може и неподготвен да се изказвам - но имам няколко забележки относно цялата дискусия :
На първо място и ако това не ви стане ясно и не го разберете - няма смисъл да четете по-надолу .
- 1 . ГОВОРИМ ЗА ВОДОРОД И КИСЛОРОД В АТОМНА ФОРМА !?!?!?- няма вариант да съществуват нормално - освен в плазменно състояние .
-2 . Защо всички слизате на 12 V , това ли е златната среда ? Или си мислите че ще излъжете земното притегляне и ще продължавате да задръствате трафика - и то на аванта , без да харчите пари за гориво? Нещо за резонанс и то на I ва синхронна , и на по-високо напрежение

- 3. ИМПЛОЗИЯ - не ЕКСПЛОЗИЯ - виж т.1 - теоретично е възможно ...набързо си измислих и един двутактов двигател действащ на този принцип - с един активен клапан и една сачма с пружина ... друго става ако не се произведе имплозия .
В този си вид генератора на H2 и O2 според мен има само едно предимство (пак хипотетично - не съм го пробвал лично ) като горелка с абсолютна чистота на пламъка - т.е. без въглеродни примеси като всички други източници на висока температура .
Или има нещо което наистина бай Илия си го е знаел (цаката ), или всичко е вятър и мъгла с много малко КПД.