Биляр" му е предлагал (въпреки твърденията му/им, че не знае/ят за какво става дума), да се срещнат и да правят някакви си групи. Просто ушевците са се надявали че X поради младостта ще приеме, за да се намесят. Незаконно притежание на оръжие или нещо подобно - директно затвор, защото X е вече пълнолетен. Е, разбира се ако съгласи да сътрудничи - може би ще му се размине. Иначе по вестниците ще пише как някой си X от Воините на Тангра е заловен в опит да прави терористичен акт (най-вероятно срещу някоя турска или чандалска свинщина). Разбира се X като съобразяващ се (макар и неуважаващ) "българските" закони категорично е отказал да участва. Това е горе-долу историята. Може да се случи на всеки от нас, затова както Бел беше писала, не вярвайте на Гурута, бъдете внимателни и с такива "Билярчета", защото онези само това чакат. Те не толкова силни, както си мислят много хора, но са коварни. Силата на Българина си е в него, само трябва да я освободи от шлаката, с която години наред небългарите са я затапвали. Всеки, в чийто вени тече българска кръв е носител на Свещената Оренда. Трябва само да послуша нейния зов.”
Той и на мен ми предложи нещо подобно. И още един-двама като него ми предлагаха, но кой знае защо, не се хванах на въдичките. И момчето Биляр създаде собствен „анти-Елтимир” Интернет блог, по примера на Силвия Мирчева от групата ЛЕМС. Виждате снимка от блога. На всичкото отгоре негови писания против мен се появиха и в нейния блог. Открих още един признак за принадлежността на Биляр към определени среди. Нали ви казах, че „насекомите” нямат чувство за хумор. Съдете сами, като вземете под внимание факта, че правех вестниците „Независимост” и „Съпротива” на моя компютър без чужда помощ. Може да не съм голям специалист, но все някакво понятие от тази техника би трябвало да имам. А той, горкият приел всичко буквално. Също като оня нещастник от самолета до Москва, на когото препоръчах да изхвърли през прозореца празната пластмасова чашка от чай, а той ми отговори, че тези прозорци не се отварят. Повтарям още веднъж за чувството за хумор, тъй като тази подробност е особено важна:
„Предавам буквално: "Би ли им написала, че ще си изтрия бисквитките понеделник, след като си ги купя и изям. Преди това не мога. И още: не съм овладял езика Линукс говоримо, даже писмено не го владея. Аз си въобразявах, че като сме в България, та ще си говорим на български език, а не на линукс. Сорри, заминавам в Джендема, където от линукс не отбират. Там поне няма да ме смятат за идиот" (това е елементарна компютърна неграмотност, която сама по себе си не е проява на нещо лошо като изключим мързела и нежеланието на задмониторното устройство да се ограмоти, но за сметка на това остава с непоклатимо его - до небето! ужасно е, че интернет е измислен толкова сложен и неразбираем, за ОС Линукс пък да не говорим.”
Демонстрирах му, че не желая да се разбирам с него за нищо и толкова. Ето ви снимка на неговото блогче, ако сте го забравили или не сте го виждали. Или ако не ми вярвате, нали постоянно ме обвиняват, че съм патологичен лъжец. Именно затова се старая да доказвам по възможно най-категоричен начин своите „патологични лъжи”.